-
GAMEPOD.hu
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
Köszönöm a választ mindenkinek! Végül az lett a megoldás, hogy a szolgáltató visszaállította a weboldalt, igaz nem ingyen, de nem vészes összegért, gyors megoldás kellett és ez tűnt most a legkézenfekvőbbnek. Viszont most lenne még egy kérdésem. Azt írják, hogy sebezhetőséget fedeztek fel a weboldalamon és ha nem hárítom el, 3 nap múlva lekapcsolják. Bemásolom ide a levelet. Ebben esetleg kérhetnék segítséget? Köszönöm!
Tisztelt Ügyfelünk!
Időszakos vírus és sebezhetőség biztonsági ellenőrzésünk során észleltük, hogy a weboldalának forráskódjában biztonsági rés található. Az ilyen jellegű sérülékenységek kihasználásával rosszindulatú szoftverek bosszúságot, de még anyagi kárt is okozhatnak Önnek. Módosíthatják hozzáférését weboldalához, átírhatják vagy letörölhetik a weboldalt vagy akár az Ön nevében tömeges levélküldést is végezhetnek, egyes esetekben akár a szerverek teljes kapacitását leterhelve a szerveren lévő egyéb ügyfelek weboldalainak működését is veszélyeztethetik.
Emiatt kérjük a sebezhetőséget minél hamarabb szüntesse meg.
A sebezhetőséget megszüntetheti, CMS rendszer esetén a legfrissebb stabil verzió feltelepítésével, az összes plugin és kiegészítő legfrissebb verziójának használatával, saját rendszer esetén pedig manuálisan. Frissítés esetén, a régi, nem használt fileok törlésére is szükség van.
Segítségül jelen e-mail végére bemásoljuk Önnek a biztonsági rést kereső szoftver kimenetét azaz, hogy pontosan melyik fájllal mi a probléma.
Ha a sebezhetőséget 2022-05-09 06:14:01 határidőig nem javítja ki, úgy a szerver és a többi ügyfél biztonsága érdekében a sebezhetőség fennállásig a tárhelyet, a levelezéssel együtt felfüggesztjük, majd a sebezhetőség elhárítása után maradéktalanul visszaállítjuk, az időközben kapott levelekkel együtt.
Jelen emailünkkel egyidőben a kimenő leveleinek számát óránként és domain nevenként 5-re csökkentettük. Az alábbi intézkedésre azért van szükség, hogy a fertőzött weboldal ne tudjon nagy mennyiségű kéretlen reklám levelet kiküldeni.
cl19.webspacecontrol.com
----------- SCAN REPORT -----------
TimeStamp: Fri, 6 May 2022 06:11:51 +0200
(/usr/sbin/cxs --clamdsock /var/clamd --dbreport --defapache nobody --doptions Mv --exploitscan --nofallback --filemax 35000 --noforce --html --ignore /etc/cxs/cxs.ignore --MD5 --options MSGchnZDv --noprobability --qoptions Mv --quiet --report /var/log/cxscron.ktumcjnv.log --script /etc/cxs/htaccessdisable.pl --sizemax 1000000 --ssl --summary --nosversionscan --timemax 50 --nounofficial --user ktumcjnv --virusscan --vmrssmax 2000000 --voptions mhexT --xtra /etc/cxs/cxs.xtra)
Scanning /home/ktumcjnv:
'/home/ktumcjnv/backup-4.16.2022_21-46-37_ktumcjnv/homedir/public_html/wp-content/index.php' # ClamAV detected virus = [Win.Trojan.Hide-2] (md5sum:ab4ac64b501d5ddafaa921e68209810d)
----------- SCAN SUMMARY -----------
Scanned directories: 1470
Scanned files: 8429
Ignored items: 51
Suspicious matches: 1
Viruses found: 1
Fingerprint matches: 0
Data scanned: 322.47 MB
Scan peak memory: 266684 kB
Scan time/item: 0.013 sec
Scan time: 129.386 sec
Mihamarabbi javítását köszönjük. -
Runner_fxr
Ármester
válasz nyesteb #7893 üzenetére
Konkrét hibát nem ír, csak, hogy súlyos hiba történt. Amikor a cpanel felületen betöltöttem a biztonsági mentést, akkor egy km hosszú szöveg megjelent pirossal. Írtam a szolgáltatónak, leírta mit csináljak. A Backup handler menüpontból állítsam vissza, megpróbáltam, elvileg azt írja visszaállította, de mégsem történt semmi, ugyan úgy nem elérhető az oldal.
CharlieDrop Semmilyen egyéb üzenetet nem kaptam. Köszi, megpróbálom amit írtál.
Ezt írta a szolgáltató:
Kedves Ügyfelünk!
A tárhelyeinkről készített mentésekhez Ön is hozzáfér a cPanel felületén keresztül.
Kérem kövesse az alábbi lépéseket:
1; Jelentkezzen be a cPanel felületére.
2; Kattintson a Backup Handler menüpontra, ott kilistázza azokat a dátumokat amikor mentések készültek a tárhelyéről.
3; A "Kattintson ide a biztonsági mentések felcsatolásához (2 órára) " gombra
4; Ekkor a rendelkezésre álló mentéseket felcsatolja a tárhely BCKP mappájába
Innen már vissza tudja állítani a kívánt állapotot.
Az adatbázis visszaállítást innen a kezelőfelületről is elvégezhető, egyszerűen be
tudja állítani, hogy melyik adatbázisba végezze el a visszaállítást.Azt nem tudom, hogy a BCKP mappából hogyan állítsam vissza a mentést.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Van egy elég nagy gondom. A nehezen összerakott weboldalam eltűnt. Próbáltam a cpanel-en visszatölteni egy korábbi biztonsági mentést, azóta súlyos hiba van és nem jön be semmi. Vissza tudom ezt valahogy hozni, vagy ennyi volt? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Lenne még egy kérdésem! A süti kezelést hogyan, hol lehet beállítani? Akár WP-ben, vagy elementor-ban?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz CharlieDrop #7630 üzenetére
Hiába kapcsolom ki, ugyan úgy megmarad a cím. Úgy tudtam megoldani, hogy a WP-n belül az általános beállításokban kitöröltem a honlap nevét.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz CharlieDrop #7627 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de most tanulgatom.
Szóval amikor létrehozok egy oldalt a WP-ben annak ugye van egy címe, ez a cím pedig mindig megjelenik a weboldalon. Ezt a címet el lehet valahogy tüntetni, hogy ne jelenlen meg a weboldalon?[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz CharlieDrop #7620 üzenetére
Közben meglett, mobilon nem volt bekapcsolva a megjelenés. Bár lehet mobilon inkább csak egy képet teszek be háttérnek, nem biztos, hogy jó ötlet a videó.
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Elementorral szerkesztem épp a weboldalam, videót tettem be háttérnek, pc-n szépen megy, de ha telefonról nyitom meg a weboldalt akkor nem látszik a videó. Ez mitől lehet? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest