Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz F_Zolee #33326 üzenetére
Igen ám, csak én épp azon a napon raktam újra a win-t a laposon, mikor ez az update kijött, hagytam is, hogy rakjon fel mindent, ami kell, utána meg úgyis letiltom az egészet és majd eldöntöm mikor frissítek. Már másnap többször megfagyott és utána olvastam, hogy jól leoboáztatott a microfos ezzel a frissítéssel sok millió user-t.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Most lehet, hogy furcsán nézel, de amikor anno én ezzel szórakoztam, mind IBT és mind LINX alatt stabil volt, (több órás tesztek alatt) erre egy sima élményindexnél a poci tesztnél úgy elszállt kék halállal, hogy öröm volt nézni.
Tehát, amikor nálam az is lefutott, akkor valóban stabil volt...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ennyit tud a corsair H80i, de ezt cserélni fogom H105-re vagy H110-re.
A véleményem, hogy a vízhűtés az egy nagy parasztvakítás. Nézd meg az adatlapomon a Kraken az egyik legjobb, erre felraktam egy CRYORIG R1 hűtőt és szépen le is gyalázta több fokkal is, ráadásul sokkal csendesebb is.
Soha többet vízbaromság..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Hellboy2387 #33259 üzenetére
Talan nem artana szetkapni es biztosan jol felszerelni a hutot, hogy tudd akkor most tuti jol van felrakva es egy mx4-es pasztaval szep egyenletesen felkenni.
Erre a lakcimkartya a legprofibb cucc, nagyon szepen es egyenletesen lehet vele teriteni, mint pl ellentetben egy bankartyaval... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz synthattik #24681 üzenetére
Semmi köze a telepítéshez.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz MiklosSaS #24144 üzenetére
Mielőtt beletennél egy másik processzort, én azt mondom, hogy ilyen csak akkor fordul elő, ha zárlatos a lap és annak a hátrányai főleg a processzorra korlátozódnak. Én, biztos megvizsgáltatnám az alaplapot, proci így nem adja meg magát. Ezt egy hozzáértő szerviz is kitudja deríteni, és akkor máris nem az intel sara a garancia, hanem az asus-é.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Gyurma23 #24108 üzenetére
Nálam full stabil 4.4ghz-en, 1.216V!
Aminél alacsonyabbat csak kevés helyen láttam, sőt 1.188-on az 50 körös avx linx és intel burn is hiba nélkül lefut, csak mint kiderült ezek másra nem jók, mint hogy kiégessék a procit a helyéből, mert átlag használat alatt meg folyton összeomlott a rendszer. Tehát ezeknek a programoknak, NE HIGGY, akármit is mutat a végén.
Viszont ezzel az 1.216v alatt meg atom.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Gyurma23 #23931 üzenetére
Egy IBT (intel burn) maximum stresszen "kiégeti" onnan az biztos, nagyon sok az a 1.4V, nekem 1.25-tel is vígan elszaladgált, most 4.4ghz-en 1.216V, IBT maximum 61 fok, aida-val meg 43fok a maximum, szóval az aida inkább "lepkefing", ha már "számoltatni" kell a processzort, mert egyébként nálam bebizonyosodott, hogy ezek semmire nem jók.
Lemegy 50-50 kör IBT és Linx avx alatt, utána meg egy élményindex proci terhelés alatt kékhalál. Na, azóta ezeket a kiváló programokat nagy ívben küldtem a trash-be.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kockaharcos #23589 üzenetére
Nem próbáltam, mert eleve a 4.2, max a 4.4 volt kitűzve. Feljebb nem is szeretnék menni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kockaharcos #23586 üzenetére
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Attix82 #23584 üzenetére
Nálam, most tökéletes és akkor lett az, mikor annyit emeltem a feszt, hogy processzorterhelés simán végig menjen élményindex alatt. Minek emeljem magasra a feszt, mikor 4.4ghz-en elkullog 1.220-al...
Azóta már annyit nyüstöltem a gépet, hogy ha lenne valami gondja már elszállt volna, de ilyen nem fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sőt igazából úgy semmit jelent Mint írtam anno, 50 körös linx teszt és 20 körös IBT teszt maximum lefutott hiba nélkül, erre egy sima élményindex processzorterhelésnél meg úgy elszállt, hogy öröm volt nézni, azóta számomra ezek a programok nem sokat nyomnak a latba.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Rogan99 #23567 üzenetére
Én azért spórolok rajta mert nekem elég egy "fapados" tuning lap. Tehát nem a minőségen akarok spórolni csak az extrákon mert nincs rá szükségem.
Ok, ez így már más tészta, de itt főleg a drága processzor és olcsó alaplap (tízenhuszonezer forintos, ami nem igazán alkalmas tuningra) gondoltunk. Tehát nekem Pro/gen3 van, de elég lett volna a gen3 is, viszont csak ez volt raktáron, így kifizettem érte azt a plusz pénzt, pl a 1394a csatolóért többek közt, amit a büdös életben nem fogok használni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kösz, jelenleg a szobában 20,5 fok van. És persze el is hiszem, hogy a noctua 3 ventivel ilyet produkál.
Ha most annyira agyament lennék, mint itt egy-két ember, aki nem tudja elviselni, hogy a brocken egyszerűen többed magammal nem tudta azt teljesíteni, amit papíron tud, akkor most kritizálnék, mint egy óvódás!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz dime27 #23402 üzenetére
Kean_Sorbo
Az a bátyámnak van, talán ennél jobb gépet nem is lehet összerakni, ezért írok az ő nickje alatt már régóta, mert emiatt nem akartam regisztrálni, ő csak néha szokott ideírni. neki 3960X van, nekem 2600K.
Dime!
Te mégis mit képzelsz magadról, hogy még én bizonygassam meg küldjem el a procimat, mert te hitetlen vagy, ha valamit akarsz haver, akkor szépen megbeszélsz velem egy időpontot, eljössz Pécsre és tesztelgetheted, bár ezután nem hinném, hogy szívesen látlak!. Engem nem érdekel, hogy kinek milyen hőmérsékletű a procija, az enyém ezt produkálja, ezzel a hűtővel és ilyen megoldással. Ha nem hiszed, az a te dolgod engem kiszabottul nem érdekel! Itt van még két kép, most csináltam, de utoljára és emiatt többet tényleg nem írok, illetve nem válaszolok semmilyen idióta megnyilvánulásra, aki nem hiszi, annak nem fogok bizonygatni semmit. Az első kép idle, a másik load, max stressz LINX alatt.
Cöhh
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz agressiv #23396 üzenetére
Na ne mond ecsém, nem fogok egy olyan terméket védeni, ami nem hozza ami elvárható lenne. Tehát ez volt egy igényes hozzászólás készérvekkel igazolva, gratulálok
Katt777
Neked sem fogom többször leírni, beraktam már pár képet erről, mind az IBT és mind a LINX max stressz alatt készült. Az AC-vel így nem tudta átlépni a 60 fokot 4400MHZ-en...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Merlinclub #23374 üzenetére
Ha már egyszer pü-t is írtál, akkor ide miért másolod be? Kettőt is vettem tőled anno...
A véleményemet leírtam ezzel kapcsolatosan pü-ben is neked, egyszerűen ezek a hűtők nem tudják azt nyújtani, amekkora dögök és amennyibe kerülnek, korántsem!Többet emiatt nem írok, aki akar az vesz egyet és leteszteli, de most is azt mondom, hogy az AC FREEZER PRO 13 keresztben lenyeli bármelyiket, dupla ventivel meg a közelébe nem érhetnek!
Ps: az, hogy genya, pedig csak te állítod magadról.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Még annyit, hogy egyáltalán nem tartom tisztességes dolognak, hogy az alpenföhn forgalmazója olyan tesztet "gyárt", ahol egy mezei brocken megver egy Noctua NH-D14, sőt mindent és mindenkit megver! Talán túl sok van raktáron, nem tudom, de én, mint bedőlt felhasználó és Boss is tapasztalta, hogy ez a hűtő csak papíron jó, egyébként egy nagy átvágás az egész, ha az ac f p13 8-10ezer körül van, akkor brocken nem ért többet 2000-nél.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
@katt777
Hát ha lehet még rajta finomítani, akkor természetesen próbálkozok, még várok egy infóra.
@miklosss2012
Köszi, a tied is jó eredmény, bár nekem ez bőven elég, ezek szerint jó procit küldött Gianni
@ jános
ÖÖÖ, ez AVX-es, mert a simával 50-60 gflops volt, ha jól emlékszem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha valakit érdekel, akkor csináltam itt az egész hóbelevancról egy videót, bios, terhelés, hőmérséklet, fogyasztás...
A végén csak azért nyal be a 60-nak, mert intelligensről standard-ra állítottam, egyébként végig 55 volt átlagban maximum linx teszt alatt.
Nem tudom, hogy ez másnak is beválik-e, de talán valami infót kilehet belőle szedni.
Ezekkel a beállításokkal teszteltem 50 körös linx és 30 körös IBT-tel hiba nélkül.
2600K@4.4ghz@1.220
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Dreamie #23298 üzenetére
Noctua nh-D14 nálam alapon 23-28 fokon tartja, terhelve pedig 55-60 fok
Épp most írtad le a lényeget, egy több, mint fele annyiba kerülő hűtő, ugyanazt az eredményt, vagy még pár fokkal jobbat hoz, na ez a nem mindegy. Igaz kell rá még két jó venti, legyen mondjuk az én esetemben ez plusz 4000, (2 db coolink) akkor is 12000-13000 ft-ba van a hűtés, és az egyik legjobb léghűtés így.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha tudod, próbáld ki, mert biztos, hogy sokkal jobb hőmérsékleted lesz. Valamit tud, ez az hűtő, azt nem tudom, hogy mit, de látod a képeket. Az IB maximum stresszen jobban megdolgoztatja a procit, mint a linx, de ott is olyan 58 körül van, viszont ilyen körülmények között meg soha nem lesz a processzor.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt nem tudom cimbora, viszont azt tudom, hogy nekem volt brocken és norwand is, és mind a két hűtő az én véleményem szerint egy kalap sz@r, mármint amekkora hype veszi körül ezeket a hűtőket. Ugyanezzel a megoldással 70-75 fokot is nyaldosta, egy ventivel meg beleszaladt a 90-be is linx alatt. Erről kép is van nekem valahol. Ezt a hűtési eredményt csak ezzel hűtővel lehet így elérni, nem tudom, hogy miért, talán a kialakítása miatt, a második venti szinte kiszippantja belőle a meleget, a "fő" meg azonnal hűti, nem tudom, de sok nagynevűt ezzel a megoldással nem csak, hogy megszorongat, de le is aláz. Ezt a megoldást a bátyám javasolta. köszönet neki.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na, így néz ki, mivel a gyári ventillátor "csak" 1350-et pörög és egyedi felfogatása van, ezért rögtön visszakerült a dobozába és mind a két oldalra felkerül egy pár coolink venti. Ok, gumival van felfogatva, de még így is odabax hűtésileg és masszív, mint az "Istennyila".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Linx itt ugyan csak 3 körös, de 50-et is nyomattam vele hiba nélkül.
Most nem OFFSET, hanem MANUAL módban van.Ami pedig egyébként érdekes, hogy csináltam egy teljesen új telepítést (4.4hgz-en) és a linx, meg az IBT hiba nélkül lefutott, akkor egy sima windows élményindexnél, amikor a proci teljesítményhez ért, akkor úgy elhasalt (kékhalál), hogy öröm volt nézni, többször egymás után, a jelenlegi v core alatt futott végig. Most 1.215 V a vcore, ennél lejjebb képtelenség vinni, illetve lehet, csak nem stabil, itt most úgy néz ki az, szóval én már nem hiszek egyetlen ilyen "proci sütögető" szarságnak sem. Számoltatják, szinte kiégetve a slotjából a processzort, holott a végén kiderül, hogy semmi értelme mikor egy sima élményindexen elbukik. Így marad, a hőmérséklet is alapon 20-27 fok, IBT alatt meg maximum 60 körüli.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Itt egy videó a beállításokról (nagyjából), aki állítana rajta valamit, ne legyen rest megosztani.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz haddent #23195 üzenetére
Az AIDA kb ugyanazt mutatja, mint a cpu-z terhelés alatt és idle-ben is. a kép load mellett készült, idle-ben 1.214V, mint a cpu z.
Már semmit sem értek
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali!
Ez most jónak mondható?
Addig szórakoztam vele, amíg meg nem találtam azt a legalacsonyabb vid-et, ami alatt eldübörög 4.4ghz alatt, addig viszont néha párszor (el)kékhalálozott. Tegnap nyomtam rá egy 10, majd egy 20 körös IB tesztet, a kép akkor készült mikor végzett vele.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kockaharcos #23167 üzenetére
Intelburn, cpuz és core temp volt akkor megnyitva, amikor ezeket baromságokat kiírta.
Újraindítás után javult csak.
de a kérdésedre válaszolva, egyiket sem használom.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az igen, hogy az elrendezése ilyen, de sem az evga, sem az asus lapomnál ilyen gond nem volt, hogy egy nagyobb hűtő miatt le kellett volna mondani a memóriákról.
Az öcsémnek anno még ezt a raktuk össze, ALPENFÖHN NORDWAND hűtővel, ami aztán tényleg nem egy kis jószág, mégsem volt ilyen gond.
Egyébként nekem vízhűtésem van, egyelőre az öcsém keres megfelelő lapot és tuning hűtőt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
GIGABYTE GA-Z68X-UD4-B3
Erre a Giga lapra visszatérve, most a hűtő nagy (bár átlagos tuning hűtőnek néz ki), vagy egyszerűen a lap elrendezése ilyen okádé, hogy 2 memória slotot emiatt rögtön "kinyír"
Mert ha ez ilyen, akkor ez a deszka is kiesett a sorból.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz rayoliviero #22819 üzenetére
Most újat mondtál megint, látszik már elmúlt az az idő, mikor mindent elolvastam és tudtam.
Szóval, mi is ezekkel a gond?Egyébként én mindig asus párti voltam, egyszer volt egy giga és egy evga alaplapon, az első zárlatos lett, a másik meg csak úgy elfüstölt.
kicsit off:
EWGA X58 SLI| I7 980X@4,2GHZ| Ez volt nekem előtte, és ugye egy akkoriban ez egy high end deszka volt, mégis elfüstölt és hazavágta procit is. Szerencsére az evga minden káromat megtérített, szóval én csak asus, mást a listákban nem is nézek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #22808 üzenetére
Ugyan már semmi gond.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #22804 üzenetére
Mint írtam, nem igazán szoktam 42 éves fejjel "átólzettig" bújni a processzorok titkait, 3 évente a legerősebb hardvereket veszem meg, összerakom és ennyi, természetesen a 3960-as prociról viszont mindent elolvastam, mielőtt megvettem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #22801 üzenetére
Gianni-nál most 67.990,- a 2600K, igaz OEM, de aki tuningol, az úgy sem a gyári venti használja.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Speed® #22800 üzenetére
Köszi a választ.
Játékra kell neki és tuningolni is szeret, akárcsak én. Én 1 hete dobtam össze egy gépet, de egyáltalán nem ismerem a 2xxx procikat, ezért nem is tudtam neki érdemben válaszolni, mert nem tudtam, hogy mi az a K.
Nekem viszont a sok renderelés és vágás, szerkesztés miatt a legerősebb kellett. Játszani, nem játszom.
Szóval akkor a tuning miatt, jobb ha a K-t veszi meg.
Thx
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
A 2600 és 2600K között mi a különbség? Az öcsém szeretne ilyen processzort. biztos le van írva, de nincs most időm átnyálazni emiatt a fórumot.
Melyiket, mennyire lehet tuningolni, mennyire stabilak, stb...?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS routerek
- Bitcoin topic
- Sorozatok
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest