-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_stolz
tag
Milyen előlapi védőfóliát javasoltok? Ami betakarja a teljes kijelzőt...
[ Szerkesztve ]
n_stolz
-
Pityu.
nagyúr
Hogy lehet az,hogy be vagyok jelentkezve a Mi fiókkal a telefonon,és gépről be jelentkezek a Mi cloudba de az üzenetek és a telefonszámok nem mind vannak letárolva,viszont a jegyzetek mind.A telefonkönyvet meg az sms üzeneteket miért nem szinkronizálhatja le normálisan?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Viberen keresztül szoktunk barátnőmmel beszélni (neki van note 5) kihangosítva, de sajnos állandóan visszahallom magam. Másik készülékkel évekig nem volt gond vele, személy szerint erre nem gondoltam, hogy probléma lehet belőle. Van erre valami megoldás?
.
-
robi64
aktív tag
A Huawei nagyon jó példa,nekem ez előtt P9 Lite volt vagy is még megvan.Azal kezdték hogy júliusban letiltották a bootloader lekérési hivatalos oldalt.
Létezik módszer de fizetős.[ Szerkesztve ]
-
B2man2
aktív tag
válasz KamuMazsola #15594 üzenetére
Sok reklám nekem sincs, az alkalmazásokon belüli reklámok zavaróak néha, főleg ha teljes képernyősek. Ez pár játékban, zenei app-ban vannak. Főleg a dns miatt szoktam használni, az esetleges malware, csaló oldalak stb kiszűrésére.
Ismerősömnek már sikerült reklám ömlesztő "vírust" beszereznie, pedig nem szokott semmi veszélyes dolgot végezni a neten. Kb 5 mp.- enként jött egy teljes képernyős reklám. Miután kiderült, hogy egy Play áruházból telepített app-on keresztül sikerült ezt összehoznia, telepítettem neki a blokada-t, azóta nincs gondja.
Így én is felraktam ezt megelőzendő, a reklámok letiltása egy plusz bónusz. -
KamuMazsola
őstag
válasz B2man2 #15593 üzenetére
Nekem nincs annyi reklám a mobilomon, hogy zavarna. Igazándiból nem is gondoltam volna hogy ez ekkora probléma. Vagy csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy nem látogatok olyan oldalakat, amik öntik rám a reklámot? Mondjuk olyan átlagos felhasználó lehetek, netbank böngészőből, vásárlások hazai és külföldi oldalakról, face ritkán, különböző üzenetküldő alkalmazások. A böngészőt használom a neten való keresésre, nézelődésre, ezt a fórumot is sokszor ott követem. Néha navit is használok, illetve útvonal rögzítő appot is. Ja és telefonként is használom a mobilom Meg a fene tudja így hirtelen, hogy még mit, de abszolút nem zavart még a reklámok mennyisége.
Üdv.: KamuMazsola
-
B2man2
aktív tag
válasz Dévidzon #15580 üzenetére
Az adguard honlapján kell letölteni az apk-t, akkor minden böngészőben működik.
Sok alkalmazásban is eltűnik a reklám az ingyenes verzióval is.
Viszont a blokada kiírtja az alkalmazásokból is ha jól be van állítva. Úgyhogy annak még adok egy esélyt, csak a kivételeket kell finomítanom szerintem.
Most a sima blokada dns changert tesztelem keweon dns-sel, az alapba minden reklámot öl, csak néha túl szigorú. Majd leírom a tapasztalatokat. -
trouble
senior tag
válasz kidnou #15588 üzenetére
Nem nyitnék vitát,de én pont így vagyok !
Huawei-el kezdrem, a leírtak miatt léptem a Xiaomi felé !
Ahogy nő a cég és megy a busines, óhatatlan, hogy változnak,
pont abba az irányba amit a "gondolkodó" user nem szeretne !
De ez elsősorban üzlet, és csak utánna jövünk mi)!
Ha végképp elqrvulnak(Xiaomi), majd jön más(meizu,eleephone, mittomén)!
Egy darabig pédásan figyelnek mejd az userekre, aztán minden tőrténik újra mint előtte!
Erre pont jó péda a Huawei
És talán kiv. lesz a Xiaomi, majd meglátjuk!?[ Szerkesztve ]
-
NB2
aktív tag
Ami mellette szól, hogy még mindig olcsó!
-
kidnou
őstag
válasz Trailblazer #15587 üzenetére
Sok éve csak xiaomi telefonjaim vannak, de kezdek kiábrándulni belőlük. 1-2 éven belül teljesen olyan lesz mint a samsung. Ez az irány már tisztán látszik
-
-
robi64
aktív tag
Aki szereti a sötét témákat,itt egy alyánlat lista.
MIUI 10-re,téma app keresőjébe bekopogod az alábbi neveket:Revenant V10
Reloaded V10
Grid V10
Sunset V10
Dark V10 -
B2man2
aktív tag
Ezek gyárilag bent vannak az Adguardban. Csak bepipálram meg a hufiltert.
Nem szerkeszthető ami benne van, csak pipálni engedi.
Most 1 nap 11 óra 25 perc, 8 óra 15 perc SOT, 36%.
Ez nekem teljesen jó. Automata fényerő, főleg wifin. Adatkapcsolat is aktív folyamatosan, ha kell akkor az megy. Nem szoktam annyira figyelni mikor vált.[ Szerkesztve ]
-
R a y
senior tag
-
AttilaMvh
tag
Köszi Ott nekem a lehetséges értékek: kicsi, alapértelmezett, nagy, és egyéni(440). Én az utóbbin vagyok valamilyen okból. Ha váltok, akkor nagyjából a bélyegképek és az alattuk levő írás mérete változik Sajnos ez nem oldja meg azt, hogy alkalmazáson belül nagyobb betűk legyenek. Pl. az Emag alkalmazás számomra szemüveg nélkül nem használható, aprók a betűk. És szintén sajnos számomra, hogy ezt egy Mi Max nagyobb képernyője sem oldja meg. Hát ez van ... majd a következő életemben hátha ismét éles lesz a látásom
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kszthly
senior tag
válasz vikla007 #15574 üzenetére
Bármelyik romon használható a Fluid Navigation Gestures.
Testreszabhatóbb mint a MIUI-n.
Jelenleg Lineage-en használom.[ Szerkesztve ]
A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)
-
vikla007
aktív tag
Nem miui romok közül, van amelyiknek a gesztus vezérlése megközelíti a miuit?
-
Wesder
félisten
válasz Flashget #15563 üzenetére
Az rendben van, de ha hiànyzik az api, akkor hiàba van benne ujjlenyomatolvasó, nem fogsz tudni vele fizetni, meg alkalpazàsba belépni, mert ahoz kell 7.0 Andtoid. Ez Redmi 3-nàl kicsit zavart.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
B2man2
aktív tag
Hali!
Pozitív helyzetjelentést.
Előzőleg írtam, hogy a blokada használatával valamiért az Android rendszer folyamatosan pörgette a cpu-kat MIUI 10 Global stabil rom-mal.
Valószínűleg én nem tudom beállítani a kivételeket normálisan alatta vagy nem tudom.
Most kíváncsiságból változtak az Adguard-ra, amit a honlapjáról töltöttem le. Ennél az Xiaomi tevékenységeit kivételek közé tettem. Úgy néz ki így normalizálódtak a fogyasztások, reklám sincs. Eddig minden happy.
Itt vannak a fogyasztási eredmények, és az Adguard beállításai.
link
Majdnem 1 nap 9 óra utolsó töltés óta, több mint 7 és fél óra kijelző idő és még van 40% 😉.
Blokada használatával MIUI 10 alatt azonos használat mellett kb 5.5-6 óta volt a kijelző idő 40%-ig.
Úgyhogy eddig nagy pozitívum az Adguard. Remélem így is marad. -
Gremovan
csendes tag
Üdv! Redmi Note 5 global 4/64 telefonom van, teljesen gyári global miui 10.0.2.0 rommal. Telefonáláskor a hívott fél nem hallja a hangom, vagy csak nagyon halkan, mintha nagyon távolról beszélnék. Kihangosítva a hívást nincs semmi gond. Kb 2 hónapos a telefon. Valakinek van ötlete mi a fene lett vele? Szoftveres gond vagy menjen vissza gariba? Előre is köszi a válaszokat/segítséget.
-
pulguinha
aktív tag
válasz Viktor0610 #15567 üzenetére
Lehet gyenge kifogás, de eddig HTC-m volt, abban mindent csukott szemmel is megtaláltam. Most nehezen megy néhány beallitasnal
Basszus, itt is csukott szem kell, véletlenül meglett -
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Viktor0610 #15564 üzenetére
Majd ha ötféle hardverre kell dolgozniuk...ezért hülye példa az iOS.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MODERÁTOR
válasz Flashget #15563 üzenetére
A kettő együtt fontos szerintem.
Bár most a Pie nem hoz nekem olyan funkciót, amit nagyon bánnék, ha nem kapnánk meg, de pl. korábbban a Redmi 4 Prime-ra kijött az akkori új MIUI, vártam az osztott képernyőt, de az csak 6.0 alapú MIUI-kra jött ki.
Akkor haragudtam is kicsit a Xiaomira.Nem tudom, mikor jut el csak a töredékére az Android frissítések kapcsán, mint az iOS. Az 5s megkapta a 12-es iOS-t, pedig az S4-gyel egy időben jött ki... Tudom, teljesen más a frissítési rend, meg a MIUI szintén jönni fog erre évekig, ez valamennyire ellensúlyozza.)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Flashget
félisten
Akik az android frissitesen agyalnak miota van xiaomi telefonjuk?
Nekem 4 eve es nem igazan erdekelt az android Miui rendszer mellett....vagy regebben Redmi 1s eseteben a tobb custom rom miatt.
Ha az android ilyen fontos ott van a MI A1 vagy MI A2.Realme GT Master Edition
-
-
Trailblazer
veterán
válasz Uzsidoboz97 #15557 üzenetére
Én úgy látom, hogy 1.5. (Érdemes eme linket elbookmarkolni, mert mindig felteszik az újabbat.)
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
vikla007
aktív tag
válasz manchester99 #15548 üzenetére
+1
-
Uzsidoboz97
csendes tag
Hali!
Melyik a legfrissebb MASIK MIUI verzió?
They say avoidance never heals but this sure feels good.
-
Departed
őstag
válasz ElDiabloo #15553 üzenetére
A Global Note 5 Pro alapból Oreo-val jött, ezért is írják több helyen, hogy kap pitét, 19Q1 vagy Q2-ben.
Emellett egyetértek az előttem szólóval, jópár fontosabb pite feature-ket már adja a MIUI10. Egyre kevésbé eget rengető dolgokat hozóak az Android verziók.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
*Mukeey*
addikt
válasz Potyka03 #15552 üzenetére
Miui verzió úgyis frissül még jó sokáig, ugyh én a Xiaominál nem érzem "létfontosságúnak" az újabb verziókat droidból. Sok fejlesztés elöbb van a miuiban, mint a gyári rendszerben. Biztonsági szint meg frissebb sokszor, mint pl android one készülékeken.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
ElDiabloo
senior tag
válasz Potyka03 #15552 üzenetére
Az a két év nem a verzió frissítésre vonatkozik, a biztonsági frissítésnek meg eddig is eleget tettek. A telefon global rom vonalon meg már amúgy is kapott egy oreo frissítést, szóval annyira azért nincs min háborogni, főleg egy közép árkategóriájú telefonnál.
[ Szerkesztve ]
-
Potyka03
senior tag
Azért azt valjuk be hogy tiszta szégyen hogy a redmi note 5 nem kap android frissítést.... pedig idén jelent meg a készülék... s ráadásul a google már komoly szerződéseket kötött a gyártókkal hogy amelyik készülék január 31.-től jelent meg azoknak 2 évig kötelező a frissités,s a biztonsági csomag pedig legfeljebb 3 havonta!
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
MODERÁTOR
-
pulguinha
aktív tag
Sziasztok, azt el lehet vhogy érni, hogy a hangerő gombbal ne csak a média hangerejét lehessen szabályok, hanem a csengetését hogy is?
Illetve szeretném megcserelni a z-y betűket, de sehogy se tudom. Van ötletetek? -
ElDiabloo
senior tag
válasz juve600 #15543 üzenetére
Ha nem zavar a magyar nyelv hiánya akkor egy jó választás lehet. Benne van minden (sőt több) személyre szabhatóság mint Masik-ban volt amíg ki nem szedték az X verzióval. Túl sokáig nem használtam így hibákról nem tudok nyilatkozni. Ja és legalább spanyolok lophatják az adataid az oroszok helyett.
-
juve600
nagyúr
ezt a romot már próbálta valaki ?
Revolution OS V 8.10.25 -
ElDiabloo
senior tag
-
Ciccuka
veterán
Mást nem találtam még csak ezt:
List of Android 9.0 Pie Supported Xiaomi DevicesCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz ktommy91 #14639 üzenetére
Lehet a Note 5 is kap Android 9.0 Pie rendszert?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
Redmi Note 6 Pro topik már van?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
MIUI 9.5.x.x alatt lehetséges a vibra erősségén változtatni? Mert ha rezgőn van, zsebben egyáltalán nem érzem ha hívnak!!! Legerősebbre van téve de így sem érzem... köszi
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
mcsm88
senior tag
Ma elég jól vizsgázott az akksi.
Hajnali 5-kor vettem le töltőről.
Azóta volt egy túra, ahol csináltam jó pár fotót, párszor belenéztem az orux-ba, hogy jó felé megyünk-e, volt pár hívás, meg persze egy kis fb, messenger stb. 10 órán kersztül ment folyamatosan a gps nyomrögzítés, a mobilnet és az aktivitásmérő miatt a bluetoth, plusz volt két és fél óra képernyőidő.
Ez alatt csak 25%-ra ment le az akksi. Tök fölöslegesen cipeltem a powerbankot 😃 -
Flashget
félisten
Sziasztok.
Melyik a legjobban bevalt tok es uvegfolia ehhez a telohoz? Alis vagy Ebayes linkeket kernek. Koszonom.Realme GT Master Edition
-
robi64
aktív tag
Igen a negyedik a hívás hangereje.VoluMIUI Pro app-ról van szó (fizetős),de láttam a 4pda orosz forúmon TWRP-ből telepithető javitást,majd utánanézek.
wesder
A ikonok a MIUI 5 nevű témából vannak,bekopogod a téma app keresőjébe és Ő lessz az első,igaz MIUI 9 re van de lehet kombinálni másik témával.[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Ha developer options-ben beàllítasz 320-as dpi-t egész jò kis nagyifon lesz a telòbòl.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
ktommy91
addikt
válasz csiziktomi #15520 üzenetére
Nincs, a szokásos módon kell telepíteni, tehát:
1.Ha másik custom kernelt használsz, akkor dirty flasheld a ROM-ot
2.Telepítsd TWRP-ből a kernelt és a perfboost config-otNincs kerítés.
-
juve600
nagyúr
sms előzményeket és hívásnaplót akarom micloud-ból szinkronizálni
azt írja hogy UPLINK_SMS_LIMIT -
MODERÁTOR
-
juve600
nagyúr
válasz WhiteWalker #15515 üzenetére
megy az OTA
-
WhiteWalker
nagyúr
Az EU DEV frissiti magát OTA-n rootolt készüléken ha letöltöm?
Vagy TWRP alól menne? -
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX r1.8. [link]
Changes:
-Linux 4.4.162 merged
-LA.UM.7.2.r1-05200-sdm660.0 CAF tag merged
-qcacld-3.0, qca-wifi-host-cmn: LA.UM.7.2.r1-05200-sdm660.0 CAF tag merged
-dynamic bit clock enabled for whyred/wayne panels
-ULPS/ULPS suspend mode enabled for whyred/wayne panels
-cpufreq_electroutil: update suspend max freq
-ton of sched,cpuidle, PM... patches
-use rt mutexes at several places
-some more tracing, logging disabled(from AGNi)
-zen-tune reverted
-enforce RT priority for the CPU governors
-bit tweaked CFQNincs kerítés.
-
bbubby00
őstag
Wayteq mennyi ido alatt szokott cserelni egy kijelzot?
Gondolkodom a telefonom lecserelesen, de ha sok ido, elore veszem az ujat, aztan ezt pedig uj kikelzovel egyszerubb lesz eladni.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Alarikman
senior tag
Thank god, hogy nem vártam a Mi A2-re. Tudtam korábban is, de a mostani Mobilarénás teszt is ezt igazolja. A mi telónk egyszerűen jobb/kiegyensúlyozottabb...😉
-
baitsee23
őstag
Valakinek ismerős az a bug, hogy, ha jön bejövő hívás,csak fent egy zöld csík jelenik meg fent - mint mikor a home gombbal eltüntetjük a hívás képernyőt - és csak akkor jön be a nagy képernyő, ha rábökök. Eddig még nem jöttem rá a gyógyírre, mindig újra telepítettem az egész telót. MOst EU. developernél van...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24
-
Fulár
senior tag
A Mostani Eu.Dev sem javította ki a Mi Cloud működését.Azaz nem működését pedig ez a changelog egyik fő pontja.Remek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Windows 11
- Filmvilág
- További aktív témák...
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával