Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lennek hogy egy I7 11700kf és egy Be quiet! pure rock 2 fx párosnál mennyire normális cinebench r23-alatt a majdnem azonnali 100c°(100%venti)?
Processzor igényes játék alatt, a 80 feletti átlag hőmérséklet?Minden segítséget és információt előre is köszönök
-
Mustármag
őstag
-
-
Mustármag
őstag
Én benne vagyok, de egy ilyen lapba szeretném beletenni.
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Internetezős gépbe egy E6850-nél erősebb procinak van értelme?
Azért Socket 775, mert van itthon egy fél konfigom, egy proci és egy HDD hiányzik a működéshez. -
Mustármag
őstag
válasz spanglee001 #15429 üzenetére
Én laikus vagyok, azt írom le hogy én mivel próbálkoznék.
-BIOS-ban minden energiatakarékos dolgot kikapcsolni és úgy használni.
-Esetleg egy hálókártya 1000-2000 ft-ért lehet kapni.
-Vedd ki az egész konfigot a gépházból és próbáld meg úgy milyen.
-Esetleg ha van olyan ismerősöd akinek az alaplapja működik a procidal akkor rávenni hogy cseréljetek egy időre lapot.
-Keresel egy közeli boltot ahol vállalnak számítógép bevizsgálást és leadod a teljes konfogit hogy mondják meg ők mi a hiba. -
Mustármag
őstag
válasz Picturemaker #14965 üzenetére
Rendben, köszönöm
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Intel i5 3470 procinak 58°C max hőmérséklet hosszútávon belefér vagy jobb lenne lejjebb nyomni?
-
Mustármag
őstag
válasz dodopek #5860 üzenetére
Adnak hozzá ha minden igaz.
A régit a proci tetejéről aceton mentes köröm lakkal és vattával (ami nem szálasodik ki) óvatosan letörlöd.
Majd nyomj egy keveset a tetejére úgy egy borsónyit, húz az ujjadra egy darab nejlont (folpack is jó) kend szét hogy egyenletesen fedje. Először inkább kevesebbet. (az se jó ha túl kevés és az se ha túl sok)
Lényegében ennyi. -
Mustármag
őstag
válasz betegphiu #5857 üzenetére
Próbáld meg IBT-m el is.
Nálam jobban terhel az IBT-em legalább egy 8-10 c°-al többet csinál.(vagy nem tudom jól beállítani a Prime-t.)
Nézd meg hogy mennyi idő egy kör, és ha bírja a hűtő, akkor úgy állíts be hogy menyen egy órát.
De vigyáz a hőfokokra, nehogy meghaljon a procid!Nekem 8-hónap után elhalálozott a tápom 20-30 kört lazán végig toltam IBT-m el de ha elindítottam a furmarkot szinte azonnal lekapcsolt.
Úgy hogy szerintem egy jó táppal stabil lesz a géped 4 feloldott maggal is, de én a helyedbe lecserélném a gyári hűtőt! -
Mustármag
őstag
válasz Apollo_21 #5853 üzenetére
Hát azt gondoltam Azért mondtam hogy állítsd alapra a feszeket pl.: azt írja hogy min: 1,5v a default: 1,6v max: 2,2v akkor rakd 1,6v-ra [ez csak egy példa] és ha minden megvan akkor indíts egy IBT- modjuk 5-10 körrel max rammal és szépen lassan tapasztald ki hogy mi kevés mi sok.(mert nem csak a fesz emelés hozhatja meg stabilitást!)
Tuning nélkül is megéri kézzel minimalizálni a feszeket, mert hűvösebb lesz(lehet) a gép.
Ha megengedsz egy személyes véleményt szerintem hogyha nincs különösebb oka annak hogy tuningolni akarsz ne használd 24/7 be csak ha észre vehetően gyorsul vagy szükségét látod.Nekem 2 hétbe telt mire +1ghz-et stabilizáltam és minimalizáltam a feszeket.Egy Q9550-röl van szó (de a gyári hűtő alig tudta határ érték alatt tartani a hőt, u-h gyári hűtéssel neki sem álltam a tuningnak!)
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz Apollo_21 #5845 üzenetére
Azt hiszem már le esett, alap beállításokkal akarsz csak fsb-vel tuningolni.
Akkor cori tempet v. argus monitort vagy valamivel amivel tudod nézni a proci hőjét. majd tölts de a prime95 nevű programot (sajnos én ezt a programot nem szoktam használni u-h mástól kérj hozzá beállítási segítséget)(én IBT-emet használok de az csak intel-hez jó)
És terhelés alatt a proci hője maradjon a határ érték alatt(az AMD oldalán keresd meg hogy mennyit ír a tiednek v. kérdezz rá) és ne fagyon ki. pl. találsz egy beállítást amivel be bootol a win akkor futtatod 10 percig ha nincs hiba és nem megy x°c fölé a hő, akkor csinálsz egy hosszabb mondjuk 1-2 órás tesztet, és hogy ha itt sincs probléma akkor használd de ha van akkor lejjebb kell venned az fsb-t. sok idő lesz mire találsz egy stabilat (ha mázlid van akkor nem)
Ja és a ramok sebességét próbáld a gyárihoz legközelebb tartani, de inkább alávidd.A teszt alatt tényleg figyelj a hőre nehogy károsodjon a cpu.
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Melyik az az Inter Core i proceszor ami egy Q9550 3,8ghz-re húzott proci teljesítményét tudja?
(leginkább játékok alatti teljesítményre gondolok)A válaszokat előre is köszönöm
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Vettem egy C2D E8400 (CPU Stepping C0) procit hűtő nélkül!
És nekem van egy C2Q Q9550-hez(CPU Stepping E0) gyártott Intel gyári hűtőm
Rátehetem a fent említett processzorra, elfogja bírni?(a Quad proci a gyári hőtűvel IBT alatt 4-5 s alatt érte el a 80°C-fokot)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Mustármag
őstag
válasz Andrissimo #3895 üzenetére
Én először a tuning topikban próbálkoztam, de onnan egyből átküldtek az alaplap topikjába u-h neked is ezt ajánlom ha szeretnél vele foglalkozni!
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Q9550-nek mennyi az algafeszültsége? Szeretnék neki adni +0,1V-ot hogy stabilan 4ghz fölé tudjam vinni!
-
Mustármag
őstag
válasz neil_mullen #3845 üzenetére
Nem, de ha zavar akkor BIOS-ban ki tudod kapcsolni.
-
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
P5q Deluxe Lapban egy Q9550-es procit tuningolok, sikerült 3,8Ghz re belőnöm alapfeszel AIDA Stabilitás teszt alatt nem megy 60c° fölé, intel burn test alatt 70-74 c°környékén mozog hagyhatom így, vagy lehet baja játékok alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest