Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Füleske #23831 üzenetére

    "Ha írnának köréjük "komplex etikai tartalmú életcélt" (???) akkor valósabbak lennének?"
    Ezek, amiket példaként felhoztál valós filmművészeti kreálmányok. Mindenki (kb.) ismeri őket, léteznek, mint szórakoztató, gazdasági célú (profit) termékek.
    A Biblia (és más vallási/hit-alapok) viszont "a nagy kérdésekre" kínál válaszokat, állandó erkölcsi tanításokat, és egyfajta életmódot.
    Kár összemosni a kettőt, ezért is írtam, hogy nem egy szint ez meg az.

    "1. És vallási alapon hányat ? Miért érdekelné egy valódi hívőt a halottak száma, ha ezt is (mint mindent) Isten akarta így ?"
    A ratio ellopta és használja a nézetet: a vallást a nép ópiumának, tévútnak, károsnak tekinti.
    De mit tud felmutatni a Space-X rakétán kívül? Ettől tartja magát jobbnak? Ezzel tud meggyőzni egy vallásost arról, hogy fordítson hátat a hitének és vesse bizodalmát a tudományos-jogi-gazdasági-politikai (szekuláris) mókuskerékbe, ahol nettó rabszolga vagy úgy, hogy nem tudod honnan-miért jöttél, hová tartasz?
    Mitől jobb? (Semmitől, sőt)

    "2. Miért kellene mindenre választ adni ? Komplex dolgok ezek, az "Isten" az itt ugyanaz mint a "nem tudom", csak mögé képzelek valami természetfelettit."
    Mert az emberben benne van a kíváncsiság, a vágy, hogy megtudja ezeket? Ez tényleg nem alapismeret? A vallást, de a tudományos érdeklődést is a kíváncsiság, a kérdések sora indukálja.

    "Olvastad pl. a Bibliát teljesen vagy csak a szép részek maradtak meg belőle ? Ha egy vallásos keresztény elkezd megölni mindenkit válogatás nélkül az is lehet "komplex etikai tartalmú életcél"."
    Folyik belőle a vér, ahogy az egész történelemből. Ilyen az ember. De ott van benne, hogy ne ölj, ne lopj, stb. Annyi kéne, hogy 10 darab szabályt betartunk (legyen, az Istenre vonatkozók nélkül még kevesebb - 7, leírom: hét darab). Megy? Nem. Pedig több, mint kétszáz éve a fényben élünk, logikusan, praktikusan, szabadon.

    "3. Kitalált dolgokat hogy lehet cáfolni ?"
    KÖSZÖNÖM. Az ateisták feloszlathatják magukat. :R

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák