Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolic
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az hogyha a Windows 10 már automatikusan legyalulta az utorrent 3.5 torrentező programot a Defender? Másik topikban ijesztgetett minket a TeeJay srác.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
UnSkilleD
senior tag
-
tothjani81
senior tag
Hálás köszönet.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
titán
válasz tothjani81 #112992 üzenetére
Bocsi, azt kérdezted hol vegyél kódot, nem azt, hogy milyet.
Retail kódot vegyél. Miután aktiváltad tudod ellenőrizni, ha a parancssort adminként indítod és elindítod az slmgr -dli parancsot. Ott kiírja, hogy retail vagy sem. Ha nem az, kérni kell új kódot.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tothjani81 #112992 üzenetére
"Dobozos", Retail verziót.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Deer76
aktív tag
"A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgáló alkalmazáshoz. "
Ez mi lehet?A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
titán
válasz tothjani81 #112989 üzenetére
Microsoft, Emag, sofware-codes, lizengo, goodoffer, ebay....
[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
Hol tudok win 10 et venni? Olyat ami nem géphez kötött?
-
virkir
veterán
üdv
Sikerül copnom eme nagyszerű rendszerrel, kéne egy kis segítség.
Adott egy Hp Pavilion laptop amire felment a legutolsó MS-től letöltött build, majd a Hp oldaláról az összes driver.
Egyszerűen nem hajlandó wifire csatlakozni.
Eszközkezelőben minden hibátlan.
A hálózatot látja, igaz nagyon gyenge térerővel, ami már gyanús, de végigmegy a jelszóbeíráson, majd a megosztás engedélyezésen is és végül annyit ad, hogy nem lehet csatlakozni. De, hogy mi a nyűgje azt megtartja magának.
Mi lehet a gond?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Focus assistnál lehet állítani, hogy bizonyos appok whitelist-esek legyenek?
Gondolok itt arra, hogy pl slack át tudjon csipogni akkor is, amikor a focus assist be van kapcsolva."Super perfundo on the early eve of your day."
-
ZoleeWolf
tag
Sziasztok,
Van egy kis problémám a Windows 10-en a hot swap funkcióval.
Adott egy Gigabyte B450 Aorus Elite alaplap, és mostanában vettem észre, hogy nem mindig megy a menet közben a HDD csere.
Pontosabban van 8db 2,5"-ös eszközöm, ebből kettő SSD. Ezekre csinálok különböző bizt.mentéseket.
A két SSD, és egy Western Digital HDD simán cserélhető menet közben mindig felismeri a gép.
A többi HDD-t (Samsung, Hitachi) csak akkor látja a Windows, ha indításkor benne vannak a gépbe és a mobil rack bekapcsolt állapotban van.
Ha kikapcsolom a mobil rack-et, és újra bekapcsolom, akkor már semmi, csak egy újraindítás segít.
Próbáltam már a chipset drivert újra telepíteni, de hozott eredményt.
A biosban a sata ahci beállításon van, egyéb beállítás nem igazán találtam erre vonatkozóan.Megköszönném ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásában.
-
paler
aktív tag
-
Alveus
tag
válasz Csupingo #112972 üzenetére
Teljesen friss telepítés, vízhűtéssel, 1 órás stresszteszt alatt se megy fel 70 fok fölé a proci (de majd cserélek jobb pasztára)
Nincs semmi erőforrás használat, AVG antivirus van fent, abból is a fizetős, meg hát észrevenném ha ilyen jellegű gond lenne
1 szál sata kábel van a gépben, az is biztonsági csatlakozóval, nem igazán tud elmozdulni, 90% hogy driver gond van, mert linux alatt meg tökéletesen megy. -
paler
aktív tag
-
zolee001
őstag
válasz Laca0 #112973 üzenetére
Hálózati alapismeretek
https://www.altaro.com/hyper-v/virtual-networking-configuration-best-practices/ -
Zoz
őstag
-
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy páran használjátok a Hyper-V-t.
Pár napja kapcsoltam be a szolgáltatást, még csak 1 gép van rajta. Sok mindent nem csináltam még vele.
Most szükségem lett volna egy másik pc elérésére a hálózatban és nem látom. Nem hogy nem látom, az ip címét sem tudom pingetni. Azon is Win10 fut. Viszont van itt még egy gép, azon is fut a hyperv és ugyanúgy nem látja azt a bizonyos 3. gépet.
De a router-ből tudom pingetni, csak a 2 hyperv-s Win10 gép nem látja.
Azt gyanítom, hogy a hyperv hálózati csatolója okozhat valami gondot.
Nem értem ezt az egészet... tudtok segíteni?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi napon a háttérben lefutott egy Office frissítés. Valamilyen oknál fogva a Microsoft Teams alkalmazás is felkerült a gépemre. Ezt az MS Support oldalon írtak szerint töröltem.
Az induló alkalmazások között (Feladatkezelő -> Indítás) viszont benn marad kettő Microsoft Teams-es sor (ironikusan az uninstall paraméterrel). Ezeket szabad CCleaner segítségével törölni, azaz nem letiltani? Okozok ezzel gondot Windows oldalon?[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Szaisztok!
Van egy olyan problémája a haveromnak, hogy Win 8-ról 10-re "frissített" (igazából formázás után tiszta telepítés volt), és frissítés után a másik meghajtón tárolt képeket nem tudják megnyitni. Amit átküldött képernyőképet, azon a jpg kiterjesztés után van egy random karakterlánc. Javasoltam neki, hogy törölje a jpg utáni karakterláncot, hátha úgy jó lesz, de nem lett. A kiterjesztés mögötti karakterlánc törlése után pedig ezt az üzenetet kapta: A fájlformátum valószínűleg nem támogatott.
Elmondása szerint, míg a régi rendszer használta, addig ezeket a képeket meg tudta nyitni. Annyi még hozzá tartozik, hogy a Win 10 jelenleg még nincs aktiválva, de jövőhéten aktiválni fogja hivatalos digitális licenccel. De szerintem ez nem lehet oka ennek a hibajelenségnek.
Valakinek találkozott már ilyen hibával? Esetleg valakinek van valami öltette arra hogy lehetne ezt helyrehozni?
Előre is köszönöm a segítséget.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Szeretnék win 10 venni milyet honnan?
Ezt néztem pl
https://www.foxmobil.eu/szoftverek/windows-10-home
Ha jól értem ez 1 gépre telepíthető fiókhoz kötött így nem géphez vagyis letörlöm rárakom másikra és kész. Vagy nem?
Olyan kéne ami nem géphez kötött
-
Geth
veterán
válasz Alveus #112947 üzenetére
Nekem ez magas DPC latency hibának tűnik (hang recseg ropog tipikus következmény szokott lenni), latencymon-nal ránézhetsz hogy melyik drivernek magas.
A random találgatásnál mindenesetre jobb, az is lehet hogy semmi köze a hanghoz (ebben az esetben term. másik hangkari is recsgeni fog)[ Szerkesztve ]
-
Alveus
tag
válasz Pyttawrx #112950 üzenetére
Igen, innen töltöttem le, sajna nem jó.
Windows 10 1909 (18363.592)
Mindjárt kész van a Linux, úgy hogy sasolom is (szeretem a linuxot, használom is, de valahogy most eszembe se jutott )
Mezis:
igen, van nekem is külön hangkártyám, csak a videokártya el van fordítva, és emiatt nem fér be, már úton van a kábel hozzá, csak, hihetetlennek tartom az egész dolgot
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Alveus #112949 üzenetére
Nekem egyáltalán nem sikerült hangot kivarázsolnom Win10-el egy Asus X71Q laposból. (Win7-el, Linux-al működik.)
Egy ehhez hasonlóval viszont azonnal sikerült.mezis
-
HARDVERAPRÓD
válasz Alveus #112947 üzenetére
Szia. Ha van kéznél live linux előbb teszteld azzal, ha azzal jó, akkor szoftveres a hiba, azaz ahogy gyanakszol driver is lehet. Mostanába szokás hogy úgy teszik fel a drivert, hogy odaírják, hogy melyik bulidhez jó, pl 1809, 1903, 1909... gondolom ezt nézted. Mi a gép típusa?
-
Alveus
tag
Sziasztok
Nem teljesen ide vág a dolog, driver hibára gyanakszom, de már nincs 9tletem.
Szóval: Adva van egy ALC 1220 VB típusú Realtek integrált hangkari. Legfrissebb driver, legfrissebb win10 stb... Bárminél, ami hangot ad ki (film, zene,játk stb.) ha mozgatom az egeret iszonyúan elkezd recsegni/szaggatni a hang, de olyan szinten, hogy még a kép is akad.
Van valakinek valami ötlete?
-
Zsadi
őstag
Most vettem észre, hogy nemcsak a Gépházban a Rendszer indítása fagy le, hanem az asztalon >jobb klikk>Képernyő-beállítás sem indul el.
Merre keressem a hiba okát? -
Deer76
aktív tag
válasz zolee001 #112930 üzenetére
Gyakori hibaüzenet az eseménynaplóban:
"A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. "
Meg még kettő:
"A(z) PerfDiag Logger munkamenet a következő hiba miatt leállt: 0xC0000188""A Windows gyorsindítása sikertelen. Hibaállapot: 0xC00000D4."
De szerintem amióta Radeon drivert cseréltem, ritkábbá vált.
Csak az a fura, hogy terhelt rendszerrel sosincs gond, csak alacsony terhelésnél.
csicso82: ezzel még várok kicsitA fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a Windows Mail csatolmányainál az ékezetes karakterek miatt teljesen megzavarodik a kliens, karakterekkel helyettesít és a kiterjesztést sem ismeri fel, csak ha átírom. Gondolom valami kódolás lehet a probléma, csak nem jöttem rá ezt hol lehetne módosítani. Gmailes fiókokból kapok ilyet jellemzően.
Xbox GT: nozsolt
-
Tito62
csendes tag
válasz King Unique #112936 üzenetére
Köszönöm szépen! megfogadom a tanácsodat megpróbálom. Már a Kaszperszky vírusirtót is letöröltltem hátha amiat csinálja,de nem jártam eredménnyel.
-
-
King Unique
titán
válasz Tito62 #112934 üzenetére
Első körben Windows újraindítása, majd a javításhoz ezeket kipróbálni, valamint megpróbálni a katalógusból manuálisan letölteni és telepíteni az említett frissítést. Ha telepítve van 3rd party antivírus szoftver, akkor szükség esetén átmenetileg kikapcsolni/eltávolítani. + Ha az előbbi módszerek nem oldják meg, akkor egy másik lehetőség az újratelepítés a 0-ról / meglévő elemek megtartásával, vagy esetleg az alaphelyzetbe állítás, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
törölt tag
Tipp: alapértelmezetten nincs bekapcsolva, gépház-rendszer-vágólapnál állítsátok be az előzményeket. Akkor a megszokott Ctrl+V helyett Win+V több kimásolt szöveget is feldob. Ma megmentett ez a funkció.
-
Tito62
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget kérnék ha valakinek volna ötlete , hogy ezt a híbakódot hogy lehet kijavítani a windows-10 Pro op.rendszeren hibakód: 0x800700b7
Nem akarja frissiteni a 2020-01 Összesitő frissités windows 10 Version 1909x64-alapú rendszerekhez (KB4528760) Előre is köszönöm. -
KISDUCK
addikt
válasz King Unique #112931 üzenetére
OCZ Agility 4 az ssd típusa és a legfrissebb firmware van rajt és a gépen is a legfrissebb bios. Mind a 3 windows verzió telepítője látta az ssd-t fel is másolta rá a telepítőfájlokat, de amikor végeztek és jött az újraindítás akkor nem bootolt egyik windows se. Nem kaptam olyan hibát a géptől hogy "nem található bootolható meghajtó" csak fekete képernyő fogadott a restart után későbbi indításoknál pedig csak villogó prompt volt. HDD-re telepítve bootol a windows, most a 8.1-t raktam fel rá. A linux mint sikeresen elindult az ssd-ről de a rendszerbetöltője nem tudta elindítani a wint. Próbálkoztam minitool wizarddal és macrium reflecttel is javítani az mbr-t. Ghostolni is próbáltam a hdd-n induló wint, de az se működött.
Jövő hétvégén még megpróbálok 2 lehetőséget:
-csinálok egy egyedi win7 telepítőt amihez hozzáadom az amd drivereket
-telepítés után belépek a biosba és kikapcsolom a bootolás lehetőségét usb-ről
Írtam a HP topikba is, ott bios beállítást javasoltak ami sajnos nagyon szegényes a gépen:
-boot sorrend változtatás
-boot usb-ről, floppy-ról, odd-ről, hdd-ről, hálózatról
-ventilátor ki/be
-virtualizáció ki/be
-
King Unique
titán
válasz KISDUCK #112887 üzenetére
Mármint hogy pontosan milyen SSD-ről, az nem derült ki, meg hogy egyáltalán semmilyen SSD-ről, vagy csak arról. Aztán hogy milyen (CSM/UEFI) telepítés, az megfelelően lett-e végrehajtva, BIOS-ban a beállítások biztosan annak megfelelőek-e, szükség esetén frissítve lett-e a BIOS, stb. Meg azt írod a Mint rendszerbetöltője nem tudta indítani a Windowst, vagyis akkor már ezek szerint fel lett telepítve a W10. Azaz a telepítő bootolt, látta az SSD-t, lement a telepítés rendben, de utána nem indult, volt valami hibaüzenet, vagy mi?
Amúgy meg ha W7, 8.1, 10 egyaránt nem indul, akkor nyilván nem W10 specifikus a probléma, vagyis lehet nem ártana az itteni HP topikban is, vagy közvetlenül a gyártónál érdeklődni, hogy mi a nyűgje. -
K53TA
tag
válasz King Unique #112923 üzenetére
Otthoni notebook volt amire a Windows 10 Microsoft fiókkal lett telepítve és kapcsolva a digitális licenccel.
Később munka notebook lett belőle, de windows 7el.
És akkor most visszakerülne rá a window 10.
. -
Cs1csó
félisten
válasz Deer76 #112924 üzenetére
Bármi lehet, vannak itt okosok akik a hibanaplót tudják elemezni ha felteszed.
Amit csinálnék: a mostani rendszerről egy mentést pl. Macrium Reflect Free-vel
Ezután a legfrissebb 1909-es Windows 10 build-del újratelepíteném a gépet (driver-ek telepítését hagyd a WIndows-ra kivétel VGA driver ) telepíts fel rá pár programot aminek a használata esetén már elő kell jönnie a hibának és használd így a gépet. Ha a hiba előjön úgy hogy a Windows-ba kb. semmit sem piszkáltál bele akkor lehet hardver gond, és irány egy szerviz.
-
King Unique
titán
Igen, nyilván, mivel azt írtad, hogy 1909 only a jelenség és a korábbi verzióknál nem állt fenn, vagyis akkor most 1809-essel oké. Ellenben az említve volt, hogy annak a támogatása a Home kiadásnál most májusban megszűnik, vagyis előbb-utóbb nem ártana majd újabb verzióra váltani a további támogatáshoz, illetve a biztonsági + egyéb frissítésekhez. Meg attól, hogy esetedben a Microsoft / hardvergyártó (driverek) hibája miatt nem megfelelően működik a 1909, az nem feltétlen jelenti azt, hogy pl. a soron következő 2004, vagy újabb verzió sem fog. Vagyis nem ártana majd azokkal is próbát tenni, előtte szükség esetén lementeni a jelenlegi rendszert, stb.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Ide is bemásolom, hátha...
"Van egy hibajelenség, amivel nem tudok mit kezdeni. Időnként a gépem lefagy, ha zene is megy, hang beakad, ezután a képernyő elsötétül, mintha alvó módba kapcsolna és nagy sebességgel felpörög a ventilátor (videókártya, vagy CPU, még nem jöttem rá). Ezután csak a reset segít. Sosem produkálja játék közben, több órát játszhatok és semmi baj, de ha kilépek és mondjuk böngésznék vagy akár a fájlkezelőt használom, nagy ritkán jelentkezik ez a hibajelenség. Először spotifiyre gyanakodtam, de nem feltétlenül kell hozzá. Melegedés probléma nincs, videokártya 3 év után lett újrapasztázva, mivel ott tényleg voltak melegedési problémák. CPU sem melegszik. Nemrég váltottam régi Ivy Bridge-ről (i 3470) AM4-re (Ryzen 5 2600). Táp még egyelőre a régi. Videokártya 3 éves Radeon RX 470.
Köszi előre is."
Az Eseménynapóban 0x8000400000000002 a hibakód.
Amúgy átállítottam az energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra (HDD ne kapcsoljon ki, alvó állapot ne legyen) és ugyan később is előjött a hiba, de fagyás helyett újraindult (most böngészés közben jelentkezett). De játék közben sosem fordult elő és nem túl gyakori. Mondjuk utána alkalommal megint fagyott inkább.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
King Unique
titán
válasz K53TA #112920 üzenetére
Az előbb volt leírva, hogy digitális licenc, aktivált állapot lehet helyi fióknál is, alapesetben nem létszükséglet ahhoz a Microsoft-fiók. Az viszont nem derült ki, hogy azon a notbookon milyen fiókkal lett telepítve a W10, ha Microsoft, akkor ahhoz lett-e kapcsolva a digitális licenc. Ha igen, akkor alapesetben újratelepíteni is annak megfelelően kellene. Vagy esetleg kipróbálni helyi fiókkal is, szükség esetén megadni a telepítésnél / utólag a gépházban a W7 kulcsát és megnézni, úgy mi történik.
-
King Unique
titán
válasz K53TA #112909 üzenetére
Miért ne lenne használható? Bár ez tény, hogy bizonyos műveletekhez (pl. frissítés), funkciók működéséhez szükséges az internetkapcsolat, ami nem meglepő.
Aztán használható helyi (offline) fiókkal is a Windows 10, nem feltétélen muszáj alapból Microsoft-fiókkal, ahol az előbbi telepítésnél is megoldható, meg akár utólag is lehet váltani helyi fiókra. Ha W7-ről történt free upgrade W10-re, úgy lett digitális licenc, akkor ott szintén használható helyi fiók is. A Microsoft-fiók akkor lehet szükséges, ha hardvermódosítás történik.[ Szerkesztve ]
-
sajtos75
tag
-
K53TA
tag
A win 10 használható tisztán offline módban, internet kapcsolat nélkül?
Adott egy "munka gép / notebook" amire win-10 szánunk, (eddig win-7 volt rajta), ezt a gépet az esetek 90%ban rendezvényeken használjunk internet kapcsolat nélkül. Általában csak akkor lépünk fel vele a netre amikor letöltjük az általunk használt vezérlő szoftverek legújabb verzióit.
Azért kérdezem, mert az otthoni használatban lévő gépen a win-10 mindig kéri a belépést a Microsoft fiókba, amihez internet kell.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
sajtos75
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Prime A320M-K alaplapos gép. Az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehet teljesen kikapcsolni? WIN 10ben is le van állítva. Tehát,hogy az alaplap se vegyen fel áramot. Mert kikapcsolt állapotban is világít rajta egy led csík. A Ledet ki tudom kapcsolni. Illetve,hogy az USBk se legyenek áram alatt. De ilyenkor is vesz fel áramot a gép. A táp főkapcsolóját meg nem akarom naponta ki-be kapcsolgatni. Van rá megoldás? Vagy ez már a mai technika ,hogy folyamatosan áram aaltt van a gép.
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Gépházba lépve, a Rendszerre kattintva nem történik semmi. A többi lehetőség működik. Illetve a tálcán a kereső sem működik.
Ötlet, hogy mi okozhatja? -
HARDVERAPRÓD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest