Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
őstag
válasz Kékes525 #24393 üzenetére
Nekem teljesen oké, amit írsz. Tényleg kicsi a minta (bár valamire azért elég), és igen írtam, hogy preprint.
Szerintem annyira nem megy szembe mert a fővonal álláspontja az, hogy az inaktivált alu vakcinákra nem jellemző a T sejt aktiváció. A cov2 viszont egy nagyon magas patogenitású vírus, különösen az N fehérje, nem véletlenül futkosott először Duda hátán a hideg, hogy teljes elölt vírus vakcinát csináltak a cov2-ből. Szóval engem annyira nem lepne meg, ha mutatna értékelhető T sejt választ is, Avidinesből is láttam már pár erős reaktív leletet, (igaz ott nem lehet tudni ki készítette és milyen oltással, volt e korábban fertőzött.) -
daneel_hu
addikt
válasz Sir Pocok #24394 üzenetére
Ezek szerint valahogy mindenki el fogja kapni egyszer.
(maximum sokkal jobban reagál a szervezet ha már oltott vagy)Briteknél tetőzött a hullám, viszont Indonéziában és Thaiföldön – ahol eddig kiválóan védekeztek, de alacsony az oltottság – szopófaktor van, túl nagy a fertőzhető populáció, ezért a legnagyobb hullámokra számíthatnak.
-
daneel_hu
addikt
válasz Micsurin #24382 üzenetére
""beragadt" esetek elvileg. Tudod milyen az az Exchange szerver, itt ott beragadtak adatok. "
Beragadt esetek?
33 ezres aktív covidos az vagy nagyon magas napi esetszám esetén lehetséges, vagy az van, hogy nem gyógyulnak meg 2-3 hét alatt a delikvensek hanem jóval hosszabb idő ez.Érzésre egy 0 nem stimmel legalább.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #24318 üzenetére
Friss ehhez:
Israel's Health Ministry
https://www.gov.il/en/departments/top...
Pfizer vaccine's efficacy in preventing delta variant infections, 39%
Still 91 % effective in preventing serious illness
Decreasing potency of the vaccination against transmission
Those vaccinated
January, 16%
February, 44%
March, 67%
April, 75%
Protection against severe illness, January vaccinated, 86%Szépen lehet a Pfizer hatékonysági visszaesését.
Ez most nálunk egy dolog miatt lehet problémás: Mi lesz a januárban oltott egészségüggyel?
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Kékes525
félisten
válasz BlackV #24387 üzenetére
"Nos egy lektorálás előtt álló tanulmány szerint, amit Srí Lankán végeztek, a Sinopharm/BBIBP-CorV igen, méghozzá "robosztus" mértékben, bár nem annyira, mint a "többi vakcinák", jelentsen ez bármit is.."
"jelentsen ez bármit is..""
Semmit nem jelent. Ide bárki bármit feltehet. Tehát nagyon erősen meg kell szűrni az itt lévő tartalmakat. A lehetséges szűrők a következők:
1. A szakmában ismert nevek írták?
2. Milyen módszerrel végezték?
3. Mi az eredmény?
4. Mi a következtetés?
5. Ha szembemegy a fővonallal, akkor nagyon erős bizonyítékok kellenek.
Ezt a cikket nem igazán ismert nevű emberek írták. Másrészt a fővonal elleni megállapításokat tartalmaz és a vizsgálatokat kis számú mintán végezték:
"SARS-CoV-2-specific antibodies were measured in 282 individuals who were seronegative at baseline, and ACE2 receptor blocking antibodies, antibodies to the receptor binding domain (RBD) of the wild type (WT), B.1.1.7, B.1.351 and B.1.617.2, ex vivo and cultured IFNγ ELISpot assays, intracellular cytokine secretion assays and B cell ELISpot assays were carried out in a sub cohort"
Azaz ebből nem érdemes következtetéseket levonni. Arra jó, hogy emlékezzünk rá és ha elfogadja egy jó nevű szakmai lap, akkor már kimondhatjuk, hogy figyelemre méltó. Ezután várni kell sok hasonló eredményű elfogadott cikkekre, vagy egy nagy mintán végzett kutatásra, amit ugyancsak egy jó nevű lap közöl. Na akkor mondhatjuk hogy el kell gondolkozni azon, hogy az eddigi fővonalnak ebben a kérdésben esetleg nem volt igaza. Ha ez utóbbi megismétlődik, akkor megdőlt a fővonal álláspontja. Ettől viszont még nagyon messze állunk.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz #32839680 #24045 üzenetére
Főleg megelőzésre, kiegészítő terápiára jó, ha valamilyen betegségre hajlamosak vagyunk. Azonban egyedüli gyógyításra nem. A megelőzésre is csak akkor alkalmas, ha egyébkény egészséges életmódot (táplálkozás, mozgás, kevés distressz, erős stressz nélkül, pozitív gondolkodás mód) folytatunk.
#24046 emvy
Azt is. Azok egyértelműen hatástalanok vagy károsak.
#24048 morgyi
Amire te gondolsz az is erősen problematikus, mert legtöbben alternatívaként alkalmazzák. Lásd fentebb.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Micsurin
nagyúr
Azért faca volt ez a magán eü stop is a múltban, korábban se volt kis menet egy bőrgyógyász de momentán anyajegy szűrést vagy 6-8 hónapra vállalnak vagy alsó hangon karcolja az ember a százast és nem alulról ha kér gépi + szakorvosit. ...17,18,19-ben ua erre 57k-t fizettem.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
t72killer
titán
válasz BlackV #24387 üzenetére
"robosztus" mértékben, bár nem annyira, mint a "többi vakcinák". Ebből derül ki, hogy megrendelésre készült a "tanulmány". Ami a többinél gyengébb, mitől lenne robosztus? A sz.rt hiába próbáljuk szájfénnyel feltupírozni, akkoris büdös marad.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BlackV
őstag
Azt már ugye tisztáztuk, hogy ha nincs antitest, nincs sejtes immunitás sem.
De mi a helyzet ezenkívül? Ugye az az álláspont, hogy az inaktivált vakcinák alu hidroxiddal nem indítják be a T sejtes utat.Nos egy lektorálás előtt álló tanulmány szerint, amit Srí Lankán végeztek, a Sinopharm/BBIBP-CorV igen, méghozzá "robosztus" mértékben, bár nem annyira, mint a "többi vakcinák", jelentsen ez bármit is..
"In summary, 95% of individuals appear to seroconvert following the Sinopharm/BBIBP-CorV
vaccine, and the vaccine appears to induce similar levels of ACE2 receptor blocking antibodies
and RBD binding antibodies to B.1.617.2 as seen following natural infection. However,
seroconversion rates and immunogenicity appear to be lower in older individuals. The vaccine
induced robust T cell responses and memory B cell responses in the vaccinees although the
magnitude of responses were less than those observed with some other vaccines."https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.15.21260621v1
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
New Covid variant under investigation in the UK, PHE says
Pörög az evolúció. A cikkben van még pár egyéb hasznos infó is, pl hogy a brit esetek 99% már delta, illetve hogy az effektív R-érték 1.2-1.4 körül van.
-
Micsurin
nagyúr
válasz daneel_hu #24381 üzenetére
"beragadt" esetek elvileg. Tudod milyen az az Exchange szerver, itt ott beragadtak adatok.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
daneel_hu
addikt
Nem vagyok túl jó matekból, de…
1 hónapja folyamatosan a napi átlag új fertőzöttek száma itthon 30 és 90 között van.Mégis, hogy a búbánatba lehet 33 800 aktív COVID-os?!
-
Vesa
veterán
Nem voltak a srácok véletlenül strandon? Én utálom a strandot, de pár éve a gyerek lement a barátokkal egy fél napra. Olyan cuccot hozott haza, amitől 40 fokos lázam lett (nekem, neki csak egy kis orrfolyás és köhögés), végül orvosnál kötöttem ki. Nem lett belőle tüdőgyulladás, de hörghurut az igen. Mindez júliusban úgy, hogy tán még az életben nem voltam beleg nyáron. Azóta nálunk családi szinten tiltott mindenféle néplavór.
Viszont azért lenne jó PCR teszt neked, mert ha netán mégis Covid, akkor legalább képben lennél.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
-
Z.É.T.
őstag
Nemtom mennyire követed a friss study-kat, de nekem egyelőre úgy tűnik, hogy inkább megemelni kellene a határértéket, mint immunizáltnak tekinteni azokat is, akiknek a jelenlegi határérték alatti kimutatható antitest-értéke van, szóval, ugyan nem szakemberként, de nekem pont fordítva tűnik logikusnak, az újabb variánsok okán.
(több érintett családtag miatt próbálom követni a témát, elkerülve a hazai média mindkét felét ebben)[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Sir Pocok #24318 üzenetére
Azért ezeket az infókat a megfelelő helyen kell kezelni. Te is csak ezt a részt emelted ki, a hozzá kapcsolódó megjegyzést már nem. Ha egyszer volt megfelelő immunválasz, akkor elméletben nincs jelentősége, hogy eltelt több hónap az oltás óta, mert a védettségnek nem szabadna csökkenie egyazon variáns esetében. Úgy nem tudna létezni egy emberi szervezet, hogy az immunrendszer minden általa ismert kórokozó ellen folyamatosan antitesteket termelne. Majd termeli, ha találkozik vele újra, addig teljesen felesleges. Szóval itt valami nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Nem feltétlenül hasraütésszerű. Amiket páros leleteket láttam, tehát IGG-s antitest, és neutralizációs, ott ahol küszöbérték felett volt az IGG, már volt neutralizáció is. Egy olyat is láttam, ahol küszöb alatt volt az IGG, és vuhanire éppen neutralizált, de britre már nem. Szóval kb okés lehet a synlabos küszöb, vuhanira és britre.
-
-
PuMbA
titán
válasz BlackV #24367 üzenetére
Azért van ez, mert még most se tudjuk biztosan a határértéket, amit mérni kéne. (Ugye a cikkek szerint a tudósok is találgatnak, erről már volt szó a topikban). Az 50-es érték csak egy hasraütésszerű szám. A lényeg, ha egy vakcina miatt antiteste lesz valakinek az nagyon nagy valószínűséggel védett és nem kell számháborúba bocsátkozni hogy ez meg az milyen gyenge. 1 számból nem tudod meg, főleg azért mert a mérések között is nagy különbség lehet.
Parci: Nagy valószínűséggel.... nem mondtam én se biztosra, ezt lehet
[ Szerkesztve ]
-
sipi700
tag
válasz kolopele #24346 üzenetére
Nálam nem ikrek, de nem hiányzik nekik az osztályközösség. Ettől függetlenül sem biztos, hogy egészséges évekig “elzárni” őket ettől. Pedig próbálkoztunk magántanulósággal is, nem engedték, de lehet jobb is. Gyerektársaság megvan nekik egész évben, sokat játszanak szomszéd gyerekekkel, nyaralni is 2-3 család megyünk, vannak családi összejövetelek. Tanulás gyorsabban megy itthon, mint suliban, minimális segítség kell. Nekik (főleg fiamnak) áldás a digitális (arra nem tudjuk rávenni, hogy farsangon vagy osztálykiránduláson részt vegyen). Suliváltást sem merjük, mert így legalább a szomszéd fiúk ott vannak a suliban, csak ők eggyel fiatalabbak/idősebbek.
Ha lehetne választani, hogy maradnak vagy mennek suliba, akkor maradnának. De ami volt tavasszal is nem igazi választás. Szemedbe azt mondják tanárok ok, hátad mögött meg… Azt meg nem szeretném, hogy a gyerek lássa kárát. A 250 óra meg ketyegni fog Így marad szeptembertől a suli. Más gyerek meg teljesen kész van attól, hogy nem lehet közösségben, nálunk nem ez a helyzet.
Digitális szerintem nem lesz, hacsak nem kapják el a tanárok az oltás ellenére is és nem lesz aki tanítson. Akkor 1-1 sulit zárnak 1-2 hétre. Gyerekeket nem fogják tesztelni, legfeljebb kidől néha fél osztály. De ez csak tipp -
Tigerclaw
nagyúr
válasz kolopele #24284 üzenetére
Jo hogy szoltal. Mar korabban akartam rendelni, de most vettem is a faradtsagot. Olyat vettem ami eggyesevel van csomagolva. Mondjuk en biztos nem cserelem naponta... szerintem van olyan maszkom ami mar lassan egy idos a jarvannyal. Most azert rendeltem 40db-ot. Ha megsem kell, jo lesz pormaszknak. Gondolom kesobb megint felmegy az ara, ha nem is annyira mint tavasszal.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azok a maszkok inkabb forditva hatekonyak, mert felfogjak a sajat kohoges, tusszentes nagy reszet. Szoval meg azoknak is lehetnek nagyon hasznosak. Persze mashol mar FFP2 lett kotelezo, de most ugye meg mar egyik sem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sir Pocok #24252 üzenetére
"Most nem kell beadni mindenkinek a harmadik oltást, szakértők szerint a 60 feletti sinopharmosokra kell először koncentrálni"
Erdekes, hogy mi is pont erre az allaspontra jutottunk, talan annyi kulonbseggel, hogy nem latjuk az eselyet hogy a vakcinaellenesek meggondoljak magukat es lathatoan arra is kicsi az esely, hogy szeles korben kotelezove teszik az oltast.
Gondolom az iskolak, ovodak lehetnek a kovetkezo csoport akit koteleznek, de el tudok kepzelni meg tobb kozalkalmazottat, koztisztviselot is. Valamilyen logika menten azokat akik rengeteg emberrel lepnek interakcioba naponta. Azt nem tudom hogy a bortonokben mi a helyzet de az is logikus lenne, mind a fogvatartottak, mind az orok oldalarol.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ilyen alacsony oltottsagnal lehet hogy meg jopar hullam jo globalisan es maris eljutottunk oda, hogy a legjobb vakcinak is komolyan veszitettek a hatekonysagukbol, vagyis az oltottak is visszacsatlakozhatnak az hordozokhoz. Meg kellene vizsgalni nagyon komolyan a keresztvakcinazast, mert lathatoan a gyogyszergyarak es az engedelyezes tul lassu a mutaciohoz kepest. Ezzel nem azt mondom, hogy fel kell gyorsitani, csak egyszeru teny hogy nagyon le vagyunk maradva.
Emellett villamtempoben epiteni kell vakcinagyarakat vagy kotelezove kell tenni az oltast, amint, vagy kolcsonadni a vakcinakat olyan orszagoknak, ahol van hajlandosag az oltasra csak nincs oltoangyag. Le kell lassitani a virus mutalodasanak tempojat.
-
senior tag
NNK: 441 ember halt Magyarországon azután, hogy beoltották
(Emeljük ki, hogy az oltás után, nem az oltás miatt. Bár természetesen az utóbbi sincs kizárva, csak nem tudjuk.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Floyd80
addikt
válasz Elektrosokk #24351 üzenetére
Lehet megvan a ludas.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
kolopele
nagyúr
válasz Elektrosokk #24351 üzenetére
Nyugi, a bal szemem nekem is gyakran száraz, megy a műkönny ezerrel
-
Elektrosokk
veterán
válasz Floyd80 #24297 üzenetére
nálunk nappal 26 éjjel 23 fokon megy a klíma, és ez már a puhított verzió, mert asszony mindig fázott.
tudom sokan nem veszik komolyan, de én amióta először nézettem a d vitamin szintemet és azóta figyelek rá, nem voltam beteg/náthás stb.
kivéve a szaruhártyagyulladásomat, amivel 2020 február óta küzdök.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
HÁZIGAZDA
válasz kolopele #24346 üzenetére
nem akarnék ebben jobban elmélyülni, így csak annyi, hogy akkor legalább annyit láss be, hogy - ikrek híján - a lakosság túlnyomó része nem tudja használni a megoldásod, tehát nem is érdemes javasolni nekik
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
daneel_hu
addikt
válasz kolopele #24325 üzenetére
"Talán a 2-3 éves gyerekeket nem kellene még elvinni a Plázába, vagy beadni a bölcsődébe, óvodába. Hátha mire iskolás korba érnek, már lesz nekik is oltás, vagy csak eltűnik ez a vírus ahogyan jött. Egy biztos, zárni kellene mindent most, amíg nem késő."
Zárjunk be mindent.
Mindenki dekkoljon otthon. -
amargo
addikt
válasz t72killer #24329 üzenetére
"A 4-6éveseknek meg tudtommal Mo.-gon kötelező az ovi,"
Nem kötelező járvány esetén (de amúgy se feltétlen), sőt kérték is, hogy aki teheti ne vigye. Utolsó év a kötelező egyedül az"iskolaelőkészítő év"-nek is hívják.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
kolopele
nagyúr
Ikreknél ez másként működik. Lényegében nem is kíváncsiak a többiek társaságára. Játszunk itthon közösen, úszkálnak a medencében, nyomják a gépeiken online a Fortnite - ot, Sea Of Thieves - t, aztán majd együtt tanulunk ha kell. Nem kizárt, hogy jobban meg tudom nekik tanítani a matekot meg az angolt is mint maga a tanár.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz syberia #24341 üzenetére
srácok, én is tudom, hogy melyik teszt mire jó, antigént viszont tudtam szerezni, a pcr-ért meg el kellett volna bumlizni és csengetni, mint a katonatiszt. mivel oltott vagyok sok antitesttel, nem valószínű a covid, ha meg az, akkor az, szóval annyit nekem nem ért meg. meg azért a gyerekeken is látnám szerintem, ha az...
-
HÁZIGAZDA
válasz kolopele #24335 üzenetére
oké. akkor te is tudod, hogy egy 3-4-5-6 éves gyereknél nem opció, hogy évekig elzárod a közösségből. a 12 évesnél sem, de ott picit más már a helyzet, a kicsik a pár hónap kihagyást is láthatóan megszenvedték.
és ez az egész járvány továbbra sem kizárólag a biológiáról szól, csomó más aspektusa is van.
-
Drizzt
nagyúr
UK-ben viszont ma is úgy tűnik, hogy a héten látható trendek folytatódnak, már nem csak a 3 napos új esetszám, hanem a 7 napos is lefordulóban van.
I am having fun staying poor.
-
kolopele
nagyúr
válasz t72killer #24337 üzenetére
1. Abszolút legális, a vírushelyzetre hivatkozva megteheted, de vagyok olyan viszonyban a pedagógusokkal is hogy ez nem probléma.
2. Mentálisan a világon semmi bajuk nem lesz, nem a csupasz négy falat fogják bámulni, mindenük megvan, jól el vannak ketten is ha kell.
3. Nem a lakosságot nézem hanem a saját családomat. Mások problémáját nem nekem kell megoldani.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Igazatok van, nem kell az oltáselleneseket becsapni (mint háborúban az ellenséget), az is elég, ha az agyvesztést és a szervi bajokat tudatosítjuk.
A komoly topikban olvastam hétfőn:A COVID hosszú távú agyi hatásai
Az Egyesült Királyság kutatóinak egy új tanulmánya megállapította, hogy a koronavírus hosszú távú agyvesztést okozhat.
[link]A coviddal kórházba kerültek felének lett legalább egy szervi baja:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
-
t72killer
titán
válasz kolopele #24330 üzenetére
Ok, tegyünk = attól, h valaki be van oltva, még hordja ugyanúgy a maszkját és akkor kezdjen csak bulikázni, ha olyan oltást szerzett, ami a hordozóvá válástól is véd. Ez kb egy közelmúltban beszerzett deltás fertőzés lehet most.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kolopele #24325 üzenetére
Ok, legyen ideális világ és otthon vagy vele: nem bölcsiből kapja el, hanem tőled, aki az oltások ellenére hordozó lettél amikor muszáj volt boltba elugrani mert az adott héten behalt a házhozszállítás?
A 4-6éveseknek meg tudtommal Mo.-gon kötelező az ovi, illetve a szülés sem megy 100%-ban home officeban, még az otthonszüléshez is kell egy házhoz jövő szaki.
Röviden: BSL4 szinten élni igencsak komoly tudomány. Hibamentesen nagyon kevesen tudják megvalósítani és a vírus evolúciója egyre kevesebb lehetőséget ad a hibázásra.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Whitelabnél (avidin) van már memória B sejtes teszt is: 45k., eddig ilyen nem volt.
T sejtes meg akciós lett: 35k
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Fáziskésésben voltunk-vagyunk, csak sokan nem akarták ezt meglátni. Jó érzés supermannek érezni magunkat, csak közben sajnos a valóság egész más. Semmiben sem különbözik ez attól, mint amikor beindult a covid, és a "szabályokból kiderült", hogy pl "este 9 előtt nem terjed", "iskolákban nem terjed", "Balatonon nem terjed" de ha te akartál valamit valahol csinálni, "ott aztán bezzeg terjed, mint a veszett fene, hogy képzeled?!".
Mostani verzió: "oltott vagyok, full szabadságot akarok, mindenki más mocsok antiwaxxer, én aztán tuti nem terjesztem és 150% biztos nem betegszem meg belőle". Közben a brit halálozás lassan kezdi karcolászni a 100-as környékét, ami nem elhanyagolható annak fényében, hogy 2 nagy, szabadoneresztett covid-hullám már kb elvitt mindenkit akit tudott - nem csak a szerzett-kapott immunitás van, hanem szimplán a tény, hogy a legesendőbb emberek nem kis része meghalt a korábbi körökben és nem most kerülnek a statisztikákba.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz t72killer #24322 üzenetére
Talán a 2-3 éves gyerekeket nem kellene még elvinni a Plázába, vagy beadni a bölcsődébe, óvodába. Hátha mire iskolás korba érnek, már lesz nekik is oltás, vagy csak eltűnik ez a vírus ahogyan jött. Egy biztos, zárni kellene mindent most, amíg nem késő.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
"Milyen szakmai álláspont szerint kellene ennél szigorúbb maszkhordási rendelet/szabályzás?"
ENNÉL szigorúbb???
Konkrétan sehol nem kell hordani és nem is hordja senki.
Az M3 pótlón minden napra jut egy krákogó köhögő fröcsögő nyállal magyarázó paraszt.
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
t72killer
titán
válasz Sir Pocok #24309 üzenetére
Nem csoda, hogy gyors: MINDEN nyitva van, maszk senkin (múltkor pl IKEA-s srácok hozták a kallaxot, maszk nélkül be a házba) - és ez egyre inkább elharapódzni látszik, az 1 hónappal ezelőtt itt járt villanyszerelő még szorgosan viselte. Tömött turistabuszok hozzák-viszik a maszk nélküli turistákat, Gran Prix maszk nélkül, Angliában egész máig nyitva volt az a fránya suli...
#24313: a 2-3éves gyerek, aki simán besz.phat egy longot is potyázik?! Minimum egy év, mire lesz nekik oltás. Amikor gyerekekről esik szó, valahogy hirtelen mindenki azt hiszi, hogy a gyerek 12-14évesen születik "akire már tesztelik az oltást".
#24311: nem, nem egyértelmű, bármilyen kombó előfordulhat: 2 hónap lélegeztetőről lehúzva full felépülsz, vs enyhe/0 covid tünettel buksz egy vesét.
#24318: "akit januárban oltottak, az már csak átlagosan 16 százalékban védett, akit áprilisban, az pedig 75 százalékban...." - izgalmas, izgalmas. Kíváncsi lennék hasonló adatokra az Astrával és persze a mixekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Jól gondoltam a Pfizer 39 vs 88 százalék témát:
".....A fertőzés elleni hatásosság a minisztérium szerint a vírus delta variánsának terjedése miatt csökkent. A Times of Israel ugyanakkor arra is rámutat: a héten megjelent egy brit tanulmány a New England Journal of Medicine nevű szaklapban, ami szerint éppen a delta variáns tünetes megbetegedéseinek kivédésében 88 százalékos a Pfizer-vakcina hatékonysága. A jelentős különbséget részben a módszertan különbségeire lehet visszavezetni.
Az izraeli adatokból az is kitűnik, hogy a vakcina nyújtotta védelem folyamatosan gyengül, minél több idő telik el az oltás óta. A minisztérium szerint akit januárban oltottak, az már csak átlagosan 16 százalékban védett, akit áprilisban, az pedig 75 százalékban....."Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
kolopele
nagyúr
A Moderna is véd, lényegében az is egy "Pfizer".
Sir Pocok: A potyázókkal szolidaritást kellene vállalnunk? Akik megbújva a falak mögött azt várják, hogy legyen elég számú beoltott? Nem tudom. Én nem miattuk hordok még ma is maszkot zárt térben, plusz megvárom amíg szinte mindenki kijön egy kisebb helységből a kontakt elkerülése végett. Az immunbetegek meg ahogy írod, eleve vigyáznak magukra, a krónikus betegek többsége is felvette az oltást (más kérdés, hogy sokan kaptak 60 év felett Sinopharmot).[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Értelek és igazat is adok Neked, de itt azért van egy elvi kérdés:
Legyünk vagy ne legyünk szolidaritással az oltani nem akarókkal?
(Mondjuk az immunbetegeket is idevehetjük bár ők tutira vigyáznának magukra.)
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
titán
-
senior tag
Coronavirus (COVID-19) Infection Survey, UK: 23 July 2021
(Kb. 800 ezer fertőzött lehetett a hivatalos 300 ezerrel szemben (heti adat); UK egyes részein tetőzni látszik a járvány.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
BlackV
őstag
Klímát évek óta úgy használom kocsiban is, otthon is, hogy mielőtt kikapcsolom 5-10 percig sima ventilláció módban átszellőztetem, a pangó kondenzvíz elkerülése érdekében, amiben a gombák baktériumok megtelepednek. Nem is büdösödik be a kocsiban a klíma sose. Már mielőtt leparkolok kinyomom az AC-t..
-
kolopele
nagyúr
válasz Sir Pocok #24298 üzenetére
A covid fertőzés kezdetének megállapítása nem egy egyszerű feladat. A legtöbbször már régen beteg vagy mire tesztet csináltatsz. A vakcina a legjobb megoldás még mindig, ugye az influenza esetében is még akkor kell alkalmazni, amikor még sehol nincs a járvány. Rossz hír viszont, hogy a brazil mutáns úgy néz ki képes kikerülni pl. a CoronaVac oltás által termelt antitesteket is.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Floyd80 #24297 üzenetére
Boltokban én vagyok az egyetlen szerintem, aki kinti 40 fok esetén felvesz egy melegítő fölsőt Nyilván az sem védi meg a fejed, füled, főleg amikor állsz a pénztárnál közvetlenül alatta. Az üzletekben kevés helyen működtetik normális módon a klímát. Szóval igen, bármi lehet, akár allergia is, annak is itt az ideje.
morgyi: Évente kétszer tisztíttatom a lakásban meg az autókban is a klímát, persze a boltokban ki tudja mikor takarították ki utoljára őket.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest