- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz diegho #10597 üzenetére
"Újra pedig nem fogok diplomázni bőven elég amennyi van."
Akkor ne a mérnöki diplomáddal érvvelj! Hanem mérnökként!
Azt sem tudod, milyen kesze-kusza házba van belezsúfolva, milyen levegő áramolhat be- és ki a haázból... S - bár nem a fizika alapjaihoz tartozik, hanem a számtech egyik sajátossága - iszomyatosan megbízhatatlanok a procik hőszenzorai. Nincs két egyforma.
Az említett user esetében teljesen elfogadhatók a hőfokok, ha bevinné még egy kifogástalan szakértelmű szervizbe, ott is ezt mondanák. S ez így helyes, hiszen bőven a megengedett értékeken belül van.
Amúgy miért kizárt, hogy 28 fok van ott, ahol méri? Ez nálunk is gyakran előfordul. Most kint 27-28 fok van, de a nyitott ablak mellett melegebb van a szobában, mert a tévé mellett még két számítógép is fűt. De rengeteg példát lehetne mondani... Gondolkodj már mérnöki gyakorlatiassággal - ha ezzel kérkedsz! -
AirBooms
addikt
válasz diegho #10575 üzenetére
Hogy lenne már hűvősebb? Én először a szobahőt nézném meg, s főleg a gépben lévő hőmérsékletet. Akármilyen hűtőt és ventit teszel rá, a működő proci nem lehet hűvösebb a saját környezetétől, vagyis onnan, ahonnan a levegőt rávezeted a CPU bordáira. Ez a fizika ellentmondása lenne még akkor is, ha a proci egy milliwattnyi hőt sem termelne. De tudjuk, hogy amint bekapcsolod, hőt termel. Tehát csakis melegebb, üresjáratban szerintem legalább olyan 10 fokkal melegebb lesz a szenzorok által mért hő, mint a közvetlen (hangsúlyozom, a közvetlen) környezete!
Ne beszéljetek már butaságokat!
Nincs azzal a hűtővel és procival semmi baj.(Én pl. vízzel hűtök, s megy ez a rendszer 5 GHz-et is, de most alapon van minden, így a 2600K-m magjainak hőmérséklete 29-32 fok között ingadozik, hogy itt írom nektek az okosságot - plusz a háttéralkalmazások, vagyis IDLE).
#10579) diegho: Akkor olvass annak is utána, hogy a Giga P67-UD3-nál minek hány fázis jut!
(#10578) lala42: Töltsd le a legutolsó 3DMark11-et, azzal mérj!
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz hermanyi #10562 üzenetére
"Egyetlen van az NB -k kissé melegebbek ,de nem is csodálom a ragacs ami a bordák alatt van az vicc és nem is érintkezik rendesen ."
Ez szinte minden alaplapra és márkára igaz. Még az Asus leg-le-leg ROG-jaira is! Sőt, azokra igazán. Én minden lapomat átpasztázom még használatba vétel előtt. Olyannal még nem találkoztam, amire nem fért volna rá. Szóval ezzel egyik gyártó sem igen foglalkozik...
-
AirBooms
addikt
válasz Kolev33 #9749 üzenetére
Nem a B3 parasztvakítás - szerintem - hanem maga az UD3. Úgy ahogy van, vacak. Nálunk unokaöcsémnek volt ilyen, de a B3-as cserekeor (egy hete) egy Asrock Extreme 4 lett belőle (persze már B3-as). Az hagyján, hogy az utolsó napokban már mind a 4 SATA2-es portja behalt (elvégre erre volt a visszahívás), de amiben csak tudott, szivatott bennünket. Háklis, megbízhatatlan, instabil deszka volt. Tuningra meg végképp alkalmatlan (már csak a 4 fázisos feszszabályázása miatt is). Minimum egy UD3P vagy UD4, de leginkább egy másik márkát (mondjuk Asrock) ajánlanák. Az Extreme 4-gyel eddig tökéletesen elégedettek vagyunk, s csak 6k volt a különbség.
-
AirBooms
addikt
Én nem vennék a helyedben vizet. A D14 egy közepes vízhűtéssel egyenlő, esetleg kevesebb egy picit a tartaléka, meg nem tudod feljavítani, de nem érdemes. 50k-ból ráadásul tényleg csak egy közepes vízre futná.
Amúgy azzal nem értek egyet, hogy a gyakori platformváltások miatt gyakran kell cserélni a blokkokat (CPU-ra, GPU-ra igen). Én a 775 óta elvagyok. Amikor bejött a 1366, olyan alaplapot vettem (nem is rosszat), amin volt 775-ös lefogató, aztán a 1156 is megegyezik a 1155-tel, ráadásul a mostani 1155-ös lapok egy részén is van még 775-ös lefogató (az Asrock Fatal1tyn most is ezzel megy a vizem). Arról nem beszélve, hogy eleve univerzélis, két darab lefogatót kaptam az EK-blokkhoz. A legtöbb AMD-hez is jó.
-
AirBooms
addikt
Nem emlékszik valaki, hogy melyik lapról írta azt itt valaki, hogy ha SATA2-es vinyót dug a SATA3-as portjára, akkor csak csattogás jön a vinyóból, s nem indul el a gép?
Azért kérdem, mert én is belefutottam egy ilyenbe: Samsung F3 1 TB a Giga P67 UD3 SATA3-as portján csattok, kerreg (nagyon csúnyán), s nem indul. Az elvileg (sőt nálam már gyakorlatilag is) rossz SATA2-ön viszont minden rendben. Ugyanez a vinyó az Asrock Fatal1ty Pro SATA3-as portján hibátalnul működik.
-
AirBooms
addikt
Az a baj, hogy unalmas, amit itt mekex!
Kb. két hónapja olvassuk, hopgy szar az USB3, hogy szar az Asrock... Amit csinálsz, az nem egy termék tulajdonságainak árnyalása, hanem folyamatos és unalmas szánalmas fikázás. Ha csak "árnyalni akartál volna, akkor hetente nem írod le mindezt legalább nyolcszor - ide és az Asrock topikba.
Áldjon meg az ég, hogy majd a Z68-cal csak ennyi bajod legyen... -
AirBooms
addikt
Tök mindegy, hogy büdös-e, vagy sem. Nekem egész életemben Asus lapjaim voltak, többé kevésbé elégedett voltam velük. Mondjuk a mélypont az Asus rampage 2 Extreme volt, a csúcs pedig a Rampage 3 Extreme. Egyszer kipróbáltam egy Gigát (X58 UD7), hát behánytam, és egy Foxconn BloodRage-et (ami nem nekem való volt, hiszen hardcore tuningosoknak készült). Ezen kívül volt még anno egy-két Abitom (az IC7-re emlékszem). Most pedig Asrock Fatalitym van, s mivel sosem kell vele foglalkoznom, azt kell mondanom, hogy bizony piszok jó kis lap! Nincsenek zavaró hibái, együtt lehet vele élni, sosem akarom bütykölni a bios-t, mert csak egyszerűen teszi a dolgát. Pedig bizony 4,9 GHz-en megyeget benne a 2600K, tehát nem éppen átlag userként használom.
Az Asrockkal együtt vettem egy Giga P67-et is, itt van mellettem, unokaöcsém használja, szinte éjjel-nappal nyúzza. nagy baja nincs, csak hetente egyszer tuti kell csinálni egy bios-resetet, aztán megy minden tovább...
Szóval hülyeségeket nem kell beszélni. Asrockot perzse hogy nem fog favorizálni egy Asus, Giga, vagy MSI tulaj - ellenben, ha gondja támad (márpedig van ilyen szép számmal), akkor egyszer váltani fog. Persze nem feltétlenül Asrockra. Nem is kell. Mindenki használja azt, ami jól működik. Az asrock topikban van bizony baj az Asrock lapokkal is. De én szinte ott csak read only vagyok, s azt látom, a többség vagy kezdőként vett olyan lapot és ebből ered a hiba, vagy user error van.
A legnagyobb hülyeség benyögni egy fórumba egy ilyet, amit te tettél... Minden alap és indoklás nélkül! -
AirBooms
addikt
válasz MPowerPH #7970 üzenetére
Ne offoljuk szét a topikot, így lezárásként csak annyit, ami a te hsz-edben is benne van: tuning, csak ésszel! És hozzáértéssel!. Amikor egy verda széthullik tuning után, akkor ott valamelyik hiányzott, illetve a motor már amúgy is haldoklott, a tuning csak megadta a kegyelemdöfést!
-
AirBooms
addikt
válasz Antarctica #7959 üzenetére
Nem, egyáltalán nem látom az ésszel végrehajtott tuning hátrányos következményeit. Csak plusz teljesítményt, jobban összehangolható rendszert, s alaphelyzetben a fogyasztás sem nő, csak, ha szükség van a plusz kraftra. Nekem tuning miatt még soha semmim nem ment tönkre.
Ugyanez vonatkozik az autókra, sőt! (leginkább a turbodízelek esetében) még csökken is alaphelyzetben az átlagfogyasztás, mint ahogy azt sok-sok autó példáján be is bizonyítottuk. Mivel, mint említettem a tuning eredeti célja az optimalizálás, hangolás. Ha egy motorban a valósnál több teljesítmény rejlik, akkor önmagához képest fajlagosan csökken a fogyasztása ugyanakkora teljesítmény leadásakor. Csak a gyártók (a nagy szórás miatt) egy veszettül óvatos határt húznak. Pl. még egyik peugetot vagy Citroen esetében sem sikerült megmérnünk a 110 lovasnak nevezett HDi motornak a 110 lóerejét. Olyan 85 és 100 között mozogtak a mérőpadon. Óvatos tuninggal simán kijön belőlük füstölés és többletfogyasztás nélkül 130-140 lóerő, vagyis nem keletkezik több károsanyag, hanem a befektetett energia hasznosul jobban. Emiatt ugyanolyan terhelésen kimutathatóan csökken a fogyasztás, az élettartam pedig nem változik. Viszont ha a sofőr mondjuk előzni akar, akkor az plusz 30-40 lóerő, s akár 100 newtonméter nyomatéktöbblet nagyon jól jön. Ugyanez a helyzet a prociknál is. Simán bennük van ez a többlet, de a gyártó a gyártási szórás miatt kénytelen lejjebb meghúzni a határokat.
Amúgy ha a tuning annyira veszélyes lenne, akkor miért adnak ki maguk a gyártók néha pl. extrémtuningos VGA-kat, Superclocked, meg miegyéb fantázianévvel? Arra nem vonatkozik a gari? Dehogynem. Csak éppen hozzáértésel végeztek minden húzást. Éppen ezért, ha valaki otthon ugyanilyen óvatossággal hozzáértéssl teszi mindenki ugyanezt, akkor ugyanúgy nem lesz gond. Az viszont jogos, hogy vérpistikék agyelborulására nem fognak garit adni. -
AirBooms
addikt
válasz Antarctica #7957 üzenetére
Nem, ez nem közgáz, hanem szimplán butaság, de inkább demagógia.
A tuning szó eredeti jelentése hangolás. De leginkább a mi esetünkben és a legtöbb autótuning esetében finomhangolásról van szó. A gyártó futószalagon készíti a termékeit, aminek meghatározza a működési paramétereit. Nos, ebbe mindegyiknek bele kell férnie. Így a legkézenfekvőbb megoldás az, ha (alaposan) alul húzza meg a határokat, vagyis szinte mindegyik példányban ott lakozik még a hangolás tartaléka. Mindez úgy, hogy az eredeti termék még egyáltalán nem fog sérülni, elromlani, az élettartama nem változik. Mivel eredetileg is erre méretezték. Az extrém tuningot most ne soroljuk ide.
Nem vitázni akarok, csak ha már a "közgáz" szavakkal dobálózunk, akkor feltételeznék némi szakmaiságot, hozzáértést. -
AirBooms
addikt
válasz #65675776 #7779 üzenetére
Ne istent játsz, s légy korrekt! Senki nem fenyegetőzik, de azt nem hagyom, hogy abban akadályozzon valaki kénye-kedve szerint, amihez jogom van a PH alapelvei szerint! S ha kell megvédem magam. Ezt nagyon nehéz fenyegetőzésnek értelmezni - bár azok után, ahogy félreértelmeztél itt az elöbb mást is, ezek szerint ez neked csípőből megy. Nem követtem el semmit, tehát te ne fenyegetőzz azzal, hogy a nicked alatt a "MODERÁTOR" titulus szerepel! Ha ezt folytatod, tényleg lépéseket teszek, az biztos!
Mellesleg amíg ide nem dugtad az orrod, normális volt a hangnem, s ha nem érted a cinikus célzást fsb1000 "virtuális gyomrosában" addig ne is akard megérteni, mi az, hogy flame.
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
Én ezt egy rohadtul nyugodt vitának véltem, s csupán egy félreértésen alapult. Talán BMW valóban nem a legszerencsésebben fogalmazott, de alapvetően a lényeg az volt, hogy a 1366 és a 1155 más célközönségnek szól, s ő most átmenetileg, amíg ki nem jön egy igazán prémium, jól tuningolható platform, ezt a "gagyi" SB-t fogja nyüstölni. Ezen a szóhasználaton néhányan kicsit berágtak (pont olyanok, akiknek ez a platform előrelépést jelentett - így némileg megértem őket), de én pont azt éreztem, s BMW-t is elég higgadtnak ismerem, hogy szépen lecsengett volna ez az egész. Most még fsb1000-en is azt érzem, hogy ő sem szította volna ezt tovább, mivel ő is nyugodt, értelmes PH-lakó (ahogy megismertem). Semmi nem történt. De az felbosszantott, hogy azzal bélyegeztek meg, s "fegyelmit'" kaptam, hogy személyeskedtem és flémeltem! Ez piszkosul nem igaz! És feháborít!
-
AirBooms
addikt
válasz #65675776 #7763 üzenetére
A hétszázát!!!
Megmagyaráznád, mi volt a flém és személyeskedés abban, amit írtam? Szerintem csupán összehasonlítottam a 1366-os és a 1155-ös platformot, közöltem, hogy BMW001 nem egy nagyképű, istenkirálycsászár, ezenkívűl egyetlen egy embert nem szólítottam meg, s nem címeztem konkrétan (névreszólóan senkinek semmit)!
Határozottan tiltakozom, mivel egyetlen hsz-em sem ütközött a PH alapszabályaival! Tedd nyilvánosan közzé, hogy rám nem vontakoznak az intelmeid! Különben a PH vezetéséhez fogok fordulni, hogy ők vizsgálják meg a hozzászólásaimat és a jogtalan figyelmeztetésemet!Nagyon gyorsan kapd össze magad!
-
-
-
AirBooms
addikt
Én pont azt látom, hogy nem!
Nálam 3 és fél órája megy a prime 5 GHz-en (most már lelövöm), s így a legmelegbb mag is csak 74 fokos volt! A feszültség 1,392V!
LinX alatt ugyanezzel a beállítással hibát jelezne az első körben! A hőmérséklet pedig 85-90 közé menne fel!
Nálam a Prime teszt továbbra sem mérvadó.
Azért írtam, hogy ha csak a Prime Blend szükséges a listára felkerüléshez, akkor szerintem, 1,4 V-tal én is felmegyek olyan 5,2 GHz-ceé. Az más kérdés, hogy ezt a beállítást nem fogom stabilnak tekinteni... De villogni jó vele, nem? -
AirBooms
addikt
Hát ez az. Korábban itt azt mondták, hogy a legújabb Prime jobban terheli a procit, meg jobban melegíti. Hát, 5 GHz-en nálam olyan 65-70 fok körül megy a Prime-mal, az új LinX-szel meg bele megy a 85-90-be. Erre írtam, hogy szerintem, ha Prime Blend a követelmény, akkor tuti meglesz 1,40-1,42 V körül az 5,2 GHz is.
L046B509
[ Szerkesztve ]
-
-
AirBooms
addikt
válasz MPowerPH #6350 üzenetére
Asrockban nincsenek mérőpontok, de nagyon megéri az árát. S különben is eszméletlen irigy leszek, ha veszel egy M4E-t!
Tehát vegyél csak szépen Fatal1tyt!(azért a két lap között, ahogy láttam, kb. 30k a különbség - s mivel SB-nél nem kell annyit ügyeskedni, trükközni, mint 1366-ban, szerintem nem éri meg az a 30k. Asszem, most először mondok ilyet egy Asus ROG lapra)
-
-
AirBooms
addikt
Na, most kezd kijönni a vizem gyengesege. Pontosabban, mig a proci 4.8 GHz-hez max 140 wattot ker, addig 5.0-hoz mar sokszor 160 felett. S bizony megközelitem a 98 fokot, amitöl a proci belassul, igy gyakorlatilag ugyanazokat a GFlop eredmenyeket kapom. Amugy 4.8-on HT OFF 65 fokosak a magok. Sok az a plusz 20 watt.
-
AirBooms
addikt
Erdekes dolgot vettem eszre. Az SP1-hez ajanlott LinX nem terheli annyira a gepet, mint az egyel elözö, s kevesebb GFlop-okat is csinal. Pedig eddig azt hittem, ez a legbrutalabb LinX.
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz Erdei88 #5892 üzenetére
Köszi!
Csak beállítottam egy értéket, de LinX alatt úgy tűnik, hogy 1,37 V-on megy ezen az értéken HT ON. A hőmérséklet megállt 65-67 fok körül.
Szerintem ezen a feszen talán az 5 GHz is meg lesz - HT OFF tuti. De nem akarom elkiabálni!
Ami számomra a legkellemesebb meglepetés, az maga az Asrock lap! Ez egy csoda! Nem cserélem Maximus 4 Extreme-re. Sőt, ezt sem adom vissza! (végül is csak SATA3-as csatikat használok) -
AirBooms
addikt
Összeraktam a saját gépem (lásd adatlap)!
Hát mit mondjak, nagyon elégedett vagyok.
Kapásból 4800 MHz-ről indultam a 2600K-val a Fatal1ty Pro-ban... Király ez a lap, de nagyon. Minden úgy megy, mint a karikacsapás! Csak ajánlani tudom. -
AirBooms
addikt
Jobb, mint az Asus!
omikron23: én megrögzött asusos vagyok, s mindig a felsőbb kategóriából vásároltam tőlük is. De ahogy azt láttam, hogy mennyire leromlott a minőség pl. az R2E lapjuknál, s a mostani Asrock Fatal1ty milyen durván precízen, masszívan, igényesen, szépen van összerakva, aranyozott alkatrészekkel, hát... mindenképp elgondolkodtató. Nálam 3 db R2E-ből kettő hibás volt, pedig vadi újak voltak. A harmadik sem volt tökéletes, de azt mondtam, hogy már elegem van, s inkább hozzászokok a hatalmas CPU és QPI fesz drop-hoz. Az R3E lapom viszont maga volt a tökély, talán már bánom is hogy egy hatmagos Gulffal együtt eladtam... A jelenlegi mezőnyből azt látom, hogy a Fatal1tyt egyedül talán az Asus Maximus IV Extreme veri meg tudásban és szolgáltatásban. Minőségben nem tudom, mert azt a lapot nem próbáltam. De míg az Asrock várható ára 55-60k, addig az Asusé 90k körül kezdődik majd... Hát egy nagy lófenét!
OK, ha már kipróbáltam az Asrock lapom (végre - mert holnap VGA csere lesz, nem jót kaptam ma reggel a futártól), akkor persze elképzelhető, hogy módosítom a véleményem...[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz omikron23 #5352 üzenetére
A linkelt oldal szerintem link. Meg az üzlet is. Vásárolj inkább megbízható eladóktól... Az Asrock közleményben adta ki ezt a hírt, s a nagykereken keresztül lesz érvényesíthető, tehát a kiskerednek is így kell majd adnia a már B3-as lapot. Egyébként nem lennék meglepve, ha hamarosan már egyéb termékekre is 3 évet adna az Asrock, eléggé felnőtt. Amúgy szerintem csak az alsóbb szegmensekben használnak olcsóbb beszállítóktól, a prémium termékeiken neves gyártók alaktrészei vannak.
-
AirBooms
addikt
Ehhez a tuninghoz (ez szinte ezeknek a prociknak nem is tuning) és igényekhez a legegyszerűbb lap is bőven elég, mondjuk egy Giga P67-UD3 B3. Ne is keress tovább. Ez kijön kb. 30k-ból. Asszem...
omikron23: Az Asrock a P67-ekre június 30-ig kiterjesztette a garit 3 évre! Nem kellene rossz infót terjeszteni!
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
A Zexpert az genyó, ők sokáig a 3 év garis Intel procikra is csak egy évet adtak, akárcsak az Ipon (ma már nem). Nekem az Ingramból származik a lapom, szerintem ott nem lesz gond.
medvezsolt: Extreme Memory Profiles
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz MrTwister #5107 üzenetére
Ne haragudj, totál nem értek veled egyet (ez nem vita akar lenni), de én nem szidnám a Corsairt. Nálam az UD3 az itt mindenkinél 2133-on szaladgáló A-DATA ramokkal nem boldogul, csak az XMP profillal. De még akkor sem, ha kézzel ugyanazt lövöm be, amit az XMP tartalmaz. Így csak 1600 CL9-ben hajlandó menni. A Corsair Venegance ramokkal viszont nagyon szépen megy, ha az XMP profilt lövöm be, akkor gyárilag 1,5 V-on. Nem lehet, hogy túl sok mégis az a ramfesz? Ilyenről már nem egyszer hallottam.
-
AirBooms
addikt
válasz MrTwister #5097 üzenetére
Kizártnak tartom a ram inkombatibilitást. Nálam UD3-ban kiválóan megy a Vengeance.
Viszont mivel korábban nekem sem volt Giga lapom, kezdetben én is sokat szívtam, mire be tudtam állítani, s akár alapon beüzemelni. Pl. engem is szivatott ez a Dual Bios cucc, mindig visszaállt az F6 az eredeti F3-ra. Ugyanígy, ahogy nálad. Nyugi, fogadd meg az itteniek tanácsát, backupold a biost, ahogy írták, s szépen lépésről lépésre haladj. -
AirBooms
addikt
Az a jó, ha legalább egy kicsit nagyobb a hűtőd hőátadó felülete, mert ha kisebb lenne, akkor a procikupak nem tudná maximálisan átadni a keletkező hőmennyiséget. De ez nem baj. Olyan mértékben nem nagyobb, hogy azt a lapod ne viselné el. Bár vannak olyan brutális méretű, súlyú hűtők, hogy ilyenkor egyes gyártók ajánlanak a lap hátoldalára egy merevítő lemezt is felszerelni, ezt nevezzük blackplate-nek. A te hűtős szerintem közel sem ez a kategória.
-
AirBooms
addikt
Nem igazán áll fenn ez a veszély, mert manapság már nem közvetlenül a (fizikailag) érzékeny procimagra kell felraknod, ráillesztened a hűtőt, hanem egy "kupakra", ami alatt található a mag, illetve magok. Tehát védve vannak efféle fizikai behatásoktól. Mondhatni, ha akarnál, se tudnál ilyen módon kárt tenni a prociban.
-
AirBooms
addikt
Ugy latszik, ami a Bloomfield topikban Katt777 volt, az itt Flatline. Bar ö legalabb ismerte a szerkesztes gombot...
Asszen nekem ez az nagykepü esztelen ömlenges kicsit sok (10böl 8 hsz Flatline), nem kell nekem idejarni... -
AirBooms
addikt
válasz -=Flatline=- #5027 üzenetére
Aha, ha szénné ég megy gariba... Életszerű. Az külön kellemes, hogy vársz egy hónapot, amíg kicserélik a procid, de esetleg más is sérült (mondjuk a lap).
Úgy látom, egy nagy szaki érkezett a topikba.
Csak nem értem, hogy miért nem jó az ugyanannyiba kerülő SB-hez tervezett ram.
Részemről mindenki azt csinál, amit akar, de te pillanatok alatt úgy teleszórtad a topikot (a nem minden esetben rossz) tanácsokkal, hogy már most sokan szakértőnek tekintenek. Csak arra kérlek, épp ezért, ne addj olyan tanácsot, amit egy kevésbé tapasztalt user megszívhat!
-
AirBooms
addikt
válasz -=Flatline=- #5024 üzenetére
Menjen nálad a ram nyugodtan 1,9 V-on, csak szerintem ne tanácsold másnak. Ha memvezérlőd szénné ég, attól nem kell másnak is ezt elszenvednie.
Igen, vannak kifejezetten 1,5 V-os ramok.
-
AirBooms
addikt
Kizartnak tartom, h hasznalt, javitott lapot kapna barki is. Egyreszt pl. Asrocknal meg megsem kezdödött a visszavetel, tehat nen lehet a birtokukban nagymennyisegü használt elsö rev. Masreszt eleg volt ez a balhe az Intelnek es a gyartoknak, meg egyet nem akarnak kockaztati. Tovabb pl az Asrock nem hinnem, h javitott lapokra vallalna be plusz egy ev garit!
-
AirBooms
addikt
Ha jól vettem ki, a raiddriver ugyanaz volt/lesz.
Bizony jó lenne, s ebben reménykedem is. Hiszen, ha megkapom a B3-at, akkor is ugyanúgy lapcsere lesz. S az adatok, programok itt is raidtömbön vannak, csak az OS van külön SSD-n.Winne : Szerintem ez nem garanciális csere. Hanem visszahívás. Nem kell bevizsgáltatnod a lapod, minden lap hordozza a hibát, s mindegyiket cserélik. Ez megállapodás az Intel, a gyártók, a disztribútorok és nagykerek és a kiskerek között. Innentől kezdve időpontegyeztetés, hogy te mikor viheted/küldheted a lapod, s nekik postafordultával (vagy személyesen akár azonnal) illene küldeni a B3-at. Ha ez az esetemben nem így történik majd, nagyon fel fogom szívni magam... (csak még nincsen Asrock B3 szállítmány itthon)
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest