Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #36489 üzenetére
Meg még annyit hozzá, hogy szerintem neked nem is kell bejelentkezve lenned adott ingatlanba, elegendő az is, ha csupán a Te tulajdonodban van, azzal már Te rendelkezel felette, és olyan szolgáltatást köttetsz be oda, amilyet akarsz.
-
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #36497 üzenetére
Nincsen semmi probléma, csak beszélgetünk.
Én továbbra is azt mondom, a technikusnak nincsen joga semmilyen okmányt kérni tőled, legfeljebb megkérdezheti amikor jön, hogy Te vagy-e a szerződő, Te vagy-e a tulajdonos, stb...
Továbbá szerintem Ő szerződést sem köthet, felteszem majd elektronikus úton kapod meg, mint ahogy történik ez csomagváltáskor is, elvégre az is egy szerződésmódosítás. Vagy pedig létrejön ráutaló magatartással, azzal, hogy használod és fizeted a szolgáltatást, megrendelésnek pedig ott van az email, vagy telefon, vagy webes űrlap, szóval amin keresztül Te megrendelted a szolgáltatást.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Intruder2k5 #36492 üzenetére
Oks, én hiszek Neked, peace!
Ilyen mailt kaptam amúgy:
Örömünkre szolgál, hogy a UPC szolgáltatásait választja!
Kérését rögzítettük, a Szolgáltatás(ok) igénybevételének feltételei a mellékelt dokumentumokban találhatóak.
Minden további kérdésével kapcsolatban szívesen fogadjuk megkeresését a www.upc.hu/email oldalunkon vagy a 1221-es számon.
Tisztelettel:
UPC Magyarország Kft.+ pár informális melléklet (csatorna lista, "szolgáltatásra vonatkozó tájékoztató adatlap", csoportos, "ügyféladat összefoglaló")
És külön ki van emelve hogy Jelen dokumentum nem keletkeztet a Szolgáltató oldalán szerződéskötésre / Szolgáltatás nyújtására
vonatkozó kötelezettséget.Szal se telefonon, se neten, se sehogyan nem kötöttem szerződést.
De igazából csak az a lényeg hogy ne kérjenek tőlem lakcímkártyát, a többi nem érdekes
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
HD
csendes tag
válasz kabelmania27 #36494 üzenetére
Helló, igen ennek a lehetősége is ott van a pakliban
-
HD
csendes tag
válasz szabonagyur #36486 üzenetére
köszi a választ mindenkinek, ezek szerint nem feltétele a mobilnetnek vezetékes szolgáltatás megléte? Én azt gondoltam igen, ezért is volt a kérdés. Igazából a mobilnet maradhat, arra szükség lesz ezután is, ott nincs nagy különbség kinél kötjük. Tehát akkor a mobil net mehet önállóan is hűséggel tovább ugyanazon az áron?
-
aktív tag
Sziasztok.
Kérdésem az lenne hogy a wifi képes modemek a upc-nél milyenek. Azaz tűzfal, Mac szűrés wifinél, van e benne -
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #36491 üzenetére
A szerződést a szerelővel írod alá? Mármint, Ő fogja kötni a szerződést?
A szerelőt tudtommal a UPC küldi ki, miután megkötötted a szerződést az ügyfélszolgálaton, vagy neten, vagy telefonon. A szerelő (technikus) legfeljebb a munkalapot fogja veled aláírattatni.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Intruder2k5 #36490 üzenetére
Ok, csak azért kérdezem mert ugye neki írom majd alá a szerződést.
Diginél pl. kértek adásvételit az elő-regisztrációhoz.thx
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #36489 üzenetére
Nem kér semmit... Erre joga sincsen, a szerelő nem igazoltathat!
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Annyi kérdésem van még hogy a szerelő kér-e valamilyen papírt amivel a lakcímemet igazolom? Mert adás-vételivel vagy tulajdoni lappal tudok szolgálni, de lakcímkártyával még nem
Nehogy ezen hasaljak el
-
félisten
-
kevinium
aktív tag
válasz szabonagyur #36486 üzenetére
Én fordítva csinálnám... Diginél szerződéskötés, ha megvan működik minden, akkor meg lemondanám aznap, másnap a másik előfizetést.
-
félisten
-
HD
csendes tag
Sziasztok, Szüleimnek van UPC kábel előfizetésük, digital gold + HD, 2 smartcam, 1 felvevős philips box, egy alap telefoncsomag és egy 3 gigás mobilinternet csomag. Hűség vállalás csak a 3 gigás internet csomagra van, a TV és a telefon már lejárt, hűség nélkül van. Közel fizetnek ezért 13 ezer forintot és kezdik sokallani, de van a lépcsőházban digikábel és lehet, hogy váltanának. Kérdésem az lenne, hogy a fentiek ismeretében, hogyan lehetne szabadulni tölük, a mobilnet akár maradhatna is, mert arra szükség van, akár az én saját UPC előfizetésem alá is bevállalnám, folytatva a hűség időt. Amúgy 2 év lett aláírva a moblinetre amiből már 1 letellett. Akinek van 5lete hogyan működhetne a lemondás kérem ne tartsa magában. köszönöm!
-
Topikgazda
-
mlinus
őstag
válasz Motion_Blur #36481 üzenetére
amúgy nem szükséges, anélkül is bekötik.
-
mlinus
őstag
amúgy se számít, cím/név alapján is be tudnak azonosítani.
-
pjen
félisten
válasz Motion_Blur #36478 üzenetére
Nyomjál a megrendelésre hamar lesz ügyintéző.
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #36475 üzenetére
Próbáltam. Ez még abból az időből van, amikor a wifi funkció bekapcsolásáért külön fizetni kellet. Emiatt nem is lehet csak úgy babrálni. Kb. 6 éve hozták ki.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #36473 üzenetére
Nem router módban van, nem is tudnám átállítani. A legvalószínűbb, hogy UPC letiltotta. Egyszer az egyik technikusnak mondtam, hogy lépjen már be, de ő se tudott. Mondjuk nem is ismerte ezt a típust.
-
MODERÁTOR
-
Mate
nagyúr
válasz Neil Watts #36439 üzenetére
Próbáltam a 192.168.1.1-et, a 192.168.0.1-et és a 192.168.100.1-et is. Egyik se nyert.
-
törölt tag
Üdv!
Budapest belvárosában kb mennyi idő alatt kötik be a UPC-s internetet?
Köszönöm! -
blakey
titán
válasz Tamás34 #36463 üzenetére
Miből gondolod, hogy UPC hiba? Szerintem az app-pal van gpnd. Töröld majd telepítsd újra, hátha segít.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ice&Lime
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Nálatok bejön az HBO GO Smart TV-n? Nálam lefagyasztja a TV-t és csak a lógó jön be! Budapest, kábeles UPC!
Köszönöm!LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
kevinium
aktív tag
válasz Ice&Lime #36460 üzenetére
Ha összegre kérdezed, akkor egy kimurdelt router is megteszi, csak be kell dugni áramba meg az egyik 80m kábel egyik switch port másik 80m kábel másik switch port. De 5000-6000,- magasságában lehet venni switch-et akár gigabiteset is láttam napokban 6500,- körül TP-link akármi volt.
Ha két épület között akarod megosztani a netet én wifi-re szavazok. 100mbit-ig szerintem elég a 300mbites router is, és nincs annyi macera mint kábellel. Persze a kábelnek is megvan a maga előnye, csak macerás a kiépítés. Engedélyeket kérni meg kihúzni.
-
MODERÁTOR
-
Ice&Lime
veterán
válasz Intruder2k5 #36459 üzenetére
És milyen (ft?) lenne az az aktív eszköz, ha netán több lenne tényleg mint 100m?
-
MODERÁTOR
válasz Ice&Lime #36458 üzenetére
Normális minőségű Cat5-e kábellel 100 méter még áthidalható, nem lesz sebességveszteség. De ez azért már a felső határt súrolja, tehát ha az a "körülbelül 100 méter" netán 150 méter lenne, akkor már egy újabb aktív eszközt kellene betenni valahova féltávra.
Ha van rálátás a két végpont közt, akkor WiFi-vel is megoldható, 100-150Mbps ott sem probléma, még akár többszörös távolságon sem. Persze nem sima 'pálcika' antennával a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Intruder2k5 #36457 üzenetére
Rendben, köszi, akkor ez egyéni lesz.
Még annyi kérdésem lenne (más), hogy %-ban kifejezve kb. mennyivel romlik a sebesség, ha pl. 100m-es távolságba kell kivinni megosztva kábelen a netet routerből valahonnan, ahol már elvileg be van kötve, egy másik házba? -
MODERÁTOR
válasz Ice&Lime #36456 üzenetére
Vannak ilyen esetek, közös képviselő nem engedi bekötni a szolgáltatót, és hasonlók, szerintem fel kell hívni őket, és valószínűleg ki fognak menni a helyszínre, és azután adnak majd választ. Bár pontosan nem is tudjuk miről van éppen szó, csak annyit, hogy "nem emeletes ház, nem kertes ház, viszont kietlen rész", így meg nehéz erre válaszolni. Persze ha egy erdészházról van szó, ott nyilván kisebb az esélye a sikernek.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Intruder2k5 #36455 üzenetére
Az az érdekes, hogy a szolgáltatás rendelésénél ("Kérjük, adja meg adatait a Szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos tájékozódás megkezdéséhez"), ott benne van az utca és az utcákhoz tartozó házszámok is, csak pont az a házszám nincs ami kellene. Ilyenkor mi a helyzet?
-
MODERÁTOR
válasz Ice&Lime #36454 üzenetére
Szia!
Ha adott címen elérhető a szolgáltatás, akkor annyiba, mint bárhol máshol. Az árakat megtalálod a honlapjukon.
Ha pedig jelen helyzetben nem érhető el ott a UPC szolgáltatása, akkor itt nem fog tudni senki válaszolni neked, ezt a UPC-vel kell megbeszélned közvetlenül.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
A upc-nél mennyibe kerülne bp.-en belül egy kicsit kietlenebb részen (nem emeletes ház, nem kertes ház) a korlátlan vezetékes net bevezetése és havi díja?
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz Motion_Blur #36450 üzenetére
Szia!
Ha az előző tulajnak tv előfizetése is van, akkor két lehetőséged van.
1, fel veszed a kapcsolatot az előző tulajjal, és átveszed tőle az előfizetést.
2, meg várod amíg letelik, felmondja az előfizetést.Sajnos egy lakcímen csak egy tv előfizetés lehet (én sem tudtam átvenni Öcsém előfizetését emiatt)! Valószínű a második megrendelést már figyelmen kívül hagyták, mivel előtte már jelezték, hogy nem lehet bekötni.
(Ha a cím Budapest IX. ker. Haller ut, akkor keress privátban.)
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
mlinus
őstag
válasz Motion_Blur #36450 üzenetére
a legegyszerűbb egy telefonhívás, de elvileg fel kéne hogy hívjanak még mielőtt kimennek.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Június 4-én leadtam egy rendelést a UPC oldalán Trio L csomagra. Még aznap felhívtak hogy a lakás előző tulajának aktív szolgáltatása van ezen a címen és törlik a rendelést. Miután törölve lett az egykori szolgáltatás, 2 napot vártam és június 10-én ismét leadtam a rendelésem. Azóta viszont senki nem keresett meg telefonon, pedig a mailben leírtak alapján kellett volna.
Mire számítsak? Szó nélkül jönnek kötni a megadott időpontban (16-án), vagy kb. figyelmen kívül hagyták a rendelésem?
Csak mert addigra oda kell cuccolnom a TV-t, gépet.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Üdv!
Mi van UPC-vel?
Probléma:
1043ND v2 távoli elérésre konfolva epc3212 mögött.
Már eleve lassan érem el az amúgy másudt tökéletesen működő netemről a routert, de ha elérem akkor is szaggat, stb.
Elszenvedtem magam a diagnostic menübe nagy nehezen, ott toltam egy ping-et a bix.hu-ra, index.hu-ra, google.com-ra, persze egyik sem ment, ekkor google.com ip-jét pingeltem na ott már 15-25 közötti válaszidőket kaptam, de a domain-ek továbbra sem mennek, pedig Google DNS-t állítottam, és nekem is az megy itthon.
Sajna jelszinteket távolról nem tudok nézni, de mennyire lehetséges, hogy a felfelé irány van nagyon a plafonon?
Köszi!üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
-
mlinus
őstag
válasz Intruder2k5 #36446 üzenetére
megvolt, még a kábeleket is meghúztam mert pont a modem körűl játszottak a cicák, de így se változott. valamit állítottak a upcsek, ami csak azért fura mert itt elég betonbiztosan volt belőve minden érték már évek óta.
-
MODERÁTOR
-
mlinus
őstag
úgy látszik állított a környéken valamit a upc, mert a jelszintjeim hirtelen elég drasztikusan elromlottak. Napközben már 51 fölött is volt az egyik adási freki, ami ugye nem túl jó. eddig 42-45 között volt. a vételi rendben van, bár az is +4-5 között mozgott általában.
mivel minőségbeli probléma egyelőre nincs, ezért nem jelentem be, de kiváncsi leszek holnap/holnaputánra, elvileg még melegebb lesz mint ma
-
ztsoft
őstag
válasz kabelmania27 #36442 üzenetére
A srác szerint a 8-as csatorna csak adat csatorna, direkt lejjebb vették a teljesítményét. Amúgy nincs gondom most, nem tapasztaltam hibát.
-
ztsoft
őstag
válasz kabelmania27 #36440 üzenetére
Köszi az ötletet, ez jól jött.
-
veterán
-
Mate
nagyúr
válasz kabelmania27 #36418 üzenetére
UPC küldött most ilyen csatlakozóval ellátott kábeleket. Nem tűnik rossznak.
Más: Ha UPC-s szaki erre jár, EPC2425-ös üzleti modem jelszintellenőrzés megoldható? Jó pár éve itt van, de nem sikerült még elérnem gépről.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz kabelmania27 #36418 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed. Amit írtam táblázatot, azt a képernyőről másoltam, három csatorna, mind három 100%. Erre kérdezed, hogy mindenhol 100%? Linkeltem egy képet is róla (ha kell van videó is ).
[ Szerkesztve ]
-
sarkan
aktív tag
Bocsi, igazad van átmentem.
-
sarkan
aktív tag
az optika megy egy dobozba (modem? ) onnan jön ki az utp kábel az internetnek, koax a tv-nek és a telefonnak a harmadik.
Mivel a diginek nincs olyan szolgáltatása amihez oda-vissza adatfolyam kell ( okostv szolg, mozi, hbo on- demand) szerintem nem biztos, hogy kell a hármas szig. koax. Persze ez sak az én laikus véleményem. -
MODERÁTOR
-
blakey
titán
válasz sarkan #36427 üzenetére
Nálam a 25-éves kábelezéshez van csatlakoztatva és semmi gondom (kopp-kopp). Csatlakozókat lecseréltettem. Ha bekötéskor mindenhol rendben van a jelerősség és a minőség akkor nem lehet gond.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Július elején lejár a hűségem a tkomnál, gondolkodom, hogy váltok.
Az utcánkban most már van digi, upc is.
A digi optika a upc koax, ha jól tudom.
Egyetlen nagy bajom van, hogy a lakást 10 éve kábeleztük be és nem az új hármas szigetelésű koax-szal.
Ha a upc mellett döntök újra kell kábelezni a lakást?
Jelenleg a telekomos digitális kábel tv gond nélkül megy. -
Motion_Blur
félisten
-
poli27
veterán
Mi a f@x van már megint, a külföldi oldalak nagy része alig vagy egyáltalán nem érhető el... ha el is érhető csigával vetekszik a sebessége!
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Pár oldal nem érhető el nálam, pl a UPC.hu se. Van valami hiba?
-
-
ldave
félisten
válasz Intruder2k5 #36412 üzenetére
Köszi a segítséget, most már minden okés
A Slime draws near! Command?
-
Mate
nagyúr
válasz rayoliviero #36413 üzenetére
Szerintem csak listaáron. Annál már trio s-el is jobban jár hűség nélkül.
-
rayoliviero
veterán
Van olyan net csomag, ahol nem kell egy éves hűséget alírni?
Haveromnak csak 2 hónapra kellene.
-
MODERÁTOR
-
ldave
félisten
válasz Intruder2k5 #36410 üzenetére
Izé, na most elég fura a helyzet A linksys szerint nincs net, az ubee-ra nem tudok visszalépni (A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt), de a windows és a mobil a régi wifi-ra visszalépve kap netet.
-
MODERÁTOR
-
ldave
félisten
válasz Intruder2k5 #36408 üzenetére
Köszi, azt látom, hogy van wifi, mert most arról megy a net a laptopon, csak a linksys-en van rajt egy hálózati hdd és minden eszköz a lakásban annak a wifi-jére van beállítva. Szóval olyat lehet, hogy ez az új modem csak modem legyen és a régi router adja csak wifit?
-
MODERÁTOR
-
Mate
nagyúr
Köszi, akkor várok!
Ezek a rádugós F csatik mennyire jók a tekerőshöz képest?
-
ldave
félisten
Nekem jött az meg új modem (ubee EVW3226) most cseréltem ki a régit. A gondom az, hogy van egy Linksys routerem ami eddig a modemen volt és adta a wifi-t. Na, ezt most nem tudom hova kéne dugni az új modemen, hogy minden menjen, ahogy eddig. Van 4 lan port az új modemen, egyikkel se megy.
-
ztsoft
őstag
válasz kabelmania27 #36372 üzenetére
Ha nekem címezted a tv jelerősséget, akkor adom a box jelerősséget (Műszaki teszt):
Csatlakozás teszt: 23ms
Jelminőség
ID Frekvencia Minőség Erősség
8 346000000 100% 39%
4 338000000 100% 55%
15 330000000 100% 51%Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
azigazimoris
aktív tag
Amint " véglegesedik " a szerződésed eltűnnek a plusz csatornák
Na ezt jól megválaszoltuk
[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
MODERÁTOR
-
Zolifarkas
tag
válasz Zitronensaft #36399 üzenetére
Köszönöm a segítséget holnap megcsinálom. Jelenleg mindhárom gépnek fix ip címe van remélem ez nem okoz problémát.
Üdv; Zoli
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest