Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #121775 üzenetére
"1. HDMI-n DTS hangot tényleg nem tud dekódolni? 2018-ban??? De legalább passthroug-ban áttolhatná a bitstreamet optikai kimenetre, de ez se akar összejönni "
Ki tudod választani a Hangbeálításoknál, hogy DD-t vagy PCM-et toljon ki.
"3. Képjavító voodoo cuccok kicsit furák nekem, LG után nem nagyon találom a menüben a dolgokat. Pl. upscaling, vagy az uhd dimming, amit annyira reklámoznak a termék oldalán."
Upscaling minden 4K-nál kisebb felbontású videón van, hiszen akkor a képernyő közepén látnád kicsiben a FullHD videót, ami negyed annyi felbontású, mint a 4K és körülötte nézhetnéd a feketeséget. A képjavítók nagy része amúgy sem javít a képen (dinamikus kontraszt, zajcsökkentés, élesség), mert nem lévő információból nem tudsz semmit sem előállítani, csak találgatni, ami természetellenesen, műnek fog kinézni.
"4. Az UHD Dimming egy edge light tvnél mit is jelent pontosan?"
Semmit, az LG TV-nél nagy valószínűséggel (hacsak nem VA panelesed volt) 3x nagyobb a kontrasztja és a fekete mélysége a TV-dnek, szóval alapból elég.
"5. A 3 HDMI-nél számít mit mire körtök? Valami rémlik, hogy nagyon régen a PC-t az egyesre illett dugni a legalacsonyabb késleltetés elérése érdekében. Ez még igaz most is?"
Ha nincs a HDMI mellé írva, hogy melyik mi, akkor nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz direwolf #121779 üzenetére
Hogy még szebb legyen a kép, ezen táblázatban tesztelt TV-k közül az összes tavalyi Samsung modell tudja a DTS passthrough-t, és az összes idei nem. Ez finoman szólva is aggasztó...
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Bogyi007
veterán
válasz direwolf #121780 üzenetére
Az ugye megvan hogy ezek a dolgok kőkeményen licenszeltek? Ergo hogy egy tévé tudja a gyártó jelentős pénzt kell hogy fizessen a jogtulajdonosok felé s ezeket a licenszeket bizonyos időkre adják...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Gombinyó
őstag
válasz direwolf #121821 üzenetére
Nem most lett ez megszűntetve, mindig is gond volt a DTS-el, ha HDMI-n érkező jelről akartad továbbítani optikán. Ritka volt régebben is az olyan tv, ami tudta. Talán pár LG.
Külön optika behúz az erősítőig és meg van oldva, más lehetőség nem nagyon van. Esetleg az erősítő csere lehet megoldás egy friss modellre, amin keresztül át tudod vinni a képet gond nélkül. -
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #121827 üzenetére
"DisplayPort (DP) is a digital display interface developed by a consortium of PC and chip manufacturers and standardized by the Video Electronics Standards Association (VESA)."
"DisplayPort was designed to replace VGA, DVI, and FPD-Link"
De Amíg a HDMI-nek ilyen erős jelenléte van és nem tudják a DisplayPortot benyomni a nappaliba, addig nem lesz belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz direwolf #121821 üzenetére
Szerintem arról ad tájékoztatást, hogy mik azok a formátumok, amelyeket a készülék kezel. Nem elvárható - és szerintem nem is ez a helyes logika -, hogy 1969 óta minden megszűnő formátum kezelésről, elmaradó csatlakozóról, stb. tájékoztatást adjanak. Elvégre egy új készülék választásánál az a döntő, hogy a készülék mit tud, nem pedig az, hogy a hasonló készülékek korábban mit tudtak.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Bogyi007
veterán
válasz direwolf #121827 üzenetére
Az mondjuk tényleg szívás mert pl egy Ps4 Pro-t tudsz optikán is kivezetni házimozihoz és DTS-ben megszólaltatni a játékokat, de akinek nincs médiaplayer vagy erős PC pl az UHD filmekhez és csak a tv belső lejátszóját tudja használni de közben nincs DTS az kissé szopóroller tud lenni...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #121830 üzenetére
"Nincs olyan, hogy "PC-s szabvány" meg "házimozis szabvány". Politika van, meg verseny. Vagy szerinted van olyan "szabvány", hogy "házimozis avi, meg mkv" és "PC-s m2ts, vagy FLAC"? Érted az analógiát, ugye?"
Nem igazán, mert egy fajta szabvány egy adott területen nagyon meg tudja vetni magát és ezzel a többi szabvány kvázi ki van zárva A TV adások például m2ts formátumban mennek és sosem fognak mkv-ba menni, mert a kettő másra való. Ugyanígy Blu-ray-en nem lesznek mkv-ban a filmek.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz direwolf #121834 üzenetére
Ez a "áll" DTS hang(gagyiminőség) egy nagy lfsz véleményem szerint. Ha az enyémben nem lenne, nem hiányozna egyáltalán. A sima PCM-et (igaz minőségi erősítő is kell hozzá) olyan szintre felkeveri nálam a pájo, hogy egyszerűen sokkal jobb hallgatni, mint a gagyiDTS-t. Egyébként én ARC-on használom, de a régebbi (egyik) vintage hifi tornyom sima stereo-ban hazavágja a lx79-et hangzásra. Ezek mai erősítők a közelében nincsenek a 70-es 80-as években gyártott "hangszereknek".
-
golyós
addikt
válasz direwolf #121938 üzenetére
Jó kérdés
AZ Upc-t nekem is bekapcsolja, bár nem a bekapcsoló gombbal, hiába írja a tv, hanem a csatornaváltó megnyomására. Kikapcsolásnál én is keresem az upc távot vagy a telefonnal kapcsolom ki.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
direwolf
őstag
válasz direwolf #121956 üzenetére
Csak nem sikerül megértenem a filozófiát a Samsung rendszerében...
Sikerült az optikai kimenet elnevezését módosítanom Harmanról Yamahára, de ez nekem egy kicsit hátulról vakarózás. A HDMI bemeneteket simán át lehet nevezni bármire, az optika meg olyan nevet kap amilyen univerzális távirányítót állítok be a kimenetre.
És azt sem értem, hogy amikor tesztelteti a beállítást, simán ki-be kapcsolja az erősítőt, de használat közben erre semmi lehetőséget sem találok. Vagy béna vagyok megint..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
veterán
-
törölt tag
válasz direwolf #122061 üzenetére
"ez a 2018 készülékek egyik limitációja."
Hogy ez milyen szépen van megfogalmazva!
Bár ezt is írhatta volna, hogy "így jár az, aki abban bízik, hogy mi évről évre fejlesztünk, pedig nem és mégis megveszik a termékeinket"Amúgy - ha ez vigasztal - nemcsak a tv, hanem a telefon esetében is van ilyen.
Egyébként nagyon sajnálom, hogy így jártál.
-
AXisBOLD
addikt
válasz direwolf #121998 üzenetére
Szia,
igen, a boltban mondták is. noha nem ez az elsődleges szempont, de a fekete nem menne ahova szánom.
általános infókra lennék kíváncsi.
Okos funkciók, médialejátszás HDD-ről / Flash meghajtóról (megeszik-e mindent) + PS4 lenne a játszótárs, ezekhez szép éles, akadásmentes megjelenítés.
Ezeken kívül semmit egyéb, hogy erre a célra megfelelő-e vagy van más/jobb alternatíva?Köszönöm!
Aurea mediocritas
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #122147 üzenetére
Egy 2018-as Samsung TV-nek letöltöd a használati utasítását a hivatalos honlapról és benne van, hogy mit vagy mit nem játszik le [link]
(#122145) direwolf: Ja, de az Xvid terjedt el. A Divx-et kb senki sem használta, csak az elején, mert nem volt még Xvid.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz direwolf #122134 üzenetére
Szia,
médialejátszásban sajnos már nem nagyon vagyok képben, ha nem tudja a DTS hangot, azt annyit jelent, hogy az ilyen hangformátummal ellátott pl. filmet nem fogja megszólaltatni? Ha igen ezzel én is együtt tudok élni
Tehát mind a kettőt (mivel belül ugyan az, ha jól értem) ajánlod?
UE55NU7442
UE55NU7402
Nézehettem az 55" Class NU8000 szériákat, de az már nagyon borsos áron van, azért még vadászok, hátha lesz egy akció valahol, a TV-t úgy is csak ~ősz végén veszem, de egyelőre favorit a fenti kettő!
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #122242 üzenetére
Semmi baj sincs az LCD mozgásmegjelenítéssel a plazmával szemben...Sony TV-ken. Ott kiváló interpolációs és kép részenkénti villogtatásos technológia van.
(#122237) kokokka: Értem. Én semmiféle gain hatást nem látok. Most nézem a Eurosporton a svédországi bicikliversenyt és hasonlóan néznek ki a fák, utak, házak színei, mint amikor ott jártam és kristály tiszta a kép
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz direwolf #122255 üzenetére
"...amíg ki nem véreztette a kapitalista piac... pedig lenne helye ma is, mint a csöves erősítőknek, a bakelitnek, stb...."
Huhh, de érzelmesre sikerült.
Ha lenne helye, akkor ma is gyártanák. Az egyetlen ok, amiért nem gyártják az, hogy nem tudnák nyereségesen gyártani. És valóban, a fránya "kapitalisták" az Istennek sem akarnak veszteségesen termelni, hogy az ördög vinné el őket!Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz direwolf #122260 üzenetére
Igen, mintha hallottam volna már ilyesmiről és sok minden másról is. Neked is a fentieket tudom válaszolni: ha lehetne nyereségesen gyártani, akkor biztosan volna, aki gyártaná. Ugyanis a "tőke" nem lelkizik, minden sz@rt kitalál és gyárt a nyereségért. Ideológiák nélkül.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz direwolf #122265 üzenetére
Nekem nem, hiszen én azt vallom, hogy kizárólag a nyereségről, a pénzről szól. Ha te másképpen gondolod, akkor a te nézeteid idealisták.
Az más kérdés, hogy én ezzel a "vegytiszta" pénz motiváltsággal nagyon nem értek egyet, de ettől még ez van.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz direwolf #122289 üzenetére
Tényleg nem azért, hogy az enyém legyen az utolsó szó, de: az energia felhasználásra vonatkozó kvóták nem csak a televíziókat sújtják, egyáltalán nem lobbi érdekekel szolgálnak, hanem ésszerűség. A plazma halálát nem elsősorban ez, hanem az okozta, hogy a 4K kép megjelenítéséhez "emberi" méretben nem volt meg a gyártási technológia, még nagyon drágán sem. Nagméretű 4K képernyőket tudtak gyártani, de borzasztó drágán. Emellett a képernyő nagyon kényes a mechanikai igénybevételre, a nagyméretű képernyő nagy önsúlya veszélyezteti magát a képernyőt, mert pici alakváltozásra összeroppanhatnak a képernyőt alkotó cellák.
Tekintettel arra, hogy a 4K már messze nem csak marketing, hanem napjaink valósága, azt sem mondhatjuk, hogy egy hazug marketing nyírta ki a plazmát.
Nem szabad elfelejteni a plazma ghostosodásra, beégésre való hajlamát sem, amely igenis létező probléma (6 plazma TV-m volt), illetve azt sem, hogy a piacot jelentő, a gyártókat életben tartó vásárlói tömeg (ez nem te vagy) TV műsorok nézésére használják a televíziót. Ismerve a TV műsorok és a sugárzás minőségét, a tömeget jelenető vásárlók egyáltalán nem élik meg visszalépésnek az LCD technológiát és nem siratják a plazmát, mert a képi különbséget nem látják, de azt igen, hogy nem marad ott a képernyőn az RTL Klub logója no és azt is, hogy nem szakad meg, amikor meg kell a készüléket mozdítania. És igen, nagy örömmel konstatálják, hogy a készülékük sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint a korábbi plazma TV-jük.
Természetesen nem kell, hogy egyetérts a fentiekkel, de ez a tényeken nem változtat.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
törölt tag
válasz direwolf #122407 üzenetére
Szerintem meg van alapja annak, amit írtam, mert nagyon jól emlékszem arra, hogy nehezményezted a Samsung hozzáállását a DTS-hez, sőt még írtam is rá Neked, hogy mennyire felháborítónak tartom a gyártó ilyenfajta hozzáállását.Többek között emiatt is reagáltam a mostani hozzászólásodra, amelyben valóban nem volt kérdés, de bizonyította azt, amit korábban is gondoltam, hogy nem néztél utána annak, hogy vajon a termék teljes egészében alkalmas lesz-e Neked, hanem csak feltételezted azt.Ahogyan azt is feltételezed, hogy én közgazdaságot tanultam, holott én ilyet sehol sem írtam és nem is ez a szakterületem, viszont a következő mondatoddal megint bizonyítod, hogy előítéletes vagy és úgy mondasz véleményt, hogy konkrét tapasztalatod nincs benne.Maradjunk annyiban, hogy ezt a témát lezártuk.
-
Tutu7030
veterán
válasz direwolf #122434 üzenetére
Igazad van, de nem árt az, ha meg vannak "címkézve" a kábelek. Nálam pl a PS4->"mezitlábas" HDMI->4k LG tv esetén nem engedte a HDR bekapcsolását. A kábelt lecserélve (HDMI2.0A jelölésű) rögtön elérhetővé vált a HDR bekapcsolás.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gyúrósok ide!
- VoIP telefonálás
- Bluetooth hangszórók
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak