Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz polonic #49689 üzenetére
Nem a programok számával problémázom! Félreértettél! Start-ban megjelenő programok közül, pl. az Excelre mutatva az egérrel, tőle jobbra kilistázza milyen excel programokat nyitottál meg legutóbb. Ez független a Legutóbbi Fájlok Start menü ponttól, mert ott turmixolva megjelenik minden legutóbbi, pl. Excelre mutatva meg csak az excel fájlok!
Nos ennek darabszámával van a bajom, mert keveslem.[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet hogy az Office fórumban kellene próbálkoznom kérdésemmel, de én mégis itt tenném fel először kérdésem:
Srat menüben, bal oldalt megjelennek az utóljára megnyitott programok, pl. Excel 2010, Word 2010. Ezekre egérrel rámutatva tőle jobbra megjelennek az utóljára megnyitott dokumentumok (Legutóbbi). Nálam ez 8db.
Találtam egy olyat hogy Start-Tulajdonságok-Testreszabás-Jump List menükben megjelenített elemek száma.
Itt lehet beállítani hány darab jelenjen meg? Ha igen, nem értem, mert 10 volt beállítva, nálam meg max. 8 jelent meg
Mit jelent a Jump List, mire van hatással?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Az normális, ha fut a FurMark (szőrösfánk) VGA teszt, a win7-et ez nem érdekli és beindul a képernyőkímélő?
-
VGYke
addikt
válasz polonic #48110 üzenetére
Bocs polonic, azért problémázom az eseménynaplóval, mert f*ngom nincs mi mit jelent.
Win7 alvó állapotból felébredés, fel nem ébredésével problémázom és lassan ott tartok, hogy megtanítom a rendszert repülni, mert a hule kocsog PC nagyon idegesít a nem normális működésével.
Jelenség: Alvó állapotba küldve (vagy magától elszunnyadva- tök mindegy), vagy fel tudom ébreszteni, vagy nem.
Ha nem, ébredésnél beindulnak a ventik, villog a hdd, cd led, de a monitoron nincs semmi, csak a főkapcsoló kikapcsolása segít. Érdekes jelenség: ilyenkor a ház reset gombra sem történik semmi. Főkapcsoló után jön a "helytelenül állítottam le" win üzenet.
Aztán ha elaltatom vagy elalszik időzítés szerint, simán felébred a rendszer, anélkül hogy állítottam volna bármit is.
Hol jó, hol nem jó! Ilyen nincs!!!! Vagy legyen jó, vagy állandóan rossz, de egyszer így, egyszer úgy
Na ennek a hibának szeretnék utánajárni az eseménynaplóban, ha egyáltalán készül róla feljegyzés, de tök hülye vagyok hozzá.
(Úgy tanul a gyerek, ha kérdez )
Tudtok segíteni?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az eseménynapló fájlt (Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Eseménynapló) hogyan tudom szakemberek számára értelmezhető formátumban elmenteni, majd elküldeni bogarászásra, hiba kiderítésre?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet kicsit off itt a kérdésem, de azért bepróbálkozom, elnézést. Tanács: haveri sörözés után irány az ágy, nem a PC
Szóval, egy külső HDD betűjelét szerettem volna megváltoztatni, de valamit mellé nyomtam. Szerintem töröltem a kötetet (formázást, stb.nem csináltam). Most a számítógép-kezelésben így néz ki a külső lemezem. Tele van évek óta mentegetett adattal, tehát fontos lenne azokat visszaszerezni. Mit tanácsoltok? Ez most tényleg SOS!
(Kb. ismerem a GetDataBack programot, de egyrészt most nincs meg, másrészt mindég elkavarodtam benne, harmadrészt hátha van egyszerűbb win7-es vagy más ingyenes megoldás)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz TigerCat #47320 üzenetére
az Office 2010-hez is lejött...
Bár hogy mit csinált, senki nem tudja! Pl. az excelben van egy "apró" hiba amiről tud a MS, miszerint az =S() - korábbi verziókban =N() - függvény nem működik, nem gyógyult meg[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Nyilván megértem hogy ezt kevés fórumlakó társnak van kedve végigolvasni, lehet nekem sem lenne
Akkor csak egy kérdés: mitől lehet az, hogy a win7 a beállított időben elalszik, miközben aktív víruskergetés fut?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz Sub-ZeRo #47303 üzenetére
Hát erre kössetek görcsöt! Itt az én ismereteim kimúltak, de win7 guruk hátha még tudnak tippet adni. Megjavult magától!
Én max. annyit nyúltam a rendszerbe, hogy alvó állapot kezdeményezését 30percől 45-re tettem, de ennek nem kellene hogy köze legyen a nem ébred fel problémához, mert:
1. Egyéb időzítéseimnél a fontosabb adatok: HDD=soha ne kapcsoljon ki, képernyő 20perc volt.
2. Probléma akkor is előjött, ha kézzel (Start menü) küldtem aludni.
Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy ha a beállított idő küldi aludni, mi történik, de szerintem nem kellene másként viselkedni, mint amikor kézzel indítom mindezt.Visszagondolva: akkor vettem észre a problémát, amikor elindítottam egy EsetSmartSecurity víruskergetést és otthagytam a gépet, ő meg szépen elaludt.
(Ez is megérne egy külön kérdést: miért szunnyad el a win7 víruskeresés alatt )
Felébreszteni már csak tápkapcsolóval (vagy a házkapcsoló sokáig nyomva tartásával) tudtam, viszont ekkor jött a szokásos képernyő: "helytelenül lett leállítva, blabla," én meg itt minden esetben a win normál módú indítását választottam.
Aztán kísérleteztem párszor, üresjáratban (nem futtattam semmit, csak amit a win magától), kivártam az elalvás időt, vagy "kézzel" (Start menü) elaltattam.
Az eredmény az amiért írtam: nem ébredt fel. Win helytelen leállítása után minden esetben a win normál modú indítását választottam.
Mára, amikor tovább akartam kísérletezni, megjavult (igaz csak kézzel kezdeményezve az alvást próbáltam)Van ötletetek, javaslatotok, hogyan tudnám kideríteni mi történt? Már csak azért, hogy többet ne legyen ilyen és ne kérdezzek
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Keresgéltem a fórumban, de nem igazából találtam megoldást. Kb. ez a problémám.
Szóval kinek mi volt a hibaforrása illetve megoldása akkor, amikor alvó állapotból nem ébredt fel a win7?
Ha majd kézzel elaltatom majd nagy nehezen felébresztem, mit és hol nézzek meg a win-ben, hátha regisztrál valami hibát?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Zolinho1026 #47275 üzenetére
Annyira én sem vágom a témát. Eddig ha volt valami hálózati problémám, a végén mindég kiderült, hogy a tűzfal kavart be (Esetemben a SmartSecurity).
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz Zolinho1026 #47263 üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz Steelmanus #47262 üzenetére
Igen, működik. Ha ezek után pl. ghostolod hdd-ről az ssd-re a win-t, akkor nem tudom mi van. Ha újra telepíted ssd-re, a telepítés idejére csak az SSD legyen a gépben, másik HDD ne, mert formázás ide-oda, jön a 100Mb.
-
VGYke
addikt
1-2 napja nem ébred fel a gépem. Ha elalszik (vagy elaltatom), majd ébreszteni szeretném, a ventik felpörögnek (tehát érzékeli az ébresztőt), de a monitor sötét marad. Lehet a Catalyst 11.6 driver frissítés ártott meg neki? Ki tudom deríteni valahogy a hiba okát?
-
VGYke
addikt
válasz pete_21 #46941 üzenetére
Amikor rossz a kép, akkor csak Windowsban, vagy 3D alkalmazásokban is rossz?
A VGA ramot érdemes lenne tesztelni...
Hát az a baj, hogy a megjelenítési hiba csak és kizárólag PC bekapcsolása és a win "felállása" után, 10-20-ból 1-szer, tehát ritkán jön elő. De ha előjön, akkor csak a PC újraindítása segít rajta, viszont a 2. indításra semmi probléma nincs. Látod, azt még nem próbáltam hogy ha jelentkezik, mi történik ha elindítok egy 3D-s alkalmazást (játékot).
Van szintén ritkán egy másik hibajelenség is: indulás után nem áll vissza a VGA venti fordulata a hőfoknak megfelelő értékre, hanem rohadt nagy fordulaton tovább süvölt. Mondjuk ez a hiba magától, kis idő múlva el szokott múlni és a venti megnyugszik.
(Nincs húzva semmi, nincs semmi extra prg. csak a VGA Catalyst driver).
Tehát úgy viselkedik néha, mint ha nem "rendesen" bootolna a win. Lehet túl gyors neki az SSD
Utánajárok mivel lehetne kifejezetten a VGA RAM-ot tesztelni. Én eddig csak a FurMark-ot futtattam (amikor rendesen felállt a rendszer), azzal semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem igazán tudtam eldönteni melyik fórumban tegyem fel kérdésem, azttán e mellett döntöttem.
Alapvető kérdésem: a <PrintSreen> gomb mit csinál, honnan "fotózza" az adatokat?
Alapvető problémám, hogy a Win7 nagyon ritkán így, hibás megjelenítéssel indul (vannak további képek is). Viszont ezt csak én látom, csak fényképezőgéppel lehet megörökíteni, a <PrintScreen> teljesen korrekt, hibamentes képet mutat. (Ez Win, VGA v. monitor probléma lehet?)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Sub-ZeRo #46889 üzenetére
Igen, amit leírtál úgy kell működni, 1 eszköznél G lesz. De ha 2 eszközt dugok be, G,H lesz, eddig is így kell működni. Viszont a 2 eszközt eltávolítva majd 1 eszközt bedugva H lesz, G-t kihagyva.
Ennek így kell-e működni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! USbékre kötött háttértárak betűjeleivel problémázom, bár túlélem ha nincs megoldás.
(C-től F-ig foglaltak az eszközök. C=SSD, D-E=1db particinált HDD, F=DVD bár ezek az infók lehet teljesen lényegtelenek)
Bedugom pl. a pen-t, meghapja a következő betűt: G. Kihúzom, bedugok egy HDD-t, az is G. eddig OK! Bedugom először a pent-t, G lesz, utána a HDD-t, H lesz, ez is teljesen rendben, így illik működni.
Ezek után eltávolítom mindkettőt, majd egyedül bedugom pl. a HDD-t, H-lesz, nem G! Ez már nem tetszik.
Persze tudom törölni, majd a betűjelet a következő szabadra állítani. Ezt ha megcsinálom és eljátszom a fentieket 2 eszközzel, a példában említett (betűjel) sorrend visszaáll: HDD-t bedugom egyedül, H-lesz, ha másodiknak bedugom a pen-t, G lesz.
Jól van ez így?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz Speeedfire #46436 üzenetére
Azért nézz szét a BIOS-ban!!!
-
VGYke
addikt
válasz Speeedfire #46421 üzenetére
Nézz szét a BIOS-ban. Milyen lapod / biosod van? Valami ilyesmit keress.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Mi az az SPTD (1.76, 1.77)?
-
VGYke
addikt
válasz fatal` #46339 üzenetére
pincehely, hunfatal köszönöm! Tényleg ez volt a megoldás!
Újabb kérdés azóta: megoldásotok előtt kínomban valamit elállíthattam a Clear Type fronton, mert nem ugyanaz a betűmegjelenés pl. itt most, mint volt és azt keresem, hogy a fenébe lehet visszaállítani az eredeti állapotot.
Ok, belemegyek egy szövegbeállító varázslóba, ott tök egyforma minden szöveg, de a végeredmény most még is más mint volt!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Thunderzolee #46332 üzenetére
Hát csak ne takarékoskodjon a win7 a memóriával, mert olyat beverek neki...
Számtól megvonva a betevő (sör) -t, összekuporgattam 12GB ramra valót, ez meg elkezd vele takarékoskodni és ki sem használja? Hát akkor kiverem belőle a feleslegesen kidobott pénzemetkutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Most vettem észre hogy Win7 alatt, a Messengerem ilyen elmosódott képpel nyílik meg. Egyik programnak sincs baja, csak neki. A képernyőn és printsrceen-el "fotózva" is ugyan olyan (nem a monitornak van kedve torzítani), tehát a képernyőn tök azt látom, mint amit a mellékletben prtsrc-el fotóztam. Ha mozgatom az egeret az ablakon belül, a betűk hol élesebbek, hol elmosódottabbak lesznek.
Találkozott már valaki ilyennel? Van javaslatotok mit nézzek meg?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Valakinek van bővebb információja erről a nem automatikusan települő KB925681 frissítésről (XP-től-Win7-ig jó).
USB modem (pl. mobil-usb kábel- PC-internet letöltés) problémáit orvosolhatja. Kb. ennyit értek a leírásból. Meg azt, hogy ha nem ég a ház, várjam meg a végleges megoldást.
Tudtok információkat, tanácsot adni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Persze megértem ezen problémámmal nem vagyok a központban, de azért csak erőlködnék egy kérdéssel, ami win7, vista alatt is aktuális lehet: USB-n PC-re kötött mobiltelefont (mint telefon modemet) hogyan lehet beállítani úgy hogy a win indulásakor induljon és "tárcsázzon" és csatlakozzon a netre- feltéve ha csatlakoztatva van a mobil???
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
sűrű és nagyon nagy elnézést egy olyan kérdésért, ami nem win7, hanem Vista! Na de kérdésem tárgyának megoldása biztosan nagyon hasonlít a két rendszernél egymáshoz, úgy hogy először itt próbálkozom be. És hát ha win7 felhasználóknál is jelentkezik ez a probléma, így válaszaitok nem csak nekem lesz hasznos.
Szóval, elutazom pár hétre és feladva a stabil otthoni win7-es asztali PC-m biztonságát, a munkahelyi Vistás laptopom jön velem, de net nélkül nem élet az élet, így mobil-pc kapcsolattal szeretnék netezni. Eddig is csináltam ilyet a Nokia PCSzütty segítsgével, de most nem akarom telepíteni ezen alkalmazást, úgyhogy levadásztam ezen Nokia (modem) drivert. Minden szép és jó azon túl, hogy néha csatlakozik, néha nem (amikor nem: "számítógép azonosítása a hálózaton"-kérdésnél akad el) de nem ez a fő kérdésem.
Fő kérdésem: hogyan tudom a modemes kapcsolatot automatizálni: tehát laptop bekapcsolásnál induljon és ha nem kapcsolódik addig próbálkozzon, amég nem sikerül?
Kérdésem bonyolítja, hogy van 1 "Főnök" admin fiók (aki nem játszik, nem internetezik csak telepít: szóval én) és 2 korlátozott, aki mindent csinál, főleg én.
Utoljára win98 alatt volt modemem, öregszem, butulok[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Vmit tudsz is esetleg ajánlani 20k-ig?
Miután megvettem az enyémet, nem nézegettem az SSD-t, tehát nem tudok.
Nem hajt a Tatár, ráérsz válogatni! Ha rádobsz egy 5, vagy 10-est, biztosan találsz megfelelőt (TRIM+sok év garancia). Kérdezz itt. De ne dőlj be a sebesség mániának, a hétköznapi használat alatt nem lehet észrevenni a különbséget a leggyorsabb és leglassab SSD között, ezt csak a tesztek mutatják ki.
Egyre számítanod kell: a win teljes boot idő lehet hogy nem lesz gyorsabb, mert az SSD-t illik AHCI módba tenni a TRIM miatt. Na de ekkor a Bios elszöszöl egy darabig az eszközök azonosításán, tehát ez időveszteség. Igaz, miután a Bios végzett, az SSD miatt qrva gyorsan feláll a rendszer.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz polonic #45170 üzenetére
Ok, kösz, kipróbálom. De a win7 alatt nem kell valamit még buzerálni, hogy 2 eszköz (TV-PC, N8 telefon-PC) lássa egymást? Ehez egyenlőre marhára nem értek, de a Ti segítségetekkel nemsokára professzor leszek
-
VGYke
addikt
Nem írtad, hogy SSD mellett lesz-e HDD. Nekem most SSD-n 17,1GB a foglalt a 111(?=elvileg 120-as)-ből. Win7+Office2010 van rajta. Igaz a levelezés levélfájlait, Office dokumentumokat, meg amit még tudtam, áttettem a HDD-re. Ki van kapcsolva a hibernálás (sok giga), rendszer visszaállítás, virtuális memória (igaz van 12GB RAM). Ja és a cserélődő programokat, mint pl. játékok, codec pack, stb. is a HDD-re telepítettem.
Illik az SSD-n 20-30% szabad helyet hagyni, így 22,4GB-al garázdálkodhatsz.
Szóval necces, de elfér. Ha rám hallgatsz, egyel nagyobbat veszel.
Ne dőlj be az SSD sebességmániának, TRIM-es legyen, valamint jó sok gari legyen rá és kész! X és Y MB/sec különbségeket úgy sem fogod észrevenni a hétköznapi használat alatt, de azt igen, hogy SSD-d van!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Segítenétek elindulni a Win7-MP12-DNLA képességek kihasználásában?
Van egy médialejátszós TV-m, win7-PC (+EsetSmartSecurity), N8 telefon, mindegyik a belső wifin lóg.
A 3 eszköz hogyan tudja látni egymást? Állítgattam már pár dolgot, de nem jött össze.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Persze hogy visszaolvastam!
Win7-64 alá tudtok javasolni lehetőleg ingyenes, CD/DVD emulátort (virtuális meghajtót)?
Lehetőleg nem olyan "agresszívet" mint a DaemonTools ingyenese.
Csak ritkán kell, ne vigyorogjon állandóan a tálcán. Cél: van 1-2 iso (stb) mentésem, ha ezeket telepíteni / használni szeretném....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Feltettem a k-lite codec packot. Az miért van, hogy ha akármilyen fájlkezelőben (pl. TC) mkv-ra kattintok simán lejátsza az MP, de ha a MP-Fájl-Megynitás útvonalon tallózom be (esetleg behúzom a lejátszási listába), kiírja hogy nem támogatott fájlformátum és kilép?
-
VGYke
addikt
backup program...
Bocs, csak most olvastam kérdésed.
Ghost miért nem jó? Pl. Hieren's boot CD elég jól hordozható és van rajta sok backup program (Ghost is) ezer más hasznos cucc mellett.
Win'98 óta Ghost-ot használok, még nem sokat csalódtam, Win7-64 alatt is ezzel gyilkolom az SSD-t!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #44142 üzenetére
Nagyon köszönöm! Bár próbálkoztam kérdésem előtt, de egérrel az ide-oda húzogatás a WMP-ben számomra ismeretlen volt. Tényleg egyszerű.
Már csak annyi a kérdésem, hogy a WMP-vel tudok olyan mp3-at tartalmazó albumban m3u lejátszási listát létrehozni, ahol az nincs meg?
(Nem értek ezekhez, bocs ha butaságokat kérdezek)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Win7 Professional alkalmas arra, hogy mp3 formátumú zenéket kiírjak hang CD-re és formátumra, külső program nélkül? (Mert mondjuk Neróval ez gyerekjáték, de csak ezért nem fogom telepíteni).
-
VGYke
addikt
válasz Воланд #43868 üzenetére
Köszönöm!
Amit írtál, lefényképeztem. G-ről van szó.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Eventlog? Hol találom? Ennyire nem megy a Win sajnos
Másik kérdésem az lenne, hogyan tudom "lebuktatni" azt a programot, amelyik 1-1 USB-be dugott USB eszközt úgy használja, hogy azt nem lehet eltávolítani? (Hardver bizt. eltávolítása, stb. válasz: nem lehet, mert egy program még mindég használja)
Előzmények pl.: pen bedug, TC-el róla valami másolva HDD-re, TC ablakváltás hogy "ne lássa" a pen-t, TC bezár, pen eltávolít. És nem lehet, mert egy prg. használja.
Gondoltam még az ESET-re, de az sem használja. Akkor meg ki?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Nálam néha nem indul be a képernyő kímélő, ami 2 percre van állítva. Mi lehet ennek oka?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Próbálkoztam kérdésemmel az IE fórumban is, de a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék:
Amióta telepítettem win7-64-re az IE9-et, a kezdőlapomként beállított Gugli barát, folyamatosan nyomja hogy telepítsem a Chrome-ot, mint reklámot. Nem tudom lelőni. Másnál nem jelentkezik ez a probléma?
Hiába az "x"=bezár, következő kezdőlapnál újrakezdi.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz Sub-ZeRo #43093 üzenetére
hunfatal, Sub-ZeRo nagyon köszönöm!
Egyenlőre a Matroskát töltöttem volna le, na de lehet vak vagyok, nem látom a letöltendőt
Másodszor az MPC-HC-t próbáltam ki, innen letöltve a 64 biteset, de annál meg nem tudom úgy beállítani, hogy az 5+1-es pc dobozaimnál, szóljon a hátsó 2 hagszórókutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Mielőtt azt kapom: olvass vissza, megtettem!
Codec-el kapcsolatban szeretnék kérdezni. Elsősorban mkv filmeket szeretnék lejátszani, winMP-el. Milyen codec-et tegyek fel (nem nagyon érdekel a konvertálás, bonyolult beállítás, stb). Vista alatt K-Lite muzsikált.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
A Win7-el, vagy a BIOS-al van az esetben baj, ha alvó állapotba kerülés után úgy lefagy, hogy még a reset gombra sem reagál, csak a ház bekapcsoló gomb hosszú nyomva tartása kapcsolja ki a gépet?
-
-
VGYke
addikt
Ismét kérdeznék a Win7 (NTSF) jogosultságok "klónozásáról".
Van "C" SSD és van "D" HDD. Win7 telepítése C-re történt.
Hogyan tudnám egyes mappák (pl. felhasználók=Users) jogosultságait klónozni a D meghajtóra?
Klónozás alatt azt értem, hogy a D-n létrehozott mappa, ugyan olyan jogosultságokkal rendelkezzen, mint az eredeti C-n levő párja.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Nagyon nagy elnézést, de ezen fórumon is bepróbálkozom ezen kérdésemmel.
Hát ha a win7 kavar be. Most pl. az előbbi mondatot leírtam, aztán a betűk, mint anno az Erika írógépen 2sec csúszássaljelentek meg a képernyőn.
Van ötletetek? Ezt a jelenséget 4-5 napja érzékelem (nem tudom mikortól), de előtte nem volt. És elemet cseréltem, nem az a baj. akkor mi[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Hallotátok hogy ma reggeltől letölthető az IE9 végleges? Mondjuk szokni kell a használatot.
Hogyan lehet ezek után eltávolítani a régi IE8 böngészőt, azaz hogyan lehet véglegesíteni a telepítést?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Morden24 #40900 üzenetére
Köszönöm Gorneck23 és Morden24!
Akkor most vonatkoztassunk el az SSD-ról, és térjünk vissza az eredeti kérdésemre (mert bosszant hogy ismereteim hiányában nem tudom megoldani):
Hogyan lehet egyik meghajtóról a másikra klónozni a mappák jogosultságait? (Pl. C-n van qwerty mappa, ilyen olyan NTFS jogosultsággal. D-n ugyenezen qwerty mappát akarok létrehozni, C szerinti jogosultságokkal) Hogyan kell????
TC biztonság alatt elérhető böbörészés, meg win intéző megoldás kilőve. Teljes egészében "klónozni" akarom a jogosultságokat. Ötlet?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
VGYke
addikt
Mappa engedélyekre szeretnék rákérdezni, kicsit bővebben.
Win7 SSD tulajdonosok (legalább is én) szeretnének minden változó (változó=későbbiekben törlendő prg. mint pl. játék, vagy a saját dokumentumaikat, amit naponta módosítanak, letöltéseket, stb) állományt egy fizikailag másik meghajtón látni.
Bonyolíthatja az ügyet, ha a PC-n 3 felhasználó van (1. rendszergazda aki nem játszik, nem levelezik, nem netezik csak telepít és aki én vagyok, 2. korlátozott férfi felhasználó aki mindent csinál és mellesleg én vagyok, és 3. korlátozott felhasználó, aki felőlem azt csinál amit akar vagy tud, ez az asszony)
Kérdésem az lenne, hogyan tudom az SSD-n megjelenő mappák (Programok esetén Program Files és ProgramFilses(x86), Felhasználók esetén a User és az alatta lévő felhasználó nevek) jogosultságait klónozni a HDD-re, valami egyszerű módon?
Legegyszerűbben TC-ban biztonság alatt tudom állítani, de valahogy az nem az igazi és körülményes.
Aztán gyanítom, hogy néhány játék futtatása (pl. COJ1) azért fulladt kudarcba, mert a HDD-re telepítettem és nem tetszett neki a ProgramFiles könyvtár meg a nem tudom még mi jogosultsága. Vagy ez már hülyeség?
Lényeg az: a C-n lévő 1-2 könyvtár jogosultságait hogyan tudom legegyszerűbben a D-re klónozni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Itt azt olvasom a DivX . mkv, flv fájlok lejátszásával kapcsolatban, hogy: "ezen formátumok engedélyezéséhez továbbra is a Registryben kell turkálnunk".
Tud erről valaki valami közelebbit?
Egy komplex codec pack-ot nem szivesen telepítenék a 3 fájl kiterjesztés lejátszhatósága kedvéért.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Steelmanus #40433 üzenetére
Annyiban hasonló a probléma, hogy nálam az egész gép került kómába. A BIOS-hoz nem nyúltam kb 2 hete, akkor is csak az alap dolgokat állítgattam át. De érdekes a dolog, mert ha kézzel küldöm szunnyadni (tehát nem magától alszik be, hanem start és alvó állapot, akkor semmi baj. Igaz azt még nem próbáltam hogy kézzel elaltatom majd várok 30 percet, úgy mi történik. Majd próbálkozom és beszámolok ha baj van, mert ha baj van, fogalmam sincs mi az ok.
-
VGYke
addikt
válasz Steelmanus #40392 üzenetére
Igen, telepítettem.
-
VGYke
addikt
Na az pár pofátlanság amit művelek mert ez a harmadik topik ahol felteszem ezen kérdésem.
Azért vetemedek ilyen elítélendő cselekedetre, mert hát ha nem is a BIOS beállítás a rossz, hanem a Win7.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Szóval ghost + SP1+driverek telepítése után kb. ott tartok mint azelőtt (amikor az SSD helyfoglalásom 17,4GB volt), most meg 15,1GB. Ebből a Win\winsxs=5,45, ez korábban jelentősen nagyobb volt. Ja! Még nincs fent az a directx javításféle, de nem hinném hogy pont az felzabál 2gigát. Ki érti ezt?
Más: realtek audio driver telepítése után lett 2 hangszóróm az óra mellett (winé és a realeké). A win hangszórója felesleges, de sehol nem találom hol lehet "kikapcsolni" hogy ne legyen ott. XP-nél vezérlőpult, Hangok és audióeszközök, Hangerőikon elhelyezése a tálcán, pipa ki. Na de itt?
-
VGYke
addikt
válasz Morden24 #40318 üzenetére
Sok gyakorlatom nincs a Live Mail-ben, egyszer kipróbáltam. Nem nagyon tetszik hogy be kell jelentkezni hozzá valahová, meg a címjegyzékemet sem igazából tudtam vele kezelni és nem tetszik hogy sem a címjegyzékemet sem a leveleimet nem a gépen tárolja, azt sem találtam meg hogy tudom a levelezéseimet elmenteni és ha kell visszatölteni. Bár összességében nem fordítottam több időt rá mint 5 perc.
Gondoltam hát ha ajánl valaki valami outlook express szerűt...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Win7 64bit alatt a jól megszokott OtlookExpress (vagy Vista utódja) helyett ki milyen levelezőt javasol. Az office outlook számomra barátságtalan és feleslegesen bonyolult, a WinLive mail (vagy hogy hívják) meg túl egyszerű, meg nem tetszik hogy mindent onlájn akar tárolni, még a címjegyzékemet is. Vagy ez a jövő
-
VGYke
addikt
válasz Morden24 #40262 üzenetére
Nem szar, csak a nem jó katonákat lefokozták. Ez időbe telik! Pl. engem szakaszvezetőből visszaléptettek őrvezetővé (szenior tag). Persze ezen traumát megélve, nagy nezen el fogok tudni aludni
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
SSD-re érzékenyen, aztán b*szva az írási fékre, kisérleteztem:
Előzőleg a "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancs nem csinált semmit (illetve akit érdekel keressen vissza mit tapasztaltam) és a lemezkarbantartó -szervizcsomag biztonságimásolat eltávolítás- sem hatotta meg a gigabájtokat.
Beidegesedtem, újra ghostoltam a rendszerem a kezdektől (ami pár napja volt=csak Win7 és Office2010 semmi más, se eszköz driver sem TotalCommander,stb.)
Tapasztalatom:
Ghost után visszahúzott rendszerem=13,66GB. Ezen már nem csökkentett a lemez karbantartó. Ebből winsxs=6,65, System32=2,14, Sysnative=0, tehát nincs!
Aztán telepítettem az SP1-et. A lemez karbantartó l*f*szt nem csinált, minden maradt úgy ahogyan volt. De láss csodát, a "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancs után a rendszerem 13,2GB lettMivel szinte előlről kezdek mindent, minden lépés után fel fogom írni a helyfoglalás növekedést.
Következtetés: Nem az SP1 zabálja meg a HDD (SSD) helyet, hanem valami más.(továbbá az a kérdésem, mától mitől lettem szenior tag=őrvezető, amikor még tegnap szakaszvezető voltam. Na nem mint ha a lefokozásom miatt nem tudnék nyugodtan aludni )
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Hát senki nincs itt, aki legális win7 x64 prof. alatt futtatni szeretné a szintén legális Call Of Juarez játékot? Ha van, hogyan sikerült? Megbuktam
-
VGYke
addikt
Most nálam így néz ki a helyfoglalás (remélem nagyítva olvasható). Win7, Office, driverek, SP1 van fent (na meg a directX frissítés), semmi egyéb. Azta! És növekszik, mert tegnap még 17,1, aztán 17,3GB, ma már 17,4. De mitől amikor minden "olyan" ki van kapcsolva
Ami a lényeg: kiugró a Windows mappa helyfoglalása kb. 16,6GB, azon belül a winsxs mappa, ami 8,77GB. Bár a Sysnative, meg a System32 sem gyenge a maguk 2,6-2,1 gigájával.
Ezeknek a mappáknak a méretei kinél hogy alakulnak?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz kraftxld #40167 üzenetére
Köszönöm! SSD miatt vagyok érzékeny a gigákra, de lehet idővel megszokom. A lemezkarbantartás 0byte-ot mutat, ezt már lefuttattam a kérdezősködésem előtt.
kraftxld által linkelt oldal "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancsával ezt csináltam: system32\cmd.exe jobb egérlikk, futtatás rendszergazdaként, majd beírtam. A válasz valami ilyesmi: Hiba:11 Futó 64bites.... nem lehetséges a dism 32 bites (nem tudom elolvasni, mert olyan apró a betű és nem is tudom a cmd ablakot nagyítani ).kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Воланд #40157 üzenetére
És ezt a fajta méretnövekedést nem tapasztaltátok? Nekem kb 84MB környékén csorgott le, de mint ha sok GB-al megnövekedett volna: Tények: 14,4GB volt, aztán telepítettem azt a DirectX valamit (End-User...frissítést), AdobeReader-t, Webcam drivert, SP1-et. 17,3GB lett. Rendszer visszaállítás a kezdeti telepítéstől kikapcsolva!
-
VGYke
addikt
DirectX majd SP1 telepítés után mint ha megugrott volna a Win7 mérete 3-4GB-al. Képzelődöm?
Mint ha úgy rémlene, hogy win+office2010prof 14,4GB lett volna, most meg 17,1, amiből a windows mappa 16,6
Nincs olyan mint a Vistánál: SP véglegesítés ami törli a felesleges fájlokat (VistaSP1=Vsp1cln.exe, SP2=Compcln.exe)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Morden24 #40134 üzenetére
Köszönöm, feltettem, a linket elmentettem (gyakran használok egy problémamentes rendszer "ghost"-ját, így ha kell megtalálom)
Más: belső SSD, DVD=AHCI módban megy (belső HDD nem). Eddig ha bedugtam 1-2 külső USB HDD-t, majd el akartam távolítani, teljesen természetesen az eltávolítandó eszközök alatt felsorolta az SSD-t, DVD-t és a bedugott USB-s eszközöket. Most meg csak a bedugott USB eszközöket sorolja fel. Mondjuk ez így van jól, mert ki akarná a rendszer SSD-t eltávolítani, (meg működés közben nem is lehet), de akkor is! Régebben miért láttam ott az SSD-t, most meg miért nem látom? BIOS-ban továbbra is AHCI van, leellenőriztem Megokosodott a win7, vagy valami beállításom nem frankó?
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz polonic #40066 üzenetére
Morden24, Polonic, köszönöm!
Egy kicsit azért kérdeznék telepítés előtt, mert "DirectX End-User Runtime Web Installer"-el még soha nem találkoztam és XP, majd Vista 32bit alatt nem is merült fel számomra ennek szükségessége (legalább is ugyanezen játékok futtatásánál, mint most win7 64bit-nél). Szóval mi ez?
Egy kicsit mindég tartok az általam nem ismert dolgok telepítésénél, mit javítok és mit rontok el vele...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Win7 64bit alá megpróbáltam játékokat telepíteni. Első volt a teljesen hivatalos (előző alaplapomhoz kapott) Call Of Juarez + időközben kiadott patch-ek. A játék: "insufficient privileges: you must be administrater when you run this application for the first time" hibaüzenettel leáll. Pedig admin-ként indítom. Mi a baj?
Más játékok: d3dx-42.dll, d3dx9-42.dll, és stb. dll-t hiányolva nem indulnak. Mi a baj?
(Ok, annyit tapisgálok, hogy dx9 esetén valamit nem talál, de nem arról volt szó, hogy dx11 lefelé kompatibilis?)[ Szerkesztve ]
-
-
VGYke
addikt
Na most megbuktam a Win7 újra telepítésével.
Csináltam egy hülyeséget a Ghost-al. Véletlenül az SSD helyett a HDD-re "ghostoltam". Ez eddig nem hülyeség, működött is a HDD-ről. Csak aztán úgy gondoltam, újra telepítem a win7-et, az SSD-re.
Telepítőlemez indul, formázom vele az SSD-t, HDD-t (ugye mostmár lehet, mert előzőleg is vele volt formázva), telepítem az SSD-re a win7-et, erre újraindításnál kiírja hogy Hiányzó: BOOTMCR, indítsam újra!
Mi a baj?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Driverek ( ) telepítése után van a C:\ gyökérben 2 könyvtáram, amit nem tudom hogy törölhetek-e:
1.) Intel: alatta Logs, benne 3 *.log fájl: IntelChipset, IntelControlCenter, IntellRST.log.
2.) PerfLogs: alatta Admin, benne semmi.
Bántja a szemem. Törölhetem őket?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Úgy látszik hülyülök
Xp, vista alatt ez nem volt probléma, de win7 alatt megakadtam a tök üres HDD partícionálásával. (1HDD-t 2 partícióra szeretnék szedni).
Hogyan induljak el? (Ok, ez alap, de ha korábban ment, most meg nem, kénytelek vagyok kérdezni, bocsássatok meg)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Core2duo6600 #39347 üzenetére
Köszönöm a választ!
Szóval kezdő vagyok ezen téren. logmein mi az?
Első sorban a ennek a programnak a nem működése idegesít, másodsorban a win7 DLNA működésre bírása.
Mindkettőből tanulni fogok egy jót!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Szóval erőlködnék egy kicsit ezzel a kérdésemmel is, meg ami még talán ebbe a kategóriába (hálózat) tartozhat, a következővel:
Állítólag a win7 képes megosztani a hálózaton a média fájlokat. Van egy Samu TV-m, belső média lejátszóval, szintén routerre kötve. Persze hogy most nem látja a win7-es médiát. De hogyan induljak el, hogy lássa, lejátsza?
(Elnézést, a hálózati megosztásban nagyon kezdő vagyok)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Lehet hogy a következő problémám nem win7 kérdés, de azért itt próbálkozom először
Találtam a Gigabyte UD7 alaplapomhoz egy jó kis játékot, CloudOc a neve. Lényeg: elindítva ad egy IP-t, erre az IP-re bárhonnan a világból belépve (jelszót megadva) látható/változtatható az alaplap BIOS beállítás, hőfokok, venti fordulat, kikapcsolható, vagy szunnyadni küldhető a gép, stb.stb.
Csak nem tudom beüzemelni. Ad IP-t, kikapcsolt Eset tűzfalnál sem tudok másik internet böngészőből belépni erre az IP-re. Szóval tűzfal hiba kilőve. Marad a win7, vagy a router beállítás. Szerintetek melyiknél és hogyan próbálkozzam először?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Gorneck #39217 üzenetére
Köszönöm! De nekem Win7 telepítés előtt BIOS-ban S4 volt beállítva, első telepítés fel is tett az SSD-re kb.11 GB-os hibernálásos fájlt. Hibernálást kikapcsoltam a leírt parancsal, a 11GB törlődött. De ki írta át a BIOS-ban az S4-et S3-ra
Nem azért kérdezem mert baj, hanem mert nem tudom: a Win7 belepiszkál a BIOS-ba? Nem hinném!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Parancssorból (powercfg -h off) kilőttem a hibernálást az SSD miatt, a leállítás-nál ki is szürkült a lehetőség. Aztán most vettem észre, hogy helyette feléledt az alvó állapot.
Ezek a lehetőségek (hibernál: HDD-re ment, vagy alszik: Ram-ra ment) miktől jönnek elő?
Van köze a BIOS S3, S4 beállításnak hozzá?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #38773 üzenetére
Nagyon köszönöm válaszod! Előbb (értsd: hónapokkal előbb) kellett volna olvasnom
Ha már az urban legend (baromságoknál) tartunk: 64bit, 12GB Ram mellett a virtuális memóriával mi újság? Ilyeneket olvastam össze vissza:
* Mindég kell a win-nek
* Ennyi memóriával soha nem kell
* Szól a win ha majd kell
* Nem kell de lassul
* 12GBRam-ból csinálj pár giga Ramdrájvot, oda menjen (Ilyet utóljára 12 éve csináltunk, Win98 alatt, DOS-os játékok miatt)Másik kérdésem Win7 (prof) 64 bittel kapcsolatban:
* IE-64 alá adobe flash: vak vagyok és nem találom meg az igazit, vagy nincs? Amit letöltöttem nem igazából működik (van ahol kifagy vagy mi). Letöltési címmel tudnátok segíteni? Vagy van valami titok? Pl. először 32bites flash, utána a 64 bites?
* Fenti kérdésem a Javara is vonatkozik, bár ott nem tapasztaltam anomáliát (főleg azért nem mert a telepítgetések alatt nem kellett eddig Java)
* Adobe Readerből nincs 64 bites verzió?Bocsánatot kérek ha olyanokat kérdezek, amit tudnom kellene (most kezdem a win7-64 szakmát)
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz polonic #38765 üzenetére
Mert nálam most már nincs 100MB. És nem utólagos partícionálásos trükkökkel nincs, hanem tiszta win7 telepítés után nincs! Tehát nem kötelező hogy legyen! (Illetve nem kötelezően csinál ilyet a telepítő, csak bizonyos esetekben)
-
VGYke
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #38761 üzenetére
Na ezért pisáltam vért, mer most minden OK! SSD partíció eltolás=1 048 576 bájt. HDD ugyan ennyi és nincs 100MB-os rejtett szarság!
Ezt az állapotot szeretném menteni...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nagy nehezen vért pössentve sikerült úgy telepíteme a win7-et SSD-HDD (mindegyik "szűz")-re, hogy végül az az átkozott 100MB-os "Rendszernek fenntartott" partíció nem jelent meg.
Kérdéseim a következők:
1 Kód beírás-online regisztrációt hányszor lehet eljátszani ugyanazon gépen (hardver elemek változása nélkül)? Én már 1 töltényt ellőttem, de most újra telepítettem....
2. Vistáig több mint 10 éve a GHOST mentést és baj esetén a visszatöltést használtam, ilyen olyan (DOS, Hieren's) boot floppy, CD-ről indítva, elfelejtve a rendszer visszaállítást. Ez win7 alatt SSD-re telepítetten is működhet?
Van javasolt jobb program a komplett (HDD-SSD-partíció-stb. mentésre, visszaállításra) mint a Ghost? Illetve a Win7 hasonló funkciója korrektül működik? Pl. most zéró állapotban elmentem vele a rendszert, aztán telepítek minden szarságot, szétcseszem a Win7-et, de még el tudom indítani a Win7 visszaállítást, akkor vissza fog állni a zéró állapot az SSD-n?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest