Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee@01
lelkes újonc
Igen tudom!
Lehet én vagyok kukacos, de ez 10 bit-és, a 8002 meg 8+frc. Igazából nem tudom, hogyez a látványban mennyit számít.
95 %-bán középről nézem. -
Csabee@01
lelkes újonc
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek ue55nu8502 tv-ről!
Leginkább ps4 pro meg 4k videóra lenne használva.
Még nem volt ívelt kijelzős tv-m. Ez előny, vagy hátrány lenne? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gyeniko #131695 üzenetére
Jah értem, hogy hetedik tévé. Így elsőre nagyon nem jött le, ezért is kérdeztem.
Én beszállnék, de nekem nem kell qled már, ha ez sony ez az ag9 lenne, akkor azonnal, de még mindig nem lehet megvenni.
Most két lehetőséget látok. A sony olyan kicseszett lelkiismeretes, hogy xarrá tesztelik ezeket a tévéket, mielőtt piacra dobnák, vagy felfedeztek benne egy (vagy több) durva hibát.De akkor meg, hogy nyert volna díjat, ami oda van írva? Nem értem az egészet miért nem dobják már piacra....
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz ΞΔGLΞ #131694 üzenetére
"Mi az 7"
Vannak nálad betegebbek is... De van még további 4 TV-nk is (amelyet csak mi nézünk) egyéb helyeken.
A Qled a nagy nehézség, különösen, mert az akciós ár a tavalyi modellekre ennyire rettentően jó, tavalyi QLED pedig nem nagyon van már...
Elsősorban Samsung QE75Q7FN kellene, de ez nincs az MM webshopban és a megkérdezett áruházakban sem. Ha ez megvolna, akkor már rendelheténk is a TV-ket, ráadásul becsatlakozhatna további sok bajtárs az UHD TV-k vételére.A garit nem tudom, de - mivel tényleg nem életszerű, hogy 1 helyre kerüljön min. 3 db készülék - nyilván van az áruháznak/webshopnak konstruktív ötlete erre...
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz ΞΔGLΞ #131689 üzenetére
Rosszul számoltál. Én vennék egy 7. TV-t a házba, konkrétan egy 50NU7442-t, amely a 30% engedménnyel 123.828.- Ft-ba kerülne, ingyen házhoz szállítással. (árukeresőn ez a modell a Mall.hu-n a legolcsóbb, itt 168.990 + 3.990 = 172.980.- Ft az ára) Goldb billeg azon, hogy venne egy 82NU8002-t, amely 618.793.- Ft-ba kerülne ingyen szállítva (árukeresőn a legolcsóbb egy külföldi ÁFA-s üzletben, ahol 724.549 + 5.749 = 739.298.- Ft), szintén. Egyik mellé sem tudsz 2 év gyári garis ugyanilyet állítani.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
kokokka
őstag
válasz ΞΔGLΞ #131691 üzenetére
Jogos. Telekom Szuper HD Családi csomag, 32 HD csatorna meg 108 sz@r. És mégis, ettől függetlenül vannak olyan csatornák, amelyek tényleg szép képet adnak. A tartalom az más kérdés. Ha van egy jó film ami előtt ott ragadok, abban 12 percenként reklámot adnak. Eljött a várva várt 4K világ. Már nem is most. De a plafon, amit be tudok állítani a beltériben, az 1080i. Ezt a szégyent
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kokokka #131690 üzenetére
Egyetértünk.
A 8K-nak én egyszerűen nem látom a jövőjét. Ha még PC-re is kötném, oda is kell egy még nem létező ki...ott drága VGA, ami nem fogja kilehelni a lelkét, ha mindent meg kell mutatni. A 2080Ti is megfekszik 4K alatt még elég sok mindentől és egy 500 ezres kártyáról beszélünk. Röhej ez az egész...
Amúgy 8K-nál meg aztán tényleg észrevenni még a eredeti 4K felkonvertálást is, hát még egy 1080i, ami itthon mindegyik szolgáltatónál valami eszméletlen nagy SZÓ MÉG MINDIG!Én is ebbe az új premium-ban vagyok a UPC-nél. 150 valahány csatorna, ebből 37 HD, ha jól tudom, amiből nézek kb 10-15 csatornát, a többi kuka, mert én SD-t már FHD tévén sem néztem.
Amúgy meg 150 csatornából, kb már mindegyikből csak a szar folyik, kivéve a természeti csatornákat, sport, meg hbo, ami kivétel talán...[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz ΞΔGLΞ #131689 üzenetére
A három milla körüli 8K tévékért amúgy sem fognak rohanni, akármennyire is söprik üresre a raktáraikat. Az nonszensz, és nem csak az ár. A 8K már tényleg nem normális, nem sok értelmét látom. Az emberi szem befogadóképességét meghaladó, értelmetlen felbontás. Marketing. Nagyzolás. Magamutogatás.
Bullshit. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz goldb #131688 üzenetére
Megnéztem az árakat, pontosan úgy van kiszámolva és pont (mily meglepő) annyira megemelve a tv árak, ha együtt veszed meg, akkor sem jössz ki jobban, mint az árukeresőn a legolcsóbb helyen vennéd meg mind a kettőt, vagy hármat, sőt néhol olcsóbban is ki lehet jönni.
Ez mindig csak elsőre tűnik LENYŰGÖZŐ ajánlatnak. Hacsak nem a több milliós 8K tévét veszed, mert az mindenhol ugyanannyi.
Pl az 55-ös Q9, ami elég sokáig 500 ezer volt, na persze, hogy most véletlenül ebben a csodálatos akcióban 550 ezer lett.Az egész lényege, hogy a raktáron megmaradt tévéket kisöpörjék, mert a három milla körüli 8K tévékért biztos nem fognak rohangálni, erre kitalálnak egy ilyen akciót.
Nyilván az is eszükbe jutott, hogy elég kevés olyan ember lesz, aki egy háztartásba rögtön három tévét vesz.
Emiatt egy garanciális probléma, pl hogyan lesz megoldva? Közel kell lakni egymáshoz a vevőknek, na meg bízni is egymásban. Eladásnál majd valaki fénymásolatot ad a leendő tulajnak?Elég életszerűtlen számomra ez az egész, pár 10 ezer forint megspórolásával, de ahogy számoltam még annyit sem lehet.
Te, pl melyik tévét nézted ki az MM-ban?[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz JoeYi #131683 üzenetére
Jaja 2017 decemberében az UE50MU6122-ES tévém Telekomos ára 167 420 forintra jött ki, a gondok után volt olyan ötletem hogy esetleg eladók, de ez nem realitás amikor pl egy UE50NU7022-ES tévé újonnan kerül most maximum 120e forintba...
Mit kapnék érte reálisan nézve 8 hónap garival? Talán 70e-80e forintot? Na nem...
Akkor inkább marad itthon vagy odaadom családtagoknak valahova...Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Callisto
őstag
válasz PuMbA #131681 üzenetére
Sajnos a legtöb TV-n a FullHD nem hogy FullHD minőségű maradna, de romlik is, mivel nem simán pixelt 4x, hanem próbál kitalálni valamit a nem létező pixelek helyére. Ez pedig rosszabb minőséget eredményez sajnos.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
PuMbA
titán
válasz Jakesz #131676 üzenetére
A skálázásnak annyi az értelme, hogy minden felbontás teljes képernyős képet fog adni. FullHD sosem lesz 4K minőség, szóval ne tekints csodatevő dologként a skálázásra, hiszen a TV nem talál ki valamit, amiről nincs több adat. Csak a 4K film lesz 4K minőségű (akkor ha tényleg 4K-ban forgatták, sok 4K-ban kiadott film csak FullHD), a FullHD marad FullHD minőségű és így tovább.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Jakesz #131676 üzenetére
"de azért legalább egy fullHD-t fel tud skálázni megközelítőleg 4K minőségre?"
Ha bölcsészkedni akarunk, akkor a kérdésedre több helyes válasz létezik...
Ahhoz, hogy egyáltalán lásd a különbséget fhd és 4k között, elég közel kell ülni (55"-nál kb. 1,5m)
Másrészt, minden tv a natív felbontásán jelenít meg mindent. De gondolom úgy értetted a felskálázást, hogy nem csak "széthúzza" a képet, hanem valamilyen módon próbál a hiányzó adatokra értékeket kitalálni. Ilyent is tudnak, de ettől még nem lesz natív 4k, mert a semmiből kell dolgoznia, és olyan algoritmust még nem találtak ki, ami helyes értékeket produkál a semmiből
És akkor itt van még egy "viszont..." ha olyan távolságból nézed a tv-t, ami pont a fullhd és a 4k közé esik (55"-nál 2-3m között) akkor esélyes, hogy egy "felskálázott" fullhd-t szebbnek látsz az eredetinél, mert az ember agya is úgy működik, hogy szereti kiegészíteni a látottakat, főleg mozgás közben. De így se lesz natív 4k."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Jakesz
addikt
válasz suste #131673 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ha már ez az "ugyanazon a felbontáson nagyobb képernyőn rosszabb a kép, mint a kisebb képernyőn" probléma előjött, akkor arra is rákérdeznék, hogy olvastam, hogy ezek a mai tv-k a 4K alatti felbontást is felskálázzák 4K-ra. Gondolom, hogy ez messze nem lesz natív 4K minőség, de azért legalább egy fullHD-t fel tud skálázni megközelítőleg 4K minőségre? -
suste
veterán
válasz Jakesz #131667 üzenetére
Szerintem azt is fontos tudni, hogy változatlan nézési távolság esetén a beadott képminőségnek jóval nagyobbnak kell lennie ilyen váltásnál, ha nem akarsz csalódni!!!
Én 40-ről váltottam 50-re, és már itt is óriási a különbség. Igaz én a 40-esen leginkább SD-t néztem, de nekem az teljesen megfelelt, viszont 50 colon eszméletlenül ronda volt, így most 720p-t adagolok neki.
De ha valaki sasszemű és hozzászokott 40 colon 2m-en a fullHD-hoz, akkor nagyot fog csalódni ugyanezzel 55 colon.....
Viszont a távolság mindent megszépít -
Joci??
senior tag
válasz Jakesz #131667 üzenetére
Szia! most cseréltem le a fhd tv-t egy uhd-re, bár nem qled de sokkal szebb színek és élesebb kép, megérte főleg hogy 165cm-be vettem meg, és előtte meg 123cm volt, ár/érték arany teljesen rendben van.
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! olvastam, régebben volt már ez kérdés de erre válasz nem érkezett így hát én is megpróbálom, napokban vettem egy uhd samsung tévét, le is töltöttem egy jó kis filmet uhd felbontásban de, a tévé nem látja a fáljt csak a sample-t, és azt gond nélkül le is játsza. Valami ötlet miért lehet ez, a tévén a legújabb szoftver van. köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
Jakesz
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy 2013-as gyártású UE40F6400 LED tv-m van. Ha vennék egy QE55Q8FN típusú QLED-et, akkor jelentős fejlődést tapasztalnék a mostanihoz képest? -
goldb
tag
Sziasztok!
Holnapig van Media marktban akció Samsung TV-kre. Akár 30% kedvezménnyel is lehet vásárolni, amennyiben 1 qled és 2 uhd tv-t vesz valaki.
Én lehet vevő lennék egy qledre. Valaki más esetleg csatlakozna?
Szerk. Bár nem tudom milyenek az árak, első ránézésre nem nyernenk nagyobbat, mint bármelyik akcióval...
[ Szerkesztve ]
-
BiOszi
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a Samsung ue40nu7122 milyen paneles pontosan ips vagy va?
A válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
-
hurenzon
senior tag
Sziasztok!
Mi a vélemény erről a tv-ről :
350.000 Ftért tudok újonnan. Van ennél jobb vétel jelenleg?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Bogyi007 #131644 üzenetére
Nem akarok semmit sem elkiabálni, de lehet hogy megoldódott a problémám.
Ugye említettem nektek azt hogy a második nagy generál után - amikor is volt újra alaplap-csere és tápegység-csere is - a tévém működött egy hétig majd amikor a tévé bekapcsolt állapota mellett a Pc-t felkapcsoltam a tévé meghibásodott megint. Ezután vittem el a Pc-t átvizsgálni és bár nem talált a szervizes hibát a régi tápegységben de végül azt kicserélte egy újra.Ezután történt az hogy március 15.-én egy napot be tudtam kacsolni a tévét de másnap már nem.
Aztán múlt hét hétfőn bevittem a szervizbe a tévét amit pénteken hoztam haza. Közben a szervizesek is reprodukálták a sikeres bekapcsolás és aztán újra nem működést. Aztán kicserélték megint a tápegységet.
És járatták három napot a tévét sikeresen. Ők azt mondták elképzelhető hogy a Samsungtól hibás alkatrészt kaptak és az került beépítésre új gyanánt.Én ezt kicsit másképpen gondoltam tovább. Ugyebár egy évig minden gond nélkül működött a tévém, aztán elromlott. Ezután kijöttek személyesen a szervizből és kicserélték az alaplapot, de csak azt - ez azért lényeges, mert előtte egy nappal a tévém újra működött (amit egyébként el is mondtam nekik). Pár nappal utána a tévé újra meghibásodott és ezután volt náluk a szervizben a tévé a komplett cserével.
Viszont az első meghibásodásnál is simán elképzelhető hogy az alaplapnak kutyabaja sem volt és akkor is a táp romlott már el, de részlegesen működőképes maradt. De ott volt a Pc-m ami akár az egész hibát már akkor is okozhatta.Aztán a második javítás után a Pc bekapcsoláskor szállt el a tévém mint írtam is. Mostanra viszont jó a tévé és rendben van a Pc-m is. És bár eddig nem csináltam azt hogy a Tv bekapcsolása után kapcsoltam be a Pc-t csak fordítva de lehet hogy így megoldódott az egész történet végre.
Bár az is igaz hogy eddig a konzolok sincsenek a tévéhez csatolva és a vezetékes internet sincs, csak Wifin keresztül lógok vele a neten.
Meglátjuk mi lesz még...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Luissimo
veterán
válasz ΞΔGLΞ #131646 üzenetére
most miért baj, hogy "BE AKAR LÉPNI"
mindenki belép egyszer valahová , aztán ha bennvan , akkor továbblép
ennyiért nem rossz a szerkezet, a középszintű telefonokért ezért többet kérnek el, és egy 6"-os telefondisplay is ennek a kütyünek kb a harmada.
Tehát
csak vegye meg majd lecseréli nagyobbra, jobbra,
-
Bogyi007
veterán
Uraim, a tévém újra üzemel. Meglátjuk hogy most miként és meddig fog működni. A Szegedi Szervizben a javítás előtt nekik is sikerült reprodukálni azt az állapotot hogy működött a készülék, de pár ki be kapcsolás után náluk sem működött.
Kicserélték a tápegységet, ment náluk 4 napot és minden rendben volt vele. Ma itthon én is üzembe helyeztem és egyenlőre csak a Digi koaxot dugtam rá és az optikai hangkábelt. Semmi mást ezen kívül. Kiváncsi leszek...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Mi a 2 tv között a különbség?
UE50NU7022KXXH
UE 49 NU7102KXXH.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Emberek! A Samsung bejelentette, hogy kiadja a DTS támogatású firmwareket visszamenőleg a tavalyi szériákra is!
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
EAndrew
aktív tag
válasz PuMbA #131602 üzenetére
Helló,
A kérdés Láma, de a PLEX esetén ki lehet küszöbölni a DTS hang hibát és a régebbi tartalmak xvid és divx lejátszásának problémáját? Mert ha jól értem akkor csak stream van és nem a tv a médialejátszó.
Azért kérdés ez mert a Q7fn sem hajlandó a régebbi tartalmakat megenni, azonban egyenlőre nem szerzek be medialejátszót, ha nem muszáj.
Egyébként a PLEX mint forrás lesz, vagy mint app és ki lehet belőle lépni (nem fut folyamatosan a háttérben)?Köszi!
"Nem tudtam pontosan, hogy mit akarok, de azt tökéletesen megvalósítottam." :)
-
fjudors
aktív tag
válasz ΞΔGLΞ #131623 üzenetére
ajaj..ez nem hangzik jól.
mi más lehetne egy fél éves készüléknél, mint garanciális probléma a csík a kijelzőn?az a baj, hogy nem egyszerű leszednem a falról egy lábbal.megoldom, csak nem erre vágytam.mondjuk, nem szabadon választott, de várhatott volna egy hónapot.
nem vagyok tv függő, de a jelenlegi kényszerhelyzetben sorozatozok az hbo gon, és ez az egy 49-es tvm van.
már öt hete fekszek, és még ennyi vissza van a következő kontrollig...
nem lenne jó, ha hetekig elvinnék.[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
válasz ΞΔGLΞ #131620 üzenetére
ja, persze, majd holnap.
chat alapján elviekben felvettek egy munkalapot, jövő héten keresnek.a kérdésem inkább arra irányult, hoy vajon ezt tudják-e javítani, akár helyszínen is?
vagy elviszik? esetleg csereutalvány?kijelző hibának tűnik..azt nem tudom, javítják-e
csak, hogy poén legyen, törött lábbal, csavaros műtéttel döglök itthon, még minimum négy és fél hétig...
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
vajon az alábbi hiba miatt, mi a szerviz menetrend? ma reggel bekapcsolás után ez fogadott...
-
JoeYi
őstag
válasz kkp900 #131601 üzenetére
szia
1.: a régebbi típusoknál még lehetett azzal trükközni, hogy a Samsung accounthoz linkelted a One drive accountot. Nem tudom ,hogy ez megy-e még, illetve utána mit lehet kezdeni vele. Régi TV, de itt mutatja az arc: [link]
2.: ha az 1 nem megy, akkor vegyél egy Synology NAS-t, oda szinkornizáld a one drive-ot és onnét játszd le. Egyébké t a plex ingyenesen is működik
-
PuMbA
titán
válasz kkp900 #131611 üzenetére
A nagy felhőszolgáltatók nem biztosítanak erre direkt lehetőséget és a többség ezzel le is tudta a dolgot
Nem a Samsungot kell felhívnod, hanem a Microsoft-ot, övéké a OneDrive, de mivel a TV alkalmazás listájában nincs ilyen program, ha rákeresel, ezért biztosan nincs. A Samsung nem gyárt appot a TV-jükre.
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz PuMbA #131607 üzenetére
Nem tudom te ezeket a hatalmas gondolataidat mire alapozod,de semmi alapja nincsen.Van TV 4K és az Infuse program simán kezeli a felhőtartalmakat is most néztem meg direkt.Azt hittem,hogy van olyan lejátszó Samsungra is és valaki használ olyat esetleg.De ha kell felhívom a Samsungot és megkérdezem van e olyan szaros appjuk a saját TV -jükre ami tudja ezt... 🤦🏾♂️🤯
-
sajtos75
tag
válasz H.lacika #131599 üzenetére
Egy jó ideje már nálam sem. Hiába állítok bármit. (MU6122)
Az,hogy elmegy a kép pár pillanatra azt meg csak azzal lehet kiküszöbölni,hogy a PS4et YUV420ra állítod. Bár ha PS4et RGBre állítod a Tv HDMI Feketeszínt Normálra kell tenni. Ha a PS4 korlátozott a RGBnél akkor a TV HDMI feketeszínnél legyen alacsony. Ekkor néha megszűnik a pár pillanatos fekete kép. De előbb utóbb visszatér. Szerintem ez PS4 hiba. Régi meglévő és nem javított gond. -
direwolf
őstag
-
PuMbA
titán
válasz kkp900 #131604 üzenetére
"Nem a gépről akarok filmezni hanem a One Drive 5TB felhőtárhelyből!"
Ilyet nem lehet, mert illegális, ahogy írtam és senki sem csinálhat ilyen programot a Samsung TV-kre Ez nyilvánvaló...szerinted önként engednék a cégek, hogy filmeket töltögessen fel bárki a felhőbe, amit nem vett meg?
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! 55Q9FN tv-m van.És azt szeretném megoldani,hogy van egy 5TB One Drive tárhelyem oda szeretnék filmeket feltölteni és azt a tvn megnézni.Melyik lejátszó kezel felhőtárhelyet is a Samsung tv-nél melyiket töltsem le? Vagy esetleg a gyári is jó erre eddig csak külső vinyóval használtam de ugye mivel avit nem játszik így nem is nagyon használtam.Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Micro Four Thirds
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest