-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
Ringman
nagyúr
Május végére talán kiderül, hogy a két Sinót kapottakat, kell-e újraoltani valamelyik mutáns miatt.
egy dolog az, hogy kell-e, a másik meg az, hogy be fogják-e ismerni, vagy csak akkor, ha a nemkeleti vakcinákból is kell majd az emlékeztető/booster dózis.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csatravi
senior tag
Ha kinyírod az állami egészségügyet, ahelyett hiába hozol létre magén eü-t mert attól még nem lesz több fizetőképes beteg aki a magánba kezdje gyógyíttatni magát.
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg dolog van amit a magán eü nem tud ellátni a hatalmas költségek miatt. De erről már többször volt szó.
Most úgy néz ki hogy az újabb szabályozások miatt a járóbeteg szakellátásoknak (is) vágtak oda olyan mértékben hogy szinte kicsinálták őket. Közvetlen ismeretségemben is vannak olyan doktorok aki még dolgozhatnának de ilyen feltételek mellet inkább leteszik a köpenyt. Szakmai tudásuk, emberségük nagyon hiányozni fog az eü-ből. Az egyik szakellátó doktor. Ez a szakellátás is lehúzhatja a rolót így a betegek járhatnak majd a megyeibe egymillió valahányadik betegnek több hónapos várólistára. Majd 5 ezer dolgozó "leléptettek" pár hónap alatt és még nincs vége. -
titán
Ezt a kedves maszk viszontlátásra dolgot is nehéz értelmezni, amikor minden olyan zárt helyen, ahol együtt lehet az oltott és a nem oltott, ugyanúgy kötelező a maszk. Persze propaganda szöveg tudom jól (az agyhalottaknak úgysem esik le), csak mint gondolkodónak nehéz értelmezni.
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
Köszi, kitörölte a háttérhatalom a netről (Valszleg az xmillió covid hír alatt elveszik/nem győzi a gugli keresőmotor)
Az a baj velük, h nem adnak tartós védelmet, 2-3nap alatt kipucolja őket az immunrendszer. Igazából a fertőzés napján kéne beadni, ami a gyakorlatban nem kivitelezhető.
Viszont a hatásmechanizmus adhat 5letet gyógyszerre.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Esetleg Kína le tudott tolni titokban egy nagyszabású oltóprogramot, és a valóságban 70-80% lehet náluk az oltottak aránya? Illetve volt szó a "szaporodni képes" orosz vektorról: egy a szabályokat "lazábban kezelő" országban még akár valami ilyesmit szélnek is ereszthettek és működött?
Konteózás, de ha tízezerszámra halnának náluk az emberek, azért arról tudnánk, még ha nem is kötné a pártvezetés az orrunkra.
Pusztán biológiailag lehet a covidnak övön aluli ütéseket benyomni némi saját rizikó felvállalásával, pl volt egy publikáció, amit nem találok, ami szerint bizonyos humán rhinovírusok (nátha) olyan intenzíven fertőznek, hogy még az aktív covid-ot is képesek kiűzni az érintett szövetekből - miközben az általuk okozott betegség sokkal-sokkal enyhébb. Sajnos ahogy az immunrendszer kipucolta a rhino-kat, a covid visszajön - de lehet addigra a szervezet csinált már covid-antitesteket.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
Nem áll olyan messze egymástól a véleményünk szerintem.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy lehetőség szerint ha van ráhatásotok valamire akkor tegyétek meg, ne a másiktól várjátok vagy ne a másikat okoljátok. (szerintem)Jól fogtok járni hosszútávon... ennyi a mondandóm lényege.
-
daneel_hu
addikt
Jó intézkedések, jó általános egészségi állapot stb... stb...
Szerinted egy ilyen járvány esetén csak a politika hibás azért mert a 3. hullámban X ember meghalt?
Mert közületek elég sokan ezt sugallják...Nyilván Vietnám az pontosan ugyanúgy működik mint Magyarország vagy mint egy átlagos EU-ország.
No akkor fordítsuk meg.
Te mit csináltál volna a döntéshozók helyében? OK nem hazudunk, van vakcina stb... egyéb? -
daneel_hu
addikt
Nyilván összetett a dolog, de az egészségi állapot igenis felelős egy vírusfertőzés esetén kialakult helyzetért. Nem kizárólagosan, de nagyban felelős.
Vagy az van, hogy 60 éves korig rombolom magam majd jelentkezem az első kórházban, hogy mentsenek meg mert fizettem a tébét? Nem fog menni... Sehol se, nyugaton se...
Ez a járvány is csak a számokról szól, felesleges kivételekkel dobálózni.
Nekem is van ismerősöm aki meghalt és aki majdnem meghalt.
Ha nekem komoly bajom lett volna, egy szám lettem volna a statban sajnos.A nyugati világ nagyon nagy része egészségtelenül él, ezért egy ilyen fertőzés nagyobb hatással van rá mint egy ázsiai populációra.
-
daneel_hu
addikt
Az egészségi állapot nem könnyen felmérhető.
Jöttök itt az elhízással, de az csak egy faktor, van még sok más is.Hagyjuk már ezt, a környezetem nagy része egészségtelenül él, budapesti és mégis.
Tehát nem szegény emberekről beszélünk. Mozgás nulla, egészségtelen kaják stb... stressz.
Lehetne sorolni.
Ebben persze sajnos részben mi is benne vagyunk... csak annyi a különbség, hogy én nem mutogatok kifelé, ti igen. Szomorú.Nem sok mindenben győz meg a topik. Nem vagyok oltásellenes, de amit poliktikai szinten felmutat az nagyon unalmas. Soha senki és semmiben nem hibás, csak a másik. Persze.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Több gyártóval is leszerződnék, valahogy úgy, ahogy az EU csinálta az első körben. Sok kritika érte őket emiatt, de nem egy lapra tettek fel mindent. Utólag persze a Pfizer lett a nyerő, de ezt előre nem lehetett tudni, hogy melyek lesznek a legjobbak. Nyilván a megbízhatatlanul szállító gyártókat kerülném (pl. Astra, nem a vakcinája rossz, hanem az, hogy nem tartja a vállalt határidőket). Sokan még mindig tartanak az mRNS-től, persze alaptalanul, irracionális a félelmük, de nekik is lehetne akkor választási lehetőségük.
-
tisn
addikt
nem rendelünk Pfizert
minek rendeljunk, amikor jon meg 7.3M adag, mikozben a 200000 foglalhato pifzer idopont felere volt most jelentkezes?
valoszinuleg meg masodik oltasok utan is marad par millio pfizerunk, lehet hogy 5M is...uszomedencedet akarod vele feltolteni, vagy minek akarsz meg rendelni?!?!
-
tisn
addikt
mindenestre
https://index.hu/gazdasag/2021/01/20/az_fog_donteni_hogy_lepattanak-e_rolunk_a_virusok/
kemenesi gabi:
Viszont állítom, hogy ha egy vakcina eljut az emberekig, az jó készítmény. Annak át kell mennie független hatósági ellenőrzésen.
NEM HISZEM, HOGY BÁRMELY ORSZÁG POLITIKAI VEZETÉSE BEVÁLLALNÁ, HOGY KÉTES EREDETŰ SZERT ADJON BE A LAKOSSÁGNAK. ILYEN NINCS. -
Ezekiell
veterán
Úgy értettem, nem arról szól, hogy milyen drága a vakcina. Mert a vakcina ára, és hogy mennyit lehet lopni, az két nagyon különböző szám
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
az elölt technológiás vakcina kb. a legdrágább, helyett megveszik a pár dolláros astrát, meg ha beválik, akkor lesz kb. 1,5$/dózisos vakcina is
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
Négy lehetséges verzió van a WHO szerint, a negyedik a laboratóriumi esemény.
POSSIBLE PATHWAYS OF EMERGENCE
The joint international team examined and discussed four main scenarios for introduction (see Fig. 1 and below):- direct zoonotic transmission (also termed: spillover)
- introduction through an intermediate host followed by zoonotic transmission
- introduction through the cold/food chain
- and introduction through a laboratory incident.WHO-convened Global Study of Origins of SARS-CoV-2:
China Part
Joint WHO-China Study
14January-10 February 2021
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Depression
veterán
Már több, mint 3 hete túl vagyok a 2. ruszki oltáson, és magamon veszem észre, hogy néha tojok a maszkra, hiába lenne kötelező, akár kiscéges környezetben, akár a boltunk körül, amikor sehol senki rajtam kívűl, de mégis városon belül.
Igen, felelőtlen lettem az oltás által! De a szomszéd dohányboltos "teraszán" aka. közterületre kihelyezett asztalok és padokon alkoholt fogyasztó emberekre nem kell maszk, de ha én tőlük 10m-re magányosan szedem az ő szemetüket, akkor nekem kötelező lenne.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Dr.NX
addikt
Így van, még annyit hozzá, hogy az első találkozás lehet akár nyomnyi mennyiségű is, pl. penicillin gomba belélegzésével is. Ott ha antibiotikumot kap a beteg, már lehet, hogy érzékenyítve lett rá és az első adagtól reakciója lesz.
Adenovírussal viszont már mindenki találkozott élete során, annál kevésbé kell félni, mert ott sem az első oltás az első találkozás valószínűleg. Bár a majom adenovírussal nem tudom mi a helyzet...Elfogadom a sütiket.
-
HÁZIGAZDA
-
Ra3
őstag
Plusz egy 20 mp alatt kitalált egymondatos f@sságot rendesen megcáfolni utánajárással, forrásokkal nem öt perc, és úgyis az egész cáfolat el lesz intézve végül azzal hogy "asztat bárki mondhassa".
Számomra régóta világos hogy az esetek nagyon nagy részében aki ennyire hisz ezekben, az hinni akar és nem kíváncsi semmi másra.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
mozso
senior tag
De minek olyat mondani most, mihez képest 180 fokos fordulattal fognak összel kampányolni, amikor lesz oltás a 12 év alattiaknak?
Miért nem lehet azt mondani, hogy ennek a csoportnak is szükséges lehet a szuri, de most még nincs. Dolgoznak rajta és szólunk, ha lesz. Addig meg óvatosan.Összezavarják az embereket aztán csodálkoznak, hogy azt sem hiszik el, amikor kérdeznek.
-
t72killer
titán
Sztem a gyerekek oltását is önkéntes alapra kell helyezni. 20 oltott gyerek egy 30fős osztályban igencsak visszafog akármilyen variánst - ha más nem, az a 20 nem betegszik meg.
Persze mindez azután, hogy a gyártók letesztelték az oltóanyagot, lévén nem Marburg v Ebola ellen oltunk...[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
jelenlegi tudasunk szerint a megfertozodestol is eleg hatekonyan vedenek. ha esetleg megis megkapjak, enyhe lefolyasu lesz, kevesebb virust uritenek, a gyerekek amugy sem tul veszelyeztetettek, valoszinuleg csak enyhe lefolyas lesz naluk is. ha nincs valami speci gond a gyerekekkel (immunhiany, rak, szervatultetes) nincs kulonosebb kockazat.
lehet rettegni, de a gyerekek jarnak iskolaba, edzesre, bandaznak: ott nagyobb valoszinuseggel kapjak meg.
nem szabad tulrettegni...
nokrol van szo?
-
Ringman
nagyúr
az az ellenérv, hogy a mostani oltások nem normál ügymenet szerint engedélyezettek, hanem feltételes forgalomba hozási engedéllyel rendelkeznek.
az oltás kötelezővé minősítése népszerűtlen (aka szavazókba kerülhet), ezt tuti nem fogják meglépni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tisn
addikt
Ha egy irodában hatan dolgoznak, 4 teljesen védett és van 2, aki nem hajlandó beoltatni magát, milyen jogai vannak a 4 teljesen védettnek?
Mondhatják-e, hogy nem hajlandóak a másik kettővel egy légtérben lenni heti 40 órát?joguk van dolgozni.
miert mondhatnanak ilyet? miert akarnanak ilyet mondani? azert oltattak magukat hogy vedve legyenek. -
titán
Szerintem ezt a munkáltatónak kellene rendezni. Összeférhetetlenségre hivatkozva bárkit el lehet küldeni és nem fogod tudni bizonyítani az ellenkezőjét. A 4 oltottnak nincs mitől tartania azt gondolom.
szerk: kötekedőknek átfogalmazom: Szerintem ezt a munkáltató tudja csak rendezni, amennyiben problémát okoz a munkavállók között az oltottság megléte. Összeférhetetlenségre hivatkozva például bárkit el lehet küldeni és nem fogod tudni bizonyítani az ellenkezőjét. A 4 oltottnak nincs mitől tartania azt gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"Aktuális a kérdésem:
Ha egy irodában hatan dolgoznak, 4 teljesen védett és van 2, aki nem hajlandó beoltatni magát, milyen jogai vannak a 4 teljesen védettnek?
Mondhatják-e, hogy nem hajlandóak a másik kettővel egy légtérben lenni heti 40 órát?"Mondhatják... de mivel ők a védettek miért tennék?
A probléma inkább gazdasági jellegű – szerintem – mert van 2 aki bármikor lebetegedhet és kieshet X időre. Ezt tulajdonosként problémásnak tartanám, főleg ha a 2 tag kulcsfontosságú területen melózik. -
Kékes525
félisten
Kisebb mennyiségben hosszabb ideig is megmaradhatnak. A megszűnést azért írtam, hogy nem kell rögtön megijedni, ha már nem tudják kimutatni. Másrészt ott van még a T sejtes válasz és a (fertőzéskor) a mukozális (nyálkahártya) immunitás (IgA). Úgy tudom, hogy ezeket is nézik. Persze még ez a vizsgálat sem mutatja ki a teljes védettséget, mert ezek mellett ott van a nem adaptív (veleszületett, öröklött) immunválasz is. Ennek vizsgálatáról még nem halottam.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
Emmi: Semmilyen kórházat nem akarunk bezárni
Hozzátették, a minisztériumnak az a célja, hogy az egészségügyi dolgozókkal együtt gondolkodnajanak, és az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek.
Az emmi eddig is hiteles volt....
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ezért írtam, hogy nálam olyan amilyennek elvileg lennie kéne minden esetben, 2 héttel a második oltás után érkezett és a második oltás dátuma szerepel a kártyán.QR-kód és az app is ua.mutatja.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Floyd80
addikt
Csak nem erre a fickóra utalsz? Követeljük az igazolványt a 0-5 antitesteseknek is!
Akinél kevés az antitest a teszt szerint, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem védett.
Merkely saját történetével is érvelt emellett: miután átesett a koronavírus-fertőzésen, 2,5 egységnyi antitesttel rendelkezett, és nem kapta el újra a kórokozót.Nem kell komolyan venni, rohad rájuk a Sinopharm.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Kékes525
félisten
Vizsgálat nélkül sehogy. Legalább a vakcina hatékonyságát néznék meg. Az a legegyszerűbb és a leggyorsabb. Ez még akkor is mondana nekünk valamit, ha rendes felmérések lenének a vakcináról, mert ebbe a helyi viszonyok (például a védekezés, a járvány intenzitása, a lakosság egészségi állapota) is belejátszik.
-
Kékes525
félisten
Ezekre a kérdésekre egy átfogó vizsgálat adhat csak igazából választ. Külföld nem segít benünket, mert csupa olyan országokban oltottak Sinopharmmal, ahol ilyen vizsgálatokat nem végeznek. Talán Szerbia a kivétel, de arra csak akkor kaphatnánk választ, ha valamilyen szaklapban közölnék az eredményeket. Mivel tehát külföld nem jöhet számításba, nekünk kellene ezt megtenni. Alany van bőven. S protein (esetleg mindegyik vírus fehérje) elleni antitesteket, neutralizációs vizsgálatokat és sejtes védelem felmérését egyaránt el kellene végezni, hogy választ kaphassunk a Sinopharm hatásmechanizmusára. Gyakorlati szempontból a legegyszerűbb az lenne, ha rendes vakcina hatékonysági vizsgálatot is elvégeznék. Persze nem úgy, ahogy a táblázatot készítették el. Olyan vizsgálatra gondolok, amit a 3. fázisban szoktak elvégezni, és amit Kína nem közöl.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
1. Azt, hogy ez egy szimpla kijelentés, nulla magyarázattal, nulla bizonyítékkal.
2. Tele van ellentmondással. Például: ha rendesen véd, akkor minek harmadik oltás ("Fontolóra veszik egy harmadik dózis beadását, amiről Bahreinben már döntöttek is")? A 4. és az 5. pontban is egy ellentmondásra világítok rá.
3. Kutatási eredményről ír, csak épp a kutatásról nem tudunk meg semmit, puszta kijelentéseken kívül.
4. "Viszont az idősebbeknél csak 60 százaléknál tapasztalták ezt, vagyis minden negyedik oltottnál hiányzik ez a fajta védettség." Akkor mégis?
5. "mert még ha meg is fertőződnek a vírussal, nagyon gyorsan antitesteket fejlesztenek, ami azt jelenti, hogy kialakult egy sejtválasz"
Ez nem sejtes immunválasz. Az antitestes (humorális) immunválaszt is immunsejtek hozzák létre, ilyen értelemben akár annak is nevezhetjük, de immunológiai értelemben ez nem sejtes immunválasz, mert az az immunitásnak egy másik útja. Abban nem szerepelnek antitestek. A sejtes immunválasz a T limfocitákhoz, míg az antitestes immunválasz a B limfocitákhoz kötött. Ha nincs vagy kicsi az antitestes válasz, akkor memória sejtek sem alakulhatnak ki. Azaz lehetetlen, hogy gyorsan antitestek termelődjenek fertőzéskor.
T sejtes válaszról:
[Adjuvantation helps to optimise COVID-19 vaccine candidate]
Who 7. oldal: [Who jelentés: COVID-19 vaccines & immune response]
[Immunological considerations for COVID-19 vaccine strategies]
[Fundamentals of Vaccine Immunology]
6. Nem érdemes tudományos kérdésekben bulvárlapokból tájékozódni, mert NEM értenek hozzá. A cikk szerzője egy másik bulvárlapból vett át egy írást, ami így 2x ment át olyan emberen, akik NEM értenek a témához.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Pedig jo lenne tudni, hogy milyen aranyban vannak a Sino:Az beoltottak a fertozottek kozott. Ott raadasul Sinot csak 60 alatt adtak. Nem valami jo hirek ezek. Gyanusabb nekem, hogy az Az jobban teljesit, de csak a Uk szamok miatt. Bar megint alma es korte, mert Uk azert tobb esszel nyitott.
I am having fun staying poor.
-
HÁZIGAZDA
hát, vannak már számok, például, hogy a duplán oltottak 99,7%-a kb. meg sem fertőződik. ezen a ponton én a 0,3%-on nem fogok tovább aggódni egy percig sem. igen, tudom, hogy extrém esetben akár meg is halhatok így is. extrém esetben eddig is meghalhattam egy csomó mindentől...
oltás után én elengedem ezt a témát (védekezek a bótban ugyanúgy természetesen, tömörülni sem járok), innentől szerintem időről-időre el fogjuk kapni mind, betegek leszünk, meggyógyulunk, megyünk tovább.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
daneel_hu
addikt
Azért érdemes a heti átlagot nézni, mert össze-vissza tesztelgetnek. (nemcsak nálunk, máshol is)
Ezért egyébként a legtöbb releváns ábrán azt jelenítik meg. Jól lehet következtetni belőle.Nem tudom pontosan hogyan számolják, de az adott napon az utolsó 7 nap átlagát veszik.
(gondolom)[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
Nem lenne ez gond, hogy úgymond "oltásba kergessék" az embereket, de ezt az egész dolgot csak az után, hogy MINDEN létező vakcinából rogyásig lennének az oltópontok és h reggel 8-kor leütök egy másnap reggeli időpontot akkor ott azonnal be is oltsanak majd.
Ez még nem teljesült, régi elavult technológián alapuló, vagy egyre több helyről visszajelzett egészségügy problémát okozó, vagy egyszerűen kellően nem dokumentált vakcinát akarják az emberre sózni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...