Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Parallaxis
addikt
válasz Szakiii #23927 üzenetére
Nem a szabad memória mérete a lényeges, hanem a felszabadítható memóriáé.
Hiába a 3 GB RAM, ha az ostoba rendszer a betöltött bloatware-ek zömét nem hajlandó kihajítani akkor se, mikor szükség volna több szabad memóriára és inkább a felhasználó által valósan használt alkalmazásokat csukogatja be.Ezért van az, hogy jó pár konkurens készülék 2 GB RAM-mal is több alkalmazást képes zökkenőmentesen egymás mellett futtatni, mint a Samsung készülékei (a memória menedzselésen mindegyik Samsung készülék elhasal).
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz Szakiii #23891 üzenetére
Uh!!!!
nagyon kéne ez a mókolás. vajon nem lehet átvariálni a gyári camera app-ot úgy, hogy fel lehessen rakni sima apk-ként?Ezek a feltornázott bitráták nagyon jól jöhetnek. Főleg a 60fps1080p (látványosan gyengébb minőségben mint a 30fps-es társa) Fotókra annyira nem musthave, ott nem a tömörítésen múlik, és így is elég nagyok a fájlok.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
félisten
válasz Szakiii #23588 üzenetére
Csatlakozva handrashhoz:
Ha csak kézbe adom, írott adásvételi szerződés nélkül az eladott használt cuccomat, az egy szóbeli adásvételi szerződés megkötését jelenti. A szabályai megegyeznek az írásos szerződésével, a nagy különbség a bizonyíthatóság -- innentől tehát különbség nélkül írok a szóbeli és az írásbeli szerződésekről:
A szavatosság biztosítása törvényes kötelezettség, a Ptk. tartalmazza. Nem újdonság, már a tavaly leváltott, 1959-es Ptk. is tartalmazta, a feltételei viszont sokat módosultak, pontosodtak, főleg az utóbbi időkben. A lényege az, hogy egy "szolgáltatás" minőségéért az azt nyújtó köteles felelősséget vállalni -- és egy használt termék eladása különösen ebbe a körbe esik. Egy dolog, pl. mobiltelefon eladásánál ez azt jelenti, hogy az átadásnál meglevő hibákra szól a felelősség, amely hibák viszont, különösen egy bonyolult műszaki terméknél lehetnek olyanok, hogy csak később mutatják meg magukat, azaz rejtett hibák. A vevőnek ezért (szemben a jótállással, aka garancia) azt kell bizonyítania, hogy a hiba az átvételkor már megvolt, nem ő okozta. Az általános gyakorlat szerint ha nincs valamilyen, a hibát okozható változás a készüléken, akkor a rejtett hiba megléte vélelmezett, ami persze függ a hiba jellegétől, de egy érzéketlen érintőkijelző, amin nincs sérülés, szerintem jó eséllyel ilyen.
A Ptk. viszont egy alapvetően diszpozitív jogszabálygyűjtemény, azaz a felek a benne foglaltaktól általában eltérhetnek. Így magánszemélyek használt termék esetén szerződésben kiköthetik, hogy nincs vállalt szavatosság, a jelenleg tapasztalt állapotra vonatkozik az ügylet, annak minden esetleges rejtett hibájával. Na,többek között ezért fontos két sorban leírnia feltételeket, különösen egy drágább cucc esetén.
A klasszikus helytállási sorrend egyébként valóban az, hogy először kijavítás, ennek sikertelensége esetén árleszállítás vagy elállás a szerződéstől.
MaCS
UI: Ja, és ha az eladó tudott a rejtett hibáról, onnantól beszélünk bűncselekményről, ami a Csalás tényállást meríti ki. Rendőrségi közreműködésre innentől van lehetőség, ha csak sima szavatossági igényről van szó, akkor bíróság, okos módon közjegyző az előzetes bizonyításhoz.
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
DeathAdder
veterán
válasz Szakiii #23210 üzenetére
Hát ez az, hogy sajnos nem kéri törlésnél, pedig úgy lenne az igazi vagyis ha kicsit kompetensebb személy kezébe kerül aki kíváncsi a dolgaidra, akkor csak le kell törölnie az appot az alkalmazásokból. Viszont ha a képernyőfeloldást állítod ujjlenyomatra akkor már nem tudom hogy kutathatna bárki is a telódban (szerintem sehogy)
Képernyőfeloldásra én sem használom rendszeresen, mert ahhoz nem elég jó a hatásfoka, de én rootolva vagyok és úgy állítottam be, hogy ne kérje az ujjlenyomatot ha otthon vagyok, illetve egy-két olyan helyen ahol napi rendszerességgel megfordulok.
Bár nemrégen egy üzletben nagyon kiakadtam, amikor valamit gyorsan ki kellett számolni és egy fenéért nem tudtam feloldani, de összességében én is használom, és a webes bejelentkezésre is nagyon hasznos
Ugyan nem tudom a note 5/s6 -nál mennyire forrta ki magát, de lényegesen jobban tetszik az a módszer, mint ez a húzós
-
-
DeathAdder
veterán
válasz Szakiii #23140 üzenetére
Nekem nem jön be, valahogy talán lassabb az egész amilyen volt és apró picike röccenések végig jelen vannak, és egyszer le is fagyott már.
eladogeppc - én lecserélem szerintem a jövő héten, mert van egy érdeklődő a note 4 -re, szerintem el is adom neki.
Legnagyobb vicc hogy tavaly amikor nagyjából egy időben kijött a két modell akkor egy árban voltak, sőt asszem a nexus 6 pár ezressel több is volt ott, ahol én vettem. Akkor nagyon sokat vacilláltam hogy melyiket vegyem meg, végül pedig note 4 lett.
Most meg úgy eladhatnám a note 4 -et 1 év használat után, hogy annak árából vehetek egy gyártói garanciás zsír új nexus 6 -ot, és még marad is 10-15 ezer pénzemA gorilla glass 4-ről meg megvan a véleményem, ennyire karcot gyűjtögető kijelzőm még sosem volt. El is dicsekedtem itt tavaly hogy eddig az összes telómat fólia nélkül használtam és úgy adtam el hogy a kijelző üveg sérülésmentes volt. Hát a note 4 -em kijelzője még csak jóindulattal sem nevezhető annak
-
SütiGTi
senior tag
válasz Szakiii #23140 üzenetére
Egyenlőre nagyon sok mindent nem próbáltam ki...telefonálás, wifi, toll, nagyon stabilnak tűnik, nem volt se fagyás se akadás...az egde screen-es hírfolyam meg óra meg stb nem nagyon megy kikapcsolt kijelzővel,( fel fel villan de nem marad úgy mint az s6 edge-en) viszont a színes buborékos hívófél dolog jól megy és jól is használható.Téma áruház megy, szépen be is tölti a témákat...920G-t ír modell number-re
Még sok mindent nem néztem meg és próbáltam ki, de majd a napok folyamán kiderül minden -
S e t h
nagyúr
válasz Szakiii #23106 üzenetére
Tegnap raktam fel a frissítést, de ezt írtam is. Előtte nem volt probléma, most kb a felét tudja mint előtte, a szép az, hogy nagyon hozzá sem kell nyúlnom, az android rendszer magasan vezeti a listát.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Parallaxis
addikt
válasz Szakiii #22997 üzenetére
De én úgy tudom hogy a külföldön hivatalos forrásból vásárolt samu termékekre itthon is vállalnak 1 évet.
Jól tudod, csak ahhoz hiteles külföldi garipapír, külföldi eladó és külföldi számla is kell
A szürkeimportból származó, mosógép garanciapapírra firkált és magyar zug GSM pecséttel hitelesített megoldások nem egészen ugyanez a kategória
-
-
Kleroo
veterán
válasz Szakiii #22708 üzenetére
Én csak rátoltam OTA-n. Semmi reset, csak használom tovább. Ígyis remek. De lehet meg kell lépnem a full resetet... A samsung fiókból történű visszaállítás mennyire teljes körű? kell külön sms-t, miegymást backupolni, vagy kellően kiegészíti a google acc backupot.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
dancsuri
veterán
válasz Szakiii #22496 üzenetére
én a rom után szoktam felrakni, rom fel- ujraindít-nem indul- aksi ki- ezután odinnal bl. fel. és gépen hagyom míg elindul
azért 5.0.1 után én felraknék egy gyári 4 fájlos 5.1.1-et. majd ezután a modosított romokat
[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
törölt tag
válasz Szakiii #21019 üzenetére
Azért mert a szoftver nem sikerült olyan jól(5.1.1) mint a Note4-en, mert a formában sok kivetni valót találtam (csúszott, ujjlenyomatot gyülytött, nem volt egy olyan fogás ami biztos lett volna) nem tetszik az a vonal sem külsőre sem belsőre amit az s6-tal elinditottak(kimondom az egész mind külsőre, mindfilozófiaáját tekintve egy ájfonklón) de ezt már leirtam. Szerintem az utolsó igazi jó Samsung amelyik nem vesztette el az identitását az a Note4, és egy kicsit az Alpha, bár abból is hiányzik a bővíthetőség.
-
legenda
válasz Szakiii #19682 üzenetére
egyrészt mindenki maga dönt(ött) arról, hogy milyen verziót vásárol(t) - már ha kellően képben van, de ellenkező esetben meg zavarni sem feltétlenül fogja a dolog a különbségek kapcsán -, másrészt a c-s esetén is van több dolog is, amiben elmarad az f-es verziótól, ezzel az erővel az is zavarhatna bárkit, de szerintem nem olyan dolgok ezek, amikkel mindenki teljesen tisztában van, még kisebb az a tábor, akit érdemben foglalkoztat is.
japmas01; szia,
- nem próbáltam, de erre van a telefonban az az opció, hogy sim csere jelzése, ami egy általad megadott telefonszámra küld kapcsolódó infókat, ha másik sim kártyával használják a készüléket (ez is nagy segítség nem csak neked, hanem a hatóságnak is)
- az o2 passz, a külföldi ügymenetekkel kapcsolatban nincs sem elméleti, sem pedig gyakorlati tapasztalatom, de itt adtál meg olyan infót, hogy f-es; link
- külföld passz, de gondolom ott is működik az, ami nálunk, hogy nem csak letiltani tud a szolgáltató, hanem figyelési listára teszi, aztán ha a hatóság kikéri a szükséges információkat, akkor prezentálják, ha idegen sim kártyával volt használva a készülék. bemérés nem játszik - ahhoz nem elég egy egyszerű lopás, sokkal komolyabb bűncselekmény kell -, de a használt idegen sim kártyához tartozó előfizető alapján van min elindulni, ha nem is mindig vezet eredményre, mert esetleg a sim kártya is lopott, vagy ilyesmi...
- a lezárási kísérleted és az általuk eszközölt használat nem feltétlenül történt azonos időben, így egyik nem teljesen zárja ki a másikat (olyankor tudsz ténykedni, amikor a find my mobile a kapcsolatra és a távoli vezérlésre zöld on feliratot mutat)a külsős alkalmazások esetén is adottak ezek a dolgok, azokhoz is kell megfelelő adatkapcsolat...stb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
zack
nagyúr
válasz Szakiii #18908 üzenetére
Írd be a keresőbe, hogy tükrözés. Amit nekem kiadott azoknál pont ez a hiba volt.
Azért mert beírtátok öten, hogy működik, az még nem jelenti azt, hogy csak nálam rossz. Ha van Miracast fix, akkor valami csak nem jó gyárilag bizonyos modelleknél.
A tv-n a legfrissebb szoftver van, és hibátlan. LG-vel elsőre, és tökéletesen működött.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
-
törölt tag
válasz Szakiii #18442 üzenetére
És szerinted nem vennék észre a szervizben...a szervizes nem fogja megvizsgálni, de központi szerviz bevizsgalja és ha idegenkezűség jelét állapítják meg akkor annnak jogi következménye lesz...tehát megfontolandó ez a babrálásos mizéria hogy átveri a samut... bár a lehetőség adott, csak ki mer kockáztatni...a csalás és szandékos károkozás azt mindenhol büntetik...
-
-
norbi93
senior tag
válasz Szakiii #18436 üzenetére
Szerintem is nyugodtan letehetünk róla. Mondjuk én note3-nál már megszoktam hogy nincs, így ilyesfajta elvárásaim nem is voltak szerencsére a note4 vételekor. Persze jó lenne picit gányolni a rendszert, de tudom hogy a végén úgyis a stock romon kötnék ki. Régen általában overclockra és rendszerpucolásra használtam, hát itt nincs hova tovább húzni a rendszert, illetve a touchwizt sem tudnám érdemileg gyorsítani a pucolással. De azért pár könnycseppet elmorzsolok, amikor látom barátnőmet, hogy freedom appal pucolja ki a htc one-ján a reklámos appokat.
-
b.bela1
őstag
válasz Szakiii #18101 üzenetére
Valamit nagyon benéztetek.
Nem erről szól a történet.
Picit olvassatok vissza. Ki, mire, mit válaszolt.derrick: nekem BOE2 van fennt. Semmi gondom.
[ Szerkesztve ]
Aki bárhol, és bármikor tud nevetni az élet dolgain, az megéri a súlyát aranyban. Notesz5 C csodálatos blekzafír gyöngyszem
-
legenda
válasz Szakiii #16841 üzenetére
eddig a krómozott műanyag volt a probléma és a fém kellett, most meg az a baj...
sokkal gagyibb a műanyag - már ha muszáj gagyizni valamit, mert nekem az sem volt problémás és sérülékeny -, ami lepattogzik és pláne reped is - lásd sokaknál a note 3 és korábbi típusok -, akkor inkább már a fém.
vigyázok rá, nem etetem meg problémás minőségű tokokkal, nem teszek mellé olyan dolgokat, amik adott szempontból hibalehetőséget képeznek, nem pakolom be és ki csupaszon olyan zsebbe, amin fémből készült cipzár vagy hasonló van, így nincs/nem lesz rajta sérülés.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
apaszka
veterán
válasz Szakiii #16580 üzenetére
Én is értelek!
Tényleg!
Nem osztom a más javításához való hozzá állását!
Más gyártó viszont az ő ŐŐŐŐ készülékét akár hol is vettem megjavítja!
Kivéve a Samu!
EZ TÉNY! Sajnos!Volt sok telefonom,és voltak hibás darabok,hiszen én vonzom őket!
De ilyen nem volt még,hogy elzárkózzanak a javítástól,mert nem egy szolgáltatónál,vagy álltaluk szeretett boltban vettem! EZ EGY SAMSUNG NOTE 4 !
Vagy nemmmmmm? Ők gyártották,és sz&r! Nem lehet a hunyó az LGvagy a Navon!,,,,,,??De mindegy én lezárom magamba! Ez egy hulladék gyártó,felelősség nélkül!
Lépek innen,így nem kell tiltana moderátoroknak! i!
(#16581) Grawens
Jó példa,és valós![ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
hanti
senior tag
válasz Szakiii #16416 üzenetére
Csak a lényeg: 32Bit-en kettő szálon dolgozik a proci, 64Bit-en 4 szálon. Tehát egy négy magos 32-es proci nyolc szálon dolgozik, a nyolc magos 64-es 32 szálon, tehát ha a program 64Bit-es akkor négyszeres sebességgel kapja az utasításokat és egyszerre több műveletet is el tud végezni. Természetesen minden gyári app és a rendszer is 64bites. Nem viccből állt át az Apple is.
-
veterán
-
csabai022
tag
válasz Szakiii #15984 üzenetére
Nehéz így megmondani,olyan is jó lenne ami a hajlatig ér.Tökéletest elég nehéz lesz ehhez a telóhoz találni.
Sajna a fóliák sem az igaziak.
Igazából ezért szeretnék kérni egy olyan linket ami valakinek tökéletesen bevált,(jó volna ha nem kellene kísérleteznem.)[ Szerkesztve ]
-
apaszka
veterán
válasz Szakiii #15958 üzenetére
Ha lejár a garancia majd az új tulaj tuti ugrasztani fogja. Persze ha nem az az un; átlagos felhasználó.
Ez olyan mint az autó ülés huzat. Megveszed az új autót, és dobsz rá huzatot.
Te Gyári frankó huzatot soha nem látod, mikor eladod, az új tulaj meg élvezheti a gyári szép cihát.Egy androidos telefon igazi tudását csak rendszergazdai jog átvétele után lehet kihasználni.
Nekem minden telefonom ROOT-olva volt, és lesz is.
A telefonnak baja nincs, és ha vigyázok rá, mem is lesz.
Ha meg javítani kell, olcsón meglehet oldani. Akár itt az arénán kék békával, de a munkahelyemen is van egy volt nokia szervizes, ki mindent javít otthon.Boombasticc
Az xda-n már a Note3 tea is porolták ezt, és a kamera alkalmazást is.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
hito
nagyúr
válasz Szakiii #15490 üzenetére
Én a kijelzőt leginkább a töréstől féltem, nem a karcoktól. Bár egy combosabb eséstől szerintem az üveg sem fogja megvédeni Egyébként kipróbáltam és egy mm-t nem ront az S-pen érzékelésén. Csak azért írom ezt, mert visszakeresve láttam, hogy kérdésként felmerült pár napja.
apaszka: természetesen az 50-es jelzőt semmilyen pejoratív jelentéstöbblettel nem ruháztam fel. Az általánosítástól meg igyekszem magam távol tartani
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz Szakiii #15449 üzenetére
Engem ne kérdezz, nem én b****tam így el Fogalmam sincs. Többek között ezért váltam meg a C-től. Nekem azért nagyon fontos a használható szintű zoom, ha már nincs optikai.
Egyébként tényleg rejtély, hogy a C-nél hogy és miért sikerült így elcseszni. Nem csak a szenzor ugyanaz, hanem 99%, hogy a lencserendszer is. Akkor meg miért és hogy? F-nél nagyon szépen zoomol 4x-ig, szinte veszteségmentes. Ha nagyon muszáj még a 8x-os is használható, természetesen kompromisszumokkal. A C-nél viszont már a 4x is értékelhetetlen számomra
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Szakiii #13773 üzenetére
F-es verzió: tudsz közel raw formátumu minőségben fotózni
Hagyjuk már el ezt a RAW fas...ot, úgy írtok róla, mintha valami istencsászár képeket lőne ez a mobil, én használtam mind a kettőt, se prociban, se képben szemmel észrevehető különbség nincs, antutu-ban a 8 magos kb 3 ezerrel többet dob, de az sem lehet érzékelni. Talán egy hangyányival természetesebben szól a C, de ezt csak minőségi dzsessz zenéken, lehet főleg "kihallani", ami tényleg minőségben lett renderelve, de ez a mobil képtelen arra, hogy ezt meg is tudja szólaltatni, de próbálkozni lehet vele és a fent leírt minőségben a mobilra másolva, talán. Tucc-tucc zenékkel , szét eqzva legfeljebb bebeszélheted magadnak, hogy hú de jól szól, de ahhoz, hogy ezt a különbséget meghalld, egyrészt nagyon jó hallás kell és legalább egy 60-100 ezer feletti minőségi füles (is) szükséges.
Visszatérve a RAW-ra. Ez is úgy elterjedt itt pár hete, mert Kali kolléga és "szakértő" hatszhuszonhétezernyolszáckilencvenhétszer leírta és belemosta már az identitásával (ez a latin szó nagyon tetszik neki) együtt mindenki agyába, mikor egy átlagos Panasonic T10-es kompakt gép úgy kenterbe veri mindenféle beállítás nélkül a note 4 képminőségét, hogy az már nevetséges. Persze, megértem én, hogy ő mindenkinek segíteni akar, de már unalmas az állandó "ferdítése" és legfőképpen az, hogy amit leír, amögött nincs semmi olyan fizikai teszt, amit saját kezűleg próbált volna ki, csak a netes dolgokra hagyatkozik. Igaz az is, hogy a Note 4 jobb, talán az egyik legjobb most a MOBILOK KÖZÖTT, amivel képet lehet lőni, de ne hasonlítsuk már olyan gépekhez, ami több százezres, esetleg milliós veszteségmentes képeket lő és amivel egy profi fotós hetekig dolgozik még, mire elkészül a kép. Nekem volt ilyen gépem is, amit tartozás fejében kaptam (objektívvel, meg mind ami kell egy ilyenhez), és eszméletlen képeket csináltam vele "amatőrként" (is) és ez itt a lényeg, mivel én nem vagyok profi ezért el is adtam. A note4 is amatőröknek való, nem profik használják, a végén még kiderül egy kiváló phonearena tesztből, hogy még ennél is jobb a note4, mert egy 250 ezres canon-t, ő szerintük már a porba alázott! Mobilok közt jó, de ennyi, arra jó, hogy hirtelen lefotózz valamit aránylag jó (mobil)minőségben.
Tehát (amit én tapasztaltam) az F és a C között szinte nincs is különbség (szemre és hallásra sem). Ha lenne, akkor a Samsung már megkapta volna a magáét.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
blu79
addikt
válasz Szakiii #13519 üzenetére
+1 erről szól ez a topic meg a fórumok többsége , a felhasználók segítsenek egymáson , ha netán tán Dj.Kütyü nem tudta.........
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest