Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Művész úr
csendes tag
válasz Apollo_21 #13088 üzenetére
Na ez az. De ha kipróbálták volna, akkor vagy lenne rajta pasztamaradék is, vagy makultátlanra lepucolták volna, gondolom.
Ezért is kérdeztem korábban, hogy ha beépítem, ki lehet-e olvasni belőle az előéletét, hogy használták-e már, mennyit üzemelt, ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
-
basaharc502
aktív tag
válasz Apollo_21 #12498 üzenetére
Sziasztok!
Proci vásárlás előtt állok, de nem tudom ,hogy 2 vagy 4 magos fm2-es AMD-t vegyek.
AMD Athlon II X4 740 dobozos Socket FM2
AMD Athlon II X2 370K dobozos Socket FM2
A két proci között több mint 5k a különbség....igazából játszogatni akarok, szóval kell e az x4-es vagy felesleges kiadni a plussz 5k-t a négymagosra? (4giga 1600-as ddr3, ati 7770 1Gb ddr5)
-
Anaren91
senior tag
válasz Apollo_21 #12490 üzenetére
Nyáron is ugyan ennyi a hőfok, mert most is meleg van a szobában, mert barátnőm fázós és a gép mellett megy a hősugárzó végig Természetesen nem rá fújja a meleget de van vagy 30 fok a szobában Monitorozom végig a hőfokot és nyáron is max 65 fok.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
-
TaylorXIII
őstag
válasz Apollo_21 #12400 üzenetére
Sima AM3 lapot nem is fog venni ne aggódj De abban igazad van, hogy cserélhetne inkább processzort alaplap helyett.pl FX 6300.
(#12401) sinkaz2: MEnnyi volt a 955? Csoda egyébként, hogy még lehet kapni valahol. Ahogy nézem igen ritka cucc már és ha volt is akkor volt vagy 25 ezer de akár 30k is. Bárl ehet nem. Amikor jó áron volt és megérte akkor 21k volt kb. Akkor úgy megérte. FX 4300 és FX 4100 között van kb. FULL HD felbontáson 7850 mellé elég de egy FX 6300 azért jobb lenne és nem is sokkal volt drágább szerintem. Procit nem tudnál cserélni? Már nem tudod cserélni ott ahol vetted?
[ Szerkesztve ]
-
800.henrik
senior tag
válasz Apollo_21 #12360 üzenetére
Zalman CNPS8000, feszemelés nincs, asrock g41c-gs alaplapbannem lehet 9x leszedtem, visszaraktam a hűtőt, mindig újrapasztáztam... raktam rá egy 12cm-es tápventit, kb 3000rpm-n megy, rá kellett ragasztani a bordára, mert annyira fúj, hogy leesik
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
-
Stonerice
őstag
válasz Apollo_21 #12174 üzenetére
Így is megoldható! AMD Phenom II X6 1075T IHS REMOVE. Forrasztott
Az összerakás is megoldható hasonlóképpen, gondolom. Esetleg forrasztóanyag letakarítása után, kilehetne próbálni hűtőzsírral.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz Apollo_21 #12172 üzenetére
A kupakot lelehet venni?, vagy nemfog érni semmit? Ugyanúgy paszta kell oda is, mint intelnél?
Mármint, tegyük fel, levenném, és újrapasztáznám alatta, akkor jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
stratova
veterán
válasz Apollo_21 #11961 üzenetére
Miért nem veszel szorzózára i5-öt és olyan lapot ami támogatja a non-K OC-t? Nevezetesen turbó órajelre emeli mind a négy magot, ahogy marcusa is említette. Core i3 2120 felett, de 2500K alatt csak van még i5
Úgy látom aprón i5-2300 30e i5-2320 35e magasságában kapható.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Apollo_21 #11643 üzenetére
"a 6800 valahol a modern idők Phenom II x4 965Be-je igp-vel kb" Nem az. Egy Athlon II X4 3 GHz feletti tuningpotenciállal és egy HD5670 DDR3-mal.
Az FX-ek a 6300 és fölött, na talán azok a Phenomok ... a 8xxx széria meg jobb, mint a "finom" .
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
newwave0507
aktív tag
válasz Apollo_21 #11441 üzenetére
Mind a 4 mag 100% terhelés alatt volt,engem az érdekelne,hogy ez a hőfok elfogadható-e,illetve érdemes lenne 3,2re meghúzni a processzort,köszönöm előre is a segítséget !
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Apollo_21 #11350 üzenetére
Egy korszerű AM3+ -os alaplap pedig megérné most...
Mindegy egyebed maradhat, a Phenomodat eszi, stabilabb lesz az egész, és FX procira át lehet lépni jövőre is.Azért annyit érdemes megjegyezni, hogy csúcsprocesszorok nem 2 év alatt avulnak el erkölcsileg és teljesítményben, hanem 4-5 év alatt. Igaz ez mind AMD, mind Intel vonalra.
------------------------------
Akárhány éve vettél egy Quad CrossFire képes alaplapot 50 k-ért és csak egy VGA-d van a mai napig. Kb. 30 k-t dobtál ki akkor az ablakon...[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #11347 üzenetére
Hááát az FM2 szerintem fekete ló ha ki jön a foglalatba a steam roller erőss CPU-val akkor befutó lehet de ha az AMD csak az IGP-t erőlteti arra játszva hogy csökkenő PC eladások miatt a "kiss" gépekre lesz igény és az AM3+ foglalatot hagyja behalni akkor játékgépnek csak az intel marad
DE ha AM3+ kijön az FX 4-es széria akkor öröm és bódottág ( esetleg FM3 ??? )
Jelenleg erőss játék gép AMD vonalon csak 990 chipset FX 6300 , FX 8300 dedikált VGAA teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #11342 üzenetére
Tehát a CPU bírja de a feszt sokallom az én Phenom II 965 BE procim a 3400 MHz-et 1,275v-on vitte 1,388v már 3800 MHz-re kellett
Esetleg túlmelegedés ? Hőfokot és a proci terhelést/órajelet az Aida64 progival monitorozhatnád játék közben[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #11336 üzenetére
Egy másik ötlet , olvasom hogy használod a K10STAT progit jó kis cucc DE ha BIOS tuningal együtt használod öszeakadnak tehát ha a K10STAT-ot használod BIOS-ban minden auton vagy alapon kell hagyni !
A K10STAT a CPU VID -értékét változtatja de a lap droppolását bele kell kalkulálni , én bekapcsolt LLC-vel használom olyankor kicsit felfele "droppol" tehát 1,35 VID az ténylegesen 1,412v ha kikapcsolom az LLC-t akkor viszont lefelé csal 1,35 VID ténylegesen 1,308v
Teszteld úgy hogy elindítod a HWmonitort Linx Teszt 1000Mb ram 3-kör írd fel hogy menyit módosít a lap a fesz értéken , és közben a stabilitást is teszteled
A feszt le-fel módosítsd ha szükséges ! Ha a Linx GFlops értéke csökken a fesz csökkenése közben akkor emelj vissza mert a proci instabilabb[ Szerkesztve ]
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #11337 üzenetére
Próbáld meg így : Proci 3600MHz 1,4v Win energia séma: játék , proci min órajel 51% akkor nem engedi az órajelet 2500 alá ! Én jártam úgy a P II 965-tel hogy a C'n'Q dobálta a frekvenciát 800-3600 között és laggolt a Far Cry 3 de amikor nem engedtem alapon ketyegni nem volt lag
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
Úgy olvastam, hogy a grid2-höz az ajánlott proci az i7 vagy Bulldozer (FX).
Phenomot én meg nem kínoznék úgy, mint azt te teszed. 1,45V az csak 4 GHz-re húzva kell a Phenomnak a lapomban (Giga GA-880GM-UD2H).
Nálad vagy valami energiagazdálkodási séma (Win), gyenge alaplap, vagy valami ócska tuningoló program csinálja a zűrt.Nos! Tuningszarokat leirtani a Winről, és BIOS default értékeket visszaállítani a procihoz. 3,4GHz-s alapbeállításán tegyél próbát.
Mert olyan nincs, hogy egy játék 2 GHz-en nem akad, 3,4-en pedig akadozik.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Apollo_21
addikt
Tudom..szerkesztés gomb!
Annyit füznék hozzá..hogy nemváltozik órajel lejjebb vételnél se tuningnál a játék "élmény" próbáltam "gagyi grafikán" de úgyanolyan értékekkel fut és ugyanugy beakad.....egyedül a vga órajel visszavételre reagál..negatívan..fps csökkenésben mutatkozik meg. Meg persze ez a fura jelenség..a proci túlfeszeléssel mérséklödik az akadás...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #11333 üzenetére
Na Igen ! Milyen órajelen , milyen fesz melett , milyen játék közben ? Hogyan akad ?
Pl nekem a Gothoc 3 közben 4 GHz-en is ugyan úgy akadozik a játék mint 3,4-en de az öcsém gépén ugyan úgy pedig az enyém Kb háromszor erőssebb Phenom II X2 550 VS Phenom II X6 1100T / Radeon 2600/512 VS Radeon 7700 Vapor/1 G
Lehet hogy a proci de valószínütlen ha az megpusztul akkor el sem indul lehet RAM,VGA,HDD vagy akármi !A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Apollo_21 #11333 üzenetére
Hát...
Írd le a pontos körülményeket!
(Amiket neked írtak... azok kb. beleférnek az extrém hülyeség kategóriába, de én alapfeszen, alapórajelen is tudok nagyobb baromságokat mondani, ha kell, mint amivel téged etetnek.)Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
tamast2
csendes tag
válasz Apollo_21 #10830 üzenetére
Az adatlapomnál nem találtam, hogy hol lehet kitölteni a számítógépre vonatkozó adatokat, de leírom ide amit tudok.
Windows XP van rajta
Professional
Version 2002
Service Pack 3Computer:
AMD Sempron(tm) Processor 3200+
1.80 GHz, 1.87 GB of RAMEzeket az adatokat írta ki. DDR II RAM van benne két egy gigás. Videókártya integrált, gondolom nem lehet túl jó, de azért a kis felbontású filmeket kellene vigye.
Tehát a youtube nem akadozik, csak egyes online filmezős oldalak!
Ugyanezt csinálta a google chrome is, aztán váltottam Mozzillára, de ez is ezt csinálja ujjabban.
Ami még fontos lehet, hogy a FullHD képernyő felbontását amikor lecsökkentettem, azóta egyes filmes oldalak mennek, amik azelőtt akadoztak, de ha megnyitok egy filmet egy ilyen online filmes oldalon, olyankor semmi nem megy, minden akadozik, youtube is, amíg be nem zárom a Firefoxot és újra nem indítom. -
stratova
veterán
válasz Apollo_21 #9068 üzenetére
Egy i3 hasonló teljesítményt nyújt egy szálon jobb több szálon lehet gyengébb. Ami egyértelműen jobb az az i5, abból már egy i5 2300 sem rossz.
Nem ők a főszereplők, de ebben a tesztben pl van Phenom II 980 BE (3.7 GHz) és i5 2300 (2.8@3.1 GHz).
[ Szerkesztve ]
-
-
Leone743
tag
válasz Apollo_21 #6265 üzenetére
A DRAM/FSB arányt hogy kell beállítani tuningolásnál mia jó beállítás???? nekem most 24:3 az arány az jó?
Van jelentősége teljesítmény stabilitás vagy tuningolás terén?
Ha igen akkor mit kell állitani hogy változzon?és miylen irányba változzon elöre is köszönöm a választ. -
Mustármag
őstag
válasz Apollo_21 #5853 üzenetére
Hát azt gondoltam Azért mondtam hogy állítsd alapra a feszeket pl.: azt írja hogy min: 1,5v a default: 1,6v max: 2,2v akkor rakd 1,6v-ra [ez csak egy példa] és ha minden megvan akkor indíts egy IBT- modjuk 5-10 körrel max rammal és szépen lassan tapasztald ki hogy mi kevés mi sok.(mert nem csak a fesz emelés hozhatja meg stabilitást!)
Tuning nélkül is megéri kézzel minimalizálni a feszeket, mert hűvösebb lesz(lehet) a gép.
Ha megengedsz egy személyes véleményt szerintem hogyha nincs különösebb oka annak hogy tuningolni akarsz ne használd 24/7 be csak ha észre vehetően gyorsul vagy szükségét látod.Nekem 2 hétbe telt mire +1ghz-et stabilizáltam és minimalizáltam a feszeket.Egy Q9550-röl van szó (de a gyári hűtő alig tudta határ érték alatt tartani a hőt, u-h gyári hűtéssel neki sem álltam a tuningnak!)
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz Apollo_21 #5845 üzenetére
Azt hiszem már le esett, alap beállításokkal akarsz csak fsb-vel tuningolni.
Akkor cori tempet v. argus monitort vagy valamivel amivel tudod nézni a proci hőjét. majd tölts de a prime95 nevű programot (sajnos én ezt a programot nem szoktam használni u-h mástól kérj hozzá beállítási segítséget)(én IBT-emet használok de az csak intel-hez jó)
És terhelés alatt a proci hője maradjon a határ érték alatt(az AMD oldalán keresd meg hogy mennyit ír a tiednek v. kérdezz rá) és ne fagyon ki. pl. találsz egy beállítást amivel be bootol a win akkor futtatod 10 percig ha nincs hiba és nem megy x°c fölé a hő, akkor csinálsz egy hosszabb mondjuk 1-2 órás tesztet, és hogy ha itt sincs probléma akkor használd de ha van akkor lejjebb kell venned az fsb-t. sok idő lesz mire találsz egy stabilat (ha mázlid van akkor nem)
Ja és a ramok sebességét próbáld a gyárihoz legközelebb tartani, de inkább alávidd.A teszt alatt tényleg figyelj a hőre nehogy károsodjon a cpu.
[ Szerkesztve ]
-
flash7
tag
válasz Apollo_21 #5779 üzenetére
Megpróbáltam, és letört a vége :-(
De újra összeraktam, és megnézni mit műveltem, de ugyanúgy működik. Arra gondolok, hogy az eddig is el volt hajolva, és szintén nem volt kontakt. Illetve azt mondták, hogy lehet csak tápláb, amiből van jó pár, és ez az egy nem okoz akkora gondot. -
addikt
válasz Apollo_21 #5462 üzenetére
A CnQ leveszi a proci órajelét és magfeszültségét, ha nincs kihasználva, hasonlóan az Intel SpeedStep technológiájához. Nem igazán látom értelmét a kikapcsolásának, mert akkor maxjáraton megy a proci végig, mint a régi prociknál. De túlmelegedés nem lesz, csak többet forog a ventid.
-
-
PeL
addikt
válasz Apollo_21 #5122 üzenetére
Kisebb áramfelvétel biztos hogy jó megoldás, de ha nem melegszik a borda felesleges... ezt magad tudod csak kitapasztalni, a megoldás elég egyszerű. Lépésenként kezdd el csökkentei a CPU voltját addig amíg nem tapasztalsz rendellenességet. Aulfeszelés miatt nem tudom károsodhat-e a CPU
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Apollo_21 #5103 üzenetére
Az jó fok! Nem a tesztek a mérvadóak (úgysem érnek sokat), hanem a való világ...játékok, videó/zene/internet...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Apollo_21 #5100 üzenetére
Hmm. gondolom Usb egér. Dugd másik portba és nézd meg, vagy várd meg mit mondanak mások. Amúgy: nem böngészés közben van a probléma? Firefox?
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Apollo_21 #5098 üzenetére
Más programmal nem néztél még rá a hőfokokra(Coretemp pl)é?
A borda terhelés alatt melegszik rendesen?
Aidával tudod naplózni az eseményeket és vissza tudsz keresni, hogy éppen mit csinált.
Ha nem tuningolsz még gyári hűtővel sem mehet fel 77fokra. Hűtőcsere esetén TX3 már jó rá, a Freezerek viszont nem a legjobbak, mert nem tudod őket elforgatni kedved szerint. -
Hunork
veterán
válasz Apollo_21 #5098 üzenetére
Üdv!
1. az nem normális, hogy "egérrángatástól" felmegy a Cpu- használat, ez fix. Nézd meg a Feladatkezelőt és figyelgesd, hogy mikor mi az, ami fogja a Cpu-t.
2. Van a milyen cpu hűtőt vegyek? topik, ott tutira mondanak jókat. Én minimum egy Arctic Freezer 13 Pro-t [link], vagy CM TX3-at mondanék [link], de AMD téren annyira nem vagyok otthon,
3. Szerintem gyári hűtővel elfogadhatóak a hőmérsékletek"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest