Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz orbano #77 üzenetére

de azt a fajta stílust egy egész játékon át nem lehetett volna végigvinni a játék stílusából adódóan.

Már te is kezdesz itt paradoxonokat gyártani. :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz orbano #68 üzenetére

Ááá, tudtam, hogy ez lesz a következő érved az után, hogy egy komor és sötét filmet linkelek, és azt mondom, hogy a halál is lehet jó befejezés.

De nem, nem minden történetnek az a jó vége, ha összeomlik az egész univerzum. (Azt meg kell hagyni a "nagyoknak" :DDD)
    Szeretem én a vidám vígjátékokat is, bár bevallom, hogy a komorabb groteszt műfaj hamarabb megtalálja a kapcsolatot a lelkemmel, mert intenzívebb és valljuk be, ezt kapjuk, ha a egyszerűen csak a végletekig nyúzzuk a valóság meghatározó elemeit, szerencsétlen flótások kálváriáit, nem rózsaszín pillangókat. (Persze az is kell néha, hogy ne felejtsük el, jó is van azért ebben a világban.)

Én csak azt mondom van különbség játékos szórakozottság és bugyutaság közt, és én néha mintha az utóbbit is beleláttam volna ebbe a játékba.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz AssAssynn #51 üzenetére

SPOILER
    Nem akarom letörni a kedélyeket, és lehet hogy rosszul emlékszem, de szerintem már az első részben is elsütötte ezt a "trükköt" pár turret, és ugyan úgy megpróbáltak telepumpálni ólommal, ha eléjük álltál. Szóval szerintem ez csak egy a véletlenszerű mondókáik közül, semmi underground robotlázadás, vagy hasonló.

Az viszont tény, hogy a hibás turret, amit el lehetett kapni megsemmisítés előtt, az beszélt érdekes dolgokat.
    SPOILER

(#66) Karma
    Hmm... Az jó? Én csak a mozifilmet láttam, és az tetszett. Érdemes lenne belenéznem? Bár nem vagyok oda a rajzfilmekért, akár felnőtteknek akár gyerekeknek készülnek, kisgyerekként és "nagy gyerekként" sem jött/jön be sok.

[ Szerkesztve ]

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz orbano #64 üzenetére

Akkor bemutatom neked a kedvenc Sci-fi-met, ha már ilyenekkel vádolsz: Lexx
    Erősen ajánlom, hogy nézd végig az első 4 részt, mert ha tényleg képes vagy átadni magad egy nem mindennapi világnak, akkor te is hatalmas rajongó leszel. (Szerintem nem kéne hozzá mind a 10 ujjam, hogy összeszámoljam az összes igazi magyar rajongót...)

Az Itch-ben pont azt mondja, hogy ő állítólag már megtanulta kezelni a dolgot, és ez a kaland igazán megadhatná az alapot, hogy ezt a tevékenységét is újraértelmezze, ahogy a Carolin-os múltjával is tette.

Nekem semmi bajom sem lenne azzal se, ha a végén egyszerűen szarrá trancsírozzák a főhősnőnket a hidraulikus prések. Jobb, mint ha megúszik egy robbanást, ami 10 méterrel arrébb repíti, és pár perc múlva már a saját lábán sétál, és persze még meg sem süketül egy percre sem (de még nem is zúg a füle).

Az, ha idióta módon ússza meg sorozatban a biztos halált, csak mert kicsit poénos, az nekem nem egy komikus hős, hanem egyszerűen csak "Mi van, többre nem futotta, csak 'Isteni beavatkozás' stílusra, mert kell még 20 perc játékidő, de az 'izgalom' csak így jön elő?".

De nem véletlenül játszottam én végig (egyszer annyira belemerültem, hogy majdnem sikerült beégetni a portálaktivitás jelző sávot a bejáratós plazmámba, pedig tudtam hogy új korában nem kéne 1-2 óránál tovább kint hagyni ilyesmit, de nem bírtam letenni, és beletoltam egy huzamban 3 órát, mire egy unalmas részhez értem). Inkább csak az nem tetszett, ahogy reklámozták és eladták, mert ez szerintem csak egy szimpla folytatás, semmi új. (Na jó, voltak új eszközök, azt aláírom, de story szintjén nekem ez nem vert rá az első részre, ennyit az is tudott, sőt, nekem az jobban egyben volt, mint ez: kevesebb erőltetett poén és csavar, több valódi izgalom és csak olyan rejtély, ami az is maradt, vagy normálisan zárult).

[ Szerkesztve ]

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz orbano #62 üzenetére

Egy-két nagyon gyors példa:

40+ éve sorozatgyártja és dobozolja a gyár a turreteket (igény szerint, de gondolom van raktárkészlet, és könnyen lefut legalább 50 a szalagon, mire odaérsz), de mikor odakerülsz GLaDOS-hoz, akkor pont a legfrissebb selejteket húzza neked elő, amiről amúgy is tudhatná, hogy az. (Nincs kamera ott, ahol kicseréled a mintát? Sőt, voltak éles lőtesztek is a szkennelésen túl, én olyannal védeném magam ami azon is átment...)

GLaDOS több magból volt felépítve az egyes alfunkciókhoz, és OK, hogy később már egy main core is el tudja látni az összeset (amúgy is eléggé idle módban van a komplexum), de hogy fér rá később egy ilyen cucc egy krumplira (ha korábban hasonló technológiával több és nagyobb hardware kellett ehhez), és hajtja az a kis elektromosság az AI-t órákig?
    Persze, hogy poénnak jó volt, de ez nekem már nem sci-fi komédia, hanem gyermekmesének is olyan, hogy egy "meglettebb" 12 éves kisgyerek is rákérdezne az apucinál...

Wheatley miért nem markol rád egyszerűen egy olyan hidraulikus karral, amivel a végén GLaDOS, mikor már be van parázva? (Mert korábban nyilván szándékos macska-egér játék a dolog, de a végén már be van szarva...)

Mikor GLaDOSnk feldereng a múlt, akkor miért nem ugrik be neki, hogy mégis mit csinált ő az utóbbi időben, és gondolkozik el azon, hogy mit kéne ezután?
    Mert nagyon úgy néz ki, hogy az emberek már eltűntek innen, és már tudja magáról, hogy csak megszállott tesztmester volt az utóbbi időben, mégsem gondol egyel tovább, hogy "na de mégis akkor mi végre?" (Ha nincsenek már emberek, akkor nincs szükség ember-tesztekre. Nem csak azért, mert senki sem fogja elolvasni a jelentést, de neki sem hasznosak már az emberkísérletek eredményei, ha nem lesznek emberek, akikre alkalmazza a tanultakat. Szóval itt lenne az idő, hogy keressen valami új hobbit...)

De menet közben járt az agyam több bonyolultabb nyavalyán is, csak már elfelejtettem (és lusta is lennék most leírni).

[ Szerkesztve ]

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz orbano #60 üzenetére

Nekem sok poén erőltetettnek hatott, mások pedig "Portal 1 újrahasznosításnak".

Persze voltak jó pillanatok is, de számomra kicsit szalagon gyártott sorozat szagú második rész ez. (Még nem a "blab-blab-bla testchamer, blab-blab-bla I kill you, de néha már majdnem...)

Sok minden egyszerűen nem áll össze, és ez esetben ez nálam nem a tervezet-káosz, hanem a hanyagság látszatát kelti. Valószínűleg sok ilyesmi a folytatás nyitva tartása, és a "játékosság" fokozása miatt volt így, de ez még nem szentesít semmit. Lehet alkotni hihetetlenül bizarr, groteszk, és egyben átütően szórakoztató világokat úgy is, hogy közben saját magán belül konzisztens és konzekvens marad a képzelt univerzum. (Ez szerintem nem ilyen, és a csak poénosan mesésség, játékosság dominált.)

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

Nem azt mondom, hogy nem volt jó játék. Nagyon is belemélyedtem egy ponton, és hozta az első rész szintjét, amit szerettem, és kétszer is végigtoltam (mikor megjelent, és úgy fél éve), viszont ahhoz képest nekem picit csalódás volt, hogy "az első rész egyfajta demó volt és a második lesz a játék" szlogennel reklámozták, mert szerintem ez nagyon is ugyan azon a szalagon készült, a kreativitásuk töredékét sem költötték a story-ra. Számomra ugyan úgy steril puzzle játék maradt. Sőt, az első rész poénjai nekem sokkal jobban bejöttek, míg itt néha erőltetettnek éreztem őket, vagy hidegen hagytak, és a megismerés izgalma is erősebb volt.
    Itt egy kis bohóckodás után jönnek a jó öreg tesztkamrák, aztán egy nem túl meglepő csavar után van egy kis bóklászás, majd rájön az ember, hogy kapni fog még egy adag tesztkamrát, és egy "szokásos" befejezést, de ennyi.
    Nem rossz, csak kár volt engem azzal hitegetni, hogy a story erősebb lesz, ha nem mondják, akkor egy rossz szavam sem lett volna.

Új hozzászólás Aktív témák