Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Egészségügyi dolgozó és a pedagógus ne demonstráljon, ha nem tetszik, húzzon el messzire.
A pedagógus feladata a tudás átadása, aki ilyen szinten van, ne oktasson.
Iskolaigazgató szintén kirúgandó.
A szakszervezet meg ne asszisztáljon a hülyéknek.Jól fölhúztam magam.
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
mpo
veterán
Lassan elő lehet venni a játékelmélet leírását, hogyan kell a játszmát folytatni a vírus ellen.
(Harsányi János, azaz John C. Harsanyi Nobel-díjas amerikai közgazdász a korlátozott információjú játékelmélet megalkotója).
Nem kockáztattam, 4 hónap után jött a 3. oltás.Már kérdeztem, (de senki nem tudja?), hogy a 3. Pfizernek hány hónapig tart ki a védelme.
-
mpo
veterán
Kaptam 3 Pfizert, az utolsót 08.25-én.
Mennyire megbízható a hír, hogy 9-10 hónapig ad védelmet?Ha érted, akkor már elavult.
-
-
mpo
veterán
5 nappal ezelőtt 1-2 maszkost láttam a boltban, ma már 10-15% hordta.
Mi történt? Megijedtek?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Érdemes elolvasni.
A tudósok segítő kezeket nyújtottak a járványkezelésben a politikának, csak nem volt ott senki, aki elfogadja
Elég sokatmondó, hogy a Magyar Tudományos Akadémia által rendezett, „Tudomány és Parlament: Együtt a járvány ellen” című csütörtöki konferencián a tudomány részéről ott voltak a szakemberek, felszólalt az MTA elnöke, főtitkára is, politikus viszont egy sem ment el.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #39429 üzenetére
eleve a szigorításról helyi szinten kellene dönteni.
Ezzel nem értek egyet, mert a járvány országos, helyi szinten a szakértelem sincs meg.
országos (felsőbb) szinten van szakértelem, csak nem veszik figyelembe.
Ha átutazod az országot, nem tudnád, hogy éppen ahol vagy, mi a szabály.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Még délután akartam írni, de akkor meggondoltam magam.
Az érzéketlenség zavar (enyhe kifejezés), az 5 vagy 10 millió, azok most nem számok, hanem emberek. Emberek, akiknek nem kellett volna meghalniuk.
Ez egy 10 milliós ország, ne a 8 milliárdhoz hasonlítsuk a halottak számát.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
mpo
veterán
Aki a védettségi igazolvány miatt rászánta magát és Janssent kért (mert az csak egyszer kell), annak már időszerű lenne egy booster.
Nyilván nem fogja kérni.
Más vakcinával is lesznek egyszer, esetleg kétszer oltottak, de a 3.-ra sokan nem fognak vágyakozni.
A védettség (úgy általában) szépen le fog csökkenni és semmit nem fog jelenteni a 6 millió oltott.
Ami itt megy az nem járványkezelés, hanem politikai játszma.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #37215 üzenetére
Ha a kormány rendeli el a kötelező oltást, akkor a szakszervezetnek nincs beleszólása.
Amikor rábízták a munkáltatókra, tudták ők is, hogy a szakszervezet és a dolgozók ellenállnak.
Legyen cirkusz.
A baj, hogy ez a megoldás nem növeli az oltottak számát, de ez nem is volt a célok között.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Bödőcs videójában mondta Mészáros Lőrinc:
Naponta 26-28 órát dolgozom.Oltást beadhat ápolónő vagy orvostanhallgató, nem egy rektor feladata, amikor még annyi minden más tisztsége is van.
A vezérigazgató sem áll neki talicskát tolni, ha meg igen, akkor ott baj van.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #37171 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem, hova tartozik, ha már kórházi állapotokról beszél:
Csach Gábor (Balassagyarmat, 1969. október 18. –) magyar művészettörténész, politikus. 1989 óta tagja a Fidesznek, 2006 és 2019 között Balassagyarmat alpolgármestere, 2019 óta a város polgármestere.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz t72killer #36994 üzenetére
Ne röhögj, én is utálom, se képet, se filmet nem szeretek látni, ahol mást szúrnak vagy orvosi beavatkozást végeznek.
Ha engem szúrnak, elfordítom a fejem.
Amíg Marfarint szedtem (4 hónap), annyiszor vettek vért, mint mástól egész életében.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Nem akarnak oltást az orvostanhallgatók, pert nyertek első fokon
(Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem)
[link]Pont Romániában, ahol tombol a járvány.
Tévedett a pályaválasztási tanácsadó.
Ha kirendelik őket oltópontra, akkor másnak beadják?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Milyen lehet a valós járványhelyzet?
-
mpo
veterán
Kunetz Zsombor:
Csapkodja az egészségügyet az Apokalipszis négy lovasa, van olyan intenzív osztály, ami már most betelt.
-
mpo
veterán
A járvány miatt keddtől háromszáz katona lesz jelen a kórházakban
[link]Maszk nem kell, majd a katona lelövi a vírust.
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #36789 üzenetére
Új fertőzöttek számának napi átlaga: 3737 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -304
Nálam növekedés van minden nap, hogy jön ki a -304/nap?
10-18 836389 3274
10-19 837248 859
10-20 838916 1668
10-21 841277 2361
10-22 843825 2548
10-25 850513 6688
10-26 852214 1701
10-27 855339 3125
10-28 859378 4039
10-29 863419 4041
11-01 874630 11211[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Ringman #36771 üzenetére
Nálam a vírustagadó=laposföldhívő kategória.
Azt nem tudom, hogy az oltásellenes mire számít.
Hány évig kell megúsznia a fertőzést, számolni kéne azzal, hogy esetleg bele is halhat?
A járvány végét még nem látom, nehéz is lesz megszabadulni tőle, mert esélyt sem látok a 100%-os 3. oltásos népességre.
Bolsonarók, de Santisok meg mindig lesznek, a pozitív "nem kell maszk" okoska jogász is megemlítendő.
(Jogászok: Dr. Csisztu Zsuzsa, Dr, Zimány Linda, Dr. Sütő Enikő).
Sírjak vagy nevessek?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ha a 2. oltás után két héttel osztanák a védettségi kártyát és pl. hat hónapig lenne érvényes.
Ebben az esetben a védettségi kártyát sok helyen jogosan kérik, ha nincs, nem mehetsz be.
Olyankor mondhatod neki: "bizonyitsd be hogy veszélyezteti az egészségedet egy oltatlan",
csak semmire se mész vele, kint maradsz.
Nem tette kötelezővé a kedves vezető, hanem rátolta a munkáltatóra, szidhatnád a munkáltatót is, de téged nem érint.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Már régen olvastam a munka törvénykönyvét.
Megtagadhatnám, hogy oltatlanokkal dolgozzam.
31. Az utasítás teljesítésének megtagadása
54. §
(2) A munkavállaló megtagadhatja az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása munkaviszonyra vonatkozó szabályba ütközik, vagy a munkavállaló életét, testi épségét vagy egészségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Bizonyos munkakörben eü. alkalmassági vizsgálatok kellenek, néhol rendszeresen.
Aki táppénzre megy, (mert beteg), az hogyan titkolja el a munkáltató előtt?
Az, hogy mi a betegséged, az magánügy, de a beteg állapot az nem.
Az oltott vagy oltatlan, ezt a kérdéskört nem érinti.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Nagyon elment ez a történet össze-visszába.
Országonként változik, hogy a hatalom mennyire veszi komolyan (ha az érdekei úgy kívánják).
A WHO sincs a helyzet magaslatán.
Hasonlít ahhoz, amikor a tanár néni nem bír a gyerekekkel és a hülye gyerekek azt csinálnak, amit akarnak.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Se szakértelmem, se annyi angol tudásom, hogy ellenőrizzem, mennyire biztos, amit linkelek.
Aztán a preprint és a többi kifogás.
Akit érdekel, nézzen utána, saját érdekében.Azt is más linkelte (mert én nem akartam), hogy az oltottaknál a long-covid előfordul.
A mostani hatalmi intézkedésekre meg jobb, ha nem mondok semmit, elég annyi, hogy ez nem járványkezelés.
A placebo, nocebo is érdekes, de ha föl akartam emelni a karjaim, hogy egy fazekat föltegyek a helyére, nem tudtam a szokásos módon, mert a jobb vállam sérült, a bal meg a vakcinától ízületi gyulladásban volt két hónapig.
Túl öreg vagyok már a képzelődéshez.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Peterhappy #36287 üzenetére
szaglásvesztés
Régebben olvastam, de nem linkeltem, mert nem szeretnék kritikát.
Keresnem kellett:
Google keresés:
"vitamin A" nasal drops covidCOVID-19: Kipróbálják az A-vitaminos orrcseppeket a szaglásvesztés helyreállítására
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Mi van?
A térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát dolgozta ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK), amelyet 2021. november 1-jétől használhatnak a háziorvosok
Nagy változás élesedhet a magyar rendelőkben november 1-től: ennyit kell ezután fizetnie kell a betegeknek
[link]40 évvel ezelőtt ha elküldtek vérvételre, beálltam a sorba, 31. voltam a kórházban és fél óra alatt végeztem és nem kellett időpont.
Ma többen vannak, akik a vérvétellel foglalkoznak, csak több lett a macera.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A jobb vállam megsérült (megrándult) egy februári eséstől a nedves füvön, mert letenyereltem.
A Pfizer 1-2 után a bal vállamban lett ízületi fájdalom (bal karba kaptam).
Engem szimmetriássá tett, de már elmúlt.Gyógyszer mellékhatások:
Muszáj szednem 10 gyógyszert.
Hasmenés, székrekedés van feltüntetve, akár ugyanannál a gyógyszernél, a többi mellékhatásait is idevéve csak a vicc jut az eszembe.Kaptam karácsonyra egy párátlanítót és egy párásítót.
Bezártam őket egy szobába, döntsék el egymás közt.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Soulfly842 #36104 üzenetére
Maxviselés és társai meg még sehol.
Koronavírus Sajtóközpont:
„Nem szeretnénk senkit korlátozni, pláne nem az oltottakat” – írták. A maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken, így az egészségügyi intézményekben és a szociális intézményekben.
A mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti”.Tippem: Nov. 15. után meggondolják magukat.
-
mpo
veterán
válasz BlackV #36092 üzenetére
Megnéztem, a hazipatika magyar nyelven ezt írja egy gyógyszernél:
Nagyon gyakori mellékhatások (10 betegből több, mint egynél jelentkezhet)
Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet)
Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet)Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A 9 pontból
8. Az anonimizált járványügyi adatokat rendszeresen, további feldolgozásra alkalmas módon publikálják, megadva a megbetegedettek oltási státusát, az oltás időpontját, a beteg korát, társbetegségeit, az ellátás helyét. Csak a semleges szakértők által megerősített járványadatokra épülően alakítható ki az a társadalmi bizalom, amely elengedhetetlen a járványkezelés sikeréhez, az átoltottság növeléséhez.
9. Tegyék lehetővé, hogy a sajtó reális képet közvetíthessen a járványhelyzetről. Amennyiben a társadalom nem, csak az egészségügyi ellátók ismerik a járvány valós képét, nem várhatjuk el a kívánatos társadalmi reakciók kialakulását.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Érdemes elolvasni.
Orvosok szigorítást javasolnak, a kormánynak 9 pontban konkrétan.
-
mpo
veterán
Már 10 kórházban vezettek be korlátozásokat a koronavírus miatt
[link]Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a csomagot le lehet adni a portán és haza lehet menni.
-
mpo
veterán
Lehet, hogy nekünk is jut?
A Pfizer (PFE) vezérigazgatója, Albert Bourla elmondta a Yahoo Finance-nek, hogy a vállalat felismerte az igényt, és ennek eredményeként több mint megkétszerezte a 2021-re tervezett teljesítményét.
Drámaian megváltoztattuk a stratégiánkat.
1,3 milliárd adag előállítására fektettünk be 2021-re, amikor felismertük a helyzetet, sokkal több befektetést fektettünk a rendszerbe, és 3 milliárdra tudtuk emelni a mennyiséget erre az évre. 4 milliárd a következő évre” – mondta Bourla.
-
-
mpo
veterán
Jó nagy hazugság!
A Magyarországon kórházban kezelt, igazolt covidosok száma X. 25-én: 1588.
Az 1588 TAJ számot össze lehet fésülni az EESZT-vel pár perc alatt.A kórházaktól is bekérhetik, ha nem akarnak dolgozni.
Átlagosan 70 beteg/kórház és nem egyszerre kerültek be, tehát még megszakadni sem kell, meg az orvosnak is szüksége van erre az információra.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Angelina87 #35895 üzenetére
"nem az számít, mennyi ágy és lélegeztetőgép van, hanem, hogy mennyi szakképzett egészségügyi dolgozó állítható be a koronavírusos betegek ellátásába."
"a kórházak leterheltsége nem azonos mértékű, hiszen ez a fertőzöttségi szinttől is függ"
-
mpo
veterán
Újra van influenzatérkép.
-
mpo
veterán
Többször előkerül itt, hogy a vírussal való találkozás hogyan növeli az antitestek számát.
Továbbra is az elkerülés híve vagyok, például ezért is:A COVID-19-ben átesett emberek memóriaproblémákkal küzdenek hónapokkal a betegség elkapása után, egy új tanulmány szerint: „Nem tudnak gondolkodni”.
Egy új tanulmány feltárja, hogy azok, akik korábban átestek a COVID-19-ben, kognitív zavarokat mutathatnak hónapokkal a fertőzés után. Ezek a károsodások közé tartozhatnak a memóriaproblémák, valamint a lassabb feldolgozási sebesség. A CDC szerint a COVID-19 egyik hosszú távú hatása az „agyköd”, vagyis a gondolkodási és koncentrálási nehézség.
Nem tudnak gondolkodni; a memóriájuk károsodott; összezavarodnak, amikor vezetnek, hogy nem tudják, hogyan kerültek oda.
-
mpo
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35543 üzenetére
A 3.-nál nincs vakcinaválasztás sehol (a weboldalon)..
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Béla nem tudja, hogy lazítani kellene most?
Csütörtöktől látogatási tilalmat rendelt el a SOTE rektora az intézmény öt kórházában.
-
mpo
veterán
válasz #20749568 #35218 üzenetére
Eddig úgy tudtam, hogy a lopáshoz nem kell iskolai végzettség.
Parciból is kitört a politika, de hiába van igaza, nem fogok politizálni.
A fertőzöttséget keddtől hétfőig összesítem, jövő hétfőn közel lesz a 100%-os növekedés.
Ilyenkor kell rendeleteket hozni a lazításról, meg trollokat külföldről busszal.Az illetékes szervezet nem ismerte el világkiállításnak a vadászati "világkiállítást", de ezt eddig magamban tartottam.
Ma kaptunk a polgármestertől levelet, a lényege, hogy oltassuk be magunkat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- LTD EC-256 + Blackstar ID:Core 20
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest