Hirdetés
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Black Myth: Wukong
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Premier előzetesen a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kempetlen
tag
Hello!
Segítsetek SOS-ben légyszi!
Hogyan lehet megállapítani, hogy független-e a készülék? -
Papix
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a telefon nem tudja a VOLTE szolgátatást kezelni? Vagy tévednék?
A készülék független és magentás előfizetések van.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Shryoss
csendes tag
2019 augusztusi update egy pár napja jelenik meg... Jobb később, mint soha, I guess...?
Viszont bónusz pont, mert fixálta az értesítés bugot, amit az előző update produkált nekem. Hurrá -
Surplus
tag
Nekem is jött. Jól meg is lepődtem.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Ma reggel váratlanul jött egy rendszerfrissítés a telefonra, 504 helyett 506 a vége. Nem igazán tudom, hogy mi ez, kb. két éve volt az utolsó rendszerfrissítés, a biztonsági frissítés is 2019. augusztusi.
Más: Valami baja van a telefonnak a benne lévő microSD kártyával. Már kétszer megcsinálta fényképezéskor, hogy hibára hivatkozva nem a kártyára, hanem a memóriába mentette a képet. Mindkétszer visszaállította a fotó alkalmazásban a kártyára mentést, ezután hónapokig nem volt vele gond. Ma viszont jött az értesítés, hogy hibás a kártya, cseréljem ki. Tudtok-e olyan lehetőségről (alkalmazásról), amivel ellenőrizni lehetne a kártyát, esetleg javítani ha valóban hibás?A File Manager+ van fent, de ebben nem találtam. Valószínűleg cserélni fogom a kártyát, de azért az nem annyira egyszerű, gondolom az arról működő appokat vissza kell tenni a telefonra, és nem tudom van-e még más összefüggő dolog a szimpla adatokon kívül.
Köszönöm
-
OldMike
őstag
Üdv!
Három és fél év elteltével kicseréltettem az eredeti akkumulátort, mert már kevesebb mint 2/3 ideig bírta csak. A szerviz a honlapja szerint csak gyári, új akksit tesz be, és vállal fél év garanciát is (ez lehet hogy nem túl sok, nem tudom).
Sajnos nem muzsikált jól. A kezdettől fogva úgy használtam a telefont, hogy éjszakára mindig kikapcsoltam. Az új akkuval is így tettem, viszont így a kb. 9 órás kikapcsolt állapotban lemerült 35%-ot. A napközbeni szokásos használattal és készenléttel (ez max. 1 óra kijelzőidőt jelent), kb. 15%-ot merült. Egyszer véletlenül bekapcsolva maradt egész éjszakára, akkor a készenlétben 13%-ot merült. Ez nem tudom mennyire jó vagy nem, nincs tapasztalatom.
Visszavittem, tettek bele (remélem) egy másikat. Most is a fentiek szerint működik, azzal a különbséggel hogy a kikapcsolt éjszakai állapotban már 50%-ot merült.
A szerviz szerint a telefon lehet hibás, nem az akkumulátor.
Szerintetek lehet olyan, hogy a kikapcsolt telefonban működik olyan hardver és/vagy szoftver, ami csak ilyenkor ennyire lemeríti az akkumulátort? Bekapcsolt állapotban és használatban ez a hatás pedig nem, vagy csak jóval kisebb mértékben érvényesül?
Köszönöm -
Sziasztok!
Bnőmnek van egy p9 lite-ja 3gb memóriával. Soha az életben nem volt frissítve a telefon sw-je de miután a párom lett én frissítgettem neki és most 8.0 van rajta. Mintha új telefont kapott volna. Viszont. Jó pár alkalmazást nem tud frissíteni illetve letölteni. Pl.: Chrome, vagy a sleep cycle. Ez mitől lehet? Esetleg túl öreg nekik az os? (asszem a legutolsó elérhető az a 8.0)
Köszi a segítséget.
-
oszy
veterán
Valószínű rossz helyre írtam be kérdésem. OFF topic-ba sikerült.
Szóval:Sziasztok!
Anyumnak van egy P9 lite 2017 telefonja. Sajnos nem frissül rajta az időjárás. Vagyis nem jön be az aktuális város, pedig a helyhatározás be van kapcsolva. -
Kolty
aktív tag
Hol találom a telefonban a műhold adatokat, beállításokat?
Mostanában eléggé vacakol a telefonomon a jel. Egy oldalon ezt olvastam: "Néha a készülékben „beragadhatnak” bizonyos műhold adatok. Azaz nem biztos, hogy látjuk már az adott műholdat, de a készülék ennek ellenére számol vele. A megoldás az lehet, hogy a GPS állapotot, eszköztárát és az ehhez szükséges mentett adatokat kell törölni. Hasonlóan, mintha a számítógépünk böngészőjének gyorsítótárát törölnénk."
Szeretném ellenőrizni valahogyan, hogy mégis miért talál nehezen jelet. Hogyan tehetem ezt meg? Esetleg volt valakinek ilyen jellegű problémája? Köszönöm. -
-
draco31
veterán
Hello!
Havernak ilyene van már egy jó ideje. Mostanában csinál olyat, mint ha az érintője hibás lenne, pl megérinti jobb felül, de úgy veszi a telefon, mint ha középen érne hozzá, vagy ilyenek.
kb. 3 hete van rajta egy vastagabb üvegfólia, csinálhatja az ezt a galibát? Vagy érintő hiba lesz? -
SlayerSub
tag
-
SlayerSub
tag
Sziasztok! Bocsánat ha ez gyakori téma és már leírtátok korábban sokszor, az a problémám, hogy a feleségem P9 lite 16 gigája semmire nem elég, meghal a rendszer. Beleraktam egy 32 gigás kártyát gondolván megoldom a problémát, majd beállítottam, hogy alapértelmezett az sd kártya legyen, mégse tudom hol lehet, ha egyáltalán lehet appot átrakni oda.
Please help. -
torogyuri
aktív tag
A P9 lite telekomos mobilom olyat csinál hogyha hosszabb ideig nem nyúlok a telefonomhoz és ha épp mobilhálózaton vagyok akkor nem jönnek át az értesítések (messenger, email)
Ha viszont előveszem a zsebemből és feloldom akkor egyszerre megjön az összes, akkor tér észhez,
Tudtok erre valami megoldást? -
default.
őstag
Szervusztok!
Lakótársamnak próbálok segíteni, aki szeretné kicseréltetni az akksiját.
modell: P9 Lite 2017
Hol/hogy a legolcsóbb ezt megtenni? Gyári pótakkut találtunk 3000 Ft-ért, de akku cserét ilyen 10 meg 15 ezer Ft-okért látok. Mit tanácsoltok?
Köszönöm szépen előre is!
Üdv -
bubus66
nagyúr
Sziasztok
-
Forestjo
senior tag
Sziasztok! Képes-e ez a mobil (vagy általában az Android okos telefonok) mikro USB-HDMI kábellel modemként egy nem okos tv-nek jelet adni?
Tehát egy Samsung 80 centis lap tv-n - ami sima, nem smart, szeretnénk tv-t nézni wifin keresztül, de mivel nincs benne wifi, ezért gondoltam, hogy a mobil lenne a közvetítő eszköz. Működik ez így?
Tehát a mobil fogná a rooterből az interneten lévő online tv adást (pl. M1) és átjátszaná a tv-re kábelen. Mert hogy a tv-nek nem akarunk külön modemet rendelni plusz havidíjért a Telekomtól. -
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, mert szívat a telefon... néha elkezdett duplán rezegni, mintha valamilyen értesítést kaptam volna, de semmi nem volt látható. Meguntam, újraindítottam.
Azóta nem tudom feloldani. Ha jó sim kódot adok meg, akkor az OK gomb megnyomása után kiírja h sim feloldása... majd visszadob a sim bekérő ablakra, ahol már nincs(!!!) OK gomb.Ha rossz kódot adok meg, akkor kiírja, h hibás sim kód 2 db próbálkozás maradt. Az is fura, h újraindítás után újra 3 lehetőséget ír.
JA és a próbálkozások miatt 30perces tiltást csinált. Agyrém.
Sim kivétel-bevétel meg volt...Van ötletetek, mert szét vet az ideg!
Köszi!
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy sérülés nélkül lehet eltávolítani a gyári fóliát a telefonról?
-
huawejjp9
friss újonc
Sziasztok. Van egy 2017-es p9 lite-m, nem csatlakozik a számítógéphez. Frissítettem a Hisuite verzióját az sem segített. Ki kapcsoltam a HDB-t és vissza de úgy sem. Esetleg valakinek valami ötlet???? Választ előre is köszi.
-
tomic
addikt
Miképpen lehet azt beàllítani, hogy a kamera a fotókat az sd kàrtyàra mentse ne pedig a belső tàrhelyre?
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
A telefonomon megjelent egy üzenet, hogy telepítsem a fő GSM alkalmazásokat a Google Play Áruház használatához. Egyelőre nem tettem semmit, mert még azt sem tudtam, hogy mi az a GSM. Azt sejtettem hogy nem az amire gondolnék, pl. Pannon GSM.
Annyit megtudtam, hogy ez a Google Mobile Services rövidítése, és a készülékgyártók kompetenciája.
Lehet hogy visszamenőlegesen is eltüntetik a Google cuccait a régebbi Huawei telefonokról? Amúgy nem tudom hogy van-e összefüggés, de éppen most jelezte a telefon a Google frissíthetőségét, ami egyébként rendben lezajlott.
Tudja-e valaki, hogy tulajdonképpen mi van? -
csacsi67
addikt
válasz
csokaadam0 #14840 üzenetére
Valoszinü nem eredeti az akksi többet értél volna ha ezt teszed [link]
-
csokaadam0
tag
Megvolt az is
-
snooze
veterán
válasz
csokaadam0 #14840 üzenetére
Gyári visszaállitás?
-
csokaadam0
tag
Sziasztok
Cseréltem akksit(gyárit vettem bele) de épp úgy gyengén muzsikál mint előtte!
Alig bír ki egy napot úgy hogy max kijelző idő amit produkált az 2,5 óraÚj korában lazán 2 nap 5 órás sot-al.
Mi lehet a kínja (: -
Gyíkac
aktív tag
Sziasztok, segítséget kérnék: L21-es típusú telefonom van.
Egyik napról másikra belassult. A kamerára rengeteget kell várni, programok is lassabban jönnek be.. Már már az idegesít határán van. Emui 5.0 van fenn. Facory resetet már próbáltam. Független duál simes. Főzött rom-ra gondoltam, de nem tudom valahogy esetleg életre lehet e kelteni a jelenlegit, mert előtte elégedett voltam vele..Köszönöm előre is.
-
hefike
tag
Létezik a telóba vmilyen utángyártott nagyobb teljesítményű akku?köszi.
-
pyrula
friss újonc
Sziasztok.Van egy 2017-es p9 lite-om.
B381-es,Android 7-es.Strava alkalmazást használok rajta(sportolás rögzítése).Az áprilisi gps átállás után 1999-re váltott a gps idő.Már újra tettem az egész telefont.Valaki valamilyen megoldást? -
gdsantos87
csendes tag
Sziasztok!
A telefonom ma reggel talált egy rendszerfrisíést, ezt nem tudta letölteni (lehet, hogy nem volt elég helyem) 90%-on megakadt, majd ezután kikapcsolt. Próbáltam visszakapcsolni, de nem bootolt be.
4 opciót ajánlott fel:
1. legutolsó verzió visszaállítása
2. wipe data/Factory reset
3. reboot
4. kikapcsolásPróbáltam az első opciót többször is, de bootolásnál mindig megakad...
Valakinek van ötlete, hogyan lehet a telefont megmenteni adatvesztés nélkül?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Mennyit érhet egy új kora óta tokban tartott, üvegfóliázott ezért karcmentes és hibátlan P9 Lite-m? Nem mókolt, B381-el beragadt. Egy simes, tréhomos. Új telefon "kapása" miatt eladó lesz egy-két héten belül.
Köszönöm! -
Nektek mennyire hajlandó együttműködni a telefon Huawei Band 3 Pro-val?
-
Pista622
tag
Sziasztok! Lehet kicsit offos lesz,de segítség kell.Van egy p9 lite (enyém),és egy Samsung j5(2016).Nahát én feltelepítettem a family linket.. majd letöröltem,azóta a j5 nem enged belépni.Idegességemben csináltam egy hardresetet..Persze utána kér google azonosítást.. de még a mail címet sem fogadja el.Ebben kellene segítség.Természetesen nem lopott stb a telefon,semmi ilyesmi.Aki tud vagy tudja mit kellene csinálnom segítsen.köszönöm.
-
myk74
senior tag
Ha esetleg, valakinek szüksége volna egy olcsó tokra: [link]
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Tudnátok nekem ajánlani működő hívás, hangrögzítőt? Köszönöm.
-
ORCA58
addikt
válasz
Kicsilán #14826 üzenetére
Anno én is FF-el léptem tovább, mikor nem jött a frissítés, de nem okozott gondot. A Telefon független. Nem tudom mi lehet nálad a gond, de nagyon nem mindegy, hogy melyik rom került rá. A teljes romokat érdemes letölteni, nem a frissítést, és néha (egyesek szerint mindig) érdemes FR-t csinálni utána.
-
Kicsilán
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,van egy Huawei p9lite 2016 készülékem és az emui 5.0 volt rajta.
Én hétfőn a Firmware Finder for Huawei app segítségével letöltöttem rá a 5.0.3 és azóta nem működik jól a készülékem.
Van rá valami megoldás esetleg?
Aki ért hozzá kérem segítsen nekem,köszönöm -
98bja
senior tag
Hali
Mostanság vettem észre, hogy ha csinálok lassított videót, valamiért nem tudja elmenteni, miután kivalasztottam, hogy melyik rész legyen belassítva. Mi lehet a probléma? Semmi specifikusat nem mond, csak annyit hogy nem tudja elmenteni. Tárhely az van bőven. -
szkaroly
senior tag
Akinek esetleg van még a Eazyguard LA-1001 üvegfóliából elfekvőben egy darab, az legyen szives küldjön egy privit! Előre is köszönöm!
-
ORCA58
addikt
Az aksi nagyban függ a felhasználó szokásoktól is. Az Ascen G6 -nejem használja- legalább 5 éves, de azonos használat mellet még mindig tovább bírja az aksija, mint az újabb készülékeké. A 2 éves P9 lite-ban is jó az aksi, most az pihenőben van a P20 lite miatt.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Van a családban egy P9 lite a legutolsó gyári frissítéssel. Mindössze fb, messenger, lidl, pinterest appok vannak telepítve rá. Semmi mókolás! Pár napja elkezdett újraindulgatni. Van mikor bekapcsolom, bebootol és restart... Kivettem a sim-et és a memóriakártyát is, de ugyanaz. Szerviz? Lehet megadta magát az akkumulátor?
-
csacsi67
addikt
válasz
Repsol600 #14814 üzenetére
Én mindig avval a Twrp-vel csináltam gyári mentést ami kell az adott romhoz .Amit a rom készitö is ir .Több mint 5 giga volt a mentésem .nem tudom ,hogy miért nem engedte vissza rakni a gyári mentést .Én igy jártam. Fassbott modba ezek után be tudtam lépni ki is irta a gyári számot a parancsra de semmitz se gyári recovery se twrp recoveryt nem engedett fel fleselni. Ha kiléptem bootloader modbol utánna meg a Huawei logoig eljutott a telefon és mindig ujra indult. Töltést is vette. Mult héten csütörtökön küldtem szervizbe majd le irom mi lett a vége.
-
Repsol600
addikt
válasz
csacsi67 #14813 üzenetére
Igen,ez alapján csináltam anno, duálosítást is stb... volt már több reset + 2x újraraktam.
Ez van fent pontosan:
HUAWEI P9 Lite Firmware (VNS-L21, Android 6.0, EMUI 4.1.1, C432B160, NEU
Én úgy néztem az Elite csak egy tuningolt gyári rom, azért akartam azt felrakni, a Lineage romoknak meg nincs köze a gyárihoz. De akkor lehet inkább maradok a legfrissebb 7-es romnál + root.
Ha lenne egy 7-es backup akkor azt sem tudná visszaállítani a régebbi TWRP?[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
válasz
Repsol600 #14812 üzenetére
Szia.Csináld ez alapján akkor biztos frissül 7 re a 160 nál nyomj egy FR-t ha fent van. Remélhetöleg frissül 7-re .De ovatosan ezzel a Elite rommal nekem is volt fent ,valamint ez is LineageOS .Minden esetben mindenröl csináltam mentést eredeti gyári romromrol a TWEP vel de vissza állitani már nem tudtam .Azt irta ki nem lehet vissza állitani. Utánna lett egy tégla Bubus66 is meg probált segiteni ,de Ö is szervit javasolt. Fasboot modban sem engedett semmit fleselni a telefonra azota a telo szervizbe . Bubus elmondása szerint nem az elsö esett .Itt a leirás de gondolom ez alapján csináltad. [link]
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Melyik 6-os romról tudok frissíteni 7-esre? Vagy mit csinálok rosszul?
A teló egy gyári független L21 eredetileg B161 volt rajt, de megcsináltam az Oeminfo cserét és dualosítottam, most egy B160 van fent de erről nem tudok frissíteni 7-re. Huawei firmware finderrel próbáltam több full romot felrakni de pár %-nál hibát dob. Gyári recovery-t visszatettem, illetve a bootloadert is visszazártam de nem jó. Elite romot szeretném kipróbálni de ugye a 6-os hoz való TWRP nem telepíti a 7-es romokat, 6-ra pedig az Elite TWRP-t hiába teszem fel mert lefagy belépéskor. -
Repsol600
addikt
Vodás (függetlenített) telót újra lehet valahogy telepíteni 3 gombossal? Jelenleg L21C02B345 van fent, de eltűnt a téma apk illetve a project menü sem jön be ami eddig feltűnt.
[ Szerkesztve ]
-
pjani
tag
Sziasztok,
Végigfutottam az utolsó 200 hozzászólást, bocs, ha elkerülte a figyelmem:
A feleségem telenoros P9 Lite-ját (VNS-L21) a hűségidő lejárta után függetleníttettük. Az azóta eltelt kb. 3 hét alatt nem jött értesítés, hogy 7-es Androidra frissülne a telefon. Hogyan lehet ezt ezek után megoldani?Köszi, üdv!
-
SvenBlauer
újonc
válasz
petati94 #14805 üzenetére
Köszi a választ.
A telefon eddig is "automatikus 4G/3G/2G" beállításon volt és használtam a netet telefonálás közben rendszeresen (böngészés, képek, e-mailek küldése stb) ezért tűnt fel, hogy tegnap óta nem lehet. Semmi különös beállítás nem történet a megvételekor vagy később, hogy ez működjön, a sim be lett helyezve és minden beállítás automatikusan történt. (Máskor is volt már gyári beállítás visszaállítása és minden további nélkül ment a mobilnet és a telefon tehát még az sem lehet,hogy a Telekomnál állítottak valamit be vásárláskor úgy, hogy esetleg nem láttam/nem tudtam, hogy ezt csinálják.) -
petati94
tag
válasz
SvenBlauer #14804 üzenetére
Szia!
Először is értsük meg, hogy miért történik ez:
Feltételezem, hogy amikor nem vagy hívásban, akkor a telefonod 4G hálózatot használ. Na már most alapjaiban a 4G-n nem lehet hívást folytatni, ezért a telefonnak minden egyes alkalommal vissza kell váltania, a 3G-s hálózatra vagy a 2G-re, aminek következtében nem fogsz tudni netezni hívás közben.Ezt a dolgot küszöböli ki a VoLTE (Voice over LTE) technológia, ami lehetővé teszi, hogy 4G-n is lehessen telefonálni (Ez előtt például csak a Microsoft Lumiák voltak képesek hasonlóra). A telekom már bevezette ennek a technológiának a használatát, viszont szükséges hozzá megfelelő SIM-kártya, bekapcsolt 4G VoLTE szolgáltatás, a készülékednek is képesnek kell rá lennie, amit egy update-tal értek el + be kell legyen kapcsolva a funkció a telefonodban is
Tehát semmiképpen sem hardver vagy bármi szervízelendő hiba.
Sajnos a telefon korából adódóan szerintem már nem kapta meg az ehhez szükséges szoftverfrissítéseket. -
SvenBlauer
újonc
Sziasztok!
A következő problémában szeretnék segítséget kérni:
Hívás közben nem lehet netezni mobilnettel. A hívás felépülésekor eldobja a mobilnetet, majd ha vége a hívásnak egyből visszaáll.
Egészen tegnapig semmi gond nem volt amikor is annyi történt, hogy a sim kártyát kicseréltük egy Digis kártyára, majd ment vissza a telekomos.
Voltam a Telekomnál, de mivel nem volt bent mobiltudós (legyen az bármi is), így csak annyit mondtak, hogy semmi korlátozást nem látnak a kártyán, a beállítások megfelelőnek tűnnek (ezek ugye automatikusan történtek) és szerintük ez a telefon hardveres vagy szoftveres hibája lesz. Mindenesetre nyomjak egy gyári beállításokat - ez meg is történet, de a probléma nem szűnt meg.
Egy videót is készítettem, róla: https://streamable.com/uu1ytA telefon egy Telekomnál vásárolt készülék kb 2,5 éve, a kártya is ekkor lett cserélve.
Előre is köszi a válaszokat.
-
SzaboZE
addikt
válasz
tibcsiworld #14798 üzenetére
Dehogy nullázza. A saját sírját ássa vele. Ha elszedik a goglit Kínától, még idén meglesz a színesebb és szagosabb alternatíva olcsóbban. Onnantól a gogli lehúzhatja az európai eladásait. Kínának elképesztő humán tartalékai vannak (1-1.5 milliárd ember!!), nem tudnak vele versenyezni hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Külpolitika
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Ukrajnai háború
- Anime filmek és sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...