- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archanon
őstag
válasz Viktor77 #26328 üzenetére
Jaa, hogy ez így megy DDR3-nál. Értem, akkor megnyugodtam, semmi gond. ^_^
Más: Ha van egy GTX 460-as VGA-m, mivel tudom szabályozni, hogy általános használatra a proci GPU-ját használja, de mikor nagyobb teljesítményt igényel valami, akkor átkapcsoljon a rendes videokártyára?
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz Viktor77 #26325 üzenetére
Ah, bingo. Köszi!
szerk.: Sok mindenre rájöhetnék, amihez nem kell túl sok logika, de annyira nem értek ezekhez a számokhoz, hogy ilyenkor leblokkol a gondolkodóképességem, és inkább kérdezek. Ettől függetlenül persze most én voltam a láma.
Tudom kicsit off, de a képen az látható, hogy a memóriáim sem mennek 1333-on, csak 666-on. Ezt hogy lehetne kiküszöbölni? Vagy valamit nagyon félrenézek?
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
HSM
félisten
válasz Viktor77 #25559 üzenetére
Az észrevétel jogos, de nekem csak azzal volt tapasztalatom. 2600K szerepel becsitibi adatlapján, tehát vélhetőleg HD3000-re vonatkozott a kérdés, ami tudtommal ideális esetben duplagyors, de minimum +50% a HD2000-hez képest. A HD4000 is csak olyan 30-40%-al veri meg a HD3000-et emlékeim szerint. Aztán javíts ki ha tévednék, nem olvastam most utána.
Igazából arra próbáltam célozni, hogy a pasziánsz is erős túlzás a HD3000-nek, meg a FullHD is.
-
HSM
félisten
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #24346 üzenetére
Az olyan lapok kimondottan "tetszenek", amelyekre ott a supporton, hogy X foglalatú hűtőket rá lehet tenni, de azon túl semmi, aztán VGA-ba, hűtésbe, RAM-okba, vagy egyéb alkatrészekbe beleakad a CPU-hűtő. P6T-n pl. nem használhattam a chipset-hűtő ventit, mert csak a gyári CPU-hűtés mellett fért el, ill. hasonló keresztméretű hűtő esetén, akkor viszont belelógott volna a keresztirányú légáramlatba. Ez is szép tervezés.
HSM: Mégis, mire kellene 4+ USB3.0 csati? Mire kellene több hálózati kártya? ASUS hangkártyával nem volt bajom, ráadásul a komolyabb ASUS lapok zajszűrősek (tudtommal ez is). Realtek hanggal is jóval kevesebb problémát láttam, mint a hiperszuper "audiofil" hangkártyákkal, amelyek semmivel nem adnak jobb hangot, ha nincs valami igazán hi-tech hangcuccod.
Gigánál kérdéses a Virtu-támogatás, ventikezelés, illetve kíváncsi vagyok, GB lappal el tudod-e érni, hogy az alap, turbo nélküli működéshez szükséges offset beállítással járasd a procit 4.3GHz-en, ami a leginkább energia-takarékos megoldás, hiszen a proci csak 0.816V-ot fog enni alacsony terhelésen. Tényleg kíváncsi vagyok rá, mert ha ez igaz, a lap rendesen szabályozza a ventiket (ált. Gigások szoktak ventivezérlőbe beruházni ), és a VirtuMVP (nem a sima Virtu) is rendben megy, akkor elismerem, hogy ugyanúgy használható a GB, és olcsóbb. GB egyelőre legföljebb VGA-t vennék, azzal, és a lényegében ingyen adott, extra hűtéseikkel maximálisan meg vagyok elégedve.
ASRock Fatal1ty-nél láttam pont ebben a topicban, hogy épeszű feszekkel tuningolt "auto", és a többi beállítás is rendben volt, valamit tehát tudhatnak a Fatal1ty cuccok (tehát ez nem parasztvakítás ).
Ha a lap auto beállításai miatt megy tönkre a proci, elméletileg a lap gyártója felel a processzor meghibásodásáért. Az már más kérdés, hogy mekkora macera egy ilyen igény érvényesítése. Mindenképpen jobb tehát kézzel, de először is ésszel beállítani a túlhajtást.
Pilács: AI tuning nálam is 4.3GHz-et nyomott, jó magas feszekkel. Abból a szempontból viszont irányadó, hogy alapfeszültségen valóban ennyit tud a proci, tehát nem hülye a lap. Lényegében e fölött indul a túlhajtás, idáig csak szimpla finomítgatás (tuning) a legtakarékosabb beállítások megtalálása.
A "támogatás" még mindig ott van az 1. hsz-ban v. a honlapomon.
haddent: Kocsikat illetően tévedsz. Rengeteg szupersportkocsiról tudni, hogy rendes használattal 5-10.000km-enként fel kell újítani a motorjukat, minden különösebb tuning nélkül (vagy Veyronnal csak pár km-t tehetsz meg csúcsközeli sebességgel, aztán az összes gumit lecserélheted néhány új autó áráért). Klasszikusoknál (Ferrari, Lamborghini) ez nem fordul elő.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #24128 üzenetére
Fatal1ty prof. lapot néztem, nem tűnik gagyinak. X58 után nekem az ASRock Z68-as lapjai csalódást okoztak, De Fatal1ty nem tűnt rossznak e topic alapján. MSI mindig is szar volt.
A linkelt tesztben hol van ASRock lap?
N_A_S: Franc se nézte a speckóknál, a főoldalra ki szokták tenni, de kösz. Hát, ha azt nézem, hogy az ASRock 16+8-at kínál, az ASUS meg csak 8+4-et, miközben ennek a lapnak az elődjénél is 16+4 volt, akkor tényleg kapja be az ASUS is, illetve kételkedem az ASRock gagyiságában. Z77-M meg 4+1, hát, mindenki átmegy gagyiba?
kribe: Már tudom, hogy máshol kell keresni. GB-nál még most sem találom.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Viktor77 #23571 üzenetére
Ertem mit mondasz es nagyjabol egyet is ertek veled, csakhat :
Az "ocso" lapok problemaval jarnak. Jonnek a gondog: - nem ismeri fel a ramokat, - nem kezelti a videokartamat, szar BIOS, - s-ata problema, - lan problema, stb.
Minimum a kozepes lap kell egy normalis vashoz~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Viktor77 #23559 üzenetére
Szerintem a tapon, alaplapon es proceszoron nem erdemes sporolni. Van ismerosom aki megvett i7-2700k, gf 580, 16 gb ram, 2 TB hdd, ssd, 2 dvd-rw, chieftec chakra haz es ba_ott melle 500w noname "deluxe" tapot, meg h61 mATX alaplapot.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
djRusT
tag
válasz Viktor77 #23468 üzenetére
a gond csak az, hogy én is avx-es linxet futtatok
Linx 0.6.4 AVX Edition[ Szerkesztve ]
| AsRock P67 Fatal1ty Performance B3 | Intel Core i5-2500k | Thermaltake Contac 30 CPU Cooler | Kingston 2x2GB DDR3 | Leadtek GTX560 1GB | Thermaltake M5 + LCD kijelző beépítve (4x20) | Gigabyte E620 | LG GT540 @ 2.3.7 Android |
-
djRusT
tag
válasz Viktor77 #23466 üzenetére
üdv
újra én....nézegettem itt a kollega előbbi belinkelt képét és feltűnt nekem már sokadszorra hogy egy 2500k-s proci linx alatt 100 feletti GFlops eredményt ad... ez mitől függ vagy mi befolyásolhatja? (memória sebessége netán mérete? alaplap? vagy mi? )
Mert nekem is ugye ilyen procim van és nekem a max gflops 58-60 szokott lenni.... (bár igazából azt sem tudom ez a fajta számítási teljesítmény mire is jó...)[ Szerkesztve ]
| AsRock P67 Fatal1ty Performance B3 | Intel Core i5-2500k | Thermaltake Contac 30 CPU Cooler | Kingston 2x2GB DDR3 | Leadtek GTX560 1GB | Thermaltake M5 + LCD kijelző beépítve (4x20) | Gigabyte E620 | LG GT540 @ 2.3.7 Android |
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #22414 üzenetére
Bonyolultabb, mint egy vinyóteszt, erre értettem (különös tekintettel az elpazarolt időre). Gondoltam, érthető voltam. Főleg, hogy eleve a vinyóra gyanakodtatok. Amúgy még mindig fölöslegesnek tartok olyan tesztprogramokat futtatni egymás mellett alacsony terheléssel, amelyek arra készültek, hogy magas terheléssel, egyedül izzasszák meg a rendszert, de ez már csak egyéni preferencia kérdése.
-
atesss
addikt
válasz Viktor77 #22383 üzenetére
Köszi.
A verziószámot nem tudod ?De akkor úgy tűnik lassan egyértelmű lesz a dolog.
Már csak az a kérdés, mit is jelent ez a különbség gyakorlatban.
Nem használ valaki BitLocker-t, vagy más AES-NI-t támogató háttértár-titkosító programot ?haddent
Hyper-Threading Technology. Wikipedia: [link]
Bár ők is azt írják, hogy rövidítik HT-nak és HTT-nek is.Érdekes, hogy HTT-vel több. De mind1, nem is ez a lényeg, az AES-NI kapcsán egy nagyságrendnyi különbségről van szó, itt meg néhány %-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22230 üzenetére
Na megcsináltam a tesztet ahogy mondtátok. Kezdésnek elindítottam az Aida64-ben a rendszer stabilitástesztet, ezzel teljesen használható volt a gép, mintha nem is ment volna.
Aztán 20 percig ment mellette a LinX is, közben neteztem, zenét hallgattam, elindítottam 2-3 letöltést és YouTubeon megnéztem pár videót, mert azt mondtad teljesen használhatónak kell lenni közben a gépnek. Nekem nem volt az. Amikor az Intézőben turkáltam vagy simán csak "böngészgettem" össze-vissza, többször megállt pár másodpercre a gép és szinte végig laggolt (a videók is, pedig csak 360p-ben néztem őket).
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22230 üzenetére
Milyen beállításokkal futtassam Primemal a torture testet?
Aidában a stress test pedig a "Rendszer stabilitásteszt" lenne?As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22226 üzenetére
Köszönöm! Tudnál adni egy linket a Primehoz is? Nem találom sehol.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Márton
nagyúr
válasz Viktor77 #22088 üzenetére
OK, nekem a Xilence már hallható 1000-en, 700-on van tök csendben.
Hűtőt apróról
De én E5200-ról tettem át, nem volt új beruházás.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
djculture
félisten
válasz Viktor77 #22071 üzenetére
Még szerencse hogy vannak a k-s procik, másként az intel egy gyenge 8 évet lépett volna vissza a tuningolás elleni húzásával. Nem is emlékszem már hogy mikor volt utoljára hogy kinlódni kellett 1-2 mhz fsb húzással hogy 1xx mhz el több legyen a frekvencia.
[ Szerkesztve ]
-
zimi1991
aktív tag
válasz Viktor77 #22069 üzenetére
Zalman90 írta ezt: egy hülye kérdés.
i3 2120 at hogy tudok tuningolni ? tudom nem lehet de valaki azt irta 100mhz et lehet rajta húzni
Erre a válasz jános 666-tól : Állítsd a BLCK-t 100-ról mondjuk kemény 101MHz-re, aztán imádkozz.
Erre kérdeztem rá hogy mért imádkozzon.
Azértt kérdeztem mertt még nem ismerem a sb procikat de majd a közeljövőben beújítok egy 2600k-ra és tudni akarok mindent róla.A privátokra illik válaszolni!
-
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #21566 üzenetére
Egyébként a megfelelő topicokban (1. hsz) ott van (de pl. jelen topic 1. hsz-ban nem az ATT leírás van linkelve). Viszont talán túl hosszú lenne az aláírás, ha az összes proci/lap/hűtő/ház/vga/játék/segédprogram stb. tesztet, fordításokat, beállításokat felsorolnám, hogy keressék ott. Ha meg nem írom oda, akkor meg úgysem nézik meg, ergo értelmetlen (de megpróbálhatjuk, és majd kell-e írnom, hogy "a honlapomon", vagy majd variálok, hogy néha "az aláírásomban"). Nem a megnézés a lényeg, hanem, hogy segítsek.
-
Lacika25
tag
válasz Viktor77 #21555 üzenetére
Hogy tudok alulfeszelni? Ez milyen befolyással van a processzorra? Nem lesz ettől instabilabb? Habár láttam, hogy prime 95 futattál, szóval gyanítom még így is stabil. Viszont hőmérsékletben csak 2-3 fokot jelent. Milyen hűtő volt akkor a processzorodon?
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
válasz Viktor77 #21546 üzenetére
Akkor ezért tényleg nem éri meg a csere. Ráakartam tenni a rézmagos LGA775 hűtőt, de sajnos nem passzolt rá.
Végülis akkor ha masszivan ezek az értékek, akkor sem lehet semmi baja a processzornak, ha napi 16 órában ezen jár. BOINC-ot futtatok, ha éppen mást nem csinálok és az rendesen tekeri a processzort.
Köszi a válaszodat.
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #21262 üzenetére
Nagyon eldugtátok, asszem. Talán vmi nyereményjátékot kellene indítanotok.
Volt időm kicsit, tesztelgetni, megvan a 4.6GHz. 1.328V kellett a procimnak, idle így már 0.944V-ot kért. Ügyesen leszabályozva hagytam a ventiket (procit és házat is), úgyhogy felmelegedett 79°C-ra. Amúgy -0.050V offset-tel megy, részletek a honlapomon.
Most vettem észre, hogy default OFF-ban van az EPU kapcsoló a lapomon! Lehet, ezért szabályozott olyan keveset? Talán mégis lehet értelme fix fesz mellett használni, mint régebbi lapjaimban, de ezt egyelőre nincs időm tesztelgetni, az offset pedig nálam perfekten dolgozik.
N_A_S: Sztem meg éppen elégszer írtam már ezelőtt, hogy a ventikre értem.
Normi01: A honlapom megtekintésére van szükséged (neked is). De ha ennyi időd van...
lacika8006: A nagy trükk: RAM QVL. Nagyon nem árt megnézni vásárlás előtt! Esetleg még bios frissítés?
-
lacika8006
tag
válasz Viktor77 #21268 üzenetére
a h61m d2 b3 -as lapban az 1600 mem-nél 2 lehetőség volt 1333 és 1066,
aztán beletettem az 1333 modult és már csak 1066 és a 800-as lehetőségeket ajánlott fel, nem engedte 1333-ra beállítani, vagy csak nem vettem észre....
1600-ast csak a kisebb időzítés miatt vettem....Bios reset szerintem nem volt, lehet lehet csak ez volt gond? Majd elugrok a haverhoz, és kipróbálom. Hülyeséget nem akartam írni, csak nekem ez volt a tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Viktor77 #20450 üzenetére
nonK 2600ban is HD2000..picit benéztem Abban a hitben voltam, hogy a közel 75ks (jelenlegi bolti ár) prociba belefért a 3000..tényleg 2000res..lol.
A tuning egyébként igaz, de kell mellé RAM is, hogy kifussa magát. 2000MHzre húzva is alig gyorsult, N_A_S HD3000rel bő 1.5Xes teszteredményt tolt.
mepet
H61ben nem fogsz 4 magon 3800as Turbot elérni, azt csak P67/Z68ban lehet beállítani..itt akkor megy fel 3800ra, ha csak 1 szálon kap terhelést.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Viktor77 #20450 üzenetére
köszönöm az infót.
közben leszedtem egy asrock tuning szoftvert, és rájöttem, hogy mit módosít az uefi-ben.
a proci szorzó alatti menüpontban van, de elsőre nem gondoltam volna, hogy gt nevet kap az igp tuning. jelenleg a vsync kikapcsolásával küzdök, mert driverből ezt nem lehet. application controlled vagy on opciók vannak, és persze warcraft3ban ez nem lehet állítani, még regedittel sem.[ Szerkesztve ]
-
Lézerparaszt
őstag
-
SipiBcs
őstag
válasz Viktor77 #19794 üzenetére
+1
1-3 vagy 2-4-es csatornát kell használni a duál ram-hoz. Ezért csinálják a legtöbb gyártónál és típusnál két színűre a ram fészkeket.
gainwardgs: hipp-hopp még gyorsulni is fog!
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
asuspc96
őstag
válasz Viktor77 #19568 üzenetére
Nem tudom mit jelent az "ES"...
a besz@rás lényege a QUAD ami nem is annyi hanem inkább HEXA az OC miatt
katt ideMennyi V illik ehhez a GHz-hez ?
Viktor77 persze tudom a PH!-t kellene hirdetnem.... de akkor is itt is szép képek és írások vannak... (csak sasold meg ezt is )
üdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #19042 üzenetére
Jaj ne csináld már...
Úgy állítasz be mint aki még életében nem tuningolt CPU-t. Az ilyet hagyjuk szerintem.
Főleg SB-nél ahol az ég világon semmit nem kell állítgatni csak a szorzót meg Vcore-t.Nekem azt ne mond, hogy 1.38V-on sem lesz stabil a gép 4.6Ghz-en holott valaki már ilyen fesz mellett 4.8-on tolja HT-vel.
Amióta nem megy a program nincs ilyen hibám kész. Ezek a tények nem kell mellé beszélni és 1.36V-on vagyok azóta is.
Meg azóta lekonvertáltam egy videót is és ott sem történt baj.
A hő határt sem lépem túl 69 fok max.Nálam bezavar a progi ennyi. Már megint visszajött az amit itt említettem.
"ha nála nincsenek hibák nem jelenti azt, hogy másnál sincsenek..."Jó pár CPU (Intel i 920/930/975/750/870) és alaplap (Giga, EVGA, MSI) megfordult már a kezemben és mindegyiket mindig be tudtam lőni stabil értékekre pedig ott nem egy gombot kellett csak állítani hanem mindent mindenhez. (RAM, BCLK, szorzók stb..)
Vannak még hiányosságaim ez tény de ez már akkor is furcsa hogy egyik pillanatról a másikra elkezdte ezt a jelenséget és pont akkor amikor el kezdtem használni a programot.Inkább hálát adok az égnek hogy nem baxta el a gépet...
-
Löncsi
őstag
válasz Viktor77 #19029 üzenetére
Most erre mit mondjak? Lehet én szúrtam el valamit, de ha egyszerűen nem működött a program használata mellett újraindítás után a vezérlés akkor most ajánljam ezerrel?
Ez kb. olyan mint amikor a sok ATI tulaj menőzik, hogy nincs gondja a driverekkel, nekem volt pl. dögivel, biztos hülye vagyok ennyi év gaming után (ja és nem csak játékok alatt volt gondom, hanem alap dolgokkal).
Ja és kellemes ünnepeket.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
válasz Viktor77 #19007 üzenetére
Szóval akkor azt mondod, hogy 32bit winXP és mondjuk az i5 ös 4magos proci a beépített vga-jával probléma nélkül üzemel? Mert akkor az nagyon jó hír
Az a baj, hogy a win7 nem tud nagyon mit kezdeni a DOS alkalmazásokkal és van sajna több program is amik naponta használva vannak és DOS ban futnak.
32bit win7 az miben adna többet mint a 32bit xp? (frissítések+felhasználóbarátabb -szerintem- kivételével?)
(én is szeretem a win7 et jobban mint az xp t, csak azt hiszem bonyolultabb lenne az irodai rendszert win7 re összeállítani.)
szerk:
közben szerkesztettél . Ezek lenovo thinkcentre gépek és sajnos már E kódjelű intel procikkal nem lehet beszerezni. Azzal szerettük volna, de a Lenovo hoz meg ragaszkodnánk. Teljesen felesleges teljesítmény szempontjából ez a proci, de megbízhatóság és talán a kevesebb fogyasztás a cél.
Az i5 és i3 konfigok között más eltérést nem találtam hirtelen (merevlemez, ram stb mind ugyan az, a ház más, majd megnézem akkor részletesebben) Az i5 csak azért gondolkoztatott el, mert ha csak 2 ezer a különbség akkor ki tudja jópár év múlva lehet jó lenne majd)
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #18967 üzenetére
Egyáltalán nem érdekel ki mit gondol rólam elhiheted.
Igazad van villogni vettem a gépet mert FullHD videókat P4-essel meg S3 trió-val is lehetett volna csinálni meg játszani is lazán lehetett volna igaz ezt el is felejtettem.Amúgy nem hülyeség mert mint írtam annó ezzel volt tele az i7 topic, hogy tuningolásnál érdemes ezeket kikapcsolni. Elhiheted, hogy nem én találtam ki hasra ütésre.
Megbántottál? Ugyan ne viccelj már ahhoz ennél sokkal de sokkal több kellene.
A troll-kodást meg már megszoktam szal no para.A tuningolásról csak annyit, hogy mindent amit csinálok innen nézem és hát a 30 emberből aki itt van 29 mást mond. Uram bocsá döntsem el, hogy melyik a helyes irány nem de?
Na ezért utálom a fórumokat mert nincsen két egyforma vélemény mindenki a csak a saját tapasztalatát írja le és mint tudjuk ahány ház annyi szokás.Na megyek vissza villogni a GTA4-be mert ugye az alá nem kell vas csak egy P4-es.
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #18962 üzenetére
"Viszont kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik."
És nem utolsó sorban instabil lesz tőle a tuningolt rendszer.
Legalább is nálam olyan szép kék halálokat dobált hogy csak na.
Amióta kikapcsoltam ezeket az energia takarékos dolgokat azóta meg nincs semmi probléma.
Sztem a fesz-el lehet kapcsolatban, hogy fel le kapcsolgatta.
Amúgy meg ez a kevésbé melegedés tökmind1 IDLE állapotban.
Ha megy az EIST meg a többi akkor 37 fok a CPU most, hogy full-on megy 40 fok.
Olyan mind1... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Viktor77 #18881 üzenetére
Az is több a semminél..P8H61-M lesz alatta, remélem enged némi buherát.
Más alternatíva nem igazán volt, kell a PCI és a 2 slotnyi távolság a VGAtól.Tényleg, újabb kérdés: egyidejűleg kezel 2 kijelzőt (DVI/monitor+HDMI/TV)?
Ha elkurvulnak az árak ünnepekre, év elején lesz csak combosabb vidkarim. -
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #18820 üzenetére
Hát pedig pont a játékok hibája, mert nem egy játékban a HT mikrolag-ot okoz sőt még az átlag FPS-en is ront. Lehet hogy nem veszed észre de a tesztek akkor is bizonyítják a NET tele van ilyen tesztekkel akkor is belinkeltem párat most nem fogok keressetek ha érdekel.
Segítek: Google=>ht micro stutter=> Enter.
A poén ráadásul az, hogy pont a beharangozott nagy CPU támogató BF3 mikrolag-ol vele a legjobban.Egy oka lenne a használatának mégpedig a videó konvertálás. Semmi más értelme nincsen a HT-nek.
Ja de van 3DMark-ban meg az Aida-ban több pontot kapsz a CPU-ra. XDDe nem éri meg a plusz fesz meg a plusz hő egy olyan szolgáltatást aminek kb semmi értelme nincsen. Ki be kapcsolgatni meg nem fogom. A 47 perces videó így is átkonvertálódik 30 perc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #18816 üzenetére
Miért nincsenek olyan játékok, amik kihasználják a CPU-k állttal nyújtott lehetőségeket?
Ezt már egyszer megvitattuk és akkor is ugyan ezt kérdezted olvass vissza mi volt rá a válasz...HoReSz1975:
Ha a PK-t is beleszámolom akkor volt 30k a CPU. Sztem te drágábban vetted mint én.
Szal nekem így is úgy is megérte ha van HT ha nincsen.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #18600 üzenetére
Pedig az nekem is csak ennyi volt.
Más:
Egy érdekes dolgot véltem felfedezni. Azt tudtam, hogy a CPU a tuning miatt egy idő után degradálódni fog na de, hogy ez fél hónap alatt ez azért vicces...
Megvétel után 1.36V-al 4.8Ghz-en lazán konvertáltam a dolgokat fagyás mentesen.
Aztán kék halál rá pár napra.
Most 4.7Ghz-en szintén 1.36V-on vígan konvertáltam a videókat a mai napig mert ma megint kék halál azzal a 0X0101 add more vcore-os baromsággal.
Most 4.6Ghz-en tartok 1.36V-al de ha most is kék halált dob akkor kiveszem a CPU-t aztán ráb...ok egyet kalapáccsal... Ja és mindezt úgy hogy HT off.Most vagy kifogtam megint az antituning CPU-t vagy már fogalmam sincsen...
Max hő nem éri el LinX alatt a 70 fokot sem.Ja és a poén, hogy 1 óra Linx teszt alatt nem fagyott ki még full memóriával sem 4.7Ghz-en HT off 1.36V-on...
Nem értem, hogy a fenébe megy valakinek a 2600K-ja 4.5Ghz-en alapfeszen vagy még többet... Ekkora különbségek vannak a CPU-k között?
Mi lenne ha a HT-t is benyomnám? Már a win megdöglene...Amúgy ez az LLC profil izé mire jó mert van 80 Level de egyikhez sem ír semmit. Honnan tudjam hogy melyik micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Viktor77 #18560 üzenetére
Ha ennyire okos vagy akkor kérlek oszd meg velünk, hogy sokaknak miért nem jött elő Memtest alatt az a memória hiba amely LinX alatt kijött sokkal hamarabb. Életembe a memtest még hibát nem dobott soha, futtathattam napokig is. De biztos fantasztikus program, én jobban preferálom, hogy ha gyorsabban error-t dob minthogy 12 óra után is vígan fusson tovább...
EDIT: Sőt, ha már itt tartunk akkor légyszíves azt is mond meg nekem, hogy nálam miért van az, hogy a LinX alatt random időközönként bsod-t kapok, de semmi más alatt nem. Se Prime95, se semmi más. Erre mi a teóriád? Komolyan érdekelne mert lassan 1 éve így megy a gépem és néha elgondolkodom, hogy vajon a LinX ennyire komoly terhelésű, vagy valami más az oka...
Hozzá tenném még hogy fél percig nem kívántam 'észt osztani', nem tulajdonságom. Nem hiszem magam se memória sem CPU "guru"-nak, csupán saját tapasztalataimat osztottam meg de biztos vagyok benne, hogy vannak nálam itt sokkal hozzáértőbb emberek.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest