Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz kwzatz #25193 üzenetére
Igen, olvastam már, sőt olyantól is hallottam jóval előtte aki többek között rokon és ezzel (is) foglalkozik, bár nem ez a fő kutatási területe. Az előadása itt megtekinthető, de találni tőle még más egyebeket is, többek között a tüdőrákkutatásról, amit ő vezet, de azokat már nem linkelem, megnézheted őket a Youtube - on ha netalán érdekel:
[link]
[link]
Neki hiszek ezen a téren, nem a politikusoknak meg egyéb sarlatánoknak, és tegnap mondta éppen, hogy a vakcinákat ne keverjük amennyiben mRNS oltást kaptunk előzőleg, és a 6 hónap teljen el a 2. és a 3. oltás között. A gyerekek oltása szintén fontos, főleg akik ráadásul krónikus betegek is.
Olyat meg szerintem nem írtam, hogy százmilliós tételben kell előre rendelni a vakcinákat, az influenza esetében sincs így.[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Angliában a kórházban lévőkből 14% van lélegeztetőn. Nem sok ez? Vagy már túlterhelődtek és csak a súlyos eseteket viszik be?
-
Sir Pocok
őstag
A Pfizer kutatásfejlesztésért felelős igazgatója beszélt a harmadik oltásról, és a gyerekek várható vakcinázásáról is.
A Pfizer oltásból a második oltás beadását követően 6-12 hónapon belül szükség lehet a harmadik, emlékeztető oltásra - mondta a vállalat kutatás-fejlesztésért felelős igazgatója, aki hozzátette: hamarosan kérvényezni fogják az emlékeztető oltásokra a vészhelyzeti engedélyt.
Továbbá augusztusban és szeptemberben a vállalat elemzéseket készíthet a delta variáns ellen kifejlesztett védőoltás hatékonyságáról és biztonságosságáról, és a negyedik negyedévben benyújthatják a kérelmet a szájon át alkalmazandó vakcináról is.
Friss hír, hogy az FDA, az amerikai gyógyszerfelügyelet kérte a Pfizert és a Modernát, hogy végezzék el a szükséges vizsgálatokat az 5 és 11 év közötti gyermekek oltásáról, ezzel kapcsolatban is szeptemberre ígér eredményeket a vállalat.
(Reuters)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
kwzatz
őstag
válasz kolopele #25187 üzenetére
A Pfizer és Moderna vezetők már többször is nyilatkoztak az évenkénti oltás valószínű szükségességéről. Többek között itt olvashatsz róla:
https://www.ft.com/content/74fb0052-c627-4160-82e6-825d9f2ffec7
Az a berendelt néhány tízmillió vakcina itt-ott (pl. Kanada rendelt már 2022-2023-ra is és opciója van 2024-re), az épülő vakcinagyárak szerte a világban (akárcsak nálunk), azért szerintem elég egyértelmű jel a továbbiakra nézve. Azoknak el kell fogynia, kétségem sincs efelől.
Egyébként a logikád szerint ezeket hogy lehet már előre rendelni "tudományos alapokon" a variánsok tudata és jövőbelátó képesség nélkül? Mármint, hogy ha most megkérdőjelezed a kérdésem, akkor gondolom a vakcinák világszerte százmilliós tételben való előrendelését is.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Sir Pocok
őstag
Érdekes, hogy az NHS (UK) és a CDC (US) friss felmérése szerint a fejfájás lett a delta legjellemzőbb tünete vakcináltak és nem vakcináltak esetében.
Ez szerintetek mit jelenthet? Ilyen gyorsan az agyi véráramba kerülhet?
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
kolopele
nagyúr
válasz kwzatz #25184 üzenetére
Egyelőre nem lehet tudni, milyen irányban megy el az egész, remélhetőleg elég lesz az évenkénti oltás is, mint az influenza esetében. A gyerekek terén meg sorsdöntő lesz az iskolakezdés, válasz lesz a deltára, mivel rengeteg gyerek nem lesz beoltva. A magam részéről egyébként nem a vírusnak szurkolok.
