Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
sziasztok.
én teljesen új ember vagyok itt, vettem haszáltan egy ilyen eszközt.
Rengeteg kérdésem van:
1. a tervem az hogy elérjem kintröl hálózaton kivül.van is 1 routerem, de nem tudtam fw t frissiteni rajta, no ipt beállítani. tudtok ajánlani egy jó cuccot amin megy a no ip? ( a többit utána)
2. szeretném azt megoldani hogy: usb dvbt tunert akarok rátolni, és a hozzá tartozó mindigtv extra előfizetői kártyát is hozzácsapni, és egyben a kettöt a nason keresztül nézni!
ezután kicsit utána olvvastam,, és arra jutottam hogy debiant kell telepítenem, viszont nem tudom hogy a feltettem, ez mint egy rendes rendszer jön be, vagy parancvssoros rendszer? esetleg tudtok erre más megoldást? usb s cuccokat még tolnék rá bőven, de ezt a tvzést mindenképpen erröl szeretném megodani ha lenhetséges,méghozzá a kódkrártyával együtt.(ehez szorosan tartozik a kérdésem, hogy van e valami hátránya ha ezt felteszem, minden funkció elérhető e, pl a lejátszó felület megmarad? admin felület megmarad? transmission megmarad? szoval minden marad ugyanaz,csak kibővül egy a merevlemezen lévő rendszerrel? visszalehet állítani? lehet csinálni a komplett nasról mentést hogy ha eltolok vlmit visszalehessen álítani?)
programozói tudásom semmi, suliban kell tanulni, de utálom szóval ha tudtok vlmi megoldást erre megköszönöm a segitséget
3. mekkora a max hdd amit bir a gép?
4. kiakarom kapcsolni a fejpakolgatást benne, de a putty nem csatlakozik."network error:connection refused" állítólag valami telnetet kell feltennem bekapcsolnom vagy mit, de ne mtaláltam ilyet. -
bb.bocs
őstag
válasz Mr Dini #12580 üzenetére
1. a routeremen is kell hogy legyen ddns támogatás ami átengedi az ip címet ami a no ipn jön ugye fix. ha ez nincs hiába állítom be a észülékben.
2 sztornó
3kösz
4. próbáltam dde nem működik...pendrivera rátettem a cuccot, de utána hiába inditom ujra a nast, nem megy fel semmi ffp vagy mi a szösz
ja az nincs eddig köszimarad akkor a putty + még egy oylan, hogy a nasra dugam nyomtatót, de hálózatilag nem tudom hozzáadni ahogy azt én gondoltam. a nas látja. hogy tudnám gépen felvenni? hálózati nyomtatók hozzáadásánál, vagy p alapján nem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz Lalikiraly #12585 üzenetére
"A TP-Link routeremben a no-ip s dns hostomat beálítottam"
pont ezt mondom, az én roouuuteremben nem lehet beállítani a no ipt csak a dyndnst! -
-
bb.bocs
őstag
válasz Lalikiraly #12585 üzenetére
mi a routered pontos típusa?
-
bb.bocs
őstag
válasz Mr Dini #12589 üzenetére
1 hát én ezt kaptam hogy nem megy igy... na mind1 mert hogy a routerben is bekell jelentkezni a noip fiókba...de majd megpróbálom amit irsz. ( hogy kell majd rákeresnem más neten keresztül a nasomra? mia cím? )
2 köszi.
3 ott nem látom a nast sem, nem hogy a nyomtatót[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz bb.bocs #12590 üzenetére
oda másoltam a cuccokat de még mindig nem jó...
23as porton
220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 10 allowed.
220-Local time is now 20:56. Server port: 23.
220-IPv6 connections are also welcome on this server.
220 You will be disconnected after 60 seconds of inactivity. -
bb.bocs
őstag
válasz Mr Dini #12592 üzenetére
a leírás alapján megcsináltam, nagyrésze meg is volt már. mit kell az urlnek beírni a weboldalra hogy megnyissa? nem tudom jó e vagy mit kéne még beállítani. 23as nyitó 23as zárot raktam be kezdésnek. aztán a nason is...
azonosban persze a gép is meg a nas is szrtem.
a 3adikat a putty irta ki...
-
bb.bocs
őstag
válasz Mr Dini #12594 üzenetére
lényegében gondoltam mindent kitudok tenni, az online lejátszó felületet meg bármit...
a nason is bevan lőve anoip, eddig is bevolt. nem megy...nem értek én ehez. mind1, igazából ha nem lehet ugyanugy lejátszó szinten megjeleniteni mint itthon akkor nem is fontos,ha lehet szenvedek tovább hátha egyszer megyde hogy a nyomtatót miért nem látni.
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
még mindig nem tudom megoldani a parkoltatás kikapcsolását. nem megy a nyomorult putty
na mind1 majdcsak tönkremegy a vinyó bakker... nem értek én ehez... hiába állítottam be nem ment, utána kiirta amit irtam, most meg mindent kikapcsoltam megint connection refused.[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz Mr Dini #12645 üzenetére
én azt hallottam a parkoltatástól tönkremegy a mehanika, vagyis hamarabb, mert pakolgatja azta vackot.
a leírás szerint csinálom...elvileg. bár az ipt ha átírom nem tudok bejelentkezni a nasra, átjárót meg hiába irtam át, ugyanúgy ninvs ott a programok között választásként hiába másoltam át...[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
ami most böki a csőrömet, leszedtem a transmissiont windowsra telepítővel.
belehet valahogy azt állítani hogy amit a webes felületen elkezdek tölteni, az a gépen is megjelenjen, és forditva is? és akkor a ha kikapcsolom a gépet, a naon meg automatán megy tovább nem igen sikerül tudtok ehez tutorialt?
a másik hogy ugyanezt akarom beállítani win8.1es tableten a marketböl leszedett transmissionnal, de ott sem tudom mit kéne beíírni hogy menjen.
köszönöm a segitséget
(mondjuk most nem tudom miért de nem látom a marketben az alkalmazást és a kereső sem dobja ki )[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
nem tudjátok esetleg hol létezik esata/esata kábel? kellene egy. van külsö házam, meg a nas mindkettő e sata esata/sata kábelt már láttam de ha a külsö házon van esata, minek szedném szét ( magyar oldal nem ebay érdekel)
-
bb.bocs
őstag
milyen vinyót ajánlotok hosszútávon? ajánlottak wd redet de most aara kezdésnek nincsen pénzem. wd black? vagy más márka esetleg?
-
bb.bocs
őstag
ha gondol egyet a nas és pirosan világít az usb re az mit jelent?
-
bb.bocs
őstag
szasztok. kérdés. van 1 külsö vinyóm. esata-esta kábellel csatlakoztattam a nashoz. nem megy, mintha nem is kapna áramot... kell valamit csinálni hogy működjön vagy a külsö házzal lehet a gond? ( vagy a belső esata csatival? )
-
bb.bocs
őstag
ja rájöttem. az e satához kell külön táp is mert az nem viszi át az áramot... vszont vicces mert most úgy oldottam meg hogy usbs aksit dugtam a sima usb csatijára, az esatára meg az esatát a nast más ötletem nincs, de semmit sem nyertem vele, mert ugyanúgy 6 7mb el másol csak rá...na mind1 egy próbát megért
-
bb.bocs
őstag
nah. úgy döntöttem újra belevágok
nyilt hálózatról akarom elérni a nast.
a nason beállítottam a dyndnstes no ips fiókomat.routeren portfw vel engedélyeztem 1 nagy számú portot, nason megosztottam,webes közzététellel 2 mappát. hogy tudom kintről elérni? mert nem igen sikerül... vagy mit csinálok rosszul?
úgy akarom beállítani hogy biztonságos legyen, akár privátban is beszélhetünk a az egyszerűbb. -
bb.bocs
őstag
köszönöm a nagylelkű segítséget Mr Dini kollégának. privátban is nayon segítőkész és sorra oldjuk meg a cuccokat amiket szeretnék kár hogy ezt nem lehet értékelni
-
bb.bocs
őstag
sziasztok.
a nasomhoz szeretnék ddnst (= az még megvan mert a router fw benvan noip,elvileg ott beirom a név jelszó meg domaint és jó... ) és vpnt bekapcsolni.
na most:
a vpn t képtelen vagyok beállítani. mit irjak hova merre? a gépen windows 8.1, hozzáadom a vpn hálózatot, gondolom oda csak az ipt kell beirni, de azt irja nem található eszköz vagy mi... a routeren ddvrt van -
bb.bocs
őstag
sziasztok. elkövettem egy alapvető hibát...
a vinyó betelt...
a gép nem tud rá csatlakozni, amíg tudott, addig pedig nem tudtam róla törölni meg semmi...
ma beraktam asztali gépbe, ott nincsen neki betüjele (a vinyó nfts elvileg....)
betűjelet nem lehet neki adni.
külsö rackbe téve inicializálni kéne de nem tudja.
kérés, hogy tudom megolddani hogy ne keljen formáznom és mégis tudjak valamivel bármivel törölni róla hogy a nasra rátudjak csatlakozni és a vinyóó tartalmát is lássam?
(próbáltam hirens bootal is a vinyót elérni. rawnak ismeri fel és semmit sem lehet vele kezdeni) -
bb.bocs
őstag
sziasztok, fellehet varázsolni rá myZyXELcloudot? ha nem mit ajánlanátok amivel helyettesíthetném ezt az opciót.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok fura kérdés.
[link]Ez alkalmas lenne arra, hogy a z egyik végét egy vinyóba, a másikat a nas lpjába dugjam és haasználjam ugyanúgy mintha egyenesbe dugnám rá? (tervem az hogy 2.5" vinyóra álljak át, azt is a nas házán kívül, és a hütést is kiiktatnám belőle, amiröl már olvastam hogy elvileg nem sokat oszt vagy szoroz a nasnak a hűtés...
az adatsebesség nem tudom változna e ezzel a kábellel.
köszönöm válaszotokat. -
bb.bocs
őstag
nem ide illö kérdés. kaputelefon két kábel van egy piros és egy zold. melyik a +? sos lenne!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs