-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Wesder
félisten
válasz Viktor0610 #17696 üzenetére
Szerintem Build.prop-os kamu.
Olyan nincs, hogy az új droid régebbi biztonsàgi tapasszal jön ugyanazon főverzión. Vagy igen?I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
MODERÁTOR
-
Narxis
nagyúr
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
jUUh
addikt
válasz vodkamaffia #17692 üzenetére
Nálam még nem volt ilyen. Reboot-ot próbáld meg, így elsőre.
Samsung Galaxy S23+
-
vodkamaffia
csendes tag
Sziasztok!
Valaki más is tapasztalt már olyat, hogy mikor kikapcsolt képernyő mellett jön egy hívás, alul megjelennek a híváshoz tartozó ikonok, de a hívás fogadást nem engedi felhúzni, nem tudom fogadni a hívást. Random szokott a probléma előjönni, olyan hetente, kéthetente, viszont tegnap kétszer is megtörtént, ami nagyon bosszantó, mert meg kell várnom, hogy aki hív, letegye a telefont és vissza tudjam hívni. Global verzió, minden frissítve. -
satmen
tag
Leendő Xiaomi tulajok figyelmébe:
A topik jó pár ezer oldalát végig olvastam már, ezért tudom, hogy itt leginkább „romolgattok”.
Volt egy RN5-öm, amihez sok hasznosat olvastam Tőletek. (lévén első Xiaomi tulaj) Erősen fontolgatom (tam?) egy újabb Xiaomi teló vásárlását, de azért elgondolkodtató a magyarisztáni helyzet ez ügyben (is). Örülök a Lurdy házban nyitott hivatalos üzletnek. Kicsit furcsállom ugyan, hogy a rendelt terméküket nem lehet személyesen (ott) átvenni.
A hivatalos szerviz (Wayteq) honlapján a garanciális feltételek elolvasása után meg végképp elmegy a maradék kedvem a vásárlástól. (kb. azt írják, örüljek annak,hogy kifizethetem a termék vételárát)
Csak erősödött bennem az RN5 vásárlása előtt történt telefonbeszélgetés által keltett rossz érzés.
A Wayteq-nél akkor úgy vették fel a telefont, hogy honnan tudom a számukat…
Szerintem ezek után mindegy, hogy az ember akármelyik webshopnak van kiszolgáltatva, vagy a fent említett szervíznek.
Vigasztaljatok... -
Alert89
tag
Üveg fóliából mit ajánlotok, ami betakarja az egész képernyőt? Aliexpress link megfelel, onnan szoktam rendelni, de ha van hasonlóan olcsó nemzetközi alternatíva, ami hamarabb ideér, az is jó.
Köszi,
Albert -
mcsm88
senior tag
Bootloader nyitásnál a 360 óra kivárás azt jelenti, hogy addig végig fastboot módban vár a telefon a gépre dugva?
-
Alert89
tag
válasz Mercutio_ #17673 üzenetére
Nem volt fóliázva sem a Poco, sem a Note 5. A 2. képen jobb felső sarokban látható írásos szalag van rajta, a Pocon mindkét oldalon volt (igaz, azon volt egy kis címke is, hogy Global version, global ROM is volt rajta). Engem nem zavar, ha a forgalmazó rakott már rá Global ROMot, sőt!
-
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
válasz ElDiabloo #17672 üzenetére
Ha jól vettem ki Romániában él és ottani shopban vásárolt, + ott pl. nincs B20....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Alert89
tag
válasz ElDiabloo #17670 üzenetére
Én is így gondolom, ennek a kódszáma nem a fent említett kód, az sehol nem látszik, ehelyett a kód az enyém esetén MEC7S, ismerősnek MEE7S, valószínű mindkettő a kínai verzió, viszont az övé biztos globallal jött. Emiatt reménykedem abban, hogy az enyémre is már felrakta a forgalmazó a globalt.
Az előbb nem tudtam linkelni a képeket, most sikerülni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Alert89
tag
válasz ElDiabloo #17641 üzenetére
Plusz infó, mivel nem akarom kinyitni a dobozt, amíg meg nem győzödök róla, hogy global ROM van rajta vagy rá lehet tenni.
A modell amit vettem, MEC7S. Ugyanúgy néz ki a doboz és minden írás (kínai keverve az angollal) pár kódon kívül, mint amit ismerős vett pár hónapja, az ő modellje MEE7S, global ROM-al jött, de simán lehet, hogy a forgalmazó rakta rá, mivel tollal rá van írva alul, hogy BL (bootloader?, unlockolták, felrakták a globalt és visszazárták a BL-t? Vajon ezt jelentené?).
Az enyémen egy zöld pont van, de zöld színben nincs ez a modell.
Apropó, angol MIUI oldalon nincs is kínai ROM, sem a standard, sem a fastboot ROMok alatt, csak Global, Russia és India:
https://en.miui.com/download-342.html#508
https://en.miui.com/a-234.html
igaz, a kínai alatt van
http://www.miui.com/download-341.htmlHolnap felhívom az eladót és rákérdek. Mivel ajándék lesz, ezért nem igazán van idő rá, hogy visszaküldjem, mert mire megkapom a pénzem eltelik Karácsony, ill. így karácsony előtt a szállítások is késnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
baitsee23
őstag
-
jUUh
addikt
válasz Trailblazer #17663 üzenetére
Kifejezett hasznos tud lenni, ha hibaüzenetet szeretne valaki ide posztolni.
Samsung Galaxy S23+
-
jUUh
addikt
válasz Trailblazer #17661 üzenetére
A mentés helyet is kiírja a recovery, ha jól emlékszem /Pictures/Screenshots mappába kell keresni őket.
Samsung Galaxy S23+
-
MODERÁTOR
-
kerobi
senior tag
Masikx 1.7 rendszeremen van magisk 17. A 18-ast letölti, de a twrp-ben telepitve megragad valami construction sornál. twrp 3.2.3
Mas is járt már igy? -
veterán
válasz Viktor0610 #17650 üzenetére
A legjobb funkciója (lenne) a Shazam-nek.
Sok mixet hallgatok,azokból jó "kinyerni" a track címeket,azokat szoktam Spotify listára tolni.
Youtube-on a mixek nagyrészéhez nincs tracklista,még a kommentek közt sem. -
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Viktor0610 #17648 üzenetére
Nálam GS 10.0.6.0 van fent.
Engedélyek megadva,miui akkuopt. kikapcsolva az appnál,lakat rajta,már mindent megcsináltam.
Az app fut,értesítesi sávban ott is van,de mindegy milyen app (youtube,netrádió,mixcloud stb) fut,nem ismer fel semmit.
Honor 8-nál pillanatok alatt dobálta a track címeket.
Ugye ahogy írtam is,a mikrofonos klasszikus felismerés megy. -
MODERÁTOR
-
veterán
Sziasztok!
Kérdés azokhoz akik használják a Shazam-ot.
Nektek működik az auto shazam Note 5-ön?
Minden engedélyt megadtam már neki,de nagy büdös semmi.
Normál módban (külső forrásból mikrofonnal) működik,csak az auto shazam nem.
Honor 8-nál nem volt vele semmi gond. -
Balzak83
senior tag
-
Trailblazer
veterán
Bár ugye van, amit hiába próbál menteni - az appok adatai pl. Titanium Backup nélkül nem menthetőek el, amihez meg ugye root kell, amihez BL nyitás az előfeltétel. Ördögi kör...
Érdekes kérdés, és már régóta furdalja az oldalam: a backup programok miért nem kaphatnak eszközadminisztrátor jogosultságot?
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Alert89
tag
Helló újra.
Megérkezett mindkét rendelt telefon (Poco F1 és a Redmi Note 5 is).
És felmerült egy kérdés a Redmi Note 5-el kapcsolatban. Úgy tűnik, a China verziót kaptam (igaz, megnéztem, sehol nem ígérték a global verziót!) mivel a dobozon a Redmi felirat és sok egyéb is kínai (googleen látom más írás van a global verzión, nincsenek kínai karakterek). Sehol egy global jel (mint pl. a Pocon). Mivel karácsonyi ajándéknak szánom, ezért nem fogom kibontani, hogy addig bütyköljek vele.
Amennyit hirtelen utánaolvastam, kódnévben - whyred - nincs különbség (?), ez azt jelenti, hogy fel tudom telepíteni rá a global ROMot is? Ha nem, akkor vajon lesz magyar nyelv?
Van-e valamilyen különbség a 2 verzió között (támogatott frekvenciák terén biztos, de pl. Romániában szerintem ez nem gond, a B20 nem játszik itt, ill. a RN2/3-asem is kínai verzió volt és megy a mobilnet).
Köszi,
Albert -
MODERÁTOR
válasz KriszXxX18 #17634 üzenetére
Én a gyengébb hardver miatt biztosan nem venném a Mi A2 Lite-ot a Note 5/6 helyett.
A leírtak alapján én a Redmi Note 5-öt venném.Xiaomi 13T
-
Henker2
addikt
-
KriszXxX18
tag
Sziasztok!
Most tervezek új telefont vásárolni és a lehetséges verziók az alábbiak:
Xiaomi Redmi Note 5 4/64 60k
Xiaomi Mi A2 Lite 4/64 55k
Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64 65kLáttam, hogy a Note5-ben van QC3.0 gyorstöltés, ami eléggé jól hangzik. Note6-ból kimaradt.
A kamera nem igazán fontos számomra, a gpu a note6-hoz hasonló és a cpu is.
Az A2 lite mellett meg igazából az 5e Ft és a kinézete szól.Szerintetek melyik volna a legjobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
mcsm88
senior tag
Bootloader nyitásnál ugrik a garancia?
-
0xmilan
addikt
válasz Trailblazer #17615 üzenetére
Gyari global stable nem engedi.
1|whyred:/ $ pm uninstall -k –user 0 com.miui.videoplayer
Failure [INSTALL_FAILED_INVALID_APK: Missing existing base package for null] -
Pityu.
nagyúr
válasz mezois #17611 üzenetére
Ezt rakd fel Redmi System manager és ezen belül tilthatod a francba ami nem kell
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Trailblazer #17624 üzenetére
Kb
-
Trailblazer
veterán
Miket nem kérdeztek tőle, holott ahogy lefestette a fastbootos képernyőt, arra utal, hogy vélhetőleg arról sem tudja, mi az...
-
satmen
tag
RN5 reggel nam ébresztett, semmit nem csinált. Nagy nyomkodásokra most egy droid fejét hátulról felnyitva szerelgető usánka sapkás (rajta vörös csillag) síszemüveges kutya látható. Alatta felirat:fastboot
Ebből az állapotból ki sem lehet kapcsolni. A be-ki gomb hosszan nyomva tartására eltűnik, majd újra bootol és ugyanez... Valakinek ötlete?
köszönöm -
mezois
tag
válasz Trailblazer #17615 üzenetére
Ez nekem bonyolult de azért köszi!
-
Trailblazer
veterán
válasz mezois #17614 üzenetére
Elvileg itt van rá (illetve bármilyen nem kívánt appra) egy megoldás (ugyan Pocophone-ról beszél, de nincs különbség a módszerben a miénkkel sem), csak ugye ez tapasztalatot és nagy odafigyelést igényel.
-
mezois
tag
Sziasztok! A Google Play filmek és társait nem lehet rooot jog nélkül valahogy letiltani?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz vargalex #17600 üzenetére
Lehet, hogy tévedtem. Nekem úgy tűnik, hogy Note 5-ön (vagyis inkább gondolom MIUI 10-en) automata fényerő bekapcsolás mellett nem offset-et állít az ember, hanem felülbírálja konkrétan a fényerőt... Azaz, ha ilyenkor állítom a csúszkát, majd automata fényerőállítás ki, majd be, akkor visszaállítja a csúszkát a szerinte megfelelő szintre. Note 4-en MIUI 9-el nem így volt...
Alex
-
Dimond G
senior tag
válasz Trailblazer #17603 üzenetére
Köszönöm, már megoldottam!
-
nagyúr
Az új eu dev romot felrakta már valaki?
-
baitsee23
őstag
Bocs az offért, de ha valaki mágeses USB kábelt keres, ma meg holnap nagyon jó áron vehet Ugreent.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Samsung Galaxy S24
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest