-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kátai
senior tag
Wise bankkártya pin kódját hogyan tudom megváltoztatni? Csak ATM-nél lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz VikMorroHun #7659 üzenetére
Igen, valamint én úgy használom a Wise-t, hogy minden kártya zárolva van és csak annyi időre oldom fel amikor fizetek, amint a tranzakció sikeres, utána rögtön zárolom. Minden vásárlásomhoz, utaláshoz (webes) külön-külön más és más digitális kártya van rendelve.
-
Kátai
senior tag
válasz K1nG HuNp #7655 üzenetére
A mai világban semmi sem stabil. Minden gyorsan fordulhat jó vagy rossz irányba. A Wise szerintem nem rossz „cég”, de sokan nem ajánlják nagyobb összeget tartósan tárolni rajta. Inkább egyfajta „utazó kártya”
Nekem is van, kitűnően működik mint itthon, mint külföldön.
Szerintem a fizetésed mehetne oda, de onnan amit megakarsz takarítani azt én máshol tartanám.
De, ez csak az én véleményem.
A kérdésedre itt a fórumon találsz pro és kontra válaszokat is, sokszor volt már téma a bankbiztonság(is). -
Kátai
senior tag
A Wise virtuális vagy digitális kártyájára lehetséges pénzt átrakni Wise-n belül?
Értem ez alatt,hogy van USD számlán X dollár,és ezt szeretném áttenni virtuális kártyára, amivel fizetek külföldi oldalakon(pl. aliexpress), vagy a magyar forintot, amit itthon netes vásárlásra használok. -
Kátai
senior tag
válasz Oliverda #5520 üzenetére
Tegnap nyitottam a Raiffeisen banknál USD és CHF számlát (OBA betétbiztosítás miatt) bankkártya nélkül. A Wise-nél van EUR és USD számlám számlaadatokkal.
Sajnos ma szembesültem vele, hogy ha CHF -nek nincs számlaszáma a Wise-nél.
Namármost úgy képzeltem, hogy magyar számlámról utalok Ft-ot a Wise számlámra, ott átváltom a kívánt valutára és azt utalom az itthoni devizaszámlára, elkerülve a magasabb konverziós költségeket. Ez rendben is van, de visszafelé, mivel a Wise-nél nincs CHF bankszámlaszám nem tudom közvetlen utalni rá. A kérdésem, CHF-et lehet utalni a Wise USD vagy EUR számlára?
Közben olvastam, a Wise oldalán, hogy csak azonos pénznemben fogadnak utalásokat .
Mi lehet a megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
És ez szerinted gazdaságos lenne?
Magyar számláról HUF utalás Wise számlára
Wise-ben átvált EUR-ba
Wise utalás EUR-ba magyar devizaszámlára (Raiffeisen) -
Kátai
senior tag
Pont most jelent meg egy cikk a Revolut-ról. [link]
-
Kátai
senior tag
válasz Degeczi #5250 üzenetére
Legyen.Egy szónak is száz a vége,aki nyugodt akar lenni az válasszon olyan bankot,akinek van biztosítása.Én is próbálok olyan devizaszámlát nyitni megtakarításhoz,aminek van biztosítása.A Wise amúgy nekem tökéletes,utazáshoz használom(egyenlőre).De, nem tartom elképzelhetetlennek,hogy a Wise is belép egy ilyesmi biztosítási alapba.
-
Kátai
senior tag
válasz jack982 #5247 üzenetére
"A Transferwise-nak viszont a Revoluttal és az N26-al ellentétben nincsen banki licensze, így az ott tartott pénzre nem vonatkozik betétbiztosítássem biztosított.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pénzt nem maga a Transferwise tárolja, hanem továbbítja azt különböző pénzintézeteknek, mint pl. a JP Morgan Chase vagy a Barclays. A Transferwise “csak” a pénz kezelője, így egy esetleges csőd esetén a kezelt pénzre betétbiztosítás ugyan nem vonatkozik, de a kezelt összeget állítása szerint mindenképpen visszajutattja a cég a felhasználóhoz. " -
Kátai
senior tag
Lehetséges itthon Wise Eur számláról némi készpénzt felvenni(eurót) pl. OTP bank Eurós ATM-ből? Vagy vegyek fel inkább külföldön? Csak minimális kellene, hogy legyen nálam készpénz is.
-
Kátai
senior tag
Fizikai kártya nélkül is lehetséges fizetni bel ill. külföldön?
Gondolok itt az NFC-és Google Play-re (is). -
Kátai
senior tag
Pontosan mit takar,az a 6000 Ft összeg amit kér a számlaadatok megkérése miatt?
-
Kátai
senior tag
Tehát, ha csak forint van rajta,akkor is nyugodtan használhatom külföldön,mert valamennyivel jobban járok ha nem itthon veszem kp-ben a valutát?Mert ez lenne a fő célom.Persze majd ha nem ennyi lesz az EUR,akkor külföldi vásárlához(Ali és társai)ezt használnám.
Vagyis ha feltöltöm Ft-val és az alkalmazáson belül bármikor válthatok valutát? -
Kátai
senior tag
Végigcsináltam a folyamatot(regisztrálás,virtuális kártya,bankkártya rendelés,). Már csak az egyenlegfeltöltés maradt hátra. Mivel elsősorban külföldi tartózkodásom idején szeretném használni(kerülve az itthoni valutavételt) elég ha forinttal töltöm fel,vagy inkább az adott ország pénznemével? Elsősorban EUR fog használatban lenni.
Ezen a téren még kezdő vagyok,mit javasoltok? -
Kátai
senior tag
Ha nyitnék Wise számlát és Itthoni számlámról forintot utalnák rá, de mondjuk euróba, vagy dollárba szeretném átváltani és ott „tárolni” ez megoldható? Nem nagyon járok külföldre, csupán megtakarítás végett gondoltam erre az eshetőségre. Nem nagyon bízok a forintban, meg az itthoni bankokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla