Hirdetés
Aktív témák
-
Dobi 562
addikt
Előbb Prokhorovkán teli voltunk tier 8-9 medekkel 3 panther II, 2 lóri, e-50, t-54 a csapatban.
Ellennél 1 t34-85 meg 1 lóri volt csak med, teli voltak TD-vel.-Kérdezem: megyünk a dombra? (angolul)
-Pistike_RO (T-54): pffffMajd rajtam kívül az összes med beáll az út mellett kempelni egy KT körül. A domb oldalára egyedül mentem át. A domb tövében mondtam a csapatnak, hogy egyedül nincs értelme fölmennem. Erre megkaptam, hogy noob vagyok (arty-tól). Közben a faluban megjelent egy T-150 meg egy IS-4, a dombról lefelé száguld a T34-85, egy Slugger, meg a Lóri. Párduc II kapitulál.
A másik oldalunkon bőszen kempel mindenki. Az egyik lórink próbálkozik pálya közepén spottolni (egyedül). Hát ő is elvérzik. Megnézem Pistike_RO terve mi lehet vajon? Egyedül nekiindult frontálisan az ellennek, az úton, ahol vélhetőleg 2-3 tier 8 TD kempel. Így is lett. Pistikám két lövés után elfüstölt és szidta a csapatot. A többiek a sarokban kempelve hullottak el egyenként.
Közben a 3 arty végig noob-ozott meg őrjöngött, hogy nem spottol nekik senki.
Szép játék volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataSwamp 2012. május 19. 7:41:19
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 4 644 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 69 690
Csatában elért Achievement: Acélfal, Top GunCsupa móka és kacagás az élet Tier 5-ben. Az XP rekordom is megdőlt. Prémiumos. 2500 sebzés kiosztva.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Oké, mára befejeztem. Két kis idiótának az volt a legnagyobb szórakozása, hogy beálltak két oldalra a Ferdim mellé és lövöldöztek. Hol engem, hol összevissza. Nem hagytak mozogni. Gratulálok, ezért van értelme játszani. Azért 3 ellenfelet ki tudtam lőni, de nagyon felmérgeltek. Most tényleg közel álltam hozzá, hogy direktbe TK-ázzak. Nem egyet, kettőt.
M5 stuart és Pz35t szakaszban, igazi kis funny boy-ok akikkel szemben megértőnek kell mutatkozni, hiszen nekik az a fun.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataSiegfried Line 2012. május 18. 19:36:26
JárműVK 4502 (P) Ausf. A
Szerzett tapasztalat: 1 390
Szerzett kredit: 40 702
Csatában elért Achievement: Boelter Kitüntetés, Top GunPrémiumos. Első Boelterem Aladárral.
-
Dobi 562
addikt
válasz stork13 #49913 üzenetére
Bocs, de szerintem nem életszerű az élő példád. Akikkel én találkozok a csatákban, magas eff értékű játékosok 52% felett van a nyerési arányuk jórészt és nem hiszem hogy úgy szerezték volna, hogy a harcot kikerülve bázist foglaltak volna...
A tankonkénti eff érték nekem is jobban tetszene, mint ez a mostani összérték.
A mostani xvim viszont tökéletes arra, hogy tudd kire lehet számítani a csatában és kire nem.
Ez viszont élő példa lesz az előző csatámból:
SU-152, 2k csata, 700eff,44% win rate=valószínűleg afk-zik rendszeresen. Igen, most is afk volt.
KT, 8K csata, 600eff,42% win=na ez már extrém gyenge, vagy afk-zik sokat vagy tényleg rohadt béna. A bázisunkon mellett kempelt egy bokorban, majd amikor odaért az ellen, frontális rohamra indult, kilőtték. Nem tudom hogy működnek a botok a játékban, de ő nagyon gyanús.Ők voltak ott a bázisnál, AMX érkezett arty-ra vadászni. Én próbáltam meg visszadöcögni Ferdivel, mert tudtam hogy őrájuk nem lehet majd számítani. Be is jött, kilőttem végül az AMX-et de addigra sajnos levadászta az arty-kat.
A másik, ha valaki ász meddel, az azért nem hiszem, hogy annyira béna lenne mondjuk TD-vel.
Nevethetsz az eff hajszoláson, szíved joga. Én meg csak növelgetem a kis effemet és tudom, hogy közben javulgat valamicskét a játékbeli tudásom is. Pár napja léptem át az 1200-as értéket, ami az egyik célom volt és már 1230-nál tartok.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
válasz stork13 #49902 üzenetére
Szerintem még arra is tökéletes, hogy kapj egy árnyalt képet, milyen képességű játékosokkal vagy egy csatában. Miért lenne találgatás? Pontos adatok alapján számolja az eff értéket, szerintem a magas eff értékű játékosok (amihez általában pozitív győzelmi arány társul), nem véletlenül vannak nagyobb befolyással a csata kimenetelére.
De növelgetni a saját effet tényleg jól esik az egónak. Főleg ha közben még ragad az emberre egy kis tudás is.
-
Dobi 562
addikt
Én kaptam meghívót a tegnapi századozásra a játékban, amit köszönök szépen! El kellet utasítanom, mert akkorra már befejeztem a játékot + nincs most tier 6-os járgányom.
-
Dobi 562
addikt
válasz Plokijuma #49863 üzenetére
Csak reménykedtünk, hogy kicsit jobb lesz a játékosfelhozatal a Diablo III után. Én nem vettem észre pozitív változást.
Rongyolok le a dombról nyíl egyenesen. Batchat oldalról belém koccan, ő sebződik, leblokkolunk. Emiatt Type hátulról belém szalad, ő sebződik, én nem. Kanyarban IS-7 jön szembe kétszer leláncolom, közben hátrálok előle. Leblokkolnak hátulról... T29 valamiért idejött, IS-7 jön, Párduc II katapultál... Természetesen "piros eff"-es játékosok voltak. Tudjátok, akik már induláskor dodzsemeznek meg maguk elé lövöldöznek folyamatosan, mert az funny.
Vereség
CsataCliff 2012. május 18. 13:25:01
JárműPanther II
Szerzett tapasztalat: 238 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 8)
Szerzett kredit: 4 827 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 1 360)Javítás:
Panther II jármű javítása sikeres. Elköltöttél kredit: 14 889Megvásárolva:
A lőszerek Panther II járművön sikeresen pótolva. Elköltöttél kredit: 1 008Megvásárolva:
A fogyócikkek Panther II járművön sikeresen pótolva. Elköltöttél kredit: 3 000 -
Dobi 562
addikt
Mentem 10 kört a KT-val kíváncsi voltam, kitart-e a "balszerencsém".
A 10 csata alatt a nyerési esély az xvim szerint 30-40% között váltakozott, egyszer volt 25%, egyszer 70% körüli is. Egyébként napok óta a 25-30% esély a jellemző (csak a KT-vel, a többivel normálisnak mondható az arány). És a nem kifejezetten a kisebb tankok rendelkeztek gyengébb mutatókkal, hanem a tier 8-10 heavy-k.
Sokszor bent maradtam a csatában miután kilőttek, megnézni hogy játszanak a többiek. Szinte minden csatában akadt afk/disconnect játékos (ellenfélnél is, nálunk is), sok játékos tanácstalan ha valaki nem indul meg előre, akkor ő sem fog (akkor sem ha övé a top tier tank a csatában). Nem ismerik a gyenge pontokat, direktbe lövik a frontpáncélt/tornyot, akadt megint olyan, aki a felspottolt ellenfél piros négyzetét lőtte sziklán keresztül (ez kicsit zavaró volt, mert a szikla mögött voltam és a tornyom fölött csapódtak be a lövedékei). Volt olyan aki kitért a harc elől és csak akkor indul meg ha a döntő fölényt kivívta a csapat (akkor sem segíteni legyűrni a maradékot, hanem foglalni a bázist).
Mai mérleg: 10 csata (3 győzelem/7 vereség)
Kiosztott sebzés összesen: 22607
Kilőtt tankok száma: 26Szerzett acsik: 5 Mesterlövész, 1 Acélfal, 1 Top Gun
Összefoglalva: nagyon szeretem ezt a tankot a rengeteg vereség ellenére is, lehet vele élvezetes csatákat játszani, csak ahhoz ugye olyan csapat is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataSwamp 2012. május 18. 10:31:33
JárműPzKpfw VIB Tiger II
Szerzett tapasztalat: 1 702
Szerzett kredit: 52 684
Csatában elért Achievement: Acélfal, Mesterlövész, Top GunNa, csak sírnom kellett egy kicsit és egyből összejött egy jobb kör. Prémiumos eredmény. 3500 dmg kiosztva.
(#49809) fsb1000: szerintem a 105-össel érdemes menni vele. Én ha tehetem med-ként használom az Aladárt, elég gyorsan jó pozícióba lehet vele helyezkedni és oldalról a 105-ös ágyú is átviszi a legtöbb ellenfelet. Kár, hogy a nagyobbik toronyba nem lehet a KT legjobb ágyúját beletenni, akkor nagyon gyilkos gép lenne.
Az IS féle vonalra is nagyon kíváncsi vagyok, az lesz a következő projektem, amióta látom az IS-8-akat száguldozni, nagyon tetszenek!
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Ha nem lenne ennyire profitorientált a WG, akkor lehetne valamiféle "tudáshoz, eredményekhez,stb" kötni, hogy meddig juthasson az átlag user a tech tree-n, mert számomra ezek a több ezres csataszámos 5-600 effes emberek tier 7-10 tankokban megölik a játékot (ha velem vannak, ha ellenem).
Ez persze csak az én kis magánvéleményem, megbántani nem akarok vele senkit.
-
Dobi 562
addikt
Mai első csatám. 3-an voltunk Tier 8, két KT, meg egy type. Ellennél T34, Ferdi, KT.
KT társam, 4K csata, 500eff, 45%win. Ő leginkább a csata esztétikai élményét növelte (szépen ki volt festve). Előbb a bázisunknál kezdett kempelni, majd az ellen megritkítása után bemászott a városba és lőtte a felspottolt ellenfeleket jelző piros rombuszokat, négyszögeket, stb... Tehát gyakorlatilag a házfalakat lőtte.
Kb egyszerre elkezdte a csapatom is és az ellen is foglalni a bázist. Mivel én félúton voltam, megpingeltem a bázisunkat és mentem vissza, egy T29-el, meg a tehetséges KT-val együtt. Már majdnem a bázisunknál voltunk, feltűnt a Ferdi, tudtam, hogy engem ki fog lőni, pingeltem a másik KT-nak, hogy vesse rá magát, így a T29-nek lesz esélye resetelni. Engem kilőtt a Ferdi, T29 lejutott és kilőtte a két foglalót, KT barátunk mit tett? Megpróbált ő is lejutni, mit sem törődve a Ferdivel, aki kilőtte őt full hp-ról. Majd kilőtte a T29-et is.
Oké, mondom nincs veszve semmi. Két tankunk foglalja a bázisukat (KV-1S, VK3601H). Legalábbis azt hittem, kiderült csak az egyik foglalt. Feltűnik mellettük egy KV1. Satuban van, gyakorlatilag két oldalról lőhetik, 2 tier 6 VS 1 tier 5. Íme a kép:
Szerintetek mi történt? A KV-1 kilőtte mindkettőt...
Részemről: kilőttem 3 tankot, felderítettem 2-őt, kiosztottam 3000 sebzést...13/12 találat.
És a KT csatáim 90%-ban ilyen dolgokon múlnak... Már csak 43% a nyerési arányom vele, miközben az effem stabilan 1500 körüli, a meccsenkénti sebzés lassan-lassan növöget, a pontosságom majd 80%... Replayeket nézegetek, youtube videókat nézegetek, weak spot videókat nézegetek de mindhiába. Nem értem én ezt. Mindegyik tankommal voltak jó és rossz periódusaim, de pont a kedvencemmel nem jön össze semmi, ez nagyon rosszul esik.
-
Dobi 562
addikt
Vereség
CsataMalinovka 2012. május 17. 21:56:31
JárműFerdinand
Szerzett tapasztalat: 1 063
Szerzett kredit: 50 019
Csatában elért Achievement: Top GunCirka 4100 dmg kiosztva a 105-ös ágyúval, mégis buktunk. Ja, és az ellenfélnél volt egy afk is, tehát emberelőnyben is voltunk.
-
Dobi 562
addikt
1500 csatával is össze lehet szedni egy E75-öt: Maly86
Csapattársam volt, inkább nem kommentálnám a teljesítményét.
-
Dobi 562
addikt
válasz babferi #49749 üzenetére
Én a 7.2 után adtam el a Hummelemet. Addig szerettem vele játszani, a patch után alig tudtam vele eltalálni valamit. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor teljesen összeszűkült célkereszttel a célponttól jó pár méterre lévő csapattársat lőttem ki. Ekkor eladtam, azóta sem artyztam.
-
Dobi 562
addikt
Egy szép utolsó csata a SU-100-al. Kíváncsi vagyok SU-152 milyen lesz.
Győzelem!
CsataEl Halluf 2012. május 17. 17:38:57
JárműSU-100
Szerzett tapasztalat: 1 504
Szerzett kredit: 33 768
Csatában elért Achievement: Boelter Kitüntetés, Top GunKifejlesztve:
A következő tank kifejlesztve: SU-152. Elköltött XP: 31 500. Elköltött szabad XP: 0.(prémiumos)
-
Dobi 562
addikt
Büntibe rakott az MM. Akármivel megyek csatába, az összes top tank percek alatt elhullik vagy lemmingeznek.
Ilyen jó kis játékosokkal lehet találkozni: mario47
Csaták száma: 395, Löwe, KV-5, T34 a garázsban. És minden 3. lövése talál is! Kár, hogy tapasztalatot nem adnak aranyért.
-
Dobi 562
addikt
Már majdnem föladtam 4 vereség után, hogy megcsináljam a duplázós kört SU-100-al de csak összejött.
Győzelem!
CsataAbbey 2012. május 17. 11:49:55
JárműSU-100
Szerzett tapasztalat: 3 324 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 42 793
Csatában elért Achievement: Pusztító, Mesterlövész, Top GunPrémes. Jó kis gép ez is, de a SU-85-öt azt valahogy jobban szerettem.
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataMalinovka 2012. május 17. 8:22:12
JárműVK 4502 (P) Ausf. A
Szerzett tapasztalat: 2 229
Szerzett kredit: 75 009
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: Tank ász, Kiváló Lövész, Szárnysegéd, MesterlövészSikerült megdöntenem az XP és kredit rekordom, mindezt a "leggyengébb tier 8" tankkal. Hogy meglepődtek az ellenséges medek, mikor hátulról mentem fel a Malinovka dombra!
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataEl Halluf 2012. május 17. 8:09:46
JárműVK 4502 (P) Ausf. A
Szerzett tapasztalat: 1 780
Szerzett kredit: 57 178
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: I. osztály, Kiváló Lövész, Top GunPrémiumos. Alakul ez.
-
Dobi 562
addikt
válasz Zeratul #49629 üzenetére
Én aszerint is használom. Hogy meglepődik az ellen, mikor egy 105-ös löveg osztja az áldást egy magaslatról.
Győzelem!
CsataSwamp 2012. május 17. 7:41:53
JárműVK 4502 (P) Ausf. A
Szerzett tapasztalat: 3 282 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 49 257
Csatában elért Achievement: Pusztító, MesterlövészPrémiumos. Több szempontból is érdekes csata volt. Full életes Type 59-et és SU-85-öt egylövéseztem. Egy Pz38na-nk pedig kilőtt egy prémium T34-et!
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
válasz [HUN]Dani #49622 üzenetére
Nagyon jól lehet vele keresni. Mind prémiumos, javítás és lőszer alig kerül valamibe.
Győzelem!
CsataSouth Coast 2012. május 16. 6:13:13
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 4 194 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 57 054
Csatában elért Achievement: AcélfalGyőzelem!
CsataMalinovka 2012. május 13. 8:57:56
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 3 566 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 49 155
Csatában elért Achievement: Top GunGyőzelem!
CsataSwamp 2012. május 12. 22:15:21
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 1 531
Szerzett kredit: 50 542
Csatában elért Achievement: Szárnysegéd, MesterlövészGyőzelem!
CsataLive Oaks 2012. május 12. 14:12:18
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 1 588
Szerzett kredit: 43 858
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: Tank ász, Top GunGyőzelem!
CsataSiegfried Line 2012. május 12. 21:08:25
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 1 486
Szerzett kredit: 43 753 -
Dobi 562
addikt
válasz [HUN]Dani #49567 üzenetére
Itt találsz róla leírást, telepítési útmutatót, stb.
(#49568) whatnot : Milyen statok alapján a legrosszabb tier 8 az Aladár? A tank értékei alapján? Nekem azért nagyon tetszik.
(#49569) garcia66: A stat adatokból lehet kapni egy körülbelüli képet, hogy mégis milyen képességű a játékos. Az eff és win ratio jelzi, hogy az illető mennyire lehet befolyással a csaták kimenetelére. Nyilván akiknek nagyon magas, azok a potenciálisan legveszélyesebb ellenfelek, én ha tehetem őket lövöm ki először. Akiknek extrém gyenge, ott nagyon sokszor gondok vannak a játék alapjainak ismeretével is, vagy csak szimplán afk-zik sokat. Én szeretem tudni, hogy kinek az oldalán és ki ellen harcolok. Illetve jól esik az egómnak, hogy növöget szépen lassan a saját win rate-em és effem.
Én úgy vettem észre, hogy itt senkit sem a stat alapján noobozunk, inkább játékbeli teljesítmény alapján. Bár ehhez sokszor tényleg gyenge statok társulnak.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
válasz fsb1000 #49564 üzenetére
Én úgy érzem nagyon különböző játékstílust igényel az Aladár, mint a Tiger P. A Tiger P-vel lehet törni előre egészen bátran a 200-as frontpáncélnak köszönhetően, míg az Aladár egy fürge jószág, ahhoz képest hogy nehéztank. Egész gyorsan felér a dombokra, ahol lehet leszedegetni a medeket.
Nekem nagyon tetszik mindkét tank.
(#49561) Dobi 562 Az EPIC BATTLE képemet véletlenül kitöröltem.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Huh! Az előbb Aladárral, 105-ös ágyúval. 1. lövés Hummelra 0dmg-s kritikus, 2. lövés lesebzi 1%-ra... Itt már felém nézett és lőtt, elhibázta szerencsére. 3. lövés kivégezte. 88 HP-ban voltam, meleg helyzet volt.
Azután végre: EPIC BATTLE! Dupla lemming rush!
Sajnos volt pár núb, aki nem követte a taktikát és önkényesen másfelé ment.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Megint sikerült összefutnom egy "érdekes" nevű honfitársunkkal: kaka11
Szerencsére az ellenfél csapatát "erősítette".
-
Dobi 562
addikt
Az előbb Himmelsdorf map-on találkoztam egy ügyesen játszó T-9 playerrel (én Tiger P-vel voltam). Olyan ügyesen berakta egy bucka mögé a gépét, hogy csak a tornyából mutatott egy keveset, azt meg az istennek sem tudtam átlőni. Meg kellett várnom, hogy a többiek másik oldalról bekerítsék és mikor megfordította a tornyát, hátulról szétlőttem.
Az a tank nagyon veszélyes fegyver lehet hozzáértő kezekben!
Más: köszönöm a KT-s jótanácsokat, próbálok vele ügyesebben játszani. Nem előretörni, beforgatni, stb... Már csak a 0dmg-s kritikus a mumusom.
-
Dobi 562
addikt
válasz Napfénysüti #49460 üzenetére
Inkább nem mondanék róla véleményt. 150 csatám volt csak vele, van itt sok olyan játékos akinek nagyságrendekkel több csatája volt és jobban is ért hozzá.
Ha a Tigrist kedvelted, ezt is fogod, sokkal pattogósabb a páncélja.
-
Dobi 562
addikt
Na, akkor a királytigrist most hanyagolom egy ideig. A győzelmi arányom 43%-ra esett vele, a többi géppel átlagban 52%... Elkezdek majd videókat nézegetni hogy is kéne vele játszani, mert úgy tűnik bennem van a hiba.
Egymás utáni meccseken 0 dmg-s kritikusokat lőttem amx 13 90 oldalába, batchatbe, t50-2-be, is-8-ba...stb Semelyik másik tankommal nem lövök ennyi 0 dmg-s kritikust, nem értem én ezt... Közben engem szid az arty, hogy nem vagyok képes eltalálni a rá vadászó amx-et... De eltaláltam 3-szor is, 3.-ra leesett a lánca, megjavította egyből és ment is tovább fedezékbe. Az első két lövés az 0dmg volt természetesen.
Na, most volt vele 1 döntetlenem, azután 2 győzelem zsinórban de a 0 dmg-s találatok még mindig előfordulnak. Mindenesetre erőltetem tovább a dolgot, hátha rájövök magamtól hogy is kéne játszani vele.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataSouth Coast 2012. május 16. 6:13:13
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 4 194 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 57 054
Csatában elért Achievement: AcélfalPrémiumos. Nagyon jó kis tank ez a T-25! Tier 3-5 csata volt, ilyenkor lehet alkotni.
-
Dobi 562
addikt
válasz whatnot #49407 üzenetére
Már volt linkelve, parancsolj: http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/111540-xvm-mod-now-predicts-chances-of-winning/
M és K módszer. Közel azonos eredményeket ad.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
válasz whatnot #49404 üzenetére
Az új eff rating mod valami képletek alapján kiszámítja mennyi esélye van a csapatnak a nyerésre.
Eddig észre sem vettem, de nálunk volt 3 tier 4, az ellenfélnél egy sem. Bár sok vizet nem zavartak. Az amx összeütközött a t-50-nel a csata elején, előbbi 90%-ban utóbbi 50% életben maradt, kergetőztek ész nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Nem tudom ez miért van, de folyamatosan olyan csatákba pakol az MM KT-vel és Aladárral, ahol a nyerési esélyünk 20-30% között van. Nem vagyok az a fajta, aki ez alapján föladja a csatát, küzdök én derekasan, de hihetetlen, hogy milyen képességű játékosok vannak magasabb szinteken is...
A legutóbbi csata. Ketten voltunk tier 8 top tankok. Csináltam képernyőmentést, hogy a másik top tankunk mivel ütötte el az időt:
A csata sűrűjét elkerülte jó messzire, gondolom még nem száradt meg a festék a tankon, nem akarta összekoszolni magát. Ellenben össze-vissza forgolódott, a csöve szigorúan a talaj felé mutatott, nehogy véletlenül elsüljön és eltaláljon valakit!
-
Dobi 562
addikt
Ferdi a Jagdpanthertől megörökölt 10,5-ös ágyúval. Prémiumos. Eddig nagyon tetszik ez a nagy, lomha, ronda dög.
Győzelem!
CsataSiegfried Line 2012. május 15. 17:21:43
JárműFerdinand
Szerzett tapasztalat: 1 479
Szerzett kredit: 50 701
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: II. osztály, Boelter Kitüntetés, Top Gun -
Dobi 562
addikt
Nem olyan rossz az MM besorolása szerintem. Igaz, nagy ritkán berakja tier 8 közé felderítőnek, de kell a kihívás ugyebár. Pontos statisztikám nincs róla, de az esetek nagy részében tier 3-6 vagy tier 3-5 csatákba rak. Itt aztán lehet mókázni vele.
A végsebessége elég jó: 60km/h, az ágyúja nem olyan erős, mint mondjuk a pz IV 75-öse, de cserébe jó gyors. Tier 7 heavy-ket is lehet vele piszkálgatni 100-asával oldalról-hátulról. Arra kell csak figyelni, hogy nem tud egy helyben megfordulni, ügyesen kell rejteni. Ja és 610 HP-ja van, az nem olyan rossz a szintjén!
-
Dobi 562
addikt
-
Dobi 562
addikt
(#49324) psycroptic: Nem hiszem, hogy töltött volna, mert nem lövöldözött előtte. Nem is volt mire lőnie... Nem tudom pontosan mennyi időn át lőttük egymást a type-pal, de 40sec biztos eltelt anélkül, hogy bármit is csinált volna.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Királytigrissel is folyamatosan veszítek...Vereség
CsataFjords 2012. május 15. 9:11:34
JárműPzKpfw VIB Tiger II
Szerzett tapasztalat: 1 339
Szerzett kredit: 60 817Prémes. 23/19 találat, 6 kill... A másik top tankunk, szintén egy KT elment a másik irányba meghalni, mikor meglátta, hogy 3 med közeledik a bázisunk felé... Engem otthagytak a kakiban egyedül. A 6 killből 5-öt a saját bázisunknál csináltam, a Királytigrist az öbölben lőttem ki, onnét mentem vissza egyedül mikor elkezdték foglalni a bázisunkat... A vicc, hogy ekkor a saját csapatomból 3 tankkal találkoztam akik onnét elfelé igyekeztek...
Nagyon lehangoló, hogy a kedven tankommal folyamatos kudarcok érnek, akármit is csinálok a csatában...
Viszont ezzel a csatával átléptem az 1200-as effet.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Megindultunk ketten lefelé a hegyről egy amx 13 90, én párduccal. Tudtuk, hogy ott van egy type. Meg is találtam, lőjük egymást face-to face, én 150-esével csipegetem az életét a kupoláján át... végül én 2* pattanok...150 élete marad, engem kilőtt. Ekkor látom, hogy az amx-ünk egy szikla mögött csücsül és amikor meghalt a kis párducom, akkor előbújik és lelövi a maradék 150 életét a type-ról...
Tudom, hogy nagy elvárás a csapatmunka random csatában, de hogy ennyire rossz legyen valakinek a helyzetfelismerő képessége...
-
Dobi 562
addikt
Megvan a Tank ász plecsni KV-3-mal is. A rating-mod 16% esélyt jósolt nekünk a győzelemre. 24/13 találat, mind sebzett. Kapott találat 11, nem vesztettem HP-t. Az összes páncéltörőt előttem.
Győzelem!
CsataMalinovka 2012. május 15. 6:36:16
JárműKV-3
Szerzett tapasztalat: 2 058
Szerzett kredit: 66 499
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: Tank ász, SzárnysegédPrémes.
-
Dobi 562
addikt
válasz Balesz1899 #49267 üzenetére
Érdekes, nálam is jó és rossz periódusok követik egymást.
A Királytigrissel 7 vereség - 1 győzelem a mai mérleg, míg Panther II-vel 3 vereség - 9 győzelem.
A KT-vel pár napja ez van, katasztrofális 44%-os nyerési rátára estem vissza vele 50%-ról.
SU-100-al ma szintén katasztrofális a mérlegem, nem számoltam össze, de sokadikra jött össze a duplázós kör, míg tegnap, tegnapelőtt olyan 70% körüli volt vele a győzelmi arányom.
A Jagdpanther-t eladtam, valamiféle átok kerülhetett rá, mert pár hete nem ment vele a játék, pedig olyan büszke voltam mikor 200 csataszám körül 60% volt a győzelmi arányom, végül 257 csata után 55% maradt.
A Ferdi eddig nagyon tetszik, bár még van rajta mit fejleszteni. Érzem benne az erőt.
Egyedül a kis prémium tankommal a T-25-el tudok kiegyensúlyozott eredményt hozni. Az utóbbi pár napban 60% körüli győzelmi rátát produkálok vele.
-
Dobi 562
addikt
Vereség
CsataSand River 2012. május 14. 19:45:18
JárműPzKpfw V Panther
Szerzett tapasztalat: 42 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 2)
Szerzett kredit: 6 021 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 420)Prémes.
Először egy leónk belém szaladt oldalról, leblokkoltunk. Erre hátulról belém rohant egy T49-esünk. Azután egy T25/2 lőtt egymás után két ammo rack-et, a másodikra felrobbantam. Legalább lőszerre nem kellett költenem. -
Dobi 562
addikt
válasz GrooveHero #49229 üzenetére
Semmi furcsa nincs a képen, bár ez a németek által zsákmányolt IS-4 elég ronda színű lett.
-
Dobi 562
addikt
Himmelsdorfon indulás után nem sokkal kaptam egy munkahelyi telefont, amit föl kellett vennem, így a kezdőkör mellett maradva lövöldöztem ki az ellent, csak a tornyot tudtam forgatni. Szerencsére nem tudták hová kell lőni, Tigris, AMX M4 45 lett így az áldozat. Egy VK 3601H-t lelőttem 6%-ra majd egyszer pattantam róla, kétszer meg 0 dmg-s kritikust kapott... Mostanában rengeteg ilyen kritikust lövök...
Győzelem!
CsataHimmelsdorf 2012. május 14. 13:52:39
JárműPzKpfw VI Tiger (P)
Szerzett tapasztalat: 2 982 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 36 991
Csatában elért Achievement: Acélfal, VédőPrémiumos.
-
Dobi 562
addikt
Előbb 4 afk volt a csapatomban... Előtte volt egy 11 arty-s meccsem, mindkettő érdekes volt.
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataSouth Coast 2012. május 13. 19:44:01
JárműKV-3
Szerzett tapasztalat: 1 585
Szerzett kredit: 51 309Prémes. 8/8 találat, még mindig 122-es ágyú (átütő volt az összes).
-
Dobi 562
addikt
Heh. KV-3 122-es lövegével lőttem egy 0 dmg-s critical-t sturmpanzer II oldalába...
-
Dobi 562
addikt
Találkoztam egy ninja képzést kapott IS-3-mal. Ferdivel kempeltem egy szikla mögött, egyszer csak feltűnt mellettem és hátulról kivégzett.
-
Dobi 562
addikt
-
Dobi 562
addikt
válasz tibi2013 #48938 üzenetére
OFF: Igen, sőt érdemes is, ugyanis plusz pontok járnak a fák kidöntéséért, házak letarolásáért. Meg az is vicces ha csak úgy magad elé lövöldözöl egyfolytában. Vagy a sokkal magasabb szintű tankot vezető csapattársakat is meg lehet kínálni néhány lövéssel, az is poénos.
ON: érdekes kérdés. Házakat, kerítést, madárijesztőt, fákat le lehet rombolni. De minek?
OFF: A World of Planes nem ennek a játéknak a testvére, azt másik cég csinálja. Kevered a World of Warplanes-szel.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Érdekes dolgok ezek a 0 dmg-s critical-ok, meg hasonlók. SU-100-as 122-es lövegével lőttem két T-50-esre, volt 2 0 dmg-s critical, meg két leláncolás 0 sebzéssel.
Aaaah! KV-3 122-es löveg. 2x 0 dmg critical IS oldalába...
Mondd Random istenség mit vétettem ellened?!
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
válasz ThunderStrm #48922 üzenetére
Prémiummal, igen.
-
Dobi 562
addikt
válasz ThunderStrm #48920 üzenetére
A Churchill-t próbáltam, nekem nem jött be a kis sebzésű ágyúja miatt. A T-25-öt nagyon szeretem, gyakran összejön vele a 30-40K kredit közötti hozam. T14-ről nem tudok nyilatkozni nem próbáltam.
-
Dobi 562
addikt
Lehet neki valami "előtét-páncélja", szemből céloztam rá a lövege mellé és a célzórendszerem narancssárgára váltott zöldről, tehát ott nem biztos az átütő találat. Azért megpróbáltam ott kétszer átlőni de tényleg nem ment. 116mm az átütése a T-25 ágyújának. Az oldalát azt átvitte szerencsére.
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataMalinovka 2012. május 13. 8:57:56
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 3 566 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 49 155
Csatában elért Achievement: Top GunPrémes. 7 kill.
-
Dobi 562
addikt
Győzelem!
CsataMalinovka 2012. május 13. 8:26:23
JárműSU-100
Szerzett tapasztalat: 3 212 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 35 322
Csatában elért Achievement: Boelter Kitüntetés, Top GunPrémes. Tiger II és 2 Tiger P voltak a legértékesebb trófeák.
-
Dobi 562
addikt
Na a Tiger P-t azt hanyagolom most egy időre. Sikerült T-29-be 5 vagy 6 0 dmg-s criticalt lőnöm. Miközben mi küzdöttünk az egyik utcán, elkezdték foglalni a bázisunkat, én gyorsan elindultam visszafelé és látom hogy a közös chat-en a jagdpantherünk (7K battle, 600eff, kilőtték a picsába Himmelsdorf várban) engem idiótáz, hogy menjek vissza a bázisra..
Mondom neki: idióta?! Akkor ezt figyeld: megálltam ott ahol voltam és bevártam a megváltó halált. 2-en voltunk 8 ellen, de hát nyilvánvalóan rajtam múlott a csata és mivel megfelelési kényszerem van, nem akartam csalódást okozni roppant tehetséges és türelmes Jagdpantherünknek.
-
Dobi 562
addikt
Pont most buktunk egy csatát. Nálunk top tank IS-4 (játékosa:17K csata-1000eff), ellennél E-100. Murovanka pálya I-es helyről indultunk, az IS-4-ünk felment egy dombra a csata elején és onnan lődözött egy felspottolt Patton-ra, miközben az E-100 (és az őt támogató heavyk) a domb mellett úgy mentek át rajtunk mint kés a vajon.
Én Tiger P-vel voltam. Volt két fantomlövésem, két 0 dmg-s criticalom egy amx 17 90-re, aztán face-to face 1%-ra lőttem egy IS-t aki viszont kilőtt. Nem az én csatám volt.
(#48887) freelancer: Ez nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Ma esti mérlegem T-25-el 10:2 (nyerő/bukó).
Eddigi legszebb eredményem ezzel a csehszlovák csodával:
Győzelem!
CsataSwamp 2012. május 12. 22:15:21
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 1 531
Szerzett kredit: 50 542
Csatában elért Achievement: Szárnysegéd, MesterlövészPrémes. 27 lövés/26 találat.
-
-
Dobi 562
addikt
válasz sanya67 #48816 üzenetére
Start menü/Kellékek/Parancssor (jobb klikk-futtatás rendszergazdiként)---> bepötyög: bcdedit /set IncreaseUserVa 3072
Restart
virkir nagyon gyors, nem lehet megelőzni.
És egy pusztító plecsni:
Győzelem!
CsataMountain Pass 2012. május 12. 21:18:13
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 733
Szerzett kredit: 23 383
Csatában elért Achievement: Pusztító[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Nem hittem volna, hogy ezzel a tankkal megkapom ezt a plecsnit.
Győzelem!
CsataMountain Pass 2012. május 12. 21:00:19
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 1 320
Szerzett kredit: 39 189
Csatában elért Achievement: AcélfalPrémes. 25/22 találat.
-
Dobi 562
addikt
Megvan az ász tanker plecsni Su-100-al is.
Győzelem!
CsataSand River 2012. május 11. 20:00:03
JárműSU-100
Szerzett tapasztalat: 1 807
Szerzett kredit: 38 506
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: Tank ász, MesterlövészPrémes eredmény. 17 lövés/15 találat a 122-es ágyúval. Volt jó pár lepattanó is közte.
-
Dobi 562
addikt
Volt ma egy jó kis csatám a Királytigrissel. Csináltam a töltőképernyőről screenshot-ot, nagyon kevés esélyt adott a csapatomnak a ratings mod:
És nem sokon múlott a dolog, hogy nyerjünk, azt hiszem a kreditrekordom megdöntöttem:
Vereség
CsataHimmelsdorf 2012. május 10. 16:53:46
JárműPzKpfw VIB Tiger II
Szerzett tapasztalat: 1 467
Szerzett kredit: 65 839
Csatában elért Achievement: Kiváló Lövész, Elit lövész, Boelter Kitüntetés, Top GunPrémes eredmény. Két mozzanatra emlékszem, ahol ha másként cselekszem, akkor talán nyerünk. Az elsőben egy túlbuzgó Tigris csapattárs folyamatosan blokkolta előlem az ellenfél Királytigrisét, akinek tiszta rálátásom volt az átlőhető haspáncéljára. Ha itt nem ragadok le túl sok időre, hanem másfelől próbálok támadni, akkor megfordul a meccs. Valamint a vége felé 2 nagyon fájó lepattanóm volt KV-3 oldaláról, azt hiszem ő sebzett belém legtöbbet a csata alatt.
-
Dobi 562
addikt
-
Dobi 562
addikt
Első csatám a Királytigris nagyobbik 105-ös ágyújával. Két csapattársamat sikerült meglőnöm. Mindkét esetben sokadik lövésemet adtam le a célpontomra és ők lazán átgurultak előttem, én meg tornyon trafáltam mindkettőt oldalról (egy tigris volt és egy T30). Nem hiszem el, hogy ennyire nem lehet odafigyelni a másikra... Ráadásul a mögöttem is el tudtak volna menni.
Győzelem!
CsataCliff 2012. május 7. 18:44:40
JárműPzKpfw VIB Tiger II
Szerzett tapasztalat: 1 032 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 70)
Szerzett kredit: 13 111 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 11 420)
Csatában elért Achievement: SzárnysegédJavítás:
PzKpfw VIB Tiger II jármű javítása sikeres. Elköltöttél kredit: 9 172Megvásárolva:
A lőszerek PzKpfw VIB Tiger II járművön sikeresen pótolva. Elköltöttél kredit: 14 420Ez így csúnyán bukó prémium fiókkal is.
-
Dobi 562
addikt
válasz Iron Funeral #46986 üzenetére
Köszi, én ennyire nem vagyok otthon a műszaki dolgokban, csak azt írtam le amit a filmben mondtak/mutattak.
-
Dobi 562
addikt
Előbb néztem egy részt a Harckocsigyár c. sorozatból. 2 Párducot restauráltak benne és elhangzott, hogy gyakran voltak műszaki problémáik a rosszul beállított motorokkal, ugyanis benzinüzemű volt és könnyedén kigyulladt. Pont mint a játékban, volt egy időszakom amikor nem volt olyan csata ahol ne gyulladtam volna ki.
Egyébként nagyon dicsérték a járgányt, sok érdekes technikai megoldást alkalmaztak benne (felfüggesztés, egy helyben megfordulás képessége, nagy páncélátütő képességű, nagyon pontos ágyú, stb.).
-
Dobi 562
addikt
Lehet a T-25-tel jó kört menni, mikor max tier 5 csatába rakja az MM. Sajna gyakran dob be tier 5-8 közé ahol nem igazán tudom megállni vele a helyem. A Churchill-nél jobban tetszik egyenlőre. Prémiumos eredmény.
Győzelem!
CsataEnsk 2012. május 4. 11:15:50
JárműT-25
Szerzett tapasztalat: 1 431
Szerzett kredit: 36 517
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: I. osztály, Kiváló Lövész, Elit lövész, Mesterlövész, Top GunEz pedig stock SU-100-al a 4. csatám:
Győzelem!
CsataWestfield 2012. május 4. 10:53:29
JárműSU-100
Szerzett tapasztalat: 1 342
Szerzett kredit: 31 986
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: I. osztály, Kiváló Lövész, Elit lövész, MesterlövészMár bánom, hogy a szovjet TD vonalat hanyagoltam egy ideje, jó kis gépek ezek.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
válasz fsb1000 #46476 üzenetére
Én is szoktam nézegetni a statjaim. Nálam a nagyobb tankok vannak a csúcson, a kisebbek statjain látszik, hogy velük kezdtem tanulni a játékot.
Egy kis érdekesség:
Tiger P-vel a hatékonyságom 109 csata után 1669. A csatánkénti átlag XP ezzel a tankkal a legnagyobb: 747. Ez a tank felüdülés volt a "sima" Tigerhez képest, az egy kicsit csalódás volt számomra. Ezzel nagyon megy a játék!Pantherral, 194 csatám 59%-át nyertem. Számomra ehhez a tankhoz kellett a legtöbb idő, mire megtanultam, hogy is kéne vele játszani. Rohadt gyúlékony, viszont szinte sorozatlövő.
Tiger II-vel 78% a találati arányom, ezzel a tankkal a legnagyobb. A rohadt drága lőszer miatt igyekszem nagyon pontosan lőni.
Jagdpantherral 239 csata után 56% a nyerési arány, ezt az elmúlt hétben sikerült lerontanom 60%-ról, viszont vele a legnagyobb a csatánkénti sebzésem 1305.
KV-3-mal valamiért nem megy a játék. 159 csata után 45% a nyerési arányom és nem is sikerül javítanom rajta. A 122-es löveggel használom és 70%-os a találati arányom vele.
Itt vannak a statjaim ha valaki kíváncsi rá.
(#46483) harcos22:megmondom ősszintén nem szívesen fordítok hátat egy olyan csapattárs(?)-nak aki engem lövöldözik. Még ha nem is tud megsebezni. Miért csinálja? Vicces? Szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Nem tudom mi van ma a levegőben, de egyedül csak a Porsche Tigrissel megy a játék.
Győzelem!
CsataMountain Pass 2012. május 1. 15:20:50
JárműPzKpfw VI Tiger (P)
Szerzett tapasztalat: 1 149
Szerzett kredit: 35 077
Csatában elért Achievement: Kiváló LövészGyőzelem!
CsataKarelia 2012. május 1. 15:28:49
JárműPzKpfw VI Tiger (P)
Szerzett tapasztalat: 1 444
Szerzett kredit: 41 419Győzelem!
CsataAbbey 2012. május 1. 15:37:40
JárműPzKpfw VI Tiger (P)
Szerzett tapasztalat: 1 506
Szerzett kredit: 36 396
Csatában elért Achievement: MesterlövészPrémiumos eredmények. Már a délelőtt folyamán is sorra nyertem vele a csatákat. Az utolsóban két Királytigris is a horogra került, nem tudták átlőni a frontpáncélom. Én viszont az övékét igen.
-
Dobi 562
addikt
válasz jimmy74 #46305 üzenetére
"Kérdezz-felelek + általános info topik
normen76 2012.03.09. 05:09FIGYELEM ! Mint tudjátok a 7.1.1 verzióval megváltozott a modok telepítésének a rendszere. Ez elsősorban azokkal a modokkal van így amik eddig a játék saját mappáit használta. A telepítés nem lett sokkal bonyolultabb, csupán a modokat egy külön, csak a modok számára fenntartott mappába kell másolni, azonos mappa nevekkel, mint amit eddig használtak. Van pár fontos mappa, amit majd mindenképpen el kell készíteni mindenkinek egy fájl kezelővel (pl. Total Commander, vagy a Windows intéző stb) ha még nincs meg.
Találtok a játékban egy res_mods/0.7.2 nevű mappát. Ebbe kell majd beletenni a modok nagy részét, de attól függően mit igényel a mod további almappákat kell készíteni. Ami nagy valószínűséggel alapvetően kell majd:
res_mods/0.7.2/gui/flash (pl. az OTM addonhoz, célzó rendszerekhez, damage panelekhez stb)."Itt pontosan le van írva, hogy kell az egyes modokat feltelepíteni.
-
Dobi 562
addikt
válasz D.Orion #46264 üzenetére
Én sem vagyok rá büszke, hogy állandóan TK-zókba botlok. Egyébként annyira nem siettek, ha ráértek velem szórakozni, meg engem lövöldözni. Lehet félreérthető a kép, visszajátszást meg nem készítettem, de miután elengedtem a kissé agresszív E-75-öt, beállt mögém, a haverja meg elém...
Az előzményhez hozzá tartozik az is, hogy már a csata kezdetén nyavalyogtak, hogy megint ezen a map-on vannak. Aztán mikor a híd túloldalán feltűnt egy ferdi, akkor annyi esze volt az E-75-nek (amelyik nem ismeri a kikerülő manővert), hogy mögülem lődözött.
-
Dobi 562
addikt
Hehe. Előbb egy E-75 nem tudta feldolgozni, hogy én jagdpantherral nem tolatok vissza a kedvéért, hanem ki kell kerülnie. Végül egy kis nyomkodás után elengedtem. Azért csináltam róla képernyőmentést is. Szerintem ki tudott volna kerülni ha nagyon akar, dehát nagy tank= nagy ego.
Majd megérkezett a haverja (szintén E-75) és két oldalról nyomkodtak. Nem tudtam mire vélni, azért csináltam erről a jelenetről is képernyőmentést. Meg is köszöntem nekik a jó képet, erre belém lőtt az egyik.
Azt még sikerült megbeszélnünk, hogy szeretjük a krumplistésztát, mielőtt bebuktuk a meccset. Mint kiderült egyikük magyar volt.
-
Dobi 562
addikt
Új akció: http://worldoftanks.eu/news/2166-tank-month-workhorse-victory/
Tankees,
This month we would like to direct your attention to the T-34 medium tank. The T-34 was one of the main workhorses of the victory during World War II. It's dedicated special offer starts from 07:30 CEST (5:30am GMT) April 28th, and lasts until 07:00 CEST (5:00am GMT) May 4th.
You will receive x3 experience for the first victory of the day.
This month's special also includes the following discounts:50% off on the T-34, a USSR tier 5 medium tank
50% off on the T-34-85, a USSR tier 6 medium tank50% off on garage slots for your brand new tanks
Don’t miss this special and keep an eye out for an upcoming follow-up article on the Tank of the Month!
Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest