Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomb89
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni! Előre kérem szépen a moderátort/admint ne törölje a kommentemet a Mi 9 Lite / Mi 9T / Mi Pro topikok alól mivel a Mi 9 összes ikerszériáját érni az alábbi probléma, sőt szinten eddig minden általam próbált telefont, amin MIUI 11 fut! Így a probléma egyaránt releváns minden topik alatt, és több szem többet lát alapon, hátha tudunk segíteni egymásnak. (Magyar Xiaomi forumrol már kitörölgette az admin az összes kommentemet, feltételezem mert ők is tudnaka problémáról, de az üzletileg nem jó nekik, ha ezt tudatom mindenkivel.)
Vettem egy Mi 9-Liteot és mivel problémám van vele, szereztem kölcsönbe összehasonlítás gyanánt egy 9T-t 9Pro-t és egy régi Redmi Note 5-t. És meglepetésemre ugyan az a hiba áll fenn az összes telefonnal.
LÉNYEGRE TÉREK!
Leéltem az eddig használt MI A2 Lite-omat ami gyári, stock Android One rendszert használt,
Három hete vásároltam egy Mi9 Lite-ot, és manuálisan elkezdtem mindent újra letöltögetni rá, véletlen se vigyek át szemetet a régi telefonomról. Rengeteg banki és financiális appot használok 20-30 db legalább. Néhány óra használat után, rádöbbentem arra, hogy a telefon értesítési rendszere komplettan nem működik. A régi telefonomon már 30-40 értesítés érkezett mire, a Mi9-en még egyetlen egy sem. Facebook meg Viber néha jó néha nem, de ezt leszámítva ami a lényeg lenne, teljesen hektikus és összefüggéstelen minden!
Már a létező összes kombinációban kipróbáltam mindent, aminek köze van az értesítésekhez.
Fejlesztői funkciók között kikapcsoltam a MIUI optimalizációt.
Kikapcsoltam az akku optimalizációt.
Az összes féle értesítés be van kapcsolva, alvó kijelzőn, zárolt képernyőn, home képernyőn.
Hang, led, rezgés stb...
Alkalmazés engedélyekben minden ki van pipálva minden appnak.
Autómatikus indításhoz minden hozzá van adva.
Alkalmazásonkénti akummulátor kímélőben is ki van kapcsolva minden korlátozás.
Multitasking menüben az appok be vannak lakatolva, hogy alvó módban se killelje/freezelje az appokat.
Jelszavak és biztonság alatt a speciális engedélyek alatt is forced be van kapcsolva a notificaton szolgáltatás!
Ennek ellenére egyetlen egy értesítés nem érkezik meg, csak miután feloldom a képernyőt, sok minden akkor sem csak ha megnyitom az appot.
Itt már tudtam, hogy nem én vagyok süti és nem nézek be semmit, mivel a googleban elkezdve irogatva harsong a net a "nem működnek az értesítések MIUI 11 meg ilyen meg olyan Xiaomi telefonok alatt. A fentebb felsorolt ezt csináld azt csináld leírásokat kb 50 oldalon végigolvastam, sehol senkinek nem vezetett megoldásra.
A napokban szereztem tesztre egy Mi9T-t és Pro-t Teljesen ugyan ez a hiba mindegyiken.
A mai nap pedig egy régi Redmi Note 5-t. Amiben lényegesen kevesebb értesítéssel kapcsolatos, funkció van, de miután belakatolom az appokat multitaskingban azóta ezen megjönnek az értesítések.
Most itt csücsül egymás mellett 5db telefon. Mi A2 Lite, Redmi Note 5 és a 3db MI9 verzió.
Előbbi kettő okádja 2 perceneként az értesítéseket, 20-30 appból, valós időben, míg a 3 tesó, bőszen kussol és semmit nem hajlandó jelezni, se rezegeni, se ledet villantani, se csipogni.
Néha egyik másik akkor csipog ha megmozdítom, máskor az nem hanem a másik, de legtöbször akkor feloldom a képernyőt és akkor is hiányosan... És még ezt is egymásnak ellentmondásosan. Ha nem nyúlok hozzájuk akkor néha 1-1 értesítést bedobnak a zárolt képernyőre vagy villogni kezd a Led, de ezek többnyire ilyen 40 perc és 3 óra késéssel jönnek meg teljesen véletlenszerűen 1-1 appból.
Tudom a legtöbb felhasználó 2 appot használ, Viber meg Messanger, milyen meglepő, hogy azok többnyire jól működnek ezken, még ha nem is valós időben de 1-2 percen belül csipognak és képernyőre kerülnek. A többi meg játék plusz egyéb kacat app akinek senki sem foglalkozik az értesítéseivel, hogy mikor jön meg valós időben, 5 perc múlvam 2 óra múlva...
VALAKI esetleg tapasztalt ehhez hasonló jelenségeket ? Nem akarom elhinni, hogy nem! Vagy senki nem használja semmire a telefonját ?!?!? Még a google saját mail appja sem értesít ha levelem jön, (Redmi 5 Note is csak akkor ha be van lakatolva a multitaskingba.)
Egyszerűen ott tartok, hogy elegem van mivel kb 40 órám van benne a debuggolásban.
Rootolás meg rom csere szóba nem jöhet mivel banki appok nem futnak kókány, hackelt rendszeren. Alapvető Funkcióbeli hiányosságról beszélek ami egy egész telefon vagy MIUI generációt érint, és ezzel teljesen értelmét veszti az eszköz létjogosultsága, ez az én fogalmazatomban már a széria selejt fogalmát súrolja.
NAGYON megköszönném, ha valaki rámutatna hogy én vagyok a hülye és tanuljam meg beállítani a kínai mocskaimat, (melyekben amúgy brutális félrefordítások vannak a magyar lokalizációban.) Vagy egy nálam okosabb Android guru rájönne, hogy ez mégis miért van és hogyan lehet megoldani.
Köszönettel: Dani.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest