Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz mihellers56 #26015 üzenetére
1700-es topikban kapsz bővebb infót. Szorzó emelésre felemeli a feszt. Előtte utána hwinfo teszt kimutatja.
-
Curtain
senior tag
válasz Hegyirabló #26016 üzenetére
Nálam 15-20 másodperc kb a ram training indításnál. Szerintem már nincsenek ilyen 2-3perces indulások de lehet hogy tévedek. Kérdezd meg valamelyik am5 topikban.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok és Boldog Új Évet!
Zen 5-re váltás a terv nálam, de nagyon sok helyen olvasok arról, hogy előfordul 2-3 perces boot ennél az architetchtúránál. Mi ez a jelenség, és mennyire akut?
Köszönöm!Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
mihellers56
tag
Sziasztok!
A gépem egy ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 Black / NZXT X73 Kraken hűtéssel
Mivel Ks a cpu fesz emelés nélkül emeltem a szorzót P magokon 55re és így stabil.
Az a kérdésem, hogy ezt tudják alapból fesz emelés nélkül vagy én vagyok szerencsés? Vagy én vagyok tudatlan és alul informált?
Eddig amd s gépeim vtak de nem engedhettem meg magamnak a csilli-villi x3d megoldást ezen az árakon amik most mennek, és nem ismerem az Intel rendszereket a mostaniakat mert az utolsó valami 2011es szörny volt
Legutolsó biosra frissítettem az alap volt, na de milyen beállításokat lehet kell alkalmazni h ne nyírjam ki és mi a egészséges tuning menete?
Érdemes e a E magokon is húzni?
Egy 4070ti Supert hajtok!
Csak a kíváncsiság vezérel mi lehet a vége csak tovább nem merem piszkálni!
Ehhez kérek segítséget aki tapasztaltabb![ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz sirszevenap #26008 üzenetére
Szinte biztosan a degradálódás okozza ezeket. Csak garancia fog segíteni és azonnal frissíts mikrokódot, hogy az új se haljon meg egy év múlva.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz sirszevenap #26011 üzenetére
Több probléma van ezzel a platformmal ha csak úgy összerakod.
A gyári keret olyan erős hogy meghajlik alatta a processzor, így a hűtővel sem fog normálisan érintkezni. Ero akármit teszel rá 100 fokos lesz.
De pontosan milyen is az a hűtő ami rajta van?
Másik probléma, hogy Gigabyte lapod van, én még nem láttam olyan Gigabyte alaplapot, ami ne feszelt volna túl alapból, mind intel és AMD oldalon is.
Msi/asust vegyél, azokkal kevésbé van ilyen gond, ha nem akarsz kinlódni a beállításokkal, vagy beállítod a giga biost.
Jah, valszeg a procidat gariban cseréltesd ki mert akkor szokott ilyet csinálni ha le van degradálva. Az újat pedig egy ilyennel rögzítsd az alaplapra, akkor hidegebb lesz: keret
Alaplap biosát frissítsd le legfrissebbre, hogy ne degradálja az új procit.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
-
hobizoli
nagyúr
ehhez a hiresen villanykazan CPU melle milyen hutot sikerult raknia....?
több drón kell ;P
-
Curtain
senior tag
Talán elkezdődött a degradálódás. 13/14.gen-nél sajnos ezzel számolni kell. Ha így van akkor ez csak rosszabb lesz.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok,
Adott egy 13900K és egy Giga B760M AORUS ELITE AX (rev. 1.x)
A hibajelenség a következő:
Játékok indítását követően kékhalál. Szintetikus tesztek alatt semmi baja. Pl:. cinebench r23Amint biosban kikapcsolom a Turbo Boostot a hiba megszűnik és minden játék tökéletesen fut, de ez nyilván nem végleges megoldás, hisz kb. 40% teljesítményveszteség realizálható.
Amiket megnéztem már:
MemTest86 - OK
VGA - OK
SSD - OK
Táp - OK - Egyszerre futott órákig a cinebench és a furmark
Bios - OK - Legfrissebb sem segített
Természetesen friss Win 11
.
Kb. másfél évig hibamentesen üzemelt, aztán jött elő ez.Két lehetséges dologra gondolok még:
- Lap vrm-je főtt le
- Proci sült megA gazdája sajnos nem vette észre, hogy terhelés közben a procija folyamatosan 100 fokon rotyog. Természetesen amikor hozzám került lelimitáltam a PL1 és PL2-őt. Lehetséges, hogy megfőzte és ez okozhatja a leírtakat? Esetleg mást nem vettem észre?
Köszi!
Bankkártyával? Hát persze!
-
-
Aku-Aku
tag
válasz mefistofeles #26004 üzenetére
Én megírtam volna, de a fiam kérte, hogy ne tegyem. Elnézést.
Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
-
Aku-Aku
tag
válasz mefistofeles #26000 üzenetére
Kiderült, hogy minden szerelés rendben történt. Egy banális hiba volt, ami miatt kétségbe estünk. Így most köszönöm mindenkinek a segítséget, de minden OK.
Boldog új évet a fórum közösségének!Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
HantekDSO
junior tag
válasz Aku-Aku #25999 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. Ha végig a helyén volt, akkor szerintem kizárható. Speaker van az alaplapon? Ha igen, csipog-e bármit is?
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest