Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz #16939776 #84 üzenetére

Én már kinőttem az oc-ból. Nincs időm rá.
    A legutóbbi igazi oc az a Phenom II X2 @X4 3.6 volt nálam. Két procival. A második gond nélkül ment, az elsőnél viszont volt némi problem.Pár napon át prime95 9-10 óra futás után éreztem, hogy oké, ez stabil. Játé indít: 2mp alatt alatt csontra fagyott. Kicsit gyenge volt a 2 unlockolt mag... de a prímeket jól számolta. :D :D

Azóta i5-2500-an volt, nonK, H lappal, így no tuning... de amikor ráfizetés nélkül Z lap került alá akkor azért azt a max 400MHz-et megkapta alulfeszelve. :) Azóta csak ilyen kisujj-tuning van nálam. Ami még kényelmes és két kattintással megvan, nem kell heteket tesztelgetni. Ez ment kb. 6 évig.
    Aztán H110+i5-6400, no tuning csak alulfesz.

Most az R5 2600-ra rápróbáltam azért, de +2-300MHz és zabál, melegszik, energiagazdálkodással mókolni kell, stabilitást nézni: OFF. Alapon megy, alulfeszelve.
    A ramra meg csak úgy próbáltam rá, hogy mit bír, mivel ennek azért számít... bár nem annyit mint ahogy a Zen topicban hozzáállnak. 2133-as, kb. 3. próbára megvolt 2666-on. Többet nem akartam, venni se, mert ez még kemény 20k-s vétel volt 2x8GB-ért a ram-özönvíz előtt. :D +5% nem ér meg nekem 40k-s 3000-es ramot.
    Most viszont belefutottam 2400-as C-die-ba olcsón (kb ingyen csere, B-die már nem jött szembe). Ez meg kb. 10 perc volt 3200-ra belőve. (További 10 perc 3333-3400, de időzítésekben nem egy bajnok így maradt a 3200).
    Ennyi időt (meg pénzt) megért még. Többet nem.

Egyébként is sokat használom a gépet, játék nem futott 2 éve, videot kéne vágnom, de azt is csak gyűjtöm 2 éve. Firefox alatt meg 1-2 szálas munka progikra hasít a 6/12. :D :DDD

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák