Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
Ez TvGo számomra nagy talány. Most már belépni se tudok, mert a 'Szolgáltatás nem elérhető' üzenetet kapok.
-
kisapa
senior tag
Megoldódott ez a problémám.[link] Szerencsére nem tartott csak 1 napig. Kiderült,hogy a rendszer hiába engedte a 30 megás emelést a valóságban nem működött és az automata lekapcsolt. Erre miért kellett 1 napot várni azt nem tudom de most már működik a korábbi 20 megás csomagom.
-
Na nincs se tv, vez telefon, se iptv szolgáltatás...
Hiba bejelentve és várhatok... szép hétvége/pihi lesz így pff.
(reméljük a 72hr-t nem várják meg az elhárítással)L
-
djculture
félisten
-
dchard
veterán
válasz
djculture #42340 üzenetére
"a 30-ashoz meg már a home getaway nyavaját adják amin keresztül megy a net meg a telefon is"
A 30-as VDSL2 mellé simán lehet analóg telefonvonalad, egyáltalán nem zárja ki a kettő egymást. Maximum a szolgáltató erősködik, hogy válts voip-ra, de ez egyáltalán nem kötelező, és technológiailag sem indokolt. a VDSL2 ugyanúgy nem használja az analóg sávot, mint az ADSL2+. A szűrő marad a HGW előtt, és működik.
Dchard
-
wmati
addikt
válasz
kabelmania27 #42384 üzenetére
Ha egyáltalán van iptv hiba, persze be kötheti a boxot és mondhatja hogy az is rossz hátha bejön.
-
djculture
félisten
válasz
icecave #42381 üzenetére
Kár vele kinlódni az a mindenes kábelmodem döglődik.
Bemérni ezeket nem tudja az szöveg csak azt látja hogy a hálózattal minden oké.
Szomszédba is hasonló van ott is ment ez a fenyegetés (pedig más szolgáltató) végül meglett mondva hogy kötbér igény lesz benyújtva mivel napok óta használhatatlan a net és lett jelezve de érdemi megoldást nem tettek erre kijöttek kicserélték ennyi.[ Szerkesztve ]
-
válasz
djculture #42380 üzenetére
Persze, de pont ez a bajom.... hogy ha betölti, akkor leméri a jó értékeket... ha meg nem tölti be, akkor az oldal sem jön be egyáltalán. Pl. most simán lemérte, de ha újraindítom a gépet, vagy máskor is megnézem random időközönként, akkor meg még az oldalt sem tölti be, nem hogy elkezdje lemérni.
Tehát ha ideállít a telekomos "mindenki hülye csak én vagyok az okos" munkatárs, és mikor rácsatlakoztatja a gépére akkor pont minden jól megy, akkor kiszámlázza a kiszállást, hogy itt minden okés...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kabelmania27 #42378 üzenetére
Bejelentettem... kaptam sms-t,hogy a vizsgálat során észlelték a problémám. Ezután jött egy hívás egy T-s munkatárstól, aki fölényeskedve elkezdte sorolni, hogy húzzam ki a modemet, meg stb. Mert ő bizony azt látja a monitorján,hogy minden rendben, és ha a skype megy meg a torrent is, akkor a webes böngészés nem akadozhat, stb. Szépen elmondtam neki, hogy mindent kipróbáltam, volt rendszer reinstall (amúgy is lett volna), meg lett nézve másik hálókártyával, stb. Továbbra is hülyének nézett, majd közölte, hogy ő kijön, de ha a speedtest neki az ő gépén jó értékeket mutat, akkor bizony fogja, és kiszámlázza nekem a 3900 ft-os kiszállási díjat, valamint minden megkezdett 15 perces nálam töltött idő után 1400+áfát. Akkor mondtam, hogy rendben búcsúzzunk el, majd még utánanézek, mit lehet tenni. Mivel ugye cseszhetem a speedtesztet, mert ha hajlandó bejönni, leméri a jó értékeket, és amilyen "mákom van", úgyis akkor jön, amikor épp jó és betölti az oldalakat.
Itt tartok most.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kabelmania27 #42376 üzenetére
Nekem az is elég volna,ha valamivel tudnám bizonyítani,hogy nem jó a netem, hiába látja úgy a T és cserélné routert. Eddig, 3-4 évig tökéletes volt, most 1-2 hónapja megy az agyamra csak.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
icecave #42374 üzenetére
Köszi a képet, ez egy régi típusú mmwo osztó modem jelszinten tudnál (mivel nem jelszint probléma van nálad ezért nem sürgős) javítani kettes splitterel (más típus is megfelelő) azért javaslom a cserét, mert egy idő után meghibásodhatnak ezek az osztók, tévé kimenetén van hpf amit tudsz hasznosítani az új osztónál, előbb utóbb megfog szűnni az analóg adás.
[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz
kabelmania27 #42373 üzenetére
-
válasz
kabelmania27 #42371 üzenetére
A felső jön a falból, az alsók közül egyik megy a tv-be (mert úgy nézem, analógon, IPTV vevőegység bent a fiókban), a másik pedig a Ciscoba megy.
-
wmati
addikt
válasz
kabelmania27 #42371 üzenetére
Jó fele tapogatózol a HWG hibával, koax hálózatot most nem bántanám.
-
válasz
kabelmania27 #42366 üzenetére
Ezekre gondolsz: [link]
Újraindítottam a gépet, böngésző megint "oldal nem található" lapokat dob, de amíg elmentettem a vizsgálat képeit, megint jólett. Érdekes,hogy gép bekapcsolás után 3-4 percig semmi oldal nem jön be, majd minden rendben lesz (persze, csak egy ideig, aztán megint belassil, stb).
-
wmati
addikt
válasz
kabelmania27 #42366 üzenetére
Azt se tudod mi a gond
Előbb azt derítsd ki
-
Sziasztok!
Van egy kis problémám, ami egy ph-s kolléga szerint router cserével megoldódik. Én is gondoltam erre, de nem tudom, hogy kérjek cserét, illetve én magam cserélhetem-e.
Az előzmény: [link]
wmati: remélem, nem baj, hogy ide is beillesztem a beszélgetésünk, itt kellett volna kezdenem igazából...
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz
Intruder2k5 #42361 üzenetére
Vagy duplán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Intruder2k5 #42361 üzenetére
Az nem baj, azért nem szólok. ;-)
-
-
M_AND_Ms
veterán
A szerződésem nyilvántartásával van valami gond. Eleve duplán rögzítették az igényt, kétszer akartak jönni bekötni, aztán az első ügyfélszolgálatos hibabejentésnél meg név alapján se találták a szolgáltatásomat, miközben ott ment előttem a műsor. Pár napja levelet kaptam, sajnálják, hogy visszamondtam a megrendelést, miközben még mindig ott van, és nézem.
Szóval most már azt hiszem, teljesen összezavarodtak.Ez német precizitás!? Haha, olyan sohase létezet.
-
zunicum
tag
Sziasztok!
Kaptatok már számlát ebben a hónapban a my thome felületen? Eddig minden hónap 15-ig megjelent az aktuális számla, de ebben a hónapban még nyoma sincs.
Köszi a válaszokat!
-
-
M_AND_Ms
veterán
Voltam a tépontban jelszóért, sorba álltam fél órát... (2014-be személyesen kell elzarándokolni egy jelszóért, amit a nyílt színen kellet hangosan elmondanom a kishölgynek. Micsoda szigorú biztonsági előírás! A jelszavakat csak személyesen adjuk oda, de máris ketten tudják: az ügyfél, és az ügyintéző. Ez utóbbi nem biztonsági probléma?... röhej)
Na most beléptem az on-line tévéújságba (ami nem veszi észre, hogy már egyszer beléptem a My T-Home-ba, még egyszer be kellett lépnem ide is - de, mindegy), beállítgattam a sorrendet, majd szinkronizáltam a tévére (ez meg egy hülye megfogalmazás, mert nem a tévére, hanem a boxra szinkronizál - de, ez is mindegy).Na, most ki tudja, mikor jelenik meg a boxon az új csatornalista? Mert, nálam még semmi, a csatornák a régi sorrendben vannak. Újraindítottam az egész boxot, akkor sem történt semmi.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz
Sofian #42341 üzenetére
Elég érdekes hogy nem szóltak mekl hogy nem sima átállitják móka ez hanem a végberenbdezést is cserélni kell, én nekem egyböl mondta ezt az ügyfélszolgálat 1-2 hónapja mikor érdeklődtem a lehetőségekröl. Nekem mondjuk a riasztó miatt az analóg vonal szükséges igy nem is váltottam nagyobb csomagra.
[ Szerkesztve ]
-
-
kisapa
senior tag
Van egy kis problémám.Tegnap kértem az internet sebességem emelését 20megáról 30 megára. Vissza is igazolták hogy a vizsgálat elkezdődött. Ma délelőtt kaptam egy sms-t hogy aktiválták az új csomagot. De ezzel kb egyidőben teljesen megszünt a net és a telefon is. Igaz én nem voltam otthon de amikor egy óra múlva hazaértem a lányom mondta,hogy már egy órája nincs net. Azóta a power led alatt a dsl csak villog. Áramtalanítás és a 1412 hívása megtörtént. Mit tehetnék még ezen kívül? Ez már kb 4 órája történt.
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
válasz
Andrewstarr #42336 üzenetére
Na felhívtam az ügyfélszolgálatot megint
azt mondták,hogy 10nap mire kiküldik!
de ha készlethiány van akkor lehet 1 hónap is.Hát remélem megjön jövő héten :-DD
-
hun005a
tag
Rendelt már valaki T-Home-os TV-t.
Mert elkülddtem az igénylést már régen de se telefon se email semmi. -
Krystal_s
addikt
válasz
dchard #42324 üzenetére
Szia, nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál. Volt egy sejtésem, hogy valami ilyesmi dolog áll a háttérben, de azt nem tudtam, hogy automata teszi rá a lockot és nem ember. Ez így még rosszabb. Semmi hibát nem tapasztaltunk az elmúlt hónapok során, semmi szakadás nem volt, ezért sem értem mi történhetett. Lehet az eső, szél miatt volt valami a központban, csak ilyenkor az lenne a normális, ha egy idő magától visszaállna az érték.
Fejlődés ? Hát igen, azt én is régóta várom az élet minden területén, de sajnos a visszafejlődés gyakoribb. :\Intruder2k5: Ezen a környéken ???
Ó, itt senki semmiért nem szólna soha, ha rajtuk múlna még internet sem lenne. Pedig ismert üdülőhely. Tavaly volt már egy ilyen eset, de akkor a vonallal is gond volt. A helyi Telekomos vezető közölte, hogy apunak saját költségén kell kicseréltetni az utca végén a kis dobozt (mintha ahhoz bármi közünk is lenne), ami már kint lógott az oszlopon, plusz még a vezetékeket, ami a házba jön be. Mindez megtörtént és végül a vonal is jó lett kb 30 telefonos beszélgetés, hibabejelentés stb stb után.
Gondolhatjátok, amikor már itt kérek segítséget, akkor mennyi "értelmes" ügyintézős beszélgetésen lehetek túl.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Krystal_s #42316 üzenetére
Viszont, ha azt mondjátok többen is, hogy hónapokig is képes jó tempóban menni, akkor lehet megéri kicsit ütni az asztalt a technikusoknál, hogy vegyék le a lock-ot! Ha van egy kis szerencséd, akkor majd megint eltart karácsonyig a jó világ, akkor meg legfeljebb megint boldogítod őket! Végül is ha nem jön elő két hetente a probléma...
-
dchard
veterán
válasz
Krystal_s #42316 üzenetére
Megerősítem, ez szinte biztosan SNR lock, amit a DSM nevű spektrummenedzselő rendszer (hibás) működése okoz. Semmit nem tudsz tenni ez ügyben, ugyanis ha le is szedik a mostani lockot, a DSM vissza fogja tenni. Többek között egyébként ez is a probléma a DSM-mel, hogy senki nem tudja, vagy hajlandó megmondani, hogy pontosan milyen triggerek alapján működik a rendszer, így az sem tudható, hogy minek a hatására következik be a lassítás, illetve hogy milyen feltételek teljesülése esetén kerül le (a DSM-nek ugyanis mindkét irányban működnie kellene).
Maximum abban bízhatsz, hogy fejlődik a DSM algoritmusa, és a jövőben nem fogja elkúrni az amúgy jó vonalakat. Bár lassan egy éve, a bevezetés óta ilyen. Te a sokadik "áldozat" vagy amúgy, eléggé ismert a probléma.
Dchard
-
Rico45
őstag
válasz
Gubek-Einste #42319 üzenetére
Értem ! Köszönöm a választ! Neked is köszi :Intruder
-
Bajusz2010
tag
válasz
Gubek-Einste #42319 üzenetére
Pont ezért tiltottam le a wifit a lakásban. Miután a társasházban többen használják különböző eszközökön és lassította a saját rendszeremet. Marad az UTP.
Egyik szomszéd kíváncsiságból szétnézett egy kb. 15cm-s antennával laptoppal meglepődött hogy kb. 300 szabad és kódolt wifi kapcsolatot talált különböző erősségű jelekkel olyan 100-300 méteres távolságban .. -
válasz
Rico45 #42318 üzenetére
Szia!
Az 5GHz előnyei, hogy jelenleg még sokkal kevesebben használják, így zsúfolt környezetben, (pl. lakótelep) könnyebb szabad csatornát találni, és jellemzően gyorsabb is, mint a 2.4GHz!
Hátrányai, hogy a falak és egyéb akadályok jobban csillapítják, vagyis többnyire kisebb távolság hidalható át vele, és természetesen olyan kliens is kell hozzá, ami ismeri az 5GHz-es szabványt!
-
válasz
Rico45 #42318 üzenetére
A használt frekvencia a kettő között a fő különbség.
2,4 GHz: Elterjedt, minden eszköz ismeri, nagyon sokan használják így zsúfolt helyen (panel/belváros) egymást zavarják a különböző hálózatok, jobban tolerálja a távolságot/akadályokat.
5 GHz: Nem annyira elterjedt, viszonylag kevés eszköz ismeri (mostanság egyre több), kevesen használják így mindenhol zavarmentes (egyenlőre), kevésbé tolerálja a távolságot/akadályokat. -
Rico45
őstag
Sziasztok!
Mi a különbség a két Wifi opció között?
Basic settings for the WLAN
Switch on the WLAN in the 2.4 GHz frequency band ----------Melyik miért hasznos?
Switch on the WLAN in the 5 GHz frequency band -
Andrewstarr
aktív tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
Intruder2k5 #42314 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, nekem is van egy ilyen sejtésem.
Látom a Router infoban, hogy kevesebb az érték, amennyivel kapcsolódni tud. Megvárom dchard-ot hátha tud segíteni.
Pont egy éve is eljátszották ezt, akkor még 15MBites csomagban voltunk, ment hónapokig 14-el, aztán egyszer csak 7 lett, bármennyiszer is jelentettük a hibát és mondtuk, hogy eddig jó volt, adták a hülyét, hosszú hetek kellettek és kicsit keményebb hangnem mire végre valaki kinyögte ott a központban, hogy lockot tettek a vonalra. Teljes vonal csere után sem lett jó, azt mondták annyit bír, aztán egy másik szerelő csak úgy betelefonált és kiderült, hogy bőven tudja a vonal, sőt pár hónapra ajánlották ezt a 20Mbit-es csomagot, ami szintén jó volt eddig. -
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #42314 üzenetére
Szerelő le tudja szedni de tényleg nincs mit tenni ha a központ vissza rakja
-
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, nincs itt véletlenül olyan ember, aki a Telekomnál dolgozik és kicsit ért az internethez ?
8 hónapig stabilan 18-20Mbit/s megvolt a sebesség, de tegnapelőtt éjjel 5 percre elment a net, azóta 15Mbit/s lett. (mértem többféle módon és a Router infóban is látszik, hogy nem tud többel csatlakozni) Többször beszéltünk ügyintézővel, szerelővel, szokásos blabla szöveg, hogy messze a központ, vagy hogy ez ilyen...de nem képesek arra válaszolni, bármennyiszer is hangsúlyozom a kérdést hogy MIÉRT lett 3-4Mbit/-es lassabb csak úgy pár perc alatt, amikor eddig 8 hónapig jó volt ??
Megértem, ha szar a vonal, DE eddig 8 hónapig jó volt ? Tavaly cseréltek ki mindent. Már 2 ügyintéző vette fel hibának és 2x jelezték, hogy látják a hibát és folyamatban van a javítás, de pár óra múlva mindkétszer jött a sms, hogy nincs gond. Terelnek itt össze-vissza. -
Adirotor
tag
Sziasztok!
Netmánia XXL- t szeretnék bevezettetni a Gellért-hegyi lakásomba.
Namármost, megnéztem a honlapon, hogy melyik csomagokat választhatom, de a maximum a Netmánia M .
Sajnos ez nekem nem elég, így azt szeretném kérdezni, hogy van-e bármi mód arra, hogy be tudják vezetni az XXL-es csomagot?Előre is köszönöm
-
Rico45
őstag
Na kicsit feljebb vetettem a netet20/1-ről 30/5-re!
Így azért már jobb Speedport W 724V modemmel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vásárhelyiek
IPTV-n elérhető lett tegnap este óta a 148 program a Vásárhelyi TV. -
Sharkweb
aktív tag
NetMánia XXL (Optika)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest