Új hozzászólás Aktív témák
-
wsanyi
aktív tag
válasz #38075904 #90 üzenetére
Sajnos nem ez a lényeg, hanem a fogyasztó szándékos megtévesztése. gyakorlatilag 95W TDP-n uyganazt tudja, mint ryzen 95W TDP-n, csak a max órajele magasabb, így ott többet fogyaszt. Bár az is igaz, hogy a TDP a hőtermelésre utal, illetve arra, mekkora teljesítményű hőelvezető megoldásra van szükség az üzemszerű működéshez. Mindenesetre ha rárakunk egy 95W TDP-s hűtőt, mivel az van ráírva, akkor nem fog felturbózni, és megveri a Ryzen a gyári hűtőjével... Ezért hazugság. Azt kéne ráírni, hogy 95W TDP default-180/200W TDP max turbo. És akkor korrekt lenne. Akkor tudja afogyasztó, hogy vezs rá egy 220W TDP-s hűtőt, amivel még halkabb is lesz, és tutira megy maxon a processzor kézi tuning nélkül is. Az meg, hogy minden magon 5, meg 5,1 GHz-en megy egy 9900K, annyira igaz, mint akaby lake 5 GHz-e. Delid nélkül nincs ilyen. Intel fan vallotta be nekem. Neki a 7700K 4,6-on ment vízzel, mert a fölött már nagyon melegedett. Szóval eza aforrasztott csoda akkor hogy megy 8 magon HT-vel 4,7 GHz-en? Dupla annyi mag és szál... + erősebb hűtővel a ryzen is felmegy 4,2 GHz-re all core turboval, bár ott érdemesebb inkább gyorsabb RAM-ra költeni a pénzt, mert azzal többet nyerhetünk, mint a hűtéssel, kivéve, ha van már külön hűtő.
Az viszont tényle gkérdés, hogy ha azt hirdeti az intel, hogy övé a legmagasabb 1 szálú teljesítmény, akkor minek hoz ki ilyen 35 W TDP-s terméket, aminél ez nem igaz, és van AMD párja, irodába fölösleges, így kb. senki nem fogja megvenni, az OEM-ek max 4 magos procival szerelnek gépet, mert a fölött nincs érelme, és akkor vagy i3 8100 jelenleg, vagy R3 2200G/2400G, utóbbiaknak pedig sokkal erősebb a GPU-ja, így sokkal érdemesebb azokban gondolkodni, és ők úgyis saját hűtési megoldást fognak használni, ami általában véve erősebb a gyári hűtéseknél... Az áruk pedig nem egy kategória egy i9 9900T-vel.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
sb
veterán
válasz #38075904 #90 üzenetére
Nem értem ezzel mit akartál megmutatni.
Épp az látszik rajta, hogy X TDP mellett is tud magasabb frekin járni és többet kajálni, ha "elengedik".
És ez a default nagyon sok esetben, tehát ha külön nem fixálod le a TDP-t akkor többet fog kérni annál. Méghozzá mostanában elég szemérmetlenül többet... ez az új divat Intelnél. Vagy fordítva, alacsonyabb órajelet kapsz majd: lásd az allcore órajelek kihagyása a specből.A másik, hogy még ha gyárilag tarja is a TDP-t, akkor is van short Turbo ami jóval több szokott lenni pont a kisfogyasztású vagy mobil prociknál. Lásd 15W U-s procik, 40W Turboval...
Computerbase tesztekből T-s procik. Itt se néz ki szépen, amikor utoléri fogyasztásban a 35W-os Intel a 65-95W-osokat.
AMD-nél (Zen-nél) ugyanúgy van vmi short Turbo-szerű átlépés,de onnantól az is tartja a TDP-t.
Én annyi trükköt látok, hogy a magokra tartja és az uncore részt nem veszi bele.
Nálam legalábbis hwinfo szerint így működik R5 2600-nál. A 6 mag belefér a 65W-ba de az egész lapka 75W körül áll meg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezen a mítoszon nem lehetne túllépni?
https://www.anandtech.com/show/13591/the-intel-core-i9-9900k-at-95w-fixing-the-power-for-sff
Sztem itt minden rendben van a 35W meg hozni fogja a 35W közeli fogyasztást.
amd-nél a 65W kicsit meredekebb tma.
https://www.techspot.com/review/1486-amd-a12-9800/page2.htmlmeg a mostani GE széria 35 W -os procijai is inkább kikapcsolt állapotban közelítenek a 35W felé mint üzem közben,
De amúgy nem tudom elképzelni, hogy valaki vesz egy 100 ezres procit pl, és sír a villanyszámlán. Az 10X kreténebb, mint aki mondjuk 20 ezres amd procit vesz amire azt írják hogy 35W és 50W on elketyeg net közben.
[ Szerkesztve ]
-
AAAgold
senior tag
Jó lesz ez, ha jó ára lesz
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
sb
veterán
válasz #16939776 #84 üzenetére
Én már kinőttem az oc-ból. Nincs időm rá.
A legutóbbi igazi oc az a Phenom II X2 @X4 3.6 volt nálam. Két procival. A második gond nélkül ment, az elsőnél viszont volt némi problem.Pár napon át prime95 9-10 óra futás után éreztem, hogy oké, ez stabil. Játé indít: 2mp alatt alatt csontra fagyott. Kicsit gyenge volt a 2 unlockolt mag... de a prímeket jól számolta.Azóta i5-2500-an volt, nonK, H lappal, így no tuning... de amikor ráfizetés nélkül Z lap került alá akkor azért azt a max 400MHz-et megkapta alulfeszelve. Azóta csak ilyen kisujj-tuning van nálam. Ami még kényelmes és két kattintással megvan, nem kell heteket tesztelgetni. Ez ment kb. 6 évig.
Aztán H110+i5-6400, no tuning csak alulfesz.Most az R5 2600-ra rápróbáltam azért, de +2-300MHz és zabál, melegszik, energiagazdálkodással mókolni kell, stabilitást nézni: OFF. Alapon megy, alulfeszelve.
A ramra meg csak úgy próbáltam rá, hogy mit bír, mivel ennek azért számít... bár nem annyit mint ahogy a Zen topicban hozzáállnak. 2133-as, kb. 3. próbára megvolt 2666-on. Többet nem akartam, venni se, mert ez még kemény 20k-s vétel volt 2x8GB-ért a ram-özönvíz előtt. +5% nem ér meg nekem 40k-s 3000-es ramot.
Most viszont belefutottam 2400-as C-die-ba olcsón (kb ingyen csere, B-die már nem jött szembe). Ez meg kb. 10 perc volt 3200-ra belőve. (További 10 perc 3333-3400, de időzítésekben nem egy bajnok így maradt a 3200).
Ennyi időt (meg pénzt) megért még. Többet nem.Egyébként is sokat használom a gépet, játék nem futott 2 éve, videot kéne vágnom, de azt is csak gyűjtöm 2 éve. Firefox alatt meg 1-2 szálas munka progikra hasít a 6/12.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ti OC-sek, csak szop@tjátok magatokat!!!
Én nem akartam, megvettem a legjobbat, Samu-B-die ram, CL14, wow. de 10-ből 1x bootloop-olt, mint nálad.
Amíg teljesen auto-ra nem tettem mindent - az órajelen és a modul emelt feszültségen kívül - ami a memóriával kapcsolatos.Biztos vagy még benne, hogy mit szeretnél?!
OC[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #16939776 #80 üzenetére
Nekem ez visszatérő emlék, régről meg mostanról is. A kettő között nem, mert jó 10 évig nem piszkáltam memóriát, mindig megvettem a legolcsóbbat és annyi. Sok értelme nem volt tuningolgatni, alap időzítésekkel meg sosem volt (kompatibilitási) problémám.
Most Ryzennél mire belőttem a tuningot újra előjött ismerősként.
Értem miről szól, csak annyi volt a megjegyzésem, hogy nálam az nem volt ennyire determinisztikus. Amikor csak simán instabil a ram akkor van, hogy elsőre elindul (ritkán - nyilván kérdés, hogy mennyire instabil). Van, hogy másodszorra, meg van hogy akkor se.
Nálam a lap is - jelenlegi - úgy megy, hogy alapból visszadobja az előző még működő, beállított bios értékre, ha nem tud bootolni. Tehát nem default/spd-re. Aztán megy. Defaultra meg csak akkor ha 3x nem startol.
(Néha meg 3x után se ha annyira befagy... és akkor jön a jumper keresgélés. -
Prof
addikt
Lol, power saving módban írja mar a TDP-t az Intel, nagyon szenvednek.
Lefogadom ha csak 2 mag megy 5 ghz es a tobbi nem csinál semmit alszik akkor se tudja a 35W-ot.Megvesztegetnek, hazudnak, átvernek ez kell az embereknek. Biztos sikeres lesz, mert a beszerzésért felelős vezetők jól keresnek rajta.
-
törölt tag
A probléma az, hogy a memóriavezérlő nem látja a modult indulásnál, resetel, és egyből a legalacsonyabb SPD-t állítja be a bios, erre már reagál a modul, majd ezután tudja biosban eltárolt értéket beállítani, és megtörténik a sikeres boot. Ebből az egészből bekapcsolás utáni a reset, majd néhány másodperc malmozás ami látszik.
Volt ilyenhez szerencsém úgy 10 éve, akkor végig kutattam/jártam mindent, valódi hardveres mérnökkel is leveleztem, majd a végkifejletként: az alaplap supportja a memória cseréjét, a memória supportja az alaplapcserét javasolta megoldásnak.
-
jedis
senior tag
-
G4ga
őstag
Nesze nektek userek... +60dodó a IGP nélküli prociért.
Szerintem az 1:1-be ár is nevetségesKiváncsi leszek ennek a kirakat i9-nek mi lesz az ára.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
b450 -es asrockot meg nemlattam kozelrol, az ab350m-pro4 -ben megvan.
a corsairnak koszonhetoen cld0_vddp -vel eleg sokat szorakoztam, tapasztalatilag merem allitani, hogy a magasabb ertek stabilabb ; persze nem esznelkul kell emelgetni, 1.05V azert meg biztonsagosan beprobalhato.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
sb
veterán
Már ahol van ilyen menüpont. B450-ben pl. nincs. Meg ha instabil a ram (vagy bármi) akkor eleve nemdeterminisztikus a dolog. Inkább mák, ha elsőre soha nem indul, másodjára meg mindig. Vmi inkompatibilitás lehet talán.
Ill. CLD0_VDDP tudtommal nem így működik, hogy nagyobb fesz=stabilabb. Legalábbis vmi leírás alapján nekem nem ez jött le. -
hokuszpk
nagyúr
ez konnyen eldontheto. le kell tiltani az 'am4 advance boot training' cimu beallitast.
ha ezutan egyaltalan nem indul el, akkor nem teljesen koser a ram.
Teamgroup modul eseten bios reset utan a cld0_vddp ( kep ) felpiszkalasa 1.05V -ra megoldotta.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
rodrigez
senior tag
Gondolom bírja a hűtő, ha azt adják hozzá. Max. azzal nem futja ki magát. 9900k esetében úgy nézki a dolog, hogy 3.6ghz az alapórajel és az alább belinkelt képen van rajta, hogy alakulnak a turbó órajelek 1 magtól egész az all core turbóig 95w és unrestricted módban. Utóbbiban tudja a beharangozott 4.7ghz-es all core turbót, de ebben a módban sokkal többet eszik. Zömmel ebben a felállásban tesztelte mindenki, de persze a tesztben pedig TDP-nek 95w volt feltüntetve, ezen ment a háborgás, ezért sok oldal újramérte a procit letesztelte így is, úgy is. 95w-os módban kb. azt tudja mint az AMD 2700X-e. Játékokban szokásos módon jobba másban meg rosszabb vagy egál. De ezt programja válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
válasz andy19770128 #63 üzenetére
Hát egy Thermaltake Toughpower 650 Gold-om van, igaz nem mai darab, de majd rámérek.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Chaser
legenda
válasz andy19770128 #57 üzenetére
Az ironia fogalmanak olvass utana....
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bot1978
senior tag
A gyári órajel a 9900K-nál az 3,6GHz. Hogy melyik alaplap mit feszel turbo címszó alatt az más téma, de felőlem annyit fogyaszt amennyit akar. Hogy az Intel® Turbo Boost megeszi e a kézi tuningot vagy nem igazából nekem az is tökmindegy. Ami procim van, azt kézzel állítom be úgy is.
A 9900K ilyen stabil egyébként, hogy gyári léghűtővel felküldi az Intel® Turbo Boost 4,7GHz-re vagy hogy érted, hogy a gyári 4,7? Azt gondolom, hogy a 4,7 nem 95W-on lesz meg. Egyébként gyári léghűtővel Nem melegszik túl 4,7GHz-en? Ez komoly?
Persze akinek 5GHz kell majd vesz hozzá lapot meg tápot meg hűtőt.
Nem én leszek. -
jedis
senior tag
Ha már itt is témába kerültek az Asrock alaplapok, megkérdezném itt is, hát ha valaki tudja a választ. Az Asrock-os topic-ba írtam, de ott nem kaptam érdemi választ. A lényeg, hogy van egy új Asrock AB350M-HDV lapom, egy 1400-as Ryzsával. A problem, hogy minden egyes első indítás után, kb. 5-6 másodperc múlva kikapcsol. A második indításnál már minden ok, és utána üzemel rendesen, de hogy miért kapcsol ki minden első indításnál, nem tudom. A legfrissebb Bios-t felraktam, gondoltam megoldódik a probléma, de nem. Igaz egy olyan Kingmax 2400-as 8GB-s memó van benne, amit elméletileg nem támogat a lap, de mint írtam, ha beindul, utána megy szépen akár napokig is minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Mrpingvan
tag
válasz andy19770128 #57 üzenetére
Igen, trollkodott, ne húzd fel magad
-
wsanyi
aktív tag
Ez a processzor egy vicc. Ki venné ezt meg, amikor az AMD-nek már régóta van 45 W TDP-s 2700-asa, ráadásul ennek semmi teljesítménye, ha mind a 8 mag megy. Azt még értem, hogy a Spectre és Meltdown stb ellenére néhány játékos a max. FPS-ért megveszi a 9700K/9900K-t, de ezt ki veszi meg? Ha 4, esetleg 6 mag kapna 35 W TDP keretet, még talán értelme is lenne.
Jót nevettem néhány hozzászóláson.
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
andy19770128
aktív tag
-
sb
veterán
válasz Mrpingvan #49 üzenetére
Ezzel nincs gond, atomstabil. Egy szériával volt ilyen gond, a B350M-mel. Amúgy nekem kb 8 éve Asrock lapjaim voltak és semmi gond velük.
Beállítási anomália volt vele de ez nem egyedi. Ryzennél van egy "központi" AMD-s beállításhalmaz (CBS/PBS) amit kitesznek a biosba és a lap saját beállításai is ezt piszkálják... de néha nincs szinkronban minden. Van amit az egyik helyről van amit a másikról lehet állítani, stb...
Általában a többi lapgyártó is beleteszi így duplikálva, de van aki letiltogatja. Ott eleve nincs ilyen duplázódás.
Szóval ez csak némi sw-s következetlenség. -
Lacc
aktív tag
Igen, de ha jol tudom a 2700E nem kaphato kereskedelmi forgalomban,
Szoval nem tudod megvenni es hasznalni otthon, plusz - nem az orosz, hanem a kanadai - szivarogtatasok alapjan a 3700 mar 95Wattos lesz a 3700X pedig 105Watt.
Nekem ez a 9900T idealis lenne, ha IGP-vel jon, es kaphato kiskerben is. Szeretem a Ryzen 7 2700-at de amire kell arra az i9T meg jobb lenne munkara.
-
warrior93
tag
i9-9900U mikor érkezik? Kell a 8 mag 15w a zsebszámológépbe.
Üdv. Woules
-
bot1978
senior tag
Addig addig, csak megnéztem
Szálakra szedték szét az ikszen és mivel a 9700k csak 8 szálas nem 16, mint a 9900k azért van kilenc felé osztva, mert nulla szálon terhelve értendő az első fogyasztási érték mindkettőnél.
Érted, az kellett rá, hogy nulla szálon mindkettő 8W, hogy ne haljak meg hülyén. Szóval a vége a 16 szál nem tudom hány százalék, mert azt már végképp meg nem nézem az alaplap hogy feszeli, amiben mérték, de azt tudom, hogy 16 szálon kitérdelve szerintük akkor ezek szerint 100%-on 168,5W-ot felkapott és az jó sok. Hurrá. -
sb
veterán
válasz #72042496 #31 üzenetére
Szvsz ramokkal fele gond a tuning miatt volt de valóban jobb a Zen+, azóta ezek a "megszokott extrák" is mennek ami Intel oldalról ismert.
Energiagazdálkodással szerintem nincs gond az első patchek óta.
NVMe érdekesebb, ezt én is feszegettem a topicban de nem nagyon foglalkoztak vele a tulajok.
4k-sok threadben voltak elmaradások, 4k/1t és szekvenciálisban nem volt gond.
De azóta megjöttek a spectre patchek és az Intel is hozzálassult.Összességében nekem Zen+ (R5 2600) pozitív tapasztalatom volt.
Összeraktam és ment, mezei 2133-as rammal 2666-on. Most meg 2400-as C Die fut 3200-on. Az NMVe, energiagazdálkodás, minden ment elsőre ahogy kell. 200GE-n ugyanez (kivéve 3D, de azt azóta se tudja senki mennie kéne-e)
Asrock ill. AMD BIOS oldalon vannak hülyeségek, arra ráment 1-2 napom, de ott sem az a szint, hogy heteket tököl vele az ember. Én tudom, mert 10x meggondoltam a cserét előtte épp ezért: hiába érdekel, évek alatt kikopott belőlem a szarakodási kedv és a hozzá szükséges szabadidő. Így elég érzékenyen érint ha vmit megveszek és vacakolni kell vele mire rendesen működik. Ofc új win-t se kaptak nálam az Intel->AMD cserére. -
sb
veterán
válasz #16939776 #30 üzenetére
Én most a fordítottjáról beszéltem. Párhuzamos terheléssel mindig jobb a több mag+azonos TDP... értelmes órajel határokon belül.
Nem párhuzamosítható feladatoknál és UX-nél meg mindig jobb a magasabb órajel+kevesebb mag.Itt most összehozták a kettőt egyben amikor se magas órajeled nincs mert sok a mag, viszont már azzal sem mész semmire cinebencs alatt sem, mert annyira alacsony az órajel. Két szék között a földre.
(Egyébként kicsit sarkítok, mert 4-6 magra simán elég 35W 3GHz körül, tehát kevés szálra/UX-re, azért elég pörgős lehetne egy ilyen proci is a sok mag ellenére is... de gondolom nem teljesen így fog turbózni sem.)
-
bot1978
senior tag
Akkor mi az X tengely? Bolygóközi kredit? Mindegy, lxarom. Tutira nem fogom ezek után elolvasni, ha egy normális grafikont nem tudtak szülni a többi része is kb. pont ennyit érhet.
Persze lehet, csak pont az volt a cél, hogy aki csak átfut rajta az félreértse Tökmindegy, mert úgy se veszek 9900k-t
[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
LN2? Biztos? 5GHz állítólag 1,3V alatt megvan. Gondoltam 5,7 lehet valami válogatott cucc jó vízzel. Egyébként pont nem érdekel. Nekem nincs ilyen vackom. Nem is olvastam nagyon utána, csak ezt láttam neten:
Ez százalékban van az x tengelyen nem? nekem annak látszik, mert 100-nál van 95W-nál a 9900K.
Látom, hogy megy most a számháború a fórumban, mert az AMD-nek végre van CPU-ja. Én nem igazán akarok belefolyni. Csak egy picit megütköztem az Intel órajelén, hogy 166%? Há mondom azannnya.(#41) rodrigez
Nyilván zabál, ha húzod. Ha nem kicsit húzod, nem kicsit zabál. Így nem téma.
[ Szerkesztve ]
-
rodrigez
senior tag
Ez nem így megy. A 95w-os TDP-vel a 3.6ghz-es alapórajel garantált és a tesztek alapján kb. 4.1-4.2 ghz-re megy fel az all core turbó. Ha szereznéd a 4.7ghz-es órajelet amivel hirdetve van, akkor azt engedélyezned kell a BIOS-ban, akkor viszont mocskosul nem 95w-ot eszik, hanem 150+-t.
-
Eliot
tag
Nekem is ez van csak kicsibe i7 3770s és teljesen jó volt, aki nem akarja húzni minek az nagy wat csendes kicsi hűtő csinálja a dolgát. Szóvaj jöhet főleg ha jó ára lesz akkor kell
Üdv, Eliot
-
Ragnar_
addikt
"Bocs a tudatlanságomért, de az az igazság, hogy irodában még nem találkoztam ezekkel a procikkal. Vajon miért? Pedig sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak, mint a többi AMD-s f*s."
Ha ugyanazt a Prociteljesítményt meg tudod venni drágábban is miért vennél AMD-t nem igaz ? Egyébként kb. 2,5 éve még csak az Intel volt, ez kétségtelen, és kell némi idő mire átkattan a userek egy részének, meg a döntéshozóknak, hogy már nem az FX korszak van AMD-nél, meg erősnégymag. Persze ahová az is elég oda tökmindegy.
(Ja és ugye ha nem is találkozol ilyen procikkal azért meg tudod tippelni, hogy mekkora megbízhatatlan f*s mindegyik. )[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
berVi
senior tag
Nekem meg ez nem kicsit olyan "nem vagy hajlando tajekozodni" feeling. T verzio mar Sandy Bridge-bol is volt. 8 eve. Haswell ota i7-ben is. 6 eve. De megis a mai napig megdobbenes/fujolas van, ha 65W alatti procit lattok, mert az valami felfoghatatlan dolog, meg tuti kamu, meg tuti gyenge szar..
Total olyan, mint az egyszeri hasznaltauto-vasarlo, aki semmit nem ert az autobol, csak a (10-bol 9x visszatekert) km ora allasat.
-
paprobert
őstag
Létezik olyan, hogy beágyazottság, és megszokás.
Akik közel ülnek a tűzhöz, és tisztában vannak az elmúlt két év aktualitásaival, -célfeladat függvényében- már simán tudnak igent mondani egy Ryzenes géppark beszerzésére.
Az első szériának voltak gyermekbetegségei az elején, egy évre rá a Zen+ már ki lett kalapálva.
A Zen2 mint új paradigmát hozó széria, megint csak rizikósabb lesz, de valószínű, hogy egyre több ilyen "f*st" fogsz látni, különösen a csóró hazai KKV-knál.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
törölt tag
3.8->1.7 közti különbséget meg lehet érezni UX-ben. Ennek nem a desktopon a helye 2,235x-es órajel átfogásával, 8 mag+HT-val.
Ha szabadon kezeli a TDP-t az alaplap mondjuk 2x ennyit ad neki, ha kéri, akkor már akár desktop átlagfelhasználásra az UX se szenvedne csorbát, de akkor is ott a kérdés minek bele a 16 szál.[ Szerkesztve ]
-
keembo
tag
Ó istenem, ez a hozzáállás azokat az időket idézi, amikor a THG csinált videót arról, hogy Quake III-t futtatva mi van, ha eltávolítják a cpu hűtést bordával együtt. Az amd akkor elvérzett, mert nem volt túlmelegedés elleni védelem. De ennek már lassan 20 éve. Mégis mitől megbízhatatlan neked az amd?
-
Mrpingvan
tag
Mikor lett az AMD szinonimája a megbízhatatlanság? Nem kötekedésből írom, tényleg kíváncsi vagyok, mikor találkoztál, "nem megbízható" AMDvel a Ryzen óta (akár Epyc, TR, "új" Athlon,...)
Mert személyem szerint, már SOKKAL több a gond az Inteles termékekkel, mint az AMDsekkel
-
s.bala31
őstag
Mindegy mit hoz ki az intel az csak szar lehet. Újkori prohardver mondás.
-
sb
veterán
Bár alap órajel, de az 1.7-et se fogja 8 maggal hozni szerintem.
Ennek a procinak semmi értelme.
Adott (kicsi) fogyasztási keretből mindig a több magos az erősebb relatíve mert jobban skálázódik a sok mag/kis órajel+fesz de itt túlmentek a határon. Ezek a magok viszont itt már semmivel nem hatékonyabbak mint mondjuk 2.5-3GHz körül. Alig vagy nem lesznek gyorsabbak, mint kevesebb mag magasabb órajelen.A másik meg amit fentebb is írtak. Egy 7700T is evett 20W-tal kevesebbet egy 7700K-nál tesztben, a TDP limitet lazán kezelve... Így meg értelmét veszti nyilván a 35W.
Bónusz: Alacsony órajeleken, mondjuk 3.5 vagy 3GHz-től lefelé kevesebbet esznek a Zen magok. Itt a 3.5 feletti kis Intel előny is átfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Ja, van ilyen a konkurrenciatol:
Ryzen 7 2700E
8/16
2.8-4.0Ghz
45WOK
-
Duddi
aktív tag
Az hogy a neve i9 még nem jelenti azt hogy bivaly erős ez nem HPC komponens.
9-9900T (8 mag) 1,7/3,8 GHz 35 W
35W fixált tdp vel (nem csal az alaplap a beépített gyári tuninggal) nem fogja tartósan sokáig hozni a 3.8 GHz sebességet.
Szvsz. ez egy konzol pótlék, 4k filmekhez / kontent megjelenítéshez okos tv mellé. Ezen nem fogsz renderelni vagy 2080ti videokártyát 4k 60fp játék alatt etetni. Legalábbis nem látom mi másra lenne jó.
Mini itx lap alá 8 gig mem passzív hűtés és az egész alig nagyobb mint a tápegység. akár a tv hátára is feltehetem.Lehet bennem van a hiba de szerintem HTPC nek való.
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
Majd várd ki azt a 35Watt-ot, nehogy úgy járjanak ők is , mint a 9900K az ő 95Watt-jával, amiből simán benyel kétszer ennyit is, ha meghajtják kicsit.
-
zzola
titán
i5-9400F 70 790 Ft
-
Duddi
aktív tag
Nem annak kéne lennie a célnak, hogy az Intel és az AMD is megpróbáljon lefedni minden lehetséges piacot a lehető legjobb termékkel?
Miért nem érdemel meg egy remélhetőleg jó inteles procit aki passzív mini gépet akar filmezéshez?Normális esetben az ember nem az lapján dönt hogy melyik gyártónak van a legerősebb procija, hanem hogy arra ami neki kell melyik elérhető opció a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem ez egy kicsit olyan "minden követ megmozgatunk" feeling. Akik kis csini gépet szeretnek építeni azok jól járnak majd a hűtés szempontjából.
-
bot1978
senior tag
35W? Szimpi. A következő lapom 1151 lesz úgy néz ki. Értem én, hogy Ryzen, de kihagyom. Elvagyok én még az Ivyvel addig. Nem kapkodunk.
-
nagyúr
IGP nélküli CPUk árait közölnék már végre, az az egyetlen esélye/fegyvere az intelnek az AMDval szemben.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Politika
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest