Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz fausto #132671 üzenetére
Ilyen, csak még a lilásodás nincs? H-széria hiba, kevesebb LED van benne az F szériához képest, ezért túlvezérlik a LED-eket. Lassan tönkre fog menni mind. A háttérvilágítás cseréjével meg lehet menteni, már ha megéri.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Partizan182
senior tag
válasz sajtos75 #132696 üzenetére
Rdr2-t tök felesleges barométernek használni, PSPron a checkerboard felskálázás kifejezetten szar és kb 4 nappal ezelőttig a HDR konkrétan broken volt (most sem nagy szám). Uncharted, Ratchet, Horizon, Spiderman, GoW stb egy csomó jó cucc van, ahol a sub-4k felbontás ellenére makulátlan a kép, arra lehet hangolni.
-
Deck
titán
válasz sajtos75 #132692 üzenetére
Pont, hogy 10-től káprázik mert a növények olyan túllövést kapnak, hogy csak na. Far Cry New Dawn, AC Odyssey, Horizon Zero Dawn, Days Gone stb. Mind HDR mellett Game Mode. Még az 5 is sok. Állj meg a játékba mozgasd a kamerát és figyeld a növényeket, beleremeg a kép náluk mikor mozgatod.
Külföldi fórumokon azt írták, hogy nem kell használni az élességet a jó minőségű játékoknál.
Nekem amúgy úgy rémlik, hogy a 10 az alap beállítás.PS5
-
-
PuMbA
titán
válasz sajtos75 #132694 üzenetére
És alapértelmezetten mennyi volt az Élesség, amikor megvetted a TV-t és először bekapcsoltad a Játék módot? Mert az lesz a jó beállítás. PS4 Pro-n egyébként egy érdekes elmosás szerű effekt van, mivel nem bír a gép teljes 4K felbontást RDR2 alatt, ezt a linkelt videómban láthatod, tehát nem teljesen éles a kép.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz sajtos75 #132692 üzenetére
Attól függ, hogy melyik konzolon és milyen képmódban. A Read Dead egyébként használ valamennyi elmosódást, ami a felskálázás módszeréből jön, szóval nem kristálytiszta a kép minden konzolon Xbox One X-en natív 4K csak, de ugye a DigitalFoundry videóban részletesen kielemzik a változatok közötti különbségeket.
[ Szerkesztve ]
-
sajtos75
tag
Érdekes dolog ez a 0 élesség. Én is próbáltam, de pl a Red Dead2ben katasztrofális lesz a kép tőle. Káprázik az ember szeme tőle.
-
Deck
titán
válasz Partizan182 #132690 üzenetére
Megértem miért, már énis ezt preferálom
YouTubeon látni sok beállítás tippet és látni a videón a 10-es élesség miatto túllövést mégsem zavarja őket és azt ajánlják.. Pedig borzalmasan néz ki.[ Szerkesztve ]
PS5
-
Partizan182
senior tag
Én mindig a 0 (semleges) sharpnesst preferálom, nekem ne húzza ki tussal öreganyám összes ráncát SD-be sem. De én ilyen fejlövéses vagyok, fizetek, hogy egy csóka kalibrálja mûszerrel minden új tévémet egy ideje, szal én minden kép"javító" szirszart kikapcsolok a francba.
-
sajtos75
tag
válasz Partizan182 #132688 üzenetére
Akkor ezért kár volt a sok kábellel próbálkozni. Külföldi fórumokon sem találtam semmit.
-
Partizan182
senior tag
válasz sajtos75 #132687 üzenetére
Tudtommal a ps4 HDMI vezérlôje a ludas, tehetsz rá bármilyen kábelt, nem lesz jobb. Drága kábelnek nagy hossz esetén (5+ meter) van elônye, egyébként ugyanaz. Nem tudom, van-e megoldás a problémádra, PSVR (gen1) dobozról nekem is elôfordul a fekete képernyô, pedig LG a tévé amivel használom.
-
sajtos75
tag
Hali! Még mindig PS4 Pro és az MU6122 "párharca" a véletlenszerű fekete képernyővel.
Próbáltam már ezernyi kábelt. Megtudnátok mondani, hogy a géphez adott 4k képes HDMI miben különbözik egy mondjuk 5-8-10ezer forintostól? Tudatlan vagyok ebben, de a digitális jel vagy átmegy vagy nem?Nem igaz? Mi lehet akkora különbség ami így jelentkezik az árban. Mert lehet egy 10e + kábel megoldás lenne. Köszönöm előre is!
-
huniross
tag
Sziasztok, segítséget kérnék, 5 órája kínlódok, feladtam. Samsung UE43KU6072U tévé, UPC szolgáltató, CI kártyával. A beállított kedvencek csatornák egy részét elfelejti kikapcsolás után. Sanszos, hogy a magyar ékezetes betűk miatt teszi ezt, mert eddig jó volt, csak az ékezetes magyar betűk helyett összevisszaságokat írt. Most a napokban csomagváltás után visszaállt szép ékezetes magyar betűkre és eldob minden be ki kapcsolásnál néhány csatornát a kedvencekből. Tudom, hogy el lehet menteni, de minden nap azzal kezdeni, hogy visszaállítom a mentést, nem túl jó. Hogy lehet visszabutítani, hogy ne legyenek ékezetes betűk, vagy mi más megoldás van? A keresés után a set top box-szal megegyező kiosztást ad, nem túl komfortos azok között mozogni. Köszönöm a segítséget.
-
Batib
őstag
válasz lazioko #132683 üzenetére
Véletlen épp van, de ... Gyömrő nekem 100km és nem járok arra.
Felhívod a tv szerelőt és rákérdezel, hogy van-e neki? (nem eladó, hanem a javításhoz)
Van itt tv szerelő topic is esetleg érdeklődj ott.
https://prohardver.hu/tema/lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic/hsz_1-50.html[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Batib
őstag
válasz lazioko #132681 üzenetére
Infrás telo, jó angol, kisérletezés
Ebay, vagy jó vagy nem.
Tv szerelők esetleg kis pénzért.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
lazioko
csendes tag
válasz Batib #132680 üzenetére
Sajnos ettől a választól féltem. Akkor ezek szerint semmi esélyem nincs h enélkül ezt valahogy elő csalizzam ?
Valahogy már sikerült az advanced option-t is behoznom(ami ugyancsak nincs benne alapból a service menübe) és utánna a 0000-al a további menüket is,de még így se sikerült elő kotornom a local settinget.
És honnan lehet ilyen távírányítót beszerezni? Köszi az eddigi infót is! -
Batib
őstag
válasz lazioko #132679 üzenetére
Kell hozzá egy ugynevezett factory távszabályzó. Ezzel be lehet jutni a kiterjesztett szervízmenübe is, ott állítható a local set.
-
lazioko
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hát, ha van itt valaki aki ezzel a problémával már megküzdött,vagy tud rá megoldást.
Nos adott egy KU6455UXXE tv. Nos a problémám az, hogy ez egy nem belpiacos TV így a digitális tv hangolásnál, ahol az országot kellene állítani sajnos csak a skandináv régióka vannak (Dán,Finn,Norvég,Svéd)és így a UPC media cardot nem tudom autómatikusan behangolni.(Számomra érdekes, lehet másnak nem az,de a tvben a menüt simán tudom magyarra állítani, lehet semmi összefüggés lövésem nincs).
Nos hiába lépek be a service menu-be, ott az option alatt sajnos nincs LOCAL SET opció az MRT Optionba pedig hiába van átállítva a Region PANEURO-ra ,sajnos ugyan úgy csak a skandináv régiók maradtak a beállításokba.
Nos, elő lehet valahogy csalogatni ezt a LOCAL SET-et valahonnan ,vagy van egyáltalán erre bármilyen lehetőség? Vagy valami másik Firemware-t kell rátenni? Vagy mi lehet a megoldás? Vagy ez egy teljesen veszett fejsze nyele és hagynom kellene ? A választ előre is nagyon szépen köszönöm -
ReveLo
kezdő
Sziasztok!
Hogyan lehet hangsávot váltani, ha pl a filmen az első az angol és a második a magyar?
tv: q60r
Köszi!!
-
Deck
titán
válasz Partizan182 #132313 üzenetére
Így, hogy teszlgettem már több játékkal is rákellett jönnöm, hogy tényleg 0 sharpness lesz a jó. A 10 rengeteg de még 5-nél is van túllövés pár játékba viszont a 0 esetén nincs. Akkor ezentúl így használom.
Gondolom jó a játékok felbontása és azért jó a 0 sharpnesses kép nem? Olvastam, hogy akkor érdemes növelni ha valami régi cuccot néznénk.PS5
-
lowphas
tag
válasz Zοltta #132673 üzenetére
Van mód, de kicsit kellemetlen végigjárni... Ha tudsz angolul, és tényleg elszánt vagy, akkor érdemes nekiállni csak.
https://github.com/fgl27/smarttv-twitch
Próbáltam, működik. Pont ilyen tévém van nekem is amúgy, illetve van másik is, az 2018as Q8fn, de azon is működik.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Van jelenleg egy 40" MU6452 tipusú tévém és érdekelne ,hogy van valamilyen tipp ,hogy miként lehetne rá varázsolni a twitch appot vagy ,hogy milyen módon nézhetném a streamereket ? mivel a tv böngészölyén csak a chat mükődik, de a videó rész nem és #3000 tipusú hibát dob fel... bármit próbálok, asztali mód, mobil mód stb..
köszi!
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Van egy Samsung H6400-as tévém, olyan 4 éves lehet. Az elmúlt időszakban feltűnt egy képhiba,mintha a kép szélein koszos lenne. Leginkább homogén világos, fehér háttér előtt látszik. Ez micsoda, ez a felhősődés? Valahogy lehet javítani rajta vagy kuka a tévé?
-
kisjimy
aktív tag
válasz Partizan182 #132669 üzenetére
Király,tehát nem előre fejlődünk, hanem vannak dolgok amekben visszafelé
-
kisjimy
aktív tag
válasz FollowTheORI #132667 üzenetére
Köszi a választ, a méret nem annyira fontos, 2m max 3 méterről nézzük! Azt hittem van akkora különbség pár év alatt hogy érdemes.Majd várunk akkor! Köszi!
-
nagyúr
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ue49ks7000 tv-m. Érdemes lecserélni a mostani 55q70es tv-re? MEnnyivel jobb a képe,vagy kép minősége az újabb qledes tv-nek?
-
fjudors
aktív tag
válasz cigam #132660 üzenetére
de legalább van külön dedikált gomb az e-manualnak, hogy este félre lehessen nyomni, mert ugye, az ember kölke gyakran nézegeti a használatit...
egyébbként ha csak gomb nem lenne..nekem egy ideig volt egyidőben két fajta tv két fajta távírányítóval. A régi és kezelte az új tv-t, kivéve a hiányzó gombok....
én erre azt csináltam, hogy időzített kikapcsolás van 23 órára beállítva, ez általában megfelelő -
-
válasz Csepy #132661 üzenetére
26"-os most a TV, a szekrény meg 80cm széles. A spec. szerint 97,02cm széles, és a talpak 80cm-re vannak egymástól. Vagyis az lenne az első dolga, hogy leesik. A másik lehetőség, hogy egy olyan fali tartót keresek, ami 50-60cm-re eltartja a faltól, és vízszintesen (meg egy kicsit függőlegesen is) forgatható.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Csepy
őstag
válasz cigam #132660 üzenetére
Hát, sajnos ez van.
Az idő pénz és az luxus, nem gondolkozom a miérteken, mert értelmetlen. Abból a szempontból mindenképpen, hogy akár megvan az ok, akár nem, semmin nem változtat, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezen változtassunk. Inkább elfogadom a valóságot olyannak, amilyen.
A 43" nem olyan nagy ám. Én egy 32-es régi sony helyett vettem az UE43NU7402-t és sokkal nagyobb élmény nézni, és nem foglal sokkal nagyobb helyet.
Ha smart kell és kicsi, akkor van a 32m5502, ami igaz, 2017-es és nem fog airplay2-t kapni, de legalább ugyanannyiba kerül, mint az UE40NU7122, így nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Regards: Csepy
-
válasz Csepy #132658 üzenetére
Biztos velem van a baj, de miért nem csinálnak kis TV-ket, a nagyok szolgáltatásaival? Nem hiszem el, hogy Koreában nincsenek lakótelepek, netán garzonok. Ez méret mizéria is olyan mint a sleep gombos történet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gyeniko #132656 üzenetére
Aha, értem, most hirtelen mártír lettél és sajnálni kell téged, de az értelmetlen hozzászólásaid attól még ott maradnak, illetve itt.
Én sosem kérkedtem, de azt látom, hogy téged nagyon is zavar, különben nem hoztad volna fel. Amit írtam, ahhoz tartom magam továbbra is. A személyeskedés szó értelmét meg próbáld definiálni...
Dehogynem olvasod el :-D, és szerinted a te stílusod valami szende kislányos? Komolyan, amit már írtam, ez itt néha egy dedó, először beugatunk, aztán ha megkapjuk rá a választ és elfogyott az érv, akkor az személyeskedés és rinyálva, mártírként beállítva magunkat lelépünk.
Csak gratulálni tudok neked (is).További szép napot!
-
Jól keresgéltem, hogy nem találok 43"-nál kissebb (RU7102) airplay-es TV-t?
Valaki esetleg már vett? Tapasztalatok?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gyeniko
őstag
válasz ΞΔGLΞ #132653 üzenetére
Látod, megint csak a kritika, a mások leértékelése....
Én nem személyeskedtem (nem is fogok), mindössze tárgyilagosan leírtam, hogy "ebugatás nem hallatszik az égig", illetve azt is, hogyan tudnád mégis "hallhatóvá tenni". Segítő szándékkal írtam ezt egy olyan valakinek, aki még nem épített fel egy céget nullából igen nagyra, nem volt 200+ saját alkalmazottja és a cégeinek évi 20 mrd Ft-ot meghaladó árbevétele.
Nem nyalom a Samsung seggét, nem érzem azt, hogy elvtelenül védeném őket. Soha nem volt problémám velük (és leginkább senkivel), talán azért, mert más stílusban kommunikálok, olyan stílusban, mellyel gyorsan megértést és egyetértést tudok teremteni.
Nekem nem tetszik a stílusod, túl hangosnak, erőszakosnak és kissé antiszociálisnak tartom. Az én életemben már "harangoztak"" a hozzád hasonló "megmondóemberek"-nek, így most csak azért prémium taggá váltam, hogy ignorálhassam a hozzászólásaidat. Ez azt jelenti, hogy a jövőben már nem látom ezeket, szerencsére.
Ja, nem szimpatikus kérkedni az anyagi lehetőségeiddel, esetleg frusztrálhat másokat (a fórumtársak többségét). Engem szerencsére nem, mert ezen a téren biztosan nem vagyunk egy súlycsoportban.
További jó "fröcsögést" kívánok!Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
jozs6200ax
aktív tag
Előfordul mikor kikapcsolom a tv-t utána magától újra bekapcsol,ha épp a ps vagy beltéri még megy . Hol lehet ez állítani ,hogy ne induljon el automatikusan?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz katalin888 #132652 üzenetére
FHD már nincs, csak UHD.
A kérdés, hogy mekkora méretben szeretnéd?
Nu7402 lenne egy tényleg már jó belépő. ha, pl 55-ös méretben gondolkozol, akkor ez 180 ezer, de ennyit érdemes még kifizetni a képminőség miatt, már ha számít.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gyeniko #132646 üzenetére
Dedó szintre mentél már a fejhallgatóim megemlítésével is (mondjuk nem értem, hogy miért pont azokat, de ez legyen már a te saját kis agyszüleményed), de akkor most utoljára próbáld értelmezni is amiket írtam, mert ha nem megy és csak ennyi telik, akkor elmehetsz a halál náthásba, de komolyan.
A Sony tévé topikba nem is írok, mert még nincs, de ez nem kizáró ok, mint az sem, hogy van samsung a családban (szerintem mindenki tudja, hogy van egy a Q6 FAM tévé is) de ha még nem is lenne, akkor sem szabályozás, hogy ide csak az írhat és gyeniko kedvéért majd csontig be is nyal majd ennek az elfuserált cégnek, mert ő (is) elviseli, ha ledugnak a torkán minden el...ott idióta fejlesztést, ami meg jó volt, azt eltörlik és ennek még örül is.
És ezt meg kell magyarázni? Agyfasz szint!Ha nem tetszik, lapozz, görgess át, vagy az első mondatom utolsó részével barátkozz meg, mert én még nagyon sokszor fogom a samsung hülyeségeit említeni, akár új, akár régi, az ilyen ovi szintű revansok meg egyszerűen leperegnek rólam. Ha te megvagy elégedve a tévéd szolgáltatásaival, az lényeg, de ha másnak más elvárásai vannak, ahhoz neked lófütty közöd nincs, hogy miért tette szóvá.
[ Szerkesztve ]
-
katalin888
aktív tag
Hali! 150ezerig milyen Samsung FHD tévét érdemes venni? Sportközvetítésre alkalmas van ebben a kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
lowphas
tag
válasz Partizan182 #132649 üzenetére
Hdr+ funkció sincs a 2019es sorozatban. Oké, nem egy nagy dolog, de na... Ne legyen már kevesebb egy újabb, ugyan az a kategóriás tv szándékosan, szoftveresen. Ez, ráadásul nem is liszensz kérdés, nem is hw feature... Akár csak a kikapcsolás időzítő. (egyébként bixby routines lofax szerintem talán tudja hogy x órakkor kikapcsolja a tvt is, nade ehhez újabb mobil kell pl s10)
-
Partizan182
senior tag
Ha már butítás: szvsz nagyobb botrány amit az idei modellekkel csinálnak, RU8000 és Q6 a tavalyi derék középkategóriásból lecsúszott az aljára (no dimming, no színtér, no fényerő), Q7-ből meg kivették a fasza anti-reflective filtert (volt róla szó pár napja, hogy mennyit számít). Marad a Q8/9 aranyáron, hát remek, lehet spórolni (Q9 cserébe kurva jó, csak a feliratok ne bloomolnának) .
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
-
Timyyy
őstag
válasz Lackooo84 #132629 üzenetére
Vettem átalakítót, de azzal is csak részben működött együtt a tévével.
És amúgy tudtam hogy a hangfalamat nem fogom tudni jól használni, mert a boltban direkt rákérdeztem erre, és szóltak előre, hogy valószínűleg cserélnem kell majd egy soundbarra vagy akármire, ami modernebb (csatlakozók terén). De ettől még ultragáz. Nem tudom miért akarják kinyírni a jacket, már a telefonoknál sem értettem, itt meg aztán pláne.És ami a legfontosabb, NEM AKARTAM okostévét venni, mondtam is az eladónak, hogy nemérdekel semmilyen wifis meg egyéb csillivilli funkció, nem kell, hülye tévét is adhat, csak szebb és nagyobb képet akarok, mint a régin. Erre majdnem kinevetett, hogy ja, vicces vagyok, de ma már csak smart tévék vannak....
Van "média boxom", xbox-nak hívják, és ennél jobb, egyszerűbb, stabilabb felület nem is kell nekem, de hát hiába, akinek van saját elképzelése manapság, és fix tervekkel megy egy boltba, az biztos csalódottan fog kijönni. (laptopvásárlásnál ugyanez játszódott le pepitában)
Szóval egyelőre még küzdünk, de a "smart menün" sírni tudnék. Még mindig.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
gyeniko
őstag
válasz ΞΔGLΞ #132645 üzenetére
Hogy jön ez ide? Csak arra reagáltam, hogy lazán "előírod" egy több téren is piacvezető multinacionális cégnek, hogy mit gyártson. Azt írtam le, mi a módja, hogy - a pikírt, leértékelő mondatok helyett - valóban változtatni tudj a Samsunk üzletpolitikáján. Én nem veszek olyan terméket, amellyel várhatóan nem leszek elégedett, illetve meghagyom a gyártóknak, hogy azt gyártsanak, amit, megkeresem azt a terméket, amely a legjobban megfelel az igényeimnek. Ja, és nem írogatok a Sony TV topikba negatív kommenteket, csak azért, mert én elégedetlenségemben eladtam a készüléket.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gyeniko #132643 üzenetére
Próbáltam értelmezni a válaszod, de más funkció nem jött ki...Ezek szerint Te teljesen megvagy elégedve azzal, hogy hülyeként kezelnek, mert akkor pontosan azok közé tartozol, akik miatt széjjel szopathatják ezt az országot, ahol egyre több gagyi, selejtes vackokat napi szinten piacra dobál(hat)nak az alsóbb és közép kategóriákban és valós hibákat majd 1 év harc után végre elismernek, már ha a tulajnak megvan hozzá az idegrendszere, hogy eddig eljusson.
Nos, hajrá...menj faszbukra és lájkold őket...[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz ΞΔGLΞ #132635 üzenetére
"...Ha ott volt és működött, akkor legyen ott továbbra is, mint pl az említett képernyő kikapcsolás is...."
Hallottam, hogy a Samsung marketing menedzsert keres, lehetőleg a Samsung legnagyobb piacát jelentő Magyarországról (vagy hogy is hívják?). Nincs kedved pályázni erre a beosztásra? Ha nincs, akkor a másik út az, hogy eladogatod a fejhallgatóidat, TV-idet, számítógépeidet, gyűjtesz hozzá még vagy 3.764.987.632 évig majd megvásárolod a Samsung részvények többségét, leváltod a teljes menedzsmentet és kinevezed magad - vagy egy másik tehetséges fórumtársat - a marketing divízió élére. Ettől a pillanattól lesz műsorújság, DTS hang, PIP/PAP, kikapcsolás időzítő, hasznosabb app-ok, stb. Hajrá!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
Dehogyis, szándékosan a legbutábbakat veszik fel, hiszen a (titkolt) céljuk az, hogy padlóra küldjék a cégüket! Megelégelték, hogy nagyon nagy és erős lett a cég, ebben nincs tovább kihívás, keresnek hát új játszmát maguknak: tegyük tönkre, majd építsük fel újra!
Ugye így gondolod?Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
törölhető...sry
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Volt valamikor olyan, hogy műsorújságom. Az egy olyan profi cucc és fejlesztés volt, hogy egyszerűen k..va jó volt na. Jött egy frissítés, puff megszűnt! Felhívtam a samsung-ot, de az lett amit vártam. A csajszi hebegett-habogott Koreai boss-okra hivatkozott, szóval lófax nem tudta szerintem, hogy egyáltalán miről zagyválok.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz PuMbA #132633 üzenetére
Tudományosan bizonyított, hogy kevésbé jó TV-re elaludni, kevésbé lesz pihentető az alvás,
Tudományosan, mi? Abból a szittyóból, amit szívsz, feltétlenül küldj nekem is. Egyszer olvastam, tudományosan bizonyított, ha ülve, de főleg, ha kézen állva pisálsz, az nem annyira megterhelő a prosztatának, mint állva.
Jó lenne, ha már kényszered van írni, akkor a válaszolj arra, amit kérdeztek, mert ez szakmai topik. és ne állítsd be már-már hülyének az illetőt, hogy a tv gyártó azért vette ki, meg lassan minden tetves és eddig frankón használható funkciót, mert figyel az egészségünkre. Oltári nagy szerencséje egyeseknek (milliárdoknak) és a hatalomnak, hogy a hülyeség és az agymosás nem fáj, mert akkor üvöltöznének az intenzíven kábszerért! A hatalom meg nem tudna agyat mosni. Pont én is telibe tojom, hogy mi tudományos és mi nem. Ha ott volt és működött, akkor legyen ott továbbra is, mint pl az említett képernyő kikapcsolás is.
Erre meg írhatnád, hogy azért nem jó, mert a kép azonnali elsötétítése azonnali pupilla tágulást okoz, emiatt a szem romlik, szemüveg kell majd, ami drága és ettől is megkímél minket az a drága samsung (is).Ehelyett olyan funkció, mint a dts bekapcsolása 68978-szer kell gombot nyomni, hogy ezt beállítsd. De ha véletlen ráfekszem a távra és már a sokadik, hogy sikerült így azonnal kikapcsolnom a tv-t, erre a mi napig nem került be egy megerősítő funkció. Megnyomtad, puff kikapcsol, de akkor is még tekergeti utána, meg feléleszti a hdd-t, mert azt kell csinálni, ha már egyszer kilőttük.
Szóval, ne ellenpéldázz már itt folyamatosan, hogy miért jobb, mert ez nem ide való. Működött-kiszedték
Frankó volt- megszüntették etc etc etc...ezt tudják manapság... -
Deck
titán
válasz PuMbA #132633 üzenetére
Tegyük azért hozzá, hogy vásárlás előtt utána nézhetett volna a dolgoknak hiszen ezek nem titkos információk sőt, itt is érdeklődhetett volna. Nem a Samsung hibája, hogy ő ezt nem tette meg. Tudatos vásárlás.
Amúgy ezek miatt az "okos"tv-nek csúfolt dolgok miatt meg az a pár app, csak annyire jó, hogy sokkal többet kérjenek el érte..
Ha lenne nem okos tv ugyanazokkal a tulajdonságokkal mint amire szükségem lenne tuti nem vennék okosat hanem külön egy médiaboxot.PS5
-
PuMbA
titán
válasz cigam #132631 üzenetére
"Pont nem érdekel mennyire egészséges. Ahogy a dohányosok, alkoholisták, is megkapják a boltban ami kell nekik, én miért nem kaphatom meg?!"
Láttál már leszokott dohányosokat, alkoholistákat? Boldogabbak és magabiztosabbak, hiszen egy nagy belső akadályon tudtak túllépni, amiből még több erőt tudnak meríteni a további fejlődésre és aki jó példát tud mutatni a környezetében felemelhet egy másik embert és így tovább. Így születik egyre segítőkészebb társadalom és jobb közhangulat.
"A frusztrációtól sem lesz pihentetőbb az alvásom."
Csak egy ideig van frusztráció, hiszen egy megszokást ugye sokkal könnyebb nem elkezdeni, mint leszokni róla. Igazából úgy is te döntöd el, hogy mit csinálsz, én csak egy próbára akarnálak rávenni
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz PuMbA #132625 üzenetére
Tudományosan bizonyított, hogy ....
Nem ez volt a kérdés, hanem az hogy ami eddig egy megszokott jól működő dolog volt, azt minek kell elcseszni?! Én is tv-re alszom el. A régin volt egy sleep gomb, ma meg bemegyek a menübe átvergődök 4-5 menüponton, és mire beállítottam a 30 percet, már ki is ment az álom a szememből. A frusztrációtól sem lesz pihentetőbb az alvásom.
Pont nem érdekel mennyire egészséges. Ahogy a dohányosok, alkoholisták, is megkapják a boltban ami kell nekik, én miért nem kaphatom meg?!
A jack csatlakozóról mit derítettek ki tudományosan? A telefonokról is azért tüntetik el?
Mondjuk Timyyy is jobban körbejárhatta volna a témát, mondom ezt úgy hogy a sleep gomb hiánya engem is meglepetésként ért. Esetleg egy okos/tanítható távirányító, ami tud x perc után parancsot küldeni a TV-nek pl. ez azt állítja magáról. Nem ismerem a hazai lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Timyyy #132624 üzenetére
Ha TV-n megszólal a hangprojektor, akkor olyan nagy gond talán nincs vele. Nézd meg a TV-n a digitális hangkimenet beállításait. Próbáld ki a lehetséges opciókat.
Másokkal ellentétben szerintem a HDMI-s kapcsolat jobb, mint az optikai. Legalábbis kényelmi szempontokból mindenképpen. -
Lackooo84
nagyúr
Hát igen, és még sorolhatnék sokmindent, pip, pap, ezazamaz... A hangfalakat ne add el, vegyél egy jack-optikai átalakító dobozt, én is azzal használom gond nélkül (engem is mellbevágtak anno ezek a felfedezések), de hát ez van, minden egyre csak szarabb... A feliratot sajnos minden egyes kicseszett alkalommal ki kell kapcsolni, mert magától bekapcsolja. Megnyomod az okostávon a kör gombot, a fogaskeréknél lesz a felirat, ott az angol helyett "ki", és jobb oldalon OK.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Timyyy
őstag
A tévére hogyan tegyem fel a plexet? Egyáltalán ez ingyenes?
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
válasz PuMbA #132625 üzenetére
Ez a soundbar, optikai csatival nem működött együtt a tévével, csak hdmi-n bírtam összehozni.
-
PuMbA
titán
1. "álmomban sem gondoltam volna, hogy ma enélkül forgalmaznak tévéket?! mivel minden este tévére alszom el, "
Azt ne várd, hogy bármelyik TV gyártó asszisztálni fog egy rossz szokásodhoz Tudományosan bizonyított, hogy kevésbé jó TV-re elaludni, kevésbé lesz pihentető az alvás, mint TV nélkül, szóval én inkább jó dolognak fognám fel. Egy kis változtatás és szerintem simán átszoksz. Persze az első pár nap rossz lesz.
"szóval vettem egy soundbart, amivel szintén nem működik jól!"
" ezekre marad a doboz hang..... megoldás van???"Kérdés, hogy milyen soundbar. Ha nem hozzá való, akkor nem fog menni. Optikai bemenetes hangfal ajánlott egyébként.
"néha random nem játszik le filmeket, a 4K-t pl nemtudom átküldeni rá gépről, mert azt írja nem támogatott formátum"
Plex nevű programot tedd fel PC-re és TV-re is és mindent lejátszik.
"és ami a leginkább felfoghatatlan számomra, hogy ha pendrive-ról nézek filmet, sorozatot bármit, azt feliratozza a tévé angolul!!!"
A videófájlban van a felirat és lehet, hogy forceddel tették bele, amit nem kapcsolhasz ki. Ez szívás, szerezd be máshogy. Nálam is elindulnak a feliratok automatikusan, de ki tudom kapcsolni.
(#132626) Timyyy: Hát igen, ez valószínű, hogy nem egy támogatott eszköz
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
Pár hete lecseréltem a kb 9 éves régi buta tévét egy Samsung UE50NU7022KXXH-ra.
Aztán több csalódás is ért nagyon hamar....Szóval a fos régi tévém egyszerűen több funkciót tudott, mint a samu, és ezek bizony hiányoznak... szóval a lista:
- alvás időzítő!!!!?!?!?!?! - álmomban sem gondoltam volna, hogy ma enélkül forgalmaznak tévéket?! mivel minden este tévére alszom el, ez a legnagyobb gondom, utólag valahogy meg lehet oldani a magától kikapcsolást? hja mert gyárilag 4 óra inaktivitás után lövi le magát, és ez az érték nem szabályozható....
- a régi tévémen ki tudtam kapcsolni a kijelzőt, csak a hangját hallgattam esténként, amikor már elaludtam volna rá, a samu ezt szintén nem tudja
- a f@sz@ fadobozos, brutál hangzású hangfalaimat adhatom el, mert nincs JACK csatlakozó, mással meg nem működik rendesen az átjátszás, vagy éppen ha mégis, hangot nem tudok szabályozni... szóval vettem egy soundbart, amivel szintén nem működik jól!
- tehát a tv adás hangja frankón szól rajta (HDMI-n összekötöttem őket), de ha a tévé usb-jéről néznék filmet, azt a hangot már nem viszi át, ahogy azt sem, amikor DLNA-n PC-ről küldök rá filmet - ezekre marad a doboz hang..... megoldás van???
- néha random nem játszik le filmeket, a 4K-t pl nemtudom átküldeni rá gépről, mert azt írja nem támogatott formátum, vagy frissítsem a tévét (a legújabb elérhető frissítés van rajta)
- és ami a leginkább felfoghatatlan számomra, hogy ha pendrive-ról nézek filmet, sorozatot bármit, azt feliratozza a tévé angolul!!! úgy, hogy nincs sem ráégetett felirat, sem mellékelt .srt fájl, sem semmi, pc-n be se tudnám kapcsolni, szóval ez a tévé valamilyen funkciója, de az összes beállítási helyen, ahol feliratokat lehet szabályozni, kikapcsoltam mindent, és így is odafossa a videókra!!!Úgyhogy egyelőre visszasírom a fos tescos blaupunkt tévémet... azzal egyszerűen ment minden, úgy ahogy nekem kellett...
Valaki nálam okosabb remélem tud ezekre megoldást, mert még azon is gondolkozom, hogy visszacserélem a régire[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Az M5502 tévén a Youtube alkalmazás nem tölti be az előzményeket és a feliratkozásokat, csak a sötét hátteret látom.
Áramtalanítás után minden rendben van, a következő bekapcsolásig.
Bármi ötlet? Nem változott semmi, nem frissítettem szoftvert, nem változtattam beállítást sem.
Ilyenkor az eszközök csatlakozása sem sikeres teljesen, mert egy youtube lejátszási sort már nem ismer fel a készülék. -
DeToX 88
csendes tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni
Van egy ue50 tv
Az lene kérdésem ue40 tápegység és alaplap müködne ue50 tv-el ?
Ugyan aza márka tipus
Válaszokat elöre is köszönöm
-
cooi11
senior tag
válasz univerzita #132619 üzenetére
Igen valami dereng, de nem adja ki azt a lehetöségeket.
-
cooi11
senior tag
válasz univerzita #132616 üzenetére
Próbáltam, akkor valószínű a formátum nem megfelelő.
De még a felirat menü sem jön fel. -
mpo
veterán
válasz cooi11 #132614 üzenetére
Médialejátszót használok (minden külső eszköznél azon kell beállítani a feliratot).
Ha HDD-ről játszod le, akkor a Kiválaszt (Enter) majd a megjelenő gombokból választasz (legalábbis a kézikönyv szerint).
Lehet, hogy a képernyőn is megjelenik a felirat lehetőség.
Töltsd le a kézikönyvet és keress rá a felirat szóra.Ha érted, akkor már elavult.
-
Gauguin
tag
Egy kis off, de mégsem szürkével, Vincent rövid összehasonlítója, és (persze) Gal Gadot is van benne:
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Média lejátszásnál hogy kell a feliratot hozzá adni?
3-4 éve ment csak most elfelejtem. -
mpo
veterán
Mivel én sem bírom a film képmódot (a két régebbi Samsungon sem bírtam), így 5 sec is elég volt eldönteni, hogy a MU8002-n se használom.
Kaptam segítséget és az itt található videókkal és leírással, azért be tudtam állítani, hogy legyen fehér és fekete és ne harsogjanak a színek.
Persze előbb a régi tévén gyakoroltam, így az is "rendbe jött".
Az AVS HD 709 Calibration Disk-et használtam.
[link]
Persze előtte minden beállítást írj le vagy fotózd le, nekem Libreoffice táblázatban van.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
tupacamaru
veterán
Nekem se volt jó, kb nézhetetlen kategória. 65-ös Q6FN van nekem is.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
w333
félisten
Nekem van 55"Q6FN
Képmód : Normál
Háttérvilágítás : 25
Fényerő : 0
Kontraszt : 50
Élesség : 5
Szín : 25
Árnyalat : 0
Digitális tiszta megjelenítés : ki
Auto Motion Plus : 10 / 3
Led képtisztaság : Off
Helyi sötétítés : Alacsony
Kontrasztjavító : Ki
HDR+ mód : Off
Film mód : Ki
Színtónus : Normál
Fehéregyensúly : nem piszkáltam
Gamma : Bt1886 = 0
Csak RGB üzemmód : Ki
Színközbeállítások : NatívNekem így van beállítva és teljesen rendben van !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Xbox Series X|S
- Asszociációs játék. :)
- Fallout 4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest