-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
bopeti98
őstag
válasz Intruder2k5 #40296 üzenetére
Hát igen. Ennél még az is jobb volt.
(#40298) Roli27
Nem, még nem volt de ha a héten jön a szerelő megpróbálok kiharcolni egyet.
A Telekomos Technicolort át lehet állítani bridge módba?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bopeti98 #40295 üzenetére
Technicolor TC7200.20 volt már? Nem a UPC-s fajta . Egy hónapja van meg, 2x indult újra magától, ezenkívül mást nem tapasztaltam.
-
titán
Ez Telekom vezetékes szolgáltatásainak témája, egyéb kábel szolgáltatós gondokkal ITT kell érdeklődni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
bopeti98
őstag
Ez a D-Link DCM-704 HGW nagyon gagyi. Ma csak 4x kellett újraindítani net szakadás miatt.
Úgy kezdődik hogy brutálisan belassul a net majd végleg elmegy amíg újra nem indítom a HGW-t.
Be is jelentettem nekik telefonon.Én már HGW pusztítónak számíthatok náluk. Ha ezt is kicserélik akkor másfél év alatt ez lenne az 5. csere.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #40288 üzenetére
Hányszor beszéltük már meg ezt a témát? A maximális adási 61dBmV. Ez meg 55. Akkor milyen tűréshatárt ért el? Ez egy sima ED2 egy csatornás szutyadék. Az biztos, hogy US probléma, de nem adásteljesítmény gond. Inkább a modem kezd elhullani, esetleg kábelezési probléma, vagy közeli erősítő US modulja.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Rick4
félisten
válasz kabelmania27 #40290 üzenetére
Jaaa, értem, és ezt simán okozhatja egy gagyi elosztó a padláson, vagy az, hogy több készülékre van leosztva a modem előtt a kábel?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz kabelmania27 #40288 üzenetére
Tehát kellene egy koax elosztó a padlásra, ami csökkentené a jelszintet?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Ugyan nem t-home, hanem egy békés megyei kis kábelszolgáltató, de hátha valaki képben van a dolgokkal, a kulcsszó THOMSON modem.
A haveromnál vacakol a net, beléptettem a modem webes felületére, majd kértem képet:Lehet ebből látni valamit? Elmegy- visszajön...
[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz polonic #40279 üzenetére
Nem kapsz semmi hívást te adataiddal rendelték te kapod rendelésnek van egy várható szállítási napja erről weboldalon de a 1412 tájékozódhatsz, 1412 kérhetsz szállítási számot ami után a futár cég meg mondja épp hol jár a csomagod, de a futár úgy i fel hív hogy ha ott van a közelben.
[ Módosította: radi8tor ]
-
polonic
félisten
válasz zoli62 #40270 üzenetére
Megneztem. A masikat lerendeltem. Volt egy rakat kapcsolat pontom, igy olcsobb volt es legalabb fel is hasznaltam oket, nem csak ott allnak.
Valaki rendelt mar egyebkent igy a t-hometol? Mi a menete ennek? Ugy ertem az o oldalukrol. Lerendeltem, jott visszaigazolo mail, amiben ijak, hogy holnap szallitjak. De semmi hivast nem kapok, hogy tenyleg en rendeltem-e?
-
gabo89
senior tag
-
nyxor
aktív tag
válasz kabelmania27 #40268 üzenetére
Nem nézted el, tényleg annyi: táblázat
De szerintem se kell vele foglalkozni, jól működik, nem igaz?[ Szerkesztve ]
LG G2
-
MODERÁTOR
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Van egy Sat TV előfizetésünk már 4 éve, két Intek S50-CX beltérivel. Lombtalanítunk itthon, és azt szeretném megkérdezni, hogy a dobozukat kidobhatom, vagy erre igényt tart később a szolgáltató?
indul a sörös aludni
-
Pubszon
veterán
válasz kabelmania27 #40268 üzenetére
Ilyen van a falon, a kiálló a NET, a bal oldali a TV, a másikat nem tudom.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
kabelmania27
Topikgazda
-
dchard
veterán
válasz Darkkoi #40264 üzenetére
Ez így nem igaz. Az SNR mint küszöbérték mindig egy adott modulációs rendhez tartozik. Mivel KTV hálózatokban DS irányban 256QAm míg US irányban 64QAM a modulációs rend, így ezekhez eltérő minimális SNR társul. US irányban 25dB + legalább 3dB tartalék kell, de ezt az értéket mi nem látjuk, mivel a CMTS méri. DS irányban 30dB + legalább 3dB tartalék kell minimum és pre-fec. Namost a mai modemek már eleve post-fec SNR-t mutatnak ami akár 2-2,5dB-t is csalhat. Ebből az következik, hogy hitelt érdemlően csak a 35-36dB-t meghaladó DS SNR-re lehet azt mondani, hogy itt biztosan nem lesz probléma, de a gyakorlatban a 33-34dB fölötti DS SNR-nél nem szokott gond lenni, vagy ha gond van az nem az SNR miatt van.
Dchard
-
MODERÁTOR
válasz dchard #40265 üzenetére
Hehe...
Nem lenne kabelmania27, ha ezt nem kérdezné meg mindenkitől, függetlenül attól, hogy van-e az illetőnek bármi gondja, panasza, vagy nincs! Szinte már törvényszerű, ha egy új tag jelenik meg bármelyik ktv-s topikban, azt Ő letámadja a jelszintekkel és osztókkal! Ha meg ilyen éppen nincs, akkor kérdezi a régieket, hogy most milyen a jelszint?! Ja igen, és kabelmania-nak mindenre van egy haverja, ismerőse, akinél ugyanolyan eset előfordult!
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #40258 üzenetére
Áruld már el, hogy a +5-ös vételin, meg a 10-es adásin még mit akarsz megjavítani? Gyakorlatilag az erősítőre csatlakozik az emberünk. Meg hát eleve tünetmentes. A relatív alacsony SNR nem fog javulni attól, hogy 3-4dB-vel nagyobb lesz a vételi. Valószínűleg régi a hálózat és/vagy sok erősítő van egymás után. Ennyi.
Dchard
-
Pubszon
veterán
válasz kabelmania27 #40262 üzenetére
A csomagban lévő leírás alapján is kellett lenni aljzatnak a lakásban, amin 3 csatlakozó van, 1 a net, 1 a TV, a 3.-at pedig nem tudom.
2 év hűségidővel az első év 20, a másodig pedig 40 euro, de egy év után lehet módosítani is a csomagot kisebbre. Természetesen sok TV csatorna is van, meg vezetékes telefon is, csak ahhoz nem adtak készüléket.
Így egyben nem rossz, csak nem tudok németül, hogy élvezzem a TV-t.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
MODERÁTOR
Nincs mit javítani, a "A net stabil"!
-
Pubszon
veterán
Ez egy régi kiépítés, fali aljzatba van bedugva.
A modem és az aljzat közt 10 méter és 75dBi-s kábel van ha jó emlékszem.
Torrentnél is elég stabil, alacsony a ping is, eddig nem volt vele baj, bár még csak 5 napja van.
Egyébként ilyen szereld magad dolog volt.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
wmati
addikt
Már vártam
-
Pubszon
veterán
Hali.
Igaz nem T, de kábelnet.
Csak kíváncsiságból kérdeném, hogy ezek az értékek jónak számítanak? Power és SNR.
Nem tudom, hogy kábelnetnél hol az a kritikus határ, miután szakadozik.
A net stabil, csak az informálódás kedvéért kérdem, hogy tanuljak.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
TibChee
tag
válasz Intruder2k5 #40252 üzenetére
Most konkréten működik a net (legalábbis minden honlap bejött eddig), de ez a link elég nyögvenyelősen... Feltéve, hogy a Google-nak kellene bejönnie.
-
MODERÁTOR
-
TibChee
tag
Másnál is szarakodik a net?
Időnként megszakad, illetve elég nehezen vagy egyáltalán nem jönnek be a weboldalak. A HGW-re kötött NAS-on viszont folyamatosan zúz a torrent (még ha adott esetben a tracker hibát dob) és az IPTV-vel is minden oké. (Nálam speciel semmi frissítés nem volt, pedig elvileg az IPTV-n valamit kalapáltak, nem?)Ha huzamosabb ideig lehal a net (nem jönnek be a weblapok), akkor áramtalanítom a HWG-t, majd visszakapcsolom és (egy időre) megjavul. (Mint ahogy most is.)
Ez valami általános szegedi probléma vagy csak nálam és 1412?
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
Ron Swanson
senior tag
törölve, rossz topik[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e de hátha.
Szeretnék egy vezetéknélküli telefont otthonra, kb 10 ezer Forintot szánok rá. Tudnátok ajánlani valami jó telefont, ami ezért az arért a lehető legjobb? Egyáltalán nem vagyok képben ezekkel a készülékekkel. -
havri1
félisten
Ma lejelentettem az igényemet boxcserére (SAT), mert bő fél év alatt az ADB-n nem sikerült megoldani a HD adásoknál a hang hibát.
A hiba a következő volt:
Csatornaváltásnál, a HD adások egy részénél (M1-M2 tuti, és még pár) nem volt hang alapból. Be kellett menni a menübe, és a hangsávon váltani kellett angolra, majd vissza magyarra, így volt hang.
A kolléga korrekt volt, elmondta mik vannak, milyen boxok, és melyiknek mi a hibája..
Az új KAON típusról nem tudott nyilatkozni, viszont azt, hogy melyiket kapnám, nem tudta megmondani. Függ a szerelőtől, mi van nála, vagy a raktárban, így necces.
Végül sikerült megoldani a hibát, egy teljes szoftverfrissítéssel.
Ha valaki kapott KAON típusú boxot, kérem egy gyors tesztet csináljon!
Sebesség, EPG, stb..Köszi!
[ Szerkesztve ]
havri
-
Atom76
újonc
válasz ekrisztian #40232 üzenetére
Igaz!
Szóval a Speedport settings részében a pipát ha berakod, akkor meglesz a netsebességed, viszont nem fognak menni az egyéb szolgáltatások (ha vannak). A Speedporton csak 2 led fog világítani.
Ha viszont vannak egyéb szolgáltatásaid (VOIP telefon, IP Tv) akkor a routert vagy switch módba teszed (és akkor annak kikapcsolod hogy DHCP-n ossza a címeket), vagy fix IP címeket kell kiosztani, ekkor azonban egyiken sem kell kikapcsolni a DHCP címkiosztást. -
Degeczi
nagyúr
Itt is (ma a F1 szinte nézhetetlen volt a gyakori akadás miatt, és persze nem a közvetítés miatt, már a stúdiójelenetek is döglődtek, míg DVB-T-ről kifogástalanul ment), és az persze érthető, h az SD alacsony sávszélesség-igényén nem bukik ki a dolog
A nettel nincs gond, hozza a 30/5-öt - bár mondjuk most nincs folyamatos letöltésem, fene tudja az nem akadozna-e szintén
[ Szerkesztve ]
-
Atom76
újonc
válasz ekrisztian #40227 üzenetére
Nekem is lassú volt úgy. Ha az use as modem-et kikapcsolod, tényleg jó lesz a sebességed. Viszont nekem akkor meg a VOIP telefon nem ment.
-
aicon
senior tag
válasz ekrisztian #40227 üzenetére
PT helyett use as modem-t próbáltad?
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
rob83
aktív tag
Békésen a HD adások sz@rok kockásodik,fagy!!!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Sikerült (?) egy tp-link 1043 at rávenni, (ppoe PT-t engedélyezve a Speedportban dhcp tiltás mellett ) a működésre.
Na most a portforwarding tökéletes, de most meg nincs meg a net sebessége
Bár befontam a hajam vagy 10x, de nem jövök rá, mi lehet a baj.Valami trükk rá szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Ha már itt vagyok akkor egy kérdés, nem tud valaki az isb2000-es stb-ről egy bővebb leírást valahol mint amit adtak t-ék? Az elég kevés, arra magamtól is rájöttem volna, de többet a cisco oldalán sem találtam /vagy rosszul kerestem/.
Az élet kegyetlen .
-
JoHnni
senior tag
Üdv!
Költözés miatt a héten bekötötték hozzánk a netet a telekomosok. Elvileg Netmánia L lett a választott csomag, optikai kábel jön be egy huawei routerbe. A mért sávszél 5/3 mbit/s Ez azért elég alacsony a garantált sávszélhez képest. Megér egy telefont?
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Miért nem tudok felvenni műsorokat a set-top-boxszal? Van egy Samsung tévé ami HDMI-vel össze van kötve a T-Home-os Cisco set-top-boxszal, ami csatlakozik egy Cisco modembe. Amikor a műsorra rögzítését beállítom akkor kiírja, hogy a műsor rögzítésre kerül, de már nem tudom megnézni hogy mi van jelenleg felvételen és korábbi "elvileg" felvett műsort sem tudok visszanézni. Azt írja ki, hogy a felvett műsorok listája nem elérhető és ellenőrizze a box csatlakoztatva van-e a hálózathoz. Pedig csatlakoztatva van. Kell egy pendrive vagy külső HDD? Nem tudjátok mi lehet a probléma?
-
lsc
nagyúr
válasz Zsolteecah #40217 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, írtak sms-t hogy hálózati hiba van, hegesztik, azóta pöpecül megy.
Az élet kegyetlen .
-
polonic
félisten
Ez a távirányító alkalmazás tök jó ipaden.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Másnál is nyög a t-home tv és net? Az a röhej hogy itt a ph-en már el is menne, de más oldalra nem tudok felmenni. A dologban az a jó hogy azért váltottam mert a másik 3-4 havonta ennél gyengébben akadozott, ez 3 hete van azóta lassan többször nem megy mint megy.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Nescafé
őstag
Speedport 724V
Akinek ilyen modeme van
Nem csinál olyat a modem hogy ujraindul csak ugy magától..?[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Darkkoi
tag
válasz megema #40207 üzenetére
Szia!
Néha szoftver frissitésekkor szokott ilyen probléma lenni két megoldás kiütni :
1412 : Egyszerű megoldás ügyfélszintü jelszó / adatok után törlik neked .
Hard reset : mindent töröl felvételt mindent szóval végső megoldásra jó kb, hátulján resetgomb az stbnél benyomod nyomva tartod lekapcsolod a billenőkapcsolot majd vissza, és ha kiírja hogy reset akkor törölte.
Én azért a 1412 javasolnám 1-2 perec alatt jelszóval törlik.
-
megema
őstag
válasz havri1 #40206 üzenetére
Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyat, hogy az (IPTV) STB-n a fizetős szolgáltatásokhoz jelszó került beállításra? 100%, hogy nem mi csináltuk, pedig csak az egyik STB-n van beállítva. Az alapvető 4 jegyű kódokat nem fogadja el (0000, 1111, 1234), se olyan 4 jegyűt, amit használni szoktam.
Tudom, hívjam az ügyfélszolgálatot, ahogy a készülék javasolja. Annyira nem sürgős most, csak zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nintendo Switch
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest