Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lao ce

aktív tag

válasz oxox #8064 üzenetére

oxox - bocsanat, atugrottam valahogy. taoista.

nicht kompot

• cucka

addikt

válasz oxox #8064 üzenetére

amennyiben Istent magában az emberben látod (Én is a lélekhez tartanám legközelebbinek), akkor legalább olyan idős maga Isten mint az elme ami nem csak vegetált
    Nem igazán értetted meg, miről szól ez az autodeista felfogás. A lényege, hogy nem Isten van a középpontban, hanem te magad. A saját törvényeid szerint élsz, nem Isten törvényei szerint, az életedben saját magadat helyezed előre, nem pedig más embereket vagy Istent. Nagyjából erről szól a LaVey féle sátánizmus, persze leszámítva a mágikus bullshit körítést.

a kereszténység nem arra szólgál, hogy meggyónhasd büneid...ezt rosszúl tudod. Amennyiben nem tiszta a megbánás, nem kapsz feloldozást
    Igaz, talán arra gondolt, hogy milyen remek eszköz a kereszténység arra, hogy bűntudatot ébresszen az emberekben. Továbbá kijelenti, hogy csak a kereszténység segítségével szabadulhatsz meg a bűntől. (Tudom, pongyolán fogalmaztam, soha nem szabadulhatsz meg tőle, de törekedned kell. Például azzal, hogy jó keresztény vagy. )

Szerintem a kereszténység alapelve nagyon jó ötlet (megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel), sajnos az emberi gyarlóság nem teszi kivitelezhetővé
    Úgy tűnik, nálad átment az üzenet a szeretetről is, meg arról is, hogy gyarló bűnös ember vagy, sikeresen átprogramoztak arra, hogy életedet bűntudatban éld le :D . Például ez az, amit az autodeista felfogás (vagyis mondjuk a LaVey féle sátánizmus) teljesen elvet.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák