Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
attiati
veterán
válasz Ringman #12819 üzenetére
Főleg úgy, hogy egy villám felmérésben úgy nyilatkoztak az üzemeltetők, hogy ők nem fogják ellenőrizgetni a vendégek védettségi igazolását.
Ha nem lesz járvány, akkor a hatóságok nem fognak tömegesen ellenőrizni és bírságokat kiszabni. Anélkül meg az üzemeltetők sem fogják komolyan venni. A szomszéd kocsmája is tele van, akkor ő miért hajtsa el a vendégeket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ringman #12813 üzenetére
Nem fognak látszódni, mert nyártól már nem lesz hitelmoratórium.
Ami viszont engem érdekel, hogy ezt az oltottsági igazolás (bocs én nem védettséginek mondom) meddig biztosít előjogokat. Pl közeledik a nyár, most ha szóról szóra vesszük a törvényt, akkor semmilyen szálláshelyre nem mehet kb 4 millió magyar?[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
t72killer
titán
válasz Ringman #12731 üzenetére
Vagy a számítás nem stimmel, vagy "a vírus csak egy influenza"... mert 114M fertőzöttből az eddig kikutatott IFR-ek alapján inkább 2M körüli halottnak kellene lenni, nem 590e-nek.
#12784: nocsak, nem bíznak a hotelkaranténjükben?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
DarkByte
addikt
válasz Ringman #12740 üzenetére
Vagy csak nincs kristálygömbje az embernek, hogy jövőhéten vajon milyen agymenése lesz kedves politikusainknak ami miatt nem kapom azt amire vágyok és qrvára meguntam már az ezzel szórakozásukat. És most mondtam azt hogy fakk disz sit.
Majd kb. 10 nap múlva kiderül jól döntöttem-e. Kültéren maszkban vártam a legtöbbet, bent meg 20 percnél többet nem voltam, és szervezett oltásnál is beengednek annyit.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #12678 üzenetére
Szerintem az mindegy, lényeg, hogy túlságosan ne térjünk el az eddigi tesztelési szokásainktól, mert akkor valószínűleg visszapattanást okozna.
Lehet ők sem térnek el.De az azért látszik, hogy hasonló utat jár be a két görbe... de így is 40 nap előnyük van.
Ha mi is 40 nap múlva kb ugyanott leszünk akkor jó. -
titán
válasz Ringman #12669 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a 4 millió beoltottra ment ki a játék, hiszen a csak hetek múlva kaphat aki ma nem kap is egy blöff, egy hazugság. Csak májusban érkezik 1,3 millió adag pfizer vakcina.... Cikk a témában: Orbán Viktor és a tömeges oltás káosza
-
Elektrosokk
veterán
válasz Ringman #12669 üzenetére
iszonyat pipa vagyok. Voltam az uzsokinál ugye, azt sort el sem tudod képzelni.... viszont a sor végéről egyfolytában bementek az emerek.... pár csaj hatalmas balhét csapott, kijöttek a katonák stb. Szóval az érkezi sorrendet is a hajadra kenhetted.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
mpo
veterán
válasz Ringman #12493 üzenetére
Március 17. Első Pfizer.
5 hét múlva, április 21-én a második.
Május 5-én (jövő szerdán) telik le a 2 hét, a második után.Aki az első oltás után 10 nappal megkapja az igazolványt, már megy is a meccsre meg mindenhova.
A nyitásnak nem az elsőre beoltottak számához kellene igazodni, hanem a tényleges védettséghez.
Lényegtelen, hogy a héten hány százezren kaptak oltást, hogy meglegyen a 4 millió.(Nem protekciós vagyok, másfél éve volt infarktusom, azóta 10 féle gyógyszert szedek, ezért nem fogadtam el a kínait).
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #12379 üzenetére
Nekem is ez volt.
A cég egyik legnagyobb megrendeléssorozata közben estem ki 2 hétre. Úgy, hogy közben emiatt 3 ideiglenesen felvett ember is ott volt, tehát bőven ott kellett volna lenni.Viszont összességében megoldották, és az egészségem meg sokkal fontosabb mint a pénz.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz Ringman #12366 üzenetére
Azt azért tudod, hogy itt mintavételes ellenőrzés van?
Pl kiveszik kb minden 10.000. darabot és a 600.000-es tételnél csak 60 minta van. Hamar megy ez.
A lényeg az, hogy a szállítmány több szekciójából veszünk mintát.
A maradék 599.940 pedig mehet a felkarokba.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ringman #12364 üzenetére
csak akkor ki garantálja hogy azok megegyezőek voltak az engedélyezettel? - Bakker, ez bármelyikre igaz lehet, ez már túl van tolva. A most szállított amerikai vakcinák p. 1:1-ben ugyanazok mint amikor engedélyezték őket? Mint hallhattuk, olvashattuk, ott is előjöhetnek a problémák.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #12364 üzenetére
Elkvileg visszamenőleg is elfogadott lesz a Szputnyik, igen. Garantálni meg.. hát, látod hogy semmit se lehet.
Jobban vagy, minden rendben?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
polonic
félisten
-
Rive
veterán
válasz Ringman #12327 üzenetére
Szuper Vasárnap megyek AD5-re...
Mondjuk a védettséget nem befolyásolja, a megfázással meg majd megbirkózok valahogy, de arra játszottam, hogy utóbb el fogják fogadni az EU-ban. De ezt így, ebben a formában nem fogják => lehet megsz*ptam a céges kiküldetésekkel.Amúgy meg: nem csalódtam az oroszokban
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #12204 üzenetére
"A sinonak Max 1 hónap után nem lesz letjogosultsaga ha jön a többi vektoros is"
Bár ne lenne, de I. Döbi császár sajnos abban érdekelt, hogy legyen.
Az öregasszony kijelentését sem értem, mivel az érintett korosztály kb. 200k fő, de abból bőven nem fogja mindenki oltatni a gyerekét. Már mennek a fröcsögő kommentek neten, hogy "el a kezekkel a gyerekeinktől!".
355 ezer Pfizer jött, abból gyerekeknek eloltanak jó esetben 100k-t, valamennyit második körösöknek is, de nem valószínű, hogy mind elmenne. Egyértelműen a kínait erőltetik. Kenjék a hajukra.A tudomány a valóság költészete!
-
-
VIPowER
őstag
válasz Ringman #12266 üzenetére
Testvérem lányánál a szaglás olyan 3 hét múlva jött vissza az ízleléssel együtt. De volt egy kis gond a szaglással, mert vagy 2 hétig úgy érezte mintha állandóan dohányzó emberek lettek volna körülötte (ő sosem dohányzott), de aztán ez is elmúlt, és meggyógyult teljesen.
-
attiati
veterán
válasz Ringman #12068 üzenetére
Ha a második linken levő "estimated infection" görbe a valóság, akkor április-május hónapban az indiai lakosság felén átmegy a vírus. Durva nyájimmunizálás lenne.
Ha a lenti NY Times cikkében levő állítás igaz, akkor Indiában valóban nagy eltérések lehetnek a valós és felderített számok között. Eszerint 2020 végére az indiai nagyvárosok felnőtt lakosságának a fele már átesett a fertőzésen:
[Scientific research suggesting that about half of adults in major cities had already been infected was consistent with this notion][ Szerkesztve ]
-
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #11945 üzenetére
A szalagmunkáztató cégek igen, ez inkább a kis-közepes cégeket érinti, és azokból is a "képzettebbeket" (nemtom jobban mondani, bocs). Nyilván nem fog perelni szalagmunkás János, de programozó Gábor már lehet fog.
De amúgy 100% egyetértek az elvvel, ösztönözni kell az oltást, ahogy írtam is már, én is teszem.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #11938 üzenetére
A szabadnap adás jogilag necces tudtommal, legalábbis nekem nem ajánlotta a jogászunk. Aki nem kapott szabadnapot, arra rászakad a szabadnapos emberek munkája, és az úgy már hátrányos helyzetet teremt neki.
Bullshit szerintem, de ez jól mutatja, hogy itt kb mindenki minden miatt perelhetne.
-
Gothmog
senior tag
válasz Ringman #11893 üzenetére
Nincs előttem adatsor, de az utóbbi időben eddig is úgy volt, hogy magas napi halálozások mellett szerény, de folyamatos csökkenést mutatott a gépre kerültek száma.
Ebben persze benne van (mivel a kórházi halottak egy jó része feltehetően gépről kerül le), hogy minden egyes nap sok embernek romlik annyira az állapota, hogy gépre kerül, ami mindenképpen szomorú, számos egyéni tragédiát vetít előre, de ha a tendenciát nézed, akkor az per pillanat a kifelé lábalásra utal.Azért megjegyezném, hogy az én munkahelyem Budapest egy kórházakkal telezsúfolt részén van (Üllői út Nagyvárad tér és Klinikák környéki része), és bizony tegnap is elég sokszor hallottam a vijjogó szirénahangot (az elmúlt bő két hónapban voltak olyan időszakok, amikor egész nap végig, átlag ötpercenként lehetett hallani a sebesen közeledő vagy távolodó szirénahangot. Hát, annyit mondok, ezt a hangot megszokni nem lehet, és nem is zen meditáció mellé való/lelket nyugtató/gondokat elűző hangulatot teremt.)
Ebből persze nem lehet objektívan helyzetet megítélni, de a legdurvább napokhoz képest ma még egyelőre csönd volt idáig, és bár tegnap jó néhányszor hallottam a szirénahangot, de azért jóval ritkábban, mint pl. egy hónapja.Endure. In enduring, grow strong.
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #11850 üzenetére
Szerintem pedig roppant fárasztó ha valaki csak hvg-s, telexes, 24.hu-s, és 444-es cikkeket tol a topikba, mintha ezek a médiumok a csodahitelességről lennének híresek. És az elfogulatlanságról persze.
Értem, hogy origo, 888, m1 és hasonló szirszarok zavaróak, de a fentiek semmiben nem különböznek ezektől.Nem hiszem el, hogy ne lenne elég szakmai forrás ha valami kellene.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #11810 üzenetére
Nem tudok közvetlen járatról Bp-re, Amszterdamba viszont van, illetve Arab Öböl-beli átszállásokkal (Doha, Dubai) vannak.
Nem kéne...Ha a hollandok és arabok csuknának, akkor nem lenne kapcsolat.
A mutánsoktól egyébként még mindíg kérdőjeles, hogy kell-e félni: valaki csinálhatna nagyobb mintás vizsgálatot, mennyire védenek az aktuális vakcinák ellenük. Amik eddig a publikum elé kerültek, nem voltak túl biztatóak mondjuk...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Elektrosokk
veterán
válasz Ringman #11733 üzenetére
Az még hagyján... ismerősömet aki spanyolországban él felhívta a háziorvosa, felajánlotta neki a modernát, idejött magyarországra, karanténteszt stb. Elment szombaton az oltópontra de ott közölték vele hogy sajnos nem szerepel a listán, a háziorvosát nem tudta elérni.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
törölt tag
válasz Ringman #11712 üzenetére
"tudományos" ezer idézőjelben, az a sputnik twitter eddig is egy meme account volt mint egy hisztis tinédzser: gonosz nyugati sajtó nem hiszi el Szputnyik lenni legjobb! Magyar elvtársak is megmondták!
Bennem nem erősíti a bizalmat az ilyen reklámozás. Akkor se, ha amúgy tényleg jó cucc. Valahogy a nyugati beadott mennyiségek és publikációk meggyőzőbbek egy picit. Nem szorul ilyen pofátlan reklámra, na. Az látszik, kapacitás miatt nagy bajban lennénk, ha csak az orosz lenne.
Egyszerű vakcinadiplomácia ez, lehet megosztani az EU-t. Kb ahogy kínaiak nyomulása az internet, 5G infrastruktúrával. És az eladósítás taktika: orosz metró, kínai vasút, Paks orosz hitel, CEU helyett kínai egyetem stb. lényeg a keleti függőség. Beépített ember tud vétózni Brüsszelben. Na de ennek nem itt a helye. (töröld Parci, ha too much)[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
válasz Ringman #11707 üzenetére
Szerintem nem ez történt, valami más elven szervezhettek be néhány nagyobb munkáltatót a Sinopharmos kampány keretein belül. A Nemzetközi Oltópont-nál voltam regisztrálva, mint magán EÜ oltópont, ahol rendszeresen tájékoztattak e-mailben a lehetőségekről, biztosan küldtek volna infót, ha így lenne.
Más: Egy ismerősöm említette, hogy pozitív PCR tesztjén szerepelt, hogy melyik mutációt nyelte be. Elképzelhető, hogy már ilyen szintű teszteket csinálnak?
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Ringman #11609 üzenetére
Es nyilvan ezt egy focimeccsen remekul tudjak majd ellenorizni, mert mindenkirol megjegyzik a biztiboyok, hogy mutatott-e igazolvanyt, vagy sem egy oraval azelott. Nameg igen fontos, hogy a "vedtelenek" kevesbe tudjak megfertozni a "vedetteket", veletlenul se ketiranyu vedelem kellene.
Tenyleg durva ez a sotetseg uralma, ami megy. Egyedul abban bizhatunk, hogy esetleg tenyleg annyira sok fertozottunk volt mar, hogy nyajimmun kozelebe ertunk. Bar en ezt erosen ketlenem azert...
I am having fun staying poor.
-
Floyd80
addikt
válasz Ringman #11483 üzenetére
A klasszikus manipuláció minősített esete
Kolozsvari Szalonna es Hir-Telen Beszolunk (kolozsvaros.com)
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
válasz Ringman #11430 üzenetére
Akkor erre mondta Gulyásleves, hogy jobb a kínai, ő már csütörtökön látta ezt, propaganda nem több.
Telex: Gulyás: A Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
félisten
válasz Ringman #11392 üzenetére
Sinobol is rengeteg oreget oltottak. Szoval ennek a tablazatnak szerintem az egyetlen meglepetese a Sino, a tobbi nem log ki az elvarasokbol.
Szerk.: re #11394: en sem tudom, de anekdotalis informaciok alapjan a Sino kb. fele az 60+-ra ment, de lehet, hogy tobb.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bigdady
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest