Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Foglalat szempontjából ez egy érdekes helyzet. Intelnél egyetlen foglalatra készült Sandy Bridge és Ivy Bridge, amelynek tagjai az alsótól a felső kategóriáig lefedik a palettát. A csúcskategóriát az LGA2011-be érkező modellek jelentik, ezzel Intel tulajdonképpen a szerver megoldásokat hozta le némi butítással asztali szegmensbe, itt IGP nincs.
Celeron herélt IGP s mostanra már 2 mag (G4xx még 1 mag + HT, de Ivy óta a legkisebb G1610 is 2 magos)
Pentium herélt IGP 2 mag, magasabb órajelek.
i3 teljes értékű IGP 2 mag 4 szál (HT)
i5 teljes értékű IGP 4 mag
i7 teljes értékű IGP 4 mag 8 szál (HT)AMD-nél az FM1-be illő Llanoval érkezett egy korszakváltás. Inteltől eltérő hangsúly fektettek a CPU és IGP arányára, mert utóbbiban sokkal versenyképesebbek. Llano egy felfrissített Athlon II X4 (megnövelt L2 chache mellett) és egy HD 5570 GPU-jának házassága egyetlen lapkán.
FM2 jelenleg CPU teljesítményben az i3 kategóriáig terjed. Trinity A8 és A10 2 modul 4 szál képességeit nézve. Pletykák szerint ebbe a foglalatba érkezhet majd 3 modul 6 szálas APU is.
i3 felett AMD-nél jelenleg az AM3+os FX széria van versenyben FX-6xxx 3 modul 6 szál, FX-8xxx 4 modul 8 szál (a la LGA1155 i7). Ezekben IGP nincs, helyette 8 MB L3 cache-t kaptak.Intelnél jobb az egy szálas teljesítmény, AMD-nél pedig a CMT hatékonyabb több szálon mint a HT. Ennek jó példája, ha megnézel egy Pentium vs. i3 vagy i5 vs. i7 Cinebench pontszámot egy illetve több szálon és megnézed a single/multi eredményeket Trinity és FX vonatkozásában.
Bár a felhasználó szempontjából ez lényegtelen, a kisebbik gyártónak gyártástechnológiai lépéshátrányban kell állnia a sarat. Trinity 32 nm (frissítése Richland szintén), Sandy 32nm, Ivy 22nm; Kaveri lesz majd 28 nm AMD-nél.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Core i3 mint alsó kategória... 30e környékén, hmm minden relatív (alatt van még a Pentium és a Celeron). De egy alsó középpel kiegyezek.
Vadászhatsz még használt i5-öt lényegesen soványabb GPU és erősebb CPU egységgel.
Most mondjam azt, hogy szégyen az alsókategóriás i3-nak, hogy GPU-ban így kikap? Csak Flame Wars Episode X lenne belőle. Hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
Szasztok lenne egy kérdés 2 dologban gondolkozom:
1:AMD A8-3870K X4 HD6550D 3000Mhz 4MB 100W Black Edition FM1
2:AMD Quad-Core A10 5800K dobozos Socket FM2
Ez esetben alaplapot is kell vennem ez nem gond.A kérdés az hogy melyikkel járnék jobban teljesítményben? Leginkább hd video vágáshoz kellene.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Dzsolo
senior tag
hy
van egy gyári hűtős 955BE procim a ventinek kezd hangja lenni, lehet cserélni rajta? Mert valami műanyag vagy gumi van öntve bele, esetleg vegyek új hűtőt?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Hardver Arc #10568 üzenetére
Igen.....elvileg kezeli
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
nbg
senior tag
Sziasztok,
egy ketmagos atom330-as alaplapot szeretnek lecserelni egy AMD E450-es alaplapra. A feladat maradna az eddigi, megpedig egy XBMC es egy P2P kliens futtatasa.
"CPU" teljesitmany tekinteteben hogyan viszonyul egymashoz a ket cucc? Gyengebb vagy erosebb az E450?Elore is koszonom,
nbgI'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Gregorg
tag
Sziasztok!
Adott egy kettő alkatrészem, gépet firssítek. Van egy 350W-os tápom, amit nem cserélnék, mellé 7750 vga és Athlon 750k menne, el fogja bírni a táp? Vagy 740 65W-tal elbírná már?
Köszi szépen!
Honor 8, Chuwi Hi10 Plus , Ryzen 2600, 16 GB 2666 Mhz DDR4, 1060 6Gb - PUBG nick: ColdGreg
-
-
Rivaul
addikt
válasz csattos09 #10571 üzenetére
De elég sok. Elvileg 85 amit kibír a gyártó szerint de jó lenne 50 környékéig leszorítani terhelés alatt is ha lejjebb nem is tudod. Ez a hő alaphelyzet vagy terhelés alatti?
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
csattos09
csendes tag
AMD Athlon 64 3200+ procim van és 73-74 fok az nem sok neki?
-
Gary23
csendes tag
A következő problémám adódott amit sehogy nem sikerült megoldanom, 2 magos processzor van a gépembe de ha a bios beállításokat úgy állítom hogy mind a 2 mag fusson akkor lefagy a gép főleg ha terhelés éri de előfordul, hogy szinte üres járaton is gondol egyet és lefagy, de ha csak az egy mag megy hibátlanul müködik, csak 1 magosnak megfelelő teljesítménnyel.
Config:
Processzor:Intel pentium d 830, 2 magos 3ghz-es
alaplap: Gigabyte ga-8n-sliroyal
videókárttya: Geforce 8500 gt
memória: ddr2 2gb 533mhz
450W-os tápegység van benne.
Mi okozhatja a lefagyást amikor mind 2 mag aktív? -
TommyNagz
senior tag
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok! érdeklődnék hogy P4S8X-MX (asus) ebbe az alaplapba jó e a 3GHZ-es prescott proci..elvileg az alaplap 478 as fogalaltú de az nem jelent semmit mert volt hogy egy másik 478 as alaplapba akartam rakni a procit csak ugye azt láttam hogy az alaplapból állnak ki a réz lábacskák..
-
Apone33
őstag
Hello!
Nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb topic a kérdésemhez, ezért bátorkodom itt feltenni. Jelenleg egy i5-750-es procit hajtok 3,5ghz-en, egy 6990-el párosítva és a cryis 3-ban full hd-ban, procilimitem van, felhúztam 4ghz-re is és akkor is 100%-on megy mind a 4 mag, néha 90% körül. Egy nagyobb pl i7-860-as procival jobb lenne, vagy inkább 1155-re kellene váltani?
Play Hard!!!
-
Rivaul
addikt
Nem hiszem hogy ennyi tudással kérdés jellegéből leszűrve kéne babrálni akár a biossal akár a feszültséggel. Teljesen jó az úgy ahogy van. Tudom igaz amit mondasz de azt teszi az a gép amit kell
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Ueda
senior tag
válasz Ramos_ #10561 üzenetére
Alapvetően csak arra kell figyelni, hogy a hőmérsékletek az elfogadható tartományban legyenek. Pl. ha feltelepíted az AMD Overdrive-ot, akkor ott meg tudod nézni a hőmérsékleteket. Az AMD-nek a gyári hűtései (proci) meg alapból nagyon hangosak, le szokták őket cserélni csendesebb darabra. Illetve a "profik" még azt is csinálják, hogy alulfeszelnek, azaz csökkentik a proci feszültségét, hogy kevésbé melegedjen. Az alaplapod UEFI BIOS-ában lehet állítani a dolgokon.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Rivaul
addikt
válasz Ramos_ #10561 üzenetére
Miért ne lenne normális? Ha fel megy a hőfok ami pont a játék következménye akkor nagyobb fordulatra kapcsolja a rendszer a ventilátort hogy tartsa az optimális fokot. Így kell cselekednie, rendben van teljesen.
-
Ramos_
tag
üdv sziasztok
februárban vettem gépetAsrock fm2a55m-dgs
AMD athlon x4 750k
Sapphire hd7770 1gb ghz edition
THERMALTAKE VO100K1W2N
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEMlaikusként kb egy hete lettem figyelmes rá hogyha elindítom a Path of Exile gamet, akkor egy idő után hangosabban zúg és melegedik a gép
alapbol nagyon halk, mind a proci venti mind a ház venti forogna most normális-e hogy egy 3 hónapos pc ilyet produkál? mik lehetnek a következményei zúgásnak melegedésnek? és mit tehetek ellene?
köszönöm szépen ha valaki segít
-
TommyNagz
senior tag
válasz Tidderman #10559 üzenetére
Gugli első találat Nekem 2100 van, csak jókat tudok róla mondani. Szoktam játszani is, simán visz mindent
encapsulation dot1q
-
Tidderman
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy melyiket érdemes választani: használt i3-2100 vagy új pentium G2120?
Előre is köszi!
-
Mogcaa
aktív tag
hali kaptam egy procit nem nagyon tudok róla semmit ez van rá írva Intel e7003 2,66 Ghz 3m
mi lehet ez milyen socketbe való? -
TommyNagz
senior tag
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
A core2-es hűtőbordák i- széria kompatibilisek (i5)?Köszi!
-
Taoharcos
aktív tag
válasz Pista555 #10545 üzenetére
Ha friss a telepítés, akkor vagy valami nemkívánatos progi, vagy rossz driver, vagy hibás hardver a gond, pl alaplap, jók -e benne a kondik vagy a tápban? Nincs-e púpos kondi (van amikor nem púpos, de mégis szar)?
Húzd le a hálózatot, és játsz le valami filmet. Mennyit változik a terhelés, filmlejátszás alatt, ha lehúzod a hálózatot? Ha sokat javul, akkor valami nemkívánatos progi(k) fut(nak).
Jó driverek vannak-e feltelepítve? -
Rivaul
addikt
válasz Pista555 #10547 üzenetére
Az a lap szívás. Volt már vele dolgom de nem hiszem hogy ez lenne a baj. Ha a procid 1 magos ahogy linkelted akkor egy x2 5200+ az még megérős csere lehet. Kár lenne a kukát etetni azzal a jószággal
-
Pista555
csendes tag
válasz Rivaul #10546 üzenetére
2 x 512 800mhz
+1g 800mhz
szal 2 g ramkb. 5 hónapja és hétről hétre rosszabb
32 bit
egy 150 gb maxtor és egy 200 gb maxtor
sentinel
150 es az teljesitmény: 92 kondició 99
200 as az teljesitmény 98 és kondicio 100amúgy alaplapra gyanakszom.
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=133#cpu
elég régi. gondolkodtam már rajta hogy új procit veszek bele, de sajna legfeljebb csak egy 5200+ x2 lenne kompatibilis.
azért dobtam itt fel ezt a kérdést mert ha azt mondjátok hogy lehet lap is, akkor nincs mese az egész megy a kukába.
ja és még valami ami fontos lehet. az alaplapot ha megnézed van rajta egy venti és az nekem elkezdett kerregni szóval kihúztam, de csak 2-3 hónapra rá jelentkezett ez processzoros probléma. szóval most már egy jó ideje úgy megy a gép hogy nem megy az alaplapon az a venti, de az a baj hogy ötletem sincs mit hűt az a venti.
[ Szerkesztve ]
I like rusty spoons
-
Rivaul
addikt
válasz stratova #10543 üzenetére
Azzal semmi problémám nincs mert a régebbi cpu-kra már nincs tekintettel a flash+youtube. Viszont egy torrentkliens nem szabadna hogy 95%-ot hajtson ezért gyanús nekem. Bár lehet nincs igazam de egy próbát +ér.
-
Pista555
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy van egy amd 3200+ om
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%203200+%20-%20ADA3200IAA4CN%20%28ADA3200CNBOX%29.html
és folyamatosan 100% on dolgozik. megnéztem a feladatkezelőben, és már egy sima qtorrent is 95% ot használ. ha kikapcsolom a letöltést, akkor lemegy nullára, de például ha megnyitok egy youtubot hogy zenét hallgassak és mellette szeretnék netezni, akkor megint 100 on van a firefox miatt. 38 és 42 fok között van szóval melegedés nem jöhet szóba.
I like rusty spoons
-
boxos23
aktív tag
Hali
Gyors segítség kéne.
Egy olyan progi kellene amivel windows alól tudom állítani a cpu vcore-t mivel a bios-ban csak hozzáadni lehet elvenni nem
A lap egy asus m2n68 am-se2 (am2,am2+, am3)
a proci egy athlon 64 x2 6000+
kicsit meleg szegény és még ujj hűtésre nem volt kedvem költeni ezért kéne a feszt és a freki visszább venni és nem is melegedne annyira.Remélem van ilyen program amivel ezt meg lehet oldani, az
easytunekilőve, és az amd overdrive is.Nem működnek valamiért.
Várom a segítséget és köszi.[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
válasz bodom88 #10534 üzenetére
A core tempet kell mindig nezni, nem a lapka homersekletet (cpu die, heataink, stb. Vagy csak sman cpu). Nem erintkezik jol a huto, nem szorul elegge. A csavarok zart -allasban legyenek, (nyillal ellentetesen) ugy kattintsd le a negy sarkat a helyere. Nekem ac freezer pro 7-nel segitett. Homerseklet monitorozasra az everest osd-jet ajanlom.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
bodom88
csendes tag
Sziasztok! írtam korábban a PC hőmérséklet topicba de senki nem látogatta ezért írom ide.
most cserélték ki a gépemben a hűtőt alapból AC freezer 13 pro volt rajta egy i5 2500k-hoz ennek a kerete eltört a 2 csavarozási pontnál amig megjött a következő addig fel lett rakva a gyári hűtő (ezzel semmi gond nem volt) most megjött az új AC hűtő össze lett rakva de terhelés alatt egyből 90fok felett van mind a 4 mag ugyanakkor hideg a borda a programban iylenkor a CPUTIN érték 45-50 fok közötti értéket mutat ha leveszem a terhelést ez megfordul a 4 mag 45-50 a CPUTIN 80+. Szerintetek mi lehet a gond? -
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Mi az a program amivel lehet a cput stressztesztelni,hogy mennyire bir(j)(t)a tuningot?Köszi
Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
Neszójábe
senior tag
válasz Neszójábe #10525 üzenetére
Pl. egy q9550-el van egy árban egy fx-6300, ami ég és föld. Akkor már veszek hozzá egy asrock970 extreme 3-at 18k-ért, meg 2x2 giga kingston ddr3 1600-as ramot (az a-data ddr2 1066-os ramjaimat szerintem még drágábban el tudom adni...) és az egész rendszer fényévekkel előrébb van.
Peace
-
gregus021
tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem 100%-osan témába illő kérdés, de nem találtam neki jobb helyet. Itt hardveraprón eladnám AMD Athlon II X4 630 processzoromat. Eddig nincs is semmi probléma. De én úgy vettem a gépet, hogy nem én szereltem össze, hanem ott a boltban ahol vettem ott szerelték össze. Össze szerettem volna pakolni a prcesszort a dobozába és akkor tűnt fel, hogy nincs meg a protective cap, szóval ez a műanyagdarab, ami a dobozban megvédené a tüskéket. Mivel lehetne ezt pótolni? Itt látszik miről beszélek. Ebből a nagy műanyag sincs meg amiben van, és a kis fekete védő sem, és így nem igazán tudom, hogyan kellene visszatennem a dobozba. Előre is köszi a segítséget.
-
Neszójábe
senior tag
válasz TommyNagz #10524 üzenetére
Igazából megvenném 30+-ért a 9550-et, ha tudnám, hogy jó ár/érték arányú procit veszek, csak ugye látja az ember, hogy mondjuk egy fx2-es amd proci nem sokkal kerül többe és fényévnyi távolságra van tőle. Ilyenkor elgondolkozok, hogy egy 20-as az alaplap, meg egy 10-es a ram, arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi a-data 1066-os ramjaimat igen jó árban el tudnám adni.
Peace
-
Neszójábe
senior tag
Sziasztok!
775-ös foglalaton mi a best buy? Olyan kéne, ami elviszi a 3d BD-t szoftveresen.
Peace
-
Rivaul
addikt
-
törölt tag
Core 2 Duo-nál a 65W az melyiknél a reális? Az E8600 a legerősebb és 1.36V a legmagasabb VID, akkor az a 65W-os a többi mind alatta van?
Egy E8400-at raktam meg 1.45V-ra alapórajelen hűtést tesztelni és jó lenne kiszámolni mekkora lehetett a többlet. Mert ha helyes az elgondolásom akkor:10%-kal kevesebb az órajele, ha egyenesen arányos az órajellel a hőemelkedés (csökkenés) akkor -10% ami 58.5W.
És 7% a feszültség emelés, ha négyzetesen arányos akkor +49% ami 87W.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
A processzor kihasználtsága 100% az aida szerint, akkor ha egy filmet elindítok. A film pedig nagyon akadozik, nézhetetlen.Intel Celeron 1.7ghz proci
cpu hőmérséklete: 35°C
1gb + 256mb ddr1 ram
kobian pvm266am-l alaplap
vga nincs a gépbenWinXP most lett újratelepítve
jó régen volt már használva ez a gép, mert azt hittem elromlott, most szedtem elő nem rég csak alaplapi elemet kellett cserélnem
de régen egyáltalán nem akadoztak a filmek, bár akkor volt benne egy gforce fx 5500 vga
azért akadozik mert nincs benne vga? vagy a processzor rossz benne?[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy nekem van egy AMD PhenomII X4 955BE s processzorom. Amikor gépezni szeretnék az AVC léghűtője olyan hangos...... Szerintetek a zsírozással van a baj, vagy a procihűtővel?
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy lecseréltem a procimat Athlon II X2 250-ről egy Phenom II X6 1090T-re.
Ezzel semmi gond, fel is jön a WIN, de a tulajdonságoknál és BIOS-ba is "AMD processor module unknown"A feladatkezelőbe is látszik a 6 mag, de azt írja valami 798Mhz-n megy.
Az alaplapom támogatja ezt a típust is.
Esetleg BIOS frissítés kellene neki? (sosem csináltam, azt sem tudom, hogy kell... )Előre is Köszönöm a segítséget!!!
-
Ueda
senior tag
válasz bertalanimre #10504 üzenetére
IntelBurnTest . Bár többször olvastam, hogy amik a teszten átmennek, azt még a játékok kiakaszthatják.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
bertalanimre
tag
Sziasztok. Tudtok mondani nekem egy programot ami le tudja tesztelni, hogy a CPU-m az nem-e hibás? Amióta megvettem a AMD Athlon X4 akárhanyasom ( maszekban ) azóta heti 3-4X kékhalállal elhal a gép. Létezhet olyan, hogy a CPU az olykor, olykor, elhal? Mielőtt kérdeznétek, a hűtésével nincs gond, IDLE állapotban kb 25-30 fok, terhelve ( WoT közben és ált ilyenkor fagy le ) 50-55, néha 60, de 65 fölé sose megy.
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
SPeti1984
senior tag
A COOLERMASTER Blizzard T2 RR-T2-22FP-R1 hűtő mennyire elegendő egy fx 6100-as procihoz? Iskolai gépekbe lenne a gyári hűtő helyett mivel azok elég hangosak. Ez a hűtő mennyire halk?
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Van egy ASUS M4A77TD PRO alaplapom és egy AMD Phenom II X2 550BE processzorom.
Felodottam a 3-4. magját, a BIOS ezt ki is írja, de a Windows 8 valamiért nem érzékeli 4 magosnak. A feladatkezelőben és az eszközkezelőben is 2 magos processzort mutat.
A CPU-Z ezt mutatja:[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
Üdv!
Valaki hozzáértő benézne a CPU hőmérséklet topikba? Van egy elég komoly gondom
Köszönöm!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest