-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
$atirka
senior tag
válasz mgTerminator #2899 üzenetére
Hát nem tudom, azért a nagyobb kijelző nagyon bejövős, igen mutatós, de hogy kisebb aksival nagyobb kijelzővel hogy is gondolták, nem értem...
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
szilasz007
aktív tag
A Lünetta hiánya kb max akkor érződik főleg, mikor fürdőben vagy például. Mikor vizes a kijelző néha elég nehéz kezelni az órát, mert mindent össze-vissza érzékel, magától is. Lünettával viszont gond nélkül lehet balra-jobbra tekergetni.
Viszont.
Pro-ba bika az aksi. Az elmegy 2-3 napig gond nélkül. A Proban van GPS tracking, ami jól jön, ha kirándulsz. Ha az útvonal ismert, akkor előre fel tudod rá tölteni azt navigál. Maximum arra kell ügyelni, hogy a track eleje és vége máshol legyen, mert néha hülye, azt kapásból zárja a navigációt, célt érve.Döntsd el neked mi a fontosabb, a lünetta, vagy az üzemidő és a gps track követésének lehetősége. Ez tényleg egyéntől függ.
-
TiMoN
senior tag
válasz DrBubo77 #2896 üzenetére
Jobban szeretem mint a lünettásat, azt volt, hogy simán elforgattam a párnával azt aludtam tovább. Itt azért kell vele kicsit (szenvedni).
Bár a Watch 6 Classic tetszik nekem, csak azé nem cserélem mert kb ugyan ez mint az 5pro. Nem éri meg a váltás. Majd a 7... Talán.-TiMoN-
-
Decske
senior tag
Olyan emberként, aki anno használt fizikai lünettásat (gear sport), nem problémának nevezném, hanem máshogy fogod használni.
Ha van fizikai lünetta azzal fogsz inkább scrollolni, ha virtuális van akkor meg a kijelzőt fogod inkább tapicskolni, mert a virtuális lünetta nem annyira reszponzív.Az akku használat meg felhasználói szokásoktól függ, 5 Pro e-simmel másfél-két napot megy el nekem, de jellemzően tusolás közben naponta szoktam rátölteni, így még sosem hagyott cserben.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
Kviky
tag
Sziasztok,
az 5 Pro és 6 Classic vásárálása között gondolkozom.Mennyire problémás a fizikai lünetta hiánya?
A 6 Classicnál nekem kevésnek tűnik a "varázslással" és minden ki-be kapcsolásával elérhető kb. max 2 nap. A titán tok miatt is a PRO szimpatikusabb, de mivel az ár differencia nem túl nagy, ezért gondolkodom, hogy melyiket érdemes megvenni...
Egyébként, ha nem a Samsungnál veszem meg, az mekkora kockázat, mivel az Árukeresőn jó 30%-kal olcsóbb?
-
slice14
veterán
-
slice14
veterán
Ha telefonon csinálok egy FR-t, akkor az órán ugye nem muszáj? A Wearable fel fogja ismerni, újra beköltözés után?
Mert A14-re való frissítés után csinálnék egy gyári visszaállítást.Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
mgTerminator
veterán
Valaki talált már megoldást a Google asszisztens akku szívásra?
Csináltam már cache törlést, az asszisztenst is töröltem updateeltem, tiltottam mat mindent csináltam vele, pár napig jó aztán a Play szolgáltatásokon keresztül elkezdi szívni és éppen hogy 24 órát bír ki az akku...Nem igaz hogy nem jön már valamiféle frissítés erre a problémára
-
slice14
veterán
válasz thebiker #2874 üzenetére
Auchan-ban nálam rendben működik, akár önki, akár hagyományos pénztárnál. A Lidl-ről még nincs tapasztalatom. Ahol én használtam eddig, ott működött (kis boltok, Spar, Auchan, Tesco, UE ill. egyéb ital automaták).
Egyébként én is duplán szeretem.Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
thebiker
tag
Fura ez a kártyás fizetés az órával. Van ahol megy van ahol nem.... Lidl, Auchan nem... Tesco igen .... Természetesen feloldom az órát és kikeresem a Wallet-et... Bár ennyi erővel fizethetnék az kártyával is csak az a táskámban szokott lenni. Volt másnak is problémája már a fizetéssel?
-
Pjos
csendes újonc
Köszönöm nektek a segítséget ! Feltelepítettem a Wallet alkalmazást,hozzá adtam a telefonon lévő fizetési alkalmazáshoz. Az MBH volt Budapest bank meg küldte a kódot és a telefonon megkaptam az órával vásárolt összeget. Most kiváncsi leszek arra ,mert van egy feltőtő kártyás Yetteles alkalmazásom,hogy telefon nélkül a strandon vagy fürdőbe ugyan úgy sikerül e a fizetés !
-
slice14
veterán
Inkább a Mozi mód, mert csak a kijelző élesztést kéne kikapcsolja csuklóemelés esetén.
Nem lehet véletlenségből létrehozni egyedi módot órán, hogy ha aktív, akkor kapcsolja ki a csuklóemelésre való élesztést? Vagy ez csak az Alvás és a Mozi módnál elérhető funkció?Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Rég voltam itt na mire megtaláltam....
(Okosóráknál kerestem nem tartozéknál...)
Olyat kérdeznék, hogy hrv értéket azt samun lehet látni? Ír ilyet?
Haver kérdezte Nekem az mennyi...
Hát mondom Én ilyet nem látok..
(Neki Garmin van)Köszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Van valami lehetőség a csukló emelésre történő k.élesztés gyors ki/bekapcsolására? Mert ebben a kabátos időszakban elég zavaró hogy a kabát ujja nyitogatja a watchface-en lévő hivatkozásokat random, amikor emelem a kezem, de eszemben sincs ránézni.Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
mcsm88
senior tag
Órán elindítod wallet alkalmazást és hozzáadod a bankkártyád (majd átirányít telefonra) . Egyszerű pár lépéses a
dolog.
Telón lehet kell a bani appnak is lenni, mert amikor engedélyezed a kártya hozzáadást, akkor ott kér engedélyt, de lehet csak sms-ben küld kódot, már nem emlékszem. -
mcsm88
senior tag
Egy két embernél volt ilyen, köztük olyan is, akinek telóval is, szóval nem az órával van a gond
MBH-s vagyok (volt Budapest Bank).5 pro-m van.
Már jó ideje walletet használok. Nincs vele gond.
Nyáron strandon csak órával fizettem, de telefonon is már wallettal fizetek. Szóval megy mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
Pjos
csendes újonc
Az órával való problémás fizetés a bankoktol függ,vagy a wallet program nem működik tökéletesen. Én az MBH banknál vagyok,és küldi az értesítéseket,hogy már náluk is lehet wallet alkalmazással fizetni telefonra órára letöltött alkalmazással,de nem merem az előző hozzászólások alapján feltelepíteni,mert leégés lenne az üzletbe. Samu 5próm van.
-
slice14
veterán
Mióta megszűnt a fentebb írt "nem támogatott a régiójában" mizéria, azóta főként órával fizetek, és eddig (kop-kop) nem találkoztam olyannal hogy kéri az órán a PIN kódot fizetésnél. Igaz hogy én még órával még nem fizettem 15e felett. Azt inkább mobillal fizetem, mert ott az ujjlenyomattal feloldom és érintem is.
(Gránit kártya van a telón és az órán is beállítva.)
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
ACE-
addikt
Kinél hogy működik a fizetés? Nálam Google Wallet-nál amikor fizetek, néha kéri a mintát, a terminál írja is hogy ellenőrizzem az eszközömet további utasításokért. Beírom a mintát, megint bejön a Wallet, de utána hiába érintem bárhogy, nem fogadja el. Ha ilyenkor kilépek a Wallet-ből és visszalépek, már sikertelennek írja... Nem tudom másnál hogy megy ez. Mi lehet erre a megoldás?
Azt is észrevettem hogy néha amikor megnyitom a Wallet-et, hiába egy másodlagos kártya van kiválasztva azon belül, mégis érintéskor az elsődlegessel fizet.
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Parallaxis
addikt
válasz kenuba01 #2849 üzenetére
Egészségügyi mérésnél kettős a dolog.
A pulzus, véroxigén és EKG mérésnél a Huawei a pontosabb, az alvás mérésnél a Samsung.
Ha frissebb Huawei-t veszel, akkor ott van érfalmerevség és némi ügyeskedéssel vércukorszint mérés is.
A Samsungnál van BIA szenzor, amivel lehet testösszetételt mérni és van vérnyomásmérés, ami kb. a sac/kb mérési pontosságnak felel meg.Itt nézhetsz komoly teszteket: [link]
A Samsung és meglepő módon a Garmin órák nem érnek sokat az egészségkövetésben.
Az Apple Watch nem véletlenül klinikailag jóváhagyott eszköz, az a legpontosabb, utána vegyes a szórás, de a Huawei órái átlag az élmezőnyben vannak. -
kenuba01
tag
Üdv.
Van esetleg valakinek összehasonlítási alapja, hogy a Huawei watch 4 és a Samsung watch 5 pro közül melyik egészségügyi adatmérése a pontosabb? Meg úgy általában melyik áll közelebb a valósághoz (pulzusmérés, lépésszám, gps pontossága, alvásmonitorozás...stb)
A fenti két óra között vacillálok. NFC,Esim nekem nem kell ill. ha van nem használom.
Akkuidőben ahogy látom a Huawei egy kicsit jobb.
Köszönöm. -
Badboys
őstag
Vödördől csöbörbe. Hogyan lehet az órát újra tenni ugyanis nem fogadja el a kódot amit fizetés miatt adtam meg. Töröltem a telefonról a Galaxy Wearablét, de ígysem tudok belépni az órába gyakorlatilag teljesem kizárt. Sehogy nem kapcsolódik a telefon az órához emiatt. A wearable sem jön be ahonnan lehetne törölni talán mindent. Szervíz ahol újjra rakják az óra szoftverét?
-
Ben-Ce
csendes újonc
Szaasztok!
Mentési mizériára írnék tapasztalatokat. Január óta van meg a Watch 5 44mm. Minden frissítést folyamatosan engedtem. Nálam is előjött alvás módban a 12 órás idő mutatása. Fizetős óralapom van, azon 24 órás időbeállítás. Wallet-es fizetés, mindig működött, de a PIN-es lezárás akkor is random mód többször megjelent az utolsó frissítés óta, amikor a kezemen volt. Sőt, működő program között kért pin-t, ami azért már zavaró volt. Ezért döntöttem a visszaállítás mellett. Nálam nem ment Cloudba, hiába kapcsolom be a telón, visszalépéskor törlődik a beállítás. Éjszakánként mentést ír, de mivel repülőn van az óra és a telefon is, nyilvánvalóan nem kommunikálnak egymással. Néhány éjszaka kihagytam a repülő módot, hogy megcsinálja a mentést. Nem csinálta. Írta, hogy megtörtént, de nem lehetett megnézni, hibát írt ki. A Visszaállítás előtt csinált mentést (új funkció), azonban a törlés után a biztonsági mentést nem rakta fel teljesen. Az ébresztési időpontokat, az edzésbeállításokat és a névjegyzéket, híváslistát visszarakta, de a csempéket, az óralapot, alkalmazásokat, a wallet adatokat nem.
Néhány animáció változott (pl. stresz-mérés) a törlés után.
Úgyhogy lakhattam be megint... -
ACE-
addikt
Biztos hogy nem jelezne, max. azt tudod csinálni hogy ha a telefonon bizonyos ideig nem fogadod a hívást akkor átirányítja az órára, amin ilyenkor nagy valószínűséggel bekapcsol a mobil, bár a tapasztalataim szerint ez is nagyon lassú.
-
Pjos
csendes újonc
Csak blút kapcsolaton csörög most próbáltam. De ha nemviszem magammal a telót,nem biztos,hogy jelezne az óra.
-
Pjos
csendes újonc
Nekem yetteles feltőtő kártyás van az órán. Át van irányiva az óra telefon számára,és mind a kettő csörög ha hívásom van,és az órán is feltudom venni.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Elég új még az órám.
Évek óta Locus Map-ot használom túrázásokhoz elégedetten. Ha jól látom nincs hozzá alkalmazás az órára.
Meglehet oldani valahogy?
Vagy mi az alternatíva helyette? -
-
TiMoN
senior tag
Ha nem multisimed van, akkor két külön számod van még ha adat simed van is, igaz azon nincs hang. A telefon az értesítést át fogja küldeni a nemfogadott hívásról, de a hívást nem. Sőt beszélni se tudsz ugy hogy telefonon keresztül de adatkapcsolaton az órára.
Sajnos ez a funkció csak akkor müködik, ha Wifin van 2 samus eszköz. Teló és Tab.
Akkor a Tabra át tudja küldeni a hívást ott fel tudod venni, erre van menü pont ha a redőnyt le húzod a telón.Az órán akkor csörögne ki, ha pl Yetis kártyás e sim van regisztrálva és átirányítod a telód oda mikor nem akarod magaddal vinni. Ennyi sajna. Vagy Telekom Multisim
Mivel a Yeti nem tudja megoldani, valószínűleg én is át fogok menni a Telekomhoz, mert ott működné ez a szolgálatás, csak nem tudom megéri e?!-TiMoN-
-
mcsm88
senior tag
Á, értem, hogy mi a bajod.
Most kipróbáltam, hogy a telefonomban lévő másik sim lett csörgetve. Valóban nem csörög az óra. Ehhez valószínű át kéne legyen irányítva az óra, vagy ha multisim, akkor a fő simre.
Viszont a nem fogadott hívásról küld értesítést az órára.Telefonkönyv értesítései is be vannak kapcsolva?
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Most másról beszélünk... Nem, nem Telekomos multiSIM van az órában. Engem az zavar, hogy az órában bár van egy adatSIM, és a telefon értesítései megjelennek, de a bejövő ill. nem fogadott hívások nem. Tehát a TELEFONRA érkező hívások és nem fogadott hívások nem jelennek meg. Ha az órában lévő SIM-et hívom akkor természetesen megjelenik a hívás, csak nem értem, hogy az ember miért ne értesülhetne a telefonra bejövő hívásokról, ha nincs bluetooth közelben, de az óráv van wifi, vagy mobilnet...
És nem, nincs letiltva semmilyen értesítés, kezdettől fogva így működik...Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
mcsm88
senior tag
Akkor ott nálad valami nagyon nem oké.
A wear alkalmazás a telefononra telepített appok megjelenő és engedélyezett értesítéseit megjeleníti az órán is, ha azon van mobilnet, hiába nem csatlakozik a telóhoz bluetoothon, (Tehát mindkét eszköz online kell legyen).
Viszont a bejövő hívások önállóan is megjelennek az órán, nem kell neten lennie a telónak, sőt még ki is lehet kapcsolva.Egyébként ugyan az a telód és az órád telefonszáma?
-
tt77
újonc
Sziasztok most vásároltam egy watch 5 pro Lte Facebook messenger üzeneteket atlehet küldeni AA telefonról az órára bt vagy mobil et én keresztül? Pl ha nincs nálam a telefon akkor is atjöjjön?
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz wong kok wah #2825 üzenetére
A telón fent van a Smart Switch? A OneUI5 Watch már enélkül nem csinál biztonsági mentést.
-
mcsm88
senior tag
válasz wong kok wah #2825 üzenetére
Amúgy ez a biztonsági mentés az óráról nem sok pluszt ad. Ha újraraknám valami gubanc miatt, úgyis tiszta telepítést csinálnék. Nem akarnám, hogy pont a gubancot okozó dolgot hozza vissza a mentésből.
Telefonszámok, galéria, jegyzetek, stb, minden olyan fontos biztonsági mentés, ami csak adatot ment, de beállítást nem, azt úgyis intézi a telefon.
-
Roxbury
őstag
Nekem még akkor is csinál biztonsági mentést, amikor minden éjjelre repülő módba van rakva az óra, és mindig hajnali 1-3 között. A felhőbe is feltölti a teló, meg a telefonra is felkerül. Eddig semmi gondom nem volt azzal, hogy nem csinál. Igaz én az új OS után csináltam egy wipe cash-t az órán.
-
slice14
veterán
válasz doongoo #2815 üzenetére
Lehet hogy mélyalvásba került a telón a Smart Switch.
Mert megnyitottam és utána újraindítottam az órát és a telót is. És ma hajnalban már csinált mentést Valszeg berakom a Smart Switch-et a kivételek közé hogy ne altassa / mélyaltassa.Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
-
Badboys
őstag
Megoldottam a problémát megint rendesen megy a fizetés úgy az órával mint a telefonnal.
-
slice14
veterán
Megint eltosztak valamit, mert okt. 13-án készült utoljára biztonsági mentés az óráról.
-
Badboys
őstag
Ezt majd holnap meg nézem mert kikapcsoltam mind két szerkentyűt. Eddig az órán reggel be írtam a kódot és estig egyszer sem kérte. Kétszer nyomtam a ki-be kapcsoló gombot előjött a kártya kép és fizettem ennyi volt. A telón, ha jól emlékszem kijelző feloldása után ment a fizetés.
-
mcsm88
senior tag
válasz Badboys #2807 üzenetére
Ujjlenyomat azonosítás után?
A banki appodban mi van beállítva, hogy engedi a fizetést?
Telón a banki appomban lehetett olyat, hogy feloldott kijelzőhöz, vagy feloldott kijelző + megnyitott banki apphoz kötni a fizetést.
Órán (ha jól emlékszem) meg kell nyitni a wallet-et, ha fizetni akarsz vele.[ Szerkesztve ]
-
Badboys
őstag
Ez a buziság kb. 2. hete van folyamatban. Ezért raktam újra az egész kócerájt. Tegnap a szekszárdi Rossmanban akartam fizetni 13.000 forintot elsőre elutasította utána másodjára ujj lenyomattot kért aztán engedett fizeni. Rossman fizetést kétszer vonta le. Igy most nem tudom, hogy melyik app a hibás ebben a storiban. Valami nagyon félre ment. Ma egész délelőtt a boltokat vizslattuk és mindenütt elsőre elutasította a fizetést csak másodjára újlenyomat azonosítás után tudtam fizetni. Szóval ez gáz és nem tudom mit csináljak. ezért próbáltam itt segítséget kérni hátha valakinek van valami tippje.
-
-
ACE-
addikt
válasz Badboys #2802 üzenetére
Az, hogy az óra néha kér feloldást, az biztonsági téma, de nem tudom hogy mitől függ mikor kéri... Fizikai kártyával fizetve érintéssel nem kérhet PIN-t, csak 15ezer Ft felett... ott valami nem stimmel.
-
Badboys
őstag
Találkozott valaki ilyen jelenséggel, hogy órával való fizetés esetén a már feloldott óra újra kéri a feloldást? Van, hogy elsőre nem sikerül a fizetés és utána rögtön kéri az óra pin kódját. Már újra raktam az órát és a telefont, de ugyanaz a jelenség. Emiatt elcsesztem egy fél napot mert sohasem biztonségi mentésből rakom újra. CIB bank. Lehetséges, hogy így próbálják elejét venni a lenyúlásnak? A telefon is ugyanezt a jelenséget produkálja S20FE snapis. Amennyiben ez banki buziság akkor megint marad a kártya igaz az is állandóan pint kér még 10 forintnál is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Usams biciklis telefon tartó
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Google Pixel 8 Pro Nillkin Camshield Pro zöld tok
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest