Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djculture
félisten
válasz villamos #44995 üzenetére
Nekem azt mondta az ügyintéző hogy csak az új előfizetőkre vonatkozik, de még szerintem teljes a káosz. Az lesz még a szép ha a kedvezményrendszert is megújitják, mert ezt is dumálta. Szerencsére nekünk az is megmarad a hűségidő végéig mégha el is törlik vagy valami baromságot vezetnek be. Jót nem nagyon várok már ez a célértékes húzás is elég tré dolog..
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
villamos
őstag
válasz baake05 #44951 üzenetére
Nem. A szerelőket egy teljesen elkészült hálózattal kell várni, amelyet az igényeid szerint kialakítottál, hogy mindösszesen a szolgáltató eszközeit kelljen elhelyezni, és telepíteni.
Jó lenne, ha 100% -an meg tudnál győződni arról, hogy miféle hálózat van ott, ahová költözni készülsz, mert nagyon nem mindegy.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
törölt tag
-
djculture
félisten
válasz #41133696 #44981 üzenetére
Sat tv-t is összevonják:
Összevonjuk a SAT TV és az interaktív SAT TV szolgáltatásainkat, ezentúl SAT TV szolgáltatás néven kínáljuk valamennyi műholdas televízió szolgáltatásunkat, s ezen összevonásnak megfelelően módosítjuk a vonatkozó szerződéses feltételeket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #78121280 #44976 üzenetére
Nekem is ezt mondta az ügyintéző, hogy a rendszerben nem is tudja meghosszabbítani. Egyébként meg max nyer vele az ember pár hónapot attól függően kinek mennyi van még hátra az előfizetéséből, előbb utóbb úgyis leketyeg, és akkor könyörtelenül kapja az új ÁSZF-et az orcájába.
-
törölt tag
válasz Gedeon31 #44974 üzenetére
Hát nem tudom lehet e, mert nekem azt szokták mondani, hogy majd hűség lejártra előtt telefonáljak 3 héttel.
Két kivétel van:
- Vagy berendelek valami kütyüt két év részletre (ekkor a hozzácsatlakozó előfizetést is meghosszabbítják)
- Vagy technológiát váltok (ilyen volt az ADSL2+-ról VDSL2-re váltás, analóg vonalról digitálisra)Előbbi kiesik, mert az egy MT ügyfélazonosítóhoz maximálisan egyidejűleg három eszköz rendelése opciót is felhasználtam, utóbbi meg azért, mert nincs mire átváltanom. Vagyis IPTV-re lehetne maximum, de az nálam ugye nem pálya Esetleg Interkatív SAT TV-re mert ahhoz is kell Internet, de az sem ad nekem semmi olyan pluszt ami kellene...
-
törölt tag
-
bubba1981
újonc
válasz #41133696 #44953 üzenetére
A telefon részét nem sikerült életre keltenem, azt hogy lehet,a használati útmutatóból kiolvastam az összes betűt de feladtam. Úgy döntöttem megvárom, amíg jönnek a szerelők berakni az új boxot. Vagy esetleg valami ötlet hogy hogyan lehet életrekelteni a telefonvonalat?
-
djculture
félisten
válasz #78121280 #44959 üzenetére
Vannak benne szép körülírt szövegek :
2014. július 28-ai hatállyal a vezetékes internet szolgáltatást technológia független szabályozás alapján nyújtjuk, amely érinti az internet szolgáltatás egyes műszaki minőségi célértékeit is. A változás új előfizetőkre vonatkozik 2014. július 28-át követően megkötött előfizetői szerződések vonatkozásában
-
törölt tag
-
djculture
félisten
válasz #41133696 #44954 üzenetére
Nekem a net az első minden más prioritása másodlagos.. Tv-t amúgy se nézek 11 éve lassan, sorozatokat szoktam de mire ideér egy sorozat első évada külföldön már 3-4 évad is lement, szépen letöltöm és ennyi megnézem. Különben már legtöbb helyen gyerekek miatt meg a nyugdijas szűlők miatt van tv szolgáltatás (nálunk is). Én úgytudom hogy ezt már a telekomnál is kezdik felismerni, a mostani és későbbi generációnak már nem fog kelleni abszolúte a mostani megoldású fix műsoros tv adás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát nekem azt mondta, hogy VDSL2-nél - tehát nem lassabb ADSL-nél -, 1 Full HD Stream, és 1 SD. Illetve nyilván ha nem FHD adást nézünk a tévén, akkor 2 SD... meg maximum két STB. De én hagytam is a dolgot, mert az én igényeimnek nem felelt meg mert, két FHD Stream kellene (csak nem ezen a 22-23 Mbps-os neten, mert akkor mellette maximum wapozhatnék ), meg 3 STB. Erre mondta, hogy akkor lehetne Interaktív Sat TV, ami drágább havidíjban, plusz az is levesz 1 Mbps-ot, és olyan számomra felesleges szolgáltatásokat tartalmaz, mint videótéka, meg plusz STB-onként 1000 Ft-ért merevlemez, külön igényre.
Így meg nekem SAT TV ,mellett meg van a két FHD, olcsóbb is, a harmadik STB-n meg azért nincs, mert az AVerMedia AverTV Box7-re érkezik a jel az ADB-ből.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #44822 üzenetére
Eldőlt a Delta minicsomag is marad, az AXN White miatt, mivel Nagymamám néz rajta egy sorozatot.
(#44946) djculture: Az a kérdés, mennyire zavar ha recseg a VoIP, illetve az is, hogy mennyi a távolságod a központtól. Meg mennyit töltesz, mennyire zavar ha veszítesz a sebességből. Az ottani központ egyáltalán VDSL képes e? Illetve hány TV van, hány beltéri kellene... rézdrótra max két beltérit adnak általában, meg kevés lehet az 1 HD Stream is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bubba1981 #44913 üzenetére
Net sebesség szempontjából mindig jól működött, stabil, nem szakadozik. Egyedül problémám a VoIP részével volt, de a legújabb 09021601.00.629-es FW verzióval már az is tűrhető. Néha recseg, de ISP oldali IP váltásnál sem kell resetelni a HGW-t. A WiFi is kellemes, az én szobámat, meg a vele szomszédos WC-t kellemesen lefedi A fürdőszobában meg találkozik a D-Link Dir-600-al. Mondjuk kádban nem WiFi-zik az ember A többi szobáé és helyiségé a másik két router dolga
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz kabelmania27 #44932 üzenetére
adsl2 20 megás ami eleve 15megát teljesített eddig is, most meg 8-10 van mióta ezt a hülye iptv-t bekötették.
"intelligens hálózatok megjelenésével sokkal kisebb, ám magasabb képzettségű műszaki személyzetre lesz szükség. Az átállásról csak most született döntés, de a következő három-négy évben gyakorlatilag teljesen megújul a meglévő infrastruktúra. A műszaki háttér mellett radikálisan alakul át az értékesítés is. Bár ma vitatéma a szakmában, hogy kevesebb vagy több, az ügyfelekkel kapcsolatot tartó kollégára van-e szükség, az tény: a szolgáltatók az online ügyintézés, az online értékesítés felé kívánják terelni az ügyfeleket."
[ Szerkesztve ]
-
baake05
csendes tag
válasz villamos #44940 üzenetére
Akkor az járható út lehet, hogy a T-Home-nak megmondom, hogy fúrjanak be a padlástérbe, menjen be oda a kábelük, amit egy cső levinne a szobába, ahol lenne egy kialakított polc a HGW-nek, majd egyenként a helyiségekből húzott UTP-k a padlásteret érintve egy közös csövön keresztül mennének le oda csatlakozásra? Köszönöm
-
p87
senior tag
-
djculture
félisten
Nekem az adsl-el 2008 óta kétszer volt probléma egyszer valami taraktoros fordított ki egy földkábelt a földböl akkor a fél ország telekomos szolgáltatása bedöglött. VDSL-röl viszont csak a rosszat hallom 1-2 éve pláne ha digitális a vonal is. Jó meg minden de rengeteg vele a probléma.
Majd megtudom én is mikor már nem lesz más[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Remek, szakadozik a VDSL2... már a második volt.
-
n@p@lm
őstag
válasz Bajusz2010 #44936 üzenetére
no problem
-
poli27
veterán
válasz Bajusz2010 #44937 üzenetére
A modemnek ki lett alakítva a helye vízmentesen egy dobozban a padláson.( Cisco).
Ez jó nagy marhaság, ha a padláson van 60fok szted, egy zárt dobozban amit melegít a HGW ami nem kicsit melegszik mennyi van? Nem rakunk padlásra ha lehet semmit, pláne nem dobozban !!! Hiába van hűtés rászerkesztve a 60 fokos levegőt fúja rá szval semmit sem ér, gondolom nem klímát szereltél fel neki.... A hibád is simán lehet túlmelegedésből!
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
válasz villamos #44939 üzenetére
Persze az is fontos, hogy hol helyezed el a hgw -t, mert ebből a helyiségből fog minden működni, így ide olyan vastag csőre van szükség, amelybe adott esetben minden szükséges kábel belefér.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
válasz baake05 #44916 üzenetére
Szia!
Mivel nem tudod hogy milyen lehetőségeid lesznek, ezért azt tanácsolom, hogy csak az alap szerelvényeket szereltesd be, tehát a csöveket a falba, akkorák legyenek, hogy minimum egy koax, és mellé egy utp is beleférjen. Elég utólag behúzni a kívánt kábeleket. Minden helyiségbe be lehet vinni, ahová tévét, vagy internetet akarsz, legfeljebb eltakarod a kötődobozt ha mégsem kell.
A kábelek mehetek a padlástérbe, az aktív eszközök nem.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
wmati
addikt
válasz Bajusz2010 #44937 üzenetére
Meg szokták nézni jó az rá lehet kötni akkor rá dugja, aztán ha gond van vele a kövi szerelő javítja, nálad azért hisztizett a szerelő mert közvetlenül kéne rá dugni iptv dobozt a modemra. Ne kérdezd mért de ezt már sok szakitól halottam.
-
Bajusz2010
tag
válasz baake05 #44900 üzenetére
A lakáson belül előre kialakított a vezetékeket igazából a szolgáltató szerelőjének a jóindulatától függ hogy rá fog-e kötni vagy sem!
Én kész tények elé állítottam őket, mondván ez van nem fogom szétfurkálni a lakást falon kívül vezetgetve, felszögelve műa tartókkal stb..
Előre csőbe húztam a drótokat, UTP csatlakozókkal felszerelve, amit természetesen levágott hogy nem ő klimpelte..OK.
A modemnek ki lett alakítva a helye vízmentesen egy dobozban a padláson.( Cisco). Társként jól elvan a UPC modemje mellett. A nagy meleget is bírja, utólag kapott hűtést. Viszont a rendszer gyenge pontjai eddig az IPTV vevőegységei a szar minőségük miatt! Hozzáteszem hogy nem a legmelegebb időszakban kellett a hibákat javítani!
Miután több hibabejelentésen vagyok túl, többen eddig nem kifogásolták a jelenlegi kialakítást. Kivétel a legutóbbi szerelő (STB csere miatt jött ki) hogy ez így nem jó! Ok, de ez van! A telepítéskor a Telekom elfogadta a rendszert kifogást nem emelt a működésre! Mire jött a válasz Ő így nem kötötte volna be! Ok! Akkor én sem mentem volna bele a lakás újbóli kábelezésébe, rögtön 8 napon belül szerz. bont. lett volna! És irány a UPC! Erre már a szaki leszált a magas lóról! Ja mégis kell az ügyfél pénze?! Inkább próbált telefon , Internet felé terelni hogy bővítsük a szolgáltatást! Jó ha árban olcsóbbak lesznek mint a UPC akkor beszélhetünk róla! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz lemusz #44933 üzenetére
Ha a sebesség nem változna akkor ne válts, amíg lehet használd ezt a modemet, lehet finomhangolást végezni. Az a gond hogy előre nem lehet tudni hogy ADSL vagy VDSL vonalat kapnál, utóbbinál nem lenne lassulás, de vége az analóg vonalnak ami azt jelenti hogy a hgw-be kell a telefont kötni. djculture-el értek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
válasz kabelmania27 #44932 üzenetére
És az gyenge modem? Ők cserélnék ki? Akkor is gyengébb lenne gondolom a net vele, ha nem megy közben a tv, igaz? Szóval vigyék az ezer forintos kedvezményüket a 2 év hűségidővel a pichába.
szerk.: Családtagnak azt mondta az ürge, hogy a sebesség változatlan maradna. De engem nem csak a Mbitek érdeklnek, hanem a stabilitás és a ping is.
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
válasz kabelmania27 #44930 üzenetére
fekete T1, amit itt dchard kolléga szokott ajánlani (2-3 éve vettem)
szerk.: d-link 360R T1
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
válasz kabelmania27 #44928 üzenetére
20/1
-
-
lemusz
addikt
válasz kabelmania27 #44926 üzenetére
Magyarán ha holnap vissza hív, mondjam hogy nem váltunk. Nem?
-
lemusz
addikt
válasz djculture #44924 üzenetére
Ja. Internet napi kb 10-12 órában megy, tv esti órákban 2-3 órát. Szóval internet az elsődleges prioritású. Nem lenne jó, ha olyankor nem tudnék normálisan netezni. A hálózat alatt nem tudom mit értesz, de szerintem régi, már nagyjából 2000 körül építették ki a telefonvonalat.
-
djculture
félisten
válasz lemusz #44921 üzenetére
Lásd amit írtam.. Nem muszáj semmit változtatni én se teszem. Nekem is a internet fontos, iptv meg ennek a stabilitását rontja ha régi a hálózat. Mondtam én is a nőnek, a házunkkal egy vonalban a másik utcában iptv annyira jó ötlet volt hogy a havernál 15 megás net 8-10-re változott
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
Ez így elég viccesen hangzik.
Hatalmas leépítésre készül a Magyar Telekom, a következő években minden hetedik dolgozójuktól megválnak, aki önként jelentkezik, megjutalmazzák.
Remélem a szerelő gárdát nem nagyon fogja érinteni nem lenne jó ,ha 2-3 napot kellene várni mire ideérnek. 1700 dolgozót bocsát el a Magyar Telekom
-
lemusz
addikt
Sziasztok! Ma felhívták családtagomat T-Home-tól, hogy új rendszer, fejlődés, bla-bla-bla... TV-Telefon-Internet digitálisan jönne, egy vezetékről. Most a Teló+internet jön vezetékről, Tv parabola antennáról. 1000Ft kedvezmény, 2 év hűségidő, + tizen valamennyi csatorna. Egyik se nagyon érdekel, csak az, hogy ez az internetre milyen hatással lenne? van aki ilyen rendszerben van? Mintha rémlene valami, hogy itt a net sávszéléből szedne le magának a Tv, magasabb pingek, teljesítményingadozások, stb. Erre lennék kíváncsi.
-
-
baake05
csendes tag
válasz kabelmania27 #44915 üzenetére
Jelenleg Angliából írok.:-) Ház előtt van oszlop, de sajnos nem látok rá novemberig. Jelenleg IPTV szolgáltatás nem elérhető a faluban (Gyarmat), de oda is tervez a T-Home digitális szolgáltatást.Sok kisebb településen már van, csak idő kérdése.:-) Kb. 2 év múlva tervezünk haza költözni, van idő. Azért fontos ez a kérdés, mert a villanyszerelő barátomat szeretném
megkérni, hogy vésse ki és csövezze be a gyengeáramú részt. És ezért kellene kitalálnom, hogy mi hova kerüljön. A padlásos ötlet járható út lehet? Minden ott lenne és vennék egy jobb routert, hogy a szigetelt álmennyezet ne gyengítse a szórt jelet. Még egy kérdés, ugye a csillagpontos kiépítés azt jelenti, hogy a 4 végpontra 4 madzag megy a routerből toldás nélkül? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz baake05 #44914 üzenetére
Igen, jól értelmezed. Honnan írsz? Azért kérdezem mert ha a villanyoszlopon vagy telefonoszlopon látsz koaxkábelt akkor kábelnet alapú iptv lesz, ha nincs koax akkor ADSL/VDSL-en keresztül jön az iptv, ez esetben lehet sattévével jobban jársz. Hgw-t és routert dobozba és padlásra sem szabad tenni mert nehezen viseli a nagy hőingadozásokat, előfordul hogy újra kell indítani, szerintem elég a cat5e, de gigabites lan miatt talán érdemes (pl ha a környéken valaki sokat hegeszt) sftp vagy ftpt használni.
[ Szerkesztve ]
-
baake05
csendes tag
válasz kabelmania27 #44904 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Akkor, ha jól értelmeztem, akkor egy koaxiális légkábel jön be a házba, amit a T-Home biztosít és az csatlakozik a HGW-re (ami szintén T-Home tulajdonú lesz), majd router és onnan meg majd mennek az UTP kábelek a végpontokig. Érdemes a HGW-nek és a routernek egy 20-as vagy 30-as dobozt rakni valahova? Vagy az is megoldás lenne, hogy befúrnak a homlokzaton keresztül a padlásra és oda menne a bejövő kábel és ott lenne a HGW meg a router is, majd onnan szépen lemennének az UTP kábelek a szobákba csövön keresztül? A másik kérdés, hogy elegendő lesz cat5e UTP kábelt húzni a csövekbe vagy inkább STP vagy FTP legyen?
Köszönöm.
-
-
djculture
félisten
Úgylátszik még előtte minden hűséges ügyfelet felhivogatnak rám is tv szolgáltatást akartak rámbeszélni, már a havidija is ingyen lett volna de hát ugye iptv a net meg igy se valami acélos. Műholdas izé meg megint nem kell, 1 éve szereltem le a saját parabolát már külföldi adásoknál is csak a reklám ment orrba szájba...
-
kabelmania27
Topikgazda
poli27 és Intruder2k5 tanácsához annyit tennék hozzá, hogy HGW-t és a routert is érdemes könnyen hozzáférhető helyre tenni, onnan célszerű minden szobába behúzni utp kábelt, így bárhova lehet tenni iptboxot és gépet tenni. Analóg adás előbb-utóbb megfog szűnni, ettől független a koax osztást célszerű úgy megcsinálni hogy bejövőre kettes splitter egyik ág osztatlanul és toldás mentesen hgw, másik ágra hpf amit kettes osztóval lehet osztani analóg tévékre, ha nézni szeretnéd az analóg adásokat, egy előfizetéshez max 3 boxot lehet kérni, ha nem érdekelnek az analóg adások akkor nincs szükség osztóra, fekete légkábel és a beltéri fehér koax közé elég egy F toldó.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
És még annyit hozzátennék az előttem szólóhoz, hogy sehol ne használj ilyen típusú fali aljzatokat, de főleg a modem (HGW) előtt ne (mondjuk esetedben máshol nem is nagyon kell), mert a nagy csillapítása, és a gyenge kontakt miatt sokat szívhatsz miatta később!
Az ideális megoldás az, ha minél kevesebb toldás van a hálózatban, vagyis a falból kijövő kábel azonnal a készülékbe megy, mindenféle plusz aljzatok, csatlakozók nélkül! Mivel azonban ez sokak esztétikai érzékét bántja, ha nagyon nagyon muszáj, akkor legyen ilyen a fali csatlakozó, ez csak minimálisat csillapít a jelen!
A padláson minden behúzott kábelre hagyjatok rá legalább egy métert, mert később esetleges hibaelhárítások során mindig azzal kezdik a dolgokat, hogy újra szerelik a csatlakozókat, ami mindig néhány cm vágással jár!
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
A bejövőtől egy háromszorosan árnyákolt koaxot kell elvinni oda ahova a modemet szeretnéd tenni, router nem kell hozzá benne van az eszközben amit a T ad! Onnan kell ahol a modem van utp kábeleket elvinni a tvkhez,mindegyikhez 1et külön külön! Nagyjából ennyi!Én behúznám a csőbe a kábeleket ugyanis nem kötelező csőbe szerelnie a szerelőnek szval...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest