Aktív témák

  • diegho

    nagyúr

    Ha megengeditek írnék valamit, még mielőtt mindenki elkezd örömködni az új orosz tankoknak.

    KV-4: ez egy csodálatosan nagy kalap sz@r. A win rátám igaz nem rossz vele (tegnapi napnak köszönhetően ennyi, előtte 61-62% volt, tehát win rate alapján jó is lehetne) sőt a sebzésem sem (1843) de maga a tank egy rakás fos. Hogy miért? 180mm armor, ami több helyen nincs döntve, tehát effektív 180mm, vagyis egy 107mm zis6 is átlőheti simán szemből. A lövegpajzs nem létezik, tier8 tankok lövegpajzsban is át tudják lőni, lőtt már át Pershing, sőt KV-2 is lövegpajzsban. A hull még úgy ahogy elviselhető, mert beforgatva képes pattogni, de a torony nagyon gyenge, szemből simán átlövik, ha forgatom, akkor meg az oldalát lövik át simán az íves rész miatt, sőt szemből is lőtték már át a torony oldalának a kis íves részét. Ez még mindig elmenne, ha nem lenne vele még több gond. Maga a tank 30-al tud menni, ami sík terepen inkább 24, borzasztóan lassan fordul, tehát ez egy gyengén páncélozott lassú tank. Ez még mindig nem lenne annyira gáz, ha lenne hozzá egy jó ágyú, de nincs. A 107mm zis24 1670dpm-el rendelkezik, viszonyításképpen a BL-9 1758-al, tehát a dpm is kevesebb, mint az IS-3-nak és nagyon sok 240-et lőttem vele. Eddig akkor így áll a helyzet: gyengébb armor, mint az IS-3on, jóval lassabb, jóval nagyobb célpont, rosszabb löveg, most jönne az, hogy az IS-3nak nagyon kicsi a gun depression-je, de a KV-4nek még kisebb és mivel ilyen magas ezért, ha odaáll elé egy IS-3, annak csak a tornya tetejét tudja lőni, de nem csak a lefelé, hanem a felfelé kitéríthetősége is gyenge, így sokszor nem lehet vele lőni azt, ami feletted van. Összefoglalva ez egy nagyon gyenge tier8 tank. Tény, nekem is volt csatám, ahol 46 lövés után is még éltem, de azért, mert senki nem tudta hol kell lőni és mindenki az upper front plate-et lőtte, ahol a kis bedöntött rész miatt minden lecsúszott. Azt is hozzátenném, hogy szemből ki lehet gyújtani, oldalról ki lehet gyújtani, hátulról ki lehet gyújtani, konkrétan mindenhonnan égtem már vele. No és, hogy miért írom ezt? Mert a következő tank sem egy álom.

    ST-I: már ezzel is van pár köröm, de nem igazán tetszik. Lassú, kb, mint az IS-4 volt. A frontja eléggé pattogós, de a driver hatch simán lőhető már 6-7es tankokkal. Az oldala gyengébb, mint az IS-4nek volt, így az sokkal sebezhetőbb. A löveg rajta majdnem 2 másodperccel lassabban tölt, mint az IS-8on. Egyetlen pozitívuma, hogy a gun depression jó, a legjobb az orosz tankok között, így lehet vele hull down-ba menni, plusz még az is említésre méltó, hogy 40 lőszert tud vinni. Szerintem nem túl nagy eresztés ez a tank, erre inkább S-70 kellett volna az IS-4 rof-jával, nem pedig az új löveg. Ja és természetesen ennek a tanknak a legkisebb a dpm-je az összes 9-es közül, ez meg is látszik a sebzésemen, sokszor oda se érek a csatában, ahová kellene, ez inkább védő tank, mint támadó, de én sosem állok a bázison tankkal, ezzel meg kell szoknom ezt is.

    A pláne az egészben, hogy aki most indul neki, az nem kap tier8-on BL-9et ezen az ágon, tehát tier9-ben a jó öreg D25T-vel kell kiszenvednie 44ezer xp-t először a BL-9re, utána pedig 110ezret mire felteheti a top löveget.

    A másik orosz ágon minden tank jobb. Az IS-3at ismerjük, az IS-8 egy álom, gyors, agilis, gyors rajta a löveg, az eleje pattog is, az oldala elnyeli a lövéseket. Egyedül az IS-4 - IS-7 viszonya lehet megkérdőjelezhető, de az én véleményem szerint az IS-7 jobb.

    Csak ennyit akartam, mindenkinek jó játékot!

Aktív témák