-
HÁZIGAZDA
válasz Gothmog #25174 üzenetére
nemrég írta valaki, hogy a másik oldal simán lehet, hogy leszerepel, egy dologban viszont biztos: 4 év múlva leválthatóak lesznek. ellentétben viktorral. picit gondolkodjatok el ezen, mert értem, én, hogy "gyúúúrcsán", de egy szaros tekintélyelvű diktatúránál nincs rosszabb.
viszont mindez itt full off. kitakarítok majd, bár ma este enyém a két gyerek és csak küzdök az árral
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
kolopele
nagyúr
válasz kwzatz #25177 üzenetére
Félek?? A kérdésed egy szokásos Nézőpont jellegű felmérés, a tudományos megközelítéshez semmi köze. Viszont rendben, adok egy választ, de nem betűjellel idétlenkedve: Amennyire szükség lesz a virológusok szerint, akik ezzel foglalkoznak. Ez vonatkozik az ikrekre is.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #20749568 #25178 üzenetére
Természetesen. Csak a mezei állatpolgárnak abból nem jut több . Egyébként nem (csak) a lezárásokról beszélek, az EÜ-t se feltétlen kéne 2ballábbal kezelni.
#25179: UK-ben pl az a protokoll, hogy aki a pozitív tesztje után 1 hónapon belül meghal, az definíció szerint covid-halott. Ennél covid-halmozósabb stratégiát nehéz elképzelni. A többlethalálozást kell egyébként nézni, az is volt vastagon.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
daneel_hu
addikt
válasz t72killer #25175 üzenetére
Nem tudom... nem akarom őket se védeni mert nincs miért. Sok bénázás volt...
De azt sem tudjuk, más országokban kiket írtak be a halottak közé. Nálunk mindenkit beírtak aki covid-fertőzött volt, németeknél pl nem biztos!
Nyilván lehetett volna jobban csinálni, de részemről nem akarok virológus vagy orvos lenni mert nem értek hozzá, mint ahogy az itt lévők többsége sem.Voltam kórházban és elfogadtam azt, amit az orvos mondott. (persze nem voltam életveszélyben így könnyű pofázni)
Egyébként én nem éreztem azt ott, hogy ne számítana az állampolgárok élete. Sőt. -
kwzatz
őstag
válasz kolopele #25168 üzenetére
Eléggé egyértelművé tettem a kérdést azzal, hogy hozzáfűztem a "ha szükségesnek tűnik a vírushelyzet alakulása alapján" tételt. Ergo ha variánsok jelennek meg, és a kormány/orvosok ezt ajánlják, akkor beadatnád-e évről évre a vakcinát. Pontos válaszlehetőségeket is adtam a-tól f-ig.
Azt hiszem, hogy ez tökéletesen témához tartozó fontos kérdés, nem tudom, miért pont ez lenne a laza covid topic témája, miközben itt a körülöttünk lévő hsz-ekben gyakorlatilag politikával kapcsolatban osztják egymást (beleértve a te "úgyis nyer a Fidesz" hsz-edet ). Furcsa, hogy pont ez szúrt szemet. Illetve tudom miért, tőled pont ezt vártam. Mitől félsz kolopele? Sőt, akár válaszolhatsz is rá, egy meglehetősen szimpla, ártatlan feleletválasztós kérdés. A-F?[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz daneel_hu #25171 üzenetére
Csak nettó szakmailag: az nem pancser, aki világrekorder halálozást talicskáz össze egy egyébként nem szupersűrűn lakott, nem 3.világbeli országban ? Ha az állampolgárok ÉLETE nem számít, akkor mi?
-
Gothmog
senior tag
válasz daneel_hu #25164 üzenetére
Mindenhol lesték/monitorozták a népet, és politikai számítások is benne voltak az intézkedésekben. De fokozatok azért vannak, és nem hiszem, hogy volt még az EU-n belül olyan kormány, amely ennyire nyilvánvalóan telibetojva a szakmai ajánlásokat, csak és kizárólag a pillanatnyi és rövidtávú politikai haszonszerzés és az eljövendő választási esélyek bűvöletében járt volna el járványkezelés címén, sokszor a legostobább és legnyilvánvalóbb hazugságokat is a legkisebb arcpír nélkül elpuffogtatva. (Talán - igaz, immár az EU-n kívül - Boris Johnsonék igyekeznek most felérni az orbáni magasságokba (vagy mélységekbe), de azért pofátlanságban még van mit tanulniuk. )
És ezt úgy írom - mindegy, mert Parci úgyis letakarítja (előre elnézést kérek Tőle az extra munkáért!) -, hogy világéletemben jobboldali szavazó voltam, Orbánékat is segítettem a voksommal nem egyszer (a kisebbik rossz elvén). De azért van egy határ, és ezt nálam már bőven elérték. Persze nem dől össze a világ. Mindössze annyi történik, hogy jövőre nem megyek el szavazni. (A másik oldal számomra nem alternatíva. Nem is tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy az legyen.)
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
kolopele
nagyúr
válasz daneel_hu #25171 üzenetére
Szerintem is hagyd abba, úgyis nyer a Fidesz, kár is erről beszélni Nyilván most kicsit leült a covid, mindenki az iskolakezdésre vár, főleg hogy mi történik majd utána. Az én két gyerekem már oltottan kezdi a 7. osztályt, velük remélhetőleg nem lesz semmi (mondjuk remélem a többi gyerekkel sem, mert arról nem ők tehetnek, hogy a szülők felelőtlenek voltak).
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz t72killer #25169 üzenetére
Képzelt ellenség?
1991 óta szavazhatok, tehát azért felnőttként megéltem pár rendszert amióta ELVILEG szabadon szavazunk. Élénken emlékszem minden egyes berendezkedésre.
A 2002-2010-es időszak Az utóbbi 30 év mélypontja volt.És részben ugyanaz a brigád készül átvenni a hatalmat akik anno vezették az országot.
Ez lenne a képzelt ellenség?
Nekem amúgy tökmindegy ki van kormányon, – meg fogok élni igy is úgy is. Nem nagyon hat rám a politika, de azért zavarna ha ezek a pancserok megint a kormányrúd közelébe férkőznének.Na abbahagyom mert Parci kivégez és jön a figyelmeztetés.
-
Kékes525
félisten
Hölgyek figyeljenek: [Több nő arról számolt be, hogy a Pfizer-vakcina beadása után megnőtt a melle]
És a férfiak kimaradnak?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
válasz daneel_hu #25161 üzenetére
Ez van, a járványvédelmi intézkedéseket a kormány hozza, nem a kiskunalsóborzasztói postamester. Így értelemszerűen nem a posta eme kiváló dolgozóját kritizáljuk, ha pl sikerül lélegeztetők helyett alvássegítőket beszerezni, stb.
A járványvédelmi intézkedések kritikája topiktéma, hogy te milyen képzelt ellenségeket üldözöl a szavazófülkében viszont távolról sem.
#25166: , akárhogy is, valszleg nem lesz belőle semmi. Mondjuk annyira gyorsan pörög a fejlesztés, h nem sok értelme van 1-1 technológiát levédetni, mert egy év múlva már lesz 5 jobb.
#25167: pont az oltásszervezéssel kapcsolatban annyira nem szidnám a rendszert, elég jól felfuttatták az elejét.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz kwzatz #25162 üzenetére
Azt, hogy hány adagra lehet szükség, illetve mennyi időközönként szükséges a vakcinák beadása pusztán a vírus mutációi alapján dönthető el, ill. hogy hányan kerülnek miatta kórházba, mennyire virulens, stb. A gyerekek esetében is így van, az iskolakezdés sok mindenre fog választ adni. Ezek itt tudományos tényeken alapulnak, amit kérdeztél meg sokkal inkább való a laza covid topicba, ott már attól is változik a víz íze hogy mit írunk alá egy papírra
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz daneel_hu #25164 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. A vírus terjedése, a védekezés módja, a betegség tünetei stb. szakmai dolgok de ahogy az országban hozzák a döntéseket a védekezéssel, az oltással kapcsolatban az már kőkemény politika.
Tehát MAGÁRÓL a vírusról és annak variációiról lehet beszélni politikától függetlenül, de a gazdasági, társadalmi környezetre rányomja a bélyegét a politika, ide tartozik az oltás szervezése is ugye kinek mikor és mi jut stb. -
mpo
veterán
válasz t72killer #25153 üzenetére
Ne erőltesd.
Az Európai Unió jogának egyik alapelve a jogbiztonság garantálásának követelménye, amelynek egyik eleme a visszamenőleges hatályú jogalkotás tilalma.A visszamenőleges hatályú törvényeket tiltotta Magyarország 2012 előtt hatályban lévő Alkotmánya, a 2012. január 1-jén hatályba lépett Alaptörvényben azonban ez a tiltás már nem szerepel.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
kwzatz
őstag
válasz t72killer #25157 üzenetére
"évi több adag meg pláne nem"
Ha úgy nézzük, most már a gyakorlatban is a 3-4. oltás a téma, amit 4 hónappal a 2. vakcina után lehet adni, az azért már most is kimeríti az évi több adag fogalmát.
Azért is tartom érdekesnek a kérdést és hasznosnak a megválaszolását, mert az ember megfigyelheti ezáltal, hogyan változik az álláspontja idővel és átgondolhatja, hogy minek a következtében történt is ez valójában."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kolopele
nagyúr
Nem kellene átengedni a topicot a "laza laca" stílusba, arra ott a másik.
Parci, ugye figyeled a történéseket? -
daneel_hu
addikt
válasz #32839680 #25148 üzenetére
Én bevállalom, hogy amíg Gyurcsány és sleppje marad Orbáncék mellett az "alternatíva" mint korványváltó erő, addig Orbánékra fogok szavazni. És van ilyen ember még vagy 2-2,5 millió.
Az a helyzet, hogy Feritől meg kellett volna szabadulni vagy 10 éve.
Nem tették. Szomorú. -
t72killer
titán
válasz kwzatz #25149 üzenetére
Egy db pán-koronavírus vakcina rendel. Úgy is jó lesz, ha több adagban kell beadni .
Tippre senkinek se fog túl sok kelleni, évi több adag meg pláne nem. Normálisan indítva a vírussal történő pár évenkénti természetes kontaktus elintézi az updatet.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Akkor ez még nincs lejátszva, nem követtem.
Megfelelő felhatalmazással bármilyen törvény felülírható. A szabadalom alapból az állam által nyújtott jogvédelem: az állam (Európában az EPO-tagok) megfelelő felhatalmazással dönthet úgy, hogy bizonyos esetekben nem biztosítja ezt a védelmet.
-
kwzatz
őstag
Láttam múltkor máshol ezt a kérdést, és kíváncsi vagyok, hogy milyen válaszok jönnek rá:
Mennyi a koronavírus elleni oltások maximális száma, amit még beadatnátok magatoknak?
a) Egyet sem.
b) 2 volt a maximum.
c) 3-4
d) 5-8
e) 9-15
f) 16+ akár a végtelenségig, évente többször.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Értem én, hogy gőzgép ...
Csak azt nem értem, amikor ezt olvasom: "valószínű, hogy lesz 4. hullám".
Mások időben lépnek, mi még ráérünk.
Izland:
Szerdán 118 új, belföldi esetet regisztráltak, az újonnan azonosított fertőzöttek közül 34-en nem voltak beoltva.Ha érted, akkor már elavult.
-
Gothmog
senior tag
válasz Ringman #25136 üzenetére
Az a baj, hogy mindenki lapul, mint sz@r a fűben. Nem tudom, Orbánék mivel érték el, de egy-egy megszólalón (pl. Falus András, Duda Ernő) kívül - akiket egészen egyszerűen ignorálnak - mindenki hallgat, vagy ami még rosszabb, lassan "becsicskul" (legnagyobb sajnálatomra Rusvai Miklós is megindult ezen az úton; a múltkor hallottam őt is a Kossuthon beszélni... hát mintha aknamezőn járkált volna, úgy vigyázott minden szavára, nehogy valami oda - arra az adóra - nem illőt mondjon).
Én őszintén szólva azt hittem, hogy miután az a fogalmatlan kis nyikhaj Gulyás képes volt Erdei Annának is nekitámadni (aki finoman szólva is elég komoly szakember, anno az Oxfordon is tanított; no meg engem is, de azzal nem büszkélkednék, mert régen volt, és nem sok maradt meg bennem az immunológiai tanulmányaimból ), legalább a Magyar Immunológusok Társasága a sarkára áll és kiad egy állásfoglalást, amelyben mélyen elítélik a politikusok minden szakmaiságot nélkülöző nyilatkozatait (mondhatjuk, álhíreit), és a szakma/szakmaiság nevében elhatárolódnak az olyan szintű és színvonalú megnyilvánulásoktól, amelyek méltatlanok a tudományos közösség/élet normáihoz (Kásler, Müller, Merkely - utóbbiért nagy kár, mert az ismerői szerint amúgy jó ember és kiváló kardiológus), szakmaiatlanok, és csak az átlagemberek félrevezetésére alkalmasak. De csak csönd van, dögszag és halál... Tényleg nem tudom, miként érték el Orbánék, hogy mindenki hallgat, de ebben valóban vérprofik, ez tagadhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
csak az nem mindegy jelen pillanatban, hogy egy adott országban mennyien akarják pusztán az immunrendszerrel lebírni (és ezzel mennyire tolnak ki mindenkivel - lásd elmaradó műtétek, várólisták, nem ér oda a mentő, stb)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
Izlandon is berobbant az újabb járványhullám
[link]
Az 1. és a 2. hullámban 100 volt a napi maximum, most 124.
A lakosság 70%-a kétszer oltott.
[link]
Ezért nem lehet megjósolni a 4. hullám nagyságát.******
Úgy tudom, hogy jelenleg a háziorvosok nem oltanak, csak az oltópont működik.Aki már jogosult a 3.-ra és időpontot foglalt, ott még mi választható?
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Drizzt
nagyúr
Uk-ben ugy fest ennyi is volt az enyhules. Nagyon gyorsan sikerult 30k fele visszamenni.
I am having fun staying poor.
-
Micsurin
nagyúr
válasz #32839680 #25135 üzenetére
Eleve nem kaphatnának kínait, tavasszal se volt még csak szó sem róla.
Tekintve a 2 astra itt is ott is váltott ki védelmet ezért mondom most is és ők is, hogy kínai nono...
Nem tudom miért kell magyarázni egy véleményt és álláspontot majd összevetni egy teljesen másik élethelyzet szülte véleménnyel.
----
Ha lenne értelme 3. vektornak akkor is azon a véleményen lennének pl szüleim, hogy bármit de kínait ne. "Jó esélye lehet, hogy nem hat és elvesztem az oltási jogomat is a 3. dózisra"
Más emberek, más véleményen és élethelyzetben.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
MODERÁTOR
Hát ez az Szeretem a kihívásokat / változatosságot?
#25117 radi8tor: lehetnék az oltás másik végén... de nem szeretnék. És akkor sem tudnám...
#25120 Kékes525: nagyjából eddig jutottam
#25126 daneel_hu: Teniszt 1 éve kezdtem komolyabban, elhízást 15 éve...
#25132 Lauda: jogos, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Sok praktizáló háziorvosnál valószínűleg több információm van bizonyos szempontból.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
szalai56
senior tag
Bocsánat a tudatlanságomért: mindenféle képen kell regisztrálnom 3. oltásra? Én a házi orvostól szeretném kapni a 3.-at, de a regisztrációnál nincs ilyen lehetőségem.
Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
Ringman
nagyúr
válasz Gothmog #25134 üzenetére
Amúgy az egész ajánlás - nem is annyira - bujtatott lényege az, hogy az orvosokra hárítja a felelősséget.
ezért kellene a kamarának úgy döntenie, hogy akkor mindenkit mrns-sel oltunk.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gothmog
senior tag
válasz radi8tor #25117 üzenetére
Valóban az. Normális felállásnál ugyanis mindenki mRNS alapú vakcinát kapna boosternek (kivéve, ha eleve is azt kapott, de súlyos oltási reakció - anafilaxiás sokk pl. - lépett fel nála).
Egyrészt már léteznek tudományos kutatások arra, hogy a vektorosra (Astrazenecára) adott mRNS vakcina (Pfizer) kiválóan boosterel (fordítva viszont gyér a hatás), másrészt úgy általában az mRNS vakcinák bizonyultak eddig a leghatékonyabbnak. Nem véletlen talán, hogy azokon a helyeken (pl. Bahrein), ahol mással is (pl. Sinopharm) oltottak, és nem igazán vált be mindenkinél, ha módjuk van rá, rendre mRNS vakcinával oltanak rá a maximális hatás reményében.
Egyébként, bár ma reggel egy - nyilvánvalóan a szervilizmusa és öncenzúrakészsége alapján meginvitált - háziorvos azt találta
hazudnimondani a Kossuth rádióban, hogy egy komoly szakmai stáb (virológusok, immunológusok és járványügyi szakemberek) közös munkája a megfogalmazott ajánlás, de nagyon kilóg a lóláb. Látszik, hogy Kásler/Nyunyóka színvonal a munka, ugyanis olyan szinten voltak dilettánsok és felületesek a kidolgozók, hogy például az le sem esett nekik, hogy az Astrazeneca és a J&J totálisan eltérő adenovírusokat használ, tehát ezekben az esetekben akár vektorosra is mehetne vektoros. (Ha már egyszer láthatóan mindent mindennel keverni akarnak. Sőt a Szputnyikosoknak is mehetne Astrazeneca ez alapján - viszont J&J nem.)Amúgy az egész ajánlás - nem is annyira - bujtatott lényege az, hogy az orvosokra hárítja a felelősséget. (Tehát bármi történjen is, szeretett kormányunk megint mindent tökéletesen csinált, és újra más lesz a hibás, másra lehet majd mutogatni.)
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz attiati #25131 üzenetére
Az, mert továbbra sem vagyok hajlandó esetükben a kínaival megbékélni, ahogy ők sem.
Tekintve csak magadra számíthatsz védelmet tekintve...
55 és 56 éves cukros másik szívritmusos de karbantartott krónikus betegek esetében ne vicceskedjünk már kínaival.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
-
mpo
veterán
Amikor magamat regisztráltam, akkor még nem volt az időpontfoglalás föltalálva.
Központilag Sinot adtak volna, a háziorvosom fölhívott, hogy elfogadom-e a kínait.
Nem.
Nekifutottak még egyszer és az oltópontra kellett mennem az első Pfizerért.
64 évesnek, 2 évvel az infarktus után, 70%-os szívvel, 10 féle gyógyszerrel, hogy tudták a kínait ajánlani központilag?Ahhoz, hogy az orvos eldönthesse, hogy mi lenne a helyes, ahhoz a vakcinának ott kell lenni.
Az időpont megvan, oda is megy a kuncsaft, az orvos is tudja mi lenne a jó, de pisztácia nem is volt.Ha érted, akkor már elavult.
-
Micsurin
nagyúr
válasz #32839680 #25127 üzenetére
Igen... ezért reggeltem én is szüleim erre tippelek. Meg arra, hogy ha elég rámenős vagy akkor kapsz mrnst.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz radi8tor #25117 üzenetére
Azt lattuk hogy milyen szuper, amikor a kormany "szakertoire" bizod hogy mit kapjal. Sino, EU-s engedely nelkul, itthon kb. nulla vizsgalat utan engedelyezve, ugy hogy meg a papirjai sem jottek meg es beadva idoseknek, akinek a gyartoceg sem javasolta beadni.
Ehhez kepest ezerszer jobb ha az emberek valasztanak oltast. (persze bizonyos limitek kozott)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
daneel_hu
addikt
válasz koncsik #25113 üzenetére
"Életem a kezetekben...
52 éves, február 2.-án volt Pfizer 2. (1-2 napig szokásos oltási reakciókkal), túlsúlyos (persze főleg izmos, muhahaha ), magas vérnyomásom gyógyszerrel rendben van, iver-en kívűl minden engedélyezett kegyszert szedek (már C19 előtt is), heti 2-3x 1 óra tenisz, sajnos ritkábban..."Maradj a heti 3x 1 óra tenisznél, ja ha van több időd akkor növelheted.
Egyébként ennyi tenisz mellett, hogy a rákba vagy túlsúlyos?
Nekem kb ugyanennyi a teniszadagom (ok, azért csb-zünk is évente 2 hónapot), rajtam van 5 kg plusz. Van amikor annyi se... (most voltam 48 éves) -
Micsurin
nagyúr
Ezt sem lehet a végtelenségig játszani azért.
Egy 55-60 vagy 60+-os kronikus beteg esetében meg ha a doki a Sinot erőlteti nem üti ez meg a szándékos veszélyeztetést? Csak kérdés...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #57833216 #25065 üzenetére
Annak lehetett volna ertelme, ha kiedtak volna egy mashogy kinezo kartyat, amit csak a duplan oltottak kaptak volna meg es az elso ervenytelenne valt volna. Gondolom nem ez tortent.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
mpo
veterán
Nem az időpontfoglalással lesz a baj.
Kapok időpontot a 3. oltásra, de nem tudok választani vakcinát (az ismerősömnek az első oltásra kedden tudtam választani Pfizert).Odamegyek és kiderül, hogy amit szeretnék, az pont nincs náluk.
Törlik az időpontot, én meg foglalok egy újat.
Odamegyek és kiderül, hogy amit szeretnék, az pont nincs náluk.
Törlik az időpontot, én meg foglalok egy újat.
Folytassam a végtelen ciklust?Ha érted, akkor már elavult.
-
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Időpontra gondoltam ofc, bocsánat
Ha befoglal pl 8.01-re x órára de nem ad az orvos pfizert, lehet újra foglalni időpontot vajon?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kékes525 #25051 üzenetére
Életem a kezetekben...
52 éves, február 2.-án volt Pfizer 2. (1-2 napig szokásos oltási reakciókkal), túlsúlyos (persze főleg izmos, muhahaha ), magas vérnyomásom gyógyszerrel rendben van, iver-en kívűl minden engedélyezett kegyszert szedek (már C19 előtt is), heti 2-3x 1 óra tenisz, sajnos ritkábban hegyi bicaj, alkalomszerűen séta/túra. Hullámok tetején általában full HO. 3 gyerek volt már C19-os megfázásos tünetekkel vagy tünetmetesen (utólag derült ki, hogy túl vannak rajta), 2 fiú Pfizerrel oltva (14,12 évesek), feleség is Sputnik-kal. 88 éves anyámat is én látom el (bevásárlok neki, csak velem jöhet utcára), ő márciusban kapott Pfizer 2.-az (őt is kellene újra oltatni...?) Elvileg meg tudom győzni az oltóponton az orvost, hogy milyen vakcinát adjon (vezetője jó ismerősöm).
Valamiért a Moderna-t gondolom, de győzzetek meg másról, ha gondoljátok. Tudományos bizonyítékot nem találtam semmire, úgyhogy várom a Tisztelt Kocsma gondolatait.
Nagy köszönet előre is.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Ringman
nagyúr
btw az orvosi kamarának és úgy alapvetően az orvosoknak ez így teljesen rendben van?
nem igazán látom eddig, hogy azt mondanák, hogy mondjuk mindenkit oltunk mrns-sel, aki azt kapott, aki sinot, az is mrns-t kap, aki astrát kapott, annál mérlegelünk, egyébként meg kedves kásler dugd fel a sinopharmodat.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Ringman #25105 üzenetére
Ez fasza de Astrara ilyen idősen Sinonak értelme nulla.
-----
Ha regisztrál az ember de nem fogadja el amit adnának, lehet újra regisztrálni?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Micsurin #25101 üzenetére
Sinot kizárná 55 évesen bem bízik benne, mRNS lenne a cél. Na de pl a Honvédben mi garantálja, hogy nem Sinot fognak erőltetni?
semmi, max az oltóorvos józan esze.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Krinyo #25090 üzenetére
hát ez van, amikor a kormány nem akar rendelni az eu-n belüli második pfizer-körből és azt nyilatkozza, hogy van anélkül is elég vakcina. (mert nemzeti szuverenitás, meg a gyógyszerlobbi nyerészkedése)
közben meg az orvosoknak a hiánygazdálkodás szabályai szerint kellene eljárni.
majd mész a végén te is romániába.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Micsurin
nagyúr
Mi alapján adják a 3.-at? Édesanyámnak akartam volna foglalni időpontot de nincs kiírva ugye mit kapna.
Sinot kizárná 55 évesen bem bízik benne, mRNS lenne a cél. Na de pl a Honvédben mi garantálja, hogy nem Sinot fognak erőltetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest