Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz JoeYi #130168 üzenetére
A 8K nem mostani konstrukció, hanem 2013 óta létezik, de csak most jutottak el oda, hogy ne kerüljön egy vadiúj Merci 600s árába és ne brutális áramfogyasztása legyen. Ez a majd 100W többlet szinte semmi.
Egyébként az LG 50 coll plazmám, ami fent van az egyik szobában, szinte csak dísznek, 550-et evett óránként.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz Zerdal #130185 üzenetére
Nagyobb nem fér el?
Abba is a "gagyi" 49-es panel jutott, ami hiába NU8000 széria, kb csak a neve az, sajnos megkapta az ominózus 49"-es panelt ami a Q6-ban is van, 60hz-es panel, míg az 55"-os testvérétől felfelé mind 120hz-es. PQI is alacsonyabb mint az ugyanolyan modellszámú mindössze méretben nagyobb társaié.Ha keret vagy fizikai hely miatt nem jöhet az 55-ös, akkor javaslom, hogy maradj a jelentősen olcsóbb UE50NU7402-nél, (49,.5"-os, és olcsóbb 50-60K-val mint a 49Nu8xxx)
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok. Ha valaki tud nand chipet újra irni kérem jelezze, behalt a az LG TV-m a logonál nem jut tovább.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//-Mobil --06204489764. Csepel. Zöldfa utca..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Attila0 #130184 üzenetére
Mi abban a logika, hogy 8K-ban nézel felkonvertált 4K-t, mert nincs, nem létezik hozzá mozifilm, csak techdemók?
Szerinted egy 8k tévén nem látszik meg a kettő közti különbség? Akkor te még nem láttál 8K tévét működés közben. Ha valami, akkor ott már nagyon kiugrik a felbontás, hogy az konvertált vagy valós. Az 1080p 4K-ra konvertálásnál ez még alig, vagy nem is látszik.
Ha a 8K nem is, de a 16K biztos, hogy megbukik, egyrészt ha lesz is hozzá tartalom, egy 65-ös tévét nézhetsz fél méterről! (már ha kíváncsi vagy a részletekre)
Biztos jó lesz úgy tévézni, meg szemet rontani, agyzsibbadást kapni etc...Egyelőre elképzelni nem tudom, hogy a 8k is sikeres legyen, nemhogy a 16...Pc-re rákötve sem látom értelmét. Van a stúdiónkban egy ötezeregyszászvalahányszormittomén mekkora felbontású LG monitorunk is, ezen a felbontáson konkrétan nem látom rajta rendesen a megszokott nézési távolságból a render programot, annyira részletes, apró minden és az még mindig csak a fele a 16k-nak. Hülyeség volt már ezt megvenni...
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Nekem volt, sőt, akkoriban minden kütyüm kizárólag Sony volt. A Sony lejtmenete akkor kezdődött, talán nagyrész azért is, mert a feltörekvő gyártók készülékei lejátszották pl. az írott lemezeket és sokaknak ez volt a döntő szempont a vásárláskor. Mire a Sony felébredt, a koreai gyártók igen jól bevezették magukat a piacra.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz ΞΔGLΞ #130177 üzenetére
Én a szomszédba két Samsung TV-t próbáltam életre kelteni a kártyával, úgy, hogy beüzemeléskor hibátlan volt, hónapokkal később valami megadta magát, mindkét TV esetében, volt kártya csere 2X is, másik TV-be betettük, nem Samsung és hibátlanul működött. Szóval ez nem olyan, hogy fekete vagy fehér, valami elcseszett sz@r és nem tudok megesküdni a kártyára, mert hibátlan másik TV-kben. Régóta kártyákat használok de nem Samsung TV-ket és 0 fagyásom volt, szóval ennyit a sz@r kártya elméletről. Összetett dolog és gyakori a Samsungról ilyeneket olvasni, megfejtés egyelőre nincs és én sem hinném el ha személyesen nem találkoztam volna ilyennel.
(#130183) ΞΔGLΞ
Én sem tudok mást írni, saját tapasztalatomból tudok kiíndulni, nálam meg 3 kártyából 3 hibátlan.[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz blakey #130176 üzenetére
Nekem az LG oled-et is kifagyasztotta nem csak a samsung tévéket és addig ez volt, míg ki nem cserélték.
Ez a kártya hibája, 10-ből 7 hibás szar gyártás, vagy a modul, vagy mind a kettő (nem tudom), de bugos, lassú és meghülyíti az os-t a tévéken.
Függetlenül attól, hogy a másik tévén működött, ott is előjött volna a hiba csak másképpen. a samsung tévé meg rögtön okádni tudott volna tőle.
De nekem mindegy, első körbe a kártyát kell cserélni és nem a tévét. Meg kompatibilitási baromságokra hivatkozni. -
blakey
titán
válasz ΞΔGLΞ #130175 üzenetére
Pedig benne van a Samsung is nyakig, az többi gyártó TV-ivel nincs ilyen gond, gyakorlatilag 1,5 évente cserélem a 3 TV-met és 8 éve van médiakártyám, soha, egyik TV-vel sem volt gond médiakártya szempontjából és bizony a szomszédok Samsung TV-ivel volt, másik márka TV-jében meg hibátlanul működött. Tehát itt nem 1 cég a hibás és a Samsung szerintem "hibásabb" ebből a szempontból, 4 márka TV-je működik, ötödiké nem akkor ki a hibás?
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A UPC (legtöbb) kártyája meg az egyik legszarabb konstrukció közé tartozik, bugos, mint az Istennyila.
Nem egy tévét kifagyasztott már és ilyenkor jön a szokásos, hogy kompatibilis-e?
Na, ilyenkor szoktam elküldeni a halál náthás f...ba ezeket, a nagyon hozzáértő szerelővel együtt, akit meg két lábbal rúgtam volna ki a házból. A samsung-nak sok mindent a képére lehetne olvasni, amilyen fasságokat csinál manapság a tévéivel, de ezt nem.[ Szerkesztve ]
-
lowphas
tag
válasz JoeYi #130171 üzenetére
Azért vegyük figyelembe, hogy azért az 1k nit feletti értékhez olyan led is kell. Gondolom, a hatásfok fordított arányban lehet a fényerővel egy szint után. A CPU fogyasztás szerintem annyira nem jelentős. Meglepne, ha 4k@60hz plusz interpolation to 8k@120hz többe kerülne mint 20-30 Watt. (mar ha egyáltalán 8k-t tud 120ra interpolálni) Szerintem.
-
JoeYi
őstag
nem erről van szó Ha idén ez a csúcs, akkor jövőre már a hajszárító is 8K lesz, ok nélkül EU nevetséges, hogy engedi.
4K tévék is már oknélkül fütenek el egy csomó enrgiát a fullhdhoz képest, hát még majd ha megjelennek a belépőszíntű 8K TV-k 120e Ft-ért, amik csak arra megesznek 100W-ot, hogy felskálázzák a TV2 adását 8K-ra, meg még 100-at, hogy értékelhető fényerővel átpaszírozzák 8K-nyi LCD lyukon
-
JoeYi
őstag
upc story: azt nem látom senkinél kommentben, hogy milyen firmware van TV-jén. Meg ugye típuson belül is az 55 alatti és az 55 és a feletti sokszor két külömböző hardvert tartalmaz. Sőt megkockáztatom, hogy két 49nu74 között is lehet hardveres eltérés, szóval teljesen hihető, hogy vkinek megy, vkinek meg nem (telefonnál is csinálja samu, hogy ugyanolyan teljesítményű, de eltérő gyártótól származó rendszerchipet használ)
-
Zerdal
tag
Köszönöm mindenkinek az UPC problémával kapcsolatban nyilatkozott. Akkor maradok a Samusng 49NU8002 nél. Esetleg vélemény a készülékről?
Ami még kérdés merült fel. A tévén ugye kivették a DTS léjátszást. Ez akkor is érint, ha a DSvideo-val esetleg Plex-el indítom el a lejátszást?"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Fr3eWar
őstag
válasz lowphas #130162 üzenetére
Az árazásos témában van valami. Megjelenéskor tuti eszetlen ára lesz. Én fekete péntek utáni hétvégén vettem a 65Q9FN-t, és azóta sem közelítette meg azt az árat. Akkor konkrétan 606 000 volt az MM-ben, amint jött az árukeresős értesítés, hogy leesett az ára a beállított jelzés alá foglaltam a TV-t személyes átvéttel, és mentem Kecskemétről Pestre érte, mert persze csak ott tartottak belőle raktáron. Kíváncsi leszek kivezetés előtt megy-e még 600 környékére.
-
lowphas
tag
válasz Fr3eWar #130158 üzenetére
Az új széria szerintem akkora újdonságot nem hoz idén, pl egy q9fnhez képest, cserébe emészthető szintre esik a 2018as q9fn. Én még akár azt is gondolhatnám, hogy jobban megéri egy jóáras q9fn, főleg, ha nagyobb méretről van szó, mint egy jelenleg nem tudni mivel jobb, de biztosan jóval drágább Q90.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz Statikus #130149 üzenetére
Ne haragudj, ha butaságot kérdezek, de a kártyát ugye a kártya fogadó modullal együtt cserélgetted a készülékekben? Ha esetleg nem, akkor így kellene, mert a modult és a kártyát a UPC összepárosítja, csak együtt életképesek.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Fr3eWar
őstag
válasz allein #130148 üzenetére
Szerintem várj egy kicsit ha nem sürgős, most jöttek ki az új szériák Q90R-ből lehet még valami, remélhetőleg hamarosan tesztelik őket minden nagyobb oldalon. Egyébként nekem 65-be van a Q9FN, nappal szuper kb mindenhonnan jó, éjjel szemből szuper, oldalról ne nézd kategória, viszont nem kell vigyázni rá, mehet bármilyen kontent akárhogy.
[ Szerkesztve ]
-
petfoto
tag
válasz Statikus #130142 üzenetére
Már én is írtam, hogy a 55NU7402 működik, ismétlem működik UPC média kártyával. Első perctől kezdve, gond, probléma nélkül. F@sság,hogy nem viszi.
Szentesen használom...
Valaki elb@szott valamit, de nem jönnek rá.
Vissza kell menni az elejére. Új kártya, új foglalat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szívesen, kérdezd majd meg a tv témájában az általános tapasztalatokat, hogy kinek milyen gondja volt, vagy miben csalódott a saját tv-jével kapcsolatban.
Nemcsak szerelői kártya, hanem szerelői kártya és kártyaolvasó, plusz bontatlan kártya és kártyaolvasó, ez nyilván csak akkor ha megállapításra kerül, hogy valóban hibás, vagy inkompatibilitás van.
Írtam, hogy nekem meg a DIGI-vel van gondom, ha a Samsungban a kábel tv szolgáltatónak a DIGI-t adom meg, akkor nincs feliratom azokon a csatornákon, amelyek sugároznak feliratot, hiába választom ki; ha viszont az Egyéb van megadva, akkor tökéletesen működik, ahol van feliratsugárzás, ott működik is a feliratozás a kiválasztás után.
-
blakey
titán
Ne néz 10%-os szürkét.
Itt minden TV-nek van valami nyűgje.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Deck
titán
Ez a Vertical Banding vagy DSE vagy mittomém mi mennyire rossz? Garanciális szint?
[ Szerkesztve ]
PS5
-
blakey
titán
És ez csak UPC hálózaton volt probléma, Digin és Mindigen nem Szóval a hiba UPC-nél van ez biztos, évek óta. - biztos így van de ne vegyél rá mérget, mert ez LG-n, Sony-n, Panasonicon és Toshibán nem jeletkezett.
-
Statikus
senior tag
válasz #20221952 #130145 üzenetére
Köszi, megnézem, utánanézek a javasolt tévének.
A szerelői kártyához nem értek, nem tudom mi a 4 számjegyű kód.
Két kártyával teszteltem mindkét tévét, mindkét kártya másik készülékben üzemel. A UPC azonosítója 5 számjegyű, az rendben volt, megnézte - én is meg tudom nézni
Szerintem annyi van, hogy UPC nem követi a "piacot". Régi Samsungokkal is voltak kisebb kompatibilitási gondok, pld. Szlovákra kellett állítani, hogy jók legyenek az ékezetes betűk... És ez csak UPC hálózaton volt probléma, Digin és Mindigen nem Szóval a hiba UPC-nél van ez biztos, évek óta.
-
törölt tag
válasz Statikus #130144 üzenetére
Ja, akkor nem csinált semmit sem, értem.
Én megnéztem volna, hogy a szerelői kártyával (mert minden szerelőnél van olyan), mi a helyzet, ha nincs változás, akkor megnéztem volna, hogy másik kártyaolvasóval és a szerelői kartyával mi a helyzet,, jól van-e megadva a négyszámjegyű kód, stb.
Mondjuk az is igaz, hogy ő csak kábel tv szerelő, túl sok nem várható tőle.
Szerintem a gond a CI+1.4 lehet, mert az ajánlott készülékekben CI+1.3 van...
Ajánlottam másik tv-t, azzal ilyen gondod nem lesz! -
Statikus
senior tag
válasz #20221952 #130143 üzenetére
Először megkérdezte, hogy valaki ellenőrizte e a kompatibilitást. Mondtam, hogy nem, senkinek eszébe nem jutott, sem a UPC-nek (többszöri hibajelentés, távsegítség), sem Samsungnak, sem nekem.
Úgy gondoltam, hogy egy kb. 7 éve futó médiakártyás dolog már eléggé kiforrott ahhoz, hogy egy új Samsung tévével ne legyen gond és kb. 7év 4 tv tapasztalatból eszembe nem jutott, hogy gyanakodnom kéne. Hát nem. Valaki nagyon balfax, vagy a szolgáltató, vagy a gyártó.Tehát szerelő megkérdezte, hogy ellenőrizték-e, mert vannak olyan készülékek, amelyek nem kompatibilisek UPC MC-val. CI+-ot hozta fel, hogy azzal lehet gond, ha más országnak készült. Felhívta a "központot", lecsekkolták a tévét és nincs benne a kompatibilitási listában. Nem volt nagy mutatvány.
Majd én is elkezdtem keresni, UPC kompatibilitási keresőjében nincsen NU sorozatból készülék. Ellenben mindenféle szakadék tescos, auchanos, nevenincs szarok 20e-ért kompatibilisek.
-
Zerdal
tag
Akkor ha jól értem 2018-as sorozatú Samsung tv -n ne akarjak mediacard-al tv-t nézni? Ennyire szar a helyzet? Vagy csak egyedi eset.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
stefi68
addikt
Aki ChanSort-ot használ....
Hogyan lehet egy régi saját igény szerint rendezett csatornalistába egy (v. több) új csatornát bemásolni egy másik új listából?
Mintha olvastam volna ilyet korábban...◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Zerdal
tag
Sziasztok. Érdeklődnék a véleményetek iránt. Mi a vélemény az adott tipusú tévékről?
UE49NU8002TXXHVagy ami még esélyes mert igazából felesleges a 49" az a
UE43NU7442UXXHAmi lényeg ahogy olvasom UPC mediacard -al lenne használva.
Előre is köszönöm a véleményeteket.[ Szerkesztve ]
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
PuMbA
titán
válasz Attila0 #130124 üzenetére
A Telekomnál gyakorlatilag nincs HD minőség, majdnem ugyanaz a kettő az alacsony sávszélesség miatt, szóval felesleges beszélni róla. Egy HBO Go előfizetés ezerszer többet ér minőségben, mint egy Gagyikom előfizetés, ahol ráadásul nézheted a reklámokat is a pénzedért. Baromi jó üzlet a Telekomnak, neked meg rossz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Attila0 #130124 üzenetére
Naná, hogy nem láttál, mert az SD vagy a HD csak felbontás, a minőség bitrátától függ, ami továbbra is nagyon karcsú, illetve nem mindegy a forrás sem, mert tegnapelőtt a John Wick: 2. felvonás című film sugárzása egészen jó volt a megszokott minőséghez képest (nekem meggyőződésem, hogy a Blu-ray változat volt sugározva)
-
Attila0
őstag
válasz Statikus #130123 üzenetére
Én telekomos vagyok és éppen tegnap néztem a Film+on az egyik Batman filmet, ami közben kíváncsiságból átkapcsoltam a csatorna HD változatra is hogy látok-e különbséget, és láss csodát a HD-n is ugyan úgy tele volt a kép tömörítési hibákkal mint az SD változaton.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Statikus #130119 üzenetére
Nagyon sajnálatos, hogy Neked nem működik a UPC-vel együtt a tv, pedig még jobb modul CI+(1.4) is van benne, mint ami a UPC-hez kellene.
Ha megnyugtat, nekem meg a DIGI-vel nem működik jól együtt a tv, kénytelen vagyok a kábel tv szolgáltató megadásánál a DIGI helyett az Egyéb lehetőséget választani.
-
Statikus
senior tag
válasz Statikus #130113 üzenetére
Volt kint UPC szerelő. Minden elismerésem, intelligens, jól nevelt, szakmailag felkészült. Köszönöm.
A készülék annyira nem kompatibilis a UPC médiakártyájával, hogy set top boxot ajánlottak helyette.
NEVETSÉGES, SZÁNALMAS!!! XXI. században egy MO-on forgalmazott, magyar nyelvű tévé, aminek a programozásakor felkínálja automatikusan, hogy UPC hálózatot akarok e programozni nem kompatibilis a UPC-vel.
Szóval akkor most TV vissza, 14 napon belüli elállás és imádkozzak, hogy találok egy olyan képességű tévét, mint ez nem kétszeres áron, ami működik UPC alatt...
Senki ne vegyen Samsung UE43NU7402UXXH televíziót UPC médiakártya alá, mert nem fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok. Ha valaki tud nand chipet újra irni kérem jelezze, behalt a az LG TV-m a logonál nem jut tovább.
Tipus hiba szerintem. Modell Lg 42LB650v.Köszönöm.ÜDv
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//-Mobil --06204489764. Csepel. Zöldfa utca..
-
Fr3eWar
őstag
válasz bekecs76 #130115 üzenetére
Lejátsza a Magyar hangsávval. Ha több támogatott hangsáv van benne, esetleg a külföldi sem DTS akkor a belső lejátszó menüjéből lehet válogatni a szinkronhangok között.
Ha viszont csak DTS hang van egy filmben akkor azt le sem játsza (hang nélkül sem) simán nem támogatott formátumot dob rá.
Ha kölcsönzöd a filmeket, akkor jó eséllyel PC/NAS valami szedi le, így van "erőforrásod" serviio vagy plex futtatásra, és akkor a DTS sem akadály.(#130116) kissa1026
Kérlek, sorolj már fel 10 filmet amit láttál az elmúlt 10 évben, és csak DTS magyar hang volt benne!
-
bekecs76
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt szeretnék érdeklődni. Ugye a Samsung nem tud DTS-t. Én általában szinkronosan szeretem nézni a filmeket. A magyar hangsáv általában nem DTS, hanem Dolby Digitál vagy mittudomén mi. Tehát nem feltétlen kell nekem a DTS. A kérdésem az, hogy azokat a filmeket, amik tartalmaznak DTS hangsávot, azokat le se játssza a Samsung? Vagy pedig lejátssza, csak éppen a DTS hangsáv néma marad. Vagy milyen bonyodalmat okoz ilyenkor a Samsung? Mert ha le se játssza, akkor a Samsung is felejtős. Ha lejátssza, de csak magyar hangsávval, az úgy oké. Mi a tapasztalat? -
Fr3eWar
őstag
válasz Statikus #130113 üzenetére
Nekem Invitellel volt bajom a 2018-as TV-vel. Egyszerűen kiírta a TV, hogy nem kompatibilis a modullal, amivel évekig ment a H6400-as. Aztán bementem a helyi üfsz-ra, és adtak egyből másik kártyát+kártyaolvasót, amire azt mondom hogy fos de működik.
Van hogy bekapcsolás után 5 másodperc alatt párosítja, van hogy 10-15 perc elteltével kap észbe, és írja ki hogy a kapcsolat létrejött. Simán nézzük este már a filmet, erre bedobja a CI menüt, hogy sikeres bla bla bla bezár.
Én speciel naponta 0perc TV műsort nézek, sport totál hidegen hagy, általában a gyerekeknek megy valami M2 vagy egyéb mese, ha épp nem a NAS-ról megy mese.[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Statikus #129890 üzenetére
Új tévé ugyanezt produkálja.
Tévét direktben rákötve az oszlopról bejövő kábelre, ugyanezt produkálja.Régi (8 éves Samsung, 1 éves Pana) semmi probléma.
Holnap jön UPC.
Vannak ötleteim. Régi a CI+ modulom (mindhárom), régi a kártyám (mindhárom), ezért nem kompatibilisek egy 2018-as Samsung 4K-s 7402-vel. Ez viszont szánalmas lenne... (másnál működik UPC hálón ez a típus).
(Az is lehet, hogy a kis finomsággal akar kedveskedni UPC, mert aláírtam ismét 1 év hűséget náluk, pedig most húzzák a DIGI-t, fele áron...)
-
JoeYi
őstag
válasz Fr3eWar #130098 üzenetére
itt azt mondja az arc, hogy 55Q90 -nél 320 zónára számít https://youtu.be/rG_ZBoprUis?t=171. Nem tudom, hogy ez bennfentes info, vagy csak tipp.
Mondjuk a 320 az a 16 többszöröse. Ez alapján kijönne egy olyan lista, hogy:
16x : 320 (20x16)
8x : 160 (16x10)
4x : 80 (10x8)ez csak ötletelés részemről... Ez alapján egy évtized lesz mire akár csak 4000 zóna fölé mennek...
-
Celtis
veterán
Persze garanciális. Mondjuk egyszer, ha nagyon kitartó vagy. Először megkapod az "a technikusaink megvizsgálátk és szerintük ez nem hiba" választ aztán kicserélik a panelt. Ha nem vagy szerencsés még rosszabb lesz, ha szerencsés vagy akkor másutt vannak rajta a csíkok.
Az a gond, ha maga a technológia nem garantálja a banding mentességet, akkor annak az esélye, hogy banding mentes legyen a TV-d nulla. Lehet, hogy 10 vagy 100 tv-ből ki tudnál választani egy egész jót, de erre nincs lehetőséged.
-
w333
félisten
válasz ΞΔGLΞ #130106 üzenetére
Na ennek örülök ... azért ezen már érződik a prémium hatás !
Nekem nincs bevilágítás, nincs DSE, gyönyörű kristálytiszta kép és brutális színek, a Local Dimming hiába Edge led de valami zseniálisan megoldották a Q6FN -ben pl. filmeknél alul felül ugye fekete csík világos részeknél ezt nem látod mert akkora fényereje van a TV -nek pedig levettem 25 -re, sötétebb részeknél pedig leveszi alul és felül a fényerőt, sőt tegnap este néztem egy filmet és sokszor volt olyan jelenet hogy valami történik majd fekete képernyő, megint valami történik megint fekete képernyő (11s -nél látszik miről beszélek) és most vagy a TV olyan fekete hogy nem láttam semmit. vagy ilyenkor kikapcsolja a világítást ? nem tudtam eldönteni de a lényeg hogy hatalmas élmény, ezért nagy pacsi a Samunak
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz Celtis #130102 üzenetére
Persze van ellenpélda is mindkét oldalon ...
Edge led = attól féltem hogy lesz bevilágítás (de nincs bevilágítás)
Direkt Led = attól félsz hogy van DSE de még sincs !
Szóval még mindig azt mondom hogy nagyban függ ez attól is hogy ki milyet fog ki
Q9FN nem vészes de azért sajnos ott is van DSE + Banding
Szerk.
Mindenhol van kompromisszum de talán az Edge led -el van a legkevesebb !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest