Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbel
addikt
válasz Depression #115 üzenetére
1. Nem ez a vita tàrgya, nem erre reagàltam 2. Egy amúgy animàció nélküli fast travel jelenet pont nem bizonyít semmit 3. Pont azt tàrgyaltuk ki, hogy a leggyorsabb ssd és a konzumer ssd között is max 1 màsodperc a különbség, a ps ssd és a pc ssd között sincs sok, jelentősen kevesebb, mint ps ssd és ps hdd között. Majd pont a minden elemében, budget, elmaradott és fapados ps (ma szedtem szét egyet) villantana olyan technológiàt, ami megelőzi a pc-t.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Depression
veterán
A felezi is elég kevés... Pont erről szól a cikk.
Brutális gyors lesz az új a mostanihoz képest.
A ps4-nél a minimális gyorsítás meg abszolút pénzkérdés, mert van, akinek 20k Ft egy ssd-re óriási költség, és van, akinek fel sem tűnik. Ismerős mindkét oldal, egyik sem más, mint a másik.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
-
arty
veterán
olvass vissza, belinkeltünk több videot is, hogy a ps4be betett ssd a játékok nagyrészében ~semmit nem ér
ettől függetlenül, MAGADNAK bármikor lecserélheted a hdd-t ssd-re, tehát a lehetőség adott.
sony szerencsére nem kényszerítette a vásárlókra a felesleges pénzkidobást (ez a saját érdekük is....)[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz Hopkins95 #107 üzenetére
a következő generáció már épít az ssd-re, ill. erősebb cpu is kerül be, stb - így ott az árnak megfelelő teljesítményt kapsz a pénzedért, ergo ott lesz VALÓDI értelme - de persze lehet értetlenkedni a végtelenségig
tuti biznisz lett volna a ps4pro árát megdobni még 50-60 ezerrel, hogy aztán a játékok több mint felénél semmiféle előnyt ne élvezz... csak az a kérdés, hogy a sony vagy a vásárlók jártak volna jobban?
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
azt írtad: hihetetlen, hogy a mostanikban eddig nem volt ssd
2012-es árakon az "elvárt" méret mellett nonszensz lett volna, később pedig a nem-ssdsre megálmodott felépítés tette "feleslegessé" a gyorsabb meghajtót (és persze megint csak az ár, ami talán a ps5 rajtra már korrekt lesz)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
addikt
...többségre meg nem erőltetik rá a "semmitérő" drága flashmeghajtót
Az emberi szem csak 5400 RPM-et lát...oh wait, a köveketkező generációban a konzolosok meg majd hirtelen rájönnek, hogy milyen Istenkirály is az SSD...
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
nexplo
őstag
A jövő konzoljáról beszélek nem a most épp boltban kaphatóról. Ebből indultam ki. Én azon lepődtem meg hogy eddig sem volt benne. Mert hogy mindig van "ráncfelvarrás" simán lehetett volna ilyen SSD upgrade-es konzol is már. No mind1.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
hajbel
addikt
válasz hombre[EU] #103 üzenetére
Nem értem, hogy mi köze egy prémium termék macbooknak, hp envynek egy PS-hez, amit eleve veszteséggel árulnak és ott spórolnak rajta, ahol nem szégenlik. Viszont amit leírtál az pont az én állításomat erősíti, mégpedig azt hogy a PS egy nagyon fapados konstrukció, ami évekkel el van maradva a csúcshardwarektől. A Zen 2 és a Navi gyártása márpedig nem lesz olcsó mulatság, ami azt predesztinálja, hogy minden más alkatrészen spórolnia kell a Sonynak.
(#104) b.: Nagyon valószínű. Attól még, hogy a devkitekben 20-24 giga ram volt, egyáltalán nem biztos, hogy a retail termékben is annyi lesz.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
félisten
Igen most már arról van szó valamelyik oldalon , hogy nem 20-24 GB GDDR6 lesz benne, hanem 16 GB és 2x 4 GB DDR 4 ram. Gondolom 4 GB van az OP rendszernek 4 GB pedig a cache gyorsító tár lesz egy alap SSD mellett.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hombre[EU]
veterán
Jól van, ahogy érzed . Nem értem miért a Proval jössz mindig, az is egy og ps4 konstrukció (felhúzva a VR sisakhoz),amit még a ps3 éra végén kezdtek el tervezni. Megsúgom a 2010es macbook promban is 5400rpm-es hdd volt, míg a 2 éves envyben már pcie nvme
[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
arty
veterán
megint milyen "mai világban" ? továbbra is 2012-ben megálmodott gépekről beszélsz... amikbe akkor teszel ssd-t, amikor neked megfelel - többségre meg nem erőltetik rá a "semmitérő" drága flashmeghajtót
[ Szerkesztve ]
-
D.Va
senior tag
Gyártani valszeg olcsóbb ha ráintegrálják az SSD chip-et az alaplapra, és még gyorsabb is mint SATA-n keresztül, szóval minden szempontból jobb szerintem a pcie mint a sata megoldás.
Garancia szempontból persze könnyebb egy SATA-sat cserélni..., de sztem az SSD-k 99,9 százaléka tovább fogja bírni mint maga a konzol... szóval ez sem hiszem hogy szempont...[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Én is ilyesmit gyanítok. Ingyen nem adnak semmit, eleve kb amit lehet kispórolnak. Jó lesz az sima sata SSD-nek is szerintem. A nép ugyanúgy fog örülni pláne hogy fent írták hogy eddig egyikben sem volt gyárilag.... ami számomra kb hihetetlen a mai világban.
-
hajbel
addikt
válasz hombre[EU] #95 üzenetére
Egyébként én is azon gondolkodtam, hogy ha a pro kijött 5400 rpm-es vinyóval, akkor simán kijöhetne a PS5 valami optane szerű dologgal, vagy sata ssd-vel Spórolni fognak ezek mindenen, hidd el. Nem lesz itt "még iparban be sem vezetett ultragyors NVME ssd". Ha lesz is m.2 akkor valami jóárasított. Felkapom a Promat már nyikorog a hajszálvékony műanyag, mint egy ötven éves sezlon.
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz hombre[EU] #93 üzenetére
Nem értem a cikket teljesen. A "régi" gépekbe csak azt lehet beletolni...
Kifejtenéd nekem hogy megértsem.Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
hombre[EU]
veterán
Akkor a háttértáron spóroltak, most a gpu-n ( sorry navi) és szerintem a ramon fognak, meg a hūtés
egy 2011-2012 körül összeállított og ps4 még natív 1080@60-nal tolja a tavaszi DMC-t, lehet nevetni, de az árához képest egy bika gpu volt benne éppen elég rammal. $250 release price[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
félisten
válasz hombre[EU] #93 üzenetére
lásd 5400 HDD @ps4 pro / 2016
Amúgy igazad van, csak kekeckedtem na
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hombre[EU]
veterán
A sata ssd-knek lassan annyi, ezt már tavaly is sejteni lehetett. És ezek a cégek 10 évre elōre gondolkodnak, nem a tegnapi napból indulnak ki
Life, Uh, Finds A Way
-
hajbel
addikt
Nem is beszéltem hdd-ről, szerintem olcsó ssd lesz benne.
(#89) hombre[EU] Az lehet, de a linkelt videóban erről egy szó sem esik. A PS4 Pro korlátai vannak említve (amit itt már ki is tárgyaltunk), ebből adódik a textúrák lassú betöltése valószínűleg. Az, hogy NVME ssd lesz az új PS-ben ebből nem következik.
-
arty
veterán
nem, MS szerint a külső hdd az üdvözítő (és tényleg gyorsabb is sok játék, ha nem a belső hdd-ről, amin minden más is van, fut - és ez igaz sony-ra is!)
egy ideig használtam külső hdd-t xboxon, de őszintén... macera
(#80) haxiboy - de miért kellene olyan dolgok alá is méregdrága ssd-t tenni, ami semmit nem profitál belőle? (pl az épp nem futó, csak tárolt játék...)
továbbra is _szvsz_ 4-500$ várható a konzol árára, ennek felét nem fogja a sony a háttértárra költeni...
viszont kell egy gyors háttértár is, hiszen a ram nem növekszik majd a korábbi ütemben (mert drága)
(#87) hajbel - mondjuk a 8+8 magos ryzen valszeg azért gyorsabban tömöritené ki az adatot az ssd-ről a ram-ba, mint a mostani jaguár cpu ergo nem biztos, hogy a következő generáció is ennyire hdd-barát lesz/lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
Ha már ezen a fórumon kóborolsz akkor igazán érthetnéd,hogy a texture streamingen van a hangsúly, nem csak a töltōképernyōn. Sokkal jobb minōségū textúrákat, komplexebb jeleneteket/képeket (csökkenti a pop-in objektumokat, "magasabb" draw distance) tesz lehetōvé.
Life, Uh, Finds A Way
-
hajbel
addikt
Kifutottam az időből: [link] Konkrétan 1 estben van 1 másodpercen kívül az eltérés közöttük. Sok tesztet elolvastam, hiteles helyekről is, ezek a számok valósak. Nem fognak fél másodpercért kétszeres felárat fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Nem tudom, hogy hol mit olvasol, de az összes pletyka szerint $500 lesz az új PS.
(#84) haxiboy Nem tudom, hogy honnan jött ez az NVME-s SSD téma, de játékot egy 3000 MB/sec M.2-es ssd sem tölt be gyorsabban, mint egy 5-600 MB/sec sata SSD. Semmilyen szempontból nem indkolt sata ssd-t helyettesíteni nvme-vel ebben a szegmensben.
[ Szerkesztve ]
-
yericho800
aktív tag
válasz Depression #7 üzenetére
osztom szavaidat. ha igaz a "4k 60fps" akkor már kurvára nem kell a pc szarakodni! játék téren szerintem. :/
R7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
haxiboy
veterán
Hát ha NVME-s SSD-ket nézem azok közül is a gyorsabbakat, és hasonló sebességet szeretnék akkor 2db 500GB-os modell kell raid 0-ba kötve. ~50-80k körül jön ki ha nevesebb gyártótól választok.
Meglátjuk mit hoz a jövő, nem tartom kizártnak hogy a csúcsmodell jön 2TB SSD-vel és tetszőleges méretű opcionális HDD-vel, míg a legkisebb testvér 500-as SSD-vel.
Szerintem teljesen felesleges még ilyesmin rágódni hogy mennyibe fog kerülni. A konzolokat tömegterméknek szánják, tudják hogy árazásban nemigazán mehetnek egy bizonyos szint fölé, ~400$/Euro környékén jó vétel lehet mint belépő szint. Ha kihozzák esetleg ezalatt az anyagköltséget/gyártást még akkor sem jelenti hogy a Sony keresett az eladott konzolon, hiszen a mérnököket/dolgozókat is meg kell fizetni. Viszont drágán sem adhatja.
A jövőre nézve valahogy úgy gondolkodhat a Sony ha veszteséggel árul valamit hogy a jelenlegi felhasználóbázist alapul véve kiszámolják hogy mondjuk 1 eladott konzolra évente fél év PsPlus és 4-5 AAA játék vásárlás jön. Ha ez az érték X időn belül pozitív felé hajlik akkor megéri a történet.
A számok csak úgy jöttek, nem támasztja alá semm, csak példával akartam szolgálni. Nyilván komplett üzletágat tartanak fent ami piackutatással foglalkozik
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
hajbel
addikt
$80 kisker áron. Gondolom ők azért olcsóbban kapják valamivel.
(#82) Prof: Ebből már nem, az xboxból még lehet. Az még nagyobb baklövés lesz, mint a jelen generációban a kinect köré építeni a konzolt.
-
Prof
addikt
Ahogy állnak konzolpiacon a dolgok mire ez kijön lesz még ebből streaming konzol is nudli hardverrel ami csak netről tölti SSD Cachere a tartalmat
-
haxiboy
veterán
Ilyen kicsi tár nem fér bele, illetve a kissebb SSD-knél jellemzően alacsonyabb sávszélesség is van. Szerintem 1TB lesz a legkissebb modell. Azért azt is számításba kell venni hogy már a jelenlegi generáción is elég nagyra híztak a minőségibb, nagy felbontású textúrákkal operáló játékok, bár nem tartom elképzelhetetlennek hogy nagy sebességnövekedés hatására jobban tudják tömöríteni, és lesz "idő" kibontani az éppen aktuálisan használt textúrákat a memóriába, így spórolva helyet.
128gb-re jó esetben is 1 játék fér fel. Hitman 2 nálam 117GB-t foglal a sima PS4-en.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
D.Va
senior tag
Esélyes hogy a SONY elég nagy bukóval fogja eladni az első 1-2 évben a PS 5-öket?
-
arty
veterán
a jelenlegi csúcskonzolok "alapja" is "ugyanaz" a 2012-es koncepció, nagyobb változást generációváltáskor tudnak csak eszközölni rajtuk (nameg 7-8 év alatt van akkora tech fejlődés, hogy ez megléphető legyen OLCSÓN - mert a konzolnak bizony nem árt, ha "jóáras" a sweet spot 399$ körül van/volt, tehát elég szűkös a büdzsé...)
de az továbbra is opcio, hogy magadnak kicseréld, ha akarod (ps4ben), senki nem gátol benne (max nem éri meg), és/vagy külső meghajtóként csatlakoztass egyet
(#75) Tetsuo - simán lehet, hogy csak 64gb lesz ez a gyors ssd, esetleg 128gb, ez talán még beleférhet az árba
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pontosan, a Digital Foundry is alátámasztotta, hogy rendszerszintű bottleneck van a konzolban, ezért a Sata 3 konnektor sem meríti ki az SSD teljes potenciálját. Ennél a résznél mondja Tom, hogy szerintük egy fix maximum sebességen tölt a konzol, hogy a háttérfolyamatok, a frissítések mehessenek a háttérben. Őszintén szólva ez elég nagy blama egy „Pro” konzoltól.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
félisten
azt írtam alig profitál.[link] Biztos van néhány játék ahol erősebben számít,de nem egy PC szintű HDD-SSD előrelépés. Egyébként meg egy PS4 pro tulaja vagyok amiben egy 500 GB SSD van jelenleg is ,de szerintem nekem felesleges volt,(40 sec helyett 35, meg hasonlók,)többet ért a+ 500GB .
Bár most már tűrhetőbb árban vannak az SSD-k mint anno, most már egy jobb terrás 40 K körül megáll,de azért ez az upgrade nemrég a konzol 50% árát tette ki.[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
Nem rég fejeztem be a Horizont, még ssd-vel sem volt túl gyors a töltés. De azt mégis mi alapján állítod, hogy nem profitál? Tudod mennyit tölt a gyári hdd-vel? Majdnem egy teljes percet minden fast travelnél. Ezzel szemben én 15-20 másodperceket vártam. Bloodborne szintén ugyan ez, nézd meg a "profi" thevr Pista mennyit üldögélt a töltőképernyő előtt. SSD-vel kb 2x ilyen gyorsan tölt a gép.
-
félisten
Jah értem mire akarsz kilyukadni.
Az olcsó SSD is fent állhat,ahogy írod, ha a DDR4 cache ramból kiolvasott olvasási / írási értéket adták meg. ( Az egy elég nagy átverés lenne egyébként ,de az árazás miatt elképzelhetőbbnek tartanám )
Ha viszont az SSD ből kiolvasott értékre adták meg ,akkor nem lehet olcsó SSD, hisz a Z-SSD IOPS értéke 750K itt meg 900 K-t emlegetnek.Optane szintű kb a cucc, vagyis inkább a kettő között.[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Az megvan, hogy ezzel nemhogy megcáfoltad, hanem alátámasztottad amit én állítok? Egyébként tudtam. A 600 MB/s, ami az USB3 sebessége pont elég egy ssd-nek, a harware is egy hátráltató tényező a PS-nél. Mint írtam egy m.2-es ssd sem tölt gyorsabban játékot, mint egy mezei satás ssd. Magyarul amit fent láttunk az jobb hardwarerel, kevesebb veszteséggel járó csatlakozóval egy olcsó ssd a PS5-ben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
az megvan hogy a PS4 ben USB -SATA átalakító van? így aztán alig profitál egy SSD ből , azon belül meg az SSD sebessége már mindegy hisz egy mai átlagos SSD is megakad egy USB csatlakozással.
-
hajbel
addikt
Szvsz itt sokan nagyon el vannak tévedve. Egy 2000 MB/s-os M.2-es SSD játék fileokat ugyanolyan gyorsan tölti be, mint egy 500-as sata 3-as. Nézzetek utána, ha nem hiszitek. Gyanítom, hogy egy bármilyen SSD-n a PS4 Pron hasonló idő alatt történik meg a fast travel. Tesztet nem találtam rá, csak egy reddit bejegyzést: [link] Ezek szerint: "I barely get to see the cutscenes the one of him chatting with the spider bro is funny" Magyarul PS4 vagy PS4 Pro alatt (nem derül ki a bejegyzésből) is szemvillanás alatt megtörténik a fast travel. Beszéltek itt olyan ssd-ről, ami még iparban sincs meg NVMe SSD-ről egy PS-ben, amiből még a normális burkolatot is sajnálják...
-
arn
félisten
Wow az ssd csodaja igy 2019ben... 10 eve lehetett ezzel menozni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nexplo
őstag
A jelenlegi csúcs konzolokra gondoltam egybevéve. Nem vagyok szaki én csak annyit látok belőle hogy bevásárló központok polcain igencsak százezer felett sorakoznak a konzolok. esküszöm nem gondoltam volna hogy nincs bennük SSD. Ha nem is 1 terrás de valami 250-500giga közötti. Számomra meglepő volt. Ezért olvasgatok és írok be hogy aki benne van felhomályosítson engem picit elavultnak tűnik ilyen tekintetben a konzol hogy ezt még nem lépték meg. Vagy legalább a drágább "kiadásokban".
-
Carlos Padre
veterán
válasz hombre[EU] #55 üzenetére
Nem tudhatod mennyit keres(nek a szülei) és neki mi a bőven elérhető kategória. Máig vannak olyan idióták, akik azért fikázzák a ps4et, mert nem Intel 8700k és 1080ti volt benne megjelenésekor. Akiknek anya veszi a gépet nincsenek tisztában a pénz értékével.
[ Szerkesztve ]
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
törölt tag
Az utóbbi években tényleg relevánsabb az SSD, és szerencsére a Sony tényleg engedi a cserét. Csak az szerelés, illetve a PS4-be USB > SATA átalakítóval kötötték be háttértárat, ami miatt SSD-vel is dög lassú marad (még ha sok esetben így is gyorsabb, mint HDD-vel). Szerintem a TRIM se megy, de ez személy szerint nem érdekelne.
Én üdvözlöm, ha akár csak opcióként, de lesz egy gyors, gyárilag SSD-s PS5. A fentiek ellenére már-már adtam vona fel a rendelést egy SSD-re a PS4-be is, de így nem pöcsölök vele.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Új játékok ára "nagyjából" egy szinten mozog, bár emlékeim szerint pár éve még 50 dodo/juró környékén jöttek, most már 60 az alap, plusz dlc hegyek, plusz rosszabb esetben mikrotranzakciók.
A PC azért van visszaszorulóban mert már egyáltalán nem evidens hogy legyen otthon mint mondjuk 10 éve, ma már kényelmesen elél az átlagpolgár telefonon/tableten, ha meg játszani akar akkor egyszerűbb egy konzolt vennie, főleg annak fényében hogy az MS mit művel mostanában windows 10 néven (had ne kelljen sorolnom, bár pont ma jött ki a 1903 is szóval ide a bökőt hogy 1-2 héten belül jön a "xy dolgott b.szott el az új win frissítés" cikkáradat). Félreértés ne essék, semmi bajom a PC-vel, sőt mondhatni PC párti vagyok amióta az eszemet tudom de ha ilyen árakon mennek a VGA-k, memória (jó, most ez helyrejött de az elmúlt 1-2 évben mi volt már), ahogy írtad a technika se ugrik érezhetően előre ami motiválná az embereket a váltásra. Nekem is itt az 5 éves gépem ami minden mai játékot elvisz 60 FPS-el, max le kell vennem picit a grafikát, viszont még így is torony magasan konzol szint felett vagyok minőségben és FPS-ben is.
Kellett a PRO vonal szerintem, "a hirtelen fontos lett a grafika, 4k, 60fps", mindigis fontos volt és sohasem,
Ezt a mondatodat nem értem. Pár éve még az ment hogy kit érdekel a grafika meg a frémrét, a lényeg hogy leülök a tv elé és kényelmesen fotelből jól érzem magam. Ez volt a konzol géming fő ismérve meg hogy nem kell hozzá érteni, lemezt berakod és juhú, kutyát nem érdekelte hogy hogyan fut az adott játék, erre a PC masterrace racsnizott világ életében.4k igazából egy nagy parasztvakítás, talán majd a következő generáció tudja, jelenleg az összes pro konzol csak felskálázza neked az alacsonyabb felbontáson renderelt cuccot és annyi. 4k 60 FPS meg PC masterrace only (jelenleg), de még egy mai csúcsgéppel sem egyszerű ezt vajsimára összehozni, nopláne hogy még bejött a 144/244 Hz mánia is csak hogy tuti legyen az élet.
-
arty
veterán
"Akkor ezért a "nagy" hír. Simán lehetne már M2 olcsó és nagy SSD-vel is szerelni ezeket amennyibe kerülnek. Én mint laikus azt gondoltam hogy ennyi pénzért már van bennük."
ezt a jelenlegi ps4re érted?
- nem mindenki szeretné kifizetni a +30-40% felárát az ssd-nek
- de jó hírem is van! veszel egy ps4et és mellé egy ssd-t és kicseréled a hdd-t rá. mit szólsz?"Tudom hogy a haszon számít mindig de azért egy ilyen gépnél brutál sokat dobna rajta teljesítményben. Azt már nem is mondom ha sima "régi" sata SSD kerülne bele az is ég és föld..."
Tévedés https://www.youtube.com/watch?v=VwvaOyOHwTk
(#57) haxiboy : miért is _kellett_ a pro vonal? (ellenben anno az x360-ra valóban _kellett_ volna a hdmi, hiszen egy konzolt nem 1-2 évre veszel, márpedig az látszott, hogy a digitális csatolószabvány brutális sebességgel terjed!)
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Új játékok ára nagyjából egy szinten mozog sok éve. A PC nincs visszaszorulóban, egyszerűen kezdjük elérni a jelenlegi technológia határait, csíkszélesség, nem lehet végtelenül párhuzamosítani, illetve elég nagy a szegmentáció is, 1-1 programnak/játéknak nagyon sok féle hardverkombináción is a lehető legjobban kell futnia, így marad az aranyközépút...
Kellett a PRO vonal szerintem, "a hirtelen fontos lett a grafika, 4k, 60fps", mindigis fontos volt és sohasem, nyilván egy PC-nél meg akkora sebességed van amilyen mély a pénztárcád...
A 4k azóta lett fontos és azért lett igény a pro szériára mióta elterjedtek az olcsó 4k TV-k, ennyi. Xbox 360-nál az elején még HDMI-re sem volt igény...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
hombre[EU]
veterán
válasz Carlos Padre #46 üzenetére
Egyáltalán nem volt elérhetō. 2010-es évek elején (ekkor készült el) 1$/gb -ban mérték az ssd-t a halandók számára, ma 8-10 cent...
Life, Uh, Finds A Way
-
rumkola
nagyúr
akkor jön, ha a piac ezt indokolja
-
Hogy is volt a PS4-nél? 2012-ben piacra dobják?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
nexplo
őstag
Akkor ezért a "nagy" hír. Simán lehetne már M2 olcsó és nagy SSD-vel is szerelni ezeket amennyibe kerülnek. Én mint laikus azt gondoltam hogy ennyi pénzért már van bennük. Tudom hogy a haszon számít mindig de azért egy ilyen gépnél brutál sokat dobna rajta teljesítményben. Azt már nem is mondom ha sima "régi" sata SSD kerülne bele az is ég és föld...
-
Prof
addikt
Na akkor valószínű borítékolható vagy 2022-es megjelenés vagy 500 dollár feletti ár vagy mindkettő.
Egyelőre a marketing sales rizsát halottuk. Szokásos hype keltés, abban mindig jók. Kb mint a választási igéretek amiből sose teljesítenek kb. semmit és mégis azt mondják igen.
Majd kíváncsi leszek az apróbetűs részre , de leginkább arra hol lesz a Google Stradia 1 év múlva és az Intel hogy halad a GPU fejlesztéseivel.
De mindenesetre talán 2022-ben végre lesz egy konzol amivel FullHD-ban lehet 60 fpsel, talán VR-el is játszani és nem néz ki a kép úgy, mint egy absztrakt részeg festő hányása.
Persze megy majd a marketing 4-8k ahogy a telefonokba is 100 Mpixelese kamerák, mert imádják a parasztokat vakítani kamumarketinggel.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van egy hardverük, amivel képesek az objektumokat és a koordinátáikat jelenet szintjén követni. Ez egy rakás olyan analitikai eljárás megvalósítását teszi lehetővé, amit például compute shaderrel a mai GPU-kon is meg lehetne csinálni, csak borzalmas ára van a teljesítményre nézve, majdnem -90%, ami nem túl jó, de egy dedikált hardverrel az egész kvázi ingyenessé válik, és képes vagy úgy kiszámolni a képet, hogy maguk a render targetek mondjuk natív felbontáson lesznek elmentve, de a mélységadatoknál már a natív négyszeresét veheted számításba. Mivel minden pixelnek megvan a geometria azonosítására vonatkozó információja, így gyakorlatilag Full HD-s terheléssel csinálhatsz amolyan hamis 4K-s minőséget, vagy 4K-s terheléssel 8K-st. Az átlátszó objektumok jelentenek nagyobb terhelést, de még így is messze a natív minőségi szint sebességigénye felett vagy, miközben a végeredményben nem lesz emberi szem számára látható különbség.
Gyors SSD építhető TLC-re is, nem csak SLC-re. Nem lesz olyan gyors, de a Z-SSD-hez hasonló trükkök zöme működik ezen is.
A memóriavezérlők blokkszintű eléréssel működnek. Tudják címezni a memóriablokkokat. A bájtszintű elérés extraként még azt is lehetővé teszi, hogy magát az adattárolót címezzék, és ilyenkor a memória gyorsítótárrá válik, amit a hardver vezérelni képes.
(#29) adamssss: Mert erre kell egy külön hardver, amit úgy tudom, hogy a Sony már a PS3 éra közepén elkezdett tervezni. Nem egyik napról a másikra jött ez.
A PC-n azért nehezebb minden, mert a Sony el tud dönteni dolgokat magában. Kitalálja, elvégzi rá a kutatást, és odamegy az AMD-hez, hogy implementálják már a terveiket eszközszinten. Az eredménye pedig egy gép, ami működik. PC-n viszont ez úgy működik, hogy valaki kitalál valamit, arra csinál egy kutatást, talán implementál rá valami prototípus hardvert, és viszi a Microsofthoz, illetve a Khronoshoz, hogy erre mi lenne, ha írnának valami API-t. Ezután elkezdődik egy pár éves folyamat, amikor az API-k fejlesztésében résztvevő szervezetek megtárgyalják a specifikációt, leadják azt, módosítgatják, stb. Majd egyszer lesz egy olyan specifikáció, ami mindenkinek megfelel, és akkor elkezdik tervezni az eszközszintű implementációt. De addig még éveket dumálnak a kerekasztalnál, hogy az miképpen lesz jó az ipar egészének. Na kb. ezért nem képes olyan extrém lépésekre a PC-ipar, mint amire a konzoloknál képesek a gyártók.A CGI általában valami ray vagy path tracing, de nagyon sokféle algoritmus van.
(#31) Cifu: A Microsoft kérhet hasonló megoldást, a probléma ennek a PC-s szabványosításával van, mert kell egy olyan hardver, ami bájtszintű elérésű memóriavezérlőt kínál. És ennek a tervezéséhez azért össze kell ülnie a gyártóknak, hogy az erre írt API specifikációját kidolgozzák. Megoldható, csak megint ott vagyunk, hogy jön a kerekasztal és vele a dumcsizgatás évekig.
Egy ilyen rendszer se olyan marha egyszerű ám hardveresen, tehát persze a gyártók hozhatnak egy sajátot, arra behackelhetnek valami trükköt a WDDM-be, ahogy az AMD teszi ezt például, csak maga a hardver, ami az egésznek az alapja nem tervezhető annyira gyorsan. David Wang ezt a projektet még 2007-ban indította az AMD-nél, és 2017-ben lett eredménye. És akkor még ott az a probléma, hogy a PC eléggé általános is. Tehát hiába van meg ez a hardvered, ha az SSD-d nem elég gyors egy bizonyos, erre épülő feladatra. Tehát a PC-n a legjobb az lenne, ha ennek lenne egy elég komolyan specifikált háttere, amit teszem azt a Microsoft és a Khronos kidolgoz.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
rumkola
nagyúr
válasz Carlos Padre #46 üzenetére
500dollár felett nyitott volna így a gép, ráadásul kevés tárhellyel
totálisan érthető, hogy nem vállalták be -
spyboy88
csendes tag
Kíváncsian várom ténylegesen mennyivel lesz jobb és mennyiben fog fájni.
-
nexplo
őstag
Kérlek ne nevessetek ki de itt csak annyit látok hogy baromi gyors ssd kerül majd a gépbe. Ebben az újdonság annyi hogy ez annyira gyors ami még ma kb elérhetetlen. Magyarán egy álomképet osztottak meg. Ez amolyan marketing szagú picit. Simán el tudom képzelni (nem vagyok benne a konzol világban) hogy extra gyors ssd-ket fognak bepakolni a gépbe persze arany áron. Mi ebben a nagy szám?
-
félisten
-
GodGamer5
addikt
ÚRISTENDEJÓLESZ!!!! Nagyon várós a gép. Nálam pirosbetűs ünnep lesz a gép megjelenése.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
rumkola
nagyúr
Szerintem ez sima AMD StoreMi. Ramdrive.
-
arty
veterán
válasz Plazmacucci #35 üzenetére
azért volt javulás az x360/ps3 generációhoz képest
talán most is lesz... valamennyi... még 1-2 sorozatba bekerül - esetleg opcionálisan - a 60fps mód(egyébként kánaánt max azok vártak előző genben is, akik elég laikusok a (konzol)témában, nem ismerik a tömeg általános elvárásait (=legyen inkább szebb), a kiadói szempontokat (=30fps->szebb->jobban marketingelhető))
-
válasz Plazmacucci #35 üzenetére
Itt FPS nem került még szóba.
Majd gondolom fog. Aztán az lesz, amit mondasz, és a különféle átméretezett képet úgy marketingelik, hogy "nem tudod megkülönböztetni a natívtól"...
-
félisten
Minden gen váltásnál ugyan az a bohóckodás megy. Lefogadom, hogy a következő konzolokon is a multiplatform játékoknál a target 30 fps lesz. Milyen hisztéria volt a XB0 és a PS4 előtt, hogy majd eljön a kánaán, aztán a frissítésük előtt is. Aztán egy két játék tudja a 1080/60-at, és szevasz. Most sem lesz másképp.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
arty
veterán
új ubi játékok már 23 ezerért kerülnek a psn sztórba... és ennél még valóban drágábban jön a következő gen
és igen, a psn is drágulhat tovább, hiszen az emberek, a többség igent mondott a multijáték-adóra
ettől függetlenül nem tudom elképzelni, hogy nagyobb buktával mernék adni mégegyszer gépet, szóval valószínűbb egy drágább induló ár (vs. 399$ @2013)
konzolba a mai napig beteheted a lemezt és megy a játék, csak előtte vársz félórát-órát, amíg installál+pecsel
a grafika mindig is fontos volt, de mára a teljes agybajig jutottunk (8k, akár csak említés szintjén??? miközben a nativ 4k-ra is alig látszik esély, ha a grafika kidolgozottságán is szeretnének növelni a ps4(pro)hoz képest. a prioritások az elmebaj határán .... persze, ha valaki elvan 20-30 fps környékén, annak ez így oké is a 77"-es 8k tévéje előtt két méterrel, ő kapja a tutit )
-
Egyébként még egy ilyen API-t is lehet hozni PC-re, csak ahhoz nagyon bele kellene nyúlni az operációs rendszerbe, de előtte le kellene ezt beszélni a gyártókkal, hogy legyenek majd kompatibilis hardverek, stb.
Ezt nem teljesen értem.
Miből gondolod, hogy a Microsoft nem hasonló megoldást fog a következő XBox-ba kérni? Mert akkor (legalábbis a Windows terén) az OS támogatás megoldása a Microsoft érdeke is lehet/lenne...
Miért kell kompatibilis hardware hozzá? Ez nem annyi, hogy ha talál a rendszer PCI-Express 4.0 NVMe háttértárolót, akkor kihasználja, ha nincs, akkor nem? Kell valami más is hozzá?
-
hunluki
senior tag
Ebben én is reménykedem, GoW meg Horizon alatt pro és slim is olyan hogy szívem szerint leragasztanám szigszalaggal mert félek hogy elindul előre.
Munkatársamnak One X van, összehasonlíthatatlanul jobban van összerakva, sokkal halkabb full loadon is. Remélem sony is összekapja magát ezen a téren.
-
Ha ennyivel jobb a geometry rendering akkor az MS miert nem igy irta meg a dx-et hogy ebbe az iranyba menjenek el a gyartok? Vagy ez is csak a penzrol szol h vegyek csak a pc-sek a draga es eros hw-t? Vagy azert mert konnyebb programozni a haromszogekre lott sugarakat?
Masik kerdes: Az Avatar cimu filmben is sugarkovetessel oldjak meg hogy ennyire elethu legyen a kep?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
nagyúr
remélhetőleg nem lesz porszívó, vízhűtés esetleg?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
Mikor sebességekről olvasok, mindig ez a vicc jut az eszembe :
Paraszt bácsi megy a szekérrel,mellé húz egy srác piros Ferrarival.Hány lóerős a szekere bátyám?-kérdezi a srác.Há ez kettő-feleli az öreg.Az enyém meg 250-szól a srác és elhúz.Kis idő múlva egy kanyarhoz ér az öreg,és látja,hogy a srác meg a kocsi az árokban van,és megkérdezi-mi van fiam szétszaladt a ménes?
-
hunluki
senior tag
válasz Hopkins95 #21 üzenetére
Gondolom jó drága lesz majd az új generáció, plusz a játékok árán is bevasalják majd. Plusz jönnek ezek az új előfizus modellek amivel szépen folyamatosan jön a bevétel.
Megoldják majd hogy visszajöjjön a zsebükbe az ára, nem pacsira nyomják az ipart hanem pénzért.Az meg hogy bika HW kerül be köszönhető annak hogy az AMD összeszedte magát, a PC mint ilyen visszaszorulóban van, plusz itt is megjelentek a még drágábban még jobb (pro) vonulatok és az erre való hajlandóság. Régen pont az volt a nagy érv a konzol mellett hogy játékélmény, berakod a lemezt és fun, manapság már csak egy jól felszoftverezett PC-k a konzolok, hirtelen fontos lett a grafika, a 4k, a 60 FPS meg minden olyasmi ami eddig csak PC-nél volt jellemző.
-
Ghard
őstag
Megint megy a számokkal a játék a sonynál. Aztán mennyit kellett várni ps3 és ps4nél az exkluzív címekre? Éveket? Szánalmas de nagyon. Inkább a játékok fejlesztésének sebességével dicsekedjenek.
-
addikt
Nekem nagyon is meglepő. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy a viharba sikerült nekik mondjuk egy 1 terrás SSD-t belerakni egy konzolba, ami még tulajdonképp PC-n sem elérhető. Ha most akarnák venni egy NVME SSD-t, akkor még mindig rendesen a zsebbe kéne nyúlni és hol van annak a sebessége még ettől a SSD-étől.
A konzoloknál nem éppen a tárhelyen spóroltak eddig? Hisz akkor nem a legalapabb 5400-as HHDt kapták volna...most meg hirtelen belefér majd egy olyan SSD is, ami PC-n még nem is létezik? Ráadásul olyan hardverrel, ami PC-n is belekerül azért valamibe? És 16 Giga Rammal (valószínűleg), mindezt 500 Dollárért? Hogy? Számomra itt valami nem kerek.
-
félisten
akkor ezek szerint a 900.000 IOPS azaz kb 3500 MB/s a 4K blokk olvasás és a 6 GB/s az az általános olvasási és írási sebességre vonatkozik?
Mondjuk ez a"hozni lehet" érdekes a jelenlegi Z-SSD árak mellett .
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igaza van abban Cifunak, hogy itt valóban nem a hardverben lesz a trükk. Azzal tényleg kb. ott lesz a végleges verzió, hogy terveztetnek egy Z-SSD-hez hasonló rendszert csak kapacitásra optimalizálva, plusz hozzácsapják a PCI Express 4.0-t. PC-vel ezt kb. jövőre hozni lehet. Talán nem minden paraméterét, de a többségét igen. Hardveres szinten nem probléma, maximum drága lesz. Ami az igazi előnyt fogja adni a Sony-nak az a memóriavezérlő bájtszintű elérése. Kb. kijelölik az erre vonatkozó API-val az allokációt az SSD-n, amit kezelhet, és onnantól kezdve a hardver automatikusan megold mindent. Nincs szoftveres menedzsment, nincsenek hetekig tartó optimalizálások, csak hátradőlsz, és nézed, ahogy a hardver magától működik.
Egyébként még egy ilyen API-t is lehet hozni PC-re, csak ahhoz nagyon bele kellene nyúlni az operációs rendszerbe, de előtte le kellene ezt beszélni a gyártókkal, hogy legyenek majd kompatibilis hardverek, stb. Kb. évekről van szó, ha nem egy évtizedről. Nyilván ez egy fix hardverrel sokkal-sokkal könnyebb.
Szerk.: Szerintem 4K-s blokkokon véletlenszerűen az új PS se fog hozni 6 GB/s-ot. Szekvenciális eredményt kaptam csak. Én nem hiszem, hogy a gép SSD-je igazán több lenne majd egy Z-SSD másolatnál, amit kapacitásra optimalizálnak.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Ez erősen túlmutat azon . A mai leggyorsabb SSD nél nem a PCI a korlátozó tényező 4 K nál. Ezzel a blokkmérettel itt pedig 4K írási és olvasási sebességben 6 GB/ s a beígért...
Abu85:
4 K blokkal kíváncsi leszek mikor hozza a PC a 6 GB/ s sebességet 4.0 ide vagy oda...Már ha igaz a PS5...
A Z-SSD- jelenleg szerver környezetben tud 2,5 GB / s-t elérni.1000-2000 $ árcédula mellett.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ, hogy miképp oldják meg. Ugye a Sony-nak már van olyan hardvere, ami képes a geometry renderingre, és ez elég sok lehetőséget megnyit az AI-jal a felbontás skálázására. A sugárkövetés sem annyira sokat zabáló ám, csak akkor, ha mindenképpen háromszögeket akarsz kilőni a sugarakkal, de ha voxeleket, akkor az már sokkal teljesítménykímélőbb.
PC-n a 8K és az RT azért drága, mert az API-k közül egyik sem teszi lehetővé a geometry renderinget, illetve a DirectX Raytracing csak hárömszögeket kezel. De nagyon fontos, hogy nem csak ezek a teljesítménypazarló, brute force megoldások vannak a cél elérésére. Lehet ezt ésszel is csinálni, és nem csak a TFLOPS-okba, meg a GB/s-okba kapaszkodni.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Senki másnak nincs 6000-7000 peremhálózati node-ja, mert senki másnak nem volt 25-30 milliárd dollárnyi befektetése ezeket kiépíteni.
A Sony 19 központból szolgálja ki a PlayStationt Now-t. Az NVIDIA 3-ból a GeForce Now-t. Sehol sincsenek a Microsoft és a Google nagyjából 6000+ node-jához képest, és alapvetően esélyük sincs arra, hogy beleöljenek ebbe kb. 30 milliárd dollárt, amivel fel tudnának zárkózni.
-
Ahogy már írták: a PCI-Express 3.0 korlátai miatt álltak meg ~3,5GB/s körül az NVMe SSD-k.
Amire a PS5 ki fog jönni, már a PC-s felhasználók számára is elérhető lesz a PCI-Express 4.0-ás hardver (ugye elvben a Zen2 hozza el először) és vele együtt az az SSD sebesség, amit most a Sony promotál.Azt amúgy én sem értem, hogy miért kell ennek ennyi hírt szentelni. Igen, a PS5-be benne lesz a következő generációs NVMe SSD. Pompás. Lapozzunk...
-
Azert 8k RT-vel fogja zabalni a hw-t rendesen.
Viszon a disc support oriasi tenyezo. Megmarad a hasznalt piac.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
M0ng00se
őstag
disc support
V6
-
törölt tag
Itt nemcsak erről van szó. 6 GB/s írási és olvasási sebességről írtak, ami bőven túlmutat az egy-egy generáció közti különbségeken, és amihez a négy PCIe 3.0 sáv is kevés már. (Az M.2-es NVMe SSD-k ennyit kapnak.)
Szerintem ez egy érdekes dolog, aztán majd kiderül, mi lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
jelenleg ilyen sebességű SSD el sem érhető hétköznapi emberek számára, a nagyvállalati megoldások is elmaradnak. szóval jah, elég elképesztő ez az SSD sebesség ha igaz.
lehet máshova is el kellene járnod olvasgatni szerintem is,néhány SSD tesztet átolvasni, hátha ragad rád valami.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bízom benne, hogy a hűtését is megoldják normálisan, és akkor mindent kijavítottak, ami miatt a PS4 Pro nekem nem tetszik.
-
hombre[EU]
veterán
A kapacitása 5 millió, a felhasználók száma ~700.000(?)
Szerintem nagyon gyorsan megoldják,hogy annyira komplexek és "zsúfoltak" legyenek a játékterek,hogy max 2 év és visszaesünk a jelenlegi szintre. Eleve hol vannak a hangyák/bogarak/levéltetvek?
Life, Uh, Finds A Way
-
Shing
őstag
Ennek a fele vót mán, de Sony PS úgyhogy meg sem lepődöm. Azért jó látni, hogy egy 5400RPM vinyót sikerül lehagyni, ~10 évvel elmaradt proci teljesítményről nem is beszélve.
"A probléma a Sony számára az, hogy világszinten csak a Microsoft és a Google rendelkezik olyan, már kiépített szerverinfrastruktúrával, amin ez megvalósítható."
Biztos ők a legjobbak, de hogy a világszint mit takar...
-
törölt tag
Képzeljétek emberek, a következő SSD generáció gyorsabb lesz a jelenleginél. Ki gondolta volna? Elképesztően esik a PH minősége, hogy beleálltok ebbe a parasztvakításba. Ez már nekem szégyen, hogy ide járok olvasgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook