Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz #54715584 #117525 üzenetére
"szürke fátyol"
Ilyen nincs. Ez csak az agyad és szemed hozzászokása a fehérebb fehérekhez, azaz a hidegebb színhőmérséklethez és a nagyobb fényerőhöz / gammához, ami egy nagyobb tisztaság szerű hatást kölcsönöz a képnek A valóságban semmiféle fátyol nincs. Bizonyíték: ha 2 hétig nézed a Film módot fel sem tűnik. Szóval ez csak preferencia, de a valóságban nem létező dolog.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #54715584 #117528 üzenetére
"Fura, mert a pont a melegebb tónus került beállításra + sok helyen olvastam már azt, hogy látják a szürke fátyolt és nálam is inkább ez rontott a képen és az élességen, mintsem javított volna."
Igen, mert ez a megszokott és alapértelmezett színvilág a legtöbb kijelzőn (telefonokon, monitorokon is stb.). Például 10-15 évvel ezelőtt a CRT monitorokon mindenki 9300K színhőmérsékletet nézett (én is) és ha azt nézed 10 évig, akkor az lesz a megszokott, minden más rossz lesz. Emlékszem, amikor átváltottam 6500K-ra a CRT monitoron először, mondom: mi ez a sz*r. Vissza is váltottam. Aztán 1-2 év múlva átváltottam 6500K-ra és 2 hét múlva már észre sem vettem semmit, csak azt, hogy ha havas tájon naplemente van, akkor nem fehér, hanem sárgásabb lesz a hó színe, hasonlóan a valósághoz
(#117529) frizso: Nekem a munkahelyemen és az otthoni gépemnél IPS monitorom van, a TV-m VA, de nem igazán veszek észre különbséget közöttük. Mondjuk az IPS monitorokat is meleg színvilágra állítva használom, tehát emiatt is lehet. Ez már egyéni preferencia kérdése lehet.
[ Szerkesztve ]
-
warren29
tag
válasz #54715584 #117664 üzenetére
Pedig kimegy optikán csont nélkül a sokcsatornás jel és nemcsak a Dolby Digital, hanem még a DTS NEO is!
(#117658) stilo18 : Így van. Perfektül visz mindent a TV az ISO kivételével.
Sőt továbbmegyek.
Annyira hibátlan, hogy NAS-ról streamelem a filmeket wifin(!) a legkisebb akadás vagy hiba nélkül de nemcsak az FHD, hanem a legmagasabb bitrátájú 4K HDR filmeket is![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54715584 #117671 üzenetére
Felhívtam üfsz-t, ahol azt mondták, hogy ha más forrásból kapja a jelet a TV, akkor fel tudja dolgozni, de továbbítani nem tudja. Így csak a DD jön ki belőle és ez a többi készüléknél is így van.
Aki használja így a tévét optikaival vagy HDMI-vel erősítőhöz kötve, meg tudná ezt erősíteni / cáfolni? Netflix app DD+ sávval működik-e?
Legfeljebb használom a PC-s appot, csak fura, hogy ez így működik.
-
bisiz
tag
válasz #54715584 #117932 üzenetére
Igen, azzal van jelenleg, csak bluetooth-al szeretné használni(azt nem tudom miért), viszont a TV-n nincs. Nem tudom van-e olyan eszköz, ami varázsol rá?!
MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
Criton
veterán
válasz #54715584 #118424 üzenetére
Én Edigitalnal vásároltam egy UE65MU9002TXXH készüléket, a support szerint erre is +2év gari van, ugyan akkor amikor beregisztráltam a készüléket, csak 2019-ig garanciális, és a TV mellett az alábbi szöveg szerepel "Nem a Samsung Magyarország Zrt. által forgalomba hozott termék! A sorozatszám ellenőrzése során azt állapítottuk meg, hogy regisztrált termékét nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. hozta forgalomba, ezért a készülékre érvényes garanciát nem tudjuk meghosszabbítani. "Jóvan, most már kell egy szemüveg, egy darab betű lemaradt, pedig többször is ellenőriztem, és most már megy a garancia hosszabbítás is
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #54715584 #120290 üzenetére
Áramtalanítás után is?
Firmware a legújabb rajta?
Esetleg próbáld ki hogy amikor homokórázik akkor a back (visszafelé) gombot nyomod folyamatosan amíg vissza nem lép a tévé forrásra... aztán újra elindítod.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #54715584 #124720 üzenetére
Na, kipróbáltam direkt, mert már kíváncsi voltam. A tévéddel semmi gond, mert optikán nincs DD+! Feleslegesen lett szerelve, totál hülyék, hogy ezt sem tudják, inkább szerelgetik. Erre már nem lehet értelmeset írni. [facepalm]
Mi a tévéd típusa, mert azt nem látom, de lehet vak vagyok...?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
Fr3eWar
őstag
válasz #54715584 #135213 üzenetére
Az a baj, hogy az erősítő PLEX meg beépített lejátszó esetén is csak "szolga" amit ARC-on visszakap azt játssza le, és mivel a TV-k nem támogatják a DTS hangot, így csak DD 5.1-amit ki lehet szedni belőle, a beépített lejátszó ha ha DTS hangsáv van akkor néma filmet játszik le, azaz nem konvertál semmit sehova. Ha pl PLEX-et használsz az viszont ha DTS hangsávot játszol le, akkor konvertálja DD 5.1-re, ami valamekkora veszteség (én a 3-400 ezres HM szettel nem hallom a különbséget (PC-ről HDMI-n erősítőn keresztül átengedett DTS hangsáv, és TV-n PLEX-el lejátszott ARC-n visszaküldött PLEX által DTS-ből DD5.1-re konvertált hang között, de ez lehet hogy csak az én szegénységi bizonyítványom).
-
Mikemend
senior tag
válasz #54715584 #135209 üzenetére
DLNA kijátszásra Universal Media Servert (UMS) használok. Ingyenes, sokat tud, még webes linkeket is kezel elvileg (nem használom), és ismeri a feliratokat (még az MKV-ba csomagoltakat is, ha jól emlékszem, bár én srt-t használok).
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #54715584 #135216 üzenetére
Ha jó az rendszered, akkor állítólag azonos forrás esetén nem hallod a különbséget a különböző tömörítések között. Ez tapasztaltam én is másnál, de nem nálam
Ha a szar a rendszered, helyesen így kellett volna írni, főleg egy DTS esetében.
Illetve még a hallás a legfontosabb tényező, ha az nincs már, akkor felesleges audio-ra sok pénzt elcseszni. De DTS ÉS DD közt (minőségi kódolásról van szó), ott össze sem lehet hasonlítani a kettőt a DTS térben lévő dinamikusabb hangzására.[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz #54715584 #135241 üzenetére
Mert a Samsungnál valami nagyokos 2018-ban eldöntötte, hogy a DTS és a DIVX már elavult technológia. Vagyis pontosabban fogalmazva MEGFIZETHETETLEN technológia, mert hiába veszel egy autó áráért Samsung TV-t, akkor se kapsz DTS támogatást
De ha visszaolvasol itt a fórumon, rengetegen egyetértenek ezzel... Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz #54715584 #135402 üzenetére
Felesleges resetelni, a Film mód nem egy megváltó beállítás ami mindig a legjobb képet produkálja. Először is erős megszokást igényel. Én pl. csak mozizáshoz használom teljes sötétségben és akkor is csak meleg 1-en, minden másra, tvadás, pc, youtube normálon vagyok. Egyszerűen a világos nappaliban hiába emelem a háttér világítást barnára f*sott fakó a kép nekem. Másnak meg ez az isten, szóval a saját szemednek kell elégedettnek lennie, nem pedig egy ratings vagy egy másik fórumtárs beállításait magadra erőszakolni, mert az az etalon. Ezzel nem azt mondom, hogy nem hitelesek ezek az oldalak, vagy nem jók az ott megadott értékek, hanem azt hogy nyugodtan el lehet térni annak érdekében, hogy neked megfeleljen a kép.
-
IG55
senior tag
-
IG55
senior tag
válasz #54715584 #136224 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk, ezt az infó sávot szeretném megjeleníteni:
Ezt bekapcsolás után közvetlen lőttem, akkor tudom csak kiíratni.
Próbáltam Telekom STB-n, XBOX360-on, Netflixen, Youtubeon kiíratni a módszereddel, sehol sem működött. Vagy nem történt semmi, ha erre nyomok: , vagy a Telekom STB esetében annak infójának értelmezi. Mintha az ahhoz tartozó távirányítón nyomnám meg az i gombot.
Csináltam egy PC bementet a TV-n, annál működik egyedül.
Szóval, hogyan lehetne bármikor, bármilyen üzemmódban kiíratni a fenti infó panelt?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- World of Tanks - MMO
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Óra topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest