Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12577 üzenetére
Megpróbálok válaszolgatni...
1. Ezt nem értem. A nason van dydns programcsomag, ami kezeli a no-ip-t, a routeren csak portforward, vagy vpn kell.
2 Nekem Debiannal volt már dolgom egy ilyen nassal, de csak szívtam vele. Skacok valahogy ráhegesztettek a nasra egy vga kimenetet, mert a debian telepítése úgy egyszerűbb volt, de csak elcs*****k... :/ DVB-t meg szerintem hülyeség egy ilyenre rakni... Azt htpc-re, illetve esetleg ha nem akarsz sok pénzt rááldozni egy raspberry pi2+kodi nagyon jó páros! Ja és ha Debiant teszel fel max az ssh-d marad meg. Admin felület nem. Transmission elvileg telepíthető, nekem nem sikerült...
3 fogalmam sincs mennyi a max. Nekem a legynagyobb hdd egy 3 terás volt. Simán viszi!
4 a belépéshez ffp kell. (Témaindító cikk)
Ui.: Bocs, a tagolásért, siettem...
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12581 üzenetére
1 Nem kell a routerben, csak a port. Figyelj! A nasod elküdi az aktuális ip-d a no-ipnek. Neked csak a nason kell beállítani, a többit a noip végzi! Ők "átirányítják" a host nevet az ipdre.
Viszont ahhoz, hogy mondjuk az ftp-t kirakd a world wide webre a routeren át kell "engedni" az ftp 21-es portját. (Portforward) ezt a routerben kell megtenned! (Ja és érdemes nem 21-es portra rakni kintre, mert fél kelet rád szabadul) Van még az openvpn, ami biztonságos, de sokat lehet szívni a konfigjával...2 ffp-t már nem pendriveról rakunk fel. Pakold fel a hdd-re! (Témaindíto cikk 8. Oldal)
Szerk.: Nyomtatót a nas felületén, ha onlinenak látod, akkor a wineden a samba megosztásoknál (windows explorerből) ott lesz. A driverrel lehet kínlódni... A scan pedig nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bb.bocs #12581 üzenetére
Én nálam simán működik.
A TP-Link routeremben a no-ip s dns hostomat beálítottam kapcsolódot, a 21 es portot kiengedtem
a NAS on meg bekapcsoltam az FTP servert és szépen ki is engedi, a megadott felhasználókkal meg szépen működik.Amúgy édes mind1 melyik portra rakod, mert ha tetszel nekik bármelyik port scannerrel úgyis megtalálják...
Az a felhasználó meg jelszó úgyszint nem hiszem soknak akadájt jelent.[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12587 üzenetére
1 hülyeség... Az én tréhomos routeremben sincs noip, mégis megy a fentebb írt módszerrel!
2 az admin alatt a zy-pkgs be kell rakni.
3 Sajátgépen a hálózat>win hálózat>nas neve>nyomtató neve . Elvileg így látnod kéne. Itt ha ráklikkelsz a nyomtatóra, ki kell választani hozzá a drivert!
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz bb.bocs #12590 üzenetére
oda másoltam a cuccokat de még mindig nem jó...
23as porton
220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 10 allowed.
220-Local time is now 20:56. Server port: 23.
220-IPv6 connections are also welcome on this server.
220 You will be disconnected after 60 seconds of inactivity. -
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12590 üzenetére
Ez alapján meg tudod csinálni a regisztrációt: http://danforuma.uw.hu/index.php?topic=24.0
Ugyan ez mc szerverre és winre vonatkozik, de egész jó. Csak nem kell hozzá a duc nevű program. Ahelyett van a csomaglistás dyndns plugin a nason.
Más: a nas és a gép azonos tartományban vannak?
Ui.: az utsó üzid a pure ftp-set nem értem. Ezt hol kapod???
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12593 üzenetére
Tisztázzuk. Mit is akarsz kirakni? A 23-as port asszem a telneté... Igen. Azt szerintem fölös kirakni. Csak kiadod magad a hackereknek.
Ha kirakod a 21-es portot(az ftp portja), akkor a regisztrált host:21 -en tudod elérni. Tehát ha én mrdini.noip.com-ot regisztráltam, akkor ftp://mrdini.noip.com:21/ en érem el.
Szerk.: mit raktál ki a nason?! Ott CSAK a no ip-t kell beadni a dyndnsnek.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12595 üzenetére
Bármit azért nem, de sokmindent igen. Pl ha a fájlokat akarod elérni rakd ki a fentebb írt ftp-t. Ha a webes felület kell, akkor a nas 80-as portját is rakd ki. (Esetleg a 443-ast) [persze egyszerre több dolog is lehet kint ] Ha meg samba kell, akkor vpn. Azt vagy tudja a router, vagy neked kell felhegeszteni az openvpn-t. :/
Lalikiraly:
Az nem nasfüggő szerintem. Mára már megtanulták a programok, hogy ha ftp, akkor 21. Ha meg így éred el http://nasip/MyWeb/almappa tehát ott a MyWeb, akkor az nem ftp, hanem a nas webes fájlkezelője.
Szerk.: a Puttyban ssh-t használj ne telnetet!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz bb.bocs #12623 üzenetére
Akkor nem is lesz. A hús sem sül meg magától!
Szóval ezt bemásoltad a web_prefix-be?: ftp://ftp.zyxel-tech.de
Nagyszerű! Utána frissítetted a csomaglistát a nas webes felületén? Felettébb csodálatos!!!
Az utána megjelenő ffp-t (a listában) felraktad? Megkaphatod az év lángelme díjját!
Ha ez mind megvan jöhet a putty!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bb.bocs #12662 üzenetére
én a vaterán találtam egyből 320Ft-ért...
"ha gondol egyet a nas és pirosan világít az usb re az mit jelent?"
Első körben vedd elő a könyvét és olvasd el, mit írnak rá...
"milyen vinyót ajánlotok hosszútávon? ajánlottak wd redet de most aara kezdésnek nincsen pénzem."
Szerintem a kezdésnek és a hosszútávon üti egymást. WD RED.
(#12664) Geripapa
"Viszont nem tudom hogy akkor a két összekapcsolt vinyon lévő adatoknak mi lesz a sorsa? "
Ha nem a winyó(k) halt(ak) meg, akkor linux alatt olvasni tudod a kötetet (mindkét hdd-vel) mdadm -mel.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Joshi
titán
válasz bb.bocs #13113 üzenetére
Ha a Win nem látja, akkor tuti hogy nem ntfs. A Win ntfs és fat fájlrendszert kezel.
Pl? Keress rá.
(#13115) bb.bocs hasonló keresést eszközölj.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
válasz bb.bocs #17730 üzenetére
A hobby elektronika topikban talán nagyobb keresnivalója lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest