Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Malibutomi #47 üzenetére
A várásnál sokkal egyszerűbb az árat venni összehasonlítási alapul, mert ha csak várunk, akkor mindig várni fogunk.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Neoteric
addikt
válasz BlackSoft #44 üzenetére
Ki az a hülye, aki csak azt nézi h teljesítményben melyik hol van? Még ha deákkal törölném a hátsóm, akkor is megnézném, h x Ft-ért melyik mit nyújt. Titan árából majdnem kijön 3db 7970 (ipon), holott már 2db 7970 is elég, hogy kényelmesen lenyomja a titánt.
- személyeskedős részt inkább offoltam..
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
Shing
őstag
-
Malibutomi
nagyúr
A Titan és a 780 sokkal késöbb jöttek ki mint a 7970, aminek a GTX680 votl az ellenfele.
Majd hasonlítsd a 9970-el ami egy hónap múlva itt van. Az lesz egy árban/teljesítményben ezekkel az nv kártyákkal.A Maxwell-hez majd megint az AMD következő kártyáit kell hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
Értjük, hogy neked mindegy, hogy negyedmillió egy VGA kártya ára vagy félmillió, nem irigykedünk, bár mindenkinek ilyen jól menne, DE azt értsd már meg, hogy az emberek 99%-ának nem....
És EZÉRT a túlnyomó többség az ár alapján hasonlítja a dolgokat össze ELSŐDLEGESEN.
szerk: amúgy persze, erősebb most az nv egychipes kártyaként, ez nem is kérdés, a kérdés az: meddig lesz így, na meg ki fizeti ki +20-30% teljesítményért a dupla árat.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz WayneGace #43 üzenetére
Igen, de mint mondtam már, most itt a teljesítményről beszéltem, nem arról hogy mennyivel drágább az NV. Árát tekintve az 7970 ára biztosan kedvezőbb.
(#42) Abu85: Legerősebb 1GPU-s kártyáról volt szó, amikor elkezdtünk beszélgetni, tehát az a Titan az NV esetében, mint ahogy már mondtam, és 7970 az AMD esetében.
Végezetül igaz, hogy van generáció különbség, így meg kellene várni az AMD új szériáját, és a Maxwell-t is, hogy jobban összehasonlíthatóak legyenek
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
WayneGace
őstag
válasz BlackSoft #38 üzenetére
Az a baj, hogy az árakat kihagyod a számításból. Egy 7990 210k iponban, míg egy titan 270k.
Aztán 780 is drágább 7970-nél 60-70%-kal.
Szóval, ha nvidia-t akarod kihozni győztesként, akkor azt mondod, hogy egy gpu-ban, teljesítményben az a jobb.
Viszont, ha az árat is beszámolod, ami a legtöbb embernek fontos, akkor már nagyon más a helyzet.Meg egyébként is furcsa összehasonlítani egy 7970-t egy gtx780-al, mert más generáció. Novemberben, amikor megjönnek az új amd csúcskártyák, akkor már jobban össze lehet mérni mit tud a két gyártó.
Persze akkor lehet majd mondani, hogy várjuk meg a maxwell-t.BestSecret invitációt privátban adok.
-
-
BlackSoft
addikt
És most ki beszél itt árról? Teljesítményről van szó, így addig felőlem lehet egy háznak is az ára, mert nem az a lényeg. És bizony mivel a 7990 2gpu-s ezért nem lehet hasonlítani 1gpu-s kártyához, csak ha SLI-t veszünk, és akkor megintcsak a Titan SLI jobb lesz. Nem sokkal, de jobb lesz. Viszont számítási feladatokban programoknál érezhetően jobb a rengeteg CUDA miatt.
(#40) Xaels: Én nem szeretem a motorokat, így inkább költök a gépre
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
És akkor mi van? Attól még nem lesz jobb egy darab 7970-es egy 780-tól, de egy 770-től sem sokkal.
Én meg veszek 2db 780/Titant...Akkor veszel még 2-t? Akkor veszek én is , és Quad SLI, és te nem tudsz bővíteni, nekem meg sokkal erősebb lesz, még akkor is ha csak számításban jön ki, vagy 4K felbontásnál(#37) Abu85: Álljon meg a menet!!! A 7990 1 gpu? Akkor kérem szépen esetleg úgy, hogy 7990 VS Titan SLI. Az úgy helytálló.
Amúgy meg akkor is bármit is mondasz jobban teljesít szinte minden játékban ez a Kepler. Jövőre meg majd már nem Kepler lesz, ahogyan te is mondod, de azt még nem tudhatjuk milyen lesz a gyakorlatban, majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz BlackSoft #35 üzenetére
A Titan és a HD 7990-et érdemes összehasonlítani. A HD 7970 GHz-et a GTX 770-nel érdemes összevetni. Ugye azok a fránya árak.
Az NV-nél az a gond, hogy a Kepler nem támogat 64 UAV slotot. Ez az egyik legfontosabb dolog, mert a 8 slot a DX11-ben nagyon kevés. Ma a fejlesztők azzal küzdenek, hogy nem tudnak minden effektet úgy írni, ahogy akarnak, mert nincs elég UAV slot. Ezzel az effektek teljesítménye lassabb, ami gond. A konzoloknál ugye ez a gond nincs, mert nincs limitálva az UAV-k száma.
A másik gond a Keplernél, hogy csak tier1-es Tiled Resources van. Ez nem támogatja a shader feedback utasítást, ami azt jelenti, hogy a megatextúrákon nem lesz normal/displacement map és a többi. A GCN-nek ez sem akadály. Érted már a gondokat? Teljesen limitálva vannak a fejlesztők, és a Kepler nem lesz arra képes, amire a jövőben a GCN és a Maxwell.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Xaels
félisten
válasz BlackSoft #35 üzenetére
Kicsit nagyon el vagy varázsolva. Egy 780 vagy Titan árából majd 2darab 7970GE-t veszek... Mellesleg mindkettő általad említett kártya "jóval" később jelent meg mint a 7970-es, az lenne oltári gáz ha az áruk ellenére gyengébben teljesítenének.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
BlackSoft
addikt
A tesztek viszont ezt az állításodat sehogyan sem igazolják. Próbáld alátámasztani valamivel, mert ez így elég ingatag talajon áll. Vegyünk egy-egy kártyát az NV-től, és az AMD-től. Egyszerűség kedvéért a legjobb kártyájukat. Az nVidianak a Titan, az AMD-nek a 7970-es a jelenlegi legjobb kártyája.
A Titan és a 780 is veri. Kb a GK104-es GTX 680-al egyezik a teljesítménye. Tehát akár hogy is nézzük, az NV jobban teljesít, arról nem beszélve, hogy a 2300+ CUDA maggal már egy 780 is olyanokra képes, amire egyetlen jelnlegi AMD kártya sem.
-
nanorambo
őstag
És igen beismerem, hogy bosszantó, ha valaki ugyan annyit fizet egy játékért, de nem ugyan azt kapja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz BlackSoft #26 üzenetére
Volt amikor a Radeon jobb volt, de nem a HD 5000 sorozat. Ott a Fermi technikailag jobb volt, mint a Terascale 2. Furcsamód akkor a nép a HD 5000-et vette. Most a GCN jobb, mint a Kepler és a Keplert veszi a nép. Ez a poén az egészben. Régen úgy gondoltam, hogy a HD 5000 csak egy kivétel volt, mert a Fermi túlzott negatívumokat kapott, de igazából a GCN technikailag még annál is jobban a Kepler fölött jár, mint amennyire a Fermi járt a HD 5000 fölött, és ehhez képest a technikailag limitált hardver a kelendőbb, ami a legfontosabb DX funkciókat nem támogatja. Az eladás tehát tisztán a marketingről szól.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
WongFeiHong
senior tag
Hülyitik itt a népet a nextgen konzolok ellen. Még jó hogy egy több mint félmilkós gépen szebben fog kinézni a játék nem? Az lenne a rácseszés ha nem...
-
WongFeiHong
senior tag
Biztos 4 Titanon szépen fog kinézni.
-
javie
csendes tag
Szánalmas ez így kicsit nekem, hogy annak ellenére, hogy vásárolsz félmillióért egy pc-t, még semmi nem biztosítja, hogy a játékok maximális részletességgel és fix fps-en futnak, csakmert marketing háború folyik a két konkurens gyártó között és halászgatják ki a nagy címeket. Ezt az AMD jol csinálja az Nvidia nem, csak mielőtt letettem a 499 ezret az asztalra, senki nem szólt hogy HÉ, csak az fog szépen futni, ami lincenszelve is van a karidra. Ezekután szidjátok a konzolt ... (Mondom ezt úgy, hogy mióta élek pc-m van, és ez így is marad, de nem tudom nem megérteni azokat akik egyszer vesznek egy PS4-et aztán soha nem szenvednek semmi hasonló problémával)
"Time is a flat circle!"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az exkluzív feature nem egy nagy dolog. Majd az exkluzív DLC lesz, ami nagyobb megbotránkozást vált majd ki PC-n. Nem vagyunk messze ettől. Sajnos.
(#17) BlackSoft: A TXAA nem fog menni csak, de az elmossa teljesen a képet, szóval aki AA-t használ bizonyos, hogy nem ezt használja. Még a post-process AA-k is sokkal kevésbé mossák el a textúrákat, pedig arra is mennyien panaszkodnak.
Egyébként PC-s szempontból idén a BF4 a legnagyobb cím. A többi az inkább konzolos réteget szólít meg.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Sokak által az egyik legjobban várt játékról van szó, így hiába ez lesz az egyetlen játék, ami ennyire nvidia köteles, attól még AMD-vel nem fog minden menni. Így már ha csak ez lenne az egyetlen indok, akkor is megéri az NV
(#15) Kirtam: Az a 3 effekt igen is számítani fog, ez olyan, mint hogy azt mondod, hogy minek a PhysX?!
(#19) Fagyiska1:
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Nagyon nem szimpatikus nekem ez az exklizív feature irány
Sokkal jobb lenne, ha ők is inkább a kártyához adott bundle játékcsomagokban gondolkodnának...J.
-
Jakesz
addikt
Ja, csak legyen gép, ami akadásmentesen fogja vinni. Az utóbbi Ubisoft játékok ritka gány optimalizációt kaptak PC-re. Ráadásul most kapásból 4 konzolra is fejleszteni fogják, ami még inkább elvesz a PC-s munkálatokból, már ha nem egy külön csapatot állítottak rá.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz blade zte #10 üzenetére
A TXAA az specifikus technológia azt nem lehet bekapcsolni driveres alap nélkül.
A Havok nem PhysX, szóval azzal nehéz elérni rajta a GPU-s gyorsítást. Nem is használ ilyet egyetlen UBI játék sem.A DICE a technológiai fejlődés szempontjából buciraveri az UBI csapatát, meg úgy nagyjából mindenkit. Az, hogy a svédek és Johan Andersson brutálisan jól tud programozni nem az AMD érdeme. A Frostbite 3 teljes egészében az EA és a DICE alkalmazottainak a képességei miatt tart ott ahol. Az AMD-nek túl sok érdeme nincs ebben, maximum a betalicskázott milliókat említhetik meg, illetve pár tisztán grafikai effektet, meg pár programozót küldhettek a csapatba.
[ Szerkesztve ]
-
blade zte
őstag
Ugyan majd átírsz 2 fájlt, oszt ugyanazt is használhatod majd mint az nvidia kártyák. Bár a physics elvileg kicsit lassú amd-n, de lowon jól fut, asszem a mafia 2-nél.
Amúgy takarodjanak ezzel a játék átprogramozással, a bf-nél legalább a motorba ültették a saját rombolási cuccuk, aztán az amd meg sok munkával optimalizálta rá, bár nem tudom nvidián milyen volt, de biztos nem hátráltatta a jobb grafikát az amd, ahogy az nvidia fordítva teszi azt.
Oppo find 7 astro black
-
nanorambo
őstag
Hűha! Ez ám az igazi plussz.
[link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
A blurfest, aka TXAA miatt lesz az NV kártyákon a legszebb. Ez a szupertitkos exkluzív fícsőr.
(#4) Plazmacucci: A nextgen konzolverzió más dizájnt kap. Egy csomó olyan effektel, ami a PC-s verzióban nem lesz benne. Ezek nem a grafikát javítják igazán, hanem a környezeti szimulációt. Például valósághűen mozgatja a szél a fákat és a bokrokat, stb. Ugyanezt kapja meg az AC4 is.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
-
Xaels
félisten
Kezd újra feléledni a TWIMTBP? És ez jó nekünk? Az amúgy is egyre gyérebb PC-s felhozatalt még 2felé is "osztják"...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
félisten
A konzol verzió meg majd full amd optimalizált, és lesz a "régi" konzolokra is jön egy egy változat. Túl szép, hogy igaz...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Bjørgersson
félisten
Helyes, húzzanak csak bele, aztán hozzanak össze valami Never Settle szerű kombót. Na meg a kártyák terén is összeszedhetnék magukat.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
"Ubisoft szövetségre lépett az nVidia-val"
Jaj, remélem azért a város alatt nem tesszellálják majd a talajt
-
krx21
nagyúr
Azt gondolom ez most nagy meglepetés ennyi amd gaming evolved után, végre valami jó kis program az nvida oldalán...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest