-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddudas
tag
válasz mobilizmo #12792 üzenetére
Szerintem a 60 fok a vinyó(k)nak sokkal de sokkal rosszabb, mint a procinak, én inkább amiatt aggódnék. A proci datasheetje szerint 125C az abszolút maximum hőmérséklet a tokozáson. Tehát tönkre nem megy, de mint minden elektronikai eszköznél ez a hőmérséklet az élettartam csökkenését okozhatja pl a kondenzátorok esetén.
Nullum fatum sed quod faciamus.
-
Gijon
senior tag
Vettem egy új hdd-t, amit szeretnék csatolni a mini dlna-ra. Hol tudom legegyszerűbben megnézni a linux nevét? Sajnos elfelejtettem
-
mobilizmo
addikt
Szerintetek mi az a max. proci hőmérséklet, amivel tartósan lehet (károsodás nélkül) használni NSA320-at?
Padláson van és amióta ilyen meleg van, napközben 60 °C fölött szokott lenni, igaz még ezt is zölden jelzi. Most nem is mertem bekapcsolva hagyni. Azt hiszem vagy le kell hozzam, vagy valami masszív hűtőbordát kell rá barkácsolnom.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
shteer
titán
rászántam magam a minidlna telepítésére, csupán a második sornál akadtam el
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
erre ezt kapom, gondolom ez nem okés:
chmod: changing permissions of of '/ffp/bin/uwsiteloader.sh': Operation not permitted
valamint a repoban nem lévő legfrissebb minidlna telepítés hogyan módosítja a hivatkozott útmutatót?
köszi!
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Tonyk
veterán
válasz vampire17 #12789 üzenetére
Olvasod is a hibaüziket?
"ether-wake: SIOCGIFHWADDR on eth0 failed: No such device"
no such device : Nincs ilyen eszköz. Mármint eth0 . Tehát kell neki a -i egiga0
"ether-wake -b -i egiga0 192.168.31.255 AC:9E:17:4D:60:4B"
mondom, hogy write-only üzemmódban vagy... : "A -b után próbáltad megadni megadni a broadcast címet"
Te nem a -b után írtad a broadcast címet...
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
vampire17
addikt
Igen, engedelyezve van es tamogatja.
itt ezt kapom:
root@NSA310:~# ether-wake AC:9E:17:4D:60:4B
ether-wake: SIOCGIFHWADDR on eth0 failed: No such deviceitt pedig ezt:
root@NSA310:~# ether-wake -b -i egiga0 192.168.31.255 AC:9E:17:4D:60:4B
BusyBox v1.18.4 (2012-01-21 22:06:55 UTC) multi-call binary.
Usage: ether-wake [-b] [-i iface] [-p aa:bb:cc:dd[:ee:ff]] MAC
Send a magic packet to wake up sleeping machines.
MAC must be a station address (00:11:22:33:44:55) or
a hostname with a known 'ethers' entry.
Options:
-b Send wake-up packet to the broadcast address
-i iface Interface to use (default eth0)
-p pass Append four or six byte password PW to the packet
root@NSA310:~# -
Tonyk
veterán
válasz vampire17 #12787 üzenetére
Gépen engedélyezve van a WOL ill támogatja az adott hálókártya?
Próbáltad simán ether-wake ab:cd:ef:ab:cd:ef formában?
A -b után próbáltad megadni megadni a broadcast címet ? pl: ether-wake -b 192.168.0.255 ab:cd:ef:ab:cd:ef[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
OK, most mar lefut (csak root alol ment) Viszont ebreszteni nem ebreszt.. Van ra valami otletetek, mi lehet a baj?
-
vampire17
addikt
Fonn van az ffp, meg az altalad adott busybox, de nincs benne ether-wake parancs... hogyan lejetne beletenni?
Currently defined functions:
[, [[, acpid, addgroup, adduser, adjtimex, arp, ash, awk, basename,
beep, bzip2, cat, catv, chat, chgrp, chmod, chown, chroot, chrt, chvt,
cksum, clear, cmp, cp, crond, crontab, cryptpw, cttyhack, cut, date,
dd, deallocvt, delgroup, deluser, depmod, devmem, df, diff, dirname,
dmesg, dnsdomainname, du, echo, ed, egrep, eject, env, expand, expr,
false, fgrep, find, flock, free, freeramdisk, fsck, fsync, getopt,
getty, grep, gunzip, gzip, halt, head, hexdump, hostname, hwclock, id,
ifconfig, init, insmod, install, ionice, ip, ipaddr, ipcrm, ipcs,
iplink, iproute, iprule, kill, killall, less, linuxrc, ln, logger,
login, losetup, ls, lsmod, lspci, lsusb, lzop, lzopcat, man, microcom,
mkdir, mke2fs, mkfs.ext2, mknod, mkpasswd, mkswap, mktemp, modinfo,
modprobe, more, mountpoint, mv, netstat, nslookup, openvt, passwd,
pidof, ping, ping6, pivot_root, poweroff, printenv, printf, ps, pwd,
raidautorun, rdev, readahead, readlink, reboot, reset, resize, rev, rm,
rmdir, rmmod, route, rtcwake, script, scriptreplay, sed, seq, setfont,
setlogcons, setsid, sh, sha256sum, sha512sum, showkey, sleep, sort,
split, start-stop-daemon, strings, su, swapoff, swapon, sync, tac,
tail, tar, tee, telnet, telnetd, test, time, timeout, top, touch, tr,
traceroute, traceroute6, true, tty, ttysize, ubiattach, ubidetach,
udhcpc, udpsvd, uname, unexpand, uniq, unlzop, unxz, unzip, uptime,
usleep, vi, volname, wall, wc, which, who, whoami, xargs, xz, xzcat,
yes, zcat, zcip[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz vampire17 #12777 üzenetére
Nincs ffp alatt slacker? Na, akkor ott nagy gondok vannak...
Milyen ffp van fenn?Szerk:
Egyébként meg, akkor így tedd fel:
cd ~
wget http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.7/arm/packages/busybox-netutils-1.18.4-arm-1.txz
funpkg -i busybox-netutils-1.18.4-arm-1.txz[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz z123456789 #12775 üzenetére
Xiaomi Mi WiFi Mini
(#12776) Tonyk: azt irja nincs slacker nevu parancs.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz z123456789 #12773 üzenetére
Mert nem tudja ezt a funkciot. A regin OpenWRT votl, azzal nem volt ilyen gond, de ami most van, azon nincs gyarilag ilyen funcio. A Firmware-jet nem akarom lecserelni, mert amugy tetszik a gyari. Ezert gondoltam arra, hogy mas olyan eszkozzel ebresztenem, ami mindig megy.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
A NAS-al szeretnem folebreszteni a gepem tavolrol, busybox-on keresztul. Folraktam a NAS-ra a busybox-ot, forwardoltam a routeren, el is erem kivulrol, de azt irja, ha futtatni akarom az ether-wake-et, hogy nincs ilyen parancs... Hogyan tudnam hozzaadni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lalikiraly #12769 üzenetére
Az volt az első
Ugyanakkor az eredeti venti sleeve bearingos, azaz csúszócsapágyas. A fáma úgy tartja, ahhoz nem annyira jó, lévén könnyebben elpárolog ... Ettől függetlenül kipróbáltam. Sajna nem segített.Mindegy, a venti nem költség, meg egyelőre megy szétszedett házzal, direkt hűtés nélkül. közben megérkeztek a réz bordák is, a hétvégén összedobom
Közben nekem is beugrott, hogy korábban volt erről itt szó, még hozzá is szóltam, de azután nem követtem az eseményeket ... valamiért ez kiment a fejemből ...
-
Ha már szóban van újfent a nas venti problámája, akkor elmondanám, hogy én kétszer kezeltem WD40 he hasonló spray-el. És a második kezelés után néma lett a gyári venti, pedig borzalmasan kerregett meg minden. Az első kezelésnél, 1850 ről 2200 ra ugrott az RPM je tehát szorult is. Most van hogy 3000 ret forog és semmi motor ilyesmi hangja.... Nagyon óvatosan a rácson keresztül a motorjába fújtam bele... Egy próbát sztem megér...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
törölt tag
válasz shteer #12766 üzenetére
Persze, hogy nem jól kötöttem össze Még az a jó, hogy az új ventin minden szál fekete, így majd biztosan könnyű lesz megállapítani, hogy melyik hová menne
Tonyk
Most már 12V-ról sem indul direktbe, sőőt ... levágta a gépemet. (Az új venti) Ám nem lett semmi baja, szerencsére. (A gépnek)
Rámértem a piros/fekete szálakra is, azt úgy vágtam le az eredeti ventiről, hogy lehessen toldani, onnan jön a feszkó. Igaz kb 7V max (illetve -7 fordítva) Szóval nagy baj nincs ...Veszek azt hiszem mégegyet, és a következő körnek átgondoltabban állok neki.
-
shteer
titán
-
törölt tag
Természetesen 12V-osat vettem, az áramerőssége az picit kevesebb, 0.04A (Eredeti ventin 0.05A)
Igen, már itt az asztalon a multiméter, csak átgondoltam, hogy mit is várok voltaképp?
Abban az esetben, ha van kimenő feszkó, akkor jó, akkor tudom, hogy valamit elszúrtam. Rossz sorrend, vagy rossz venti ... stb.
Ám ha nincs, és ez a valószínűbb, akkor ugyanott vagyok.
Akkor viszont az lesz, hogy elkezdem hajszárítózni, persze folyamatosan sasolom a monitort közben
Tudom, hogy eléggé "szakis" az ötlet, de így hirtelen, most más nem ugrik be ... -
z123456789
addikt
Szóval a feltöltés megy, ennyi volt a baj, köszönöm szépen a segítséget neked meg zambozolinak. Nem gyors, de eddig ennyit sem ment.
Viszont az ftp-re még tudnátok valmait mondani hogy miért nem megy a külső portszámmal?
(#12751) z123456789
"Érdekes ez az ftp.
Beállítottam ahogy mondtad.
Az FTP helper be volt pipálva.
Beírom hogy ftp://ddns.cim:12221
Kéri a jelszót, felhasználót, és utána nem lép be.
"ERROR
The requested URL could not be retrieved"'[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia
Tulajdonképpen levágtam a csatiról, és egyelőre összedrótoztam az új venti vezetékeivel. Ha jó a sorrend, és igyekeztem, hogy ugyanaz legyen, akkor most működnie kellene.
Csakhogy nem működik.
Ám ezért lenne jó tudni, hogy mikor kapcsol be. Most 48 fokos, és 0RPM ...kmarci25
Nekem a ventim állt meg pár napja, akkor túlmelegedett, ilyenkor leáll az adatforgalom, és folyamatosan pittyeg. Szerintem 60C fok az alapbeállítás. Amúgy nézd meg a log-ot[ Szerkesztve ]
-
pcsabap
csendes tag
válasz pacman789 #12735 üzenetére
Vagyok olyan úriember, hogy belássam teljesen jogos amit írtál, igazad van, bármennyire sértse az egómat, és ugyanakkor elnézést mindazoktól akik netán tõlem várták a megoldást — holott én kérdeztem — de legyen. Az egy kalap alá vevõ minõsítés kevésbé helytálló, amíg a másik személyt nem ismered (ügyvéd vagyok nem müszerész, de lehetnék bármi). Mivel teljesen amatõr vagyok, a megoldás is ezen értékü volt, ezen okból nem láttam célszerünek ezt megosztani.
Valami történhetett a rendszerrel, aznap gyorsabban pörgött a ventillátor, hangos volt, a rendszer maga pedig nagyon lassú, a processzor teljes kapacitáson futott, feltételezem mindvégig — bevallom az aznapi nagy melegre fogtam hogy erõsen pörgött a venti. Majd megkezdtem a frissítést, amit, ahogy azt már írtam tíz perc után megszakítottam a be/ki kapcsoló gomb hosszanti megnyomásával, majd a rendszer próbálta újra indítani magát. Ez több mint negyed órán át nem sikerült, a fölsõ rendszer LED csak pislogott de nem történt semmi. Tartottam a dologtól hogy a firmware frissítés megszakítása nem tett jót, ezen okból tettem fel a kérdést.
Mivel segítség nem érkezett, kénytelen voltam cselekedni, így részemrõl a megoldás a következõ volt: (félve a téglásítástól) a készüléket áramtalanítottam, majd restart. Már az új firmware volt a készüléken, azóta is gond nélkül üzemel, a ventillátor vissza állt a normál ütemére.
Minden jót a továbbiakban!
-
kmarci25
veterán
Off-ba teszem, mert annyira nem fontos... Van a 310-esben túlmelegedés védelem? Csak mert tegnap valamikor dél és délután 7 óra között kikapcsolt a NAS, felhasználói utasítás nélkül. (Magyarul délben még működött, mire hazaértem kikapcsolt állapotban volt.) Visszakapcsoltam, működik hibátlanul, de ilyen még nem volt. Pár hete új helyen van, ahol melegebb van, mint az eddigi helyén, azért gondoltam erre.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
törölt tag
Sziasztok, egy kérdéssel én is beszállnék.
Pár napja említettem ugye, hogy megállt a hűtőm. Na, vettem is egyet, csakhogy a 3 pines csati pont a nagyobb fajta, ami az alaplapokra jó lenne.
A NAS boardjára viszont az a pici csatlakoztatható, aminek nem tudom a nevét, így átalakítót sem tudok hozzá rendelni, ha van ilyen.
Ventik az ebayen többnyire olyan fotóval vannak meghirdetve, amin nem látszik, csak írja, hogy 3 pines, de azt már nem, hogy pici e, vagy nagy.A kérdése(i)m az lenne, hogy
1. Mi a pici csati neve?
2. Hol tudok venni ventit a megfelelő csatival? (UK-ban élek, de jöhet külföldről is)
3. Hol tudok venni átalakítót?
+1. Mekkora hőmérsékleten indul be a venti?Köszi az esetleges válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Nem vettem ki a NASból.
Amit leírtam előbb, úgy olvastattam be. File menü...
Megnéztem a gyári SMARTtal is, az sem mutat hibát. De nem nagyon értem amit a NAS kidob összefoglalót.
Melyik sort nézzem, és melyik oszlopot?
Start_Stop_Count sor mutatja igaz? De melyik oszlop?
Szerintem legalább 10x el volt az már indítva, mert amikor nagytakarítás van, akkor kiviszem az udvarra kifújatni a port belőle. És akkor lekapcsolom. -
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12755 üzenetére
Ezért felesleges volt kivenni a nasból , mert van ugye smart csomag még a gyári csomagok között is.
A 4 TB-os tényleg csak egyszer volt elindítva? Pont a gépben?
-
z123456789
addikt
Ja, tényleg, volt ilyen. Azóta ez az állapot javult. Nem írja ki hogy szüntessem meg az írásvédettséget, de néha van hogy most is megakad a törlés. :S
Nem csináltam még ilyet, de a HD Sentinelben azt kell választani hogy File, "kapcsolat nélküli lemezek beolvasása"?
Ott látom a két WD RED-et (2TB+4TB). És ha így kell akkor szerintem minden rendben velük. -
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12753 üzenetére
Én úgy emléxem, hogy azt mondtad nem tudsz törölni.
Az hogy végül letörli arra utal, hogy hozzáfér, csak valamiért nagyon lassan. Rendben van az a HDD? SMART mit mond? Milyen típusú hdd ez?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
z123456789
addikt
Igen, open. (Ez az ugye?)
Akkor anno azt is félre értettem a jogosultsággal kapcsolatban. A lényeg hogy van olyan hogy törölni akarok valamit, és megáll a törlés mondjuk 70 %-nál, és csak percek után megy tovább, de akkor meg hirtelen.
Másolás iszonyat lassú szokott lenni a 2-es HDD-hez képest. Ilyen 8000/12000 KB/s (biztos nem jól írtam a kis és nagybetűket) a másik 52 000/65 000 KB/s sebességével szemben. És erre írtad hogy valami jogosultsági probléma lehet régebben. De nem jutottunk dűlőre...és inkább hagytam. -
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12751 üzenetére
"Megnyitottam azt a portot, és a TM-ben is ugyan az van, de nem kezdett el most sem száguldozni a feltöltés. :S Pedig van letöltő az biztos."
Portteszt szerint open?
Arra gondoltál már, hogy nem oszt a szerver hozzád peer-t?Ez okozhatja a lassú feltöltést?
Nem. Ha jogosultsági hiba lenne, nem hogy lassú lenne, hanem nem lenne, mert nem tudná olvasni. Nincs olyan jogosultság, hogy csak kicsit tudja olvasni vagy hogy csak lassan.
-
z123456789
addikt
Egyetlen egyszer volt hogy nem takartam ki valamit, pont kiraktam az IP címemet. Azóta paranoiás vagyok inkább. Bár tudtam hogy túlzásba viszem most is.
Minden jó, mert működnek a dolgaim rendesen.Megnyitottam azt a portot, és a TM-ben is ugyan az van, de nem kezdett el most sem száguldozni a feltöltés. :S Pedig van letöltő az biztos.
Egy korábbi FFP-s bütykölésem során azt hiszem elrontottam a jogosultságokat ahhoz a meghajtóhoz, amire a letöltések mennek. Ez okozhatja a lassú feltöltést? Vagy nincs jelentősége?
(A jogosultsági probléma abban nyilvául meg...hogy már egyszer mondtad, illetve hogy a második meghajtóról/ra sokkal gyorsabban tudok dolgozni. Azzal kapcsolatban nem adtam ki semmiféle FFP, SSH-s parancsot.)Érdekes ez az ftp.
Beállítottam ahogy mondtad.
Az FTP helper be volt pipálva.
Beírom hogy ftp://ddns.cim:12221
Kéri a jelszót, felhasználót, és utána nem lép be.
"ERRORThe requested URL could not be retrieved"
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12749 üzenetére
Kár volt letakargatni, mert pontos cím nélkül úgysem mennénk vele semmire, de így legalább azt sem látjuk ha valami nem jó. Az internal address-t meg aztán végképp felesleges volt.
"Akkor az alsó sorba nyissak egy 57130-as számmal rendelkező portot, aminél a külső és belső port is ez a szám, az IP cím pedig a NAS IP címe. Ugye?"
Igen , de a a TM-ben is ez a port legyen beállítva!
"Kivéve az FTP, az valahogyan nem akar működni ha a külső portot nem 21-en hagyom."
NAS-ban legyen beállítva a FTP-nél a 21-es port, a routerben meg pl 12221. Ez legyen a portforward részben úgy beállítva, hogy EXT PORTS: (TCP) 12221; INT PORTS: (TCP) 21 ; INT ADDRESS: <NAS IP CÍME>
Amennyiben van a routerben NAT HELPER / FTP HELPER opció valahol, úgy azt kapcsold be.
szerk:
De úgy látom Tomato-t használsz. A fentieket az Advanced - Conntrack/Netfilter alatt találod meg a "Tracking / NAT Helpers" résznél." Az nem is fog máshogyan működni jól sejtem?"
Más valóban, de nem sejted jól...
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz zambozoli #12747 üzenetére
(#12747) zambozoli
Jelenleg így néz ki a dolog:Akkor az alsó sorba nyissak egy 57130-as számmal rendelkező portot, aminél a külső és belső port is ez a szám, az IP cím pedig a NAS IP címe. Ugye?
(#12748) Tonyk
"Ha van a torrenthez portforward, akkor miért használtad random porttal?"Mert fogalmam sem volt arról hogy a TM felületén belül az mi is? És mivel ment a letöltés, illetve a kellő seedkötelezettségem is mindig rendben volt, inkább jobbnak láttam nem babrálni.
"Hú, itt neked valami nagyon nem tiszta. Minden szolgáltatásnak külön portforward kell. Nem tudsz egyszerre kívülről egy porton elérni TM-et, GUI-t, FTP-t.
A TM admin felületéhez a 9091-es port kell.
A nas web gui-ához 80.
FTP-hez 21"
Arra már többször kitértünk, hogy inkább adjam el a NAS-t, vagy dobjam a Dunába. Én vagyok az a gyökér, akire pár hsz után ki szoktál akadni. Az tiszta, hogy nekem nem minden tiszta...ez egyértelmű.
Tudom hogy így van, külön portjaim vannak.Nem is úgy értettem a korábbi hsz-ben hogy minden felületet egy porttal érek el. Hanem hogy mindegyikre külön van portom, és kintről úgy érem el őket.
A 80-as port nekem a Routerre mutat. A NAS GUI-ra a 8090-es. Az FTP-re valóban a 21-es."Azt már meg sem említeném, hogy én ezeket így, a standard portokon ki sem tenném. Más portokat kellene kívülről kinyitni és ezekre a belső porokra forwardolni."
Ez is így van. Kivéve az FTP, az valahogyan nem akar működni ha a külső portot nem 21-en hagyom. Az összes többinek egy 5 jegyű külső portszám-párja van.SZERK:
...ja mer az ftp az más protokol igaz? Az nem is fog máshogyan működni jól sejtem?[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12742 üzenetére
Ha van a torrenthez portforward, akkor miért használtad random porttal?
"Jelenleg is van portforward beállítva a NAS-omra, ahogy írtam úgy tudok most is belépni a TM-be, NAS-ba, FTP-be."
Hú, itt neked valami nagyon nem tiszta. Minden szolgáltatásnak külön portforward kell. Nem tudsz egyszerre kívülről egy porton elérni TM-et, GUI-t, FTP-t.
A TM admin felületéhez a 9091-es port kell.
A nas web gui-ához 80.
FTP-hez 21Azt már meg sem említeném, hogy én ezeket így, a standard portokon ki sem tenném. Más portokat kellene kívülről kinyitni és ezekre a belső porokra forwardolni.
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz z123456789 #12746 üzenetére
Mindenképp csinálj még egy ÚJ port forwardot a TM felületén (57130) látható porthoz.
A TM, NAS, FTP portjainak külön kell lenniük mindenképp, ezeket be ne állítsad a Peer listening port-hoz!!!Üdv:ZZ
-
z123456789
addikt
válasz zambozoli #12745 üzenetére
Jelenleg is van portforward beállítva a NAS-omra, ahogy írtam úgy tudok most is belépni a TM-be, NAS-ba, FTP-be.
Ddns cím+portforward szám.
Az is megoldás ha jelenleg a NAS portforward számát beírom a TM felületén, Network fül alatti Peer listening port helyére? Vagy mindenképp ezt az 57130-as portot használjam a routerben?Viszont most nem értek valamit. A Routeremben a NAS admin felületére, és a TM webes elérési felületére is külön portforwrdom van beállítva. Most akkor melyik portforwardra is van szükségem?
Egy kicsit belekeveredtem.
(Amúgy már most látszik hogy elindult a feltöltés. )Vagy ezektől függetlenül csináljak egy új portforward sort azok szerint ahogy leírtad?
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz z123456789 #12742 üzenetére
A routeredben csinálj a NAS IP címére egy port forwardot, amiben a külső port az 57130 a belső port is az 57130 a belső IP cím pedig a NAS IP címe.
Üdv:ZZ
-
mandras81
senior tag
válasz mandras81 #12738 üzenetére
Illetve, szintén a topic-ban találtam ezt a leírást, de itt a mysql telepítésénél akadok el, ugyanis ezt a parancsot kiadva
sh /FFP/start/mysqld.sh Start /FFP/bin/mysql_secure_installationcsak kb. három sor jön ki, hogy elindult a szolgáltatatás, meg hogy véget is ért (sajna most nincs előttem pontosan, hogy micsoda, este be tudom másolni)...
-
z123456789
addikt
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12740 üzenetére
Vedd ki mindkét pipát, majd a routerben csinálj egy normális portforwardot...
-
z123456789
addikt
válasz zambozoli #12737 üzenetére
Ez nekem így néz ki:
Gondolom most jön az hogy tegyem fel az újabb verziót!
Tegnap volt egy NSA fw frissítés, ami után kidobta hogy elérhető a TM új verziója is. Elindítottam a frissítést, be is fejezte.Ennek ellenére még mindig csak 2.82 a verziója, és ha jól tudom FFP-ből fel lehet tenni a 2.84-et nem?
Na hát én nem tudom feltenni, mert már kb fél éve ssh-n sem érem el a NAS-t. Kérdezgettem, de nem kaptam rá választ, vagy bosszantóan hülye kérdéseim voltak, és mivel ennek ellenére működik minden rendben, nem is érdekelt a kérdés. Most is csak becsületből szeretném megoldani, mert ez így nem fair szerintem.
Sőt akkor volt más problémám is, amit szintén nem sikerült megoldanom annak ellenére hogy órákat csesztem el a dologgal...hagytam az egészet a francba.(#12739) Tonyk
Hahahahaha!
Akkor onnan pipa ki?[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Lighttpd-php-mysql hármast szeretném működésre bírni - bekonfigurálni parancssorból.
Nincs véletlenül erre valami útmutató, ami lépésről-lépésre leírja a teendőket? Már mindhárom csomagot feltelepítettem, de amikor eszerint megyek (5. ponttól kezdve), akkor a 9. pontnál elakadok, mert a test.php-t egy istenért sem tudom működésre bírni. A 8-as lépéshez mondjuk nem találtam php.ini-recommended-et, csak php.ini-development-et és php.ini-production-t, ez utóbbit másoltam be. A lighttpd.conf-ban a port-ot átírtam 1080-ra, de hiába írom be a böngészőbe, hogy http://belso_ip:1080/test.php, csak connection refused-ot kapok. A lighttpd szolgáltatás indításakor nem kapok hibaüzit, szépen ott van a test.php a www/pages könyvtárba, a ligttpd.conf-ban is az van beállítva...
És, még ezután jönne a mysql, amit fogalmam sincs, hogy kezdjek el...
-
zambozoli
aktív tag
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a feltöltési arányom a béka segge alatt van minden alkalommal?
Már egy ideje figyelem, de hasonlóan "magas" számok vannak az összes letöltött adatnál.
Azt sem értem miért nem csatlakozik leecher az én tracker-ömhöz, mikor tudom hogy több százan töltik le.
35/15-ös netem van, tudom hogy nem nagy, de szerintem feltöltéshez ez is elég kell legyen.
Van valami ötletetek? -
pacman789
aktív tag
válasz pcsabap #12734 üzenetére
Szeretem az ilyen embereket, kérdez valamit, majd nála megoldódik a probléma és csak annyit ír, hogy megoldódott. De hogy magától vagy valamit csináltál azt már nem írja le.
Ha valaki ugyan ebben a cipőben jár, akkor a te 2 posztod csak feleslegesen foglalja itt a helyet, mert nem segít rajta semmit se..
Bocs az off-ért, de egyre több ilyen komment van.. gondoljunk már másokra is ne csak magunkra, ha meg csak magunkra gondolunk, akkor ne várd el, hogy segítsenek neked.. -
pcsabap
csendes tag
Sziasztok.
Zyxel NSA325v1 készüléket kezdtem el frissíteni (fimware), azt amit a webfelületen lehet elérni. Szerintem a frissítés nem sikerülhetett, majd tíz perc után gombról ki akartam kapcsolni (majd újra elindítani), de azóta (több mint negyed órája) a fölsõ led gyorsan villog és sehogy nem tudom elérni a játékost.A bölcs kollegák véleményére lennék kíváncsi hogy mi történhetett. Netán áramtalanítsam (tápkábel kihúz) és indítsam újra?
-
Sakab
senior tag
Én már pár portot FW-ztem, konkrétan torrentGUI, Zcloud, és FTP.
Nem tudom miért akad össze és miért töölt be az UPnP-nél:
A ruter 80as alap admin portját hogy tudom megváltoztatni?Mr Dini: Nekem ma dobta be a frissítést: V4.80(AALS.0)C0 és így jelent meg a csomaglistába.
-
Tonyk
veterán
Vagy a router admin portját elrakod másik portra és a 80-as portot forwardolod a nasra.
Vagy egy tetszőleges portot pl. 15980-at forwardolod a nas 80-as portjára, és kívülről a pl a http://valami.zyxel.me:15980 -ra hivatkozol.
Egyszerű portforward, nincs benne semmi különleges.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, feltettem a firissen megjelent myZyXELcloud-Agent csomagot a 325v2-re. ELkezdtem konfigolni, mert nem hangzik rosszul amiket nyújt. Viszont az UPnP nél elakadt: Device gateway cannot be found. Gondolom valami portot kéne kinyitnom neki, mert ha így hagyom és beírom a megadott címemet, akkor a router admin oldala jön be
-
Tonyk
veterán
válasz Anonymus23 #12723 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni. Rendszeresen vásárolok (túl sokat is talán) ebayről. De tényleg nem ördöngősség egy megfelelő bordát találni használtan. Másrészről meg nem fog akkora javulást hozni, ami egy ilyen "csekély" összegért elvárna az ember.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #12723 üzenetére
Itt, Norwichban, általában az ebay a legolcsóbb megoldás.
van még Maplin, PC World, Comet, de ezek árban nem vehetik fel a versenyt a bay-vel. Sőt, mondhatni, iszonyat drágák. -
Geripapa
aktív tag
Ízlések és pofonok... Én inkább kiadok 2600Ft-t egy hűtőbordara ragasztóval együtt. Mivel nekem, se régi alaplapom, se F.SB-m (azt sem tudom mi az) se hővezető pasztám! Nem vagyok biztos benne hogy ezek beszerzése anyagi és főleg időben megérne nekem annyit, hogy pár száz forinttal olcsóbban jöjjön ki... ha olcsóban jön ki.
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
törölt tag
válasz Geripapa #12713 üzenetére
Én akkor már réz bordákat vennék, nem alut Jó ötlet amúgy, és nem drága, valamint könnyű megvalósítani.
Tonyk
Semmit nem kell kikapcsolni, nálam most ez a helyzetKözelebbről sem kevésbé drámai
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Szerintem túllihegitek ezt a kérdést. 600Ft-os borda + 2000Ft posta
Fogtok akármilyen, de jó régi alaplapot, levesztik róla a déli-híd passzív hűtőbordáját és azt rakjátok fel F.SB és hővezető paszta 1:4 arányú keverékével, vagy paszta és négy nagyon apró F.SB pöttyel a proci sarkaira.
(#12711) pitepeti71
"Plusz, ha megvan, érdekelne, hogy passzívan mennyit bír?"
Eszedbe ne jusson a nasban lévő ventillátort kikapcsolni főleg 310-ben ebben a melegben, hacsak nem szeretnéd a hdd-t megsütni!
-
törölt tag
Azt netán tudja valaki, hogy mi a venti csatlakozójának a pontos neve?
-
törölt tag
válasz Geripapa #12710 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy pontosan milyet, honnan, és hová akarod tenni azokat a bordákat?
Plusz, ha megvan, érdekelne, hogy passzívan mennyit bír?
Köszibb.bocs
Le hát, annyira nem pótolhatatlan pár film, vagy sorozat Most nekem is 46 fok, de egész éjjel nyomattam rá a ventit. Viszont, most szétszedem, leszedek egy gyári számot a ventiről, és megrendelem. Nagyon remélem, hogy csak az halt be, nem pedig az elektronika.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem küzdöttem vele sokáig, leformáztam a
pica francbaViszont most meg nem megy a ventim, és leáll a NAS UDMA problémával (a log szerint)
60 fokos, most eléraktam a szobaventit, kicsit hátra is fúj, így 55. Egyelőre megy. De kellene gyorsba valami megoldás, esetleg hasonló tipushibáról tudtok e? -
törölt tag
Ez a csere majd ősszel lesz esedékes.
Azért vált sürgőssé, mert az asztali gépemben csak SSD van, az is 60GB mindössze. Most kellene pár száz giga, meg kell írnom jó pár DVD-t. Így logikus volt, hogy a NAS 1TB-jét kiszedem, és gondolva a jövőre, veszek egy nagyobbat bele, de úgy, hogy abból 2 kell majd. Így a 2TB WD yellow jó választásnak tűnt, ha majd lesz raid. Amúgy hozza egyedül azt, amit a WD green hozott.
Mindegy is, akkor most rámegyek egy live-CD-re ... lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni?
-
Tonyk
veterán
válasz #48613632 #12701 üzenetére
"A live CD azonnal látja a NAS-t a hálózaton? (közben akkor ki is próbálom)"
ha látszik a hálózaton....
"a Zyxel pedig le lesz cserélve egy Synology-ra"
Addig felesleges akkor átpakolászni, mert a synology úgy is formázni fogja.
-
törölt tag
A live CD azonnal látja a NAS-t a hálózaton? (közben akkor ki is próbálom)
krealon
Lesz mellé hamarosan még egy, a Zyxel pedig le lesz cserélve egy Synology-ra De kösz az észrevételt. Amúgy 50 fontért egy év garral nem olyan rossz biznisz ez[ Szerkesztve ]