- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
válasz EmberXY #28175 üzenetére
Nem megyek bele ebbe a vitába sokadszor. Tény a memória azért van, hogy ott fussanak a programok és ott legyenek az adatok, és ha sok memória van, akkor minden a ramban legyen, ami kell, vagy kellhet.
Pont.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
lesaux
veterán
válasz EmberXY #27857 üzenetére
Tévedtem, még 32 perc van hátra. Most a hálózati eszközökkel tököl. Azon gondolkodom, hogy hagyom a francba, elvileg nem töröl semmit, csak felülír, tehát a dolgaim megvannak, bootolni is tudna, csak ötletem sincs, mit kell átírnom és hol, hogy ne a telepítővel vacakoljon, hanem bootoljon.
-
válasz EmberXY #27615 üzenetére
Találtam megoldást...
Az ok egyébként: feladat, ezt kaptam...nincs egér, így nincs mit kihúzni...(ez a feltételezés).
AutoHotKey scriptet találtam, ezt lefordítottam egy exe állományra, így beállítható, hogy induláskor indulj[L:http://ask.metafilter.com/85312/How-to-hide-mouse-cursor]on.Eredeti forrásoldal[/L]
AKH script forrásfájl
Lefordított script, exe formátumbanMár csak azt kellene kitalálni, hogy lehet visszaállítani a mutatót. Hiába állítom le a scriptet, semmi sem történik. Ki kell jelentkezni és vissza...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
kernor
csendes tag
válasz EmberXY #27490 üzenetére
na megvan oldva a problem.nem kellet semmit mixelni az xp-vel.csak a biosban kellett letiltani az AHCP-t.és már mászik is fel az xp.köszönöm mindenkinek a segítséget. ha valaki ilyen problémába ütközik itt megtalálhatja a megoldást .http://prohardver.hu/tema/hogyan_telepitsunk_windows_xp-t_notebookra/hsz_1-50.html
'' nem könnyű mesterség ezt én régen tudom ám,az ingyenélés művészet,nem holmi sz@ros egzakt tudomány''
-
kernor
csendes tag
válasz EmberXY #27490 üzenetére
megvan oldva a problema.az a baj,hogy az általam telepíteni kívánt xp-ben nincs integrált sata vezérlő.szóval egy n-lite nevű programmal integrálnom kell az xp-be a drivert.persze csak azután hogy kiderítettem hogy melyik való hozzá,és persze le is sikerűl vadászni
'' nem könnyű mesterség ezt én régen tudom ám,az ingyenélés művészet,nem holmi sz@ros egzakt tudomány''
-
kernor
csendes tag
válasz EmberXY #27488 üzenetére
Na mindegy.most nekem sincs ötletem mi lehet a gond.azért van ez a hekkelés mert az a telepítő,amit adtak a géppel nem jó.de a saját telepítőjén kivűl nem fogad el másik telepítő lemezt.persze a fujitsu-siemens nem akarja kicserélni a lemezt.amit nem igazán értek.nem egy ökör ára.
-
kernor
csendes tag
válasz EmberXY #27486 üzenetére
Igen SATA1-es vinyó van alaptopban.A biosban nem talaláltam olyat hogy lehetene engedélyezni-letíltani a sata vezérlőt.Nem,a telepítés eddig a metódusig nem jutott el,normál esetben ott kellene tartanom hogy kiválasztom,melyik partícióra akarom telepíteni a rendszert.ez után jönne csak a formázás.igen komplett újratelepítést akarok csinálni.Az az érdekes hogy ha azt a lemezt rakom be amit adtak a laptoppal,akkor nem ütközök ebbe a problémába.
-
kernor
csendes tag
válasz EmberXY #27481 üzenetére
Igen,láttam a nero-ban hogy a cd-dvd képfájl opciót kellett volna választani.ilyet még nem kellett csinálnom,és belebuktam.most pörkölöm a lemezt.5 perc múlva kiderűl hogy jó e vagy nem.majd szólok...
-
kernor
csendes tag
-
válasz EmberXY #27449 üzenetére
De nem fognak tudni elnavigálni az adott oldalról, és gondolom ott nem lesz feltöltés opció. De még akkor is be lehet állítani a Windows-ban, hogy semmihez ne férjen hozzá, gondolom nem admin lesz a felhasználó.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mAtech
aktív tag
válasz EmberXY #27442 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat Körbenézek.
Viszont mivel billentyű nem lesz kihelyezve, így csak a kattintható dolgok jönnek szóba, amiket le kell majd tiltani.
Ez egy ilyen érintőképernyős terminál lenne, amin megy az a honlap, ami a közönség számára elérhető, de máshova nem tudnak majd elnavigálni.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
hito
nagyúr
válasz EmberXY #27310 üzenetére
Hát sikerült...a jó öreg reinstallal. Újrahúztam az egészet, de mostmár okosan, 2 visszaállítási pontot is csináltam biztos ami biztos (egy friss OS-el, egy pedig már driverekkel)
Innentől már jöhet bármi...mondjuk ha rendszer már fel se áll csökkentett módban sem akkor ezekkel sem megyek sokra. De ahoz már nagy zűrt kell csinálniPrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz EmberXY #27230 üzenetére
Lehet.
Talán az is segítene ha az AltDefaultUserName bejegyzésnél ellenőrizné a felhasználónevet. Mert asszem nálam sincs autoadminlogon bejegyzés mégis bejelntkezik magától. Aztán ha nem jo akkor jöhet az új bejegyzés készítése.
Vagy
Vezérlőpultban Felhasználói fiókoknál kiválasztani a Felhasználók Be-és kijelentkezési módjának megváltoztatásánál be kell kattintani az üdvözlőképernyőt. Lehet ez is megoldja.[ Szerkesztve ]
-
TGuru
tag
válasz EmberXY #27022 üzenetére
nincs ilyen,h enableballontips amúgy biztos jó lenne,mert az ugrik föl ami akkor van,h pl lejár a vírusírtó határideje és piros kis pajzs van,de állandóan felugrik eltünik és semmi nem csinál vala semmit és pl az egérkurzort is olyankor beszaggatja,ha felugrik és elég idegesítő.
-
-
hfrankee
senior tag
válasz EmberXY #26876 üzenetére
persze,hogy van!
Most már a boot sorrendet is be tudom állitani,csak a nem hajlando a telepitö cd-ről indulni,azt irja,hogy nem op rendszer!
A saját gépemen 1 ora és minden pöpec,evvel most rettentöen szivok...
A lemez sérülhetett?
Nem látszik semmi külsérelmi nyom,már "poliroztam" egy párszor!
Szerintem átrakom az asztali gépemre a vinyot, ahogy javalltad és darálom!
Ugyan az az ide csati van (24pines) mint a 3,5"-n? -
Steelmanus
addikt
válasz EmberXY #26804 üzenetére
En barkinek csinalok gepet vagy telepitek szoftvert, mindig letiltom az XP beepitett EFS titkosito programjat hogy meg veletlenul sem tudjak hasznalni, raadasul ugyan oreg de meg mindig aktiv az a virus amelyik kihasznalja hogy alapbol lehet titkositani minden engedely nelkul az op.rendszerben, igy minden inditaskor elvessz par szektort amig el nem fogy.
Az MS TweakUi progi segitsegevel kiszedem a jobbgombos menubol,
Ezutan a Winportal szerint letiltom a titkositast.
Amugy ha jartas vagy a Group Policy-ben akkor ott is megteheted. -
Tosee
őstag
válasz EmberXY #26801 üzenetére
De ha a szoftver egyféle kulccsal dolgozik akkor elvileg az újratelepítése után fel fogja ismerni a fájlokat, hogy azok az ő kulcsával lettek titkosítva....
Feltéve ha a kulcsot a titkosított mappába, vagy esetleg meghajtóra rakja, nem pedig valahova a C:\ mélyére! Mert ez szívás... Annyira én sem ismerem őket, azért írtam aki jártasabb a témában javítson ki ha hülyeséget írok! Annak idején én is próbálkoztam ilyesmivel, de feladtam, mert nem akartam saját magam áldozata lenni!Én úgy vagyok vele, hogy amíg az adatok a géppel együtt nálam vannak, addig minden OK, ha a gépet ellopnák, akkor úgyis megette a fene az egészet.
Ez így van! Általában nem amatőrök lopnak számítógépet aki azt sem tudja, hogy mire jó! Akinek meg az adatok kellenek róla annak meg már van elég gyakorlata ahhoz, hogy leküzdje ezt a néhány akadályt![ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz EmberXY #26799 üzenetére
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy ennek is megvan a maga hátránya (javítsatok ki ha tévedek)! Könnyen adatvesztés lehet a vége! Hallottam olyanról, hogy az illető ilyesmi programot használt a fájlok, mappák titkosítására, és egy esetleges rendszer összeomlás után nem tudta megnyitni őket! Ez történhet azért mert tegyük fel az adatokat külön partíción / vincsin tárolod, és ahhoz is alkalmazod a titkosítást, majd egy esetleges újratelepítés esetén törlődik a titkosító szoftver, és maga a kulcs is ami a titkosítás adatait kezelte! Ezután már nem tudod újra használhatóvá tenni a fájlokat a kulcs hiányában! Szóval az adatoknak annyi...
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
brd
nagyúr
válasz EmberXY #26629 üzenetére
Én egy ilyenről tudok: MacroExpress.
The only real valuable thing is intuition.
-
veterán
válasz EmberXY #26618 üzenetére
Én is így vagyok/voltam vele, csak úgy tűnt, ez esetben az oprendszer gyors, stabil, ráadásul eredeti XP, és ez nagy szó.
Így nem kellett hozzányúlni. Túl sok egyéb program/játék volt fent, macerás (sokáig tartott volna) lett volna visszarakni őket.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz EmberXY #26601 üzenetére
..hehhehh... köszi, de nem ez a baj.
A gyorsindító ikonok ott vannak.
Csak az asztalt megjelenítő ikon nincs köztük.
Gondolom a tulajdonos valahogy eltüntette (nem olyan nehéz), én meg így nem akarom visszaadni a gépet. Vírust írtani hozta ide, meg közben kitakarítottam(CCleaner, stb), és frissítettem amit lehetett.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz EmberXY #26299 üzenetére
Az algoritmusok kialakítása is lehet tök más, akkor is, ha ugyanazt a műveletet hajtja végre... Egy algoritmus bizonyos szempontból lehet jobb a másiknál. (Nem véletlenül tanítanak leendő informatikusoknak algoritmuselméletet...)
"2001 valóban elég régen volt, de ettől még csinálhattak jó progit, ami még ma is jó, nem?" Nem azt mondtam, hogy maga a töredezettségmentesítés menete rossz lenne a beépített megoldásnál (mit tudom én, hogy jó vagy rossz ), hanem azt, hogy nem kellőképpen biztonságos. De ha szünetmentesed van, tök mindegy.
"miért éppen a vinyó igénybevételét kéne megnövelni?" Nem értem, miért parázod túl ezt a témát... Már mondtam párszor, hogy a Diskeeper gyors, és folyamatosan optimalizálja a vinyót a töredezettségmentesítéssel, ebből következően éppen hogy jótékony hatással van a vinyóra, és az általános sebességre, nem tesz neki rosszat...
Szerintem mivel egy ilyen programot (a sok közül, amit ajánlottunk) feltelepíteni szinte semmi időt nem vesz igénybe, ezért nem vesztesz semmit azzal, ha kipróbálod, és esetleg átszoksz. Én úgy vagyok vele, hogy inkább a biztonságos megoldást választom.
De ha neked a beépített megoldás tetszik, akkor használd azt, senki nem kényszerít az ellenkezőjére![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
kételkedem
addikt
válasz EmberXY #26300 üzenetére
Nem akarunk megtéríteni, már az is nagy dolog lehet, hogy valaki egyáltalán foglalkozik a töredezettségmentesítéssel. Ismerőseim nagy része még nem is hallott róla...
Ha megfelel a gyári beépített megoldás, használd azt.
Én azért használok mást, mert lényegesen gyorsabb mint a "gyári".Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz EmberXY #26296 üzenetére
Az oprendszer mellé kapott töredezettségmentesítő jó. DE a speciálisan erre a feladatra kifejlesztett és folyamatosan tovább fejlesztett célszoftver jobb!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz EmberXY #26296 üzenetére
Igénybe veszi, de ez miért baj? Egyébként a Diskeeper elég gyorsan végzi a dolgát.
Szünetmentes táp esetén természetesen nincs ilyen gond.
Azt meg senki sem mondta, hogy a beépített defrag tökéletes lenne (ahogy sok egyéb beépített XP-s cucc sem) Vista vagy Windows 7 alatt nem tudom, hogy van, nyilván azóta történtek változtatások. Azt azért ne felejtsük el, hogy az XP első változatát 2001-ben adták ki. Elég rég volt.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz EmberXY #26287 üzenetére
Azért érdemes külső töredezettségmentesítőt használni, mert a beépített sajnos nem túl biztonságos: pl. áramszünet esetén egyszerűen elveszhetnek az adataid (amiket a defrag épp áthelyez), és az örök bitmezőkre kerülhetnek (esetleg soha nem állítod vissza, hacsak nincs (több)százezer forintod adatmentő céget igénybe venni ).
A külső programok - sarkítva - átmeneti mentést végeznek a különböző szektorokba áthelyezgetett fájlokról, így azok egy esetleges áramszünet esetén később megtalálhatóak, visszaállíthatóak.Igazából brd tudna erről igazán hozzáértő információt adni, egyszer priviben leírta a működési elvét az ilyen progiknak, de a netikett elveinek értelmében nem fogom idemásolni a tőle származó idézetet erről... Majd ő megteszi, ha úgy gondolja.
Mindenesetre Ő a Diskeeper-t ajánlotta, mint optimális választási lehetőséget (persze ez nem azt jelenti, hogy a többi progi nem jó, de ez egyike a legjobbaknak).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz EmberXY #26271 üzenetére
Igen, ezekben az esetekben tényleg kikapcsolhatod. Akkor lenne rá igazából szükség, ha mondjuk kép- és videószerkesztő és ehhez hasonló memóriaigényes programokat használnál.
Egyébként a kikapcsolással gyorsulás is elérhető, mind a bootidőben, mind pedig az általános műveleteknél.
Nincs mit.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz EmberXY #26269 üzenetére
2 GB RAM birtokában ki is kapcsolhatod. Akkor kapcsold vissza, ha furcsán viselkednek egyes programok (nem indul el, fagy, megszakad, ilyesmi), akkor lehet, hogy kéne még neki egy kis virtuális memória. De ha nem használsz memóriazabáló programokat, nem kell.
Olvasd el brd hozzászólását: [link], [link] (itt a 3-as)(#26267) RootRulez: thx, majd kipróbálom, ha lesz időm.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest