Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
apaszka
veterán
válasz Kleroo #18399 üzenetére
Néztem,és olvastam a topikját is. Egy időben érdekelt!
Viszont a samu gyártja,és le@zarja a frissítést rá! Egyszerűen ott hagyta mint általában teszi!Nincs supoort! Ott sem!
Na ezért kapok meginthttps://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
dancsuri
veterán
-
mycso
veterán
válasz #97246720 #18391 üzenetére
Akkor ma ez egy ilyen nap...nekem is megvadult.
Ilyesmit csinált nekem is, hogy eldobta a hálózatot többször is, néha meg olyat, hogy tudtam telefonálni, hallott is akivel beszéltem, csak én nem hallottam őt....Most legyalultam a picsába, felraktam a szlovák boc5-öt, majd most lakom be.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
apaszka
veterán
válasz #97246720 #18391 üzenetére
Még nekem sem csinálta egyszer sem.
Telenoros kártya van benne, már LTE képes .
Azért nem semmi bosszúságot okozhat nálatok tényleg.Jut eszembe, az LG G2 csinált hasonlót, dobálta a hálózatot, de hamar likvidáltam a típust, így nics sok tapasztalatom vele. Akkor lett kártya csere, meg persze telefon is.
Kopp kopp-ennél nem tapasztaltam.
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
törölt tag
Most telefonáltam, hívás után azt írta ki hogy csak segélyhívás,az is lehet hogy a teló sz@r, mert a feleségemnek is note4e van,ugyan akkor vettük, 3 éves a sim kártyája és neki nem csinálja, tehát a cella hiba és szoftverhiba kizárható...mert neki gyári telekomos rendszer van fent....nekem meg a gyári telekomossal is meg ezzel a pof2vel is jelentkezik a hiba! Bár 1 dolgot majd még kipróbálok...
[ Szerkesztve ]
-
apaszka
veterán
válasz Kleroo #18383 üzenetére
Ha valaki nem használja akkor tényleg több alternatíva van.
Akár a g4 is,vagy a Nexus ahova én kacsingatok.
ROOTolható úgyhogy a gari nem ugrik,és ugye a Support .....Használom a cerkát,de megtudnék lenni nélküle is.
Plazmacucci jól mondja ,nem mindenben jobb azért a Note. a vizet nem bírja ez sajna.A többiben persze jobb,de lassan itt a nóta 5 . Meg kellene várni.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
privacy99
senior tag
válasz apaszka #18382 üzenetére
Ezek tényleg nagyon jók lettek, de 100-ból jó ha 10 ember megpróbál majd rajzolni vele, és talán 2 tud majd hasonlókat. Én is rajzolgattam vele, de nagyon hamar meguntam, ugyanígy barátnőm. Pusztán ezért nem ajánlott szerintem ilyen telefont venni, aki meg tényleg komolyan tolja, annak azért komolyabb eszközök is állnak a rendelkezésére, mint egy telefon (ugyan úgy, mint ahogy egy fotós sem telefonnal tolja, de lehet azzal is szépeket persze).
demeterf2 (#18381) - Ha a rendszer gyorsasága, simasága Neked fontos, akkor G4. Ha a toll elengedhetetlen (amit nem hiszek, mert akkor nem S5-öd lenne), akkor Note, minden másban van jobb választás (kivéve fényképező, mert abban sokkal jobb nincs).
-
legenda
válasz privacy99 #18376 üzenetére
ehhez képest ios esetén is képes beragadni, nem egyszer volt már rá példa, ráadásul ott korlátozott a lehetőség az alkalmazások által összehozott háttéradatok törlésére, ami android alatt néhány kattintással megoldható.
nem minden lassítja a telefont, meg nem is szoktam általánosítani, de vannak különösen problémás alkalmazások - ez minden rendszerre igaz.
akár egy vagy néhány preferált jó tulajdonság miatt is megveszem mindenből a jobbat, ha mellette sok más előnyét/tudását nem is használom ki a készüléknek, arról nem is beszélve, hogy akkor már minden jóság adott a későbbiekben csere nélkül is, ha esetleg úgy hozná a sors, hogy szükségem lenne még más adottságra is.
vannak minimális elvárásaim, ha csak néhány is, de már azoknak is kevés telefon felel meg, hiába nem használom ki azok sok más képességét.
az általad elsődlegesen használt iphone 5 például több elvárásomnak sem felelne meg, leginkább a hiányos lte tudása lenne fájó - nem kezeli a 800 és 2600 MHz hálót -, mivel sok olyan hely van, ahol 3g nincs, hanem csak 2g és 4g, márpedig ha adott 4g sávot nem tudja a telefon, akkor cammog a lomha 2g edge vagy a szinte használhatatlan sebességű gprs hálón, amíg a megfelelő lte tudású készüléken gyorsan böngészek azonos helyen a 4g cellán.
az autós példás kiegészítésedhez hozzátenném még, hogy a sok extra közül az egyik problémásan működne, de a gyártó nem oldaná meg, ráadásul más típusú járműveknél is adott lenne a hiba, akkor is így lenne, hogy valaki úgy is használná, mert számára elengedhetetlenül fontos, mások meg nem, mert nincs szükségük adott funkcióra.
nem mindegy, hogy valaki a jó extrát nem használja, vagy csak kompromisszumok árán, hibalehetőséget jelentően használhat valamit.demeterf2; szia, s5-ről szó nélkül ugranék note 4-re és g4-re is.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
apaszka
veterán
válasz Plazmacucci #18380 üzenetére
Ezeket nézd meg a Nota 3 cerjájával mit tud rajzolni Peterson_
"barátom"Ő tuti nem unja!
Mondta már nem is tudom hányadik hegyet,és cerkát cserélte.
A szerviz mikor kinn volt nála,és kérdezte ,hogy miként tudta így lelakni szerencsétlen cerkát ?
Mikor megmutatta miért lakja le hamar ,,,,,szerzett neki másikat,és mikor arra járt benézett szintén újjal . Ha újra gondja lesz a Nótával Őt hívja személyesen ki a központból kérte,mert még nézni akarja a új alkotásokat!Nagyon tud,még videót is rakott fel a topikba,hogy miként készül egy kép!
Rengeteg a meló vele![ Szerkesztve ]
-
demeterf2
tag
válasz Plazmacucci #18380 üzenetére
Hm... A másik kiszemelt az Lg G4. Nem tudom melyik legyen.
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
félisten
válasz demeterf2 #18379 üzenetére
Hát gyorsabb nem lesz, de nagyobb igen. Kamera is jobb ez tény. Ceruza jó, de hamar rájön az ember, hogy egy swipe billentyűzettel gyorsabban lehet írni mint ceruzával. Szerintem nem elég gyorsan veszi be a szabadkezes írást. Rajzolgatást meg lehet unni.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
demeterf2
tag
válasz Plazmacucci #18378 üzenetére
Igazából a nagyobb kijelző \felbontás ami vonz. 3giga ram, jobb kamera. Fémkeret. És a ceruza is tetszik.
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
félisten
-
demeterf2
tag
Sziasztok! Gondolkodok, hogy S5-ről váltanék. Megéri, jobb pörgősebb a rendszer? A kijelző méret bejön... Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #18365 üzenetére
Igen ez így van, aki benéz ide, inkább negatív tapasztalatot lát. Inkább hazudjak?
Az iPhone-os dolgot nem is értem, ha ilyen, az hardveres gond, cseréltetni kell. iPhone nem indul újra, valakinek fél éve nem volt egy szempillantásra sem kikapcsolva, és semmi baja (nálam is előfordult már pár hónap). Szóval szerintem szólj neki, hogy garanciális cserét kérjen, mert nekem 2 és fél év alatt fagyást/újraindulást nem sikerült összehozni, pedig csutkára telenyomtam mind a 64 gigát appokkal (asszem 300 alkalmazás volt rajta, köztük a feketelistások, amiket itt sokan kerülnek).
kali (#18366) - iOS-en a Facebook app (amennyiben nem engedélyezed a számára) nem tud futni a háttérben, ezáltal semmi köze a rendszerhez, kivéve abban az időben, amikor használod. Tehát szimplán a feltelepítése nem okozhat gondot. Én pl. mindig is használtam (igencsak aktívan), de üzemidő problémát nem tapasztaltam. Pont pár hete állítottam vissza teljesen a telefont, és 0-ról belaktam (köztük Facebook, Instagram és a többiek), és nem romlott az üzemidő egyáltalán, a szokásos 4-5 óra továbbra is (és ezt egy 2 és fél éves telefonnal).
Az autós példádra - Lehet, hogy Neked az autó tudása abban merül ki, hogy 200 vagy 300al megyünk vele, de én pl. úgy hasonlítanám ezt a "ne tedd fel az FB appot mert lassítja a telefont, meg úgy egyébként szinte minden, tehát csak a szűz rendszer a jó", mint pl. megveszem a csúcskategóriát Bose hangrendszerrel, meg automata parkolással, meg sávtartós tempomattal, meg 4 zónás klímával, aztán beleülök, lehúzom az ablakokat a 40 fokban, be sem kapcsolom a zenét, aztán nagy nehezen bevarázsolom a kocsit egy parkolóhelyre, autópályán pedig megyek 100al kikapcsolt segédekkel. Mert hát ezekkel az extrákkal többet fogyaszt.
Más:
Egyébként a Facebook appot egyedül a böngészős Facebookkal lehet kiváltani, az pl. ugye nem fogyaszt annyival többet, de kényelmetlenebb.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hehe, hát, igen..
Próbálgattam amúgy már többször kiváltani a FB appot valamiivel, de soha sem sikerült. Volt egy időszak, hogy nem kellett messenger-t használni az üzenetküldéshez, ment anélkül is, az az időszak átlagosan +1 nap üzemidőt jelentett. Rom csere után már sajnos nem működött ez az opció.
Véleményem szubjektív...
-
legenda
válasz World-Soft #18368 üzenetére
próbáld meg ezzel; link
-
legenda
válasz hackeeeee #18367 üzenetére
nem is írom soha, hogy ne használja senki, vagy használjon helyette mást, akinek elengedhetetlenül fontos, az vállalja az esetleges kompromisszumot.
akinek a tiszta rendszerrel is problémája van, annak egyszerűbb kiszűrni a problémát, csak nem mindenki teszi meg a szükséges lépéseket, itt pedig nem feltétlenül ad meg minden szükséges információt ahhoz, hogy mindenre kiterjedő javaslatot kaphasson.
szélsőséges, de megtörtént eset; új s4 mini, ami gyakran gondolt egyet és nagyot merült az akkumulátora készenlétben is, gyári visszaállítás a rendszerre, de az nem segített, szofveres hiba több kör lefutása után kizárva, akkumulátor ellenőrizve és jó, töltő szintén okés, memóriakártya nincs a telefonban, sim kártya új, a telefonnal küldték, de azért javasoltam, hogy próbálják ki másikkal is, mire elég furcsán néztek, de volt még egy bő napjuk a már megrendelt garis futár kiérkezéséig, ezért tettek bele másikat és mit ad isten, azzal nem jelentkezett a probléma, másnap le is mondták a garis ügyintézést, a problémás sim kártyát pedig kicseréltették és azóta nincs gond a telefonnal.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
World-Soft
senior tag
Milyen progit ajánlotok amivel kideríthető mi eszi a készüléket?
Az alap statból nem látok semmit, de néhány napja valami eszi a telefont.
Ma rá is kellett töltenem a cégnél (3x%), pedig eddig sokszor 50-65% alá nem is ment estére a töltöttség.
Olyan mintha mikor mellettem van a telefon akkor is folyamatosan valami meríti (majdnem úgy mint mikor reggel a vonaton videót néztem).
Hazafelé is a töltés után volt egy videó nézés 40 percig, de utána is folyamatosan merült.
Újraindítást már csináltam.
Köszi,[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az FB-vel még mindig az a gond, hogy nincs rendes alternatíva.. Hiába mondogatod Te is, hogy nem jó az app.. Nincs más...
Pl. Nekem, és sok minden másnak is kellenek, szüksége van az értesítésekre, így kénytelen használni..
De már beszéltük ezt is többször, hogy volt akinek stock, szűz rommal is titanic effect-je volt.. Nekem pedig pl. a galériával voltak gondok Lolli alatt, szintén szűz rommal, úgy, hogy semmiféle alkalmazás nem volt telepítve.
Autós hasonlattal élve, valszeg nem veszel veyront arra, hogy vásárolni járj vele.
Véleményem szubjektív...
-
legenda
válasz privacy99 #18363 üzenetére
aha, szóval ha lassan jársz egy autóval, akkor elég egy olcsó vacak is, nem kell a kényelmesebb felsőkategóriás, hiába vehetnéd meg?
kisebb családnak elég a kis panel is, ne vegyen nagyobb és kényelmesebb lakást, hiába teheti meg?
ja, és olyanokra használom a notimat is, amire elég lenne a harmada árú is, de így vagyok a házimozival, és még sok minden mással is!
ezer példát lehetne még írni!
miért csak akkor lehet kihasználni egy telefont, ha mindenki használja kivétel nélkül minden funkcióját, meg telepít rá ezer alkalmazást, hiába nincs szüksége csak egy hányadára?
nem linkelek példákat az iphone témákból, magad is megtalálod, hogy sokan semmi pénzért nem hajlandók telepíteni a facebook alkalmazást, mert amíg használták, addig gyenge volt az akkumulátoros üzemidejük, de mióta eltávolították, azóta nincs ilyen gondjuk![ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz privacy99 #18363 üzenetére
Ezek a legendák.
Haverom, aki iphonet vásárol amióta az eszét tudja elkezdett panaszkodni, hogy egyre többet fagy és indul újra az iphone6+, amit vett.
Akkor tuti az összes rossz.
Vagy lehet, hogy nem.
Vagy de.Ha vki benéz ide, akkor sikítva rohan el innen és letesz róla még gondolatban is, hogy note 4-et vegyen.
Csoda, hogy még nem vágtam földhöz ezt a szart, el sem tudom képzelni miként tudok meglenni vele.Ja mert nincs s-penes alternatíva, ezt el is felejtettem.
Még jó, hogy azok a haverok, akik a note 4 vásárlásomat követően vettek szintén note 4-et még nem köpdöstek le, gyújtottak rám a házat és ették meg a kutyáimat, mert ilyen rossz döntést hoztak.
Nem olvasnak ilyen fórumokat, használják a telefont nem kis megelégedésükre.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
apaszka
veterán
válasz Plazmacucci #18362 üzenetére
Én is megtudom a videómat kicsit gyorsítani ha kell.
De viccet félre rakva,nekem nincs bajom a sebességgel. Én elfogadom ahogyan van. Ha várni kell a kamera megnyitásra kicsit ,akkor várok.
Viszont ha háttérbe rakom az alkalmazást ,ne töltse újra ! Ha fontos dologról van szó,akkor szokott gáz lenni a memóriából való elfogyás.
Ritkán jön elő,de bosszantó,hogy egy fizetéshez újra kell kódot kérnem,új sms ért,ami pénz,ha nem sok is.Persze ez ritkán jön elő,így nem panaszkodom.
A Root hiányzik egyedül .....de begurulok átveszem a jogot!
Torrente ROMot felrakom.....Fre...
-
privacy99
senior tag
Azaz, ha valaki nem használja a telefont, csak arra, amire elég lett volna 5 ezer ft, akkor egész jó
Nem kötekedésnek, de azért már kicsit itt tartunk. Elhiszem, hogy a külső programozók hibája (is), de ugyanezek az appok pl. iOS-en nem okoznak gondot, telenyomhatod mind a 128 gigát ilyen akkuzabálókkal, mint Facebook, Foursquare, aztán tiltod nekik a háttérben futást, és megoldva. És most jön az, hogy de hát az iOS máshogy épül fel, de akkor megint ott vagyunk, hogy hiába, itt az alap gond az Android, amire még rá is tesz a Samsung egy keveset.
-
félisten
-
legenda
válasz Plazmacucci #18360 üzenetére
letölteni is lehet olyat most is, de akár olyan is lehet majd benne alapban.
sima ügy, hogy a tiszta - de nem kipucolt és nem buherált - rendszer mellett a ram 2 GB alatt van, az most is adott, ha nem vágja tele valaki külsős alkalmazásokkal, pláne a problémásabb fajtákkal, amik eszik a ram-ot...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
Hát ,ez a POF2 se nagyon vált be... :/
-
privacy99
senior tag
válasz Plazmacucci #18354 üzenetére
Vagy felhúzták a procit, és folyamatosan maxon pörög mindenen, és leállították az összes folyamatot ami nem tűnik fel.
Gyors, csak 1 óra alatt lemerül
Tényleg nem olyan rossz, ahogy a videón fut, de azért szvsz senki ne reménykedjen még csak fele ilyenben sem. Főleg így a Note 5 előtt pár héttel.. Na az majd pöröghet szépen, hátha tanultak a dologból, bár sose szoktak, mert pont le**arják.
-
BeastMode
őstag
válasz Plazmacucci #18354 üzenetére
-
félisten
-
legenda
válasz Maxentius #18352 üzenetére
hamarosan megteheted.
más kérdés, hogy ha nem jól van/lesz optimalizálva egyik vagy másik külsős alkalmazás, akkor nincs az a ram, ami elég - lásd itt egy korábbi hozzászólást, amikor a facebook alkalmazás valakinek 900 MB környékén evett...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz S e t h #18349 üzenetére
nehéz már annyi újítást eszközölni, mint évekkel korábban, de ez minden gyártónál így van.
van egy meghatározó réteg, akik eztán sem fognak a kínai piacról vásárolni, mert nem csak a készülékek árát nézik, hanem sok más tényezőt is, vagy egyszerűen csak nem foglalkoznak olyan gyártókkal, akik számukra ismeretlenek.
nem hiszem, hogy a samsungnak félnie kellene bármitől is, bár utoljára a májusban kiadott statisztikát néztem részleteiben, de akkor első helyen állt (az apple előtt!) az eladások terén!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
S e t h
nagyúr
lassan jön az utódja, viszont ha az megtörténik, akkor az lesz egy ideig sztárolva és akkor elfelejtődik az s6, de ez így természetes.
Igen, a Samsung és még pár gyártó ezt hiszi és eközben szépen terjeszkedik a kínai piacon gyártott készülékek tömkelege.
Évente dobálják ki az alig valamivel több újdonsággal ellátott készülékeket, aztán vakarják a fejüket, hogy miért csökkennek az eladások.
Nálam a note 4 pl feelingre töredéke élményt adott a note2-höz képest, a mostani utód mondhatni fenntartotta a széria iránti igényemet, ami lassan, de biztosan kopni kezd, főleg ha ezt követően sem lesz érdemi innováció.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Maxentius
addikt
válasz BeastMode #18343 üzenetére
Pörgős, de nem ennyire, mint az egyik orosz videóban, amit láttam. Gyanús volt, hogy csak a fele RAM-ot használta a rendszer. Túl szép ahhoz, hogy érintetlen, gyári rendszer ilyen fluid legyen, szerintem rootolva, és pucolva van.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
BeastMode
őstag
Néztem YouTube-on videót a C variáns 5.1.1 update-ről.
Akinek ilyen Note 4-e van, attól kérdezném:
Alapból ilyen pörgős az Exynosos variáns, vagy lehet reménykedni az új build sebességbeli javulásában?[ Szerkesztve ]
-
legenda
visszaolvasva jut eszembe és pont jókor annak kapcsán, hogy írták itt néhányan, miszerint az s6 reklám...stb. dübörög, a note 4 meg már nem, de ez szerintem érthető, a note 4 egy 10 hónapos típus, lassan jön az utódja, viszont ha az megtörténik, akkor az lesz egy ideig sztárolva és akkor elfelejtődik az s6, de ez így természetes.
mondok azért jót is a note 4 kapcsán, az elmúlt héten beszélgettem egy szolgáltatós ismerősömmel a hálózati problémák kapcsán, aki látva a telefonomat azt mondta, hogy becsüljem meg, ha elégedett vagyok vele, mert szerinte hamarosan emelkedni fog az ára, mivel még mindig szépen fogy náluk, az s6 viszont nem úgy, mint azt várták/szeretnék - pláne az edge -, ezért annak az árából pedig engedhetnek.
nos, csak egy hetet kellett sokat várnom, hogy beigazolódjanak az elhangzottak...
fájjon most az s6 edge tulajok feje, hogy 20 e ft környékén esett ott a készülék ára, amíg a note 4 annyival drágább lett - utóbbi nekem/nekünk csak jó.
ma említettem neki, mire mosolygott, hogy ez más gyártóknál is így működik már egy ideje, ha egy konkrét típusnál meg kell nyomni egy negyedévet, akkor így javítható valamilyen szinten az eredmény.a másik felvetésem; egyre több panaszt hallani és olvasni az elmúlt napokban a vodafone hálózatával kapcsolatban, itt a fórumon is több telefon témájában felvetődött a dolog, hogy a 4g fejlesztések miatt problémák vannak, szóval számítsanak most majd a vodafone előfizetők is rá, hogy lesznek/lehetnek hálózati problémáik és akkor nem azonnal a telefont kell szidni, ahogy tették azt sokan a másik két szolgáltató - főként a telekom - esetén, sokszor úgy, hogy nem szűkítették le a hiba forrását.
-
félisten
-
legenda
ilyen szinten nem tudsz rossz döntést hozni.
a neten olvasgatva, minden telefonra találsz megannyi jó és rossz véleményt/tapasztalatot, igaz ez a g4 és a note 4 esetén is, de a lényeg az lesz, hogy te miként éled meg a dolgot.
sőt, ettől is tovább lehet menni, valaki dönt két készülék közül - nem feltétlenül a fenti kettőről van szó -, meg veszi az egyiket, valamiért nem jön be neki, nagyon szidja, illetve bánja, hogy miért nem a másikat választotta, aztán lecseréli a másikra, utána viszont abban is talált negatívumot és ha korrekt, akkor azt is bevallja...
(olyanok is vannak, akik egyszerűen csak azért szidják egyik vagy másik típust/gyártót, mert önigazolást keresnek egy vagy több problémájuk miatt - még akkor is, ha arról nem feltétlenül a készülék vagy a gyártó tehet -, hiszen ilyen nagy fórumokon a nagy számok törvénye, hogy találni fognak néhány lelki társat...)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a gáz magával az optimalizálással, hogy kicsit nehézkes lehet lényegében egy olyan rendszert közel maximálisan optimalizálni, aminek több 100 hardveren kellene helytállnia, és ez mellett minden gyártó beleteszi a saját cuccait. Ez alól kivétel a Nexus.
A G4 kamera szinten elméletileg elég jó, mondjuk viszonyítás szinten nem tudom mit hoz a Note 4-hez képest.
Véleményem szubjektív...
-
Tulku
veterán
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Én úgy látom most hogy a G4 egy jobban optimalizált herkentyű...vagy tévedek?
Egyébként (kis elmélkedés):
Szerintem ez a melegedés, optimalizálatlanság mind egy meggondolatlan, fejlesztői folymat végeredménye.
Mára olyan erős vasakat raknak telefonokba, aktív hűtés nélkül, hogy döbbenet, de az optimalizáció gyakran elmarad, félbemarad...végeredmény?
Irtó erős hardver (van aki meg sem tudja fogni úgy melegszik - nem csak samsung) és meg-meg röccenő felület (néha fagy, akad...mintha nem is lenne technikai fejlesztés) ami a felhasználó azon élményét teszi semmissé, ami miatt a technikai fejlődés valamikor elindult. Persze tudjuk...nem ezért fejlesztenek, hagynak félbe ügyeket, hanem a vásárlói parasztvakítás miatt...vedd meg az újat...és ekkor jönnek a csontkovácsok, egy-két root, saját felület, alkalmazások...stb, de note 2-nél láttam, ezek sem akadás és hiba mentesek, minden kezdődik elölről.
Mind e közben kiadok a note 4-re 120 ezer forintot (ugyan 10 ezer forintos részletekben) mire kifizetem adhatom el bagóért (talán 40-ért majd elmegy a note2) és én is beállok igáslónak, aki előtt állandóan lóg a mézesmadzag...Na ennyi...
-
Kleroo
veterán
Note2-ről jöttem. Nem egy hiperugrás, de sok hardveres dologban bucira veri. A működési tempó rapszódikus. Rossz napjaiban kb note2+pici mikrolagg, jobb napjaiban süvít mint a fene.
Note2 nekem kb utolsó teló szindróma volt. Csak kellett bitangos kamera ami nonstop nálam van, így a Note4 kellett. Jár hozzá tömérdek plusz apróság, annyi s-pen feature, hogy már túl sok is(egy-egy műveletet annyi féle képpen lehet megoldani a telóval, hogy már zavaróan sok az opció ), etalon kijelző(színek, etc, nem a felbontás önmagában), IR, melegebb színű LED, prémium feeling, remek mikrofon, brutálisan jó 4k videó, nagyon komoly nyers erő ha kell, nagyon gyors háttértár+a microsd-t is gyorsan használja. Ha a samu kiadna rá egy tényleg stabilan gyors szoftvert némi kamera-mókolással, akkor én 10/10-et simán megadom. De így is a soha nem kell lecserélnem szint számomra .
Tényleg csak ez a sebesség-ingadozás+üzemidő ingadozás tud zavaró lenni a tökéleteshez mérve.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
hito
nagyúr
Rém ostoba kérdés:
szerintetek van lehetőség a G4 stock browser-ét valahogy átvarázsolni Note 4-re? Elég kényelmes okos, és fürge böngésző. Vagy ugyanúgy, mint egy speciális zenelejátszó, az UI szerves és önállóan működésképtelen része a rendszernek?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
apaszka
veterán
Milyen az a cég ki a céges telót kifizetteti? Na mindegy!
Én LG-t nem veszek többé, két esélyt adtam neki,mivel nem élt!
Samut meg nem veszek ezután.
Remélem segítettem
szerk:
Mint előttem szóló, (hito),, én is azt mondom bár melyik jó választás hiszen ezek már jó készülékek.
LG a support terén jobb ,a samu meg alkatrészekben. Szerintem![ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Szerintem nem nagyon tudsz egy ilyen helyzetben rosszul döntnei. Mindkét készülék átlagon felüli. Apró különbségek vannak (üzemidő, UI, kamera, s-pen). Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy neki mik a fontosak. De szerintem mindkettővel jól jár a leendő tulaj, tehát nem nagyon van rossz döntés.
-
Tulku
veterán
Mobilváltás előtt állok, részletre kapok cég által mobilt, két készülék tetszett meg, az LG G4 illetve a Note 4.
Ebből hosszú tusa után Note 4 lett....de az itt jelen lévők által leírtakat olvasva el kezdtem félni...lehet hogy rossz döntést hoztam?Note 2 -m van tökéletesen meg vagyok vele elégedve..ezért is gondoltam hogy az utód csak jó lehet...
-
félisten
-
törölt tag
sajnos nem az S6 miatt csúszott az frissítés, ez nagy tévedés, a Gear VR támogatás miatt volt a csúszás ha kicsit utána olvastál volna(rengeteg oldal folgalkozott vele!)...a hiba az 5.0-ban volt ami nem tette lehetővé a megfelelő kompatibilitást így ami energiát beletoltak az 5.0-ba azt kezdhették előről az 5.0.1-ben amiben már azt a hibát javította a Google ami miatt nem volt kompatibilis, ennyi a törtnet...
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #18311 üzenetére
A megbízhatósággal Nekem sincs problémám note 4 esetén.
Az egyetlen egy problémám a galéria megnyitással van, ami random elszáll, ha fotózás után a kamera app-ból nyitom meg. Bár ez is orvosolható volt, snap camera alatt nem csinálja. Más gondom nincs (kopkopkop).
Mivel nem egyformán használjuk a telefonokat, így ezekből a véleményekből nem is lehet kompromisszumot levonni.
Amúgy, nem véletlen van több olyan ismerősöm, aki azt mondja, hogy inkább vesz magának valami kínait,, használja fél, max 1 évig, utána cseréli.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
apaszka
veterán
válasz hackeeeee #18310 üzenetére
Jól csinálják,mert trükköznek ott is az adatokkal. Mindenhol ez van.
Az autóiparban,és még a kereskedőknél is így van.
PL
Egy gyár javítani akar a megrendelés gyarapodása grafikonon.
Mit csinál!
A szerződött kereskedéseket kötelezi újabb tesztautók vásáslására. Ez egyből szépen mutat a statisztikában nekik.Gondolom itt is így van . A gyártó azt mondja x millió darabot eladott! Ez szép,de valóságban raktárakon van,amit a szolgáltatók,és a nagykerek visznek el.
Aztán majd valamikor eljut a vevőkhöz. ......Viszont ők mr megszabadultak tőle,így mondhatják,ennyit eladtunk!Más
A support hiánya említése miatt én már kaptam itt hideget.
Pedig ez a valóság! Még hiba javításokkal sem igyekszik,úgy mit akár az LG.Mondom úgy,hogy nem veszek egy ideje LG telefont.
Persze ez is csak egy vélemény ,és sokan így sem vennének mást csak samut. Nem akarnak ROMolni,,ROOT sem izgatja őket,csak használják akár gyári állapotban,még a Play-ről sem töltöttek le semmit soha! Ismerek ilyent. Ő nagyon elégedett.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz hackeeeee #18310 üzenetére
Csak itt egyet felejt el a kedves gyártó: két flagshipjük van! Ennek megfelelően elvárható, hogy ne különböztessék meg hátrányosan az egyiket a másiktól. Mindkettőre fordítsanak ugyanannyi figyelmet. Szerintem. Itt nagyon nem ez történt. A S6 miatt csúszott a Note 4 támogatás, és meg sem kap olyan feature-eket, amiket az S6 igen. Pusztán azért, mert ők később csengettek a kasszánál.
-
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mégis megy nekik a szekér. Legalábbis az adatok ezt mutatják, szóval, valamit mégis jól csinálhatnak.
Amúgy, elég régóta így megy ez, ha jön egy új felsőkategória, akkor akkor az előző "király" szépen lassan a háttérbe szorul, és újdonságokat már nem kap, csak van rá support, vagyis ha van valami hiba, akkor azt javítják.
Ez volt annak idején a note 2-vel, és a note 3-mal is. Sőt, a legtöbb esetben más gyártóknál is ez van.
Véleményem szubjektív...
-
hito
nagyúr
válasz migabi24 #18307 üzenetére
Mindig ez van egyébként. Aki alulról jön és a csúcson köt ki, az elfelejti, hogy honnan jött. Melóban kb. ugyanez a helyzet. Valaki megmássza a ranglétrát és egy arrogáns, szadista pöcs lesz belőle, mert kapott egy bőrfotelt. Nekem ez mindennél visszataszítóbb. Miért nem tudnak emberek maradni? Miért kell megszédülni a hatalomtól és a sikertől. Gyártóknál kb. ugyanez a szisztéma. Számtalanszor megfigyeltem már, hogy pozícióba kerülnek és az addigi korrekt, emberközpontú és vásárlóbarát hozzáállás (aminek részben a sikerüket köszönhették adott esetben), átcsap az ellenkezőjébe és egy fellengző, piaci erőfölényükkel visszaélő, gusztustalan multivá válik. Nem értem én ezt. Mintha ez az univerzum megszeghetetlen törvénye lenne...azért vannak kivételek, csak nagyon kevesen.
-
netcore
tag
válasz torrente777_ #18299 üzenetére
Gondolom "f"-re még nincs ilyen cucc
Kezdem azt érezni hogy a f el van víz alján a c meg emelkedik fel szépen..Üdv Laci
-
hito
nagyúr
válasz Kleroo #18303 üzenetére
Az az igazság, hogy most belőlem a sértődöttség és a keserű csalódottság beszél Nagyon, nagyon vártam a manual kamerát. A bosszantó az egészben az, hogy ezzel tényleg azt kommunikálják, hogy: "Megvetted? Sajnos azóta kijött egy újabb, le vagy szarva! Vedd meg azt, akkor megkapod az újdonságokat"
És ez rettentő gusztustalan. De mintha már nem is csinálnának belőle titkot. Nyítlan felvállalják ezt a hozzáállást és ezért mondom én, hogy megérdemelnék a csődöt. Az is bosszantó, hogy semmit nem lehet csinálni. Már aláírással, meg közösségi nyomással sem foglalkoznak. Rájöttek, hogy nem kell ennek eleget tenni, arrogáns beleszaró hozzáállással is veszik a vackaikat, mint a cukrot.
-
Kleroo
veterán
Furcsa, hogy egy ennyire drága és csúcs-zászlóshajót ennyire félvárról vesznek szoftver tekintetében. Mintha direct ki akarnák nyírni. És már megjelenése után is egész hamar elcsitult a marketing. S6 gőzhengere még most is darál(na) Értem és logikus hogy a Note5-be kell pakolni azt a kevés pluszt amit lehet, de illene egy S6 szintet megkapnia, használható pörgős rendszerrel. A N5 pedig kaphat egy vacsi új letisztult touchwizt ami nem zabál 3.8giga ramot ezt pedig már nem kapná meg utólag egyik régebbi teló sem. Win-win.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
hito
nagyúr
Egyébként meg részemről halál mindegy, mert mindenhol azt olvasom, hogy a Samsung nem tette bele a camera 2 apit. Innentől kezdve meg felőlem fel is fordulhatnak. Ha nem függne tőlük ennyi dolgozó, akkor szívből kívánnám, hogy menjenek tönkre és tünjenek el a süllyesztőben, vagy legalábbis alaposan cibálja meg őket a piacTényleg gazemberség amit művelnek mostanában.Bocsánat, inkább nem keltem a hangulatot
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz torrente777_ #18299 üzenetére
Én ezt most nem értem. Akkor már kint van az 5.1? Csak mert mobilarénán is volt hír valamikor július elején, hogy elkezdődött az 5.1 frissítés az oroszoknál. Néztem sammobile-n, de egyik variánsnál sincs még letölthető 5.1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest