-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
válasz Multibit #89652 üzenetére
Egy réginek mondtható 3TB-os WD RED van bent cirka 7,5 év üzemidővel
A kamera app és a plex sem valami gyors, torrentet 20-25 megával tudok letölteni. Most még elég, de ha mondjuk valami brutál nagy anyagot szedek le, akkor jól jönne a gigabites net valamiféle kihasználtsága.
Mondjuk egy új 6TB-os WD RED PLUS vinyó gyorsabb lehet mint ez az aggastyán WD?
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy DS116-os NASom van amit lehet nyugdíjaznék. Lassúcska is, és a tárhely is kezd szűkös lenni.
Mivel pótolható adatok vannak rajta, de jelentős gyorsaság növekedést szeretnék elérni, arra gondoltam, hogy RAID0-ra formázott rendszert raknék össze. 2 lemezes eszközöket nézek DS223 vagy DS224, de lehet régebbi is.
Plex, kamerák, torrent, altalános adattárolás lenne. Szerintetek van értelme a Raid0-nak, ha ezeket a kritériumokat szeretném elérni? Vagy a NAS hardvere is lehet szűk keresztmetszet már.
-
tomi5244
őstag
válasz #80977664 #57021 üzenetére
A parancs müxik 15 perc az valóban gyakori, lehet egy órára állítom. Néztem a logot, kb fél percig indexel, szerintem nem teljes indexelést végez, szerintem csak az újakat ellezőri.
DS-t nem szeretem, nem jött be a felülete, meg ha rá kell nézni valamire, vagy módosítani egy film/sorozat paraméterein akkor meg kell nyitni a DSM felületet. TM gui pedig ott van a tálcán, megnyitom és előttem van minden. Szokás kérdése, én ezt szoktam meg.
Rutorrentet szerettem még nagyon, ott ment az RSS is, de egy NAS és HDD csere miatt újból nem tudtam működésre bírni.
gyugyo79 Valóban sok hsz született itt ezzel a problémával kapcsolatban, látom volt aki komoly scriptig jutott a témában, de ehhez én nem értek. Remélem ezzel a paranccsal le lesz a gond.
-
tomi5244
őstag
válasz gyugyo79 #57014 üzenetére
Az addig tiszta, így volt/van beállítva. Olvastam egy régebbi hsz-ben, hogy az indexelés nem szereti, ha a /video mappában külön almappák vannak.
2014htctest: Én TM-el töltök, remélem az nem okoz neki gondot. Viszont kipróbálom, hogy a teljes /video gyökerét indexeltetem és nem bontom almappákra.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Video Station automatikus indexelésnél lenne egy kis gondom. Lehet én vagyok türelmetlen, de közel egy óra után sem kerül be az újonnan letöltött tartalom VS-be. Ha manuálisan frissítek rá a vezérlőpultban (nem a VS-ben) akkor beolvassa.
/video könyvtárban én külön szedtem a filmeket és sorozatokat is, és úgy állítottam be az indexelést is. Lehet ömlesztve kellene tenni a két kategoriát és a VS-ben külön állítani az elérési utakat és azok tipusait? (Film, Tévéműsor)?
a /video könyvtár tartalma amúgy mountolva van, ha ez számít.
-
tomi5244
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
-
tomi5244
őstag
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Milyen hálózati megosztást/protokolt kéne belőnöm egy adott mappára a NAS-on, hogy egy távoli gépen kodit tudjak beállítani?
Magyarán azt szeretném elérni, hogy a kollégám okostévéjén menjen a kodi az én filmes mappám tartalmával.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
Sziasztok! Engedjetek meg egy kis offot, ha más NAS lehet, hogy más is használ itt projektort, vagy csak simán tud némi tanácsot a problémámra.
Egy kisebb költségvetésű, de annál nagyon képátlójú mozi szoba kialakításán ügyködöm, projektoros megoldással. Mennyezeten áramvételi lehetőség adott, de azon kívül más nincs. Projektorhoz HDMI kábelt jódarabig még nem fogok tudni vinni, úgyhogy maradna a wirless megoldás, de az egy kisebb vagyon, és kitudja, hogy mennyire stabil. Bár ennyiért lehet, hogy még jó is [link]
Projektoros topikban ajánlották, hogy a vetítő mellé tegyek egy kis boxot és a HDMI gond meg is oldódott. Igen, de akkor még stabil vezetékes netem és hangom az erősítőig megintcsak nincs.
Szóval a rizsa után érdeklődnék, hogy ki, hogy állna neki a dolognak? Olyan kis boxot keresek, amin van BT és egy (talán) kicsivel combosabb wifi is. Netán andennával. A router légvonalban kb 3m, szóval nem kell nagy távot legyőznie, AC wifi is játszhat.
Amúgy FullHD képanyag lenne a cél, első körben egy "sima" 2.0-ás hangrendszerrel. Van egy JBL Soundbarom is külön mélynyomóval, azon van BT-is.Plexet használok jelenleg egy Synology NASon. PC-n böngészőből szépen streamelek. Kodit ismerem és használtam is, de a plex jobban elnyerte a tetszésem. Transzkódolni nem igazán tud a NASom. (Syno DS116)
Hirelen ennyi!
Köszi
T -
tomi5244
őstag
Hali!
DS 116-on müxik már egy ideje frankón a plex. Pár napja feldobta a linket, hogy elérhető frissítés. Rákattintok, ahogy eddig is már vagy sokadjára. A letöltött fájlt manuálisan szoktam telepíteni csomagkezelőben, ilyenkor frissítésként kezeli és nem is volt vele gond.
Ma viszont ezt dobta fel
Friss DSM van fent amúgy. Nem értem, hogy miért írja a platformot, mikor a plex most is jól fut az aktuális nason. Létezik, hogy egy frissítéssel elkaszálták az armv7-es procival ellátott nasok támogatását?
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Kicsit off téma, de NAS felhasználók gondolom torrenteznek is, úgyhogy érdeklődnék itt egy kicsit. Én csak ncore-on vagyok regisztrálva, és gondolom más magyar oldalakon se biztos, hogy fent lesz. Szóval most azokhoz szólnék, akik külföldi oldalakon is van fiókjuk.
A Harmadik műszak c. sorozatot keresem jó minőségben! A fent említett oldalon csak SD-ben találtam, de még annak is elég silány. Arra gondoltam, hogy hátha valamelyik külföldi csatorna vetítette jobb minőségben és az felkerült valahova.
Körül tudna nézni nekem valaki ezen a téren? Vagy valami támpont, honnan lehetne beszerezni?
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
Ha már gyakran felmerül a TV kérdése, akkor érdeklődnék én is. Telekomos optikán jön nálunk az ipTV, itt max 3 tv van. Újabb előfizetés kéne, de az már elég húzós. A TVGO meg nem mindig stabil, és macerás is.
Koax már nem jön be a házba. Bár a régi - szintén telekomos - SAT tányérja még fent van.
Van valami okos megoldás NAS-ra, hogy magyar csatornákat tudjak róla vételezni online? Elosztva több gépre, tabletre. Esetleg plex intágráció. Anno volt olyan, hogy vlc playerbe lehetett netes TV előfizetést integrálni.
-
tomi5244
őstag
válasz e90lci #46222 üzenetére
Értem, ezt a gombot én még nem nyomtam meg soha. Pont ma jött le egy figyelt film, így nem is nyomnám meg, nehogy nekem is törölje.
Ha esetleg lassú a neted és néha spórolni akarsz a sávszéllel, akkor a teknős ikont alkalmaznám, egy előre beállított lassú sebességet aktivál. Vagy miért állítod le?
-
tomi5244
őstag
válasz Pubszon #46177 üzenetére
Ezek a sebességek már nem is annyira kihasználhatók, mert torrent esetében ritkán van ekkora ellátottság. Tegnap is le akartam szedni egy kiszemelt filmet gyorsan, de 5-6 MB-nál többre nem ment fel a 8 seedelő miatt.
Sokakhoz nem ért még el az optika. Bár sokkal jobb a helyzet, mint anno
-
tomi5244
őstag
Üdv, nem tudom volt már e ez a téma, de akinek telekom optikán van net, némi infó. Port forwarding csak akkor fog menni, ha a pppoe kapcsolódást a router végzi, nem pedig az ONT. Kellett pár óra és néhány elpusztult agysejt mire rájöttem.
-
tomi5244
őstag
Ma egy kicsit állítgattam a jogosultságokat. Azóta DSM felületre nem tudok belépni, se quickconnect, se külső hálózatról és belsőről sem Puttyon keresztül viszont megy a Tomi5244 felhasználóval. Furcsa, mert nemhogy elvettem jogokat, hanem szinte csak hozzá adtam mindent, azóta valami gubanc van :/ DS Videót telepítettem, ha ez számít. Létezik, hogy ki tudtam zárni magam a DSM felületről? Más felhasználó nincs.
-
tomi5244
őstag
válasz Digger #45997 üzenetére
Nem a NAS-t állítottam alaphelyzetbe, hanem csak simán a routert indítottam újra, mert a wifi sz@..kodott. Az intézőben lévő megosztási mappát amit előzőleg felcsatoltam pl elérem, de semmi mást nem. Torrentek is aktívak, mert nCore-on látom a seedet, de TM web felületét se érem el, DSM, kamera, plex stb... nuku.
Lehet csinálok egy áramszünetet és megvároim még a UPS leválasztja, hátha úgy újra tudom indítani. Bár lehet DSM nem müxik...
-
tomi5244
őstag
Nem érem el a NAS-t sehogy, valami hálózati gubanc volt, újra indítottam a routert, azóta se kép se hang. Ha hosszan nyomom a NAS bekapcsológombját, az drasztikus leállítást ad neki, vagy "szépen" leállítja?
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz #29810560 #45894 üzenetére
Csinálta egy próba áramszünetet. 5 perc után biztonsági üzembe rakta a NAS-t. 9 percig még hagytam, gondoltam tesztelem. UPS LCD kijelzőn 4-ből egy csíkot ment csak le az akku szint, úgyhogy van benne delej
"Automatikus újraindítás tápfeszültség hiba után" jelölőnégyzet be van pipálva, de áramra helyezés után sehogy sem értem el újra a NAS-t Synology Assistant-al is próbáltam éleszteni, de úgysem ment. Úgyhogy csak fizikailag tudtam újraindítani.
Elvileg a UPS-nek áramellátás visszanyerése után újra kéne indítani a köteteket? - Magyarán a biztonsági üzemmódból "éleszteni"
-
tomi5244
őstag
válasz lewisfm #45889 üzenetére
Nálam is ennyit ír, annyi difivel, hogy akku %-ot nem ír. Lehet elhamarkodtam és nem vártam eleget az első töltés alkalmával, bár az LCD maxot mutat. Majd még próbálkozom, próba áramszünetet még nem is csináltam.
Amúgy, hogy hogy nem állítottál be lekapcsolási időt? Vagy, ha azt nem pipálom be, akkor akku merülésig hagyja a rendszer és a legvégén kapcsolja csak le a NAS-t?
kgymac
Nekem DS116 van, kollégának az újabb DS118, bár a DSM felület elvileg ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz WaterWave #45848 üzenetére
Ahogy előttem is írták mindenképp érdemes, sok éve használok NAS-t és nem is értem miért nem vettem még. 2 hónapja több áramszünet is volt a szolgáltató műszaki hibája miatt, ami gallyra is tette a NAS-om fájlrendszerét, telepíthetem újra az egészet.
Ez tizen pár ezer forintos ups, van rajta rendes dugalj és pc dugalj is. Ha már a pár pásodperces áramkimaradást áthidalja, akkor rendbe vagyunk. Hosszabb kimaradás esetén pedig leállítja, én 20 percre raktam. 20-25 ezer környékén komolyabbat kapsz, az talán jobban kommunikál a NAS-al, de nem biztos, hogy ez elvárás.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Rádugtam, de a DSM felületen nem írja se a töltöttséget, se az áthidalható időt, ha jól látom Te már próbáltad ezt a modellt, esetleg próbáljam meg át dugni a NAS-on egy másik usb-be vagy másik kábel?
lewisfm
Bekapcsolva már világít kéken nekem is, engem nem zavar mert az egész kütyü, a NAS-sal együtt a garázsban lopja a napot! Neked a DS118-al felismeri a UPS-t, akku adatok, áthidalható idő és egyebek??
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz lewisfm #45833 üzenetére
Kéken is tud világítani? 1 órája bontottam ki, bedugtam és így jelez csak, kék világítással nem találkoztam. Az útmutatót átnézve amúgy azt írja, hogy - ugyan felöltve szállítják- az első bekapcsolás után 6 órát töltsük fogyasztó csatlakoztatása nélkül.
DS 116 NAS lesz rákötve és egy két fiókos HDD külső rack.
-
tomi5244
őstag
-
tomi5244
őstag
Üdv!
RaidSonic külső HDD házakkal kapcsolatban vannak itt tapasztalatok? Ezt néztem ki, elsősorban azt lenne jó tudni, ha NAS-ra kötöm úgy is elalszik e 30 perc után.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Sikeresen letöltött két filmet a Radarr is a hétvégén, úgyhogy asszem jó lesz ez!! Most már nem lovagolok a témán ígérem
Viszont egy dolgot még tisztába kéne tennem. 1080p-re szűrni késsé nehézkes. Ugye 720 minőségben 1, max 2 példány kerül fel, viszonylag könnyű belőni a méretét is (GB). De 1080p-nél már más a helyzet. nCore-on legalább 3-4 1080p-s tartalom van, és filmenként elég nagy a szórás ami a GB-okat illeti. Van ugye a BD25 és 50, meg a tömörített BluRay tartalmak. A lenti csúszkán, úgy kéne beállítani, hogy a tömörített 1080p-s tartalmakat szedje, de a minimumot nem tudom állítani, vagy csak én értelmezem rosszul??
Próbaképp betettem egy filmet és pár száz mega híján nem indítja el, hiszen a megadott értéknél nagyobb, vagy kisebb. Ha kimaxolom, akkor meg feleslegesen nagy tartalmat tölt, amire nincs szükségem.
Köszi!
T[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Erről a Kstar Micropower 600VA UPS-ről jókat olvasok, és sokkal többet nem is nagyon szánnék rá. Lenne pár (kezdő) kérdésem.
- Milyen módon lehet összekötni olyan eszközzel aminek nem pc dugalja van? (iec c14) - pl routert rákötni.
- NAS szinkronizáció (nem az áram) USB-vel történik?
- Áram kimaradás esetén hangot ad ki magából, és ami a legfontosabb, azt ki lehet kapcsolni?
- Van ezekben a kütyükben valamiféle módszer, hogy kondícióban tartsák az akkut? Vagy 1-2 év és kuka?Hirtelen ennyi.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
Tegnap Radarral próba képpen letöltöttem egy filmet és azt átnevezte, legalábbis rövidebb nevet adott a linkelt fájlnak. Én nem állítottam ez ügyben semmit, alap esetben lehet így van megadva Radarrnál. Amúgy Radarr "Media management"-nél sokmindent lehet állítani, de hozzá se nyúltam, mert a felét se értem!
-
tomi5244
őstag
"Mondjuk sztem plexnél is szerencsésebb, ha külön van film és külön sorozat mappád..."
Ez most is így van, csak plexnél egyből a letöltési mappát adtam meg. Külön film és külön sorozat esetében. Egy volume van, szóval ez nálam nem lesz gond.
"Egyébkénz sonarrnak és radarrnak is megadhatod ugyanazt a letöltési mappát, mint ahova a torrent dolgozik, tudtommal ennek nincs akadálya"
Ez így igaz, most pl úgy állítottam be, de így akkor nem sok értelme van, mert mappán belül "duplán" jelenik meg a film. A valódi letöltött, meg az átnevezett linkelt adat.
Most viszont az a kérdés, ha egy torrentet én magam adok hozzá manuálisan a letöltési sorba, mondjuk az emlétett download mappában. Akkor a Sonarr/Radarr azt is linkelni fogja a "másik" mappába magától?
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Ha jól látom, Sonarr és Radarr külön külön kezeli az adatokat. - bocs ha rosszul fogalmazok. Van ugye a letöltési mappa, amit a letöltő kliens kezel. Nálam a TM. És van a másik hely amit Sonarrnal adok meg. (path) Ilyenkor duplázódik a hely foglalás, vagy csak linkeli az adatot egy másik mappára?
Mert nem szívesen tárolnék 20 gigás filmeket duplán.
Én eddig mindig egy helyen tároltam a letöltött fájljaimat, soha nem volt gond a plexnek sem beolvasni őket. Nem mozgattam a filmeket sem, mert nincs rá szükség, de úgy látszik Sonarrnal rá kell térnem erre? Ki lehet ezt kapcsolni? Vagy hagyjam így?
-
tomi5244
őstag
Halló!
Jelentem, Sonarr alkalmazással sikerült TM klienset is összehozni, így akinek nem jön be a gyári DS, annak újabb lehetősége nyílik automatizálni a sorozatokat. nCore is megy, magyar részeket is sikerült letöltenem. Csütörtökön éjjel két új Family Guy rész érkezésével eldől, hogy az automatizálás valóban működi e
A Radar még csak most jön a filmeknél, annak a default portját meg tudná mondani valaki? Neten több helyen találtam, de nálam egyik sem megy. Meg tudom ezt nézni valahol?
Majd elfelejtettem, nagy köszönet Madwe kollégának, sokat segített, de ezzel nem vagyok egyedül!
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Elindult a ruTorrent, a naplóban se ír hibát!!
Vissza olvasva segített lecsek kolléga. Bár ezzel a módszerrel már próbálkoztam, de úgy látszik, sokadjára kellett nekiállnom. [link]
- A sebességek kicsit ingadozva indultak el először, de aztán helyre jött.
- Routeren a portot is forwardoltam.
- DS116 28-30 MB/sec letöltést tud kicsikarni, elégedett vagyok.Viszont az RSS része "félig" megy csak, ide megköszönnék némi ötletet. Beolvassa a passkey-el egybekötött linket, de letöltéskor hibát ír [link]
Az enkóros könyvjelzős link sem megy, ugye oda passkey sem kéne(?)
-
tomi5244
őstag
Elindítva a ruTorrentet, valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
tomi5244
őstag
válasz tomi5244 #45038 üzenetére
Közben rátaláltam Borisz76 és gyugyo79 kolléga álltal írt cikkre, ami lépésről lépésre átrágja a DS, RSS beállítását. Úgyhogy belevetem magam, így már menni fog a dolog szerintem.
Bár a Synology DS letöltőjével én még mindig nem vagyok kibékülve, de ez legyen az én bajom
-
tomi5244
őstag
Létezik, hogy a Docker DSM-et nem tudom feltenni a DS 116 NAS-ra? Armv7 procis.
-
tomi5244
őstag
válasz Borisz76 #45027 üzenetére
Az előző DS 215J NASomra sikerült működőképesre beállítani a ruTorrentet. Azon nagyon frankón be tudtam állítani az RSS-t. NAS váltás után viszont azóta sem sikerült.
Még ilyen komolyabb paraméterezés is ment, ami szerintem baromi kényelmes. Még csak böngészni sem kell, automatikusan tölti le a kiszemelt sorozatokat, amik hétről hétre felkerülnek, és működött is! Sőt, mire belejöttem már filmeket is így töltöttem le. A gyári DS-sel nekem ez soha nem sikerült, pedig látom, hogy elviekben tudná, de mégsem megy, lehet enkórral nem kompatibilis. - Fene tudja.
Értem amit mondasz, tudom, hogy vannak kényelmi funkciói a DS-nek is, de messze nem az az etalon nálam. Lehet azt még fokozni
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Sikerült valakinek elindítani és működésre bírni hibamentesen a ruTorrent klienst? DS116 NASon próbálkoztam egy darabig, de sokszor már a webuinál elhasalt. Eléggé kezdő vagyok ezen a téren, tudna segteni valaki? Már azon is gondolkodtam, ha kell adok valaki szakinak távoli elérést, hátha úgy könnyebb.
Transmission használom, ami jó is, de az RSS-t nem tudja, a gyári letöltőt meg nem erőltetném, nagyon nem jön be!
Köszi!
T[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Ahogy írtam, tesztelgetem a QD300 kamerát.
SS-ben ha állítom a kamera beállításait, felvétel minősége és egyéb szükséges opciókat, akkor "okézás" után elhasal a dolog. Bármilyen kis módosításról legyen szó, bontódik a kapcsolat. Az bosszant, hogy utána nem is találok olyan funkciót, hogy újra csatlakozás Csak tiltani tudom, de az nem oldja meg a gondot.
Kérdés: konkrétan a kamera beállításait a saját ip alapú felületén végezzem el, vagy tudnia kéne módosítania az SS-nek is?
Egy olyan egyszerű módosítást szeretnék első körben belőni, hogy csak mozgásra induljon a felvétel.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
Ma jött meg kínából egy Escam QD300 Wifi kamera
Viszont beüzemelés után nem találja a nas. A saját ip-jével se tudok feljelentkezni rá, nem jön be a login oldal böngészőn. DHCP hálózat van itthon. Router után egy sima swichről kapná a jelet. Próbáltam poe injektorral, és direktbe a saját tápjával is. Az a fura ha lan kábel nélkül csak a tápot dugom rá, akkor a két kis led (sárga, zölt) világít, de ha a lan kábelt is rádugom, akkor csak a sárga világít szaggatottan. Már direktbe is kötöttem a pc-re, de úgyse megy.
Túrtam a neten hozzá egy alap, fapados kis ipsearch programot, azzal megtalálja, kijelzi az ip-t, mac címet, fw, id-t mindent. De semmilyen más programmal nem találom meg.
A surveillance se látja, se automatikus, se manuális adatok megadásával.
Hol álljak neki a dolognak?
T -
tomi5244
őstag
Én rutorrentnél tökélyre fejlesztettem az rss regular kifejezések helyes használatát [link] Tök frankón jöttek le a filmek is, nem csak a sorozatok. Sablonokat kell elmenteni, utána már csak az adott tartalom címét kell behelyettesíteni és már figyeli is. Ezzel lehet szűrni magyar tartalomra is természetesen. 1080p, 720p, még akár feltöltőre is.
Csak hát ez rutorrentel megy, az meg elhasal az indításnál. Nagyon bánom, hogy a hdd csere után nem sikerült normálisan visszatelepítenem.
-
tomi5244
őstag
Nekem a DS nagyon nem jött be. Több száz torrentnél elég nehézkes a kezelése, lapozgatni a torrentek között lassú, nem lehet címkézni sem, ami TM-nél nagyon szépen megy stb.
Sonarrt és Radarr-t próbáltam még anno rutorrenthez, de ha jól emlékszem magyar tartalomnál nem működött(?) Erről esetleg írhatnál pár sort. Mert a figyelt torrentekhez használnám a DS-t, ha TM-el nem megy.
Rég várom Az alapító c. filmet.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz tomi5244 #32028 üzenetére
Amúgy volt egy időszak amíg rutorrentel toltam, de azóta hdd csere volt és asszem a DSM is frissült. Utána nem sikerült működésre bírnom. Csupa hibaüzenettel indul, már ha indul. Pedig szerintem még a TM-nél is jobb kliens, rendkívül jól paraméterezhető, tudja az rss-t is. Akinek esetleg sikerült stabilan működésre bírnia az ne tartsa magában
-
tomi5244
őstag
válasz #56573440 #32026 üzenetére
"most 6-700 KB fölött ritkán jár a logok szeirnt."
hmm ez fura ha már a combosabb vassal és sokkal több torrentnél is ez a helyzet. Akkor viszont hagyom. A gyors csomagoknak és a technikai fejlődésnek hála, sokan már hamar le tudják tölteni az adott tartalmakat.
Hosszú évekig, fos netünk volt, szeretnék most én is a jól feltöltők táborába tartozni De akkor ez így ennyi
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Van esetleg TM-hez olyan beállítás/praktika, hogy a feltöltést kicsit jobban fel lehessen tornázni?
Telekomos ezres netünk van, stabilan megy akár a 200mbites feltöltés is. Tudom, hogy ez sok mindentől függ, de kb 30-40 megabit volt eddig a max amit láttam, de sokszor "csak" pár száz kilóval megy fel. Jelenleg 110 torrent van seedben. Még a "kapós" torrentek se mennek úgy (szerintem) ahogy kellene. Letöltésben 30-31 MB/sec is megy
DS116 modellről van szó.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Nem tudom volt már e. DS116 WD RED 3TB, Telekomos ezres nettel 30-31 MB/sec a letöltés stabilan. TM-ben. Tudom sok mindentől függ a sebesség, de ez akkor is elég frankó. Majd még tesztelem, hátha tud többet is.
T
-
tomi5244
őstag
válasz prokrueger #30294 üzenetére
Köszi, ez egész korrektnek tűnik és az ár sem vészes. DC tápot is adnak hozzá, ugye?
-
tomi5244
őstag
válasz Criton #30283 üzenetére
Én is a Plexet ajánlanám. Pár napig kipróbáltam a video stationt is, egész jó. De egy idő után beragadt az indexelés. Akárhogy próbálkoztam nem sikerült kijavítani. Az újonnan hozzáadott filmeket nem akarta betölteni, de még a listába sem rakta bele.
Mondjuk egy ideje meg a plexel van egy kényelmetlen hiba: A megjelenítési sorrendet minden megnyitáskor át kell állítanom. Nem jegyzi meg a beállítást Régen ezzel nem volt gond. Szeretem ha az újonnan hozzáadott filmek elől vannak.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
DS116 NASon jelenleg stabilan fut a plex. PC-n nézem róla a filmeket, azzal sincs gond. Nyáron terveben van 50" környékén LG 4K TV vásárlása. WebOS-t használ itt valaki, akár napi szinten plexel? 4K tartalom még nem lenne egy jó darabig, azzal tisztában vagyok, de mostanság már nem éri meg a fullHD. Szóval 4K TV-n lenne fullHD anyag plexen streamelve.
Vélemény? Vagy más gusztusos megjelenésű otthoni videotékás megjelenítés is érdekel.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
Használja itt valaki gyakran a fájl megosztást File Stationban? Arra gondolok, hogy jobb egérrel kattintva meg lehet osztani az adott tartalmat egy link generálásával. 120/50 megabites optikai netünk van. A fogadó fél viszont baromi lassan tudja letölteni. 4-5 gigás fájlra 10-12 órát írt.
-
tomi5244
őstag
Frissíthető a DSM 6.1. Valaki?
-
tomi5244
őstag
Üdv!
A telekomos gigabites nethez adnak ingyen egy d-link routert. Felhasználói tapasztalatok alapján szoftveresen nem oldható meg a belső fix ip-s kiosztás. A jelenlegi routeremnél ezt ugyan be tudom állítani és müxik is, de, hogy őszinte legyek nem vágom, hogy ez mire jó. Az oké, hogy belső ip-n így érem el a DSM felületet. Ennyi?
Ha nincs fix ip milyen hátrányok érhetnek?
-
tomi5244
őstag
válasz Tesztelo.hu #26571 üzenetére
Köszi! A NAS már megvan egy jó ideje, a netünket viszont december-január környékén emelni fogják, hála az optikának. Azért kérdeztem, hogy milyen netet tud kihasználni, de akkor szerintem elég lesz a 120-as csomag is.
Ezek szerint kb 50 megabitet tud. Megfontolom a 116-ot is, de nem eget rengető most a NAS csere, viszont ahogy a hardverét nézem, lehet az jobban megbirkózna a Plex-el.
Ha igazán komoly letöltésbe akarok gondolkodni, akkor gondolom építkeznem kell.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok! Feltenném ismét a kérdést, múltkor sajnos nem érkezett rá válasz. 215J-vel mekkora letöltési sebességet tudok elérni, ha csak torrent program(TM) menne és a fájl megosztás? Minden más felesleges appot kilövök.
Nyilván sokatoknak más modellje van, de egy hozzávetőleges érték is megtenné. Vagy példaként a saját NASotoké
120/50-es Telekom optikára fizetnék elő.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Ha mondjuk a DS215J-t csak letöltésre használom, minden más és felesleges programot leállítok, csak a ruTorrent és a fájlmegosztás menne. Mekkora letöltési sebességet lehet kicsikarni a gépből?
T
-
tomi5244
őstag
válasz magyusz #25012 üzenetére
Szia!
Most látom, hogy írtál, nem mindig járok erre. Én semmi pluszt nem csináltam, csak azt a pár lépést követtem amit gyugyo kolléga írt:
1) ruTorrent törlése.
2) WebStation+Php leállítása.
3) ssh belép adminként:
4) sudo rm -R /var/services/web lehet kéri utána a jelszót, már nem emlékszem (jelszó megadása)
5) sudo ln -s /volume1/web /var/services/webEzek után:
6) WebStation+PHP vissza indítása
7) ruTorrent telepítése.Nálam ezek után működik. Ha bármi hiba leledzik ezután, akkor valahogy gyugyo kollégát fűzd meg, hogy segítsen, mert a hiba üzenetekben nem vagyok jó. Nélküle eddig se jutottam volna
De jó lenne tudni, hogy mi a hiba, mert így más sem fog tudni segíteni.
T
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz gyugyo79 #24877 üzenetére
Nekem DS215J van, az egy kicsit harmatosabb mint a Tied, bár nem mondanám tetűnek sem
A DS könyvjelzős rss részéhez, még annyit, hogy nekem egyik napról a másikra behalt. Többször indítottam újra, állítottam be, de semmi. Írtam is erről nem rég, de nem kaptam még ötletet sem. [link]
rutorrentnél a cookie és pass megvan adva. Elvileg annak mennie kell. Ma adják az új family guy részt, ha reggelre lejön automatán akkor már elértünk valamit!
Ha esetleg a fent említett DS problémára lenne ötleted azt szívesen fogadnám.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
válasz gyugyo79 #24875 üzenetére
Értem, köszi a tartalmas választ.
Nekem a DS rss része ugyanúgy szarakodott. Nem beszélve arról, hogy szűrőket se tudtam beállítani és a neten sincs róla sok leírás. Nagyon fos a netünk, azért erőltetem ennyire, mert ha automatizálva van a sorozatok figyelése és letöltése, akkor azért az nagyban megkönnyíti az ember életét. Jelenleg 5 sorozatot nézek hétről hétre.
Közben rutorrentben elindultak az rss letöltések, érdekes ha manuálisan frissítem, akkor hibát dob. De ha megvárom még a program magától frissít (15 perc) akkor benyeli őket.
De az nCore könyvjelzős rss linkjét viszont be sem veszi azzal még nem jutottam előre, pedig az is nagyon jó lenne, mert akkor távolról is tudnék indítani letöltést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Wireless Controller Kontroller Joystick 2db vezeték nélküli
- BlackView 15,6" IPS FullHD külső/hordozható monitor - HDR- HDMI - USB-C - hangszóró - ÚJ! 2 év gar
- Huawei watch gt3
- Hp Victus 16'' Gamer Notebook/Laptop
- ÚJ! MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest