Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #39091 üzenetére
Ha német, biztos, hogy nem lesz 2 év garanciád itthon.
-
válasz
lenovomen #38629 üzenetére
Nekem most 3:52 perc kijelzőidővel van 44% még (S9+), a legtöbb játékkal telt, volt benne kb 1 óra 4G-s netezés is, ill. zenét is hallgatok BT fülessel, plusz egy BT-s aktivitásmérő is van a telefonhoz párosítva. Szóval elég jól alakul.
Ma jött meg a Jabra Elite 65t BT füles, iszonyat jó cucc, és már BT5-ös.
[ Szerkesztve ]
-
Hát srácok, ma megvették az S8+-t, így már nem igen leszek a topikban. Az eddigi legjobb telefonom volt (természeten az S9+-t nem számítva).
-
Ú baszki, az eredeti cikkben szó sincs olyanról, hogy növelné a reklámok mennyiségét a google, meg ellehetetlenítené az ingyen zenét hallgatókat. Elég aljas dolog olyanokat állítani, melyek nincsenek a forrásban.
(#37965) batai15: de a forrásban nincs semmi ilyen, ezt "kitalálta" a magyar cikkíró
[ Szerkesztve ]
-
válasz
leslien #37300 üzenetére
Ez egy amerikai webshop, ami eleve nettó árakat jelent. A Prime ingyenes szállítás csak az USA-n belül érvényes (valszeg még Kanada is), de még úgy is jön hozzá áfa. Tőlünk (ha szállítanák ide) az áfával (magyar áfával!) és szállítási költséggel növelt összeget vonnák le.
-
válasz
janosibaja #36550 üzenetére
Beázott a telefonja, és most látszanak a vízcseppek az amoled mögött.
-
válasz
lightmaker #36505 üzenetére
Leginkább a meleg árt neki, és mivel jobban melegszik gyorstöltés közben, könnyű kimatekozni, hogy jobb a lassú töltés.
-
válasz
Yiggdrasil #36164 üzenetére
Ja, a Samsung Cloud-ot keresd meg a menüben, ott tudsz Backup-ot készíteni.
-
válasz
zenit73 #35988 üzenetére
Igen sajnos, egy csomó ikon keretes S9-en, pedig ki van kapcsolva a keret. Pl. az összes google app ilyen. Remélem ez javítva lesz, mert ha nem bug, így elég gáz.
Úgy sejtem, hogy összeakad a Samsung és a Google féle megoldás, mert csak Oreo-tól jött be a képbe az adaptív ikon a google-től.
[ Szerkesztve ]
-
Na, megjött nekem is az Oreo a Telekomos készülékre. Pont most indulok átvenni az S9+-t...
-
Egyébként ezt a Google Lens-t, amikor még külön app volt, 3 és fél éve használtam először, még Nexus 5-ön. Már akkor is nagyon sok mindent felismert.
-
válasz
Airness23 #35481 üzenetére
Azok csak példamondatok, de amúgy a Google app is tud hasonlót.
(#35498) enginev3.0: nem sietik el. Előbb lesz meg az S9-em, mint Oreo az S8-ra.
(#35508) BeastMode: Google Fotókat írt, így gondolom magyarul használja. Viszont biztos, hogy nem egyszerre jön a frissítés mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mr.Silkó #35459 üzenetére
Az se működik nálam, sőt megjegyezte a bejelentkezést, hiába töröltem az össze adatot a beállításokban, de továbbra is csak a login nevet tölti ki.
Na, most sikerült "megjavítani". Beléptem a Samsung Pass appba, az updatelte a framework-öt, és utána jó lett. És közben kiderült, a Samsung Pass appban kell törölni a bejelentkezési adatokat (már aki akarja), nem a böngészőben vannak tárolva.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dkovizoli #35442 üzenetére
Mert az S9 az első, amelyikhez csináltak ilyet.
(#35443) batai15: alapvetően nagyon jó minőségűek, bár épp a Clear View-t nem ajánlom (ami nem flip tok), de a Clear Cover View nagyon jó.
(#35448) enginev3.0: az S8 szebb? Na de miért? Ha nem teszed egymás mellé a kettő, nem is látsz különbséget külsőre. Egymás mellett is alig van, az S9-nél nem annyira hangsúlyosak a kerekítések.
(#35456) tuki2200: nálam is ez történt, de én sem tudom, hogy mi az oka.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
atesz.tilla #35242 üzenetére
Egyik hozzászólónak sem működött ott a topikban.
-
válasz
Locutus #35240 üzenetére
Biztos hogy nincs az egész EU-ra vonatkozó 2 év gari olyan módon, hogy bármelyik tagállamban veszed, minden államban 2 év garit kapsz, mert a pl. a briteknél sem kapsz 2 évet, ha nem ott veszed a telefont hivatalos forgalmazótól. Ebben a topikban írta egy ott élő fórumozó, hogy az ő telefonjára is csak 1 év gari van.
-
válasz
Misikeee6 #35237 üzenetére
Szétszedni nem egyszerű, és összerakni sem, mivel ragasztva van a telefon, valszeg ezért nem akarták. Szétszedés után újra ragasztani kell. Ezekre mind megvannak a folyamatok, melyektől nem térhetnek el, pl. összeszerelés után ellenőrizniük kell, hogy vízálló maradt e a telefon.
-
válasz
Locutus #35224 üzenetére
Vagyis Magyarországon 1 év, mert annyi garanciát vállal a Samsung. +1 év (extra) csak akkor jár, ha beregisztrálod a Samsung Magyarország oldalán, de csak Magyarországon forgalomba helyezett készülékeket enged regisztrálni.
De amúgy nem értem mi köze a németországi garanciának hozzánk.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
sultansmith #34880 üzenetére
S8+-t akartál írni, ugye?
-
válasz
Mo Bill #34734 üzenetére
Ja, sima 9-re én sem váltanék. A plusz kamera hiányát még megértem, mert jóval kisebb a ház, és az extra kamera sok helyet foglal (belül is), viszont a 6GB ram hiánya már nem indokolható ezzel. De nekem szerencsém van olyan szempontból, hogy úgyis a nagyobb modellt vettem volna.
-
válasz
nünüke1975 #34723 üzenetére
A mobilnézet teljesen meg fog szűnni hamarosan, szóval el fog tűnni a probléma. Lesz helyette reszponzív felület, ami automatikusan alkalmazkodik a kijelző/monitor méretéhez és felbontásához.
A fototrend azt hiszem már teljesen így működik.
(#34726) madgie: a kameramodulnak is van saját memóriája, az is betelik
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mr.Silkó #34710 üzenetére
De nem kell app, a Smart Network Switch pont ezt (is) csinálja. Persze annyi ára van, hogy a wifi scanning-nek folyamatosan be kell lennie kapcsolva, ami némileg jobban meríti az akkut. Pontosítok, a wifi ki-be kapcsolására van, a molbilnetére nincs. De ugye ha a wifi be van kapcsolva, akkor alapesetben a mobilnet meg ki.
(#34711) Deck: de van a wifire.
[ Szerkesztve ]
-
Dupla simes biztos nem volt hivatalosan. Kéket is csak rövid ideig lehetett kapni, és nem is mindenhol.
(#34641) EnterR: nekem az S8 most is úgy pörög, mint újkorában, pedig 100+ app van rá telepítve. Ahhoz képest az S9 még pörgősebb. És igen, a 4GB-t naponta tapasztalom, hogy kevés. Sok appot futtatok egyszerre, 2 email kliens, böngésző 6-10 oldallal, 1-2 excel tábla, Deezer, jelszómenedzser, 2-3 játék egyszerre, Twitch vagy Netflix, 2 Skype egyszerre... és igen, folyamatosan zárogatja be az appokat. Ez nálam nem történt meg ugyanilyen felhasználás mellett a OnePlus-okon, ahol 6GB ram van minimum.
[ Szerkesztve ]
-
Ma megtapogattam élőben az S9-eket. A rendszer kicsit pörgősebbnek tűnik, mint az S8-on (bár még csak 7.0 van nekem). A Bixby home is jóval gyorsabb, bár ott még így is érezhető kis lag.
A színek némileg különböznek (a fekete kivételével). A lilás szín (magenta?) élénkebb és közelebb áll a sötét rózsaszínhez, így kifejezetten csajos lett. A kék színű meg valahol a világos és sötét között van félúton, kifejezetten jól néz ki, azt rendeltem.
Az ujjlenyomat olvasó sokkal kényelmesebb helyen van, a kamera meg első látásra jobbnak tűnik, de csak akkor tudok összehasonlító képeket készíteni, ha megkaptam a készüléket (9-én mehetek érte).
Elölről, első ránézésre egyébként nem lehet megmondani, hogy S8-at vagy S9-et látsz-e, hátulról persze rögtön látszik a különbség az ujjlenyomat olvasó miatt (S9+-nál meg ugye 2 kamera is van).
Ami nagyon nem tetszik, hogy a gyári tokok árai feljebb mentek, egy LED cover tok 18k, ami emlékeim szerint 15k volt az S8-ra.
Ja igen, a készülék Telekomnál 10k-val olcsóbb (listaár), mint a Samsungnál, de pont e miatt a kis különbség miatt nem éri meg ott venni szerintem, mert ugye szolgáltatós ROM van rajta.
Ami első ránézésre szerintem plusz az S8-hoz képest:
- jobb kamera
- 2 kamera, extra módokkal (csak a +-nál)
- +2GB ram (csak a +-nál)
- jobb helyen az ujjlenyomatolvasó
- 2 SIM-es hivatalosan
- van kék verzió hivatalosanNálam a legfontosabb a több RAM, szinte csak a miatt cserélek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
janosibaja #34595 üzenetére
Nem direkt lett ez a neve, ezek mind automatikusan generált kódok.
-
Na, előrendeltem az S9+-t, kíváncsian várom, hogy mennyivel lesz jobb a kamera.
-
válasz
eladogeppc #33070 üzenetére
Kivizsgálják. Nem értem miért kell hergelned magadat és másokat is olyan valamivel, amihez nem értesz?
-
válasz
eladogeppc #33057 üzenetére
Akkor csak egyszerűen azt csinálták volna, mint tavaly. A Nougat S7-re csak az S8 megjelenése után jött ki, és nem is titkolták, hogy azért, hogy az S8 legyen az első Nougat-os Samsung telefon.
-
De, annyi haszna van, hogy így a google térképen pontosabban tudod követni, hogy merre jártál, és nem függ a műholdaktól sem (vagyis pl föld alatt vagy épületben is nyomon követhető vagy, ahol van wifi).
(#33001) Quqesz: csak az után jelenik meg, ha már töltötted vezeték nélkül (lehet, hogy gyorstölteni is kell hozzá hogy megjelenjen)
(#33036) w333: ha van egy hiba, az nem azt jelenti, hogy mindenkinél előjön. Sőt, olyan hibával nem is fogsz találkozni, hiszen azokat azonnal észreveszik még a kiadás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
eladogeppc #32791 üzenetére
Én pont a szoftverfejlesztés területén dolgozok (azon belül minőségbiztosítás), így első kézből látok rá a költségekre. Éppen ezért nem szidom se az Apple-t, se a Samsungot, se a a Microsoftot vagy bármelyik másik céget, mert tudom, hogy mekkora pénzek repülnek el akár csak egy kis szoftver update-nél. Nincs olyan IT-s cég, aminél ne lennének időnként komoly, szoftveres problémák, és ahogy haladunk előre, egyre több ilyen lesz, mert a szoftverek egyre komplexebbekké válnak.
A frissítés visszavonása meg jellemzően azért történik, mert találnak benne egy kritikus hibát, amit nem tudnak azonnal javítani, így muszáj visszavonni. Ez a bevett gyakorlat.
A Xiaomi rossz példa amúgy, mert jellemzően csak 1 főverzió android frissítést kapnak a mobiljaik (jelenleg is van otthon 2 xiaomi telefon). Ja, az új MIUI felületet kitolják szinte mindenre, de azzal nem nő az android verziója. Ráadásul a MIUI-nál gyakoribbak a hibák, és nagyon gyakran előfordul, hogy visszavonnak egy frissítést.(#32808) Deck: ez tévhit, az Oreo-val nem vált elérhetővé a gyártó független frissítés. Annyi történt (ami amúgy forradalmi előrelépés), hogy a ROM tartalmazza az AOSP androidot is egy külön partíción. A google mindig kiadja arra a frissítést az AOSP-ra, és a gyártóknak csak a saját framework-jükhöz kapcsolódó módosításokat kell elvégezniük (ami egy másik partíción van), így jelentősen gyorsulhat az update elkészítése. Vagyis továbbra is maga a gyártó adja ki a frissítéseket, akár Oreóról van szó, akár nem.
[ Szerkesztve ]
-
Tessék egy példa:
[digitálisan nagyított képrészlet]
Ez a digitális nagyítás lényege, hogy egy kis részletet felnagyítunk és a hiányzó pixeleket pótolja a szoftver. Pont így működik a digitális nagyítás a fényképezőgépeknél és a telefonoknál. Ha valaki erre azt mondja, hogy nem romlik a minőség, akkor valami baj van a szemével. És semmi köze az egésznek a DPI-hez.
Vagy így is meg lehet közelíteni:
[ Szerkesztve ]
-
Szóval, ha levágsz egy képből, az akkor nagyobb lesz? Mert épp ezt állítottad. A zoom lényege - minden esetben - a nagyítás, épp ezt jelenti maga a szó. Az optikai nagyítás egyszerű, ott a lencsék nagyítják a képet analóg módon, így nem romlik a minőség. A digitális nagyításnál meg a kép egy részét szoftveresen növelik, ahol a hiányzó információt próbálják pótolni azok a bizonyos algoritmusok. Ezért, utóbbi esetben, erősen romlik a minőség.
A DPI változtatás meg csak nyomtatásnál változtatja a kép méretét, mert az fizikailag semmit sem csinál a képpel. Viszont ott meg a nyomtató drivere fog trükközni (értelemszerűen csak nyomtatás közben) ha nagyobbra állítod a DPI-t, mert ott is pótolni kell valahogy a hiányzó részleteket a papíron. Bár ez így nem teljesen pontos, mert függ a kép fizikai méretétől, meg a nyomtató felbontásától is (mekkora DPI-ben tud maximum nyomtatni). Szóval elképzelhető olyan helyzet, hogy pont részletgazdagabb lesz a kép, de ennek az egész DPI-s témának semmi köze a kép fizikai felbontásához.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Grande Ale #31461 üzenetére
Élesebb, részletgazdagabb a kijelző a legnagyobb felbontáson, és ez pl elég jól látszik fényképeknél (is). Persze nem látod a pixeleket, de a szem azért érzékeli a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Grande Ale #29546 üzenetére
Nillkin Magic Disk
-
7-8-9-est semelyik sem csinál, mert üvegből lehetetlen. Ill. egy darab ilyen telefon jelent meg, amelyikről tudok, annak zafírból van a kijelzője, de az még könnyebben törik, mint az üveg.
(#29499) 89Csabi89: szerinted van teljesen (vagy akár csak egy kicsit) átlátszó kerámia?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Milyen házat vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)