Új hozzászólás Aktív témák
-
Sytex
tag
És szerinted a nyomatékgörbét azért ''csinálják'' olyanra amilyen, hogy figyelembe veszik, hogy hol fogják használni a kocsit??? Na meg azt csak úgy ''csinálják''!!!
A nyomatékgörbe úgy jön ki hogy elkezdik fejleszteni a computerbe a programot, felprogramozzák hogy melyik szenzor, milyen értékénél, mennyi benzint, mekkora előgyújtásszöggel kell beadni/elégetni. Igy kapsz egy faxa bivaly erős programot. Aztán elkezdik méregetni mindenféle terhelésnél, mindenféle fordulaton a kibocsájtott gáz összetételét. És mivel mindenféle Euro2/3/4/5/6/7 szabványoknak meg kell feleni, utána belekerülnek az un. Eco programok/tiltások. Így szépen zuhan lefele a teljesítmény és a nyomaték görbe bizonyos részeken. (Kevesebb füst akkor van ha kevesebb a benzin,ha kevesebb a benzin akkor kisebb a teljesítmény, ez örök szabály, még a mai agyoncumputerizát mai autóknál is így van) Ennek a végeredménye lesz az a motor/computer amit te megveszel az autódba.
Összefoglalva: Nem olyan a nyomatékgörbe, hogy ez város kocsi lesz akkor ilyet írunk bele, ez száguldozós, akkor ebbe ilyet.
UI: Korábban már leírtam: én se szólok bele a női dolgokba, mert nem értek hozzá.
UUI: Bocs a hosszúságért!
UUUI: Tele van biztos elgépeléssel, ezért is bocs!
UUUUI: Tildy, nem leugatni akarlak, csak azt szeretném hogy tisztán lásd ezeket a dolgokat, én ne tévhitekben élj!- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?
-
fokukac
nagyúr
könyörgöm, haggyad már ezt a nyomatékgörbét, mert sikítok!
a nyomatékgörbének semmi köze az autópályás fogyasztáshoz...
---------------------------------
nem értem a problémádat. 130 fölött minden autónak exponenciálisan kezd nőni a légellenállása, és így a fogyasztása. Ajánlom, hogy próbáld ki egyszer : teletank, 200 km autópálya 100-zal, új tankolás, fogyasztás lemérése,
majd ugyanúgy visszafele 160. tanjkolás, fogyasztás mérése. meg fogsz lepődni, minimum másfélszer annyi lesz az érték.
egyébként értelemszerűen egy kisautót nem arra terveztek, hogy 160-170-nel menjenek vele, bár azt is lehet. csak hát egy kisautó nem olyan áramvonalas, mint egy sedan, ezért nagy sebességnél jóval többet fogyaszt.
Ui. a BMW 190-es tempónál 15 literes pillanatnyi fogyasztást ír ki.Pleased to meet you - hope you guess my name