Hirdetés
-
GAMEPOD
SAMSUNG WAVE SZAKMAI TOPIK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Silenzio #13456 üzenetére
Mi volt ezzel a baj? Belenézegettem a videóba.
Mondjuk én szociális alkalmazásokat nem használtam, azzal nyűgöm nem volt.
Telefon, fényképezés, videózás, kevés játék, alkalmi wifizés. Navigációt nem használtam, BadaNav volt rajta. Mobilinternet-előfizetésem sincsen, az időjárást az eget kémlelvén lecsekkolom. Mondjuk Android és iOS alatt tényleg hasznos az Időkép-alkalmazás.Az égvilágon semmi gondom nem volt ezzel a telefonnal, se a Wave-vel, sem a Wave 2-vel, maximum annyi, hogy jobban látom már a nagyobb kijelzőt, ezért nálam előnyt élvez az a készülék, ami 4 inch méret feletti, de még éppen telefon méretű.
-
Fogash
tag
válasz
Silenzio #12550 üzenetére
nem tartom magam konzumidiótának, de van pár érv
amiért meguntam a Wave-t:
- a Wave-re a két év alatt 1 widgetet (névnap) és 20 alkalmazást töltöttem le, amelyek közül a lámpán és a R66-on kívül a többit összesen nem használtam 10 órányit. Két év alatt...
- a "használnám" appokat meg megírják Androidra és iOS-re, esetleg W7re, a bada meg bekaphatja.
- a push-email soha nem működött egy hónapnál tovább, utána újra kellett (volna) beállítgatni mindent, így leszoktam a telefonon email-olvasásról
- a weboldalakat szarul tördeli a mai napig, így netezni is egyre kevesebbet szoktam rajta
- a gyorsaságot úgymond lesz@rom, a processzor elméleti órajele tapasztalatom szerint sokkal kevesebbet számít, mint a kapcsolat (legyen wifi wagy 3G) valós pillanatnyi sebessége.
- örök küzdelem a névjegyzékek megfelelő ki-be másolása outlookba, stb-be. Nem vagyok egy facebook-állat, ráadásul kvára nem hiányzik, hogy a 800 fb-kapcsolatomat is belistázza a telefon névjegyzékébe, ami nekem MUNKAESZKÖZ.amiért nem android:
- az androidot 800féle készülékre írják, mindegyik máshogy futtatja, mindegyik valamennyire más logika alapján kezelhető, csak valós használat közben derül ki, tudsz-e élni vele. Mivel 2 évre veszek telefont, nem szeretnék olyant venni, amivel a kezdeti eufória után a nyűg marad.
- az androidra írt appokat minden androidos készülék máshogy kezeli, ha egyáltalán kezeli. A tököm akarja ugyanazt végigélni, mint a fos windows PC-ken volt: nincs driver, vagy az adott gyártó RAM-ja nemszereti a másik alaplapját, vagy a tökömtudja
- a Samsung eljutott oda, hogy amit az apple-termékek ellenében kínál (Galaxy SIII, Galaxy Tab 10.1, Series 9 laptopok) azok pont ugyanolyan kib@szott drágák, mint az Apple termékek (sőt!), de még mindig nem tudják azt az integráltságot, egymás közti átjárhatóságot, mint az iOS-t futtató termékek. A laptop még mindig W7, a másikakon meg valamilyen android fut, ami tuti máshogy működik egy telefonon, mint a tableten.amiért iPhone:
- az iPad2-m ugyan nem ígéri a végtelen hackervilágot, de ez nem is hiányzik (lásd feljebb)
- amit ígér, azt viszont mindig, minden körülmények között kifogástalanul, gyorsan és jó minőségben tudja. vagyis hiszek benne.
- az iPhone-iPad remekül tud együtt dolgozni, minden ugyanott, ugyanúgy van benne, egy beállítással mindent visz, ráadásul a két eszköz ugyanazon logika szerint működik.
- minden fontosabb user-appot (újságok, repjegyfoglalás, hotel, satöbbi, satöbbi) először iPhone-ra írnak meg, vagyis iPhone-val BIZTOSAN működnek az "élvezze okostelefonról" jelige alá sorolt szolgáltatások.
- fizikai méretét tekintve PONT AKKORA, mint ami nekem kell. A SGIII nekem már túl nagy, nem tudom kényelmesen zsebre tenni.
- céges telefon lesz, tehát le is sz@rhatnám az árát de nem teszem. Viszont egy iPhone4-8GB 74900Ft-ért, vagy a 4S-16GB 134900-ért egyáltalán nem tűnik olyan hűdekvadrágának... (ugyanebből az árlistából Galaxy SII 74.900, Galaxy SIII 143.990, HTC One-X 120.000, SE Xperia S 90.000)amúgy utólag is boldog szülinapot. És az offoláshoz egy gondolat: az információ minősége nem változott az elmúlt 200 évben, a könyvekbe ugyanaz a hülyeség kerülhetett bele, mint most a netre, de most legalább sokan hozzáférnek. Nem 100% poiztiv ez a rend, de sokkal több előnye van, mint amennyi hátrányt okoz, hogy ostobaság is megjelenik a neten...
-
válasz
Silenzio #12580 üzenetére
Isten éltessen!
A wikiről annyit, hogy nagyon soxor, ha gyors információra van szükségem, bulvár és technikai jellegű témakörökben azért eléggé megbízható forrásnak bizonyul. Főleg az angol nyelvűt nézem akkor is, mert a magyar az tényleg egy vicc.
A fontosabb dolgoknak pedig a lehető legtöbb oldalon utána nézek, a kapott információkat pedig integrálom az agyamban, hogy a hülyeségek kiszűrődjenek. -
consono
nagyúr
válasz
Silenzio #12565 üzenetére
Örülök, hogy nálam jóval fiatalabbként ilyen kritikus véleményt fogalmazol meg! És ez s4ch-re is vonatkozik. Én, talán mert reál végzettségű vagyok, vagy talán mert idősebb, másképp látom a dolgokat. Szerintem az nevelés kérdése, hogy a rendelkezésre álló infótömegből ki hogyan ga(rá)zdálkodik. Persze az igaz, hogy idealista vagyok, de hiszek a történelmi szükségszerűségekben is: nem morális kérdés az atomerőmű vs. atombomba, technológiai szempontból mindegyik szükségszerű, nincs meg az egyik a másik nélkül. Ez már a kőkés óta így van: amivel húst lehet szeletelni azzal élő embert is. Előbb vagy utóbb Teller vagy Oppenheimer nélkül is megcsinálták volna a bombát...
ui: Bölcsész vs. mérnök: nálunk az asszony a bölcsész, ELTE BTK
Bírnak késhegyre menő vitáink lenni
Illetve az a vicces, hogy a legközelebbi baráti társaságban (majdnem) minden pár ilyen: a fiuk reál végzettségűek, a lányok humán, többnyire BTK...
-
osztraksajt
őstag
válasz
Silenzio #12567 üzenetére
Akkor beletaláltam.
Boldog születésnapot.
Tényleg nem bántani akarlak, de akkor te egyféle világrendet/rendszert ismersz a saját bőrödön. Én nagyon sok bölcsészt ismertem/ismerek akik másik világrendet is meg tudtak ideologizálni vagy éppen elítélni a 80-as években, ugyanígy szépen megfogalmazva és a megfelelő tanulságokat levonva. Ezzel tényleg nem a bölcsészeket nézem le, hanem arra akarok célozni hogy azért ők sem az egyetemleges igazságok letéteményesei, és nem tévedhetetlenek. Ugyanúgy láthatnak rosszul dolgokat és vonhatnak le hibás következtetéseket mint ahogy egy matematikus elront egy egyenletet.
Alapvetően egyetértek a nézeteddel mely szerint sekélyesedik a társadalom, viszont azzal nem hogy ezért a digitális technológia (is) okolható. Én inkább a ciklikusságot találom döntőnek ebben, annyival súlyosbítva hogy mi egy gyorsabb történelmi ciklus hanyatlása után a rendszerváltással egy másik lassabb ciklus leszállóágába csatlakoztunk bele. Szinte a legrosszabbkor mert megtermelt javak és egyéni tőkefelhalmozás lehetősége nélkül csöppentünk át a fogyasztói társadalomba ami még jobban erodálja a morált a csalódottságon és kilátástalanságon keresztül. Sajnos ennek szinte egyenes következménye hogy a javak hajszolása mellett szinte semmi idő nem marad a klasszikus művelődésre ami sajnos meg is látszik.
Alapvetően ugyanazt tapasztaljuk csak az ok-okozati összefüggések idáig vezető láncolatát másképp látjuk.
-
consono
nagyúr
válasz
Silenzio #12559 üzenetére
De lassan a Guttenberg-galaxis is a netre költözik... Elfogadom a véleményedet, még ha egyátalán nem is értek egyet veled: szerintem igen is jó a gyors, ingyenes hozzáférés a tudáshoz. Ma már nem csak kiváltságos kevesek férnek hozzá a legfrissebb tudományos, művészeti, politikai, stb. információkhoz, hanem mindenki. Lehet, hogy ez a tudásbázis nem tökéletes (persze nyilván a tudakozótól is a fogósabb kérdéseket kérdezik nagyrészt), de nem befolyásolja az aktuális kormány, vagy az éppen elfogadottnak számított szakmai vonulatok. Ráadásul exponenciálisan növekszik ez a tudás, egy emberélet kevés lenne mindent megtanulni, már a szűk szakmájával is nehezen tart lépést az ember...
Másrészről meg pont az (lenne?) a technológia célja, hogy megkönnyítse az életünket. Miért baj, ha ezt teszi? Én úgy látom, ami most folyik egy újabb paradigma váltás, vagy még inkább evolúciós lépés az emberiség történetében (jó, én bevallottan transz-humanista vagyok és várom a szingularitást). Nem látok visszautat... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Silenzio #12552 üzenetére
Csak sajna az ilyen-olyan appok döntő többsége még mindig szifonra készül. Mostanság lassan-lassan kezd tért hódítani a Droid magának, de lassan.
Mire gondolok? Pl a múzeumok éjszakáján egy kiállításon látom, hogy tárlatvezetés mobil-app, természetesen ingyen. Vonalkódra a telót és már fut is. Vajon milyen készülékre? Peersze WaveEZT úgy látszik az életben nem körözi le senki. Ilyesmire is befizetsz, ha kicsengeted az almát.
-
-
gelbelex
őstag
válasz
Silenzio #12453 üzenetére
A gyártók nem akarják, hogy a kedves felhasználó másfél-két évnél tovább használjon egy telefont. Ez van.
Az iPhone kivétel, de ott az aktuális készülék árában már előre kifizeteda következő (előállítási) árát is, ezért garantált a frissítés.
WP8: a MS érdeke/előnye kihasználni W8-WP8 átjárhatóságot. Ha időben jön ki, nálam szóba jöhet.
-
consono
nagyúr
válasz
Silenzio #12458 üzenetére
A pureview-s megjegyzésed neked is féligazság
Már most nyilt titok, hogy ez a technológia megjelenik a Lumia sorozatban is (gondolom a WP8-cal együtt, jó lesz nagy kezdő eladásokat produkálni). Szerintem csak azért van Symbian a 808-ban, mert régóta fejlesztik már a készüléket...
-
osztraksajt
őstag
válasz
Silenzio #12453 üzenetére
Azért lássuk be, a bada-tól igenis húz el a WP szolgáltatásokban (free navi, skype) , és appok mennyiségében. Frissítések lesznek a lumiákra, csak a WP8-at nem kapják meg. Ez egy másik topik témája, de az MS iszonytató pénzt fog beletolni a rendszerbe és addig teszi amíg sikeres nem lesz. Lásd XBOX, az első generációt még szóviccként emlegették szerintem a Sony vezetők egy átszakézott-karaokézott éjszaka után, a 360 viszont már az arcukra fagyasztotta a mosolyt. Mondom ezt úgy hogy jelen állapot szerint sosem lesz WP telóm mert semmi ingerenciám sincs hozzá, semmilyen szinten nem szimpatikus a rendszer. És a 360-on se futottak az előző generáció játékai...
Pont fordított ívet jár be a két rendszer, a bada nagy lendülettel berobbant és folyamatosan sorvadt el, a WP őrlángon kezdett, de szerintem a jövő év elejére be fog robbanni, kezdik mögé tenni az ökoszisztémát elég komolyan. De persze tévedhetek is elvégre nem vagyok jós, és tőlem kihúzhatjuk a WP-t az egyenletből, akkor is ott marad még az IOS meg Droid. Szerintem pedig idevehetjük a droidot, mert bizony a Bada-nak versenyeznie kell(ene) vele, de sajnos egyre kevésbé lehet alternatívaként tekinteni rá.
-
osztraksajt
őstag
válasz
Silenzio #12446 üzenetére
Nekem most hogy voltunk Törökországban, WIFI+BT+3G kikapcsolva, hívást nem fogadtam csak vagy 10x megcsörrent de nem vettem fel, elment több mint 5 napot. Pedig számomra normál használat mellett napvégére már töltőre kell tegyem a 2 éves akksijával. Amennyit használom jellemzően: nem terhelem durván, a napi netezésem 10-20 perc, emaileket tölti, telefon 10-30 perc, 2-widget frissül. Az első évben még a 2 napot simán lehúzta.
-
osztraksajt
őstag
válasz
Silenzio #12433 üzenetére
Igen, sajnos ennyit tud.
Nekem pl az IM Messenger Gtalk kliensként sem működik csak abszolút esetlegesen. Ha benne vagyok és fut akkor megjön az értesítés, de ha nem akkor eddig életében vagy 2x jelent meg a lenyíló értesítési területen hogy gtalk üzenetem jött úgy hogy nem futott a kliens, hogy mitől és hogyan ne kérdezd, de van egy olyan gyanúm hogy így kellene alapból mennie de mégsem teszi. Még rendesen meg is lepődtem, de utána hetekig nem tudtam reprodukálni akárhogy igyekezetem, aztán egyszer megint megjelent pedig el is felejtkeztem róla közben és biztosan nem futott a háttérben. Cégnél elég sokat használjuk a gtalkot, ezért alapvetően nagy rajta a forgalom. Még jó hogy kb a push e-mail többé-kevésbé elfogadhatóan fut csak 1-2 hetente ragad be de akkor egy újraindítás megoldja, így rámírnak gmailben hogy lepjek be gtalkba.
Ilyen fatengelyesen megy a dolog, de már csak a jövő hét közepéig, mert átállok a sötét oldalra.
-
s4tch
veterán
válasz
Silenzio #11948 üzenetére
Ja, meg a 808 pure view, mind2 symbiannal. Inkább fotózok továbbra is a tükrös Nikonnal, és veszek valami korszerűbb rendszerrel szerelt telefont, minthogy a fotózás miatt válasszak telefont. A wave-vel kb. 10 képet csináltam idén. Persze akinek nincs rendes fényképezője, az alapozhat mobilra, de valamit fel kell adnia. Szerintem a P az egyik legjobb kompromisszum a mai mezőnyben, akkor is, ha vannak nála jobban fotózó telefonok.
-
TomWexX
addikt
válasz
Silenzio #11935 üzenetére
Most lőttem pár képet, és azt kell mondjam nem rosszabb mint a wave. (persze nem is jobb) Videót én sem veszek fel HD-ban mert rengeteg helyet foglal. Én úgy vagyok vele hogy ez sem tökéletes telefon (olyan nem is létezik), viszont T-nél 87k-ért az enyém és ennyiért bizony jó választás. Ennél többet nem igen vagyok hajlandó kiadni mobilkommunikációs eszközre.
-
Photography
csendes tag
-
s4tch
veterán
-
gelbelex
őstag
válasz
Silenzio #10835 üzenetére
Egyetértek a piaci körképpel, de a kérdésem akkor/úgy is áll, hogy miért nem jó alap az egész tűrhető 2.0-ás bada arra, amit most a Tizen-nel csinálnak (nyomulnak)? Mi van elcseszve a badában?
Mango: két dinoszaurusz hype-olja; a droid fiatalos, a iPhone meg cooool, a WP7 egyik sem.
-
consono
nagyúr
válasz
Silenzio #10646 üzenetére
Silenzio, nem tartasz az MTK csipszettől? Engem ebben a telóban az riaszt a legjobban... "Kicsit" félek a teljesítménytől...
Szerk: bár a Lenovo A750-ben is mintha ez lenne, meg ez a video sem rossz.. -
válasz
Silenzio #10646 üzenetére
Vannak itt hozzám hasonlóan csillagász hajlamú emberek? Kipróbáltam a SkyView-t, és bár kissé körülményesen használható, a csillagkémleléshez nagyon jó szolgálatot tesz. Ráadásul az augmented reality-nek hála baromi látványos. Ráadásul Androidra eleddig nem találtam hasonlót.
Androidra van ilyen rengeteg, van kimondottan google által támogatott is:
Google Sky Map -
Storms
őstag
válasz
Silenzio #10142 üzenetére
Az szép, manapság egy normális telefon sincs ami tökéletes lenne
Volt már vagy 30 telefonom, nemrég vettem meg az első Wave-m, mikor kezembe fogtam éreztem hogy ez a tökéletes telefon, fém, karcolhatatlan kijelző, nem android vagy symbian, jó kamera, wifi, stb... De hát ennek is éppúgy van egy "súlyos" problémája. Most elgondolkodtattál. Épp holnap készülök venni egyet megint -
Silenzio
addikt
válasz
Silenzio #10119 üzenetére
Haver szerint a digizizer lefejthető a kijelzőről. Szerintem nem, de majd holnap megkérdezek egy szakembert, akit ajánlottak. Ha nem lesz, nagyon vigyázzatok a Wave-eitekre, mert drágább a javítás mint egy készülék beszerzése.
(#10122) Goldmen75: a legtöbb okostelókra optimalizált előfizetésben benne van a mobilnet.
-
Goldmen75
őstag
-
TomWexX
addikt
válasz
Silenzio #9427 üzenetére
Ahham!
Nem tudom nálad miért ilyen, én már nagyon régen megvettem az örökélet licenc-t, így nem tudom ellenőrizni hogy nálam milyen az nélkül.
Mindenesetre ha elindítom a programot, majd miután megtaláltak a holdak elindulok, akkor szépen követi az utamat. Ezt biztosan tudja licenc nélkül is...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest