Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz Vyndree #45798 üzenetére
Keres vissza volt már szó fix ip-ről és ennek okairól , semmi köze a a szolgáltatásokhoz
Ettől a hozzászólástól olvasd
Meg innen is érdemes( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Teko001
őstag
válasz Vyndree #45798 üzenetére
Nincs olyan gomb, hogy új IP, ha erre gondolsz Elvileg, ha kikapcsolod hosszú időre (hetekre), előfordulhat, hogy újat kapsz (nyilván nem próbáltam még), új HGW-nél is új ip-t kapsz, illetve valaki fent biztos megtudja oldani, de ahhoz lehetetlenség eljutni Ha valakivel feltudsz vetetni egy hibajegyet, talán, de kétlem, hogy foglalkoznának vele, mert nem hiba.
-
Sasos
senior tag
válasz Vyndree #45794 üzenetére
Feltételezem az lehet ennek az oka, hogy egyre gyakoribb a net-hez kötött egyéb szolgáltatás (IPTV, VoIP telefon). Ahhoz, hogy az egyéb szolgáltatások is célba érjenek, azt oda kell irányítaniuk. Azt meg úgy a legegyszerűbb, ha a HGW mac címe alapján fix IP-t dob a rendszer, a többi szolgáltatás meg meg IP-re van irányítva fixen. Ha változna az IP-d, akkor az egyéb szolgáltatások átirányítását kéne folyamatosan állítgatnia a rendszernek. Ez idő alatt kiesés van a többi szolgáltatásban, főleg ha a DNS cache-be benne van a régi cím. (Gondolom én, nem vagyok T-s rendszergazda )
-
Sasos
senior tag
válasz Vyndree #45792 üzenetére
Ha csak a reg-hez kell másik IP és játszani enged ugyanarról az IP-ről több reg-el, akkor máshol regelj be egy másik fiókot (mobilnet, melóhely ismerős). Írj rám privátban, regisztrálok nektek egyet és próbáljátok ki, hogy engedi-e, hogy mind a két reg-el játszatok.
Szerk: Nem az eszköz tartja meg az IP-t, hanem a központ adja ki újra ugyanazt az IP-t az adott eszköznek. Gondolom mac cím alapján azonosítja, és ugyanazt osztja ki neki. Ezen nem fog segíteni az áramtalanítás.
[ Szerkesztve ]
-
Sasos
senior tag
válasz Vyndree #45789 üzenetére
Nálam ~1 hónapja van kábelnet, azóta ugyanaz az IP-m. Volt 1-2 újraindítás is az EPC3925-ön, mire belőttem a hálózatot. Mondjuk én örülök neki, mert szerver is lóg rajta dyndns-el és így nincs kiesés az IP cserét követő DNS cache frissítés idejére. Egy szó mint száz, van akinek ez előny, van akinek hátrány és van aki ezért külön fizet (más szolgáltatónál, ahol erre van lehetőség, mert a T-nél nincs). Ha mindenképpen másik cím kell, akkor marad a proxy használat, ami viszont megfelelő sebességű csomag esetén nem olcsó. (Ingyenessel nincs tapasztalatom) Előtte DSL volt, ott csatlakozásonként adtak új IP-t és a gyakori szakadás miatt ez gyakran napi 10-20 IP cserét eredményezett.
-
Vyndree
őstag
EPC3925 beltérim van és a gondom még mindig a következő. szeretnék IP-t váltani, de sehogy nem megy. Legutóbb egy hétig volt áramtalanítva (nyaralásunk alkalmával) és utána is ugyanazt kaptam. Hívtam már a T-seket, ők sem tudnak semmit mondani. Van rá valami megoldás, vagy marad az "OkayFreedom"?
szerk: Nem fix IP-s netem van, sima kábelnet még a régi 25/5Mbit/s.[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
Tegnap itt járt a szerelő ami szombat lévén dicséretes. Ami a gond,hogy semmit nem javult a helyzet. Amikor elment azt mondta,hogy szerinte most már jó lesz,ehhez képest egy óra múlva már a csatornák felén nincs adás. Ez lehet,hogy nem a parabola beállítási problémája de már nagyon elegem van. Mindenesetre ma ismét 1412 egy év múlva pedig viszlát T-home. Csak azért nem most rögtön mert jelenleg az invitelen kívül nincs más alternatíva. Addig hátha rendeződik az új tulajdonos kérdése.
-
Shodan
addikt
Sziasztok!
Akinek van otthon speedport w724 tudna egy pár képet lőni az admin felületről, pppoe beállítás, meg port forward stb.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Teko001
őstag
válasz donceleger8 #45775 üzenetére
Szerintem driver gond lesz, és a windows 8-ban alapból benne van az a driver, míg a 7-ben nincs, csak egy általánosabb
-
donceleger8
őstag
válasz #41133696 #45772 üzenetére
Az teljesen mindegy hogyan szereztem be az oprendszereket. De egyébként a Windows 8 gyári lemezen van meg, egyenes a Microsoft küldte nekem, mert részt vettem egy programban. Egy olyan programban ami viszonteladóknak szólt.
Meg aztán a torrent változatok is teljes értékűek, de ezt te is jól tudod szerintem.
A lényeg, hogy csak a Win 8.1-el működik rendesen.
Érdekes anomáliák ezek, mint ahogy most az xbox live szarakodik, legalábbis itt a fórumon többek panaszkodnak, hogy még a havi két ingyenes játékot sem tudják letölteni, online játszani sem tudnak. Nálam viszont nem jelentkezik ez a probléma, pedig nekem is magyar profilom van.
Na mindegy, örülök, hogy működik rendesen. Bármitől is állt helyre a történet.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
törölt tag
válasz donceleger8 #45769 üzenetére
Két lehetséges magyarázat is van, az egyik amit előttem is írtak, hogy semmi köze a Windows verziószámának a Net sebességhez, a másik meg a kókány verzió beszerzési forrása. Ki tudja milyen meglepetéssel települt nálad... Nem a bittorentre kellene járni Windows verzióért.
-
kisapa
senior tag
Tegnap bejelentettem hibára a sat tv-t miszerint ha esik pár csepp eső már elmegy az adás. Hangsúlyozom nem vihar van csak pár csepp eső és egy kicsit felhős az ég. Megjegyzem akkor is csak max 62% a jel minőség ha teljesen tiszta az ég. Azóta még nem jelentkeztek.Igaz megkaptam a fölösleges sms-t,hogy a hiba kivizsgálását megkezdték. Hogy mit tudnak egy parabola beállításán vizsgálni a központból azt nem tudom de most várom a szerelő jelentkezését.
-
havri1
félisten
válasz donceleger8 #45769 üzenetére
A windows verziónak semmi köze nincs a sebességhez, ott más a baj.
havri
-
donceleger8
őstag
Sokaknak volt itt az utóbbi időben internetes sebességes problémájuk. Én nemrég váltottam 50 megabitről 120 ra és tökéletes volt az élmény. Maximális sebesség folyamatosan, nem is értettem, hogy másoknál meg szarakodik a net.
Nos, nem tudom, hogy van e összefüggés, de nekem windows 8.1 rendszer van feltelepítve. Az most mindegy, hogy miért, de a napokban visszaraktam a windows 7-et. Ekkor nálam is jelentkezett a probléma, az internet sebessége igencsak ingadozott, de leginkább 10-30 megabit között volt és maximum 70-ig ment fel. Természetesen ez így nem volt jó, ezért újraraktam a gépet, de most windows 8-ra. Nem volt jobb a helyzet. Sikerült valami kókány win 8-at szereznem, mert egyéb problémái is voltak, így újból visszaraktam a win 7-et. Az internet még betegeskedett. Gondoltam a T-nél a probléma, ez az átállás, vártam pár napot, de nem bírtam tovább. Ezért ma visszaraktam a windows 8.1-et!
És csodák csodájára az internet sebessége régi önmaga lett. Maximális sebességgel dolgozik.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sebesség csak 100 megabit, ugyanis a laptopomban lévő hálókártya csak 10/100-as. Ebbe már csak az új csomag megrendelése és bevezetése után gondoltam bele, amikor is megcsináltam az első mérést, és csak 100 megabitet mutatott! Na ekkor esett le a tantusz.
Na de a lényeg a lényeg, hogy a mérés kiakadt, többször is megcsinálva maximum ment a dolog, És ezt csak a windows 8.1-el. Lehet semmi köze a dologhoz, mindenesetre nagyon furcsa.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tájèkoztatást kèrni Tőletek. Igaz, hogy a Favorit extra díjcsomag megszűnik?
Mert ma hívták a nagyszülőket ezzel az infóval, a lejàró szerződés kapcsán. Az ügyfélszolgálatos a Hoppá díjcsomagot javasolta helyette. Családi kábeltv ès analóg telefon van egy csomagban, egy számlán fizetve.
Elmondottak alapján a Hoppával még jobban is járnak.
Jó, ha ilyen konstrukcióban küldik ki az új szerződést?
Köszi.
-
törölt tag
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #45748 üzenetére
Sziasztok!
Olyan routereken megy, amik támogatják az IGN IPTV multicast streamt vagy mit... TL-WR 842ND.
(#45750) hackeeeee: Egyáltalán minek váltottál vissza Telekom DNS-re?üdv, adika4444
-
poli27
veterán
Ez nem így van, a szerelő ha pl társasházban laktok neked van bekötve már sat tv-d,akkor joga van a te tányérodon fejet cserélni mondjuk egy octora (8 portos) és onnan bekötni a szomszédodat, ergó neked se tenne fel még egy tányért!
(#45747) tota96 Háromszorosan árnyékolt? three shield ? Ha nem akkor felejtsd el, mert nem kötnek rá a szolgáltatók!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csinos mennyiségű Hálózatkorszerűsítés várható. [link]
-
zunicum
tag
válasz #41133696 #45753 üzenetére
Miért ne engednék lemondani? Számhordozással átviszed a telefont az Invitelhez. Bele sem szólhatnak...
Amúgy az interaktív sat-nál nem mindegyik set top box interaktív. Nálam is interaktív satos előfizetés van, az egyik felvevős interaktív, a másik sima sat-os doboz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Látom, megint nem sikerült megfognod a lényeget... Arról van szó, hogy újból fúrnak, meg barmolják a rendezett dolgokat. Ha már megint kábelezési meló lesz, akkor annak legyen értelme, és legyen elkerülhetetlen... szóval így ha lejár a hűség, a SAT TV-t lemondom, és a vezetékes nettel együtt átviszem az Invitelhez (egyrészt a lényegesen nagyobb sávszélesség miatt, másrészt ott is adnak kedvezményt, ha több szolgáltatásom van náluk, és a T-nél is marad legalább két szolgáltatás). Így a Telekomnál marad a vezetékes telefon (mivel ezt nem engedik lemondani) + a mobilnet, meg mivel a Paletta csomag így kiesik, valami mobilelőfizetés még.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Pár napja megint vissza raktam a Google DNS-t ( 8.8.8.8 , 8.8.4.4) mert megint tapasztaltam a lassulást, lassú oldalbetöltést.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #45748 üzenetére
Az jó, mert egyébként most olvastam először. Ha meg lejár a SAT TV hűség, akkor emiatt kell majd az Interaktív SAT TV-nek adni, a HGW négy LAN portjából hármat.
-
titán
válasz #41133696 #45746 üzenetére
Többször volt már téma az, hogy csak közvetlenül a HGW-re kötötten megy a box, saját router-en/switch-en keresztül nem vagy csak nehezen így nem csoda, hogy a szolgáltató ragaszkodik a közvetlen kiépítéshez és a saját eszközeihez.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tota96
csendes tag
Üdv!
Anno 2009-ben lett nekünk egy SAT tv előfizetésünk. Ezt a szerelő úgy oldotta meg, hogy a kábeleket csupán rákötötte a régi kábeltv-s kábelekre (Fibernet volt) és úgy jön az adás. Most megértek a cserére ezek a kábelekmásrészt most esztétikai szempontok miatt is kábelezni kell, így kutakodtam és találtam itthon egy csomag koax kábelt a lenti paraméterekkel. Szerintetek alkalmas átkábelezni vele?
RG-6 coaxial cable 75 ohm
Inner conductor: 1.00 mm Copper Clad steel
Dielectric: 4,80 mm Foam PE
Shielding: Al foil+0,12X 48 AL wire
Outside sheath: 6,8 mm PVC jacket
Packing 100 metersSzerk: a szomszédnak VDSL-n van IPTV 3 STB igénybevételével, meg nálunk is kiadnák, ha váltani akarnánk sat-ról
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Teko001 #45745 üzenetére
Megkérdeztem
Szóval, csak kábelen és optikán van mód 3 STB-re, xDSL-nél maximum kettő. Direkt rá is mért a vonalra, de a rendszer tájékoztatta is, hogy csak 1+1 STB lehetne IPTV-nél ezen a területen, mivel ugye VDSL2 van. Arra már nem kérdeztem rá, hogy 30-nál is ez a helyzet, mert egyértelműen azt mondta, hogy platform függő, csak kábelen és csak optikán opció az 1+2 felállás.
(#45744) .:ZS:.: Azt nagyon nem szerettem volna, ha így oldották volna meg - és ez a kérdés nyitott Interaktív SAT TV-nél is -, mert precízen kiépített kábelvezetős rendszer van kiépítve így is. Pláne nem lenne jó, hogy minden szobába a HGW-ből menne egy kábel, amikor logikusan úgy van megoldva, hogy az én szobámból megy át a nappaliba, onnan meg a harmadikba... Erre meg nem is lett volna érdemes rákérdezni, mert ezt a műszakisok válaszolják meg úgyis, és általában kint a helyszínen.
[ Szerkesztve ]
-
.:ZS:.
senior tag
válasz #41133696 #45739 üzenetére
Ez most csak feltételezés, de szerintem a szerelőknek kivan adva, hogy az STB-ket a HGW-be kell dugni, mert ott tudják garantálni a működést, az internet esetében meg egy ponton kell biztosítani az elérést. Ha valami galiba van a routerek közül bármelyikkel is, garantálom hogy a szerelő nem áll neki megkeresni mi a gond. Egyrészt nem feladata, másrészt valószínűleg nem is ért hozzá. HGW-ből 3 helyre TV egy helyre internet és kész. Aztán, hogy te az internettel mit csinálsz tovább az a te dolgod.
és boccs, hogy nem egybe ment, csak ezt utólag olvastam el
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Igen, csak az egész országban valószínűleg néhány tucat ilyen ember. Jah és persze nem úgy működik ez hogy a pista besétál az Aqua-ba és kér 10 TP-Link switchet. Meg kell versenyeztetni, értékelni. Jobb esetben bevizsgálni ezeket.Nem fognak beszerzést kiírni ilyen kis igényre.
Sima sat tudomásom szerint nincsen már, illetve név szerint az interaktív sat szűnt meg, de a sima sat lett interakítv. Egyébként meg még szívesebben is bukják el a 7000 ft-ot minthogy elkezdjenek egyedi igényeket kielégíteni. Gondolj bele sima alap műveleteknél is milyen galibákat tudnak okozni a számlázásban, néha még egy hűségidő hisszabbítás sem sikerül, most ehhez hozzájönnének az egyedi dolgok..Szerk: A másik ilyen dolog amiért SAT-ra is csak 3 STB van az lehet az egységesítés. Ugye most folyamatosan ez megy, próbálják a portfóliót egyszerűsíteni, mindenhol mindenkinek ugyanazt adni. Én nem értem ennek mi értelme van, mert szerintem pont hangsúlyozni kéne, hogy mire mit lehet, dehát ez az ő dolguk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Teko001 #45740 üzenetére
Ja látom, de akkor ezt lehet most frissítették - mármint a szöveget ? Azaz most szeparálták el az ADSL-től, mert múltkor akivel beszéltem ügyintéző az természetesen tudta, hogy VDSL van nálunk és nem ADSL, aztán kötötte az ebet a karóhoz, hogy 2 STB. Bár lehet az is, hogy azért 30-as VDSL-re vonatkozik. Azért ott még van plusz 10 Mbps. Mondjuk az egyszerre csak egy HD Stream miatt nálunk erősen kérdőjel a dolog, bár a szokásainkat nézve, amikor én HD adást nézek, akkor pont senki más nem szokott. Vagy én is a nagy szobában nézem a többiekkel, szóval akár így is lehetne, de csak abban az esetben ha a három STB járható út. Viszont mint mondottam volt, nálam az ügyintéző mondta, hogy 2 STB ezen a kapcsolaton a maximum, aztán persze lehet, hogy nem volt képben, vagy azóta változtattak a szabályon.
-
Laca0
addikt
válasz .:ZS:. #45737 üzenetére
Mennyibe is kerül egy kis switch? 2-3 ezer forint? Így most buknak havi 7e ft-ot, amennyit fizettem volna nekik. Nem lett volna jó befektetés?
Egyébként meg még csak nem is interaktív tévét kértem, hanem natúr SAT-ot, saját antennával. Csak 4 db boxot kellett volna adniuk én meg perkálok szépen...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Teko001
őstag
válasz #41133696 #45736 üzenetére
"VDSL-, optikai és kábelhálózatok által lefedett területeken legfeljebb 2 db további vevőegység bérelhető a szolgáltatótól. (Ez esetben a HD adás egy időben csak egy vevőegységen fogható.)"
Az elméleti maximum így 3.
adika4444: csak DSL-en vesz el. A többi platformon nem. Azok az eszközök pedig gigabitesek, így nem ez tenne be neki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez egy jó téma, köszönöm szépen, hogy felhoztad, ugyanis engem is elgondolkoztatott már korábban is. Több tévé, több stb az általában azt jelenti, hogy több szoba. Az Interaktív SAT-nál minden STB-be kell UTP kábel. A HGW-ből egy van, de én nem gondolom azt, hogy feltétlen a HGW valamennyi LAN portjára egy STB-t kellene kötni, hiszen nálam például időnként több LAN port is foglalt. LAN 1-n van, a főgép. LAN 2-n mindjárt két router és egy okostévé. LAN 3-ra kerül majd a PS4 a jövőben, a tervek szerint. Mivel minden szobában van router ahol STB is, és ezen routerek vezetékkel össze is vannak kapcsolva, valamint van rajtuk szabad port, így simán elképzelhető, hogy az új STB-ket ezekbe dugják és kész.
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Ezt meg sztem megoldhatnák úgy, hogy megmondanák, hogy ilyen és ilyen ezközt vásároljon az ügyfél, vagy ők megrendelik extra pénzért amit az ügyfél áll, és bekötik! Mellesleg ugye ahány box, szépen csökkenti a netet. Tehát ha egy box 2 Mbps-t, de inkább 3-at használ el, akkor is 10 Mbps-os neten 3, illetve ha 2 akkor is 5 box lehet. Na most 1 hd, a többi SD amiről nem tudom mennyi adatot eszik, de ha fél megát, akkor is ha van mondjuk van 4 SD meg 1 HD akkor is már 5 Mbps-t elvesz, ami majdnem a fele... Meg hát azt is a franc tudja, hogy hogy bírná a HGW az ilyen terhelést. Ha mondjuk megy a 120-as neten 5 MBps-t használva a box, és még aktív letöltés is, akkor az azért komolyan le tudja fogni a hgw-t!
üdv, adika4444
-
senior tag
Szerintem más oka is van ennek. Ugye a sat is interaktív, tehát megy az stb-be ethernet is. Na már most a HGW-n 4 port van összesen, amiből 1-et gondolom kötelező internetre fenntartani, tehát marad 3. Az más kérdés hogy igazából ez sem technológiai akadály, de nincs és nem is fog switchet beszerezni azért a pár ember kedvéért a szolgáltató, hiszen ha hivatalosan támogatott a 4 stb akkor jogos az elvárás hogy az eszközöket is biztosítsák. Pénzügyi döntés, nem éri meg. Én legalább is erre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Kösz a választ, de kérlek olvass vissza hogy mi kell nekem. Telefon vonalat akarok szétválasztani 3 felé 3 szobára, és ott az egyikben menne a telefonkábel a HGW-be (szűrön keresztül). NEM kell nekem switch!!
Az UTP-k 2 darab vezetékére a sok közül kerülne egy RJ11-es csati, és azok meg az RJ11-es elosztókba, ez a tervem jelenleg. A kérdésem az lenne hogy ennél létezik-e valami jobb minőségő kábelkötési és elosztási módszer a két eres telefonkábelhez, hogy az SNR és a többi paraméter a legjobb maradjon utána is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Laca0
addikt
válasz #41133696 #45732 üzenetére
Akkor ők is quad fejet raknak ki. Üzletpolitikai szempontból lehúzzák az embereket, hogy ha kell neked 4 tévé burzsuj disznó, akkor fizess 2 előfizetést és röhögjenek a szomszédok, hogy 2 tányérod is van!
Mert a negyediket nem hajlandók ugyanarra a tányérra kötni. Ha 2 előfizetés, akkor 2 külön antenna...
... én meg maradok a UPC-nélXiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz Livius #45730 üzenetére
Ez nem RJ45-ös, hanem RJ11-es "elosztó".
Ami ethernet-re használatos, az csak 2-es elosztó lehet.
Azon alapszik, hogy az UTP kábelben 8 ér van. Az analóg telefonnak 2 ér kell. Kvázi egy UTP kábel 4 vonalra elég.
Az ethernet-hez 2 érpár (4 ér) szükséges minimum (half duplex). Ahhoz, hogy szét tudj osztani egy kábelt, mindkét végére kell egy elosztó, ami adott párokra szétszedi a kábelt. Így fog kinézni a sor: switch - 2 UTP - elosztó - fali UTP - elosztó - és innen mehet 2 UTP 2 eszközhöz.
4 érpár (8 vezeték) duplex kapcsolat esetén van használatban (nem túl gyakori).
Ilyen egy elosztó (ebből 2 kell mindig!): [link][ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Livius
őstag
válasz Gubek-Einste #45726 üzenetére
Az UTP kábelek hosszán a változtatás esélytelen, mivel már minden a falban van, fali aljaztosan beszerelve. A HGW áthelyezése se nagyon esélyes egy olyan szobához ahova legrövidebb kábel kell, a PC-k miatt.
Akkor normális csatlakozókkal ellátva a kábeleket egy ilyen 3-as vagy 2-es osztóval a legjobb lenne elosztani? Ebben az esetben az hogy moduláris az mit jelent? Az UTP-ben nem használt érpárok lekötése pontosabban mi? Földelni kéne ezeket?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Laca0
addikt
válasz Atomantiii #45727 üzenetére
Nem tudod, hogy mi ez a "max 3 beltéri 1 tányérról" hülyeség?
Nekem quad fej van feltéve, tökéletesen megy 4 STB vele.
3-as fejről még nem is hallottam.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
titán
válasz Livius #45725 üzenetére
A legjobb az lenne ha: Közvetlenül a lakásba bejöveteli helyre kerülne a splitter, innen a lehető legrövidebb kábellel menne tovább a HGW-be, a telefon ágon pedig rendes csatlakozok, ajzatókon és osztókon keresztül érné el a szobákat. A nem használt érpárokat pedig rendesen le kell kötni, hogy ne okozzanak zavart a hálózatban.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Livius
őstag
Már jelenleg is mindenhol UTP megy mindenhova. Mellesleg nincs VIOP, analóg telefon van, szóval a bejövő telefonkábelt, ami UTP-n jön azt kell 3 felé osztani, 3 szobára. Ezekbe szintén UTP-n mennek, vagyis van egy rakás érpár ami persze nincs használva közben.
-
Livius
őstag
Hello!
Ma egy kis méricskélés után kiderült, hogy a VDSL vonalamon az SNR 6dB-es és a feltöltés csak 3.5 Mb/s-re szinkronizál a szobában, ahol a Speedport van, de viszont ha a társasház pincéjében mért rá a vonalra a T-com-os szaki, akkor ott megvolt az SNR 10dB felett, és a feltöltés 6 Mb/s-re is beszinkronizált lent, szóval valami a kábelezéssel nem az igazi a házban.
Elsőre azt gondolom, hogy a lakásban lévő telefonkábel elosztással lehet gond. Ma tudtam meg azt is, hogy állítólag valami paraszt módszerrel csak össze vannak sodorva a telefonkábelek, és így van 3 szobába elosztva a vonal. Ha tényleg így van, akkor ez gondolom valami igen kókler minőséghez vezethet vonalminőségben.
Azt kérdezném hogy hogyan, milyen módon/"technológiával" kéne megvalósítani egy telefonkábel elosztást 3 felé, hogy a lehető legjobb minőségű maradjon a VDSL vonal?
-
zunicum
tag
válasz szőröscica #45718 üzenetére
Személyi igazolványt és lakcímkártya kell a megrendeléshez.
-
kisapa
senior tag
Nesze neked tv go.[link]
-
szőröscica
addikt
Hello!
Holnap mennék megrendelni a tv-t/netet/telefont.
Kell-e vinnem valamilyen papírt arról, hogy az enyém az ingatlan, ahova kérem a szolgáltatást? -
bul07
nagyúr
válasz havri1 #45687 üzenetére
Igen két hónap ha ugyanarra a hűségidőre hosszabbítasz
De nekem jelenleg 1éves hűségem van tehát két évre bármikkor hosszabbíthatokAmúgy még nem vágtam bele kivárok még , egy elhatározás hiányzik
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
törölt tag
Javították a netes portfóliót ismét a weboldalon. Most már az Aktuális ÁSZF-nek megfelelő értékeket mutatja. Illetve most már nincs feltüntetve, hogy DSL/Kábelnet/Optika.
-
Blaise
veterán
Ha jól értem, akkor a Speedport HGW "Use device as modem" része nem fog megfelelően működni saját routerrel, hogyha VOIP telefon illetve két IPTV box is van?
-
Laca0
addikt
Köszönöm a segítségeteket műhold ügyben!
Úgy látom, hogy egy picit kell jobbra fordítanom a tányért, egy picit jobbra a fejet és egy hangyányit billenteni lefelé, ha át akarok állni UPC-ről Telekom-ra. A kis UPC-s tányér elég lesz az AMOS-hoz? Nem tudom pontosan hány centis, elég kicsi lavór...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
-
MajaG
senior tag
Akinek kell a 634 írjon privit, mt-vel. Ma jött ki, egyelőre nem tudom mi benne a javítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest